Min kalender...

... är kvar i Stockholm!! Vad händer i veckan? Jag vet ingenting! Jobbigt läge för en planeringsnarkoman som jag som planerar ända ut i fingerspetsarna. Basgruppsmöte idag kl 15, info om utlandsstudier kl 17 och BodyCombat kl 18.30. Det har jag lyckats lista ut, men resten? Och jag får inte tag på den förrän fredag.. Dåligt. Lite lätt ångest och panik, men det ordnar sig säkert. Det kanske till och med är bra?

Vilken helg!

I lördags var det dags för överraskningsfest för Johan och Axel som fyller 30 inom en snar framtid. Jag och Julle var där och vi hade riktigt roligt. Resultatet av två utekvällar för oss blev att vi var trötta igår. Afternoon tea på ett ställe på söder, en kall men mysig promenad och sedan god middag hos Julles föräldrar. Kvällen avslutades med två avsnitt av Solsidan.

Jag har haft en fantastisk helg! Jag har haft äran att umgås med så många av mina fina vänner. Kvalitetstid! Nu ska jag återgå till vardagen, men först ska jag på ett litet möte innan jag åker mot Uppsala igen.

Yoda

Det har hänt massor sedan sist. Jag har blivit utskälld av min granne, haft pappa på besök, haft en fantastisk SnöYra, avgått som ordförande för världens bästa damförening, blivit Yoda (klok, gammal, vis.. you name it) och varit lagledare för Renneth. Nu sitter jag hos Linnéa och försöker peppa upp tjejerna som ska gå på banketten ikväll. Snart måste jag pallra mig hem för jag ska åka till Stockholm i eftermiddag och där blir jag kvar till måndag.

-Hör du pippirna? Det är vår ute!

...och rökande granne

Ett flertal gånger har jag känt röklukt i trappuppgången. Jättefräscht. Nu vet jag varför. Jag tog min granne på bar gärning idag när han gick in med cigaretten i trappuppgången. Alltså, en rykande jävla cigarett pyr i trappuppgången medan han går upp till sin våning. Väldigt mysigt. Jag sa åt honom på skarpen, men han tyckte tydligen att det var helt okej så länge det inte kom röklukt in i min lägenhet och att jag fick sätta upp ett anslag i uppgången för att han skulle sluta. 

Vilka roliga grannar jag har.

Skällande hund

Det är en skällande hund som bor här i mitt hus. Den skäller konstant, dag ut och dag in. Jag tror det känner sig ensam helt enkelt för på kvällen är den tyst som en mus. Den har skällt i alla år som jag har bott här. Stackare.

Jag brukar kunna koppla bort det när jag sitter hemma och pluggar, men nu är jag less. Det ekar i hela trapphuset. Därför tar jag mig mot stan för att shoppa lite inför helgen och SnöYran. Jag behöver något snyggt att ha på mig. Det är inte varje dag man avgår som ordförande för världens bästa damförening!

Reccemottagning

Gårdagen stod helt klart i Norrlands nations tecken. Först seminarium, sedan plugg fram till 15 då det var dags för dukning inför reccemottagningen som jag och Ypsilon ägnade resten av kvällen åt. Än en gång fascineras jag över hur effektiva vänner jag har! Julle kom hit, men det blev rätt sent innan vi tog oss hem från Norrlands. Jag stöp nästan i säng och vaknade för en halvtimme sedan. Jag behövde sova med andra ord!

Idag måste jag råplugga kommunalrätt inför basgruppsmötet kl 15. Det blev inte som planerat igår vad gäller pluggandet. Ikväll blir det ett yogapass varvat med plugg. Jag slipper ju laga mat i varje fall.

Sängläge

Efter träningen cyklade jag och handlade mat, spaghetti och köttfärssås stod på menyn. Lagade mat för kung och fosterland och fick utöver min middag 6 stycken matlådor. Väldigt mycket mat och jag är tveksam om jag hinner äta upp allt innan det blir dåligt. Hela helgen är uppbokad, först SnöYra, sedan Renneth och efter det åker jag till Julle och stannar till måndag. Jag får väl ta med mig mina matlådor..

Efter matlagningen och middagen tog jag tag i något som jag har dragit ut på alldeles för länge och inte heller riktigt hittat tid till. Min kyl är som bekant lite speciell och den luktar inte riktigt godis. Det vet mjölken! Jag har lärt mig och köper numer bara ekologisk mjölk som man kan "stänga igen". Jag har provat det mesta mot lukten - citron och kork bland annat, men inget verkar fungera. Så jag tog tag i det ikväll. Stängde av den, skrubbade ordentligt, duschade alla korgar och nu hoppas jag att lukten försvinner. Och tro mig, det är inget i kylen som är gammalt. Det ekar mestadels i den. Det enda som luktar nu är mina klorinfingrar.

Nu ska jag läsa på inför rättsfallet jag ska föredra imorgon och sedan ska jag sova. Nattåget har redan gått!

Kommentar

Är det bara jag som får konstiga engelska kommentarer på rätt gamla inlägg från massa random people?

In i stan

Gårdagen började med seminarium och sedan träning. Efter det körde jag bil in till Stockholm, bland annat på självaste Sveavägen. Det är första och det lär dröja innan nästa gång. Tack och lov hade jag guidning. Det jag tycker är värst är att jag inte riktigt vet var jag ska eller än mindre vart man kan parkera. När jag och Julle väl åkte ifrån stan fick han köra. Vi åkte till Globen, shoppade lite och åt mat. Resten av kvällen spenderade vi i soffan framför Guldbaggegalan. Jag hade inte hälsat på honom på två veckor, när hände det sist? När vi dejtade möjligtvis. Imorse tog jag bilen och körde tillbaka till Uppsala och spenderade flera långa minuter i köer. Tacka vet jag tåg och tunnelbana!

Nu har jag haft föreläsning i offentlighet och sekretess och ska plugga lite innan basgruppsmötet kl 15. Kl 17.30 är det dags för spinning och core och resten av kvällen är helt oplanerad. Ta igen lite plugg kanske? Det blev inte många minuter igår...

Tjejhäng

Tjejerna kom hit och fikade igår och vi satt länge och pratade i soffan. Emelie och Maria åkte hem och sedan bestämde jag, Elin, Camilla och Linnéa oss för att äta sushi, så vi traskade mot Geijersgatan och handlade mat och sedan gick vi hem till Camilla för sushi, vin, ost och kex, popcorn och 8 avsnitt av Solsidan. Jag tillhör en av de få svenskar som aldrig sett programmet tidigare och jag är positivt överraskad. Det var väldigt bra och roligt!

Om en timme ska jag på 45 min spinning med några ypsor och sedan ska jag tillbringa dagen hemma hos Maria för söndagsplugg. Vi hade det för ett år sedan, men nu har vi återupptagit det igen. Det går lite lättare att plugga på söndagar om man är två!

Ha en fin söndag, det ska jag ha!

Mys

Jag hade en fantastisk gårkväll med Nina som hon fick av mig i födelsedagspresent. Jag hade tänkt att vi skulle äta tapas, men båda Uppsalas två ställen var överfyllda med folk. Det slutade med att vi hamnade på Kött, Kök & Bar och jag åt oxfiletournedos, kantarellsås och västerbottenpuré och drack gott vin. Maten var fantastiskt god och vi hade riktigt trevligt. Efter middagen tog vi oss mot V-dala för en flaska vin och det slutade med att vi hängde kvar till stängning. Så man kan säga att vi upplevde konstrasterna mellan studentlivet och ickestudentlivet. En för mig mycket välbehövlig kväll som slutade med att jag nästan somnade när jag pratade med Julle i telefonen. Han verkar ha det bra i London. Jag är inte alls avundsjuk, inte alls. Siktet är dock inställt på New York och i veckan ska jag växla dollar!

Jag skulle egentligen träna kl 11, men det kändes inte riktigt okej mot min kropp. Därför ska jag istället städa, plugga lite och sedan invänta delar av Ypsilons styrelse som kommer hit kl 14 för fika. Resten av dagen och kvällen är helt oplanerad. När hände det senast? Jag minns inte sist jag tillbringade en hel lördagkväll i ensamhetens tecken!

Fail

När jag för en gångs skull verkligen behöver Julle här, så åker han till London. Jättebra tajmat. Vem kom på det? Istället fixar jag det ensam. Ensam är stark, eller hur var det?

Ikväll ska jag hänga med Nina. Alla ni andra kan hålla tummarna era tummar.

Torsdag

Snart ska jag bege mig iväg mot seminarium. Min grupp är ordförandegrupp. Jättekul och seminariet är knäppt.

Efter det tänker jag plugga på Norrlands tills dess jag ska till TR för att vara vittnesstöd. Kvällen består av föreningskonventsmöte och sedan kommer Julle. Äntligen! Det är nästan en vecka sedan vi sågs, igen. Det låter töntigt men vad jag kommer uppskatta kvällen!

Challenged

Jag är utmanad av min syster.

1. Hur gammal är du om fem år?
27, snart 28. 
2. Vem var den sista du träffade? Låter hemskt, men den senaste var hon i kassan på ICA.
3. Hur lång är du? 1,64 meter över havet
4. Vilken var den senaste filmen du sett? The Tourist
5. Vem ringde du senast? Julius Rabe
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Jag gjorde ett tappert försök med filen, men nej. Det känns inte som jag svävar på moln.." Sara Gebregiorgis
7. Vad är dagens planer? Ringa Julle och sedan sova.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS går fort, jag är snabb på det. Ringa är dock trevligare och mer effektivt!
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? På trettondagsaftonen.
11. Vilken ögonfärg har du? Grön.
12. När vaknade du idag? Första gången 07.00, sedan snoozade jag till 8.27.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej.
14. Vilken är din favoritplats? Oh, jag har tre! Stensele, Grannäs och Femöre.
15. Vilken plats föredrar du minst?
Där jag känner mig osäker på eller i mörker
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? På väg mot toppen av min karriär, bor i en villa i Enskede och har förhoppningsvis barn. 
17. Vad skrämde dig som barn? Döden och att vara i stallet helt ensam. Till och med mitt på dagen!
18. Vem fick dig att skratta senast? Bullen fick mig nog att småfnissa i telefonen.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Yes, I guess so. Men jag vet hur de ser ut!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Onödigt vetande, men med trosor på.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 stycken
23. Hur många landskap har du bott i? Lappland och Uppland = 2.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? OM jag har, även dagen efter. 
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Alla tre.
26. Är du social? Ja!
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry's!
28. Vad skulle du gör om du vann en miljon? Köpa lägenhet i Stockholm. Fast pengarna skulle inte ens räcka till det... 
29. Tycker du om kinamat? Ja, det är gott.
30. Tycker du om kaffe? Latte med vit choklad på Wayne's gillar jag!
31. Vad dricker du till frukost? Mjölk eller inget.
32. Sover du på någon särskild sida? På magen.
33. Kan du spela poker? Nej, inte riktigt min grej. 
34. Tycker du om att mysa? Yes, med min kärlek.
35. Är du en beroendemänniska? Jajemän, jag är beroende av min telefon. 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, fina Malin delar födelsedag med mig.
37. Vill du ha barn? Så klart!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, spanska och franska. Ytterst lite polska om jag ska vara noggrann. 
39. Har du någonsin åkt ambulans? Räknas i passagerarsätet?
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet, jag älskar havet. Men en pool är heller aldrig fel.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och nöjen.
42. Äger du dyra smycken? Jag vill inte veta vad alla är värda!
43. Har du någon gång testat narkotika? NEJ!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En banan.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, jag har många roliga vänner. Kan inte välja en. 
46. Välj ett ärr på din kropp? Det som jag fick av en hund som halvt bet mig i handen när jag var hundvakt någon gång på mellanstadiet. Ett pyttelitet ärr, men det syns. 
47. Vad har du för ringsignal? Bella.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Givet!
49. Flirtar du mycket? Jag är fruktansvärt dålig på det, men nu har jag mitt på det torra så det behövs inte. 
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Fredagen på Storumandagarna för något år sedan ute på Idas veranda.
51. Kan du byta olja på bilen? Haha, faktiskt inte. 
52. Har du fått fortkörningsböter? Aldrig, laglydig som jag är. 
53. Vilken var den senaste bok du läste? Här slutar Linn och Patron att läsa. Egoboost. 
54. Läser du dagstidningen? Räknas på nätet? Annars är det supertrevligt med en tidning på dörrmattan på morgonen.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Tyvärr inte.
56. Dansar du i bilen? Nej, i bilen kör jag. Eller åker, men då sjunger jag knappt på sin höjd. 
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? RIX FM, innan elektriciteten i min dusch slutade fungera. 
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Föreläsningsanteckningar. Jag krafsar verkligen ner dem.
59. När var du i kyrkan senast? På Emelie och Henriks bröllop i Rättvik!
60. Vilka personer utmanar du? Bullen, Nina och Maria

Sömn

Smällen av att jag inte sov bra natten innan fick jag den här natten. Jag vaknade först halv nio i smått panik. Jag skulle ju kliva upp sju och plugga! Svårt att göra något ogjort i efterhand, så jag får försöka ta tag i det nu istället. Föreläsning kl 12 och basgruppsmöte kl 14. Efter det ska jag skjutsa pappa till Arlanda och sedan plugga ikapp mina missade morgontimmar och försöka hinna träna ikväll. Jag har en skön träningsvärk sedan gårdagens Yogapass för er som är intresserade så jag funderar på att bättra på den med Core och Cycling. 

Ungefär så här ser min dag ut. Inte alls särskilt spännande och att den kommer se ut ungefär såhär hela vårterminen gör inte saken roligare. Det är bara att bita ihop, snart är grundutbildningen avklarad!

Yoga

Pappa kommer senare än jag trott och jag orkar inte plugga längre, så därför går jag på ett 75-minuters yogapass istället för att sitta här och uggla.

Nu tänker jag vara hemlighetsfull igen, som så många gånger tidigare, men jag bara måste. Jag ska till hufvudstaden på måndag och resten får ni klura ut själva. Att åka dit är väl i och för sig inget nytt för min del, men anledningen denna gång är helt ny. Jag är taggad!

Sömn

Jag kunde inte somna igår. Jag vred, vände på mig, lyckades somna till slut men har vaknat flera gånger. Jag är rätt själsligt trött idag, men jag kan inte göra så mycket åt det. När jag inte kan sova får jag alltid flashbacks till för drygt två år sedan när jag knappt kunde sova alls på några veckor..

Nu ska jag göra mig i ordning. Jag har seminarium kl 8.15 och sedan tänker jag hänga på Eko resten av dagen tills pappa kommer.

Romeo och Julia

Jag och Julle har precis bokat biljetter till musikalen Romeo och Julia på Göta Lejon den 4/2. Vi sitter på parkettens andra rad. Alltså, väldigt långt fram. Jag tror att det kommer bli riktigt bra!

Fort

Dagen har gått alldeles för fort! Linn kom hit efter lunch. Hon hade med sig fika och vi surrade lite. Jag gick och handlade, lagade mat och åkte sedan för att träna. Det var så himla roligt! Jag förstår inte varför jag hade lagt träningen åt sidan tidigare. Jag går därifrån väldigt trött men med ett glädjerus i kroppen. Men nu blir det dock ändring på träningsrutinerna.  

Nu ser jag Idrottsgalan och ska alldeles strax krypa i säng. Imorgon är det seminarium kl 8.15 och sedan kommer pappa någon gång under dagen. Jag hade tagit fel på dagen och åker alltså inte alls till Julle imorgon som vi hade planerat. Vi ses på torsdag istället. Att bara ses en gång i veckan är egentligen alldeles för lite..

Veckoplanering

Hela veckan är redan planerad, mina tre (minst!) träningspass ligger och väntar på mig; måndag, onsdag och söndag. Jag träffar Julle tisdag och torsdag och har bokat in en helkväll med Nina på fredag. Helgen ska jag viga åt plugg. Det gäller att inte komma av sig i all denna fart.

Jag vaknade innan 6 imorse och var pigg. Tänkte kliva upp, men vilade lite till, vaknade efter 8 och var dödstrött. Varför gör man alltid så? Varför inte bara kliva upp första gången? Från och med nu ska jag alltid göra det. Punkt.

Dagen kommer att bestå i plugg, basgruppsmöte, plugg, matlagning och till sist träning. Ett pass BodyCombat står på menyn.

Vilken kväll

Åh, vilken rolig kväll vi hade igår! Alla 8 trängdes runt mitt lilla soffbord och åt 3-rätters. 5 i soffan och 3 på golvet. Trångt och mysigt. Maten blev god och vi hade väldigt trevligt. Vi konstaterade bland annat att "skvittra" är ett ord. Senare tog vi oss till V-dala och jag fick för sista gången använda mitt KK. Efter lite dans gick vi in till stan och åt på max, sprang för att försöka hinna med sista bussen tillbaka till Lutis, missade den precis, tog taxi och till slut låg jag hemma i sängen efter en lyckad kväll. Det gör vi om!

Igår uppskattade jag min diskmaskin mer än någonsin tidigare. Den gick 3 gånger! Tack och lov för det. Nu ska jag iväg på julgransplundring på nationen. Läsa sagor för små barn känns som en fin aktivitet idag. Efter det ska jag träna och sedan blir det plugg resten av kvällen.

Min fina vän!

dsc02614 (MMS)

Min fina vän!


Middag med adventsfikagänget

Jag och Julle åt tacobuffé på Snerikes och myste resten av gårkvällen framför Let's Dance. Hur bra som helst! Imorse vaknade vi halv nio och var pigga och utvilade. Han åkte hem vid två och då mötte jag upp Alex. Just nu lagar vi 3-rätters här hemma. Elin, Palle, Linn, Maria, Emelie och Henrik kommer hit på middag. Det är min och Alex tur att bjuda igen för alla tre adventsfikan som var i december. Det kommer bli trevligt värre och framför allt gott! Dags att återgå till matlagningen.

Trevligt

Avgång på Stocken igår kväll och det var riktigt trevligt. Jag skulle gå hem tidigt, pyttsan. Jag var hemma vid ett. Skönt med en nästan nykter utgång och framför allt skönt i morse. Kvart över sju masade jag mig upp ur sängen och var på seminarium efter åtta. Ett seminarium som för övrigt går till historien som ett av de sämsta!

Nu vilar jag lite men ska snart iväg på sushilunch med Nina. Resten av dagen ska jag städa, försöka plugga och sedan kommer min kärlek hit ikväll. Det är nästan en vecka sedan vi sågs så ni kan ju gissa att jag längtar..

Det är kallt i Uppsala och det är kallt i min lägenhet. Jag vill bara att min golvvärme ska fungera! Just nu kör jag på den gamla taktiken - värmeljus.

Mysfrukost

I några få dagar till får jag DI på morgonen, så hela denna vecka har jag haft världens morgonmys med goda mackor, te och en tidning. Tänk om det fick vara så här varje dag!

Nu ska jag göra mig i ordning för dagen. Föreläsning vid 10 och första basgruppsmötet vid 13. Sedan ska jag på nationen för att ta över som FKO (föreningskonventets ordförande) och ikväll blir det Stocken! Dock en lugn utgång eftersom det är seminarium imorgon kl 8.15.

Träna

Först Core 30 min och sedan Cycling 30 min. Helt lagom start för mig som är så otränad att jag skäms. Jag var helt död efteråt, men det är ju så det ska vara. Nu har jag skaffat motivationskort igen. 2 ggr/vecka i 12 veckor. Det är inte alls mycket träning, så det borde jag fixa. Det problematiska är att mitt gymkort går ut om 11 veckor och jag är i valet och kvalet om jag ska köpa nytt. Inte för att jag inte vill träna utan för att jag förhoppningsvis kommer tillbringa sommaren i Stockholm så det känns onödigt att binda upp sig för 2 månader här innan sommaren. Hm. Jaja, jag har ju ett tag på mig att grubbla.

Resten av kvällen har jag tillbringat framför datorn varvat med lite plugg. Skypar med Julle nu och ska alldeles strax sova. Godnatt darlings!

Stöld?

Min cykel hade frusit ihop när jag skulle ta den hem ifrån Eko. Tack och lov är det bara drygt 100 meter hem, så jag tog den på axeln när jag gett upp med att försöka låsa upp den. Det måste ha sett misstänksamt ut. Så misstänksamt att en utbytesstudent kom fram och sa "May I help you?". Hjälpa till att "stjäla" min egen cykel..

Nu står den nere i förrådet och tinar upp inför träning om en timma. Ni kanske undrar varför jag tog cykeln imorse när det bara är ett par meter till Eko och det egentligen går fortare att gå, men beror det på att jag egentligen skulle till Norrlands i eftermiddags, men det blev inställt. Så, där har ni förklaringen.

Fågel

Nu, några minuter senare än planerat, beger jag mig mot Eko för plugg och sedan föreläsning. Därefter tänker jag fortsätta plugga resten av eftermiddagen och sedan gå och träna ikväll. Hurra för mitt nya liv!

Alex visade mig detta klipp nu på morgonen och jag kom på att jag också vill ha en sån fågel!


Avrunda dagen

Nu är det dags att avrunda dagen. På tok för sent, men så går det ibland. Imorse var jag på första lektionen. Klassen presenterades och vi blev tilldelade våra PM-ämnen. Det kommer bli bra tror jag. Efter det hängde jag med Malin tills efter lunch. Vi lunchade på Cupido, mitt favoritställe när det gäller sallader. Deras fetaost slår nästan den på restaurangen Tzatziki här i stan. På eftermiddagen har jag pluggat lite, hängt i soffan, surfat och skrivit ut nya regeringsformen. Nu är jag helt redo för T6! Imorgon tänker jag hänga på låset till Eko kl 8.30..

Kurslitteratur

Bilder är alltid roligt, eller hur? Därför kommer de utlovade bilderna på min kurslitteratur. Oerhört intressant, jag vet! Tänk att all denna text ska bli min bästa vän i vår.

Kompendier

Förvaltningsrätt

Internationell rätt

Yatzy

Ett brev adresserat till mig innehöll detta. Vad jag blev glad! Tack! Nu ska jag spela en massa Yatzy. Får jag sällskap?


Start

Idag kickade jag igång mitt nya liv med T6 och allt. Introduktionsföreläsning som var lika tråkig som att lyssna på P1. Därefter lyckades jag byta seminariegrupp. Matlagning (jag minns knapp sist) och sedan ett pass BodyBalance. Kändes som en lagom start på mitt nya liv.

Anna har varit här en sväng ikväll och vi har myst i soffan. Nu väntar sängen och ett halvt avsnitt DH. Imorgon börjar jag plugga - på riktigt. Inget låtsats här inte. Vänta bara tills ni får se all kurslitteratur och alla kompendier. Ni kommer bli gröna av avund!

Bättre

Jag lyckades byta seminarietid till 8.15-10 istället. Det betyder att jag kommer upp på morgonen (missar dock yogan varannan onsdag) och får "helg" rätt tidigt. Fredagarna är inte förstörda längre! Ännu bättre att jag i och med bytet får skriva PM i förvaltningsrätt och inte i internationell rätt. Hurra för det! Nu ska jag bli en morgonmänniska! 

Det här funderar jag på att fira med en iphone 4. Livet verkar ju gå min lilla väg just nu.

Bra

Dagen kunde inte börjat bättre (bortsett från att jag fick veta att jag har seminarietid 15-17 varannan fredag). Jag hade ett mail i min inkorg som löd: Välkommen till Nova 100!

För er nyfikna så var det där jag var på intervju förra veckan. En intervju som jag för övrigt kommer ta med mig i bagaget.

Sista lediga dagen

Dagen har spenderats delvis på IKEA. Julle ska renovera sitt kök så vi har fått lite inspiration. Efter lite middag blev det dags att åka tillbaka till Uppsala. Jag hade ingen större lust alls, men så är det ibland. Jag gjorde ett besök hos Bullen ikväll för lite födelsedagsfika och en massa surr. Hon fyller år på tisdag, men börjar jobba imorgon så det blev fika idag.

Imorgon kör T6 igång igen. Det känns skönt att komma tillbaka in i rutinerna igen. Nytt år, nya möjligheter. Därför får ni veta mina nyårslöften imorgon. Och som sagt, nyårslöften är till för att brytas. Eller?

Myshelg

Igår åt vid middag på en kinarestaurang vid medborgarplatsen. När vi ätit färdigt åkte vi längst upp i Skrapan till Och himlen därtill för att dricka bland de godaste drinkarna jag druckit i mitt liv. Mums. Efter två drinkar tog vi oss mot Hötorget och såg på The Tourist. En helt klart sevärd film. Angelina är så himla snygg i filmen att man blir avundsjuk!

Idag har vi tagit en promenad runt i Enskede och jag fick se stallet. En dag ska jag ta lektioner, en vacker dag. Efter det åkte vi till Vasamuseet tillsammans med Julles bror och hans tjej. Nu sitter jag med ett glas av mitt favoritvin i handen och ska snart börja laga middag. Olof och Olle kommer över på lite mat.

Jag fullkomligt älskar Stockholm. Här vill...

dsc02604 (MMS)

Jag fullkomligt älskar Stockholm. Här vill jag leva, här vill jag bo! Att jag har världens bästa pojkvän är ett stort plus i kanten..


En hel dag

Jag har suttit framför datorn hela dagen och fixat med mina sommarnotarieansökningar. Nu har jag skickat till så många byråer att jag knappt vågar berätta det. Jag hoppas i vart fall på många napp! Det är det enda jag har sysslat med idag, hela dagen. Inte jätteroligt, men väldigt nyttigt och det är så skönt att jag kan bocka av det i min att-göra-lista.

Snart är det dags för middag på Söder men först ska jag in till stan och byta ett par tofflor som jag fick av Julle i julklapp till en mindre storlek. Happy feets. Snart går vi i likadana tofflor här hemma..

Hej fredag

Julle är på jobbet, så jag sitter här i Enskede helt ensam. Inget mig emot, för idag ska jag skriva personligt brev och skicka in ansökningar till sommarnotarietjänst. Det känns skönt att få det bortgjort innan T6 börjar. Ikväll ska vi gå ut och äta och sedan blir det bio, The Tourist.

Trettondagen

En supermysig middag hemma hos mamma och Benke. God mat, paketöppning och surr in på småtimmarna som slutade med att jag och Julle tog en taxi från Jakoberg till Enskede. Det är en bit ska ni veta. Jag har aldrig stirrat mig så blind på taxametern!

Idag gör vi ingenting. Jag ville ta en promenad för att kika på stallet och hästarna men vädret tillåter inte riktigt det. En smärre snöstorm regerar utanför fönstret. Väldigt roligt när jag nu äntligen fått lov och kan göra precis allt jag vill (som inte kostar pengar).

Ikväll blir det middag hos familjen Rabe.

Jullov

Nu har jag jullov i 4,5 underbara dagar! De tänker jag tillbringa i Stockholm (så klart) så därför packar jag väskan nu. Sedan ska jag möta upp bästa Bullen och gå på stan en sväng innan jag tar tåget med hufvudstaden. Ikväll väntar middag hemma hos mamma.

Positiv

Jag försöker hitta något positivt i det här och peppar mig själv inför imorgon med musik som jag blir riktigt glad av. Den här är given i pepp-spellistan jag precis skapat.Den vinner som är trägen.

En liten intervju

Nu ska jag strax på en intervju sedan åker jag tillbaka till Uppsala. Imorgon är det tenta och jag är så jäkla nervös. Varför? Jo, för att jag inte alls pluggat efter mitt schema. Hemma var det svårt och här nere blev jag sjuk. Bra tajmat. Jag vet, jag skulle lämnat in tentan men det är lätt att vara efterklok. Jag får hoppas att jag har lite tur med mig!

Resten av dagen ska jag bokstavligen talat viga åt plugg och försöka lugna mina nerver.

Jag lever

Efter en fantastisk nyårsafton i Gamla stan och en mysdag till nyårsdag som avslutades med pizza och mys hos familjen Hörlén så fick jag magsjuka igår. Usch, fy och blä. Jag som skulle plugga ända fram till tentan varvade dagen med soffan, toan, sängen, toan, soffan. Mot kvällen började det kännas bättre och jag hade hopp om att vara frisk idag med några popcorn i magen. Nu känns det bättre, men jag är inte riktigt helt på topp. Till onsdag ska det nog vara bra igen så inte tentan är hotad. 

Jag borde egentligen åka till Uppsala idag för att plugga, men jag har ingen lust eller ork så jag får se hur jag gör. Att vila till mig inför tentan vore en alldeles utmärkt idé.

RSS 2.0