Underbara dag!

Nu är snart även denna dag till ända. Skönt, jag vill bara att det ska vara över! Har tillbringat mestadels av dagen i solen på balkongen och försökt lära mig lite juridik, men jag vet inte riktigt om jag har lyckats. En sak är då säker och det är att jag har bränt mig i hårbotten. Hade så klart uppsatt och bena, vilket inte är någon vidare hit. Det innebär med andra ord att solen tar på! Jag är en duktig tjej som använder så någon annanstans har jag inte bränt mig, men ajaj i hårbotten! Det är ju ett sånt där ställe som man inte tänker på egentligen. Om/när vi ska utomlands måste jag köpa solskyddsfaktor till håret med andra ord. 

Sedan har jag surrat med Maria och tro det eller ej, men hon uppdaterade mig med en massa smaskigheter från Storuman trots hennes minne. Jag är imponerad!!! Spännande värre var det i varje fall... :-)

Har varit på en lång och härlig promenad som ni ser nedan. Alldeles underbart! Temperaturen låg på 25 grader och jag älskade det! Nu har den sjunkit till 22 grader och det är ljuvligt ute! Helst av allt hade jag velat ta en kall öl på en uteservering och njutit av livet.

Något som jag dock undviker att göra i det här vädret är att anstränga mig mer än nödvändigt. Betty är nog tvärtemot! Hon sprang maraton igår på 4.39. Helt sjukt! Men maraton, ja det kanske är något man skulle ha gjort i sitt liv ändå.. Kommer aldrig göra det, men drömma kan man ju alltid. Lite coolt det skulle vara ändå.
 
Med risk för lite råhet så skulle vilja citera en kompis här i Uppsala: "Att läsa igenom gamla tentor känns lite som att läsa sin egen dödsannons." Ta det inte seriöst, men ni förstår nog poängen.

Nu ska jag krypa i säng, läsa lite skönlitterärt och sedan sova. Imorgon är sista pluggdagen och jag ska köra hårt hela dagen! Jag lovar!

God natt!


Mors dag

Idag är det mors dag! Det innebär att det är det är världens bästa mammas dag idag. Jag älskar dig! Tre små ord som betyder allt... ♥

Sen är det ju allra finaste, bästa mormors dag också. Jag är helt övertygad att jag tack vare henne kommer att klara tentan! Mormor och jag - tillsammans! Vi har våra lilla knep ;-)


Jag är ute på en alldeles underb

6d6e521b0a1f5a6596d94b58fa29f4a0.png

Jag är ute på en alldeles underbar promenad. Jag vill nog inte åka hem..


Man får klaga lite

Jag ska inte klaga, jag vet. Men när det är 42 grader i solen och det fläktar ingenting och jag måste tampas med LAS och MBL och inte kan njuta fullt ut, ja då är det inte så roligt längre. Jag får i varje fall lite färg på mig, men enbart på framsidan. Imorgon funderar jag på att ligga på gräsmattan då det inte är så mycket folk hemma, haha.

Har smaskat melon och glass. Gott! Honungsmelon skulle jag nog kunna leva på! Det blir nog mitt begär i sommar..

Nej, nu ska jag ut och tampas med lagboken igen.

Tired

Usch, vad jag är trött idag! Och less, men bara 2 dagar kvar!

Nu ska jag sätta mig ute på balkongen och plugga, som vanligt. Strålande solsken vilket innebär ett alldeles underbart väder! Det kan nästan inte bli bättre. Det kommer bli varmt idag, nästan för varmt. På min balkong blir det över 40 grader i solen och det fläktar ingenting. Då skulle man vilja ha en pool att hoppa i och svalka sig lite, men det får jag göra om 2 veckor ;-)

Nej, nu måste jag ta tag i den här dagen. Njut av den här dagen med kära vänner! Det ser ut att bli sämre väder framöver....

Vilken flopp!

Ellenor vann Robinson! Jag förstår ingenting. Hon åkte ju på en räkmacka hela programmet igenom. Jag tycker inte att hon är en värdig vinnare... Jag har tyckt att Robinson har varit rätt OK tills idag. Vilken flopp!

Jag har avverkat ett antal OTH-avsnitt ikväll och struntat i att plugga för det har inte gått helt enkelt. Snart har jag sett klart hela 3:e säsongen! Nu känns det som om jag har grus i ögonen och jag ska alldeles strax krypa ner i sängen.

Det är 19 grader ute och alldeles underbart. Ljuvligt! Jag blir ju bortskämd med all värme som är här nere..

4 dagar kvar till sommarlov. Jag längtar....

Ibland förändras livet

Om jag ska summera dagen så har jag inte alls pluggat lika mycket som jag hade hoppats på. Livet tar tvära kast ibland och blir sig aldrig likt igen. Jag sörjer så otroligt mycket med alla hemma i Storuman - både familj och vänner! 

När jag sedan gör ett tappert försök och ska plugga och läser svaren till de gamla tentorna vill jag bara försvinna. Det känns som om jag springer i vatten - tungt och meningslöst.  Onsdag kommer att komma och jag kommer sitta där och göra mitt bästa. Det vet jag. Men jag önskar att det kändes lite mer lugnande än vad det gör i dagsläget.

Nu ska jag på ICA och handla lite till min middag. Har ingen lust att laga mat i den här värmen, men äta bör man ju.. Ska köpa chips och dipp och se Robinsonfinalen ikväll och drömma mig bort till ett annat land. Nu är det så himla nära att det blir en resa den 12:e. Allt tyder på det och jag hoppas ingenting kommer i vägen! Det ser till och med ut som att jag och Malin får sällskap av en viss fröken Lundqvist från Storuman. Det skulle jag gilla störtmycket! Du känner till kraven Johanna ;-)

Och grattis på födelsedagen Jannike!


Marskalken Lina

Jag tänkte bjuda på en bild från när jag var marskalk förra lördagen. Hade tänkt mig en gruppbild på alla vi marskalker, men det blev aldrig av under kvällen.. Men som sagt, här kommer en på mig i varje fall.


Sol, melon och plugg på mitt imp

0-490fe985c3a722b30a7d3ab69a3cfbda.png

Sol, melon och plugg på mitt improviserade bord :-)


Sovmorgon

Jag tog en liten sovmorgon i morse. Så himla skönt! Nu ska jag sätta igång med dagens pluggande. Jag är så less så jag skulle bara vilja ge upp allt och skriva den där jävla tentan nu, men det är bara att bita ihop. 3 pluggdagar kvar! Och något mer borde jag väl kunna lära mig innan dess än det jag kan nu.

Det är redan 19 grader ute i skuggan. Det innebär att jag ska tillbringa dagen på balkongen. Alldeles underbart! Men helst av allt skulle jag vilja sola utan alla måsten.

Jag fick en låt igår av en gammal vän. Den är sjukt bra! Jag har den till och med som ringsignal numer. Det skulle bli en hit - det är jag helt övertygad om!

Nä, nu ska jag göra lite frukost och försöka lära mig komma överens med SkbrL och invänta solen som sakta börja ta sig till söder där jag och mina böcker väntar.

Njut av solen idag mina vänner!

Balen - på väg mot en ny trend?

Jag lyste upp som en sol när jag såg att bilderna från balen i Storuman dykt upp på vk:s hemsida. Med spänd förväntan klickade jag fram bilderna, men tappade hakan på en gång (jag har nog fortfarande inte plockat upp den och det är ändå mer än en timme sedan jag kikade på dem första gången). Hur många gånger jag än kikar på dem om och om igen och hoppas slippa se det jag ser så ser jag det ändå - bara flickeben!

Om jag uttrycker mig snällt så skulle jag vilja säga att det är rent av skandal! Klädkoden på en bal är högtidsdräkt vilket innebär frack för mannen och balklänning för kvinnan. Jag kan dock sträcka mig så långt till att mannen får använda smoking på bal, men kostym - det går fetbort. När det gäller kvinnan så sträcker jag mig inte längre än till enkel långklänning som inte visar en enda tillstymmelse till hud. That's it!

Om nu mannen och kvinnan väljer att matcha varandra genom att ha samma klädkod och de väljer mörk kostym som innebär kostym för mannen och för kvinnan en klänning som inte är hellång. Nu matchar de varandra, men är ändå ute och cyklar totalt eftersom klädkoden på bal är just högtidsdräkt. Så, hur man än gör är man ute på djupt vatten.

Jag har i varje fall fått mig ett gott skratt i varje fall och har skakat bekymmersfullt och missnöjt på huvudet ett antal gånger. Det här är nästan värre än släppet på Norrlands Nations Vårbal i lördags där tjejer kom i jeans eller kort-kort kjol. Det här är nästan värre eftersom man nu går på sittningen. I lördags kunde inte jag och Nina hålla oss ifrån våra spydiga kommentarer. Hade de varit hårdare i insläppet där så hade inte tjejerna som gick på bal i Storuman fått komma in på släppet ens en gång.

Sina flickeben kan man visa hela sommaren, på andra fester, ja när som helst. Men på en bal får knäna och vaderna ge vika undan för tyg som ska skymma dem. Bal är och kommer alltid vara en bal som man inte kan försöka förändra genom "modet". Att få gå på en bal är en av få tillställningar som man verkligen får klä upp sig till. Då tycker inte jag att det passar sig med korta klänningar som man kan ha nästa helg på 3:an (enda utestället i Storuman).

Min lillebror var i varje fall stiligast! Det är klass på honom och det gillar jag! Så mycket klass så han blev vald till balens kung. Jag är stolt jag.

Till och med Askungen hade vett att ha långklänning på sin bal.....

Bryt ihop

Varför finns prestationsångest? Det är min allra värsta fiende.

Bryt ihop och kom igen. Det är det enda rätta... Men att ladda om inför tentan efter ett sådan bakslag är inte så lätt..

Jag har en liten djävul på min vänstra axel. Ängeln på min högra råder inte bot på djävulen. Så känns det!

Underbara dag!

Vilken härlig dag! Solen skiner och jag blir bara så glad :-)

Även denna dag går i pluggandets tecken. När solen kommer hit på balkongen ska jag faktiskt ta och sätta mig där ute och plugga istället. Sedan ska jag tillbringa resten av helgen på gräsmattan här utanför hade jag tänkt. Jag vägrar sitta inne när det är så här fint väder ute! Jag, gamla tentor och gräsmattan kommer nog bli en alldeles underbar kombination, och så solen förstås som är pricken över i:et!

Det är bal hemma i Storuman ikväll och jag missar när Joel ska gå. Jättetrist, men så är det när man bor för långt bort... Åh, vad de kommer ha kul ikväll! Jag läntar tillbaks till "min tid". Nostalgi :-)

Jag funderar på att köpa denna. Den var dock dyr, trots att det är en Bellme-vara, men det är den kanske värd?

Njut av solen raringar!


Ingen hemläntan

Om en vecka ligger jag nog snart i min säng hemma på Odlarvägen. Mysigt! Men med handen på hjärtat längtar jag inte hem. Det ska bli så himla kul, men jag känner inget måste att åka hem faktiskt. Skönt :-) Sen lär jag ju säkert ha ångest när jag ska åka tillbaka hit i höst, men det tar jag då.

Det var som jag sa till mamma och Reidar igår att det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv är nog att flytta hit till Uppsala. Jag tror de höll med...

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova gott hela natten hade jag tänkt. Om jag nu ens kommer sova. Någon håller på och borra här i huset, eller slipa. Jag vet inte riktigt vad de håller på med. Men vem gör det kl 22.30?!


Fler timmar per dygn, tack!

Idag springer tiden iväg. Klockan är snart halv åtta vilket innebär att jag har pluggat i snart 12 timmar. Shit! Snart dags för sängen med andra ord, dagens höjdpunkt! Meeen, först måste jag plugga en stund till. Bara fyra dagar kvar sen, bara fyra dagar... Fast jag önskar fler timmar, för jag kommer inte på långa vägar hinna med allt jag skulle vilja hinna med innan tentan.

Jag och Malin är lika sugna på att åka utomlands idag som i tisdags, om inte ännu mer sugen nu... Vi får väl se... :-)

Nej, nu ska jag gå på ICA och uppdatera kylskåpet lite. Det ekar lika tomt som min lägenhet...


Jag är uppe!

Jag klarade det! Kliva upp tidigt alltså... 5 pluggdagar kvar, sedan en dag ledig och därefter tentan. Det klarar jag av. Snart är det över och då har jag sommarlov! :-)

Så, nu en av dagens höjdpunkter - frukost. Därefter ska jag sitta inspärrade här och plugga resten av dagen. Tur det är dåligt väder idag i varje fall! Men som sagt; helgen kommer att bli fin! Jag tog ner en stol från vinden igår så nu kan jag sitta någorlunda skönt ute på balkongen för jag tänker ändå sola i helgen!

Det är torsdag idag! Underbart! ♥

En annan dag

Jag blir bara trött när jag läser det här. Speciellt i tentapluggstider när jag inte rör på mig ett dugg. Möjligtvis till Ica eller till restaurangen mittemot. Mamma och Reidar bjöd på mat där idag. Har jag riktigt, riktigt tur cyklar jag till Flogsta som tar 15 min (idag typ 25 min för det var världens motvind. Positivt med andra ord?).

Så ja, jag blir trött när jag läser det, meeeen... Jag kanske joinar den 5:e juni.

Jag säger ungefär som Nina; jag ska bli fit som fan!
Men inte idag, inte imorgon och inte i helgen. En annan dag helt enkelt.
 
Joinar du Nina?

KöpL och KköpL

Jag är alldeles snurrig i huvudet, vilket förmodligen betyder att det är sängdags nu. Hade besök av mamma och Reidar ikväll så jag fick mig ett avbrott i pluggandet. Skönt! Nu ses vi inte på fleeera veckor, förrän de har semester och åker upp till stugan. Sad.. Och som sagt så åkte ju de små liven hem igen. De kunde ju fått stanna här i en evighet!!

Det är tomt i mina fönster nu och jag har världens insyn, eller utsyn blir det nog för min del. Lite läskigt, jag är inte van! Haha, nej men jag saknar mina blommor faktiskt. De ska få bo i Kallhäll hela sommaren för det var enda lösningen för att de allihopa ska få överleva under sommaren eftersom jag inte känner en enda som skulle kunna ta hand om dem under sommaren. Sååå, det återstår att se hur många som kommer levande ifrån mamma i slutet av sommaren ;-) Nej, skämt åsido - hon ska ta hand om dem bra och frisera till dem lite. Jag har inte riktigt tid för dem, tyvärr. Min fina porslinsblomma (en av dem, den enda som blommar) blommar fortfarande i massor. Jag tror minsann att den hade minst 6 blommor och det är inte illa eftersom halva blomman egentligen är död. Meeen, det skulle mamma åtgärda :-)

Så, här sitter jag. Utan sällskap och nu även utan blommor - det enda som var något så när levande här inne. Ekoooooo....

Jag vill ha en hund eller en katt. Eller båda.. Dags att börja spara pengar först kanske? Jajemän, det ska jag. Man lever bara en gång och då kan jag lika gärna skaffa mig en kompis nu, ungefär.

Jag ska sluta svammla och hoppa i säng och hoppas att jag vaknar imorgon. Jag hoppas. Den senaste veckan har jag förlitat mig alltför mycket på min "mänskliga" väckarklocka. Det är sånt som gör en beroende! Mobilen har ju slutat att verka för länge sedan för den innehåller ju funktionen snooze.

Nä, god natt!

Usch

Nu har "mina" älskade katter åkt. Det river i hjärtat på mig. Jag inser nu, när de åkt, hur mycket sällskap de faktiskt gjorde. Vilka ska nu busa runt här så jag får ett leende på läpparna? Vem ska nu väcka mig på morgonen om inte Zamanta? Vilka ska nu jama och komma krypandes och sova i soffan medan jag pluggar? Vilka....?

Förstå så mycket en vecka gör! En vecka och jag är helt fast!

Usch, vad trist. Jag måste nog gråta en skvätt. Sedan är det bara att inse att jag är ensam, igen.


Vädret

Varför ska jag behöva tentaplugga nu?!! Okej, idag är det dåligt väder, men till helgen! Så surt! Jag får helt enkelt ta med mig böckerna ut på gräsmattan och sitta där hela helgen. Jajemän, det ska jag!

Fast helst hade jag velat vara hos mamma och ligga på en solstol hela helgen och göra ingenting. Det gillar jag!


Ett till smakprov :-)

0-2da23f3cc32589a46ebd4bbb8372e3b5.png

Ett till smakprov :-)


Malin har fått en rolig bok av s

1fc12c6824d119f85cba8f15314c8422.png

Malin har fått en rolig bok av sin mamma innehållande massa små, roliga vykort...


1 vecka

Om en vecka sitter jag på Gimogatan och väntar på att få tentan i detta nu. En vecka. Bit ihop!

Ska iväg till Malin nu i Flogsta och gå igenom de 5 sista seminarierna ihop. Sedan hem och läsa/göra lite mallar i all oändlighet.

Ikväll åker mina älskade sötnosar hem. Kommer bli så himla tomt, trist och ensam när de åkt. Jag måste skaffa eget sällskap!! Hund, katt, hund, katt, hund, katt? Jag vill ha båda... Vi har i varje fall haft sjukt mysigt och det har varit alldeles toppen! Jag har blivit väckt tidigt på morgonen och det är inte alls fel med en "mänsklig" väckarklocka som framför allt är mer envis än en riktig mänsklig. Toppen i tentapluggstider och jag tror jag måste låna dem i december också :-) Då kommer jag ha mkt svårt att kliva upp eftersom det är så mörkt ute!!

Nej, nu är det dags att cykla til Flogsta. Jag ska vara där om en kvart och det tar en kvart att cykla och jag sitter i morgonrocken. Hm...

Keep it up!

En vecka kvar, en vecka kvar. Det borde jag orka med. Men helst skulle jag vilja ge upp nu. Bara 6 pluggdagar kvar. Bit ihop!

Sängen nästa. Ska upp tidigt imorgon som vanligt. Tur jag har katterna som väckarklocka, framför allt Zamanta. Hon är riktigt morgonpigg!

God natt!


Utlandsresa?

Jag och Malin är så himla sugen på att åka utomlands. Den 12:e juni skulle passa oss perfekt! Nu sitter vi bara och väntar på att det ska dyka upp en billig resa och så åker vi på en gång. Det skulle vara underbart!

Då har vi något att se fram emot nu under tentaplugget! Åh, jag hoppas, hoppas, hoppas :-)

Nu ska jag gå och köpa en glass på ICA. Det är ju värsta kanonvädret ute och det vill man ju inte gå miste om (även fast det är det jag gör)..


En helt vanlig dag.

Jag har varit vaken sedan halv sex, allt tack vare katterna. Jag måste skaffa eget sällskap! Har hunnit med att städa lite på morgonen och sedan kom tjejerna hit strax efter åtta. Vi tentapluggar som bara den, men nu har vi lunchpaus.

Ikväll är det DH, som jag har längtat! Missade förra veckans avsnitt, men Nina uppdaterade mig om vad som hände så nu är jag med igen.

Dags för lunch nu. Sedan ska vi återgå till tentaplugget.

Solig måndag

Jag har lyckats avverka även denna dag även om den har gått i pluggandets tecken. Fick mig en tripp ute i det sköna vädret när jag besökte husläkargruppen för första gången. Sjukt mysigt och jag hade inte alls sjukhuskänsla när jag satt i väntrummet. Hur underbart som helst! Och framför allt billigt - 140 kr! Nästan gratis för att få lite hjälp av en kunnig människa!

Jag köpte två chokladkakor idag. Fy för mig! Men jag tar igen det i sommar... Men tro inte att jag ätit upp allt för den som spar han har :-)

Dags för sängen nu. Imorgon kommer tjejerna hit kl 8. Vi har 10 seminarier kvar att gå igenom, men det är bara en önskedröm att vi skulle hinna igenom alla imorgon, men man kan ju alltid hoppas..

God natt!


Farligt i tentapluggstider och f

0-76fac3e3a584ce145f367f39b4491cec.png

Farligt i tentapluggstider och för de som är svaga för choklad!


I'm alive

Jag lever, men nätt och jämt. Jag kom hem tidigt på söndagmorgon (när jag i vanliga fall brukar vakna) och fick sova i 3 timmar innan tjejerna kom hit för att tentaplugga. Jag var rätt trött kan jag er lova. Låg mest och vilade och lyssnade på deras diskussioner.

Men vårbalskvällen var alldeles kanon och jag trivdes underbart som hjälpmarskalk! Vi hade så himla kul! Släppet på Göteborgs var bra och jag fick träffa Anna Pärlan en snabbis. Hon var i stan och hälsade på och vi möttes i utgången. Hon på väg ut och jag på väg in..
Tack för en sjukt bra kväll Nina, Nina och Elin! :-)

Kl 19 igår somnade jag i soffan och sov till 21.30. Då bytte jag till sängen och sov till 8 i morse. Det blev inget plugg igår kväll med andra ord, men jag får ta igen det idag istället. Jag behövde den där sömnen känner jag!

Nu ska jag sätta igång och läsa lite. Ska sitta hemma hela dagen, skönt! Det är fint väder ute idag och ska vara det hela dagen så jag kanske sätter mig ute på gräsmattan till och med.. Inte helt fel!

Nog med svammel, vi hörs underbaringar!

Jag är vaken fortfarande. Helt s

0-34809b33da1eac0233a404e76e74f38c.png

Jag är vaken fortfarande. Helt sjukt faktiskt!


Såhär vackert är det :-)

-53e1fb43448bf03441aa006d21c87c6.png

Såhär vackert är det ikväll!


Såhär vackert är det :-)

-53e1fb43448bf03441aa006d21c87c6.png

Såhär vackert är det ikväll!


Vårbalen

Lördagen den 23:e är kommen. Världens bästa mormor fyller år idag så jag måste komma ihåg att ringa henne under dagen.

Nu ska jag packa det sista och bege mig till Norrlands och hjälpmarskalka. De ni :-) Har ni tur kanske jag mms-bloggar under dagen om det dyker upp någor spännande...

Hörs imorgon! Ha en kanon dag nu, för det ska jag ha!

Lustig blogg

Helt plötsligt försvinner både ett inlägg och kommentarerna till mina gostjejer. Konstigt? Dessutom så mms:ade jag in det och då blir rubriken och testen under densamma, men där är rubriken gostjejer och texten mystjejer. Jag skrev först gostjejer, men ändrade till mystjejer innan jag skickade iväg det. Mycket lustigt... Jaja, Elin och ÅM, ni kan ju kommentera igen ;-)


Örongodis

Jag bjussar på en låt som jag gillar skarpt!Jag kan lyssna på den om och om och om igen.

Kim - Here comes the night

Mina gostjejer!

0-31fb3b0f85eaa26a61c4d7eb08f77726.png

Mina mystjejer!


Inget ovanligt

Egentligen borde jag skippa uppdatering, för det enda jag gör är ju att plugga. Har pluggat hela kvällen i varje fall, som vanligt.

Imorgon ska jag upp tidigt och duscha, måla naglarna och plugga lite innan det är dags att dra på norrlands kl 10. Sedan ska jag tillbringa resten av dagen/kvällen/natten där. Kommer blir så himla kul!

Nu blir det sängdags omgående. Mms:ar in världens sötaste bild om en liten stund.. Sjukt söt!

God natt!


Redan fredag?

Tiden rusar iväg och det är redan fredagkväll. Förra fredagen fyllde Fanny och år jag tyckte det var nyss!

Dagen har jag spenderat hos Malin och tentapluggat. Vi har två seminarium kvar innan vi lämnar förmögenhetsrätten. Skönt! Åkte hem efter fyra i regnet och sedan tog jag mig en tripp på stan och försökte hitta något att ha på mig till klänningen imorgon, men det var nästintill omöjligt! Jag gick i varenda affär, men tillslut hitta jag en bolero. Inte världens bästa kap, men den var billig och det var det enda jag gick på. Hittade många fina, stickade för 300 kr, men det kände jag inte för att lägga ut just nu. När jag inte ens har de pengarna, haha. Så det slutade med en för 130 kr. Billigt och bra!

Nu sitter jag och väntar på att fisken i ugnen ska bli färdig och sedan ska jag plugga resten av kvällen och varva med lite OTH och Talang 2009 hade jag tänkt. Jag köpte en godispåse på Gottis så det får blir mitt sällskap ikväll.

Förresten, jag tror inte jag har berättat vad jag ska göra imorgon kväll? I varje fall ska jag hjälpmarskalka på vårbalen på Norrlands. Nina och Nina är de riktiga marskalkarna, men eftersom jag inte orkade engagera mig i att hitta en karl att gå med, så hjälpmarskalkar jag istället tillsammans med Elin. Kommer bli sjukt bra!!! Jag ser framemot det och ett litet avbrott i pluggandet för hela morgondagen kommer gå åt till att fixa och ordna. Kul! Det mest negativa med att vara marskalk är ju att jag inte får ha någon av mina egna fina klänningar, för jag har ju ingen helsvart.. Men jag svirar nog om senare under kvällen när vi marskalkat färdigt! :-)

Dags för middag!

Early morning

kl 06.20 tyckte Zamanta att jag skulle vakna. Så nu har jag redan varit vaken en timme. Superbra med väckarklockor! Jag tror jag måste låna dem jämt framöver när jag tentapluggar för jag kommer ju upp i tid! Att jag sedan är supertrött mitt i dagen och måste ta en powernap gör inte så mycket. Snart får jag sova nästan hur länge jag vill på morgonen..

Det märks att det blev helg igår för de flesta. Det står nästan inga bilar på parkeringen här utanför. Det påminner mig om att alla andra är lediga, förutom vi tappra hjältar. Det hjälper ju så mycket när man måste plugga...

Ska göra mig i ordning och cykla bort till Malin om en stund. Ska plugga där fram till 17 ungefär, så vi hörs senare!

Nedräkningen har börjat

Så, då har även denna torsdag gått. Om två veckor är jag hemma. Undebart! ♥

Det är ju söndag idag, något som jag har uppmärksammat, men ändå glömt bort emellanåt, och det innebär att det inte är 24 ikväll. Tråkigt, men bra för mig för jag fick tampas med fullmakter. 120 sidor kvar av boken och sedan aldrig mer. Kommer bli sjukt skönt kan jag er lova! Att jag efter den ska tampas med avtalsrätt II vill jag bara glömma, men den är supertunn i jämförelse så det kommer nog gå fort (försöker jag intala mig).

Nu ska jag hoppa i säng och avsluta dagen med lite läsning av skönlitterärt slag. Bra, då slipper man tänka alls. Imorgon ska jag vara i Flogsta kl 08.00... Varför ska resten av min lilla tentapluggsgrupp bo i världens ände?

God natt på er!

What to do?

Duktiga tjejer kan plugga på röda dagar! Vi avverkade en hel del seminarier och nu har vi snart kommit halvvägs. Skönt! Tjejerna åkte för ungefär en halvtimma sedan och nu är tanken att jag ska plugga lite själv, vilket jag ska göra också. Jag står dock i valet och kvalet om att gå på städsexan eller ej. Egentligen borde jag plugga, men gratis mat är ju inget man säger nej till. Hmm... Jag har ju till 18dk att bestämma mig, så det återstår att se hur jag gör. Festsugen är jag inte i varje fall så det kan jag utesluta...

Nej, klockan är snart 16 och jag ska inleda dagens period två i pluggandet. Here we go!


Såhär trött blir man av att lyss

635cbe8ce65aeba9bf33df0f711c0f4b.png

Såhär trött blir man av att lyssna på 4 tjattrande studenter...


Röd dag?

Om en halvtimme kommer tjejerna hit så ska vi tentaplugga hela dagen. Nu är ju seminarierna över så det enda vi ska göra är att tentaplugga hela dagarna långa, men det är inget vi hissar flaggorna för...

Som sagt, roligare än så här blir det inte idag. Om jag inte räknar med kvällen då det är städsexa på nationen. Jag ska pallra mig dit, äta lite mat och sedan gå och och fortsätta plugga. Så ser planen ut nu i varje fall.

Dags att göra något vettigt av den här röda dagen. Att det är en söndag för alla andra än mig och några stackare till har jag inte en tanke på, för här kör vi på i vanlig takt..

Undra när jag ska hinna träna? Nästa år kanske?


En blivande djurist..

0-6e2be09e1c9fd3e7843a666a10d5d20a.png

En blivande djurist..


Nördar

Tjejerna lämnade nyss plejset. Vi har gått igenom köprätten och sedan har vi läst avtalslagen högt. Hur nördigt är inte det med högläsning? Men ack så nyttigt.. Jag tror jag förstår innebörden av varje paragraf nu. Avtalslagen skulle behöva en uppfräschning kan jag er lova! Så numer har vi nördplugg istället för tentaplugg.

Mina katttjejer har kommit hit och det är så mysigt! Tentapluggat har de gjort och myst med oss i soffan. Underbart!

Nu har jag fått en liten paus och nu ska jag tampas med Adlercreutz innan sängen väntar. Ett OTH-avsnitt skulle heller inte sitta fel. Men först lite juridik på det här.


Zindy är med och hjälper mig ten

-aa6ad66facd3b045c62c879f75b66d4.png

Zindy är med och hjälper mig tentaplugga...


Finish

Nu är alla seminarier avklarade. Underbart! Nu är det tentaplugg 24/7 resten av tiden som är kvar här i Uppsala.

Har städat, på ytan enbart, och nu kom Malin just innanför dörren. Nu blir det lite lunch och sedan ska vi tentaplugga resten av dagen ihop. Vi ska äta toscapäron och glass till eftermiddagsfika. Mysigt värre!

Jag måste avboka träningspasset ikväll. Jag hinner fan inte träna... Suck..

Hörs senare!


What?

Hallå? Vad händer i Storuman egentligen? Det börjar ju likna värsta ligistplajset. Tacka vet jag Luthagen här i Uppsala, för här är det lugnt och skönt!

Tragiskt att det inte ens i en liten by ska gå att hålla sams och hålla reda på vad som är mitt och ditt.... Jag tänker hålla hårt i mina grejer när jag är hemma. Kanske får ta till min nya uppsaliensiska trend - låsa cykeln! Har aldrig någonsin gjort det hemma i Storuman, men det kanske är dags? I så fall måste jag köpa ett lås, för nyckeln till pärlan som står hemma på gården har jag tappat bort för länge sedan. Så går det med saker som inte används...


Duktigt

Oj, vad vi har varit duktiga ikväll och ordnat med Vårbalen som är på lördag! Det har vikts papper och skrivits namn hela kvällen lång. Missade dock DH, men det kan jag se på söndag istället. Hade himla trevligt och jag tror lördagen kommer bli sjukt bra!

Jag hann inte fortsätta/försöka avsluta min relation med Adlercreutz, men det får jag göra framöver istället.. Imorgon ska jag kliva upp tidigt (inte snooza) och läsa lite innan det är dags för basgruppsmöte kl 9 och därefter det allra sista seminariet som för övrigt är hur wierd som helst. Vad jag har för nytta av det återstår att se efter morgondagen... Jag har varken lagt ner så mycket tid eller själ till det, men det får blir som det blir. Så är det när det är flum-flum..

Imorgon kommer världens sötaste katter till mig och ska bo här en hel vecka! Det är nästan så att jag måste bädda upp min andra halva av sängen som har stått tom sedan urminnes tider (rättare sagt 21 mars när Fanny-girl joinade mig och min ocean till säng. Det känns så när man är ensam) när jag får besök så länge. Jag är lite worried att jag kommer vakna av dem om nätterna, men de kanske är bra väckarklockor? I hope! Det kommer iaf bli hur mysigt som helst med sällskap. Som jag har längtat :-) Och efter det kommer jag inte vara sugen att skaffa en (eller två) själv.. Nej då, inte alls.....

Nu blir det bums i säng!

Stridsåtgärder och liknande

Jag känner mig så duktig när jag gymmar på morgonen! Fast idag var jag inte på topp och skippade magen, som jag borde träna! Men jag orkade helt enkelt inte...

Sedan basgruppsmöte och jag förstod ingenting. Stridsåtgärder är kanske inte min grej helt enkelt och sedan används det ju så sällan så hur ska man kunna hålla koll på det? Tanken är i vart fall att vi ska hålla koll på det, vi jurister. Seminarium om samma sak och tack vare en bra lärare så lättade det lite. Jag tror jag har förstått, men det återstår att se när jag renskriver.

Nu har jag varit och köpt en ny laserpatron (inte bläck, det fick jag inte säga för säljaren för det är en heeelt annan sak. Hur ska jag kunna veta det?) Superenkelt att byta, men svindyr. Jag skojar inte när jag säger att det nästan är billigare att köpa en ny skrivare av samma sort istället. Det är 50 kronor dyrare att köpa en ny skrivare. Jag får det inte att gå ihop?! Jag trodde jag var hyfsat duktig på matematik....

Nu ska jag ta tag i morgondagens seminarium som är sjukt invecklat och helt onödigt har jag fått klart för mig. Sista seminariet på T2. Tillåt mig jubla! Kl 17.00 ska jag till nationen och skriva namn på sånghäftena till lördagens vårbal. Om jag hinner ska jag ta mig en fight med Adlercreutz efteråt beroende på när vi blir färdiga. Jag lovar er att det inte kommer bli en långvarig relation utan han är något man vill göra sig av med på en gång. Desto värre håller han sig fast vid en. Jag får nog köra en "hur man blir av med en kille på 10 dagar" och jag lovar er - jag kommer inte bli kär i slutändan!!

Svidande ögon

Nu har vi tagit oss igenom hela avtalsrätten innehållande 7 seminarier. Nu återstår bara att försöka läsa "ikapp" sig i litteraturen på det området... Det ordnar sig alltid på något vis, men det känns tungt emellan varven. Så går det när man vill så mycket!

Har pluggat heeela dagen och kvällen fram till efter nio. Då sved ögonen och jag gav upp läsningen och såg ett avsnitt av OTH. Ett sorgligt sådant, så jag fick gråta en skvätt också.. Nu ska jag hoppa i säng omgående. Imorgon blir det gym på morgonen och sedan basgruppsmöte kl 9 och seminarium fram till 12. Skönt att man hinner träna emellanåt, även fast jag egentligen inte har tid med det, fast man får prioritera helt enkelt.

Sov så gott raringar!


Årets sommarplåga?Möjligen? Jag står fortfarande fast vid att det bara är skit som det sjungs om, men jag gillar svänget i låten. Den förgyller mitt tentaplugg!

Sådär, nu är jag antagen till T3

7900d147b5b313392cf81a6ffefeac1e.png

Sådär, nu är jag antagen till T3, eller med andra ord "väggen".


Och så vidare...

Jag har snoozat i två timmar. Illa! Nu ska jag göra morgondagens seminarium och måste ligga i som bara den för kl 14 kommer Isabelle och Malin hit och då ska vi repetera lite seminarium. Imorgon får jag inte snooza!

Så, det blir plugg hela dagen lång. Inget konstigt med andra ord. Jag måste traggla avtalsrätt och det känns så sjukt jobbigt...

Lite gröt på det här (kostar tydligen bara 40 öre per portion, billigt och bra) och sedan ska det läsas om stridsåtgärder.


Tentaplugg

Nu har vi kört igång på riktigt. Tre trötta och slitna tjejer avverkade 3,5 seminarier ihop. Nu finns det ingen återvändo...

Har lagat lite mat ikväll så jag har något att äta i veckan. Är sjukt trött, men ska läsa lite avtalsrätt innan det blir dags för sängen. Sedan ska jag sova gott hela natten. Skönt! Imorgon är en ny vecka, nya möjligheter och pluggnivån kommer ligga på max.

Jag är godissugen också, men taxiresan till busstationen från Marcus föräldrar sved hårt i börsen och jag har numer under 100 kr på kontot. Nästa måndag får jag ett studiebidrag på 671:-. Sedan blir det fattiglapparnas fattiglapp till den 25:e augusti. Så sockerberoendet får jag lida av i dessa tider, för många bäckar små blir till en stor å. Usch, jag hatar att vara en fattig student. Att leva utan egna pengar en hel sommar gör det bara ännu surare.... Men som så mycket annat; jag har ju valt det här helt själv. Men det är bara att inse att en student aldrig har det bra ekonomiskt!

Slut på gnäll.

Underbar helg

Med andra ord kan jag inte beskriva den! Totalt jävla underbar! Återkommer med utförligare information..

Om 30 minuter kommer Malin och Isabelle hit. Idag kör vi igång på riktigt. Nu börjar vi tentaplugga! Så nu går vi in i dimman..... 4 seminarier måste vi hinna idag om vi ska ligga bra till i vårt schema. Vi kör igång med avtalsrätten och sedan ikväll ska jag börja traggla mig igenom Adlercreutz Avtalsrätt I. Jippie!

2,5 veckor kvar till sommarlov och jag ska vara ledig hela juni. Hur underbart är inte det??

Jag tar mig en återställare. En

0-1d14791c7ff2c9c330da52c5b8fac27f.png

Jag tar mig en återställare. En fördel med att vara kalaspingla är kockölen..


Min kärlek och hans hagkompis! D

129a1136a16c36b46f535f0de8c9c012.png

Min kärlek och hans hagkompis! Det här blev den bästa bilden av flera stycken. Hästar är svåra djur att fota ibland...


Jag hann med bussen! Jag glömde

245f8f8d73c999888fc73b8425c03870.png

Jag hann med bussen! Jag glömde både kameran och en skiva som jag lovat Fanny att ta med.. Men jag fick åka för 48 kr hela vägen till Västerås och det är ju nästan gratis! Det kompenserar min glömska (stress)...


Inte en vanlig dag

Nej, för det är Fannys födelsedag! ETT STORT GRATTIS! ♥ Vi ses snart :-)

Stressigt har det varit hema förmiddag och jag har varit igång sedan kl 6.45. Gym, hem och duscha, basgruppsmöte, seminarium, en sväng på stan för att handla det jag glömde igår, cykla hem och fick ta en omväg för filminspelningarna som tar upp halva min cykelväg numer!

Nu ska jag försöka hinna med bussen som går om 16 minuter. Jag var bara tvungen att lätta min bloggabstinens först! Tur bussen går förbi här utanför dörren!

Nu drar jag!

Giving up

Nu ger jag upp pluggandet för idag! Nu ska jag packa inför imorgon och se 24 mellan varven. Arbetsrätten hann jag nästan klart med, bara 20 sidor kvar och det går fort. Det kan jag läsa på söndagkväll! Sedan var de inte så väsentligt heller i de sista två avsnittena, så det känns inte så viktigt faktiskt. Jag är nöjd med vad jag har åstadkommit idag. Jag har läst nästan 300 sidor arbetsrätt och det känns underbart!

Dags att packa nu för 24 börjar om 9 minuter!

Hörs imorgon raringar!


Jag är beroende av dem!

0-38632cfd027e5098cd2953a1ecf51f29.png

Jag är beroende av dem!


En sväng på stan..

... som skulle gå tokfort tog 2 timmar! Först Gina, sedan VILA, H&M och Holmlunds. På Holmlunds hade de "tag 3 betala för 2". Hittade två klänningar (och en hade jag faktiskt bestämt sedan tidigare att jag skulle ha), men sedan var nästa problem, vad skulle jag välja mer?? Jag hittade ingenting! Tillslut hängde en ensam svart klänning där och den tog jag. Kanske inte mitt bästa val, men den var ju gratis, så varför inte?

Så nu har jag ordnat klänningar för helgens efterlängtade fester, först 50-årsfest (25+25) i Västerås och sedan VårYran som kommer bli storslagen! Det vet ju jag, som ska kocka i köket! :-)

Dags att återgå till pluggstugan nu. Jag vill läsa ut Sigemans Arbetsrätten idag!!! Tänk vad skönt om jag fick det ur världen. Då har jag läst all kurslitteratur för denna termin och då är det bara att börja om igen..... (i stort sett).

Tatuering

Jag är egentligen inte alls för tatueringar. Det är snyggt på andra men jag tror jag skulle bli less helt enkelt. Jag är nog sån. Jag skulle vilja ha en som jag inte kan se, för då blir man ju aldrig less.

Men nu har jag hittat en jag vill ha. Den är så jävla cool!! Jag ska fundera och fundera och fundera. Gillar jag den lika mycket när jag är färdig jurist ska jag göra den. Så det så! "Problemet" är att jag kommer att se den varje dag... Kommer jag bli less? Och hur snygg är den när jag är 70 år? Jag kan garantera er att den inte kommer vara lika het då! Men, vi lever väl i nuet?


Såhär full är min T2 pärm! Snart

0-6dbdf33e324940d1fea4d050eb49a195.png

Såhär full är min T2 pärm! Snart går den inte att stänga, men det ska mer papper i den...


Bra vana och dålig vana

Kl 6.45 slog jag upp mina gröna. Låg och myste i sängen framför Nyhetsmorgon och såg Nyheterna. Min favvo på morgonen, om jag hinner! Jag har blivit duktig och kokar gröt på morgonen, men det är mestadels för att frysen är tom och jag inte vill köpa bröd från affären. Jag tänker heller inte baka något innan tentan, så då är det bättre att äta upp lite havre- och mannagryn innan jag åker igen. Billigt, billigt! Till hösten måste jag dock lära mig att baka med jäst...

Har redan renskrivit det sista på gårdagens seminarium som jag inte orkade igår kväll. Så nu ska jag läsa lite arbetsrätt. Blir en pluggahemma-dag, men det passar mig alldeles utmärkt! Måste tvätta och städa lite. På söndag ska vi ha tentastuga hemma hos mig, så jag måste röja lite så vi ryms. Sedan får jag ju kattbesök snart så då vill jag ha ordning och reda! Jag längtar tills jag börjar tjäna pengar och bli rik. Då ska jag införskaffa mig en städerska direkt! Jag kommer inte få mindre fritid för att jag börjar jobba, så det är bara att inse att städning inte kommer finnas med i min tidsplanering och det är verkligen inte något som jag prioriterar. Så, en städerska tack!

Måste in till stan och köpa något att ha på mig till helgens två fester. Jag måste även köpa presenter till födelsedagsbarnen. Hmmm.. Alltid lika svårt!

Dags att börja plugga nu då!

Ps, det är ju torsdag idag ♥


Konst?

Tiden går så fort! Jag önskar att dygnet hade minst 40 timmar. Tänk vad mycket mer jag skulle hinna då!

Plugg hela kvällen förutom ett litet break för träning. Kul med sällskap av både Frida och Carro. Alltid trevligare att träna ihop ju. Tur att Friskis is the place to be här i Uppsala!

Har sett på Kvällsöppet hos Ekdal ikväll där det diskuterades Anna Odells examensarbete där hon spelade psyksjuk. Med risk för att få en massa skit så säger jag ändå vad jag tycker och jag tycker att hon har gjort helt rätt. Jag har egentligen aldrig tyckt att det hon har gjort är fel, men nu har jag en ännu bättre syn på det hela efter att ha hört hennes tankar kring varför hon gjorde det och vad hon ville uppnå. Jag blir imponerad av henne! Jag skulle gärna vilja se hennes arbete och jag tycker inte att folk ska tycka och döma utan att ha sett det heller. Hela 84% i tv4:as undersökning tyckte tydligen att hon hade gått för långt. Hmm... Vad tycker ni? Jag är nyfiken! 

Nu ska jag hoppa i säng. Det blev sent ikväll, men så går det när man pluggar. Och imorgon ska jag inte snooza. Upp kl 7. Det måste jag klara! Jag har ju så mycket disciplin till annat...


Inspelning

Imorse när jag cyklade till JB såg jag att vägarna var avspärrade just bredvid mitt hus, vid Börjegatan 1 rättare sagt. Hela kittet var där med polisbilar, skåpbilar, etc. När jag sedan cyklade hem så läste jag på en lapp att det är inspelning till serien Oskyldigt Dömd. Jag tycker det är lite kul att de håller till i huset bredvid mig :-) Tror jag ska ta mig en promenad förbi där och tjuvkika lite i brist på annat, haha. Och som om jag skulle ha brist på annat??

Plugg hela dagen lång och nu börjar ångesten komma krypande! Hur ska jag hinna läsa igenom all litteratur en gång till? Det kommer bli omöjligt! Att hela helgen ska gå åt till festande grämer mig lite, men jag kommer ha sjukt kul! Det är bara svårt att få allt att gå ihop ibland.....

Nu ska jag renskriva dagens och gårdagens seminarium. Och försöka hinna med en massa mer innan det är dags att svira om för träning kl 20.00. Lite omväxling i pluggandet måste man väl få, men jag måste erkänna att det känns som om jag inte ens har tid med det. Usch, vad tråkigt!

Nu ska jag inte gnälla mer på ett tag, bara att bita ihop. Jag har ju faktiskt valt det här själv i slutändan. Jag är inte bitter, inte alls......

3 veckor

Lill-lördag redan! Tiden går fort, fort. Exakt 3 veckor kvar till tentan nu. I detta nu sitter jag nog och svettas på Gimogatan....

Ska iväg och ha basgruppsmöte kl 9 och därefter seminarium 10-12. Sedan blir det plugg på JB fram mot kvällen någon gång. Mycket att läsa och jag måste renskriva gårdagens och dagens seminarium också, men jag tror att jag gör det när jag är hemma. Då kan jag ju kika på TV samtidigt mellan varven :-)

Skivstång + kondition är inbokad på träningschemat ikväll. Jag gruvar mig lite. Det var jätte länge sedan jag var där och jag vet ju hur jobbig konditionen är. Meeeen, det är bara att bita ihop! Jag säger som N, jag ska bli fit som fan!

Som sagt, roligare än så här blir det inte...


Snart kör vi!

Vet ni en sak? Jag ser nästan framemot tentaplugget med tjejerna. Jag har pluggat i stort sett dagen och det har varit kul! Men efter att ha pluggat hela min vakna tid från och med söndag när vi kör igång så tror jag inte att jag kommer tycka det är lika kul efter 2,5 veckor. Men jag får hålla hoppet uppe! Det kommer gå och den 3:e juni kommer ju att komma inom snar framtid, på både gott och ont!

Ett spinningpass stod på träningsschemat. Ett kanonpass med bra musik. Sånt gillar jag! Nu hade jag laddat med dextrosol sedan sist jag spinnade och mådde uruselt efteråt. Allt som behövs för att må bra igen är tydligen lite druvsocker. Låter bra för mig, för det är ju smaskigt.

Har spenderat kvällen framför DH varvat med pluggande i reklamen. Sjukt spännande ju! Jag vill ha nästa tisdag nu! Har kikat lite nyheter och nu ser jag Eurovisions song contest semifinal ett. Ska bli spännande att se hur det går för Malena.

Nu blir det sängen. Imorgon ska jag upp tidigt och just de.. plugga... Hela dagen lång, som vanligt.


Ändrade planer

Det blev inget plugg på JB idag. Istället sitter jag hemma och kurar i soffan, omgiven av alla mina böcker. Det är faktiskt rätt mysigt och jag har blivit bra på att plugga hemma. Jag kan dricka te, ha myskläder och vara inlindad i filtar nu när det är kyligt utomhus och nästan lite höstlikt. Fast jag tycker att det är bra med sådant väder nu när jag snart går in i tentaplugget, för är det fint väder vill man ju inte plugga alls. Nu är det rätt okej att plugga eftersom det ändå inte finns så mycket annat att göra.

Nu blir det lunch och sedan ska jag plugga. Det är mycket som ska göras till morgondagens seminarium som handlar om diskriminering vid anställning. Spännande! Sedan ska jag som sagt försöka ta mig iväg till gymmet om någon plats blir ledig på spinningen. Just nu är det smockfullt! Sedan lite fortsatt plugg fram tills sängdags, eller i vart fall tills jag är färdig med seminariet eller tills DH börjar.

Hörs och ses

En helt vanlig tisdag

Jag som skulle gymma kl 7 låg kvar i sängen i morse. Jag var pigg och hade kunnat åkt och gymmat, men jag tyckte det kändes bättre i sängen istället. Jag får träna ikväll istället.

Ska iväg på basgruppsmöte alldeles strax, kl halv 9, och sedan har vi seminarium 10-12. Lunch och sedan ska jag plugga på JB efter det. Sedan ska jag försöka hitta mig ett spinningpass att gå på ikväll. Därefter måste jag nog fortsätta plugga. Det är mycket nu!

Så ser min tisdag ut. Inte så vidare spännande med andra ord. När det är plugg hela dagen lång så ser jag bara framemot kvällen när jag får lägga mig i sängen. Men 3 veckor av detta, det ska jag klara! Sedan är jag "ledig" i 3 månader. Underbart!

Ha en bra dag!

Sängdags

Sådär, nu ger jag upp för dagen. Seminariet är klart!

Kalaset var precis som ett riktigt barnkalas med massor med tårtor, kakor, bullar och saft så klart. Så trevligt! Jag fick ju tyvärr avvika lite tidigt, men det är smällar man får ta ibland när man ska bli framgångsrik.. Eller hur var det?

Fick höra något ledsamt och tråkigt ikväll. Även fast livet inte varit som förut de senaste åren så känns det ju ändå i hjärtat.. Alla barndomsminnen väller över en. Men det är livets gång och det borde jag ha lärt mig vid det här laget, eller borde jag det? Man vänjer sig aldrig med det.......

Förresten, jag har ju totalt glömt bort att visa alla saker jag fick av mamma förra veckan som hon har gjort åt mig. Här kommer ett smakprov på världens snyggaste sadelskydd till min cykel. Visst är den söt? Och det sitter som ett smäck! Jag ska göra ett inlägg och resterande av sakerna senare i veckan när jag får tid.Tack mamma, du är bäst! ♥

Jag har 13 sidor kvar av min bläckpatron. Dags att köpa en ny med andra ord. Ganska omgående för snart måste jag skriva ut de gamla tentorna.

Nu ska jag krypa ner i sängen och börja läsa denna bok. Den verkar bra!

Imorgon ska jag upp och gymma kl 07.00. Duktiga jag....

Duktiga jag

Dagen har rusat iväg och är redan halv 7. Har pluggat, tvättat kläder, beställt mat inför Yran, handlat och lagat mat så det räcker fram till helgen om jag har tur. Nu ska jag göra mig i ordning och traska iväg till Malins födelsedagsfika. Kl 19 ska vi vara där, men jag ska förbi och köpa en liten present först. Men jag kommer inte bli så långvarig för jag har inte gjort klart seminariet tills imorgon. Så det måste jag hem och göra innan det blir dags för sängen. Sedan kanske jag skulle ha virkat en mormorsruta också. Det går ju så fort! :-)


Blommande blommor

Jag är egentligen inte så mycket för blommande blommor, till exempel begonior. Därför är mitt hem fyllt av gröna växter istället.

Men även dessa kan blomma! I påskas berättade mamma att hennes svärmorstunga hade börjat blomma. Jag har aldrig sett en sådan blomma tidigare, men i förra veckan såg jag att även min gjorde det. Det värmde i blomhjärtat! Den första blomman är på väg att dö, men det kommer flera!Sedan blommar min älskade porslinsblomma i massor! Jag trodde att jag hade tagit död på den och vattnat ihjäl den, men det ser inte ut så. Två "kransar" har blommat ut, två slår snart ut och två är på gång. Sex stycken totalt alltså! Den kommer ju blomma i evigheter :-) Gissa om jag är glad? Lyckas jag inte hålla den vid liv måste jag köpa en ny omedel-bums!

 

Den är så vacker!


Åter igen i Uppsala

Helgen har varit kanon! En massa mys, god mat och virkning på det. Så skulle jag kunna summera helgen kort.Det blev en extra lång helg eftersom jag inte åkte hem förrän i morse. Nu är jag tillbaka i Uppsala och sätter igång med tentaplugget! Nu är det snart bara tre veckor kvar!

Den här veckan innehåller en massa saker och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt? Det återstår att se. Det går ju på ett eller annat sätt, men det är ju bara att försöka klara sig igenom allt helskinnad. Tur att jag tog mig i kragen i helgen och renskrev alla seminarium jag hade liggandes bakom mig. Nu är jag äntligen ikapp igen!

Pluggar hemma i dag. Det kommer gå kanon! Ska göra ett tappert försök att röjja upp i lägenheten och städa undan tills nästa onsdag när jag får besök av två katter. Ska vara kattvakt i en hel vecka till mina favoritkissar. Mysigt!
Jag börjar med att tvätta kläder. Det är ju rätt enkelt...

Kl 14.30 ska jag till Norrlands och beställa mat till lördagens VårYra. Sedan hem och fortsätta plugga. Kl 19 ska jag till Malin och gratta henne på sin födelsedag! :-)

Dags att läsa lite om anställningsskyddet..

Jag bytte projekt till mormorsru

2964b904a13226d5c012b486b527be6a.png

Jag bytte projekt till mormorsrutor istället. Min runda kudde som inte blev så lyckad får bli ett senare projekt..


Jag är på virkningskurs. Efter a

3da5ad7071ad831e32a3ff7a1c4c5813.png

Jag är på virkningskurs. Efter att ha rivit upp X antal gånger ser det ut så här. Nu går det äntligen framåt istället för bakåt..


Matdags!

0-383f98614085d2e20b47e632fb8a692c.png

Matdags!


Vi ser hockey ikväll...

4ee2a4cf002d37c50acbbfa82db229d6.png

Vi ser hockey ikväll...


Tidig morgon

Klockan är kvart över 8 och jag har redan varit och gymmat. Skönt! Och helt otroligt eftersom jag kom hem kl 1 i natt. Det blev Stocken trots allt! 6 timmar senare var jag uppe och skuttade på gymmet. Jag vet inte var jag ska rita korset? Ska bara packa ihop och sedan bege mig till basgruppsmötet som är om en kvart. Först måste jag hitta ngt i kylen som jag kan slänga i mig, men det ekar tomt tillbaka.

Seminarium 10-12 och sedan åker jag till Sthlm senare i eftermiddag när jag packat och röjt upp här lite.

Nej, nu hinner jag inge mer här...


Norrlandica, nachotallrik på Orv

7aa9d23e20ef0d9ac13d976d8da4e0f3.png

Norrlandica, nachotallrik på Orvars.


Gyminstruktion

Nu ni mina kära vänner, nu kan jag gå på gym och bli stark! Ska bli så jäkla kul! Jag var tydligen stark sa min gyminstruktör, tills vi kom till sista övningen; magen. Haha, där är jag allt annat än stark alltså. Måste träna mera mage!!!

Vi hade iaf så himla trevligt ihop, jag och Walle. Innan slutet retades han och visade hemska magövningar som jag fick göra inför alla andra motionärer och sedan garvade vi ihop när vi insåg att jag inte klarade av dem (de andra motionärerna fick sig ett gott skratt). Tur jag inte är rädd för att bjuda på mig själv! Och jag har lovat, att till uppföljningen som jag ska göra till hösten så ska jag orka med magövningarna! Så det gäller att ligga i under sommaren, men ge mig bara en pinne så ska jag göra den där jäkla övningen jämt som var så sjukt jobbig!

En nästan helt vanlig torsdag

Det märks att jag kom i säng sent igår.... Usch, vad jag är trött!

Ska äta lite frukost och sedan göra mig i ordning för att bege mig till JB. Ska sitta där fram till kvart över tolv-halv ett för klockan ett ska jag på gyminstruktion. Ska bli kul! Då kan jag börja gymma lite framöver! Efter det blir det lite pluggande här hemma innan jag ska iväg till Norrlands för styrelsemöte och sedan ska vi städa kammarn. Sedan går vi på Orvars och äter och dricker gott en stund. Det är tal om att gå vidare till Stocken sen. Återstår att se om jag orkar med dit. Känner mig inte ett dugg partysugen faktiskt. Sedan så har vi BGM imorgon kl 8, så det känns inte som om jag skulle orka med en sen kväll ikväll.

Ha en bra torsdag allihopa, för det ska jag ha!


17 again

Så himla bra film! Och Zac Efron gör ju inte saken sämre! Jag och Malin skrattade och dreglade ikapp.. Ungefär. Jag förstår varför hon ville se den en gång till! Okej, storyn är ju inte den bästa egentligen om man tänker efter, men de gör den så sjukt bra ändå! Det kunde verkligen ha blivit en flopp, men icket. Helt klart en sevärd film.

60 spänn för studentbio är inte illa tycker jag. Det har vi bestämt att vi måste göra om. Vi bor ju i en stad som är något att hänga i julgranen numer, så då får vi helt enkelt hitta på saker och ting.

Nu ska jag krypa i säng. Har jag otur så försover jag mig imorgon med, och det vill jag inte! Det har jag inte tid med faktiskt, för jag har en del att stå i.

Saft och morotskaka innan bio.

1848c6b06469d3e9ccce0db1b0fe77ff.png

Saft och morotskaka innan bio.


Det var de här träden jag menade

66a303e315dc63865be78d8d93794781.png

Det var de här träden jag menade mamma, men nu är de inte alls lika fina längre. De var ju rosa/lila/vita för ett tag sedan. Nu vill jag inte ha dem på min tomt längre..


Jag gillar juridiken

Några gånger i veckan får jag nyhetsbrev från Dagens Juridik till min mail. Ibland läser jag dem, ibland inte. Idag kunde jag bara inte låta bli att läsa mailet med rubriken Jackie Arklöv får inte träffa flickvän.

De tar upp rätt intressanta saker emellanåt (nu menar jag inte att det där var det mest intressanta jag läst) och det är det jag älskar med juridiken. Att det är så himla intressant!

Och jag tar tillbaka det jag sa om arbetsrätten. Det är faktiskt kul!

Sedan måste jag vara ärlig. Jag tycker nästan synd om er som inte läser juridik, för ni har egentligen inte aning om vad ni har för rättigheter.... Eller skyldigheter för den delen. Strikt ansvar för både hundar och katter bland annat. Så håll uppsikt över dem, annars kan det gå illa! De som inte vet något om juridik är i en underordnad ställning och det tycker jag är tragiskt. Det är tur vi (blivande) jurister finns till med andra ord :-) 

Otillåten sovmorgon

Kl 07.52 vaknar jag av att jag får ett SMS av Emma som säger att hon kommer bli några minuter sen. Vi skulle ses om 8 minuter och jag låg i sängen fortfarande. Messade snabbt iväg att jag vaknade nu och skulle skynda mig! Snabbt iväg och jag var vid universitetshuset redan 10 över. Det var snabbt!

Basgruppsmöte, sedan seminarium och därefter lunch med Betty på Stocken. Sedan skulle jag gå till JB men där var det fullt! Fanns nästan inga sittplatser kvar, utan bara dåliga sådana så jag for hem istället. Ska försöka plugga lite här hemma, men det återstår att se hur det går. Av erfarenheter vet jag att det inte är någon vidare toppenidé men jag får göra ett försök.

Ska träna ikväll också, vet bara inte riktigt vad. Väger mellan spinning och jympa. Foten är fortfarande inte riktigt bra och ändå är det över två veckor sedan jag skadade mig. Illa! Tror det bli spinning i varje fall.
Sedan blir det bio med Malin, men före det ska vi ta en fika ihop och surra lite. 17 again heter filmen och den ska tydligen vara bra, sa Malin som ska se den för andra gången (första gången var i London, så nu får hon se den på svenska).

Nu måste jag ta tag i fredagens seminarium.

Avbrott

Com Hem har tydligen avbrott i sina sändningar. Tur att jag även har TV genom huset också, så jag fick se DH. Jag står alltså och betalar till Com Hem i onödan, men oteknisk som jag är vet jag inte hur man gör på något annat sätt och sedan är det ju bindningstid också. Antar att det är på 12 månader så jag får betala tills dess och sen se om jag kan lösa det på annat sätt. Det är ju ändå gratis genom huset!

Imorgon blir det en tidig morgon, så det är nog bäst att jag pyser i säng nu.. Men först ska jag dricka ett glas juice. Lyxade till det med Brämhults när jag var och handlade igår. Mumma! Det finns ingen godare juice, det bara är så! Men smakar det så kostar det brukar man ju säga...

God natt på er!

Tidsfördriv

Hur många gånger har du varit kär? Fyra gånger
Favoritgodis: Hallonmumrikar

Coolaste stad du har besökt: Paris

Action eller skräck? Skräck så klart, men jag ser det sällan eftersom jag inte vågar se ensam.

Ville bli när du var liten: Jag har velat bli advokat så länge jag kan minnas!

När fick du din första kyss: När jag gick i femman eller sexan.

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? Jag hängde med fjortisgänget, men var inte den värsta för samtidigt skötte jag ju skolan alldeles utmärkt!

Vad är du beroende av? Mobilen

Dagens roligaste händelse: Det är en hemlis :-)

Dagens tråkigaste händelse: Att jag missar Emelie och Henriks förlovningsfest den 15/5. Typiskt att allt ska hända den dagen!

Dagens humör: Trött, men samtidigt väldigt glad!

Vilka tv-program följer du? DH och Robinson

Vad gillar du mest med dig själv? Att jag vet vad jag vill och är bra på det jag gör!

Vad gillar du minst? Mitt heta temprament

Vad är det roligaste du vet? Rida och stå i rampljuset

Har du något motto? Jag är bäst och jag gillar det!

Hemlig hobby? Ingen ännu, men mamma ska lära mig sticka och virka så det kommer bli min hobby. Men nu är den ju inte hemlig längre :-)

Något vi inte vet om dig? Ni vet väl allt om mig?

Vad ångrar du? Att jag inte gjorde något "vettigare" under mitt sabbatsår, typ en jordenrunt-resa.

Vad önskar du? Att jag går ut med AB rakt igenom.

Vad klarar du inte dig utan? Telefonen, datorn och mina nära och kära

Vad gör du helst en vardag? Vara ute i det fina vädret.

Vad gör du helst en lördagskväll? Antingen spenderar jag den med mina bästa ypsor, eller i ett soffhörn.

Vad har du mest av i din garderob? Kläder jag inte använder.

Drömjobb? Stjärnadvokat!


Dag 2 med arbetsrätten

Arbetsrätten är inte alls så kul som jag hade trott och hoppats på. I tre veckor ska vi tampas ihop, men jag får hoppas att det kommer gå rätt bra ändå.

Har bara halvgjort morgondagens seminarium, mer har jag inte hunnit. Det blir så tajt om tid när halva dagen består av föreläsningar. Får tjuvkika lite i Bettys anteckningar och få några klipska idéer. Tur det bara är engångsföreteelser. Till fredag ska jag ha gjort hela seminariet!

Det blev ingen brännboll ikväll eftersom det är så dåligt väder. Istället skulle de gå till Orvars, men det orkar inte jag. Istället ska jag tillbringa kvällen framför One Tree Hill och sedan Desperate på det. Låter som en alldeles perfekt kväll. MegaOrvars hade nog slagit det om jag hade varit mer sugen på utgång, men vi har basgruppsmöte kl 8 imorgon så det gäller att vara pigg och alert då.

Nu blir det soffan!


Plugg och brännboll

Ska strax iväg till Eko för att plugga lite innan det är föreläsningsdags kl 12-16. Lite jobbigt att sitta i fyra timmar, men det går nog an. Sedan ska jag plugga lite till innan det är dags att gå hem kring halv 6 ungefär.

Ikväll har Ypsilon bjudit in ypsor och lite annat föreningsfolk för att spela brännboll ihop. Kl 19 ska vi ses i Ekoparken. Jag kommer självklart att vara där! Ska bli så himla kul för det var år och dag sedan jag spelade brännboll sist.

Jag är sen idag, så det är nog dags att börja bege sig om jag ska få något gjort innan det är lunchdags.


Tröttsam kväll

Jag skulle ju ha städat ikväll, men jag har inte orkat. Istället har jag slöat framför TV:n och gjort absolut ingenting. Så skönt och välbehövligt för jag har varit så trött hela dagen! Städningen får jag ta tag i senare i veckan, när jag får tid. Det ser ut som om varje kväll är upptagen den här veckan, men någonstans borde jag kunna klämma in det.

Nu ska jag krypa i säng och försöka få mig en god natts sömn. Men först lite läsning, Läppstiftsdjungeln som den så fint är översatt från engelska.

Livet kan inte vänta

Idag har jag varit trött hela dagen, men jag tror det beror på att jag låg uppe sent och läste ut en bok som jag fick låna av mamma. Jag grät mig igenom hela boken på nästan 200 sidor och kunde inte sluta läsa. En sån otroligt vacker bok, med så mycket livsglädje bortom allt det tragiska.
Den handlar om tre unga kvinnor med två saker gemensant: obotlig cancer och en nästintill naiv övertygelse om att livet är evigt. Läs den, ni kommer inte bli besvikna! Eller ännu bättre, köp den! Detta är en bok som alla bör läsa!

 

Efter att ha läst ut boken grät jag mig till sömns....

Arbetsrätten

Nu inleds den 4:e sista veckan av första året på juristprogrammet. Skönt kan jag er lova, men samtidigt lite stressande. Snart är det ju tenta! Idag börjar vi även med arbetsrätten och jag ska sitta på Eko hela dagen. Först föreläsning mellan 8-10 och sedan ska jag läsa i biblioteket och vänta till nästa föreläsning som är mellan 16-18. Med andra ord blir det en lång pluggardag, men lika bra det. Jag har ju varit ledig i 6 dagar.

Sedan skulle jag ha tränat ikväll, men jag vet faktiskt inte om jag hinner? Återstår att se när jag kommit hem.

Nu är det dags att göra sig i ordning. Det är trist väder ute idag. Grått, mulet och regnigt. Ge mig lite sol, tack!


Back in Uppsala

Nu är jag tillbaka i Uppsala igen. Jag hade lite ångest när jag skulle lämna Stockholm för att återvända hit, men det gick bra. När jag steg av tåget kände jag att jag var hemma igen. Skönt att det känns så i varje fall!

Har haft en helt underbar helg. Fredagen tillbringade jag på solstolen i solen och Reidar i skuggan. Mamma kom hem från jobbet och en stund efter det kom Andreas, Reidars son. Det var bokstavligen år och dagar sedan vi sågs! Gänget var samlat och vi åt supergod mat och sedan lade vi pussel resten av kvällen som ni kanske har märkt.

Lördagen spenderades på solstolen. Underbart! Nu har jag bättrat på färgen som jag fick i påskas. Kvällen bestod i Robinson och sedan lade vi klart pusslet. Det tog sin lilla tid, 1500 bitar och en enda stor storm. Det var svårt!

Idag har vi varit i Vällingby och shoppat. Både jag och mamma handlade en hel del. Skönt med uppdatering i garderoben och på skohyllan. Jag har dessutom handlat världens snyggaste jacka!!! Jag är så nöjd med den!!

Desto värre var det att komma tillbaka till ett bombnedslag till lägenhet. I veckan måste jag storstäda... Jag ska nog åka till Sthlm till helgen också eftersom jag fick en helt oplanerad helg i kalendern innan det är dags att grotta in sig i tentaplugget. Jag sa att jag skulle komma om det var fint väder för det är bättre att sola hos dem än här och det bådar gott. 

Nu ska jag slappa i soffan lite innan det är dags för sängen.


Zamanta ser ut att gilla sin sov

0-24d9bea91fbe9e36c613315c27438b5b.png

Zamanta ser ut att gilla sin sovställning.


Nu är vi färdiga!

0-8422f6aef68a7fb4cb3bbf70b87086.png

Nu är vi färdiga!


Det tar sig.

3053c9d4492dd81a702a85ce907e5719.png

Det tar sig.


Vi lägger pussel

3fdb3a0d82b872882aaf6b988a5fbd44.png

Vi lägger pussel


Mys i solen!

0-2d212684425ee8bce0b8a7d8699d8738.png

Mys i solen!


Valborg

Kvalborg och Valborg har varit helt jäkla underbara! Jag längtar redan till nästa år!

Nu åker jag till mamma och Reidar. Datorn stannar hemma så det blir inte så mycket bloggande, men jag är ju ledig!!!!!

Bye bye


RSS 2.0