First day

Första dagen är snart till ända. Kvällen har bestått av rättsfallsläsning (den första sokratiska lektionen är imorgon kl 8!) och sedan har jag agerat flyttbil till Betty som flyttade från 13B till 13A. Jag fick mig dagens träningspass som jag annars skulle gått miste om!

Men nu är jag totalt förberedd inför morgondagen (nästan, för man blir ju aldrig fullärd) och hoppas att det blir lugnt och bra imorgon. Jag är rätt nervös för sokraterna faktiskt! Pinigt att göra bort sig inför 50 elever plus läraren ju.

Nej duschen nästan och sedan bums i säng. Jag är supertrött och det blir ju en tidig morgon imorgon. Nästan för tidig. Jag är ju inte van än....

God natt på er!

Välkommen till T3 - väggen

Sådär, nu är jag registrerad på T3, även kallad väggen. Det kommer gå bra, andas andas andas. De flesta verkar ju ha överlevt den hittills så det är väl bara att köra på och hoppas att jag lever den 14:e december kl 13.00 när jag får jullov. Kommer bli bra det här, det tror jag.

Har haft en tråkig introföreläsning "mitt i natten i Östeuropa" som en kompis så fint uttryckte det. Jojo, det kändes nästan så! Sedan inhandlade jag lite kurslitteratur på Jontes (1300:- fladdrade iväg), sedan blev det en sväng på stan med Malin. En blå Marimekkopärm fick följa med hem och blir alltså färgen för T3. Måste ju hålla trenden uppe!

Lunch på Stocken och jag sprang på Nina. Trevligt värre! Vi ska ju pw:a ihop framöver!

Sedan registrering och inhandling av kompendier (380:- åkte ur börsen, intressant fakta jag vet!) och därefter cyklade jag och Malin hem till mig och här sitter vi. Om en halvtimme har vi första föreläsningen - introduktion till sakrätten. Jo, ni hör ju så spännande! 

Jag är redan dyngtrött och längtar till jullovet. Men för att bota tröttheten tänker jag gå och träna ikväll och vara piggast av alla T3-jurister hela denna termin.

Och gissa vem jag ska ha som lärare på de sokratiska lektionerna och på sakrättsseminarierna ? Ingen mindre än.... (trumvirvel).... TI - Torbjörn Ingvarsson!!!! Nu är du allt avundsjuk Nina?!! Han är i varje fall en återkommande man här på bloggen och nu kommer jag se honom flera gånger i veckan. Wow, wow, wow!

Nä, nu ska vi pallra oss till Eko!

Gårdsfest och traditionsfika

Jag och Johanna var på gårdsfest med min brf. Trevligt, fast medelåldern nog var 60+. Men gratis mat är ju aldrig fel!

Efter middagen cyklade jag till nationen och var med på Ypsilons traditionsfika. Kul att se så många nya yngel!

Annars har jag och Johanna inte gjort mycket ikväll. Vi har städat lite (eller Johanna har) och sedan har vi ätit chips och dipp och legat i soffan och slötittat på tv. Nu orkar vi inte med mer och kryper i säng!

Kl 8.15 ska jag vara på Polacksbacken. Jag säger polack, som i polack och inte pååålaksbacken som alla andra. Så, imorgon ska jag åka till Polen en sväng. Jag kanske får briljera med min polska? Typ cześć, dziękuję och liknande. Jojo..

Nä, dobranoc då! (god natt)


Galet

Det blev en helt galen kväll! Det kan nog Johanna intyga om. Crazy!

Nu vilar vi upp oss inför kvällens gårdsfest med min brf och sedan ska jag på traditionsfika - om jag hinner. Annars blir det nog väldigt lugnt för oss idag/ikväll.

Imorgon börjar plugget kl 8.15. Nu kör vi!

Utgång

Det verkar, verkar, verkar bli mitt favoritställe ikväll - Norrlands så klart. Åh, vad jag är kär i den nationen :-)

Nu ska vi bara klä på oss och cykla till Västra Ågatan och be till gudarna att vi tar oss in. Annars blir det BJs. Men jag hoppas på Norrlands så klart!

7:e dagen av 8 dagar som jag har alkohol i kroppen. Jag kunde inte motstå en öl igår så... (jojo, numer gillar jag öl och det tackar jag Uppsala för!) Dags att bli ändring på det, okej? Omgående punkt.

Och jaaaaa, jag har festat för er alla hemma i Storuman flera gånger om denna vecka!!!!!!

Empty

Eftersom jag och Johanna var ungefär tanklös tidigare idag har vi inte mycket till alkohol, men ikväll tömmer vi spritförrådet som består av Asti, festisvin, vin sedan urminnes tider (om det ens går att dricka?) och en och en halv flaska likör 43. Jojo, det här ska nog. Sedan får jag helt enkelt fylla upp krisförrådet senare för nu kommer det ju väl till pass att tömma det.

Vad som händer ikväll är oklart ännu men jag har i varje fall lyckats övertala Johanna om utgång. Jag skulle vilja gå till Norrlands för alla reccejurister är ju där och jag måste ju spana in om det finns några hetingar! I och för sig såg jag ju alla i tisdags, men jag var inte i mitt bästa skick så jag skulle behöva spana mer! Sedan tror jag nog att Johanna vill spana lika mycket som jag! Det är ju kanske hennes blivande kursare. Så antingen försöker vi oss på Norrlands eller så blir det BJ.

Men här ska tömmas spritförråd!


Helg

Sådär, nu är halva lördagen avverkad. Mamma och Reidar har varit här och lämnat mina blommor så nu är fönsterbrädorna fulla igen. Nu behövs bara fönstrena putsas!

Sedan har min combo återvänt till staden. Vad som händer ikväll är lite oklart, men det visar sig. Nu tänker vi i varje fall röja lite i lägenheten. Det är ju nästintill kaos här! Sedan blir det prommis och matlagning.


Idag är dödsannonsen i tidningen. Begravning nästa fredag, så då åker jag hem till Storuman en sväng.


Fixelifix

Sådär, då är jag hemkommen efter en dag på nationen. Det har gått bra, även fast det var lite kaosartat från början. Eller det är väl att ta i men till slut fick jag in knixen på det hela. Intisarna är jobbigast, det måste jag ju erkänna. Men skönt att fräscha upp engelskan lite.

Nu är jag hemma och fixar lite grejer och sedan ska jag iväg på middag. Det blir en lugn och skön kväll efter 4 kvällars alkoholintag, mer eller mindre måttligt.

Nä, nu ska jag väl ta tag och tvätta bort allt fågelskit på cykeln. Blä, vad vidrigt!!!

Fredag

Jag vaknade pigg och rask kl 9.45 och mötte upp Nina för en pw kl 10. Skönt! Det är riktigt härligt väder ute idag!

Efter det har jag ätit lite och ordnat med lite Ypsilongrejer. Det tar en evighet att lägga in en massa kontakter till mailen!

Nu ska jag skynda mig att göra mig i ordning för kl 13 ska jag sitta i inskrivningen på Norrlands. Hoppas att det kommer några reccar! Annars får jag och Ida lyckas fördriva de 4 timmarna ändå..

Ja, då vet ni vad jag gör idag..

Stocken

Sista reccemottagningen gick sjukt bra och jag har en massa namn på listan av intresserade till Ypsilon. Kul, kul, kul!

Efteråt gick vi upp till kammarn och dansade och festade vidare. Till slut begav vi oss till Stocken och jag hade turen att joina Nina och gå in på hennes KK. Gissa hur underbart det är att glida före i kön och gå in gratis?! "KK och gäst!". Jojo, det gillar jag!

Men först utsattes jag och Nina för fågelbajs-attack. Sjukt äckligt och jag ska aldrig mer parkera cykeln under träden utanför nationen. Blä, blä, blä. Får jag fågelinfluensa så vet jag varför och jag vägrar använda cykeln idag - än värre gå ut och se hur den egentligen ser ut. Usch för att rengöra den och jag lovar att jag ska sprita hela cykeln!

Men Stocken var trevligt. Vi dansade, drack lite och jag träffade ju kussen så klart. Jag och Johan ses alltid när vi är ute. Kul! Till slut cyklade jag och Nina hem på våra skitcyklar och det alldeles ofattbara händer. När jag ska låsa cykeln lägger jag telefonen på pakethållaren, men den glider ner i backen. Ett väldigt kort fall med andra ord, men hela displayen kraschade. Så nu är jag halvt mobillös. Supertråkigt, speciellt när min ekonomi är så krass. Och det värsta är att det blir bara värre och värre i displayen. Cirka 60% är väl helt svart och resten är som i en grå dimma som man kan se igenom. Jaja, jag kan kolla vad klockan är och ringa och det är väl det viktigaste. Smsa går som halvdåligt, men men. Ingenting varar ju för evigt.


Vi är på kammarn och myser. Trevli

0-676b5c084b9ece544030cad3f519173f.png

Vi är på kammarn och myser. Trevligt värre!


Förresten...

... eftersom jag är sämst på att lägga upp bilder (okej, jag lovar att göra det imorgon förmiddag om jag inte är lika bakis som i tisdags) så får ni kika på Ninas blogg så länge. Observera den sista bilden. Det är tydligen jag! Vilken heting! Så där ska jag se ut när jag blir en gammal, gaggig och tråkig jurist som måste stressa till planet som går till ett viktigt möte i ett annat viktigt land. Jojo! Hett!

En dag på stan

Jag lyckades pallra mig till stan och kom hem med alldeles för många kassar. Tur jag fick lön i tisdags! Underkläder, ett par träningsbyxor och kläder från H&M.

Jag fick skynda mig hem och svira om inför träningen. Bräda så klart, som vanligt på torsdagar. Jag lovar er att det känns att jag inte tränat på hela sommaren. Herre gud så pinsamt, men det ska bli ändring på den fronten!

Käkar en banan nu och önskar att Johanna var här så att köttbullar och makaroner stod färdigt, men nu har jag varken tid eller ork att hinna fixa till det. Men hon kommer ju till helgen! :-) Sedan ska vi gå på gårdsfest på söndag här med huset och jag ska gå på "vattna-blommorna-jakt". För övrigt så saknar jag mina blommor som fortfarande står hemma på Alprosvägen. Det ser så kalt ut här!

Nej, nu har jag inte tid med det här. Reccemottagning ikväll och sedan utgång. Ni får säkert en uppdatering ikväll, om ni har tur!


Sista dagen

Torsdag, min favoritdag! Förmiddagen har jag tillbringat väldigt bekvämt, alldeles oförskämt bekvämt faktiskt, men nu tänkte jag engagera mig lite mer. Det är stekhett ute, vilket gör att min lägenhet ungefär är detsamma så jag borde ta mig ut härifrån.

Hade tänkte gå en sväng till stan och köpa ett par träningsbyxor och något att ha på mig ikväll. Det är sista reccemottagningen ikväll och sedan ska vi upp till kammarn och dricka lite och sedan vidare på Stocken, så jag skulle behöva en klänning att ha på mig. Så en sväng på stan blir nästa projekt för dagen. Sedan skulle jag ju ha tagit tag i städningen. Det känns väldigt aktuellt, men jag har inte alls någon lust till det. Sedan skulle jag ju ungefär avlida i den här värmen om jag började städa.

Nej, stan först och sedan ska jag pallra mig till friskis kl 17 och träna lite och ja, resten vet ni..

Regn, regn, regn

Så, nu har jag och Nina lunchat och jag har hunnit springa lite på stan i regnet, men till slut gav det med sig och nu är det rätt ok väder ute. Fick med mig lite kläder hem från stan. Mycket bra, mycket bra!

Nu ska jag ta det lugnt och sedan iväg på Friskis och träna kl 16.30. Jag orkar inte ta tag i städningen än.. Fast jag vet att jag borde eftersom skolan kör igång på måndag och sedan är det full fart resten av veckan. Men jag kan göra det imorgon.. Ja, imorgon får det bli.

Full dag

Jag och Johanna tog oss en liten sovmorgon imorse och snacka om det var skönt att få sova ut en stund! Tur att jag inte har dagen så uppbokad  idag.

Ska luncha med Nina på Stocken om en timme (som ni kanske märkt finns det två fina Ninor här i Uppis, men det är denna Nina som är kvar här och den andra är på vift i Grekland och lever livet ungefär.) Sedan ska jag åka och träna i eftermiddag hade jag tänkt. Måste ju kommer igång med det nu!

Kvällen ska jag spendera på Norrlands med reccemottagningarna och därefter ska jag på Bryggan en sväng, om jag orkar, för att joina juristerna på deras nollning.

Och emellan allt ska jag försöka få någon ordning här i lägenheten. Det är ett stort enda kaos egentligen, men det är tur jag har husmor Johanna som har städat i och ur diskmaskinen, hängt och vikit tvätt åt mig och diskat det som behövts diskas och städat ungan med jämna mellanrum. Skönt!

Ps, jag trodde jag löst problemet med frysen - men den går fortfarande på lågvarv. -11 grader. Bådar inte gott det här! Och vad gör jag? Nä, nu skulle jag nog allt vilja bo i hyresrätt.....


Mucho

Det händer mycket här nu. Så mycket att jag inte hinner blogga om allt roligt som händer!!

Kräftskiva igår med ypsorna och det var så sjukt kul! Oj oj, längtar redan till nästa år!

Idag har jag varit domare med Carro på juristnollningen. Det var trevligt, fastän jag inte var riktigt pigg sedan gårkvällen. Och ikväll har jag ätit middag med en massa reccar och varit på reccemottagningen och skyltat för Ypsilon!

Nu funderar jag på om jag ska gå till V-dala en sväng och hälsa på lite jurister eller om jag ska joina sängen med Johanna. Hmm...

Men jag har ett problem - jag tror min frys börjar ge upp hoppet om livet. Icket bra... Det måste jag fixa snart!

De här ska jag äta nu. Är lite ske

76d1d6b17d1a5710e95fc078ea236e96.png

De här ska jag äta nu. Är lite skeptisk...


Kräftskiva!

297e46fd97db9964debbc2b974c27f0f.png

Kräftskiva!


Kräftskiva

Pappa har åkt, Johanna är här igen och jag är sen som vanligt. Äppelpajen är klar, men jag är halvgjord och om 20 minuter ska jag vara hos Emelie som bor på andra sidan stan, ungefär. Bäst att lägga in turbon!

Men jag ska på min första kräftskiva någonsin, och jag tror den kommer bli grym!


Wow

I like Pitbull!


Härligt värre

Det är ändå härligt att vakna upp i min säng, i min lägenhet där allt är mitt. Jag tror aldrig jag skulle ha trivits lika mycket om det inte vore för att jag bodde i lägenhet. I korridor skulle jag nog vantrivas tror jag för jag gillar att allt det här är mitt och jag har lite space ändå!

Nu steker jag en omelett till frukost och inväntar pappa som är på möte. Vi ska ut på ICA MAXI och storhandla, sedan hinner vi nog handla någon annanstans innan han åker hemöver.

Johanna återvänder till Uppsala idag och jag håller tummarna för att de ringer från Juridicum här i Uppsala och säger att hon har fått en plats.

Kl 17 ska jag på kräftskiva med Ypsilon. Kommer garanterat att bli en sjukt bra fest för det blir det ju alltid med de där pinglorna! Jag ska baka en äppelpaj till kvällen, gjord på mammas och Reidars trädgårdsäpplen. Smarrigt värre! Kvällen kommer nog bli kanon!

Nu är omeletten färdigstekt.


Yesterday

Det blev dåligt med bloggande igår, men jag hade aldrig tid. Först var vi på Bauhaus, ÖB och IKEA för att leta golv till lägenheten, men vi kom hem tomhänta. Det på IKEA tror jag var finast, men självklart var det slut och det tillhörde sommarsortimentet... Men inte kom vi hem tomhänta ändå utan vi fick med oss en hel del annat från IKEA.

Shoppingrundan tog tid igår och efter en middag från Luthagens så åkte vi iväg mot Stockholm. Vi skulle lämna Johanna i Stocksund för hon är ju på inskrivning på Stockholms universitet idag, men jag hoppas att det blir Uppsalas i slutändan! Vi körde runt och kikade lite på hus i Djursholm och de är rätt grymma kan jag lova! Sedan lämnade vi av Johanna och åkte mot Märsta där pappa stannade hos sin syster en stund och jag åkte in till mamma och Reidar för att fylla Lina-facket i frysen. Med mig tillbaka fick jag bullar, äpplen och plommon - från deras trädgård, ja inte bullarna då. Exotiskt för mig som bott i norr hela livet!

Det var min gårkväll det. Vi kom hem sent och jag stupade i säng direkt. Skönt!


Söndag

Gårkvällen var bra. Ingen kanonkväll, men den fick godkänt i varje fall. Men det kommer mera!

Nu har vi fikat och jag håller på koka lingonsylt. Hur många vuxenpoäng är det egentligen? :-) Så nu kokas det för fullt och sedan ska vi mäta balkongen och åker sen till IKEA för att handla lite. Spännande, snart kanske jag har ett nytt, fint golv på balkongen!

Pappa ska till faster Gunilla och jag ska vidare till mamma och Reidar för att lämna bär och kött i Lina-facket. Vi ska även dumpa Johanna på någon pendelstation någonstans i stan så hon kan vara på inskrivningen på Sthlms universitet imorgon. (sedan hoppas jag ju att hon återvänder imorgon!) Vad som händer sen ikväll är oklart. Träning kanske?

Utgång

Oj, oj - vi taggar till!

Nu ska vi snart ta och pallra oss iväg. Ska bara dricka upp det vi har i kylen.. Kommer bli kung ikväll :-) Vi ska göra Uppis lite osäkert. En lightversion av vad som komma skall i höst (och vad som varit).

Tjaooo


Uppsalalala

Jag är här! För att göra staden osäker ett år till! Kommer bli väldigt, väldigt, väldigt bra och jag har ingen ångest alls. Mycket skönt ska ni veta!

Mitt största bekymmer är att allt kött jag fått av mormor och mormor och alla bär jag plockat inte riktigt ryms.. Och det finns inget eluttag i något av förråden. Hm.... Det blir ett projekt för sig, men det är ett prio ett-projekt eftersom det inte får bli förstört. Funderar på att ha ett frysskåp i tv-rummet, meeen hur attraktivt är det? Måste höra mig för med ordf. om vi ens får dra ström nere i något förråd först och sedan får vi se hur det blir. Jag hoppas och håller tummarna, men annars får mamma och Reidar ha ett Lina-fack i deras frys. Har lyckats truga, fixa och greja så det är bara hallonen som inte går in. Och jag får äta köttbullar hela veckan lång.

Nu taggar jag och Johanna fest. Duschen nu och sedan ska vi ut på stan och röja lite. Mycket trevligt! Uppis måste ju invigas!


Nu åker vi med en fullproppad bil

2d3e2296be168462e85cbc5ac3c2cc6c.png

Nu åker vi med en fullproppad bil..


Nu åker vi!

Nu har jag nyss vaknat och ska äta lite frukost. Sedan blir det att packa in i bilen och vänta på Johanna som kommer om en timme och sedan ger vi oss av. Nu längtar jag lite faktiskt till Uppsala, även fast det känns trist att lämna Storuman. Som sagt - blandade känslor, men det kommer bli bra det här!

Så dagen ska vi tillbringa i bilen och ikväll får vi se vad som händer och sker för mig och Johannas del. Vi funderar på utgång och det vore ju inte helt fel faktiskt! Vi får se när vi kommer till staden hur vi känner oss.. Soffan är ju inte fel den med och på tal om soffa så får jag min nya om cirka 3 veckor hoppas jag! Kommer att bli mycket bra.

Hej då Storuman! Vi ses snart igen!


Sovtajm

Oj, vad jag är uppe sent! Nu pyser jag i säng omgående för att orka pallra mig upp imorgon bitti. Kl 9 tuffar Johanna in på gården och då ska vi bara lasta in hennes grejer och sedan åker vi neröver.

Tacos ikväll med pappa, Elin och Linda och sedan har vi kikat på lite friidrott och ätit rabarberpaj. Nu ser de andra en film som Elin och Linda har hyrt, men jag hade inte ro att sitta och se den och jag vet inte heller om den var så bra faktiskt. Får höra med de andra när de sett klart den.

Det ska bli spännande att se om jag har fått med mig allt ner. Jag tror minsann att ett par leggings är på vift någonstans, men tur de är billiga så jag får väl köpa ett nytt par om det krisar sig. Annars tror jag att allt har kommit med, men säker kan man ju aldrig vara.

Nä, god natt på er!

What a day

Det blev snabbt ändrade planer i morse, men så är det med livet. Tvära kast hit och dit.

Jag har inte gjort någonting alls idag, men det har faktiskt varit riktigt skönt. Nu ska vi äta lite middag och sedan blir det en friidrottskväll. Imorgon kring 9 rullar bilen ut från Odlarvägen och vi entrar Uppsala vid middagstid, en dag senare än planerat.

Min familj och mina vänner - ni är guld värda. Kärlek ♥

.

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Faders hjärta,
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.


Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Att sin dyra egendom bevara,
denna omsorg har han lagt på sig.
"Som din dag, så skall din kraft ock vara,"
detta löfte gav han mig.


Hjälp mig då att vila tryggt och stilla
blott vid dina löften, Herre kär,
ej min tro och ej den tröst förspilla,
som i ordet mig förvarad är.
Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer,
taga ur din trogna fadershand
blott en dag, ett ögonblick i sänder,
tills jag nått det goda land.

Sov så gott älskade farmor... Ta hand om farfar där uppe i himlen!


Last night

Packa, vad är det?

Jag har rensat och fixat med blåbären och hallonen ikväll. Väldigt passande att ha vit klädsel då. Jojo, jag är alldeles färgad av blåbär (och hallon för del delen). Så nu ber jag till gudarna att det går bort i tvätten!

Men som sagt, vad är packning? Har lyckats samla ihop lite prylar som står i hallen och väntar på att få packas in i bilen och åka ner till Uppsalalala. Resten får jag packa ihop imorgon helt enkelt och sedan tänker jag styra bort alla känslor, sätta mig i bilen och göra det bästa av situationen helt enkelt.

Nu ska jag palra mig i säng (sista natten i Stensele för denna sommar, men som det ser ut nu så bådar det mycket gott för att jag hamnar här nästa sommar också!) och få mig min skönhetssömn. I natt hoppas jag att jag slipper se blåbär när jag somnar.

God natt raringar!

Segt

Det går dåligt att packa och jag gör nog inget vettigt alls just nu. Näe, det här funkar inte men vad ska jag göra åt saken? Kanske ta tag i det hela, men det känns himla tungt.

Det blir inget gjort här, jag vet. Men det blir inget gjort framför tv:n heller. Lite motivation skulle inte sitta fel. Eller en stopptid eller nåt. Jag jobbar ju bättre då!

Planering?

Ja, vad är det? Jag är nog sämst när det gäller något sånt.. Dagsturen i Grannäs visade sig bli inkluderat en övernattning så därför klev vi upp i ottan för att hinna ordna allt och vara tillbaka kl 8.30 när jag skulle klippa mig. Jojo, jag hann! Nästan..

Så klipp och sling stod på schemat på förmiddagen och sedan avnjöt jag ärtsoppa (nej, den åt jag inte) och pannkakor på hotellet idag med "pappa" Sören. Efter nästan 4 år som svärfar så är han ju som en extra pappa för mig. Trevligt, trevligt att ses innan jag åker neröver igen.

Sedan åkte jag härsan och tvärsan på byn och fikade en snabbis med Maria och Anna på Akkan. Säga hejdå, hejdå och vidare på nästa fika hos ÅM ute i Rönnvik.

Nu är jag hemma och ska ta tag i packningen! Måste bara komma ihåg att åka upp och handra mormors hallonsaft-essens och raspeballer så jag kan ta med mig till Uppsala!

Det är så många blandade känslor idag. Usch, fy och blä. Ena benet står i Uppsala och det andra i Stensele. Bara att acceptera att det kommer att vara så också...

Jag åker till rymden istället för

0-485c12c2d0337d51ddcf6280a2bdb449.png

Jag åker till rymden istället för Fuglesang!


God mat hos mormor. En riktigt mor

0-4b3c65ce25966fd68500084a329018bf.png

God mat hos mormor. En riktigt mormormiddag!


Jag är i hallonskogen idag!

0-4721c301c048666b72e08ce56b635087.png

Jag är i hallonskogen idag!


Mormordag

Nu har jag fixat med bilarna så nu ska jag bara göra mig i ordning och sedan åker jag och Joel till Grannäs. Men först ska vi handla lite åt mormor och sedan åker vi!

Så vi blir där idag och myser i stugan. Kommer hem ikväll någon gång så vi hörs då!

Myskväll

Ikväll hamnade jag i soffan med Maria och två av hennes prinsessor. Vi käkade en massa Ben & Jerrys och myste. Var ute och gick med Sivan en sväng och annars blev det mest bara surr. Mycket trevligt!

Maria introducerade mig för Bloglovin. Jag har det sedan länge tillbaka, men började aldrig använda det på riktigt och sedan glömde jag bort det men nu när jag insåg hur smidigt det var så har jag genast lagt till en massa bloggar där. Enklare att bara logga in där istället för att klicka runt på alla bloggar jag läser flera gånger per dag. Snabbt, smidigt och enkelt! Så följ min blogg där kära läsare..

Nu är jag nästan nyhemkommen och tänker pysa i säng och läsa lite. Just nu är det Änglalik av Veronica von Schenck. Verkar bra!

Nä, marsch i säng nu!

Ett besök

Jag är i Annas hus, som inte är hemma, men det är inte henne jag är här för att hälsa på utan det är Maria, men hon är också på vift, fast på ett närmare ställe hoppas jag! Jag var förbi på Statoil och handlade Ben & Jerrys så jag väntar bara på att hon som bor här för en kort stund ska komma hem så kan vi käka ihop :-)

Nu tänker jag joina flickorna framför TV:n och vänta på att Maria ska komma. Jag hoppas hon dyker upp snart, för glassen smälter ju och någon frys har jag inte hittat i detta hus... Än...

Vår fjälltur

Här kommer inlägget som utlovat!

Det började med att vi packade in all packning i s80:n (som numer är vår partybil, eller ja allt i allo-bil.) Sedan brassade vi iväg de nästan 15 milen till Hemavan. Vi tog en paus på ICA i Hemavan för att handla det allra sista och sedan åt vi mat på Statoil innan vi skulle börja bestiga fjällen. På Statoil träffade vi Tuven som jag nog inte sett på ungefär 2 år. Kul, och han var sig lik som vanligt!

Sedan körde vi någon kilometer mot Norge och kom fram till Syterbäcken. Vi parkerade och Johanna hittade stigen och skylten "Viterskalsstugan 9". Så det var bara att packa ur, koppla på sig ryggsäckarna och börja vandra. Jag kan er lova att de första 400 metrarna är värst! Men vi gnällde inte så mycket som sist vi fjällvandrade. Nu gjorde vi ju faktiskt det frivilligt.. Men jag tror inte jag skulle ha velat heta Fellbrink för 3 år sedan. Stackarn, vad mycket gnäll han måste ha hört!Vi tog oss framåt och tillslut började det synas på växtligheten att vi kom högre och högre.När vi hade gått 3 km (som nog är de längsta 3 km någonsin) tog vi en lite paus och fulade oss lite upp på fjället. För då var vi verkligen uppe! Nu hade vi nått kalfjället och såg broarna vi skulle ta oss över och vi såg "hörnet" vi skulle runt för att vara framme i Syterskalet. En lång vandring, men vi pinnande på.


Hemavan bakom kullen, vid vattnet.. Någonstans...


Bron


Det hittersta fjället skulle vi gå runt innan vi var framme
Till slut var vi framme vid bron och tog ytterligare en liten vilopaus innan det var dags att ta sig över den vingliga bron. Ja, den var lite läskig!

 
Syterbäcken

Därefter kom vi fram till en massa skyltar och det var några kilometer kvar. Vi pinnade på och såg framför oss den lilla snutten som vi skulle runt innan vi var framme. Vi gick och gick och gick och till slut skymtade vi stugan. Underbart att få ta av sig ryggsäcken och sedan flyga fram resten av kvällen! Bra väder och allt såg lovande ut inför morgondagens topptur.. Vi slog upp tältet och ordnade lite mat. Bullens så klart.. Sedan parkerade vi oss i tältet med chips, vin och lite godis. Det var kallt, kan jag lova. Så kallt att vinet höll sig kallt! Vi slockande ganska fort båda två, rätt trötta efter all vandring.


På söndagen vaknade jag av att tältet höll på att prassla sönder. Jag snörade på mig skorna och gick ut. Mycket riktigt var det ungefär storm ute! Det bådade inte gott för vår topptur. Det visade sig att molnen vad så låga att vi inte såg toppen vissa gånger och det såg ut att gå fort där uppe. Efter en stunds velande och att ha fått klart för oss av stugvärden att utsikten skulle vara likamed noll, att det skulle blåsa ordentligt där uppe och att det förmodligen skulle snöa och vara halkigt att gå där uppe så beslutade vi oss för att strunta i att besöka toppen. Vi ville ju trots allt få lite utsikt när vi väl var på Västerbottens högsta topp. Med andra ord tredje gången gillt! Lite tråkigt, eftersom halva fjällvandringen ändå skulle vara att gå upp till Sytertoppen.


Låga moln bort mot Viterskalet


Se så vackert väder. Jo, jo...


Sytertoppen längst bort till höger, som skymdes av molnEftersom det regnade och solen lyckades hitta mellan molnen fick vi se regnbågen. Både början och slutet! Har aldrig upplevt det tidigare, så det var lite coolt. Fick inte med hela på bild, men ni ser ju ändå. Och vi såg ingen guld


Ja, ni ser ju hur det såg ut på toppen. Hade nog inte varit så nice att vara där uppe!


Så det var bara att börja bege sig neråt mot bilen som stod parkerad på E12:an.
 

På stigen som vi gick så kommer man helt plötsligt in i trollskogen och ser dessa granar. När jag gick samma stig för tre år sedan så på nervägen tyckte jag att granarna såg silveraktiga ut och var supervackra. Okej, de är ju vackra som det är nu också. De ser ju ut som låtsasgranar, men nu var de ju inte silveraktiga. Hallucinerade jag för 3 år sedan när jag var sjukt trött och less på att fjällvandra? För jag mindes så väl att de var silverfärgade... Men varför är de inte de nu?Mördarbacken uppifrån.


Och nerifrån. Ser ju inte alls brant ut på bild, men i verkligheten ser det helt annorlunda ut ska ni veta.

Lite trist att det inte blev någon topptur, men vi hade ju ändå haft det så himla bra och nästa gång blir det nog fler dagar vi är ute och fjällvandrar efter Kungsleden och då går vi nog en längre bit. Men nu har vi båda fått nog av friluftsliv för ett tag framöver! Men jag kan lätt göra om det. Men som sagt - tidigast nästa år....


Guldregn

Jajemän, det kan man nästan säga. Kul att grannen har skrapat fram något som kan ge så mycket som 30 miljoner om hon har tur. Nu håller jag tummarna för henne!

Jag och Jennie lunchade på hotellet idag - det enda ställe som jag tycker har bra mat här i Storuman. Dessutom stod det palt på menyn. Vilket sammanträffande!

Sedan gick vi på en shoppingtur här i Storuman och jojo, visst kan man spendera pengar här med! Köpte ett par träningsbyxor på Wip Outlet och gardiner, grytlappar, grythandske, fransgardin och två bordslöpare. Och en skål från Bizy. Kakfatet "Glad". Supersött och jag vet precis vad jag ska göra med det. Det får ni se sen när jag är i Uppis!

Så, nog har jag spenderat pengar alltid. Tur det är löningsdags snart!

Vi har i varje fall haft himla trevligt idag jag och Jennie. Synd bara att sommaren har gått så fort...

Sluttampen

3 nätter kvar här och sedan befinner jag mig i Uppis. Känns lite konstigt faktiskt.

Idag ska jag tvätta och börja packa lite hade jag tänkt. Ska ju åka upp och hälsa på mormor innan jag åker, så det måste jag försöka planera in. När det blir är väl lite oklart, men det är ju inte så många dagar kvar att spela på..

Annars händer det inte så mycket här. Det enda jag har inplanerat är lunch med Jennie.

Dags att börja engagera sig här!


Nattinatti

Jag har lyckats fördriva även denna dag. Efter middagen åkte jag upp till Peter en sväng och vi surrade om allt och inget som vanligt. Trevligt värre...

Annars har jag hängt framför datorn resten av kvällen. Något annat orkar jag inte med. Imorgon kanske jag är mer hurtig av mig!

Nu ska jag pallra mig i säng och läsa lite hade jag tänkt. Men först bjussar jag på lite musik:God natt på er!

Fjällvandringsmat

Här får ni ett litet smakprov (haha, vad jag är rolig!) från vår fjällvandring. Gött!


Tvättardag

Nu är bilen ren, eller ja så gott som. Jag ska aldrig tvätta bilar inomhus i varje fall, för då ser man vart man fuskat sen när man kommer ut i solen. Eller fuskat och fuskat är nog fel ord för jag var supernoga, men ja.. Ni förstår..

Och så har jag tvättat lite kläder och sedan hann jag med en liten fika hos Linda. Och efter det har jag beställt lite kurslitteratur och det gjorde ont för plånboken. Aj aj.

Nu tänker jag engagera mig så det blir lite mat i detta hus. Tjao!


Sådär, nu är pärlan så gott som ny

30d90aca0d8320e56d80f678dfecff5d.png

Sådär, nu är bilen så gott som ny igen..


Sista veckan

Nu är det sista veckan i Storuman/Stensele för denna sommar. Jag har en massa jag borde ta tag i och därför är det bäst att börja!

Idag står det tvättning på schemat. Både bilen och mina kläder ska tvättas. När jag har gjort det får jag se hur mycket annat jag hinner med idag. Men nu är det dags att köra igång då.

Friidrott

Har slappat i soffan hela kvällen framför friidrotts-vm. Rätt spännande faktiskt, men det är ju trots allt en av de få sporterna jag klarar av att kika på på tvn.

Nu tänker jag krypa i säng och sova gott och sedan ska jag starta morgondagen med en promenad. Jojo, så får det bli!

Och till Santos (och alla andra nyfikna), inlägget om vår fjällvandring kommer imorgon. Jag lovar!

Hemma

Efter 2 mils vandring är vi nu hemma! Skönt, men ändå har vi haft det himla bra uppe på fjället! Det kommer ett utförligare inlägg senare ikväll!

Nu ska jag slöa i soffan och bara må gott. Något annat orkar jag inte med, och det kan jag ha gott samvete över också :-)

Det är inte så bra väder idag ska

0-5dcc7a6bb7452b803d419c77edd4f2be.png

Det är inte så bra väder idag ska ni veta. Det blåser en hel del och toppen (inte riktigt i bild) ser inte frestande ut..


Nu är vi framme vid Viterskalsstug

7f9d0d28cf01b9ad96c454d72f68158b.png

Nu är vi framme vid Viterskalsstugan. Det är täckning här! :-)


On our way!

0-3a883a0d8aaf4dffa63e070dba0c3903.png

On our way!


Nu går vi!

23ac95798962b9e2b24121a8d1a95d55.png

Nu går vi!


Vi är på väg! Ica Tärna nästa!

4eb5bd377f2fdefa009cc4a73125fab0.png

Vi är på väg! Ica i Tärna nästa!


Kungsleden

Jajemän, kära vänner, nu drar vi!

Bloggar så klart, om täckningen tillåter. Vill inte lova för mycket för vi ska ju verkligen mitt ut i ingenstans. Eller rättare sagt Kungsleden :-)

Sista jobbardagen

Nu ska jag iväg och jobba sista dagen för denna sommar. 3,5 timmar och sedan är det över. Shit, vad tiden har gått fort!

Sedan åker jag på fjälltur! Vädret ser ju helt okej ut faktiskt. Wonderful!

Middag på Uvvägen

Idag var det sista jobbardagen med chefen och han bjöd på tårta. Smarrigt värre! Nu är det bara imorgon kvar och sedan är den här jobbsommaren över.

Efter jobbet åkte jag och pappa till Gunnarn för middag. Supergod mat och den det bjöds även på min absoluta favorittårta. Så två tårtor på en dag! Inte illa :-) Och jag åt för fulla muggar. Jag önskar att jag kan göra den tårtan själv men har provat en gång och misslyckades totalt så jag vet inte riktigt om jag vågar prova på igen. Men i och för sig var det några år sedan sist..

Vi hade i varje fall supertrevligt ikväll! Mycket lyckat!

Jag och Johanna har nu fixat tält, liggunderlag och annat smått och gott inför morgondagen. Har packat ihop litegrann nu och tänkte krypa i säng och försöka ta mig upp i tid imorgon och packa det sista.

God natt på er!


Jag ser regnbågen ikväll. Nu ska v

33e1878e4b7ba3f6c250be4cbc55acd2.png

Jag ser regnbågen ikväll. Nu ska vi på middag hos Lundqvists.


Friday

Fredag, och sista fredagen jag jobbar denna sommar. Det känns både och faktiskt!

Ikväll har jag och pappa blivit bjuden till familjen Lundqvist i Gunnarn på middag så dit bär det iväg efter att jag har slutat. Mycket trevligt! Efter det måste jag hinna packa lite också eftersom vi åker imorgon och ryggsäcken står helt tom. Och förresten, jag vet inte ens vart den står och gapar heller så det måste jag först ta reda på!

Börjar om 30 min så det är bäst att jag städar undan här och gör mig i ordning så jag hinner upp i tid. Ha en bra fredag raringar!

Blåbärsskogen

Efter jobbet svirade jag om och åkte ut i blåbärsskogen för att joina Hanna och Maria. Fick mig några liter så nu är det lite uppbunkrat inför året! Jag fick även lila/blå fingrar. Mycket vackert!

Det är väl ungefär det jag har pysslat med, och rensat också så klart. Började så fint med att plocka för hand för att slippa rensa sedan, men jag blev så less på det för det tog ju sån tid så tillslut hamnade allt möjligt ner i hinken. Fast det gick fortare att rensa idag än igår, men igår hade jag ju en bärplockare som drog med sig nästan allt annat än bär.

Nu är maten fixad inför fjällturen. Det blir Bullens pilsnerkorv, köttfärssås och godis så klart. Nu är det inte många dagar kvar! 

Nej, nu blir det sängen. Det är ju en jobbardag imorgon!

Lunch

Jag är hemma på lunch en snabbis. Världens gourmé-lunch. 2 risifrutti. Det är inte ens gott, men jag orkade inte fixa något annat.

Nu ska jag strax åka upp till Storuman och ICA. Johanna är på intågande och vi ska handla inför fjällturen. Spännande värre! Vad vi ska handla och inte handla är lite oklart, men vi får bestämma oss på plats helt enkelt. Det här kommer bli hur grymt som helst!

Nej, dags att bege mig om det ska bli något av det här.

God morgon världen!

Nu har jag vaknat och ätit frukost så nu ska jag bara göra mig i ordning för att sedan åka upp och jobba idag. Det är bara tre dagar kvar nu!

Sedan på lunchen så ska nog jag och Johanna handla inför vår fjälltur eftersom det ser ut att vara den bästa tiden att försöka sammastråla och fixa det, OM nu inte hon måste åka buss hit för då blir det inget av det.

Ikväll när jag slutat jobba så måste jag börja packa inför helgen. Vad jag ska ha med mig är fortfarande ytterst oklart, men jag har fixat skor, jacka och ryggsäck. Och tält förstås.. Och det andra löser sig väl med tiden hoppas jag. Jag hade velat åka ut i blåbärsskogen, men jag vågar inte åka själv och jag vet inte om någon är så sugen på att hänga med vid den tiden när myggen håller på att komma fram?

Idag fyller mitt kära gudbarn 1 år! Stora killen ju! Grattis, grattis!


Läggdags

Min sista ledig dag under min jobbarperiod är strax över och nästa dag jag blir ledig så innebär det att jag har sommarlov i ca 2 veckor till innan jag ska börja plugga igen. Kommer bli 2 helt grymma veckor!

Jag tänkte krypa i säng nu och sussa så gott tills det är dags att jobba imorgon. 3 dagar kvar och jag är ju långt ifrån less på jobbet så det är inga problem det här!

Nej, nu är jag trött så det blir sängen med Keyes nu. Och efter gårdagens nötande av sexy bitch så kommer den den ringa i öronen även i natt.

God natt raringar!


A problem

Vi hade en väldigt intressant diskussion igår på förfesten. Varför är det alltså så att man vill ha det man inte kan få? Och det man kan få, det vill man inte ha? Och sedan om det då skulle ändra sig, så det man kan få men inte vill ha, visar sig att man helt plötsligt inte kan få - ja då vill man ju ha det!

Det är nog livets stora gåta.. Och jag blir aldrig klok på det! Det är tur att jag inte är ensam om det här, för jag antar att även några av mina kära läsare känner igen sig?

Slut på diskussion.


Blåbär

När jag kommit hem från Umeå svirade jag snabbt om till bärplockarkläder och körde upp till Maria och Hanna som redan var ute i blåbärsskogen. Väl där ute slogs vi med mygg och det hann ju så klart regna också, men jag skonades från det värsta regnet som hade vräkt ner just innan jag kom. Det fanns tyvärr inte lika mycket blåbär som jag hade hoppats på, men litegrann fick jag i hinken. Skulle gärna vilja ha några liter till så jag klar mig tills nästa år. Jag vräker ju i mig hur mycket blåbär som helst, speciellt i smoothies, men sedan gillar jag ju blåbärspaj skarpt och sylt är ju aldrig fel. Jaja, men andra ord måste jag ut i skogen igen, om jag hinner. Det är inte så många dagar kvar nu!

Så ikväll har jag rensat bär. Och till middag åt vi surströmming. Sjukt gott ju! Jag åt tills magen stod i fyra hörn för jag antar att det tar ett år innan nästa gång! Annars får jag väl ragga några surströmmingsätande kompisar nere i Uppis och dra ihop en liten skiva. Mycket gott! 


Min Umeå-resa

Eftersom jag var sämst på att blogga igår för kameran på telefonen vägrade ta bra bilder så får ni titta in gårkvällen på Ninas blogg istället. Speciellt detta inlägg där kvällen är i bilder. Kika in och trippla läsarstatistiken för damen!

Jag kom till Umeå kring 17 och sedan hälsade jag på morfar en sväng och sedan åkte jag hem till casa de la Nina och fick mat serverad av kocken (Nina). Smarrigt värre och sedan blev det att göra sig i ordning inför kvällen. Därefter hoppade vi in i bilen och körde till förfesten. Därefter blev det Rex och det kan Nina förklara bättre än mig över hur det var. Till slut pallrade vi oss hem till Sofiehem och sängen.

Imorse blev det frulle och lite surr innan jag rullade vidare mot sjukan, sa hejdå till sötaste morfar och sedan rullade vidare hem till Stensele.

Det var iaf hur trevligt som helst att hälsa på i Umeå och se Rex. Så nu har jag gett Nina en bautakram för nu ses vi ju tidigast till jul eftersom hon ska tillbringa hela året i Thessaloniki, Grekland.

Jag önskar att jag hade Ninas playlist på Spotify och hennes badrum för det var grymt. Det räcker bra långt som förfest ska ni veta! Nä, vi hade det himla trevligt ihop. Synd bara att tiden gick så fort!! Nästa sommar har vi bestämt att vi ska styra upp något mer avancerat än såhär och då måste ju Nordini vara med!


Umeå

Nu är jag hos Nina och har snott hennes dator. Vi taggar inför Rex nu! Tänkte bara uppdatera så ni vet att jag är framme och att det gick bra. Mobilbloggar under kvällen!

Vi hörs och ses!

Jag är fast i vägarbeten..

51ab49f6a7eaca68228a03f25c28934f.png

Jag är fast i vägarbeten utanför Lycksele..


En tripp till Umeå

Sådär, nu har jag bestämt mig för att åka till Umeå.

Förmiddagen har bestått i ett besök hos Mia och Nobbe. Jag fyndade lite till mitt blivande överkast, men än är det ite fulländat! Det blev en kopp te, en glass och en massa surr. Mycket trevligt!

Sedan har jag bokad en bärplockardag med Maria och Hanna. Så nu ska vi ut till skogen och björnarna. Eller björnarna kan vi ju vara utan...

Så har jag agerat bud till Väntjänsten nu när telefonerna inte fungerar. Så nu vet fru Lundqvist att dottra hennes åker till Lycksele. Och så har jag hunnit boka klipptid hos bästa frisören. Så det var mina ärenden för idag.

Nu ska jag slänga ihop lite grejer och pallra mig iväg till Umeå och Nina. Ni får hänga med här på bloggen!

Tjing!

Bedtime

Nä, nu ger jag upp för idag. Nu är det dags att krypa ner i sängen, läsa lite och sedan släcka lampan när ögonen blir för trötta.

Nu lutar det mer mot Umeå imorgon faktiskt. Egentligen skulle jag behöva vara hemma, men jag vet inte varför faktiskt. Det är bara en känsla i magen, som om det är något jag inte kommer hinna med annars.. Hmm.. Ska sova på saken

Har lite jag måste fixa imorgon förmiddag i varje fall innan jag kan tuffa vidare så jag tänkte kliva upp i tid och ta tag i sakerna. Det är nog snart dags att börja samla ihop alla saker som jag har i hela huset också så jag hittar dem när det väl är dags att packa ihop och pallra sig mot Uppis.

Nä, nu lämnar jag planeringsstadiet för att sova. God natt!

Jag kan vin, eller?

En av fyra sista arbetsdagar är avklarad. Kanoners, men jag kommer sakna lite att fronta, mina fina arbetskamrater, packa upp dyr alkohol (vissa iaf), ta hand om kunderna och föreslå vin och egentligen inte ha någon aning om vad jag sysslar med. Eller jo, numer vet jag ju både det ena och det andra och det är så himla kul! Speciellt om kunden verkar nöjd. Men jämför jag mig och en vinälskare så ligger jag efter med hästlängder och är verkligen kass. Sedan kommer jag ju sakna att köra skurmaskinen. Den är sjukt bra och en sådan skulle jag vilja ha hemma! Lite bökig kanske där det är trångt men det enda den inte grejar att ta bort är tuggummin som är fastkletade i golvet. Jaja, nog om detta. Jag gillar iaf Systemet som arbetsplats väldigt mycket ska ni veta!

Pappa bjöd hem Elin och Linda på middag och vi åt grillad lax och potatis. Mumma... Sedan har jag tillbringat kvällen i soffan med Marian Keyes En förtjusande man. Trevligt värre.. Nu tar jag bara en paus i läsandet och tänker återgå rätt snart.

Umeå imorgon eller inte? Det är den stora frågan. Elin bestämde iofs åt mig att jag ska fara vid middagen så vad har jag för val egentligen? Hm, inget egentligen :-)


Good girl

Jag tycker det är väldigt kasst att om man inte vill ta fullt studielån utan bara för några veckor så får man dom pengarna i början av terminen hursom. Hallå, det är ju inte då jag behöver dem utan det är ju i slutet när jag förbrukat alla Systemet-pengar. Jävligt kasst och krångligt. Så jag kommer vara stenrik de första månaderna och sedan vara en riktig fattiglapp. Måste sätta don't touch på kontot för pengarna som jag får i augusti/september och som behövs i december. Sjukt dåligt av CSN, tycker jag! Så nu måste jag försöka lösa det där på egen hand och fiffla och dona med pengar och göra egna överföringar. Okej, det är väl inte så jobbigt egentligen, men tänk så smidigt allt vore om man fick det serverat på silverfat?

Men nu vet jag ju i varje fall hur det funkar så då kan jag fixa det. Måste bara räkna, planera och uppskatta lite hur många veckor jag behöver ta. Och det är en svår uppgift!

Så, nu ska jag bara skriva på några papper till Folktandvården och sedan skicka iväg dem så harsom inte har några fler jobbiga måsten. Sen när jag är tillbaka i Uppis kan jag inkassera 565 kr genom att gå och visa intyget på folktandvården för då får jag igen pengarna jag betalat (och som jag inte ens minns att jag har betalat). Gött! De kan jag shoppa upp istället, eller lägga på hög. Jojo..

Dags att ordna det här och sedan åka upp och jobba några timmar till innan det är kväll. (Och det är ju rätt nice väder ute med 20.5 grader.) 

Sista veckan

Nu är det sista veckan med jobb. 4 arbetsdagar kvar och sedan är sommarjobbet över för denna gång. Vad tiden har gått fort! Jag kör hårt nu och sedan är jag ledig 2 veckor innan skolan börjar igen.

Har inga större planer för dagen annat än jobb annat än att jag måste fixa lite papper och det har jag tänkt göra på lunchen. Så vad som händer resten av kvällen är fortfarande oklart, men det är rätt skönt det med...

Nej, nu är det bäst att jag börjar engagera mig lite så jag inte kommer försent.


Mör

Jag är rätt mör i kroppen idag efter gårdagens träskfotboll. Skönt!

Gårkvällen var kanon. Lite bilder kommer senare när jag orkar fixa det. Vi hade i varje fall hur kul som helst!

Idag har jag inte gjort mycket för världen. En liten sightseeing-tur med Johanna och mjukglass på det. Sedan låg jag ute i solen en stund men den skymdes tillslut av några moln. Men jag har i varje fall lyckats fördriva dagen.

Nu ska duscha och sedan lägga mig i soffan och läsa lite tills det blir filmtajm med Elin och Linda senare ikväll.

Jag spelade badminton igår kväll.

0-492392d9d4c51084b374a8e74d1fde32.png

Jag spelade badminton igår kväll. Sjukt kul :-)


Swampsoccer

Ska jag summera det så var det så himla kul! Men samtidigt så jobbigt och jag kommer ju vara död imorgon. Självklart kan jag inte lägga upp några bilder för allt strular, men det kommer senare. Håll utkik! Jag är lätt med nästa år, men jag måste bara träna lite först..

Det får mig osökt att tänka på att jag måste fixa mitt mobila bredband innan jag åker till Uppis! Blir att ringa 3 på måndag för det vägrar ju fungera!

Nu är Johanna på intågande. Jag är inne på min andra öl och sedan blir det gomat a la Pappa. Vi har lyckats ordna skjuts till Sandsele efter alla om och med, så vi ses väl där? Sedan har jag ju redan fixat sovarkompis ;-)


Trött

Även fast jag somnade strax efter 12 är jag hur trött som helst idag! Tur det bara är några få timmar som jag ska jobba för annars hade det varit ohållbart.


Så nu blir det jobb, sedan swampsoccer (kom och spela med oss kl 14!) och därefter ska vi väl ta oss an kvällen. Vad som händer egentligen är väldigt oklart och det slutar väl med att vi inte tar oss till Sandsele. Men då var det ju i så fall inte meningen heller. Ja, jag börjar skylla på ödet mer och mer!


Nej, nu måste jag ta och lägga in en högre växel. Klockan blev visst mycket!


Storuman by night

Nyss hemkommen och nu ska jag krypa i säng. Jag har spelat badminton och utklassat mig själv i kasshet. Tragiskt... Försökte mms-blogga men det funkar inte. "Fel i serverkommunikation". Någon annan som har samma problem?

Annars har det inte hänt mycket av större vikt ikväll egentligen. Nu ska jag krypa i säng och få mig min skönhetssömn. Imorgon blir det jobb kl 9 och sedan swampsoccer kl 14. Kom dit och spela med oss vettja! Allt är på skoj... Vi är ett gäng som aldrig testa (sedan är det väl några mer vana på det området också som kommer dyka upp), men vi gör det för att vi ska ha kul. Säkert görjobbigt, men då har jag ju provat!

Sedan blir det Talludden om vi lyckas ordna skjuts. Nu ser det lika mörkt ut på den fronten som det är mörkt här ute just nu. Och det är nästan becksvart!

God natt på er!


Underbart

Vilken härlig dag! Först lite jobb och sedan pallrade jag mig till hembygdsgården. Jag badade två gånger och sista gången var det riktigt skönt, när man väl legat i vattnet ett tag. 

Nu ska jag käka lite och svira om inför kvällen. Vad som händer är fortfarande mycket oklart men något ska jag väl lyckas styra upp ikväll.. Jag har ju en hel hög med fina vänner här ♥ 


Idag är det riktiga dopp som gälle

0-238db54b5c0142bc60091f0385764620.png

Idag är det riktiga dopp som gäller!


Det blev hembygdsgården idag med e

72841d751efb450d3c8cea8e485df42a.png

Det blev hembygdsgården idag med efter en stunds jobb..


Underbara sol

Det går ju inte att vakna upp med ett leende på läpparna en sån här dag! Nu har jag ätit frukost och ska göra mig i ordning för lite jobb. Sedan hoppas jag att solen håller i sig ända tills 14.30 och lite längre eftersom jag slutar jobba då och har tänkt ta mig ut till stranden där Maria befinner sig om inte hon och kidsen redan åkt hem. Förmodligen blir det Hembygdsgården men annars glassar jag här hemma på bakgården med älven  om utsikt (bakom häcken).

Om två veckor är jag i Uppsala. Vad tiden går fort!!

Nej, nu ska jag iväg. Måste hinna sminka mig, stryka skjortan, byta om och köpa lite lunch innan jag ska vara på jobbet kl 9.30. Med andra ord måste jag lägga in en växel..

Ha en kanondag i solen!


Harry Potter

Allas vår älskade Harry Potter. Filmen var klart sevärd, men det var inte den bästa filmen som har gjorts. Boken var bättre, om jag minns rätt. Det var ju några år sedan jag läste den.. Jag väntar i varje fall med spänning på nästa film och nästa för det är ju faktiskt två filmer kvar trots att det bara är en bok kvar i böckernas värld.

I varje fall var vi då på den mest pratsamma bion någonsin och det var väldigt störande! Jag förstår inte varför man inte kan hålla tyst när man ser på bio? Jag går ju inte dit för att höra tisslande och tasslande direkt..

Men den var sevärd så se den om ni inte redan gjort det!

Nu ska jag krypa i säng. Jobbar imorgon från 9.30 - 14.30 och sedan ska jag till playan. Det ska ju vara underbart väder imorgon med. Härligt värre!

Apoliva-reklamen

En söndag för snart 3 veckor sedan låg jag och Johanna hemma i sofforna här i huset och var lagom bakis efter lördagens festade. Då kommer reklamen för Apoliva upp och vi diskuterade att hon faktiskt är skrämmande där hon står och sjunger. Vi sa det verkligen i mun på varandra.. Well, vi tänkte inte mer på saken förrän vi konstaterat att vi tyckte likadant.

En vecka senare får jag ett sms från Johanna där hon säger att det finns en grupp som heter "Jag är rädd för tjejen i Apolivareklamen" och den gruppen hade 9 000 medlemmar så vi var alltså inte ensamma om att tycka det. Hon gick med i gruppen på en gång antar jag, men jag var ju i Uppis den helgen så det blev inte förrän på tisdagen som jag blev medlem och då hade medlemsantalet ökat till 30 000 medlemmar.

Som vanligt, kikar jag på Aftonbladet varje dag och vad får jag se för rubrik? Jo:
"Därför skrämmer Apolivareklamen dig"

Det visar sig att gruppen numer har nästan 100 000 medlemmar. Helt sjukt! Och vi är inte ensamma om att tycka att flickan är skrämmande. Skönt att höra att vi är lika normala som 100 000 andra.

Hembygdsgården

Har tillbringat en dag på playan tillsammans med en hel hög brudar och barn. Lite läsning och fika och faktiskt två dopp (kärringdopp), men det var faktiskt rätt skönt trots att det var iskallt! Jag är då iaf så himla nöjd för inte ett enda moln har skymt solen idag. Det har varit moln på himlen, men de har hållit sig borta från solen och det gillar jag. Det ska ju tydligen vara ännu finare imorgon och jag jobbar bara till 14.30. Gött!

Annars har det inte blivit mycket annat gjort idag. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äta lite mat och därefter ladda inför bion. Tydligen ska jag inte ha alltför höga förväntningar på den så därför förväntar jag mig ingenting då.. Men hallå, den måste ju ändå vara bra. Det är ju Harry Potter!


Ändrade planer, det blev hembygdsg

-4f05975ef6b7a8dd256b22a6fd2bf96.png

Ändrade planer, det blev hembygdsgården istället med ett gäng brudar..


The sun is shining!

Gissa om det är underbart att vakna upp och se att solen skiner? Det är dock inte desto skönare att vakna kl 5 för att katterna piper och tycker att man ska kliva upp, men då är det bara att sno på sig och somna om. Så här sitter jag nu.

Ska ut i solen och sola de förmodligen få timmarna som solen kommer skina för det bådar icket gott med en massa moln som tornar upp sig. Vaderkanalen.se säger molnigt kl 14.00 så jag ska nog ta mig ut till solstolarna på baksidan ganska omgående.

Annars händer inget av större vikt idag. När jag solat klart för dagen ska jag fixa CSN och papper till Folktandvården och sedan blir det ju bio med Johanna kl 19.00 på Folkets Hus. Harry Potter och halvblodsprinsen är den utvalda filmen. Spännande! Jag hoppas den är bra...

Nä, solstolen nästa nu. Njut av solen raringar!


En fri dag

Dagarna går fort när man har roligt!

Först halvsov jag i soffan fram till lunchtid och sedan åkte jag upp till Storuman och Strandvägen där vi var ett gäng härliga tjejer som fikade och surrade ihop. Mycket trevligt!

Annars har jag som sagt tagit en prommis med Johanna och sedan slöat i fåtöljen. Gah, vad jag kommer sakna den när jag åker till Uppis igen. Men på tal om det så har jag beställt soffan nu så om ungefär 5 veckor har jag en ny soffa ståendes på Börjegatan. Välkommen att komma och provsitta då! Kommer bli mycket bra tror jag!

Nu ska jag pallra mig bort till Parkgatan till katterna. Sista natten där nu och det är rätt skönt för det är inte vidare kul att vakna kring 5 när man är ledig bara för att katterna ska prata med varann. Nej, det klarar jag mig utan faktiskt. Måtte jag få sova imorgon...

God natt raringar!

Lyckligast

Men alltså, vad händer?

Min fina vän Johanna är antagen till juristprogrammet i Stockholm och är 7:e reserv i Uppsala efter andra urvalet. Hur jävla underbart är inte det? Det innebär att jag hoppas och ber till gudarna att 6 stackare inte kommer till inskrivningen i Uppsala den 24:e augusti och att hon kommer och rockar loss med mig i höst och alla mina år framöver. Kommer bli så jäkla underbart!

Så nu slopar hon Umeå, för där får hon ju faktiskt inte gå längre och det gillar jag skarpt

Detta innebär att två av mina kanonpinglor hemifrån i varje fall kommer vara max 1 timme ifrån mig och Ida cyklar jag ju till på en grisblink om jag vill och hur underbart är inte det? Men som sagt så hoppas jag mest på Uppsala och att jag då får mig en inneboende ett tag framöver ;-)

Oj, oj, oj vad vi ska göra Uppsala osäkert i höst!

Hon jobbar ju bara ett stenkast ifrån mitt hus (jojo, nästan bokstavligen talat om man heter Tero Pitkämäki, fast då blir det ju spjut man kastar), så på hennes lilla rast så tog vi en promenad runt i Stensele. Vi har ju börjat planera allt vad som kommer här framöver, bland annat om fjällvandringen och jag lovar er - den kommer bli grym! Sedan stötte vi på en busvisslartjej, min andra kanonpingla hemifrån Ida, så helt plötsligt hade jag mina fina tjejer samlade kring mig som kommer bli mina stöttepelare i höst. Mycket nice..

Nästa upptåg som jag och Johanna hittar på blir Harry Potter-filmen på bio imorgon. Trevligt värre!

Nickname

Nu har jag lyckats fördriva några timmar med att slöa i soffan och halvsova emellanåt. Solen lyser fortfarande.. med sin frånvaro.

Förresten, jag har ju inte hunnit berätta om mitt nya smeknamn (och jojo, jag skulle visst vilja heta det på riktigt). I helgen hade jag turen att se Byggis här i Storuman och ja, jag ungefär dog. Han är ju en het och det är lite skrämmande att vi nu har setts flera gånger på bara några meters avstånd i sommar. Gör om det ni om ni kan, ni som har Mikael Persbrandt som ert riktiga ögongodis! I varje fall berättade jag det för Johanna-panna och efter helgen fick jag ett nytt smeknamn i vår lilla sms-konversation: Gulligullan Byggmark. Gissa om jag gillar det???!

Och jag är så jävla nördig så jag har en bild på honom som bakgrundsbild på datorn.

Jaja, nog om detta. Nu ska jag göra mig lite anständig och pallra mig upp till Maria sedan ska vi vidare och fika :-)


Lill-lördag

Hallå, var är solen? Ovanför dagens moln tror jag.. Jaja, det är i varje fall nästan 20 grader ute så jag får väl nöja mig med det.

Vad händer idag då? Nja, inte mycket om du fråga mig.  Sov hos katterna i natt och kom nyss hem och har precis fikat. Jag ska lägga mig i fåtöljen och läsa lite nu hade jag tänkt, men sedan är dagen i stort sett planlös. Och det gillar jag!

Och nae, det blir inget lill-lördagsfirande i Storuman idag heller.

Konversation

Lina:

HALLÅ! Det är ju fan lill-lördag imorgon!

Johanna:

haha ja det blir inge lill-lördag firande i suman skaru tro

Lina:

meeeen

Johanna:

haha vi bor ju fan lite öde för att förvänta oss nåt när det e stendött på en fuckin helg!


Ja, så sant som det var sagt :-) Men jag gillar Storuman ändå ska ni veta!


Favorit

Ungefär så här skulle jag också summera Lady Gagas spelning i Östersund. Räkna bort tivolit, sockervadden, karusellerna och avgrundsvrålen från Fritt fall så har vi Storsjöyran istället.

Och jag håller med: Varför tog jag inte platåskorna?
Och sämst var nog "Beautiful, dirty, rich" men bäst var inte "Eh, eh (nothing else I can say)", men vilken som jag tyckte var bäst vet jag inte riktigt.. Ungefär alla var ju bra!


Och jag håller med om den långsamma version av "Poker face" var lite väl lång.


Så, där har ni det!


Lady Gaga är inte så snygg, men samtidigt är hon sjukt jävla snygg och hur cool som helst! Och henne kvittar det att hon ser ut spritt språngande naken ut på scen. Stenhårt!

Jojo, hon är grym! Ja... jag tror ni förstår det nu...


Viloläge

Nu har jag avverkat två arbetsdagar denna vecka och två är kvar, fredag och lördag. Så nu är jag ledig i två dagar och ska bara chilla. Jag hoppas på fint väder för då ska jag ligga i solstolen i 48 timmar, ungefär.

Nu ska jag återgå till viloläge i fåtöljen. Åh, vad jag gillar recliner! Det får mig osökt att tänka på soffan som jag måste fixa imorgon. Måste, måste, måste.

Nej, fåtöljen med en glass i handen och lite allsång på det.

I like

Jag gillar denna bild så mycket så att jag har den som bild på facebook och bakgrundsbild på telefonen. Och mig veterligen har min kompanjon likadant. Klockrent, tycker jag!

Det gillar jag!

Skönhetssömn

Det är rätt skönt att somna tidigt har jag märkt, av den enkla anledningen av att det blir något enklare att kliva upp på morgonen dagen efter. Jag tror natten i bilen i helgen gjorde susen. Det måste ha varit värsta prinsessömnen och det gillar vi!

Nu sitter jag och käkar lite frulle och ska alldeles strax svira om och sedan åka upp och jobba för det är en sådan dag idag, en jobbardag. Så för min del händer det inte mycket annat idag.

Det är superfint väder ute och jag hoppas det fina vädret håller i sig för nu verkar det ju helt plötsligt ha blivit sommar igen. Mycket nice :-)

Nej, off to work!


Slöardag

Jojo, även denna måndag har jag lyckats avverka. Nu ska jag snart ta cykeln och cykla bort till syrran och sova med katterna där.

Annars har jag inte gjort mycket alls ikväll. Slappat i soffan och kikat på regnet ungefär. Det blir inte mycket annat gjort när man jobbat hela dagen faktiskt. Jag önskar att jag var lite mer hurtig, men det tar jag igen i höst istället! Då har jag ju lite press på mig....

Nä, nu hojjar jag till syrran och kryper väl snart i säng. Det är ju en dag imorgon med och då ska jag jobba.. Efter det har jag bara 6 arbetsdagar kvar. Vad tiden går fort!

God natt på er!


Lady Gaga och Yran

Vi hade det helgrymt! Vi tuffade iväg vid 14 och tog vårt första stopp i Strömsund och åt supergod pizza på mitt favoritställe. Alla gånger jag varit i Östersund på skotertävlingar har vi nästan alltid stannat och ätit i Strömsund och där är de bästa pizzorna. Johanna instämde! Där var det chaufförbyte så nu blev det min tur att köra. Vi åkte vidare mot Östersund och entrade tillslut staden och letade åt vår parkeringsplats som var på järnvägsstationen. Väl där öppnade vi BiB:en och körde igång. Lady Gaga, bilen och förfest. Trevligt värre!

Till slut lyckades vi pallra oss mot stan och gjorde ett första stopp hos Dorro-folket som befann sig på hotell Råberg. En kort visit och kramkalas innan vi var tvungna att ta oss vidare. Till slut var vi i varje fall på området och väntade in Gaga. Eftersom det var sjukt mycket folk och vi hamnade längst bak så började kriget mot folket och till slut var vi nästan längst fram. Dess värre var jag ju ungefär kortast i stan och såg inte så mycket där framme heller men det var grymt ändå! Vi blev tjenis med ena vakten och han var faktiskt rätt söt. Omtänksam var han i varje fall som hade koll på lilla mig hela tiden och gjorde tummen upp och var beredd på att lyfta mig över stängslet om det skulle behövas. Han bjöd på en massa vatten också vilket gjorde susen!

Eftersom vi glömde kameran hemma i Stensele och mobilen inte tar bra bilder alls så blev det inga bilder. Eller jo, jag gjorde ju tappra försök, men de blev så himla dåliga så de är inte ens värda att läggas upp. Sedan kan jag inte lägga upp några andra bilder heller för det är något fel på hela den funktionen, men jag ska försöka fixa det. Men hur det ska gå är lite svårt att svara på för ni vet ju hur bra vänner vi är - tekniken och jag.

Efter Gaga så sprang vi ner till Timbuktu som spelade samtidigt. Vi hann höra några få låtar tills vi gav upp och drack kaffe (jag drack Loka) i Kyrkorna på Yrans tält. Sedan traskade vi hem och somnade så gott i bilen. Johanna sov i passagerarsätet och jag sov där bak. Mycket skönt och vi sov ända till efter 11. Inte illa. Det blir bil nästa tripp med. Synd vi inte kan ta bilen upp på fjället för då slipper vi ju tältet även fast det är en viss charm det med men vi fick ju värsta skönhetssömnen i bilen!

På söndagen strosade vi runt lite i stan och helt plötsligt träffar vi Ida som varit och cyklat 10 mil på Storsjön runt tror jag det hette. Mycket trevligt och nu har vi nästan planerat in en liten Umeå-tripp till veckan. Kommer bli kung! Till slut ansåg vi oss tillräckligt nyktra för att pallra oss hemåt och vi kom fram till Stensele kring 18. Mycket nöjda och belåtna över en oförglömlig kväll! Nästa år siktar vi på hela helgen!!

Jag bjussar på lite gomusik från vår favorit!


 

(Den sista låten gillar vi inte riktigt än, men kanske kanske kanske i framtiden!)

Måndag

2 veckor kvar av jobb, sedan 2 veckor ledigt och sedan börjar skolan igen. Shit, vad tiden går fort!!

Är hemma på lunch nu. Somnade redan innan halv 12 igår kväll och det är så länge sedan jag gjorde det så jag minns det inte ens. Det var väl ungefär vid tentapluggandet för i sommar har jag varit värsta nattugglan. Så jag vaknade pigg och utvilad i morse kl 8 när katterna tyckte att det var dags för mig att kliva upp.

Det är ju faktiskt hyfsat väder ute med en temperatur på 21.5 grader. Hoppas det håller i sig till onsdag då jag är ledig.

Ikväll tänker jag blogga om Lady Gaga och nu tänker jag slänga mig i fåtöljen och slöa en stund. Vi hörs raringar!


Nu är vi snart hemma igen efter en

0-6fad3cf49c367caa3360772667371673.png

Nu är vi snart hemma igen efter en kanonkväll i Östersund.. Vi smider redan planer för nya upptåg!


Johanna här fullt upp.. Jag sköter

0bc4c7c76e7a7ac522f69993130e1693.png

Johanna här fullt upp.. Jag sköter mitt på hmm.. ungefär samma sätt ;-) vi har sjukt trevligt och Lady GaGa spelas för fullt och vi dricker Chill Out Rosé. Mycket nice.. (som Nina skulle sagt det)


This is how we do it!

2efd7827a115f727213d0b1680bc85d1.png

This is how we do it!


Nu är vi igång! Boysboysboys ;-)

0-64de2037dbe8995987f6b368dc1c2227.png

Nu är vi igång! Boysboysboys ;-)


Nu åker vi! Efter 29.2 mil kommer

1a36a147c369c39f98ba150027cff071.png

Nu åker vi! Efter 29.2 mil kommer vi vara framme.. Just dance :-) (skulle skickats för en timme sedan)


RSS 2.0