Min adventsljusstake

Nu är min fina ljusstake färdig. Jag är supernöjd!



Och första ljuset är tänt.

Första advent

Julfest igår var himla trevligt även fast jag säkert var nyktrast av dem alla. Jag hade kul ändå! Tyvärr tog batterierna slut i kameran, men jag hann ta några kort i varje fall. Lägger upp dem senare.

Nu sitter jag och väntar på Elin, mamma och Reidar. Elin har ju aldrig varit här tidigare så jag ska få visa upp mitt fina hem för henne. Vi ska bland annat gå på julmarknaden, åka ut till Ica MAXI och bara umgås helt enkelt. Jag måste köpa ljus så jag kan tända min hemmagjorda adventsljusstake!

PM-inlämning imorgon och jag är så sjukt glad att jag är färdig. Någon ångest har jag aldrig haft, men mestadels tror jag att det beror på att jag tror på mig själv. Nu väntar tenta-plugget och om 17 dagar är tentan. Jag ska plugga 12 timmar om dagen så mig kommer ni inte se lika mycket av här på bloggen, men jag ska ändå göra allt för att underhålla er.

Nä, nu är dom här! :-)

Vilken kväll!

Oj, oj, oj. Vi hade så sjukt roligt igår kväll! Vi var inte hemma förrän kl 5 på morgonen och kröp inte i säng förrän kl halv 6. Att vi låg i sängen ända tills halv 3 idag, det vågar jag knappt berätta. Det har nog aldrig hänt tidigare som kan kan minnas. Jag är väldigt sliten idag, men det var det värt för vi hade så fruktansvärt kul! Vi shottade lakrits som aldrig förr och dansade hela natten lång.

Idag har vi bara segat alltså. De två och en halv timma som vi låg vakna i sängen tokgarvade vi egentligen bara åt gårkvällens olika händelser. Sedan blev det fika hos en bekant till Johanna och jag sa hejdå för Johanna åkte till Stockholm. Sedan gick jag på stan och köpte en tomteluva. Ikväll är det alltså julfest hos Betty. Behöver jag säga att jag egentligen inte är taggad? Men jag har sett framemot det här så det är bara att svira om och göra sig i ordning. Jag kan lovar er att det blir väldigt lugnt ikväll. Jag får ju besök imorgon!

Dags att hoppa in i duschen nu och hoppas att denna kväll blir lika kul som gårkvällen, men det ska mycket till att det blir lika kul. Jag har svårt att tro det...

Friday night

Jag och Johanna poppar högt som vanligt. Just nu strömmar Stronger ut ur högtalarna och vi dricker Systembolagets alla nya julcidrar. Nya Xider Winter smakar inge vidare och vad glittrat egentligen är vill jag inte veta. Som han i kassan sa när han såg att jag köpte dem:
- Ska du VERKLIGEN dricka de där?
- Yes, sa jag med ett stort flin på läpparna. Nu så här i efterhand skulle jag ha avstått när han väl frågade. Det ser bara mysko ut.

I testet återstår Hannas Mistelkiss och Rekordelig Julcider. Vi återkommer med resultat. Är de goda ska jag dricka dem imorgon på Betty, Sara och Lindas julfest. Återkommer mer om den imorgon.

BJ hägrar ikväll! Det kommer hur kul som helst! Det kan aldrig gå fel när vi är ute, så är det bara.

FEST! Nu alltså...

Europadomstolen

Idag hade vi en väldigt intressant föreläsning om Europadomstolen och föreläsaren var självaste Elisabeth Fura-Sandström, Sveriges domare i Europadomstolen för de mänskliga rättigheter. Öronen stod på helspänn i 1,5 timmar. Det var en bra föreläsning. Inte för att jag tror det gav så mycket till tentan, men det var så intressant alltihopa! Bättre beskrivning kan jag inte ge än att det var nog en av top 3 bästa föreläsningarna hittills på T1, kanske nästan den bästa.

Det allra bästa är väl att det är en kvinna och inte en man som är domaren från Sverige. Sedan att jag tror hon har ett himla intressant jobb, det är ju bara ett plus i kanten!


Hemresan

Idag ringde de från Storumans flygplats och sa att det inge blir någon flygning den 19:e december, den dagen som jag skulle åka hem. Jag fick lite halvt panik, även fast jag faktiskt hade det på känn att det skulle kunna bli så. Handlingskraftig som jag är har jag redan ordnat hemresa och jag landar på Umeås flygplats 16.00 den 18:e december, en dag tidigare än det var tänkt alltså. Pappa är snäll och hämtar mig i Umeå den dagen så allt har löst sig hur enkelt som helst. Underbart! Det blev till och med 150 kr billigare än det var tänkt. Vilket fynd jag gjorde!

Det är 20 dagar kvar och sedan ses vi allihopa! ♥

Äntligen fredag!

Vem kan inte gilla fredagar? Jag har alltid tyckt om dem, även när jag jobbat helger. Fredagar är bäst!
Och vill ni veta vad det bästa är? Att Johanna ligger hemma i min lägenhet och sussar just nu!

Jag däremot sitter på JB och ska skriva klart det allra, allra sista på mitt PM. Har föreläsning med en domare från Europadomstolen mellan 14-16 och det tror jag kommer bli himla spännande. Jag hoppas att det uppstår någon form av aha-upplevelse idag, för det känns som om det skulle vara en sån dag. Strålande väder ute, 7+ och jag har kjol på mig. Det är Uppsala det, denna fredag. Ikväll blir det utgång och det kommer bli så himla kul! Att få visa Johanna hennes blivande hemstad. Jag måste övertyga henne de där 80-20 till 100-0 i kampen om Uppsala eller Stockholm till hösten. Jag är övertygad om att jag kommer att lyckas!

Imorse när jag vaknade hade jag fått sms om att jag ska jobba på Blåsippan den 23:e december. Det ska bli så himla roligt och jag ser verkligen framemot det! Jag hoppas att jag får de andra passen som jag också har tackat ja till. Jag har jobbat extra utöver studierna ända sedan jag gick i 8an, men sedan 9an har det varit kontinuerligt och att inte ha jobbat någonting alls på 4 månader, det märks. Jag saknar det så fruktansvärt mycket! Att plugga är inte alls samma sak, även fast livet utanför studierna är hur kul som helst. Nu har jag något ännu mer att se framemot när jag åker hem!

Nä, nu ska PM:et få sig en tuktning.

Ha en bra fredag allihopa!

Trist, men ändå trevligt

Suck, ingen träning idag heller. Trist! Jag hann inte med det helt enkelt utan har en massa annat som kommer före i prioritering helt enkelt. Jag antar att det inte blir lika mycket träning nu när tentan närmar sig med stormsteg och jag ska tentaplugga för vilda livet. Det är sjukt jobbigt med höga mål på sig själv!

Jag blev inte totalsågad på mitt PM. Alla gillade det och det känns skönt, även fast ingen av dem ska rätta det. Bara lite finslip så ordnar det sig nog. Härligt! Något att glädja sig åt i det dystra vädret som är ute. Den fina snön tinar bort och bildas till is och vatten. Nu är Uppsala som en sjö och att traska hem från JB var ingen vidare hit. 

Men något som verkligen lyser upp i vintermörkret är att Johanna snart ska dyka upp i hennes blivande hemstad. Snart blir jag ju inte ensam juristtudent från Storuman som sliter håret på grund av lagboken, utan nästa höst är vi två. Jag blir ju dock färdig ett år tidigare ;-)

Dags att dra en runda med dammsugaren innan jag ska klä på mig och traska mot stationen.


Pluggar-torsdag

Ska iväg till JB nu och sedan har jag seminarium mellan 10-12. Därefter blir det fortsatt pluggande och sedan ska jag gå och träna i eftermiddag kl 15.30 hade jag tänkt.

Måste städa senare när jag kommit hem för ikväll kommer ju Johanna!

Dags att bege sig ut i regnet. Snart är snön borta. Trist!

Dessa onsdagkvällar...

... spenderas alltid med Betty. Hur trevligt som helst som vanligt. Te och Grey's, det är vår kväll det.

Ingen träning idag heller för jag har absolut inte haft tid. Basgruppsmöte till 17 och sedan har jag finslipat med PM:et och börjat julpynta. PM:et är i stort sett färdigt så imorgon ska jag låta alla mina kära vänner läsa det och kritisera sönder det. Julgardinerna hänger där de ska och även kulorna i fönstret. Bilder kommer senare när jag har julpyntat färdigt. Betty tyckte i vart fall att det var himla fint och juligt och de blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Men de röda panelerna saknas fortfarande.

Imorgon kommer Johanna hit och det ska bli så fruktansvärt mysigt! Jag kommer att surra ihjäl henne. Jag har hur mycket som helst att göra imorgon så dagen kommer att springa iväg tills klockan är halv 8 och jag ska hämta henne på stationen.

Sängen nästa. Jag måste verkligen upp i tid imorgon, men allt handlar ju bara om disciplin. Den tänker jag hitta i min sömn i natt! Jag är ju så fruktansvärt morgontrött och jag beundrar alla de som kan kliva upp kl 7 på morgonen och vara pigg. Det skulle vara guld värt för mig!

Ps, idag är det 3 veckor kvar till tentan! Ångest?

Offentliga toaletter

En stor skräck i mitt liv är offentliga toaletter. Därför är de så fruktansvärt jobbigt när man sitter på JB en hel dag och måste gå dit. De är så fruktansvärt äckliga så jag nästan spyr.

På plan 4 står det ett antal microvågsugnar som man kan värma sin medtagna mat. Väldigt bra tycker jag, så slipper man käka på stan varje dag.

Jag har hört ryktas om att uteliggare här i Uppsala brukar använda JB:s toaletter och plan 4:as microar för att värma sin mat. Jag tänkte att Anna skämtade när hon berättade det för mig och jag trodde faktiskt inte på det - förrän idag. Jag stod i kön till toan, hade gruvat mig i säkert en timma, och vad tror ni kommer in genom ingången och ställer sig bakom mig i kön till toan? Jo, en uteliggare. Han såg inte vidare renlig ut kan jag säga! Jag vände genast på klacken och traskade några plan upp och hittade en relativt fräsch toalett.

Jag blir så avskräckt och äcklad så det finns inte. Och nu tror jag på det Anna säger om uteliggare som håller på att ockupera Juridicum. Disgusting!!


Disciplin, var är du?

Det är farligt att ha med sig datorn till skolan, för det är lätt att man börjar kika på annat än dokumentet som ligger på Word med namn PM. Jag läser hellre bloggar och liknande och bloggar ju gärna själv.

Lunch med Ida inne i stan och sedan blev det en snabbvisit på några affärer. Jag lyckades avverka 3 julklappar till så nu har jag inte många kvar. Skönt att snart ha det ur världen så jag, när tentapluggandet börjar infinna sig, enbart kan fokusera på det och inte behöva vara ute på stan och leta julklappar i vild förtvivlan tillsammans med alla andra galna Uppsalabor.

Nu ska jag lägga på ett kol och skriva färdigt mitt PM. Det skulle vara underbart om jag hann färdig på den lilla stunden jag ska sitta kvar här, för då kan jag stryka det ur världen och fokusera på annat istället. Men det är ju så lätt att man gör annat istället som sagt. Internet är farligt, speciellt när man ska försöka vara duktig student!

Jag önskar mig disciplin i julklapp!

Lill-lördag

Jag var riktigt trött nu på morgonen så jag har inte varit så effektiv som jag hade tänkt ännu. Har i varje fall pallrat mig iväg och sitter på JB nu för att knåpa ihop det sista på mitt PM. Jag håller tummarna för att det ska gå vägen det här..

Jag och Ida ska luncha idag och sedan gå på stan en liten sväng. Jag har några rabatter på H&M som går ut idag så jag ska kika in där och se om jag hittar något. Jag skulle ju lämna igen gardinerna också, men kassen står hemma i hallen och jag kom på det nu att jag har glömt att ta med dem. Fan. Jag får göra det imorgon istället. 

Basgruppsmöte kl 15 och det brukar ju ta ungefär 2 timmar så vid 17 är vi väl färdig. Kvällen är full med en massa plugg och städning. Imorgon kommer ju Johanna!

Dags att återgå till skrivandet och se om jag kommer någon vart...


Halvgjort

Jag har gjort hur mycket som helst ikväll, men ändå är ingenting färdigt av de jag hade tänkt hinna med. Gardinerna är nedtagna, men inga nya har jag hunnit sätta upp. Jag har renskrivit seminarium så högra handens fingrar blöder, men jag är ändå inte färdig och jag har halvgjort torsdagens seminarium. Promenaden med Ida är det enda jag har gjort klart helt och hållet. Fruktansvärt skönt var det!

Nu pyser jag i säng. Imorgon ska jag upp tidigt och renskriva och befinna mig på JB kl 9.00 och skriva PM för vilda livet. Nu gäller det att ligga i och man måste smida medan järnet är varmt. Men det lär ju ha svalnat tills imorgon bitti...

Imorgon vill jag träna! Jag hoppas det går ihop i mitt tajta schema imorgonkväll. Helt plötsligt så har jag fått en massa "måsten". Jag vill avverka dem alla NU! Men nu är det sängen nästa alltså om jag ska orka upp imorgon.

God natt!


Julklappsdag

Seminarium på förmiddagen, sedan lunch och därefter plugg fram till efter 15. Då ringde Ida och vi tog en sväng på stan och handlade klappar. Vid närmare eftertanke ska jag nog inte säga var vi handlade annat än att vi handlade på stan ;-)

Jag köpte även två par gardiner på Hemtex för halva priset. Dum som jag var så köpte jag röda enfärgade sjukt dyra gardiner också, men det var ett riktigt impulsköp så de ska jag lämna tillbaka imorgon och köpa likadana på typ Rusta istället. Det får bli på söndag för då ska jag få besök av Elin, mamma och Reidar! Gissa om jag längtar? Nu var det länge sedan vi sågs.. 

Och vem tror ni kommer hit på torsdagkväll? JO, MIN JOHANNA! Hon kommer hit på kvällen, åker till till Sthlm på fredag över dagen och lämnar mig åt mitt PM-öde, sedan återkommer hon på eftermiddag och då blir det utgång! KUL!

Så min helg är fylld med massa godsaker. Som ett enda stort påskägg. Att PM-inlämningen hägrar på måndag innebär allstå att jag får lägga på ett kol eftersom jag bara har godsaker att göra i helgen och inte kommer ha tid till att plugga då.
Middag nu och sedan har jag hur mycket som helst jag ska göra ikväll. Städa, julpynta, promenad med Ida, renskriva seminarium, plugga inför nästa seminarium etc... Jag vill hinna med ALLT nu.

Dags att sätta igång.

Dagens bild

I sånt här väder rustar sig Uppsalabon med paraplyn och beger sig inte ut ur huset.



Vad säger vi norrlänningar? Det här är väl ingenting?

Trist är dock att all den här mysiga snön kommer att töa bort senare i veckan när vi helt plötsligt ska få 5-6 plusgrader på torsdag. Trist, jag längtar hem till norr.

Idag möttes jag av min basgrupp som sa: 
- Nu är du nöjd va? när jag kom in som en enda stor snögubbe.
- JA! sa jag och sken upp som en sol.

Kvällen har bestått av "Halv åtta hos mig" och där fick jag allt ta fram skämskudden. GAH, folk kan ju inte bete sig hur som helst i TV! Sedan såg jag premiären av 90210 på TV400. Det är nog ingen serie som jag kommer att följa direkt, men har man tråkigt någon kväll så....

Nu kryper jag i säng. God natt!

Önskelista del 3

Här kommer en fortsättning på min önskelista som ni har kunnat följa här och här

  • Den här hallmattan
  • En teflongryta (om man kan använda den på en gasspis, men det borde man väl kunna, eller?!) Jag vill i varje fall ha någon gryta som det inte bränns fast så lätt i och den ska ha ett långt handtag och inte två "öron", utan ska vara som en vanlig gryta fast i teflon. En sån som dom har på Blåsippan.. :-)
  • ABBA:s samlingsbox som nyligen kommit ut.
  • En sodastreamer
  • En brödrost (det räcker med en liten för bara två bröd)

Sådär ja, nu börjar ju min önskelista bli riktigt lång... :-)


En norrlänning i södern

Det har varit snökaos här nere, enligt sörlänningarna. Det är som om Uppsalaborna aldrig sett snö tidigare. Folk går med paraplyn när det vräker ner snö. PARAPLYN?! Aldrig någonsin i hela mitt liv, uppväxt med mer vinter än sommar, har jag sett folk som använder paraplyn när det snöar. Det är helt otroligt, ofattbart.

Här nere kan de inte skotta heller. Med små röda leksaksbilar styr de runt snön, utan mål. En driva här och där, mitt i vägen gör väl inget? Det allra lustigaste är nog när de plogar vägarna. Alla norrlänningar vet ju att snön styrs upp mot kanten av vägen. Här i södern tror de att de vet bättre och styr in snön mot mitten som en vall mellan de två körbanorna. Ur rättsäkerhetssynpunkt kanske det är bättre eftersom det möjligtvis undviker att bilar krockar eftersom de flesta inte ens kan köra bil när det är vinterväglag ute. Ska man gå över vägen måste man alltså hoppa över den där vallen som ligger mitt i vägen som ett litet hinder. Det är tur man är vig och spänstig.

En kompis till mig stannade hemma idag eftersom hon inte vågade sig ut i vädret. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det snöade ungefär som en vanlig dag hemma, men det blåste lite mer och hon vågade sig inte ut. Vad ska man säga?

Aldrig någonsin har jag cyklat när det har snöat ute. Då har man tagit sparken hemma i norr. Här sandar de dock i överflöd så snart bor jag snarare i Sahara än i Uppsala. Sparken är alltså inte något alternativ och för att ta mig fram och tillbaka till gymmet får nog även jag sälla mig till skaran som cyklar här i Uppsala. Det är ju ändå nästan fler gruskorn än snö här tack vare sandbilarna så det ska nog inte vara några problem att cykla. Men jag sträcker mig inte så långt att jag börjar använda paraply. Nej, vid cyklandet - där går gränsen och den gränsen sträcker sig bara till gymmet för in till stan går jag ju på en grisblink.

Så jag tänker fortsätta vara norrlänning här i södern.

Vad är nästa stora upptäckt jag ska göra? Att Uppsalaborna skottar sina gårdar med spadar som man fick när man tog examen i 9:an?


STORM!

Vilken storm det har varit här i Uppland i natt! Helt sjukt! Kolla själv. Tur man ändå bor i Uppsala och inte vid kusten sådana här gånger.

Jag sov till 06.55 - alltså hela natten. Underbart! Har basgruppsmöte kl 10 på Eko och sedan ska jag in till JB och skriva PM resten av dagen. Om en vecka är det inlämning och jag vill helst vara klar till helgen så det gäller att ligga i. Jag vill ju skriva ett bra PM också.

Min syster ska visst till Stockholm på onsdag så jag har planerat in ett besök av henne här i Uppsala. Det kommer bli bra!

Dags att göra mig i ordning för dagen nu och sedan bege mig ut i snöovädret, fast det ser ut att vara rätt lugnt här inne i stan.

TV-kväll

Först Ensam Mamma Söker på kanal3. Kärlek är ju för underbart! Det finns nog inget bättre än att vara kär. Eller att vara kär och få kärlek tillbaka så klart. Det är så fint. Jag längtar tills jag blir upp över öronen förälskad i någon, även fast jag faktiskt trivs rätt bra med singellivet. Jag får ju bestämma allt helt själv och göra precis som jag vill. Men fick jag välja är nog kärlek bättre, så länge det är kärlek.
 
Wallanderfilmen på TV4 var bra! Jag satt som klistrad framför TV:n hela tiden. Toppen! Jag gillar svenska filmer, även fast säkert hälften av Sveriges befolkning säkert spyr åt dem. Men det gör inte jag.. Jag drar dock inte alla över samma kam och tycker att alla är bra, men Beck och Wallander går alltid hem.

Har haft lite ont i huvudet hela kvällen så nu kvällar jag och hoppas att jag för en gång skulle kan få sova hela natten utan att jag vaknar upp kring 4-5 snåret. I exakt 2 veckor har jag inte fått sova en hel natt. Nu börjar jag vara trött på det här.

Nu ska jag sova ända tills klockan ringer kl 7.00, hoppas jag...

Min söndag

Sådär ja, nu har jag nästan inhandlat allt jag behöver till min lilla lya som under december ska förvandlas till en enda stor smällkaramell. Nja, inte riktigt men nästan. I snöstormen stegade jag först in till S:t Per gallerian och butiken Myrra. Den butiken tillhör topp 3 av butikerna här i Uppsala tycker jag. Hur mysig som helst och jag skulle kunna vara där inne hur länge som helst, trots att den inte är så stor. Det fions så mycket fint att titta på! Köpte pyssel till min egna adventsstake som jag göra. Jag tycker det blir mer personligt då.

Sedan traskade jag vidare till Åhléns och köpte julkulor och snören. Kikade även in en sväng på Hemtex och Duka, men hittade inget som föll mig i smaken. Eller det fanns ett par gardiner på Hemtex som jag är lite sugen på, men de fick hänga kvar.

Nu fattas det julgardiner och en adventsstjärna. Det ska jag gå på jakt efter senare i veckan. Har sett att det redan har börjat julpyntas och det betyder att jag också får det. KUL! Men det får bli när jag köpt gardiner så jag kan göra allt på en och samma gång. Ska gå och fingra på panelerna på Hemtex och fundera om jag ska ha dem eller ej.

Har lite ont i huvudet så jag ska krypa upp i soffan och bara ta det lugnt resten av kvällen. Renskriva är inte så ansträngande så det ska jag göra för så långt har jag inte kommit ännu. Sedan blir det mys med film senare ikväll. Städningen skjuter jag upp till senare i veckan..


Hela dagen lång

Åh, vad det är mysigt med snö ute! Igår kväll vräkte det ner ännu mer och nu är det ännu finare.

Idag ska jag träna kl 11.30 och sedan hem, äta, duscha och göra mig i ordning inför stan. På stan ska jag handla julpynt utan dess like. Kulor, band, tomtar, ljusstake, gardiner etc. Så mysigt! Jag skulle ha börjat köpa julklappar också, men jag vet inte riktigt vad någon önskar sig? Tips mina kära?

I eftermiddag ska jag laga mat inför veckan och renskriva seminarier. Därefter ska jag städa och vika tvätt. Jag har det jag gör alltså, men det är så fruktansvärt kul med sådana här dagar som är planerade nästintill i minsta detalj för då vet jag vad jag gör. Sedan får jag så mycket gjort också och då känns det så himla skönt när man äntligen är färdig.

Luftslottet eller Da Vinci-koden ikväll. Wallander - Da Vinci, Da Vinci - Wallander. Återstår att se ikväll, men Luftslottet har jag ju faktiskt inte sett så det blir nog den i slutändan.


Lina-tid

Ikväll har jag haft min Lina-tid. Jag skippade bowlingen för jag hade faktiskt ingen lust alls att cykla dit i snöovädret, sedan tycker jag väl inte att bowling är det roligaste tidsfördrivet. Men det allra viktigaste - jag behövde vara ensam. Känna att det är helt okej att sitta helt ensam en lördagkväll. Hade jag velat hade jag kunnat gå till Norrlands, gå och bowla, eller gå på glöggförfest och sedan vidare på V-dala. Men jag ville ingenting av detta. Jag ville vara ensam. Jag känner att det behövs.

Jag har sett Postkodmiljonären, bakat och ätit kladdkaka, sett Stjärnor På Is, ätit pepparkakor med ädelost och sett filmen What Happens In Vegas. En riktig feel-good film!

Jag ligger i sängen med datorn i knät och ska stänga av denna nu och läsa en stund innan jag somnar. Har fått tips på att läsa "Grundlagarna" för där ska tydligen John Blund finnas. Jag har ju letat efter honom i över en vecka nu så det kanske är där han gömmer sig. Att Holmberg och Stjernqvist skulle ha bakat in honom där är ju inte omöjligt när man tänker efter. 

God natt!

Erika har varit med mig idag!

No work

Jag hade hoppats på att jag skulle få jobba några timmar på Blomstergården nu när jag åker hem till jul, men tyvärr blev det inte så eftersom jag inte behövdes. Himla tråkigt, eftersom jag nästan hade sett framemot det. Jag saknar ju "mina" blommor. Funderar faktiskt på att söka extrajobb på någon blomsteraffär här i Uppsala efter jul. Både för att jag tycker det är så fruktansvärt roligt och för att en extra slant i fickan inte skulle sitta fel.

Jag ska ringa till kommunen på måndag och höra om de behöver mig kring jul. Det är ju en mening med allt sägs det, även fast jag ibland har himla svårt att se meningen med vissa saker och ting. Finns det inget jobb åt mig så är det inte meningen att jag ska ha det utan då är väl tanken att jag ska vara långledig över jul och nyår och tillbringa hela min tid med alla mina nära och kära istället. ♥

Hur "meningen med allt" tänkt det pengamässigt för mig om jag inte får jobba kring jul är en annan femma. Jag trodde ju att jag skulle få mig lite extrapengar faktiskt. Men det är ju osett ännu om det löser sig eller ej....


Let it snow

Vilken härlig syn det var i morse när jag drog upp persiennerna. SNÖ I MASSOR! Så mysigt! Man kan alltid hoppas på att det ligger kvar, men det är ju bara en önskedröm.


Utsikten från min balkong

Var och tränade på förmiddagen och sedan gick jag till Eko och satte mig för att renskriva seminarier. Nu har jag bara två och en halvt kvar och dem renskriver jag imorgon.

Egentligen skulle jag på Norrlands ikväll på fest, men jag orkar inte. Det blir lugn kväll med bowling med ett gäng kring åtta och sedan ska jag gotta i mig chips och dipp och hyra en film hade jag tänkt. Ikväll ska jag ha Lina-tid!

Egentligen skulle jag kunna skippa bowlingen också för jag känner faktiskt för en gångs skull för att vara helt ensam ikväll, men jag kan offra en timma med tjejerna. Det bli säkert kul!

Ett år av otrolig sorg och saknad


Idag, den 22 november 2008, är det 1 år sedan vår allra finaste Erika lämnade oss. Ett år. Detta inlägg skrev jag då.

Ett år av sorg och evinnerlig saknad. Det är ofattbart och jag kan inte beskriva med ord hur tomt det känns. Tiden läker inte alla sår, men vi lär oss leva med dem. Jag har ett stort hål i mitt hjärta, men blodet pumpas ändå ut till min kropp. Det finns inget annat val än att lära sig leva med det.  

Ett år av jul, påsk, födelsedagar etc utan Erika. Utan min fina moster. Det gör så ont i hjärtat och i hela kroppen. Alla känslor.

Jag minns denna dagen som igår. Jag minns hur jag och Ebba stod i personalrummet på kvällen och skar fruktsallad och sjöng "Jag vill vara din Margareta" om och om och om igen. Vi skrattade och hade hur roligt som helst medan vi skar alla frukter till salladen. En fruktsallad som vi sedan skulle äta men bara tjocknade sig i munnen. Jag minns hur jag somnade den natten med mp3n inpluggad i öronen och lyssnade till Jeff Buckley's Hallelujah, även den om och om igen. Jag minns att jag grät mig till sömns och jag somnade av utmattning efter en otroligt tuff vecka.
Jag minns denna dagen som igår.

Jag minns dagen så väl när jag fick beskedet om att hon var sjuk. Ofattbart.

Jag minns Erikas glada klingade stämma när hon svarade i telefonen. Hon var alltid glad, en riktig solstråle i våra liv. Jag minns när jag var liten och jag åkte till Arvidsjaur var och varannan helg. Bussen gick 12.15 till Arvidsjaur på fredagarna och man var framme 14.30. Hem gick bussen 13.20 på söndagarna och man var hemma vid 15.40. Jag minns att jag tyckte det var så tråkigt att åka hem så tidigt på söndagarna. Tack vare Erika fick en vän för livet i Arvidsjaur - Emma Vikingsdotter.

Jag minns att när jag var 12 år så var jag barnvakt åt Ebba dagtid i en hel vecka. Erika har sagt till mig i efterhand att hon aldrig tvekade en sekund på att jag inte skulle klara av det. Jag var 12 år och var barnvakt till en 2-åring, helt ensam. Det var tillit och förtroende oss emellan. Jag fick 800 kr, cd-skivan Lunarstorm Party och bussresan hem när veckan var slut. Det var mycket för att vara tolv år.

Anna sa till mig igår att jag var så handlingskraftig. Det fick mig att tänka på Erika. Hon var handlingskraftig.

Alla ni där hemma som har Storumanbladet kan läsa vår In Memoriam
"Du finns i våra hjärtan och saknaden är stor. Till minne av vår älskade mamma, dotter, syster, moster och svägerska. Erika Gideonsson."

Jag tänder ett ljus för dig idag Erika. Du fattas oss. Jag älskar dig, för alltid.


Friday night

Det blev ingen träning ikväll utan jag och Betty bestämde oss för att laga tacos istället. Supergott och vi åt tills magarna nästan sprack. Vem vill bli miljonär och Idol-tittande där fel person åkte ut för jag tyckte Johan skulle ha åkt, men så går det när små tonårstjejer spenderar hela sin månadspeng på att rösta på en slags fantasikärlek. Tragiskt, otroligt tragiskt. Men jag var själv likadan. Darin var ju min favorit när han var med i Idol och nog skickade jag ett antal sms för hans skull. Haha...

Sedan såg vi "Ryktet Går". Inte världens bästa film kanske, men vi fick oss ett och annat skratt emellanåt. Helt okej tidsfördriv alltså...

Sängen hägrar nu och jag hoppas jag får somna i vettig tid..

PM-skrivning

Sitter här på JB och knåpar på mitt PM. Jag gör sakta, men säkert små framsteg. Jag och Betty var och inhandlade lite naturgodis och clementiner efter lunchen så nu har jag förfriskningar tills jag ska gå hem kring 16. Kl 17.30 hakar jag på henne på ett intensivpass på Väderkvarn och sedan ska vi tillbringa kvällen hemma hos mig framför Idol och bara mysa tillsammans. Jag hoppas att Anna joinar oss också. Det skulle vara underbart!

Imorgon ska vi ha renskrivar-stuga tillsammans. Jag tror jag har 5 seminarium som jag fortfarande inte har renskrivit och det lär ta sin lilla tid, men imorgon då är det alltså dags! Hur dumt det är låter så ser jag faktiskt framemot det.

Nä, nu ska jag återgå till mitt PM-skrivande. Om en vecka ska/vill jag vara klar...


TGIF

Äntligen fredag! Ska strax iväg till JB och skriva PM hela dagen. Kvällen bjuder på Idol hemma i min lägenhet men dessförinnan ska jag ta mig iväg till gymmet hade jag tänkt. Det ska bli himla skönt!

Dags att göra sig i ordning och traska iväg till JB kånkades på datorn. Men till måndag har jag fått dataväskan så då ska det gå galant. Jag måste hämta cykeln på Stocken och jag ber till gudarna att den är kvar.

Ha en bra fredag allihopa!

Efter en kväll på Stocken

Jag är hemma. Kolla klockan. Helt sjukt.

Min cykel är kvar på Stocken eller om den ens är det? Helt plötsligt har någon tagit den på axeln och traskat med den hem. Jag traskade hem från Studentvägen i kort klänning, stövlar och vinterjacka pratandes i telefonen med syster så jag slapp bli utsatt för läskigheter.

Jag ska krypa i säng och somna till min och Hannes sjuka konversation på MSN. Det har varit mitt sömnmedel de senaste kvällarna.

Imorgon blir det PM-skrivning för hela slanten. Därför är jag glad att jag är någorlunda tidig i säng trots att det har intagits alkohol denna torsdagkväll. Då kan jag skriva tills tangentbordet brinner.

God natt!

Det är jobbigt att inte veta, men ibland är det desto värre att veta.

Härliga torsdag

Idag har jag invigt mina nya glasögon. Jag ser världen ur ett helt annat perspektiv numer. Jag är ovan och höll på snubbla i trappan och ögonen har inte alls vant sig. På långt håll ser jag kanon, men på närmare håll blir det knäppt mellan ögonen och kroppsrörelserna. Men jag trivs ändå i dem.

Seminarium och sedan lunch med Ida på stan. Riktigt trevligt! Därefter gick vi en sväng i affärerna och jag hittade en fin röd klänning. Jag ska ha den på julyran med Ypsilon har jag bestämt mig för.

Sedan blev det plugg i hela två timmar konstant förutom lite surr i telefonen. Jag var effektiv och är redan klar med seminarium 17 som vi ska ha basgruppsmöte om på måndag. Vilken framförhållning jag har! I say: Good Girl!

Har ätit middag och nu ska göra mig i ordning inför en kväll på Stocken. Håll tummarna för att jag kommer hem ordentligt. Nej, men så farligt som det låter är det kanske inte, men det gäller att hålla ögonen uppe tror jag och hålla sig i någorlunda nyktert tillstånd så ska det nog inte vara någon fara. Men hela den här veckan har varit helt galen här i Uppsala. Två bombhot och en som har blivit knivskuren kl 21 på en onsdagkväll. Vart fan har jag hamnat???! Tacka vet jag Storuman. Där var det enbart spökena som skrämde mig....

Nä, dags att göra sig i ordning!

Käken ur led?

Det känns så. Det gör så fruktansvärt ont. Jag kan inte stänga den vänstra käken ordentligt utan att det gör fruktansvärt ont. Till råga på allt ringde tandläkaren från Umeå och avskriver mig därifrån. Nu får jag återuppta problemet här i Uppsala, men att springa fram och tillbaka till tandläkaren är väl inget jag prioriterar nu som fattig student. Jag får leva med smärtan och hoppas att det ger med sig. Det är ju ändå bara andra dagen som det är så här, men det är sjukt jobbigt eftersom jag inte kan tugga ordentligt utan att det riktigt spränger i käken. Det känns som om jag har fått ett helt annat bett eftersom tänderna möts på höger sida, men det är flera millimetrar kvar tills de gör det på vänster sida.

AJ!

New one

Idag blir jag en aningen fattigare, men i gengäld får jag ett par glasögon. Underbart! Nu kommer jag se bra (ut). De öppnar kl 9.30 och jag ska väl hänga på låset hade jag tänkt så slipper jag använda linserna idag.

Seminarium mellan 10-12 som vanligt på torsdagar och sedan ska jag, Ida och Anna luncha. Därefter blir det plugg. Ska göra seminarium 16 så att jag imorgon och på måndag kan fokusera enbart på mitt PM. Den 1:a är det inlämning och efter det blir det glöggfest hemma hos mig med tjejerna och tills dess ska jag ha julpyntat! Jag tycker det är lika bra att ta fram allt när jag liks håller på och sedan har jag ju inte så mycket julpynt ännu. I helgen ska jag förbi Åhléns och köpa fler kulor och snygga band att hänga dem i. Jag skulle gärna vilja ha en liten gran också för det är ju så fruktansvärt mysigt, men det är faktiskt lite onödigt...

Dags att göra sig i ordning inför dagen. Det är ju torsdag idag! Om en månad är jag hemma.

Önskelista del 2

Här har jag börjat på min önskelista och nu fortsätter jag:

  • Kokböcker. Ingen "vanlig"  såsom Rutiga kokboken, för det har jag redan, utan någon roligare.
  • En blomma eller snarare en växt, har tyvärr råkat ta död på en av mina ägodelar. Jag skyller på studierna. Nu ser det så tomt ut i fönstret. Gärna en porslinsblomma.  
  • Hyllor till sovrummet, alternativt skulle jag kunna önska mig en likadan hylla som jag har fått av morfar tidigare som han har gjort själv. Det skulle bli snyggt med en sådan på vardera sida eftersom jag redan har en sådan. Jag ska bara göra om den så att den är i samma bruna färg som min toksnygga säng!
  • Sänglampor, men jag vet inte vilka. Har letat och letat men fortfarande inte hittat de perfekta.

Ja, det var allt jag kunde komma på just nu.


Ytterligare en Betty-kväll

Träningen var sjukt jobbig men det var så himla kul! Hur mycket folk som helst, så det var lite väl trångt i salen, men desto mer energi!

Tanken var ju att jag skulle iväg till Ida och Magnus, men det blev inte så. Betty kom hit istället och vi såg Bonde söker Fru, Grey's och Nyheterna och druckit te som vanligt. Hur mysigt som helst. Hon är som min "extra" storasyster här i Uppsala. Att jag skulle komma så nära min fadder från Bond-gruppen och att jag skulle bli hennes favorit hade jag aldrig kunnat tänka mig när vi hälsade på varandra första dagen på recceveckan.

Jag har hur mycket energi som helst efter ikväll. Imorgon ska jag plugga hela jäkla dagen sedan ska jag och tjejerna röja på Stocken om jag inte bangar i sista stund. Sist jag var på Stocken gick det inget vidare och varje jävla torsdag blir någon våldtagen som varit där. Sedan ska jag ut på lördag också och utgång två dagar denna vecka hade jag väl inte riktigt tänkt. Så helt plötsligt bangar jag och pluggar på JB till 20.00 imorgon istället. Fast det är ju mestadels en önskedröm.... Men plugga, det ska jag! I have found the motivation again!

Mitt i veckan

Plugg på JB och sedan basgruppsmöte i 3 hela timmar. Vi spårade ur ett antal gånger och förde seriösa diskussioner om kungen bland annat. En massa skratt och det var himla trevligt. Min nya basgrupp kanske inte är så tokig trots allt.

Nu ska jag iväg på mitt första intensivpass någonsin. Spännande! Jag ska köra skiten ur mig och det är bra. Då släpper jag allt runtikring och bara fokuserar på mig själv. Underbart.

Ikväll cyklar jag nog bort till Ida och Mange en sväng. Det är så skönt att bara få va ibland. Jag gillar ensamheten, men ibland blir lite too much och nu är jag inne i en sådan period.

Nä, dags att trampa iväg nu..


Ett erbjudande

Jag fick ett erbjudande idag. Ett av de finaste jag någonsin har fått och jag blev både glad och rörd. Väldigt fint!

Det förgyllde min dag!

Trött onsdag

Vaknade vid halv 8, klev upp och la mig på soffan och såg Idas sändning. Sedan somnade jag och vaknade efter klockan 9. Jag som skulle vara på JB då! Har gjort mig i ordning nu och ska gå dit alldeles strax.

Basgruppsmöte kl 12. Skulle egentligen ha jobbat med PM:et idag, men jag orkar inte släpa med mig datorn. Det får bli på fredag istället.

Dags att gå iväg så jag hinner förbereda mig för basgruppsmötet, för det är jag inte riktigt färdig med än.

Survivor

Jag har legat på soffan hela kvällen. Nyheterna, Halv 8 hos mig, Ugly Betty och DH har avverkats. Sedan har jag surrat en hel del i telefonen och det är ju aldrig fel. Det blev ingen PM-stuga för jag orkade helt enkelt inte. Anna gick dit, så hon ska uppdatera mig om det var något jag missade.

Nu kryper jag i säng och hoppas på sömn. Detta gör mig galen!

Sömnproblem

Natten till igår somnade jag inte förrän 2 och inte natten till idag heller. Kl 1 blev jag less och tog fram datorn och knåpade på mitt PM - mitt i natten! Pigg som en lärka och det är sjukt jobbigt. Gissa om jag var död i morse?

Plugg sedan 8 innehållande basgruppsmöte, seminarium och seminarieföreberedelse. Inte så spännande alls faktiskt, men det är ju ett måste.

Ikväll är det PM-stuga kl 18 och sedan ska jag dricka glögg resten av kvällen. Skippar mitt favoritträningspass idag eftersom det krockar med PM-stugan. Tråkigt, men jag får ta igen det nästa tisdag istället.

Dags för lite mat...

Veronica

Jag kan inte låta bli att tycka om Veronica Maggio. Dock tycker jag hon är tråkig på scen, men jag har ju aldrig sett henne live. Det är väl inte min stora dröm heller, men jag gillar hennes låtar.




Välkommen till Uppsala!




Men min absoluta favorit är denna!
 

Lyssna och njut.

Soffa

Nu har jag bestämt mig.
Det blir denna.

Har pratat med Ida och vi ska åka och hyra släp och köra till IKEA och köpa den på onsdag, torsdag eller fredag. Kommer bli kanon! Den nuvarande soffan trycker jag in i mitt stora förråd uppe på vinden, om den ryms där så klart.

God Jul Lina!

Good girl?

Idag kan jag nästan skryta med att jag har varit duktig. Pluggat konstant till 16, sedan hem och laga mat och sedan blev det träning på Väderkvarn. Jag gillade inte passet för jag var knappt jobbigt och jag fick upp flåset först på sista låten, men jag får väl tänka positivt - jag har ju ändå rört på mig.

Nu ska jag ta och städa undan här efter helgen. Sedan har jag resten av kvällen helt fri. Ensam.

Måste ringa ComHem igen för nu har jag ju tydligen inte Uppsalas lokala nyheter utan helt plötsligt Stockholms. Det går ju faktiskt inte för sig för på onsdag sänder Ida och jag kan sitta och kika på varenda sändning utan att bli uttråkad. Som jag sa, det är en fröjd att se henne! Jag vet att jag inte är ensam om att tycka det ;-)

Nä, dags att ta tag i det här nu.

Måndag morgon

Jag hatar måndagar och det kommer jag alltid att göra, men det är bara att bita ihop. Snart är det torsdag igen!

Idag ska jag plugga hela förbaskade dagen. Jag ser inte fram emot det och jag vet heller inte riktigt var jag ska börja... PM? Seminarieförberedelser, eller bara läsa? Ångest...
PM blir det inte, för då måste jag släpa med mig datorn och min väska är fortfarande trasig. Den gick inte och laga som jag hade tänkt. Så jag måste ut och hitta en ny väska snarast. Den rosa får mig att bli så Legally Blonde om jag ska ha den till JB. Yes, så är det.

Träning och matlagning ikväll. Jag tycker det är kul att laga mat, men att göra det åt sig själv hela tiden är inte så kul ändå. Träningen ser jag dock framemot!

Nä, nu måste jag komma igång här! Klockan är snart halv tio...

Sa jag att jag hatar måndagar?

Seg söndag

Gårkvällen tar ut sin rätt idag. Jag har inte gjort något ansträngande alls på hela dagen. Sett TV, surfat runt, varit på IKEA och Rusta en sväng med Ida. Nu har jag lite julpynt, men jag vill ha mera, mera, mera.

Jag har inte städat upp här och det ser ut som crap i lägenheten efter igår. Men jag orkar inte. Det får bli en annan dag för nu intar jag soffan resten av kvällen. Att det står tomma glasflaskor överallt rör mig inte. Inte nu. Idag är dagen efter igår och som sagt - det tar ut sin rätt.

Pizza till middag. Den satt väldigt fint ska ni veta.


En kväll med Ida

Förfest här hemma hos mig med en massa cider, likör 43 och ett ex antal små spritflaskor och idag är alla tomma. Vi hade så sjukt kul. P3star i bakgrunden, sittandes i soffan och pratade hade seriösa diskussioner blandat med en massa skratt. Helt underbart! Vi poppade sönder hela huset här ett tag. Vi hade max på stereon och när jag var nere för att hämta min vinterjacka i källaren kunde jag dansa med i musiken som spelades. Grannarna undrade om jag hade fest. Klart jag hade det, sa jag och bjöd in dem, men de så lite tveksamma ut när det bara var jag och Ida här och bjöd oss upp till "Fredriksson" istället, men det struntade vi i.

En räddande ängel var Anna som ringde och frågade om vi behövde skjuts någonstans. Vi hade ringt taxi tidigare, men det skulle vara så sjukt dyrt att åka, men då dök Anna alltså upp i bilden. Vi begav oss till BJ och dansade natten lång. Allt flöt på bra, för när vi kom dit var det ingen kö alls nästan. Snacka om en riktig pangkväll. Blir erbjuden skjuts och sedan är det ingen kö. Sjukt bra!

Vi dansade som sagt hela natten lång och jag hade så jäkla kul! När vi blev less traskade vi till MAX och åt hamburgare och strips. Underbart! Där skiljdes vi åt och jag traskade hemåt, men Ida höll mig sällskap i telefonen. Det är mycket värt ska ni veta!

Vad klockan var när jag stängde igen mina gröna vet jag inte, för de slockade så fort jag kom innanför dörren.

Summering

Jag hade så sjukt jävla kul! Jag vill uppleva kvällen om och om och om igen. Tack Ida för en toppenkväll!

            





Statistik

Hallå, where are you guys?

Jag och Ida rockar fett, eller har en jävla förkrökare som Hannes, min fina vän, skulle sagt.

We love you all!

Gästbloggare

Denna gång är det Ida Björnstad som gästbloggar.  


Hej Linas alla läsare!

Hoppas ni har det bra. Jag ville bara säga att vi är på väg till krogen nu. Det blir BJ:s ikväll. Jag ska samtidigt säga att jag som gästbloggare snart ska skaffa mig en egen blogg då jag ska åka till USA efter jul. En liten marknadsföring här på Linas blogg. Lina är på G ikväll och jag me. Vi lyssnar på Lady Gaga för tillfället annars är det Rihanna som har strömmat ut ur högtalarna.

Nä, nu har jag inte så mycket att säga förutom att jag och Lina längtar lite smått hem till Storuman. Jag antar att de flesta läsarna är därifrån så.

Hare gött alla!

Nästa gång kommer en kille att gästblogga. Vem det är.... Det får ni se dååååå..... :P

Puss å hej leverpastej


Bästa lördag

Sådär, nu har jag bestämt mig. På torsdag har jag nya glasögon! Jag kommer stormtrivas, det känner jag nu. Jag var inne på Synsam idag och lämnade igen glasögonen och bestämde mig.

Sedan blev det en sväng på bolaget och därefter traskade jag på stan en stund tills Betty kom in för att ta en fika med mig. I 2 timmar pratade vi konstant om allt, drack te och åt en kaka. Jag är så glad att jag har fått sådana fina vänner här. Underbart! En massa skratt, men även seriöst prat. Dock väldigt lättsamt trots allt.

Nu ska jag se om det finns någon mat i kylen och sedan ska jag göra mig i ordning inför kvällen. Vi kommer ha så grymt kul jag och Ida! Cidrarna står på kylning och jag poppar partymusik för min lilla lägenhet och trapphuset. Mina grannar kan inte undvika att det är fest ikväll, tur de är snälla. Det är ju bara lyhört ut till trapphuset.

PARTY!

Ingen hemlängtan

5 veckor kvar tills jag är hemma och jag har ingen hemlängtan alls just nu. Det är så otroligt skönt! Den där klumpen jag hade i magen när jag lämnade Stensele är borta sedan länge och jag är åter i de gamla banorna här i Uppsala. Jag längtar helt enkelt inte hem. Inte än...

Men här med lovar jag mig själv att jag SKA bli bättre på att plugga till veckan. Snart är det bara en månad kvar till tentan! Mår jag hyfsat prima imorgon efter kvällens festligheter ska jag sitta på JB och plugga och försöka komma igång och få lite motivation.


Helg

Skönt med helg och det är välbehövligt vill jag lova.

Idag ska jag tvätta och greja på, men först blir det träning kl 10.30. Får se om jag och Ida hinner med IKEA idag, men annars får vi ta det till veckan. Betty pratade om att ses också, så det ska jag försöka hinna med.

Nu har jag pratat med ComHem också nu har jag alla mina kanaler igen. Underbart!

Ikväll blir det utgång! Looking forward to it...

Soffa

Jag vill ha en ny soffa!!! Den är så ruskigt ful och för att slippa se färgen så köpte jag två plädar som jag har som överdrag. Jag är less på dem. Perfektionist som jag har blivit måste jag räta till dem så fort jag suttit i soffan eftersom de åker på sniskan. Jag är less på färgerna också, jag skulle tagit något mer diskret. De var hur grymma som helst från början och jag stormtrivdes, men att se dem varje dag är inte så kul längre. Fy...

Jag vill ha en mörkbrun tygsoffa med en massa kuddar till. Ge mig?

Jag funderar på att köpa en till mig själv i julklapp.
"God Jul Lina önskar Lina"
Jag skulle må så otroligt mycket bättre då.

Imorgon ska jag byta gardiner. Det kanske hjälper en aning.

Underbara fredag

Det spelar ingen roll vad man än gör på en fredag och hur tråkigt det än är, för fredag är ändå alltid fredag. Jag och Anna lunchade idag. Skönt med lite egentid tillsammans för det var ett tag sedan. Vi ses i varje fall nästan varje dag och det är jag glad för.

Har nyss kommit hem från dagens träningspass. Jag hade mina nya skor och det gjorde inte alls ont i fötterna. Underbart!

Min väska gick sönder häromdagen och egentligen är jag väl inte förvånad eftersom lagboken väger så pass mycket. Tur i oturen var dock att det bara lossnat några skruvar så jag ska se om jag lyckas laga den ändå. Annars får jag köpa en ny väska eftersom det går inte att den på det viset som den är nu. Nu har jag bara ett handtag och det är inte det mest optimala.

Ikväll blir det inget Idol-tittande för jag ska gå på bio.

Ha en bra fredagkväll allihopa!


Äntligen fredag

Jag hade trevligt igår. Helt okej mat med en massa dricka till. Jag kom hem vid ett ungefär och stängde ögonen strax efter.

Äntligen fredag idag! Ska göra mig i ordning och cykla till JB för att plugga fram till 15 och sedan ska jag träna. Vad som händer senare ikväll återstår att se, men jag har inga planer än så länge.

Uppsala är inte så oskyldigt ändå som jag trodde. Läskigt.

Jag vill aldrig mer vara ute på kvällen ensam.

Torsdagen snart avklarad

Ska iväg på sexan snart och har inte duschat än och jag vet ju att jag brukar behöva ca två timmar på mig så seg som jag är och hur jag ska greja det på mindre än en timme ska bli spännande att se.

Blir det tråkigt på sexan så går jag till Ida eller till Stocken. Jag har alltså valmöjligheter ikväll även fast jag gärna hade stannat hemma ikväll och ätit bullar med mjölk ungefär. Men den där söndagen när det ösregnade här i Uppsala och jag skrubbade Norrlands ren från skit, den ska jag väl ändå få "betalt" för så det är bara att pallra sig iväg. Gratis är ju gott!


Torsdag

Torsdag idag och jag gillar ju dem eftersom det är fredag imorgon och det innebär helg.

Seminarium mellan 10-12 och sedan blir det troligtvis lunch med Ida på stan. Det blev aldrig av igår så jag håller tummarna för idag. Annars får jag dra med mig Hannes på Stocken för dit ville han gå i tisdags, men då var jag duktig och hade med mig matlåda. Därefter ska jag plugga på JB. Jag har varit alldeles för lat på sistone, men sånt går ju i perioder antar jag.

Träning kl 15.30 på Väderkvarn och sedan blir det städsexa på Norrlands kl 18dk. Fullspäckad dag alltså.. Kul, jag gillar sådana dagar!

Bettykväll

Min fina Betty kom hit ikväll. Tanken var att vi skulle se Grey's, men tydligen funkar inte vissa av mina kanaler längre exempelvis 3:an och 5:an. Måste kolla upp det imorgon med ComHem.
Vi såg Oskyldigt dömd istället och skrattade åt alla dåliga skämt, drack te och lättade på våra hjärtan lite. Mysigt.

Jag ska krypa i säng och hoppas att min morgonpigga trend håller i sig. Imorgon är det torsdag, min favoritdag och städsexa på kvällen på Norrlands. Det vankas gratis mat och alkohol! Så går det när man är duktig och hjälper till att göra nationen ren och fin.

God natt!

Clean

Har städat i eftermiddag och jag älskar att ha lägenheten nästintill skinande blank. Nu är det fint här igen. Inte för att det var stökigt innan, men jag har nog personlighetsförändrats för nu klarar jag inte av att ha lite oordning på bänken eller på soffbordet eller någon annanstans. Det ska vara rent och överskådligt.

Sån var jag inte när jag bodde hemma. Då kunde jag leva i ett bombnedslag utan att ens röra en min. Idag skulle jag inte klara av det. Jag blir mer och mer lik Bree i DH. Jag ser det enbart som positivt.

Nu ska jag krypa upp i soffan och låta mig erövras av euforin som lekt i min kropp hela dagen.

Stockholm International Horse Show

Jag vill gå. En hel dag. Först hoppning, sedan älskade dressyr som ger mig rysningar och därefter Grand Final. Saftigt dock med 665:- fast det skulle vara värt varenda krona och egentligen inte så dyrt eftersom det är en hel dag, men är man fattig student så är man. Jag och Fanny var där 2006 och det var en upplevelse utan dess like som jag måste göra om. Jag hade ju till och med turen att få hälsa och klappa på Briar. Det är inte varje dag man får komma nära en sådan stjärna.

Jag får satsa på nästa år istället.

När jag blir rik ska jag köpa mig min drömhäst. Jag saknar dressyren och Boggi så mycket. För någon vecka sedan damp Equipage ner i brevlådan. Jag hade totalt glömt bort att jag premenuerade på den. Trevligt med läsning, men det gör desto mer ont i hjärtat.





Och vill ni veta vad det värsta är? Jag vågar inte åka till Västerås och hälsa på för jag är rädd att jag sedan inte kommer kunna åka därifrån. Storumanresan på Halloween skrämde mig.

En skymt av min lilla lya

Mitt badrum när det är som finast.

 



Kära vänner, jag trivs här på Börjegatan.

-4,75

Detta är ett skämt. Snart är jag blind!!!! Nej, inte riktigt, men det känns så. Påpekas bör dock att jag tydligen inte haft -3,75 tidigare utan -4,0.

Jag lånade hem ett par glasögon. Endast ett par. Det är helt otroligt. Jag har en sådan ångest för detta glasögonbyte och jag kommer aldrig att kunna bestämma mig. Jag såg ut som en gammal tant i de flesta av bågarna och sedan har jag så smalt ansikte så de flesta var för breda för mig. Jag vill gärna ha glasögon, men jag trivs inte. I varje fall inte i mina diskreta som jag har nu.

Dessa fick följa med hem.




Vad tycks?

Att byta linser var enklare. Jag ringde till min fina optiker hemma i Storuman och de ändrade styrkan på en gång. Så nu kommer jag se världen mycket klarare nästa gång linserna dimper ned i brevlådan.

Morgonpigg

Har varit vaken sedan innan 7 och klockan hade inte ens ringt. Jag skojar inte när jag säger att det är något "fel" när jag vaknar före väckarklockan. Jag brukar ställa alla 5 alarm, men ändå knappt orka ta mig ur sängen och nu behöver jag dem inte ens. Det är hur skönt som helst och jag hoppas det fortsätter. Jag önskar dock att jag fick sova hela natten i sträck utan att behöva vakna ett antal gånger mellan klockan 3-5 och ligga och vänta på att det ska bli morgon.

Nu på morgonen ska jag göra färdigt seminariet. Har basgruppsmöte med nya basgruppen i eftermiddag. Sedan blir det optikern och en tripp till Kontaktdagen på slottet. Jag och Ida ska förhoppningsvis luncha och sedan har jag basgruppsmöte kl 13. Därefter har jag inga fler planer men jag kan gissa på att det inte blir många knop.

Det är lill-lördag idag och imorgon är det min favoritdag. Snart helg och det ser jag framemot!

Trevligt

Jag hade hur trevligt ikväll som helst! Bättre kan jag inte beskriva det och mer behöver jag inte säga heller. Inte här, inför alla mina läsare. Detta är bara få förunnat faktiskt och de som behöver veta vet att jag hade det trevligt och varför.

Jag är trött och sängen ser väldigt inbjudande ut. Morgondagens ljus är lunch med Ida, annars bjuder den inte på så mycket mer spännande. Inte som idag direkt. Eller det ska bli spännande att se hur mycket min syn har försämrats. Jag tippar på -4,0. Det låter illa, snart ser jag ingenting. Jag förlitar mig helt på mina linser/glasögon här i livet nu mer.

Nä, nu svammlar jag bara. God natt på er!

Basgruppsbyte

Dagen som jag aldrig ville skulle komma kom idag. Vi bytte basgrupper. Nu har jag varken min kära Hannes, älskade Malin eller tjejen som pratar med bredare dialekt än mig och knappt kommer från Norrland, Rebecca, i min basgrupp längre.

Nu har jag en hel hög med nya människor som jag knappt känner eller ännu värre, knappt vet vad de heter. Jag vet ingenting om dem annat än hur de ser ut.

Vi hade en härlig stämning i vår grupp och den kommer jag att sakna..

Jag kommer sakna jag och Hannes dåliga skämt och att vi hela tiden retas med varandra. Han är en av mina absoluta favoriter här i Uppsala.
Jag kommer sakna Malin för att man alltid kan lita på henne och att vi tycker lika om allt. Vi avslutar varandras meningar väldigt ofta och är helt enkelt... ja, lika.
Jag kommer sakna Rebecca för att hon är så jävla grov i munnen. Tjejen drar fler sexskämt än jag någonsin har hört när hon är på det humöret och pratar gärna högt och tydligt om sex. Ibland blir det liksom för högt ibland så lilla jag från lilla Stensele helst vill gömma mig under bordet, men självklart för att fortsätta skratta därunder!

Vi var visst bara fyra i min basgrupp?!

Min första basgrupp på T1

Home

Efter lunch tillsammans med Anna och Malin så traskade jag och Anna ut på stan. Först blev det en sväng på Apoteket och sedan gick vi till Synsam och bokade tid. Imorgon kl 9.30 ska jag vara där. Jag är faktiskt tveksam på om jag kommer hitta några glasögon alls som jag kommer trivs i, men det återstår väl att se. Jag letar hellre vidare tills jag hittar de jag vill ha på riktigt så länge jag får veta hur mycket sämre min syn är så att jag kan ändra linserna eftersom jag bara använder dem numer.

Sedan såg Anna världens finaste klänning som hon var tvungen att prova. Det tog sin lilla tid, men den var så snygg!! Hon skulle hem och plugga och jag ville inte sitta på JB helt ensam så vi cyklade till ICA och handlade och sedan skiljdes vi åt.

Här hemma har jag hunnit slänga ihop en deg till två bröd som står och gräddas i ugnen nu. Ska plugga fram till halv fem och sedan ska jag ju som sagt till gymmet. Nä, böckerna ligger uppslagna på soffbordet och ser väldigt inbjudande ut...

Uppe med tuppen

Även fast jag sover som en kratta om nätterna ska jag inte klaga för 7.15 slog jag upp ögonen och var pigg. Det har nog inte hänt sedan 2003 kanske. Jag låg kvar i sängen en stund och önskade att jag kunde starta TV:n som hänger på väggen som en dyr prydnad. Eller den startar ju, för jag har ju faktiskt stoppat in strömkabeln, men någon tjusig bild får jag som sagt var inte fram.

Dagen ser ut som alla andra tisdagar. Seminarium mellan 10-12 och sedan plugg på JB. Ska be Anna följa med mig ut på stan och bland annat besöka Synsam. Synen kommer inte förbättras, så varför dra ut på det?

Kvällen ser inte ut som alla andra tisdagar. Kl 17 är det mitt favoritpass på Ekeby så där ska jag infinna mig. Vad som händer sedan är min egna lilla hemlighet... Eller ja, nästan i varje fall :-)


Evening

Jag är trött ikväll, men det är inte så konstigt eftersom jag inte sov så bra i natt. Därför tänker jag alldeles strax krypa i säng. Ska bara se en kändis på TV först, som vanligt.

Tränade ikväll och det var så sjukt härligt! Cyklade hem, åt mat, duschade och slog på DH. Anna kom förbi en sväng och höll mig sällskap under ett avsnitt. Något mer spännande har jag inte gjort ikväll.

Nä, nu ser jag Ida på TV:n. Jag ser att hon lyder mitt råd om håret :-) Avrundar här alltså..

Hurray!

Jag blev inte sågad på mitt PM! "Du har kommit en bit på väg, forsätt!" Lite finslipning och omformulering i min frågeställning så har jag inget att oroa mig för än så länge. Jag gick på min första intuition och det blev ju bra i slutändan även fast jag inte trodde det.

Som det står i min kalender för veckan: "Lita på din intuition. Oftast bygger den på fakta som arkiverats strax under medvetandenivån". Händanefter ska jag alltid lita på den.

Har läst om konstitutionell rätt i komparativt perspektiv idag. Väldigt intressant.. Sedan har jag renskrivit från seminariet med samma titel tills fingrarna blödde. Nu tar jag en paus och fortsätter senare ikväll.

Jag är på strålande humör idag och det mesta är för att jag inte blev ratad för mitt PM. Det är nästan så att jag skulle ha firat med en shoppingtur på stan för det får man när man har varit duktig har jag hört, men det tar jag imorgon när jag liks kommer vara mitt i stan hela dagen. Jag ska se om jag lyckas dra med mig Anna för att fira. Vi gick på stan i fredags när hon fått tillbaka sitt PM för att få henne på bättre humör, så nu skulle hon allt kunna följa med mig för att fira.

Ska iväg på bräda på Ekeby. Jag har egentligen ingen lust i det här ovädret med värsta stormbyar och regnet som vräker ner, men det är bara att bita ihop och trampa på. När jag väl kommit till Folkes är det ju nerförs hela vägen, men jag lär ju ha motvind hela vägen för sånt slår aldrig fel.

Men jag är på bra humör ändå!

Ännu en måndag

Jag har sovit som en kratta och kl ett i natt var jag hur pigg som helst. Jag hade kunnat kliva upp då fast jag bara sovit 2 timmar. Jag vet inte riktigt vad det var, men det var creepy här inne i natt för det fanns en olustkänsla i rummet hela tiden. Jag och spöken ni vet.. Då önskar jag att jag hade haft en dörr in till köket så jag slapp ligga och kika mot toaletten där jag har haft sällskap tidigare.

Dags att göra mig i ordning för PM-mötet, sedan basgruppsmöte och därefter plugg på Eko hela dagen fram till kvällen. Idag ska jag vara duktig.

Fars dag!

Idag är det fars dag som alla säkerligen har lagt märke till. Jag har ringt och grattat min käre pappa på hans dag. Han är ju bäst!

Idag har jag varit duktig och strukit all tvätt och gjort det fint i min lilla klädkammare, så gott det går. Tränat har jag också gjort och lagat mat för en hel armé som vanligt. Jag kan alltså gå och lägga mig med gott samvete.

Anna har varit här ikväll. Kaxiga var vi som bestämde oss för att se filmen "The Eye". Efter 30 minuter så stängde vi av och såg "Ensam mamma söker" istället. Nu är vi inte så kaxiga längre och vi lär inte hyra en rysare än på ett tag. Fast jag vill, jag vill, jag vill. Det är ju det allra bästa, men jag kan inte se det ensam och inte med någon som är ännu räddare än jag - för det var Anna. Sedan såg vi "Sanningens ögonblick" och skämdes för hon som var med. Pinsamt!

Nu tänker jag krypa i säng. Imorgon har jag möte om mitt PM kl 08.15 och det betyder att jag måste kliva upp innan 7 och jag brukar ju inte vara så pigg vid den tiden på morgonen.

God natt!

The magic of 3

Ni vet när man kommer från Norrland så har alla Telia eller Halebop för ingenting annat funkar däruppe. Numer är jag ju en hitflyttad sörlänning och inser att det finns hur många andra telekomföretag som helst. Ett av dem är 3 och det har min kära vän Anna.

Jag blir så förbaskat glad när jag ringer till henne för då spelas denna låt bakgrunden i väntan på att hon ska svara. Första gången fattade jag ingenting eftersom jag aldrig hade hört det tidigare, men sedan fick jag det förklarat för mig vad det var. Nu kan jag ringa till henne ibland bara för att få höra melodin och hoppas att hon inte svarar..


Dålig sömn

Trots att jag legat i sängen i cirka 10 timmar har jag inte sovit så länge. Har vaknat säkert en gång i timmen sedan kl 4. Jag blir så less när det är så här! På veckorna är man hur trött som helst, men på helgerna kan man inte sova. Det är ju just typiskt...

Ska iväg på gymmet nu och sedan ska jag plugga, antingen här hemma eller så går jag till Ekonomikum. Jag måste stryka lite kläder också för det är ett berg av måste-stryka-tvätt på fåtöljen och medan jag stryker kan jag ju liks inte plugga så då kan jag kika på DH. Jag måste handla också, tur jag har nära till Luthagens Livs.

Dags att cykla bort till Väderkvarn.

Tjejkväll

Det blev middag på Uplands tillslut. De flesta nationer hade sina baler ikväll så innan vi hade bestämt oss för vart vi skulle gå tog det sin lilla tid. Åt i varje fall en god nachotallrik med en massa vitlöksdressing som var stark! Till detta drack jag en cider som slank ner fort som bara den. En massa surr och skratt och det var trevligt som vanligt.

Tidig kväll blev det och jag var hemma lagom till nyheterna. Har sett stjärnor på is och legat i soffan resten av kvällen. Ska hoppa i säng nu för jag är faktiskt trött även fast jag bara varit vaken 12 timmar. Studentlivet är hårt!

God natt!

Önskelista

  • Dammsugare - och den ska vara bra! Är den inte det kan jag behålla den jag har fått låna av Fanny som blåser bort dammet till hörnen än suger in det.
  • Parfymen Flowerbomb av Viktor&Rolf
  • Träningskläder
  • Dixie plåtburkar - thé, frukostflingor, medicinsaker, skönhetssaker, tvättmedel, chokladpraliner, kakao, juveler, ja nästan alla alltså
  • En potatispress
  • En tång som man använder för att vända kött i stekpannan t.ex.
  • Ett Allkort på Friskis&Svettis eftersom mitt går ut till jul
  • Presentkort

Bland det jobbigaste med att vara skilsmässobarn är att man måste komma på 2 olika önskelistor. Det är inte det lättaste ska ni veta eftersom jag knappt får ihop till en.
Det är ju komiskt att jag önskar mig en potatispress, men så går det när man som sagt ska försöka hitta på 2 olika önskelistor. Men nu får ingen köpa det till mig för det ska jag önska mig av mormor :-)

Ps, jag önskar mig inga sängkläder för det har jag i överflöd.


Härliga helg!

Igår när jag la mig i sängen så tänkte jag att jag skulle sova ända tills jag vaknade.. Vem tror ni slår upp sina gröna kl 08.30? Jo, jag. Jag vände och vred mig i sängen tills jag slutligen lyckades somna om och vaknade igen 11.30. Hur skönt som helst!

Har inte gjort så mycket än idag. Sett lite DH och grejat med tvätten. Ska försöka öppna böckerna snart och göra några knop på seminarie 13.

Ikväll blev det som sagt ingen fest med Ida, men det blir tjejkväll istället med Carro, Carro och Sofie och ev några fler. Vi ska gå på någon nation och äta och bara ta det lugnt tillsammans. Mysigt..

Ha en bra helg allihopa!


Juristgasquen

Gud vad jag och Anna hade kul. She's my best girl! Det var länge sedan jag skrattade så mycket.. Det är lika bra att jag inte berättar om allt kul som hände igår, för alla har som sagt inte samma humor som vi.

Det bästa var i varje fall när vi sulle gå över till Rosa Pantern och köpa tuggummi. Intrippandes i höga klackar och korta klänningar står vi och diskuterar om vilket tuggummi vi skulle välja. Vi hade inga lösa pengar så Anna skulle dra det på kortet. Kassörskan säger att hon tar 3 kronor i avgift och lilla juristen dyker fram i Anna.
- Sedan 2005 är det förbjudet att ta kortavgift. Det står i lagen.
- Nej, det är det inte alls. Det är bara ett riktmärke.
- Det står i lagen och allt som står där får en brottspåföljd.
- Vi har avtal med MasterCard så vi får ta ut avgift!
Sedan pekar kassörskan på en lapp bredvid kassan där rubriken är "Lite juridik".
- Ska vi läsa? säger jag.
- Nej, för fan, klämmer Anna ur sig. Pappa kan ge er de där 3 kronorna!!!
Sen skrattar vi och trippar ut.

Ni ser, man ska nog förstå vår humor för att det ska vara kul. Men jag lovar det var roligt! Alla inne på Rosa Pantern tyckte också det. Sen om de skrattade med oss eller åt oss får vi ju aldrig veta..

Det var faktiskt en av de bästa kvällarna här i Uppsala. DJ:n var grym för en gång skull och jag dansade hela natten lång! God mat och trevligt bordssällskap och annorlunda placering runt runda bord. Jag och Anna hade äran att hamna vid samma bord, fast vi hade ju önskat det, och det var verkligen pricken över i:et.

My girl


Underhållning under middagen


Vi två


Magdansös som dansade i 20 minuter. Det blev lite väl långdraget...


Tyvärr blev det inga fler kort än såhär som är värda att lägga upp. Jag fick inte ens en bild på jag och min bordsherre, men så kan det vara ibland.

Jag hade i varje fall hur kul som helst!!

Party


Lady Gaga - Poker Face


En liten sväng på stan

Det blev plugg på JB fram till lunch. Då strosade jag till Stocken och mötte upp Betty. Jag åt supergod sallad som en häst så jag står mig bra till gasquen ikväll kan jag tro. Kring ett gick jag tillbaka till JB, men träffade en Anna som var lite deppad så vi tog en sväng på stan istället för att plugga. Jag hittade världens sötaste klänning i min storlek på MQ, men den fick hänga kvar. Anna är så förbaskat söt för jag stod och klagade på att jag inte skulle kunna ha ett visst klädesplagg för att jag då skulle se så tjock ut och då säger hon:
- Lina, du kan inte använda dig och tjock i samma mening!!!

Snacka om svar på tal. Jag bara skrattade...

Jag vet i varje fall vad jag ska göra i helgen. Jag ska köpa julklappar!


Best friday

Det här kommer bli en bra dag utöver det vanliga. Ska iväg till JB strax och plugga fram till lunch och sedan jag och och Betty luncha. Därefter blir det mer plugg och sedan kring 3 ska jag åka hem och göra mig i ordning inför kvällen. Det är alltså juristgasque ikväll och jag och Anna ska som sagt gå. Det kommer bli hur kul som helst för jag älskar ju alla dessa tillställningar och det är omöjligt att ha tråkigt..

Jag skulle ha hunnit en sväng på stan också, men jag tror jag får ta det i helgen istället för idag måste jag förbereda mig för seminarie 13.

Ha en bra fredag!


Brrr

Det var verkligen iskallt när jag cyklade bort mot Ida tidigare ikväll och jag övervägde nästan att vända för att hämta upp vinterjackan ur förrådet, men struntade i det. Men imorgon åker den upp ur förrådet så jag kan ha den framme i förebyggande syfte. Jag höll i den tidigare när jag bar ner en massa grejer dit, men tänkte att kallt är det ju inte än. Jo visst - det är det!

Det var i alla fall trevligt att surra en stund och bli uppdaterad på det ena och det andra. Fast jag vet inte, det kanske var mest jag som uppdaterade? Hon ska i alla fall till Stockholm på lördag så kan jag stryka utgång med Ida från kalendern och försöka hitta på något annat kul istället. Men nästa helg har vi planerat in fest! Denna gång ska det bli av, visst Ida?

Nu pallrar jag mig i säng. Det är kallt här och även fast jag har ett duntäcke och en filt ovanpå så fryser jag om nätterna. Brr...

Hösten/vintern är mysig... att titta på genom fönstret.



Goodiebag

När jag gick ut ifrån föreläsningen i eftermiddags så fick jag med mig en kasse hem innehållande tidningar, pasta, en vattenflaska och erbjudanden alldeles gratis. Sedan att det inte de nyaste nummerna och att jag redan har numret av Veckoreyvyn spelar ingen roll - de är ju trots allt bra tidsfördriv.



Kvällen ska jag spendera hos Ida och Mange så jag ska väl ta min cykel och trampa dit nu.

Duktig flicka

Snart är lägenheten skinande blank och jag kanske skulle bjuda er läsare på ett smakprov på mitt fina hem. Klädkammaren är så gott som klar, förutom att det fortfarande fattas en massa galgar, men pappa får väl ta ner fler nästa gång han kommer. Håller på att tvätta också och det är så skönt att allt snart är klart för då slipper jag städa i helgen, för söndagar brukar ju vara min städdag.

Ingen träning idag, jag är lite orolig för mina fossingar. Mamma tror jag bara ska köra på lite lätt och jag lyder nog det rådet men det får bli först på lördag.

Nä, nu ska jag bära ner lite saker till förrådet och sedan dra igång dammsugaren.

Good day

Som ni kanske redan vet så gillar jag torsdagar eftersom det är fredag imorgon. Ska iväg på basgruppsmöte strax efter tio eftersom vi inte hann färdigt med det vi skulle göra igår. Det var myckte trevligare att surra istället. Det är föreläsning mellan 12-14 och sedan ska jag gå hem och plugga.

Ikväll ska jag och Ida ska ses. Vi har inte setts sedan förra veckan och jag måste ju berätta om alla godbitar från helgen ;-)

Det är så himla kallt på badrumsgolvet på morgonen, men jag har ju golvvärme. Idag ska jag komma ihåg att stänga av den så slipper jag komma hem i eftermiddag och inse att det är himla varmt och skönt på toagolvet, som jag gjorde igår, men jag lägger ju hellre mina pengar på annat än elräkningen. Så går det när man är tankspridd..

Ha en bra dag!


Tjejkväll

Så himla trevligt vi har haft det ikväll! Anna hade redan fått det så himla fint i sitt lilla rum och jag skulle stormtrivas där jag med. Supergod mat och trevligt att få surra av sig lite. En massa skratt och det kan ju inte bli annat när alla vi har samma dåliga humor. Fast egentligen så är den väl kanske inte så dålig ändå - den kanske är superbra?!



My girls - Malin, Isabelle och Anna


The dinner is ready och den lycklige värdinnan!


En gåva


ett glas vin



och kyckling med ris gjorde kvällen super. Sedan fruktsallad till efterrätt. Nästa gång har jag lovat att bjuda hem tjejerna på middag.

2 bloggare försvann ut i cymberrymden idag. Tråkigt...

Nu kvällar jag. God natt!

Middag hos Anna

Eftersom jag, Malin och Isabelle hjälpte Anna att flytta i måndags så skulle hon bjuda oss på middag ikväll. Samtidigt firar vi att övningstentan är över!

Middagen är kl halv 8 så jag ska väl pallra mig iväg snart. Hon ville inte avslöja vad hon ska laga, men jag tror det blir något gott. Jag gissade på palt, men det var fel. Pappa, kan inte du skicka ner ett paket raspeballer till mig så kan vi ha paltfest här nere... Jag hade ju tänkte köpa när jag var hemma, men jag glömde totalt bort det som en massa annat. Det står tydligen en kolaburk hemma hos Ludvigssons som jag totalt glömt bort att jag skulle köpa. Så går det när minnet är kort, men jag skyller på att det var en hektisk weekend.

Dags att cykla bort till studenvägen. Efter middagen ska jag hem och se DH. Hann se ett avsnitt nu i eftermiddag och det är ju så himla spännande så jag vill bara se mer, mer och mer.


Klassfesten

Nu kommer bilderna jag lovade från klassfesten för några veckor sedan.


Kerstin och Therese, det märks att det är mellanstadietema va?


Marc, Viktor och Hannes (som aldrig kan vara seriös kom vi fram till)


Veronica, vinnaren av maskeradtävlingen. 


Jag, som kom tvåa som sagt.




         
Jag och Hannes. Observera mitt nagellack och örhängena!


Erika och Roxanne


Limbokön


Malin, Anna och Therese

Om jag inte hade en rosa sak till bredband hade jag kunnat lägga upp fler bilder, men så är ju inte fallet.

Juridiken är komisk

Säga vad man vill om denna övningstenta men jag gick därifrån fnittrandes. Det ska bli spännande att se resultatet när jag får tillbaka tentan. Jag tror jag var ute och cyklade som Nicke Nyfiken, men jag kan i vart fall gotta mig med att det var en övningstenta och det blir inte betygssatt.

Sedan blir jag så förbaskat irriterad på alla som rycker och sliter i en efteråt och vill veta vad man har skrivit och vilket lagstöd man hade. Det hjälper varken mig eller dem så här i efterhand om de får veta vad jag skrivit eller att jag får veta vad de har klottrat ner på papperet.

På vägen till Gimogatan så sa Anna att det såg ut som ett lager och hon trodde inte alls att jag hade rätt, men jag var stensäker på att det låg därborta och bra lokalsinne som jag har, hrmm. Det var i varje fall rätt och vi parkerade cyklarna och gick in. På vägen hem säger Anna:
- Det såg verkligen ut som en barack!
- Obama, tillägger jag och vi garvar hela vägen hem till mig. Vi försökte oss även på en high five, men det höll på att sluta i katastrof eftersom lagboken är tung och det blir rätt vingligt om man släpper styret och har "pocketboken" plus en massa annan kurslitteratur i en kasse på styret. Tänk er själva vilken syn...

Det är inte lätt att ha dålig humor. Jag skrattar ju åt juridiken och det bör man väl kanske inte göra?

En helg i Storuman

Torsdag dag -  Norr om Sundsvall. Äntligen på väg hem.



Vi tre fular oss i bilen.


Fredag dag på besök hos ÅM och min nya favorit Pontus






Friday night i bilen i väntan på tjejerna.


Mina fina tjejer på middag på Piccolo

                   



Nu började det taggas till inför kvällen hemma hos Jennie! 









Jag och min fina vän. Tänk att vi inte setts på ca 1,5 år men ändå är allt som vanligt igen när vi ses. ♥



Ett kort på ett kort. Dom är ju så förbaskat söta tillsammans!



Någonstans efter denna bild gick vi ner till hotellet och rockade loss. Den enda som inte fastnade på bild var nog Ida. Tyvärr, nu är hon ju en snygg brunett! Gina fastnade på en bild tillsammans med mig, men så roligt ska ni inte få ha det.

Sista dagen. En bild på utsikten från köket i vårt fina hus.



Härligt med lite hemmakänsla!!


Jag och tekniken

Vi går ju hand i hand vi två. Som handen i handsken, fisken i vattnet, ler och långhalm, ja kalla det vad ni vill, men vi är raka motsatsen.

För 2 veckor sedan fick jag hem min TV som jag ska ha i sovrummet (lyx, jag vet!). I måndags tänkte jag vara duktig att sätta upp den, men fixade det inte eftersom jag hade behövt minst 2 extra händer till, två för att hålla upp apparaten och två små händer för att kunna skruva. Så igår tog jag med mig Anna hem så att hon kunde hålla upp TV och jag skruva fast den i fästet som satt på väggen. Anna tyckte jag var dum som hade satt upp fästet före jag skulle hänga dit TV:n för det var trångt att försöka skruva, men jag sa att han som tidigare ägde lägenheten hade lämnat kvar fästet så det var inget att göra åt. Tills vi upptäckte att man kunde ta ner halva fästet. Så vi slapp försöka sätta upp TV:n på väggen (det hade heller aldrig ens gått) utan kunde skruva fast fästet i TV:n och sedan hänga upp den. Det är tur man är smart.

Ibland undrar jag varför jag inte är blondin istället...

Men nu har jag nästa problem. Hur fan kopplar man allt? Det är ju jättemysigt på morgonen att ligga och se på en skärm där det står "Welcome, thank you for choosing LG. Next" när jag hellre velat se Nyhetsmorgon och Ida på de lokala nyheterna istället. Fast då har jag ju en anledning till att kliva upp ur sängen.

Jag fattar ju ingenting. Inte ens en bruksanvisning följde med.. Men kablar som hände ut ur hålet genom väggen är isatta bak på TV:n, men vad gör man sen?


Lite nervös

Nu ska jag strax bege mig till Eko och ha basgruppsmöte och efter det blir det hem på lunch renskriva sista seminariet och sedan försöka gå igenom alla vi har haft hittills och det är ju inte bara ett. Kl 15.00 har vi övningstenta och jag är nog allt lite nervös ändå. Håll tummarna för mig kära vänner!

På återseende...

Skrivkramp

Jag har renskrivit så många A4 ikväll att jag inte ens vill räkna dem. Emellanåt hann jag med att kika på ett avsnitt av DH och sedan återgått till skrivanden. Det värsta är att jag har hälften kvar och det skulle jag ha hunnit innan imorgon på övningstentan som jag inte pluggat ett dugg till. Härligt Lina. Men jag får lita på alla seminarier som jag inte heller har förstått allt av.

Nu kvällar jag och imorgon ska jag försöka ta mig upp tidigt och renskriva resten av mina anteckningar innan jag beger mig till Eko kl 08.30.

Godnatt!

Reccenostalgi

Denna låt påminner mig om nollningen och förtjänar ett helt eget inlägg. I love it!

The White Stripes - Seven Nation Army



Värk

Jag måste få klaga för att det gör så ont i mina stackars små fötter. Idag på träningen så kunde jag inte ta ut mig till max eftersom det gjorde så förbaskat ont. Jag tror jag har någon inflammation i dem. Min stackars fötter...

Jag vill ju kunna träna!!!!

Och jag vet inte vad jag ska göra åt problemet heller. Förbannat.. En doktor lär väl inte kunna göra mycket antar jag. Kanske blir jag informerad om en alvedon-kur? Ja, jag vet inte för jag brukar inte besöka sjukan förrän i nödfall och detta är inget nödfall - än.

Det är bara att bita ihop.


Dumlekakor

När jag var hemma hos ÅM i fredags fick jag smaka på supergoda kakor och jag har bakat sådana ikväll. Lätt som en plätt och fort var det gjort!

Ingredienser:
200 gram smör
1 dl socker  
3 dl vetemjöl  
2 tsk bakpulver  
Dumlekola  
Noblesse  

Smält smöret, blanda i socker, mjöl och bakpulvet. Låt svalna något. Klicka ut i folieformar, ca 24 stycken. lägg i en dumlekola i varje kaka. Grädda i ugn på 200 grader i ca 10-15 minuter. Ta ut kakorna och lägg en nobless på, direkt så att den smälter!



Men 24 stycken fick jag inte ihop till, det blev bara 16 stycken men lika glad för det är jag...

Barack Obama

Jag hoppas han blir USA:s nästa president och håller tummarna för honom nu när valet snart är avgjort!

Hela världen påverkas ju av vem som blir den nye presidenten och jag hoppas som sagt på Obama. Han kommer säkerligen få det tufft, men jag tror han kommer greja det!

En dag med föreläsningar

Hade föreläsning på morgonen och jag var så fruktansvärt trött. Jag tror jag ska köpa mig rosenrot och hoppas på att bli lite piggare för jag tycker jag är trött jämt.

Är hemma nu och ska äta lunch och renskriva från föreläsningen och från seminarier som jag inte har orkat ta tag i tidigare. Sedan har jag föreläsning igen kl 13.15-15.00 och sedan blir det att renskriva efter den föreläsningen också. Träning kl 17 på Ekeby och det ser jag framemot eftersom det inte blev något igår.

Jag måste ta och lösa problemet med min dåliga syn också. Jag behöver starkare glasögon/linser och jag blir galen på att kisa hela tiden, speciellt på föreläsningarna. Men fattig student som man är så vill man ju gå till det billigaste företaget och här i Uppsala är det ju inte bara en optiker. Tacka vet jag Storuman där det bara fanns en. Då var det enkelt att välja, eller man behövde ju inte ens välja. Här i Uppsala finns det rättare sagt 18 stycken. Då är det lätt att få beslutsångest ska ni veta...

Lunch nästa.

Grattis på födelsedagen!

Idag fyller två av mina favoriter år - Pappa och Jennie. Har ringt och grattat pappa på förmiddagen och surrat en stund och försökt få tag i Jennie men jag vet att hon jobbar idag så jag slängde iväg ett grattis-sms istället och ska försöka få tag på henne senare i eftermiddag.

Jag hoppas ni båda får en toppendag!

Kärlek ♥

Kärlek

Detta är riktig kärlek!





                   

Jag och mannen i mitt liv!

Desperate

Har legat i soffen och sett en massa avsnitt av Desperate Housewives. Det är så jävla bra!

Snart kommer Jennie och hälsar på och jag längtar som en tok! Inget är riktigt hundra bestämt ännu, men bestämt är i varje fall att hon kommer, frågan är bara när... Vi har till och med hunnit prata med varann 2 gånger idag och det är inte varje dag vi gör det.
Hon gjorde mig glad, speciellt med en sak som hon hört efter helgen. Den känslan är ömsesidig! It makes me very happy... ♥

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa ner i sängen om läsa en stund. Imorgon ska jag upp innan 7 för jag har föreläsning kl 8.15 och ska plugga hela dagen inför övningstentan på onsdag.

God natt!

Flytt

Blev inget plugg på Eko utan jag satt hemma och grejade på en massa istället. Kl 15 cyklade jag till studenvägen och hjälpte Anna att flytta. Värsta träningspasset vill jag lova och vi lyfte säkerligen flera 100 kg. Tur att hon ändå inte hade så mycket grejer, men det var ändå en hel del och det tog cirka 2 timmar för 4 personer att konka över både soffa, säng och allt annat som hör till.

Ingen träning ikväll alltså för det fick jag så det räckte tack vare flytten. Har gjort plättar ikväll och surrat med Jennie i telefonen i 1 timma och 22 minuter. Inte illa alls..

Nu ska jag städa undan här och sedan ha DH-maraton.

En "gammal" goding

Som jag letat och nynnat för mig själv för att försöka komma på texten och till slut så lyckades jag. Här har ni en av mina favoritlåtar. Tror jag lyssnade på den i 7an eller 8an om jag inte minns fel, kanske tidigare?



Lasgo - Cry

Utan dig

Magnus Uggla - Utan Dig



Jag gillar den här sången och det påminner mig om våren/sommaren 2004. 
Jennie spelade den konstant och jag har nog inte hört den sedan hösten samma år.  Nu går den på repeat.

Sovmorgon

Jag har i stort sett nästan nyss klivit upp och det var riktigt skönt att sova ut vill jag lova. Eftersom jag hade tajmat så bra förra veckan så har jag ingen bra frukost, men en risifrutti och vindruvor får duga. Måste traska till affären senare och handla.

Idag ska jag till Eko och sätta mig och läsa om kontrollmakten och domstolarnas kontroll. Vi har föreläsning om det imorgon så det kan vara bra att vara insatt från början. Sedan blir det repetition av tidigare seminarium och föreläsningar inför övningstentan på onsdag. Skulle ha renskrivit lite anteckningar också som jag inte gjort på ett tag.

Ikväll ska jag träna och det ska bli så himla skönt! Sedan ska ju en viss Anna flytta ikväll så jag ska väl hänga där och bära grejer. Tur det inte är så himla långt hon flyttar utan bara inom kvarteret.

Back in Uppsala

Nu är jag hemma i Uppsala igen. Jag gör att för att undvika att kalla detta mitt hem, men varför förneka det när det är mitt hem? Det kommer att vara det i minst 4,5 år och det är bara att inse det.

Jag har inte gråtit en enda tår sedan Anna och Johan hämtade mig, men mycket gör nog för att de var trevligt sällskap skulle jag tro. Hade jag åkt tåg hade jag nog snyftat hela vägen.

Nu får ni för allt i världen inte tro att jag inte trivs här i Uppsala, för det gör jag. Det är bara det att jag uppskattar Storuman så otroligt mycket mer nu än vad jag någonsin har gjort tidigare. Det kommer alltid vara mitt hem på riktigt. Jag trivs ändå här i Uppsala men det är bara det att det är inte som Storuman.

Jag säger nu för tiden att jag kommer från Norrland - inte ens Västerbotten för ingen vet knappt var det ligger. Stensele har jag knappt nämnt utan om någon frågar mer specifikt så säger jag Storuman, men det är ändå ingen som vet var det ligger.

Det är tungt nu och kommer att vara det i ett par dagar framöver tills jag har återgått till Uppsalaverkligheten. Jag hade aldrig ens kunnat tänka mig att det skulle kännas så här, men det är bara att inse faktum - jag är otroligt hemmakär!

Som tur är så har jag mycket att se fram emot i veckan. Imorgon ska jag hjälpa Anna att flytta in i nya studentrummet. På onsdag har vi övningstenta, så håll tummarna för mig mina kära vänner. På fredag är det juristgasque och det kommer bli så sjukt kul. Vi är en hel hög som ska gå och jag älskar ju alla sådana typer av tillställningar så jag har verkligen något speciellt att förvänta mig av veckan. På lördag har jag och Ida bestämt att vi ska gå ut så jag hoppas att våra kalendrar inte helt plötsligt säger något annat för det skulle vara kul att äntligen gå ut tillsammans. Blir ju dock inte någon nation, men utelivet i Uppsala utanför studentlivet verkar inte vara fy skam.

Det är så otroligt tyst här i lägenheten förutom James Bond och plingandet från MSN som indikerar på att en vänlig själ skriver en rad till mig. Och mina andetag...

Jag har insett så mycket i helgen som jag aldrig tidigare hade kunnat tänka mig att det skulle vara. Det känns som om jag har vaknat upp och sett allt ur ett helt annat perspektiv, både på gott och ont. Detta är ändå en av de bästa helgerna detta år tillsammans med denna och denna helg.

Jag längtar hem igen.


On our way

Mitt rosa mobila bredband är kanon för med det kan man surfa var man vill. Sitter i bilen på väg tillbaka till Uppsala. Stannade en sväng på MAX i Sundsvall och åt innan vi tuffade vidare söderut.

Imorse hade det snöat hemma i Storuman. Mysigt!

Jag vill...

Jag vill inte åka tillbaka till Uppsala. Det här är mitt hem. Här vill jag bo.

Hej då Storuman! Vi ses den 19e december...

Toppendag!

På eftermiddagen så åkte jag upp till Mejan och fick mig en tekopp och vi hann med att surra lite. Jag fick mig en visning av lägenheten som är superfin!

Därefter bar det iväg till hockeyn, för där skulle Jennie och co vara, men de hade åkt därifrån. Träffade däremot StAnnapanna och vi såg hockey och surrade.

Hem efter hockeyn var slut och käkade mat och sedan for vi och tände ljus på farfars, gammelmorfar och gammelmormors grav. Tände även ett ljus i minneslunden för allra finaste Erika. Det var dock svinkallt på kyrkogården så vi blev inte där så länge men det var verkligen superfint och mysigt där!

Sedan åkte jag upp till Storuman en sväng och sa hej då till Jennie. Jag hade en stor klump i magen och grät en skvätt till och med. Sedan åkte jag upp till Ida och blev bjuden på supergod blåbärspaj, men allt bara tjocknade sig i halsen på mig bara för att den där klumpen i magen växte sig större och större. Usch så trist att man måste känna det så här. Vi drog i varje fall en ragg och såg bland annat brandkåren rycka ut. Skjutsade hem henne och sedan åkte jag till Peter och träffade han och Larssan. Vi pratade en massa om både det ena och det andra och nu är jag uppdaterad på det mesta känns det som. Peter är så himla bra för han kan man verkligen prata med utan några krusiduller och vi har mestadels samma tankar och åsikter.

Jag vill inte åka "hem" imorgon, men jag citerar Carl som var i samma nollningsgrupp som mig.

"vi är lediga 3 veckor över jul, och tre månader över sommaren. sen kan du åka upp minst en eller 2 gånger per termin också. så i slutändan är du hemma 4 månader om år :):) det är ju en en tredjedel av året!"

Godnatt kära vänner!


My hair

Det blev aldrig av någon klippning igår och jag har fortfarande heller inte färgat håret och trots att det är mitt gamla vanliga hår så har jag aldrig tidigare fått så många komplimanger om mitt hår. Alla tror att jag har gjort något med det, men det har jag inte. Jag kanske ska strunta i att färga det och låta det vara en utväxt blandat med slingor. Det verkar ju tydligen vara snyggt?!


Den sötaste jag vet

Han är min nya favorit!



Mer bilder kommer på sötnosen...

Lördag

Har fortfarande inte fått något gjort ännu idag, för vi vaknade visst lite sent. Ska hoppa in i duschen och sedan får jag se vad dagen/kvällen har att bjuda på. Jag ska i varje fall gå en sväng på kyrkogården och tända ljus när det har blivit mörkare ute. Det är ju strålande väder här nu, men kallt!

Det blir tacos till middag ikväll. Gissa om jag längtar.

Jag vill inte åka tillbaka till Uppsala imorgon...


Halloween

Jag hade så himla kul igår och det var så trevligt att träffa alla! Dagen var hetsig med bankbesök, lunch hos ÅM och lillprinsen, träffa mormor, morfar och Jesper plus att telefonen gick varm konstant! Alla ryckte och slet i en hela tiden!

Sedan blev det kväll och den började bra med en liten förrätt på Piccolo och ett vinglas. Sedan kom bästa Peter och skjutsade oss till Jennie där festen drog igång. Till slut traskade vi vidare till hotellet och där dansade jag hela natten lång och drack drinkar både till höger och vänster.

Hemgång efter 2 och det var kallt ute! Jag höll på att frysa ihjäl i min korta klänning och strumpbyxor, men som tur var dök en räddade ängel upp på vägen och skjutsade hem oss. Tacka vet jag Storuman där man lätt kan få skjuts, annat är det i Uppsala där man måste cykla hem. Tur jag har min racerbike!

Bilder kommer senare för självklart glömde jag kamerasladden i Uppsala..

RSS 2.0