I jakten på den rätta laptopväskan

Här och här har ni kunnat följa mig i mitt väskletande.

Check this out!

 

Nu börjar det likna något. 458:- hos Dell.
Den här var fin den med. 376:- hos Swedoffice.

Men fler 17" väskor som passar till tjejer tack.

Hårdplugg

Först seminarium och sedan plugg på JB. Både PM-plugg och inför seminarium 5. Det är svårt och vi har basgruppsmöte imorgon så jag vet ju vad jag har att göra ikväll.

Åt nyss en god omelett till middag och nu sitter jag och smälter maten. Ska ta mig an allt pluggande strax så jag blir klar någon gång.

Om en månad är jag hemma i Stensele ♥


Fullspäckad dag

Först seminarium sedan PM-plugg så det bara sjunger om det. Hoppas att ingen annan tänkt som jag för då är böckerna på JB upptagna. Jag får väl sitta där ikväll om inte annat.

Imorgon ska det förhoppningsvis lösa sig med Office-paketet och gör det inte det så åker jag till mamma då och skriver för vilda livet.

Nä, nu ska jag göra mig i ordning och traska till JB. En liten stund innan seminariet borde jag hinna plugga i alla fall.


Nu kvällar jag

Ingen P.S I love you, utan 27 dresses istället. En mysig tjejfilm.. Men nästa gång hoppas jag att den inte är uthyrd för då tänker jag faktiskt hyra den.

Imorgon ska jag vakna upp med mer positiv energi än vad jag har haft idag. Allt löser sig tids nog, jag vet.

Missade Idol ikväll, trodde inte att det skulle vara något. Måste ringa Ida imorgon och höra om jag får komma och kika resten av veckan. Idol är ju bäst!

Godnatt nu.

Jag hade det i min hand

Jag hade Officepaketet i min hand, men det gled mellan fingrarna som grodyngel ni vet. Än en gång vill jag bara åka hem till Odlarvägen och dra täcket över huvudet.

Har en sista utväg på problemet annars blir det hårdplugg imorgon förmiddag och sedan åker jag iväg till Sthlm. Jag har ju inget annat val. Lite synd dock eftersom jag gärna hade suttit på JB för då kan jag ha materialet framför mig.

Nu tänker jag gå och hyra filmen p.s. I love you om den inte är uthyrd. Igår var den det. Idag har jag inte fått någonting gjort och det är nog lika bra att fortsätta i samma spår. Jag tar igen det senare, I promise... Det tär bara så mycket på en när allt går emot en hela tiden. Jag vet, jag ska inte klaga men många bäckar små som sagt.

Jag känner mig som världens gnällspik och har ändå allt jag kan be om. Det går bara inte riktigt som jag har tänkt mig utan jag får ta omvägar och senvägar genom hela livet just nu.

Nä, lite pepptalk kanske?

Saker jag önskar att jag visste när jag började plugga juridik

Ny i stan och bortkommen på Juridicum? Lugn, här kommer den kompletta guiden till hur livet som ny juriststudent blir lite lättare. Eller åtminstone mer begripligt.

Att jag skulle bli lobotomerad
När jag först kom till Uppsala och juristprogrammet var jag kanske naiv. Eller möjligen okunnig. Troligen både ock. För inte hade jag en aning om vad NJA betydde, vad ett PM är eller att tradition står för något helt annat än att se på Kalle Anka på julafton. Än mindre visste jag att jag två år senare skulle vara fullständigt personlighetsförändrad. Från att ha varit en helt vanlig 20-something tjej har jag blivit en fullfjärdrad paragrafryttare som använder mig av ord som eljest, således och vederlag så sott som dagligen. Nu tänker du säkert att "det där kommer aldrig att hända mig". Ha! I slutet av terminen kommer jag kunna väcka dig mitt i natten och du kommer att rabbla Regeringsformen som ett rinnande vatten
Vänta du bara!

Att jag skulle hamna i helvetet (även kallat T3)
Du har säkert redan hört talas om den - väggen! Om sakrätt, Zetterström och KKL. Allt jag kan säga är, believe the hype! Den 1 september 2009 kan du lika gärna vinka hejdå till dina vänner och förbereda dig för några sömnlösa månader. Nästa gång du besöker nationerna kommer att vara i december, på tentafesten. Det är helt enkelt bara att kapitulera inför schemat, härda ut och se det från den ljusa sidan, de sokratiska lektionerna kommer att kännas precis som en scen ur Lekally Blonde. Bara lite mindre rosa.

Att jag skulle gå catwalk 5 gånger i veckan
Vad menar hon nu undrar du. Det är faktiskt juristprogrammet jag har blivit uttagen till och inte Top Model! Trodde du ja! Det märks att du aldrig spenderat någon längre stund i Juridiska Biblioteket (JB). Har du hunnit sätta din fot där så hoppas jag för guds skull hade klätt upp dig. För vissa av åskådarna kommer att döma dig hårt. Ingenting annat än det senaste är nämligen gott nog för JB:s egna Tyra Banksar. Hade du tänkt sporta samma kläder som igår? Glöm det eller bege dig till ett annat bibliotek. Fast å andra sidan har du ju alla chanser i världen att spana in snygga, välklädda människor mitt bland alla dammiga böcker. Alltid något.

Att det finns så mycket som är roligare än att läsa kurslitteratur (fast jag anade)
När du öppnade ditt antagninsbesked såg du säkert framför dig att du skulle vara den duktigaste, flitigaste, mest framgångsrika juriststudenten som någonsin satt sin fot på Juridicum. Precis så tänkte jag också men det innan jag insåg att Uppsala består av mer än bara lagböcker. Mycket mer. Tretton nationer, mängder med fester och otaliga föreningar, med JF som kronan på verket naturligtvis, för att man snart ställer sig frågan: När ska jag ha tid att plugga egentligen? Den frågan har jag fortfarnade inte hittat något svar på och jag är ju fortfarande här så på något sätt fungerar det tydligen. Visst, kan man sitta och plugga 14 timmar per dag och visst kan man komma undan med att knappt ha läst en bok (fram till tentan i alla fall) men något slags mellanting är nog bäst. Föreningserfarenhet är både guld värt på cv:t och riktigt kul.

Att för vissa är allt en tävling (i betygshets)
Tänk dig en OS-final i 100 meter. Tänk dig 10 segerhungriga löpare som ger allt för att vinna guld. Välkommen till de kommande 4,5 åren av ditt liv. Den enda skillnaden mot det där sprinterloppet är att deltagarna är ca 300 högpresterande studenter med toppbetyg från gymnasiet och vana vid att alltid vara bäst i klassen. Vänj dig vid det och fula tricks som att vissa gömmer böcker i biblioteket (som tur är har bibliotekarierna utvecklats till rena Sherlock Holmes). Du bör nog inte bli förvånad om du ser någon av dina klasskamrater ligga i fosterställning och hulka utanför Juridicum efter att PM-poängen offentliggjorts. Och visst, det är klart att man vill ha bra betyg. Men som tur är finns det faktiskt de som lyckas behålla sitt förstånd. Förhoppningsvis är du en av dem.

Att jag skulle göra så många misstag
Jag hade som sagt snarare tänkt mig att det här seglar jag mig igenom lätt som en plätt. Så fel man kan ha! För att du ska slippa göra samma misstag som jag kan jag ge dig några goda råd: Gråt inte blod för att din första PM blir sågat, du har massor med PM att öva dig på de kommande 4,5 åren. Ha alltid med dig lagboken till seminarierna, vissa lärares blickar kan nog faktiskt kanske döda. Somna inte i biblioteket när du är täppt i näsan, dina snarkningar och dina vänners skrattanfall stör studieron. Och slutligen, rid inte på paragrafer för ofta, det är i allmänhet trevligare att cykla.

Krönika av en juriststudent som går T5, tryckt i Press Judicata

Välkommen Lina! Känn dig som hemma. Catwalken känner jag igen, betygshetsen har jag hört talas om och likaså väggen... 

Varför?

Jag har inget Office-paket längre. Mitt PM ska vara inne på torsdagmorgon. Jag får väl ta tåget till mamma och sitta där och skriva på deras dator. Men NÄR ska jag hinna det? Har ju saker att göra här varje dag.

ÅH! Då gör jag ju ingen nytta här hemma längre, fast inte på JB heller för den delen för det var någon som hade tagit böckerna jag behövde. Kanske går dit ikväll för det brukar vara rätt tomt där på kvällarna och det är ju öppet till 20.

Lagen om all jävlighet ska jag nog skriva in i lagboken i RF kap 1. Den gäller dock inte min syster. Hon måste gå runt med både fyrklöver, hartass, hästsko etc i fickan eller så är hon som Alexander i Kalle Anka. Jag är glad för hennes skull! Undra om jag får åka med på ett bananskal?

Jag har inget Word på datorn, kl 10.00 ska PM1 vara inlämnat. Det går inte ihop alls och jag har panik. F**CK!


Ångest

Jag har en sådan penga-ångest så att det gör ont i magen. På grund av det så kunde jag inte sitta kvar på JB och plugga.

Jag hatar att vara fattig. Och jag som troligen ska åka till både Norrköping och Stensele nu i oktober får leva superfattigt. Usch, vad tråkigt..

Men nu har jag beklagat mig lite och kan återgå till plugget - här hemma dock. Ikväll blir det storhandling på ICA. Ska använda upp kupongen 10% rabatt och då gäller det att passa på, speciellt när det är tajta pengatider som nu.

God morgon måndag!

En ny vecka och jag har en massa som ska göras.

Idag ska jag ha basgruppsmöte kl 10.15 och sedan sitta på JB och fundera över mitt PM. Sedan traska hemåt och börja skriva på det. Synd att jag inte har någon väska till datorn för annars hade jag tagit den med mig. Det är så mycket enklare att sitta där och plugga och sedan får man ju träffa och se lite folk. Sådant är alltid kul!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning inför dagen.

GRATTIS till ÅM som fyller år idag!


Awake

Tanken var att jag skulle hyra en lättsam film, men när jag stod och valde i hyllan kunde jag inte hejda mig från Awake. Sevärd om man klarar av den typen av filmer. Jag som har lite svårt för blod och sjukhusmiljö fick blunda ett antal gånger och jag kände paniken i kroppen. Då önskade jag att jag hade hyrt en lättsammare film. Har någon något tips rent allmänt? Jag har ju noll koll på vad som är bra eller inte bra. Det är inte som förr i tiden när jag hade sett i stort sett varje film på hela videohyllan.

Nu tänker jag krypa i säng. Imorgon är det måndag - en ny vecka and I'm looking forward to it!

Orättvisa

Det här fick mig att börja gråta.

Jag har under en längre tid börjat inse att döden är närmare livet än vad jag tidigare har trott.

Almost done

Look what I've got!Nu är jag nära målet. Reidar har varit här hela dagen och grejat på och jag har tittat på. Städat lite grand, tvättat och suttit vid datorn är det enda jag har gjort idag. Försökte läsa lite, men det gick inget vidare. Jag får ta igen det till veckan istället.

Men problemet är fortfarande inte riktigt löst eftersom vi får det inte att funka från digitalboxen till projektorn. Men det problemet ska också lösas! Vi är i vart fall en bra bit på väg.

Jag kan i varje fall se en dvd så jag tänker gå och hyra en nu och passa på att svänga förbi ICA och köpa lite gotta. Just nu ser jag ett OC-avsnitt och så här stor och fin bild har jag. Lite svårt att fota, men jag ville bara visa the big size.
 
Utan blixt


Med blixt


Happy, happy, happy!

Vimmel på BJ

Sofie, jag och Lotta är visst med på bild. Kanske inte den mest smickrande, men det bjuder jag på!

Jag har på mig en klänning med söta små hjärt-knappar som jag har hittat i farmors garderob.


Juridiska Föreningens Årsbal

Vilken kväll! Först var Ida här hos mig och fixade superfina lockar i mitt hår och sedan skjutsade hon mig till Sara, fast med mitt dåliga lokalsinne var vi helt ute på fel spår, men tillslut så hittade jag dit. Där var Sara, Elin och Markus, Saras pojkvän - supersnygga allihopa! Vi drack litegrann och sedan tog vi taxi in till Stockholms Nation där vi mötte upp alla andra supersnygga juriststuderande, bland annat bästa Betty. Mingel med fördrink och supergoda tryfflar! Därefter satte vi oss till bords och det var kul underhållning hela kvällen och jättegod mat! Min bordsherre hette Aqueel och kom från London och har bott här i Sverige i en månad så det blev en hel del engelska för min del, men samtidigt kul.

Det har varit nordisk vecka här på JF (juridiska föreningen) denna vecka och det innebär att juriststuderande från våra nordiska grannar har kommit hit och jag hamnade vid deras bord så herren som jag hade mittemot mig kom från Norge. En himla trevlig karl! Fick lära mig en massa sånger på konferenserna och jag hade hur kul som helst!

När sittningen var över så blev det styrdans och även "hoppa i grupp". Jag hann med både styrdans, bland annat med Håstad - klå det ni mina kära vänner, "hoppa i grupp", hänga med Betty runt till representanter från olika byråer här i stan och bli bjuden på skumpa. Lovely!

Mot slutet av kvällen stod jag och massa norska grabbar utanför Stockholms och sjöng sånger. Hade hur kul som helst och jag fick mig många goda skratt. Synd att jag inte kom ihåg hela sången i sig, för de var så himla bra!

Kring klockan två stängde Stockholms och då gick vi vidare till Jontes stuga. Det blev dock ganska trångt, men kvällen fortsatte att vara helt sjukt kul! Strax innan klockan tre så lyxade jag till det med att ta en taxi hem till sängen.

Jag skulle kunna skriva flera ord om den här kvällen, men en sak är säker och ni kan inte ens förstå vilken värld jag har hamnat i. Jag trivs som fisken i vattnet och det är helt underbart! Jag älskar mitt liv och jag älskar att vara juriststudent i Uppsala. Jag ser framemot alla mina år här och jag tror faktiskt att jag aldrig kommer ha så kul någon annan gång i mitt liv.

"Länge leve revolutionen!"
"Det var det bästa, det bästa vi har hört!"

Elin från Norrbotten


Kvällens finaste par!


Alla tjejer är samlade och minglar på Stockholms


Mina bordsgrannar. Han är den supertrevlige norsken!


Betty och Otte


Jag och min bordsherre


Konferens inne på toaletten


De gladaste tjejerna på hela balen!


Så här fin var jag.


Varför vi har servetter på huvudet vet jag inte riktigt, men det är tydligen någon sorts tradition att man gör så när man sitter vid de nordiska borden. Inte snyggt alls, men alla såg ju likadana ut. Min servett åkte ändå av till varmrätten.

Många grattis!

Grattis på födelsedagen Mejan!

Och grattis i efterskott till Elin i Sandviken som för övrigt faktiskt är hemma i Storumans Kommun. Jag vill också!

Ikväll är det bal

Jag ska skynda mig in till stan nu och köpa en locktång, hämta balklänningen och sedan hem och hoppa in i duschen. Ida kommer hit efter två och ska hjälpa mig med håret. 16.15 ska jag till Sara och dricka fördrink och sedan tar vi taxi till Stockholms Nation.

Hinner nog inte med något mer bloggande idag, men ni få ha en toppen-lördag allihopa!

With all my love


BJ

Nu ni har jag invigt Birjerjarl. Himla kul och trevligt! Fast det var inte så stort som jag hade trott och det var nästan för mycket folk.

Förfesten hos Carro var kul! Helt plötsligt kliver Hannes, en kille i min basgrupp, in. Lite paff blev jag, men gud så kul! En cykeltur in till stan, men jag, Anna och Anna svängde förbi på Orvars och shottade först och sedan tågade vi vidare mot BJ och dansade natten lång.

Bilder

Anna och Sofie
 

Lotta
         

Söta Anna
 

Bästa Hannes


Carro och Carro


Hannes och Johan


Fina tjejer


Hannes har lärt mig dricka öl. Jag drack 3 igår! Det blir liksom bara godare och godare.

Utgång

Det blir utgång ikväll. Ska strax möta upp Anna och sedan ska vi träffa Lotta och gå på förfest. Jag tänker dansa hela natten :-)

Vilket tjorv!

Förra ägaren ringde och sa att han skulle komma med fästet tidigare än han hade tänkt och jag skyndade mig att ringa hit mamma och Reidar. Men sedan visade det sig att fästet inte alls passade till min projektor, så jag ringde till mamma och avstyrde besöket. Jag började söka på nätet efter stativ och fick upp hutlösa priser. Dustin säljer en som passar till min projektor för mer än det dubbla som jag får i studiebidrag!! Tur att pappa inte svarade, för tänk vilken överraskning han hade fått då! Men mamma ringde upp igen och sa att Reidar hade hittat ett stativ som bara kostar 150 :- och PASSAR till min projektor.

Nu verkar turen vända för mig. Vågar inte säga när, men inom snar framtid kan jag äntligen se TV! :-)


Ändrade planer

Mamma och Reidar kommer inte ikväll, så nu sitter jag här och är kluven på om det blir utgång eller en filmkväll hemma hos Ida och Mange. Skulle ändå vara himla kul att gå ut, för det verkar som om varenda en ska göra det, men det vore även himla skönt att bara göra ingenting en kväll.

I alla fall måste jag vara hemma tills jag fått fästet til projektorn, så jag har ju ett tag på mig att bestämma hur jag vill ha det.


Naturens blommor

När mamma och Reidar var här i tisdags så kom de med lite blommor från trädgården. Blomkvasten livar upp stämningen i mitt lilla bo!


Nu är det helg!

Då så, efter en hel dag på JB har jag lyckats avverka en hel del skolarbete och jag kan ta helg med gott samvete.. Fast jag ska gå dit en sväng på söndag också hade jag tänkt, för det börjar närma sig PM-inlämning och det mesta av allt användbart material finns ju där.

Mamma och Reidar kommer ikväll och som sagt så vågar jag ju inte hoppas på att jag äntligen ska få se TV, men det är det som är tanken med besöket. Är hur hungrig som helst så jag hoppas att de är på antågande snart!

Trevlig helg!

Hej helg!

Åh, vad skönt med helg! Ja, snart är det helg i alla fall.

Ska iväg på JB nu. Klockan är kvart över och jag skulle ju vara där klockan nio, men jag skyller på att det tog hur lång tid som helst att lägga upp bilderna. Mobilt bredband är inte det snabbaste när det gäller sådana saker.

Men jag är färdig och sticker iväg nu. Tänkte sitta där till tre ungefär, så vi hörs då!

Bilder från förra helgen

Fick lite skäll av Ida, men nu har jag tagit mig tid och lagt upp bilderna från förra helgen. Först är de från Höstyran och sedan kommer enbart två bilder från surströmmningsfest. Vi var så upptagna i allt ätande så jag hann inte ta några bilder den kvällen.

Jag på väg till Yran


Josefin till bords


och jag...


Mina bordsdamer


Anna - födelsedagsbarnet, ypsskaftet (sekreteraren) och min bordsdam.


Josefin och hennes bordsdam


Vi är alla glada!


Konferens i Yttre Läs

Josefin dansar


och jag med, båda med skumpa i glasen!


Alla gillar skumpa!


Det märks va?


Glada tjejer!


Efterrätten


Vår sång till Angermannalagets nya ålderman (ordförande). Det är Bamsemelodin och min slarviga handstil skriven på bordsduken.


Det märks att vi druckit ett antal glas.


Jag försöker dock se nyktrare ut!

Surströmmingsfest!

Josefin hackar lök


Och smilar litegrann


Det var allt för denna gången!

Äntligen Idol

Tog mig en cykeltur till Ida och Mange och fick äntligen se Idol och därefter Vem kan slå Fredrik och Filip. Vilket roligt program! Självklart har jag gått miste om det tidigare.

Jag vågar knappt hoppas att det löser sig med TV:n imorgon, men det skulle vara underbart. Jag har nästan slutat att hoppas, för då blir jag överraskad när det väl löser sig!

Jag hann aldrig på bokrean idag för jag hade ingen lust att springa runt på stan med lagboken i högsta hugg. Får se om jag är mer pigg på det imorgon för då är tanken att jag ska vara på JB kl 9. Synd att de inte öppnade 8, för då hade jag, försökt i alla fall, varit där då!

Min söta, fina, kära mormor ringde idag. Jag blev så sugen på mormors saft, men jag förstår inte hur man kokar sådan och sedan blir det aldrig som på hennes vis ändå. Men jag köpte fläderblomssaft nu ikväll när jag handlade och det ger ändå en liten mormors-känsla.

Sängen nästa tillsammans med min bok Blocket.

Världen är allt bra liten

Eller i vart fall Sverige.

Det visar sig att en tjej i min klass känner alla (eller många) Karlsson från Slussfors. Då är Sverige litet. Hon är dock inte norrlänning om ni trodde det, utan hon kommer från Gävle, så det är inte ens närvägen till Storumans Kommun.

Vilket väder!

Jag skojar inte när jag säger att vi har haft 20 grader ute idag! Helt underbart och imorgon blir det klänning. Tänk om hösten kunde fortsätta såhär ett tag till, vilken tur vi skulle ha!

Dagen ändrades drastiskt när vi insåg att vi skulle ha möte med studierektorn och studievägledaren idag efter seminariet så där satt vi i cirka 1,5 timmar och fick fika.

Sedan gick jag på jb och läste effektivt. Kom hem för cirka 20 minuter sedan och har hunnit slänga i mig lite mat. Ska läsa lite mer och renskriva anteckningar och efter det ska jag ta mig en tur till Ida och Mange. Ska bli kul att se hur de har det!

Nästan

Jag lyckades nästan kliva upp i tid. Låg i sängen och drog mig till åtta och sedan klev jag upp. Skönt att jag nästan är pigg!

Nu ska jag göra mig i ordning för seminarium som börjar kl 10, sedan en kort sväng på stan och därefter plugg på JB hade jag tänkt. Jag ska försöka hitta mig en datorväska på allvar nu, för nu börjar det bli aktuellt att bära datorn fram och tillbaka lite överallt. Speciellt nu när det börjar vankas för PM-skrivande.

Miss Duktig

Ibland känner jag mig så förbaskat duktig och idag är verkligen en sådan dag. Jag har gjort hur mycket som helst och det känns som om jag har läget under kontroll, både inför PM-skrivandet och inför tentan. Otroligt skönt och jag är så stolt över mig själv!

Imorgon börjar bokrean, så jag ska nog gå förbi Åhléns och se om jag fyndar något. En billig, rolig kokobok med spännande recept skulle vara något!

Nu när jag känner mig så duktig så ska jag fortsätta det hela med att bli morgonpigg! Det är nog det svåraste. Att plugga har jag inga problem med, men att kliva upp på morgonen är så svårt. I natt ska jag testa med att inte dra för persiennerna och sedan ska jag kliva upp kl halv åtta imorgon och känna mig ännu duktigare för att jag lyckas med det också!

JB

Efter basgruppsmötet så gick jag och Malin hem till mig och åt lunch och sedan gjorde vi ett besök på jb. Där satt jag ända till fyra och jobbadet med PM:et och nu har jag fått en liten insyn i ämnet. Nu är det bara att försöka avgränsa sig lite och planera hur man ska lägga upp arbetet. Jag gruvar mig inte lika mycket längre och det ska nog gå an det där också.

Ingen träning ikväll, får bli en annan gång istället! Nu sitter jag och läser om EU:s konstitution, men har tagit paus för lite bullar och mjölk. Sedan ska jag läsa vidare...


Något jag ska tänka på

Detta ska jag framöver tänka på.

Jag är bra - jag ska bli bäst!

Jag ska se för mitt inre alla AB:n så kommer det alltså att hända.

AB, AB, AB.

God morgon världen

Ska strax iväg på basgruppsmöte. Vi är nog klara vid lunchtid så då går jag hem, äter lunch och pallrar mig sedan iväg till Juridiska Biblioteket för att läsa på mig om mitt PM-ämne. Så ser dagen ut för idag än så länge.

Ikväll skulle jag ha varit och tränat. Får se hur det blir med den saken. Annars blir det väl att läsa som vanligt.

Dags att strax ge sig av!

En aha-upplevelse

Med rätta kontakter kommer jag fixa den här utbildningen galant känner jag. Ringde ett samtal nu ikväll och jag lyckades reda ut hela uppgiften som jag inte fattade någonting av. Det känns jätteskönt att jag verkligen förstår, om än inte från början, men till slut!

Nu ska jag briljera på BGM imorgon och på seminariet på torsdag.

Jag kan, jag kan, jag kan!

Teknikens under

Nu har jag äntligen mitt riktiga kylskåp! Stort som bara den om man jämför med det förra.

Mamma och Reidar har varit här idag och vi har sprungit på stan och inhandlat kablar och sådant som jag inte förstår mig på. Jag trodde jag skulle få se lite TV ikväll, men med lagen om allt jävlighet så fick jag inte det. Dock är allt ikopplat och kablar är dragna kors och tvärs. Hur vet jag inte, utan Reidar har stått för allt det där. Jag har pluggat och mamma har lagat mat och strukit gardiner till sovrummet.

Nu väntar jag bara på upphängningen till projektorn som jag ska få imorgon. Men med min maximala otur så kommer den säkert inte att passa till projektorn. Jag kommer i varje fall inte greja det där ensam så jag får väl vänta tills jag får något besök igen tills jag får se TV. Jag börjar ju bli rätt van att vara utan så det ska nog gå an ändå.

Nä, här har jag inte tid att sitta. Har en svår seminarieuppgift tills imorgon och jag fattar ingenting så nu ska jag poppa popcorn och samla tankarna så kanske jag kan åstadkomma EN mening på pappret. Just nu är det ganska vitt.


Trött, igen!

Nej, alltså det är ingen idé att försöka pallra sig upp efter sju på morgonen när man är så otroligt trött som jag är. Jag vet, det är alltid så såhär års, men det är så tröttsamt. Har sovit 10 timmar i natt och ändå är jag inte riktigt pigg. Jag vill vara pigg och fräsch på morgonen, men det går inte så bra under hösten.

Inget plugg nu på morgonen alltså utan bara en snabbfika och sedan iväg till seminariet. Idag får jag mitt kylskåp och sedan besök av mamma och Reidar. Vi ska försöka lösa mysteriet med tekniken. Eller vi och vi, varken jag eller mamma kan något sådant där så vi får väl titta på eller göra någon annan nytta. Äta bullar till exempel som jag har hört att det vankas. Eller så kan jag ju plugga, för det behövs. BGM (basgruppsmöte) imorgon!

Ha en bra dag allihopa!

Härlig måndag

Gräddade plättar till middag och det var supergott tillsammans med glass och hjortonsylt. Sedan blev det plugg och mitt i alltihopa fick jag besök av Ida. Vi surrade som vanligt och gick sedan ut på en promenad. Besökte Jontes och betalade biljetten till balen och sedan traskade vi vidare mot Friskis&Svettis och jag köpte träningskort där. Så, nu är det bara att börja träna! På hemvägen ringde jag bästa Johanna. Alltid lika trevligt.

Sedan har jag läst om EU:s konstitution resten av kvällen och nu tänker jag göra mig i ordning för sängen. Upp halv 8 imorgon och äta frukost och sedan plugga.

Nä, god natt nu!

Tiden går så fort

10 månader idag. Tänk att tiden går så fort. Såren läker aldrig, men man lär sig att leva med dem. Tyvärr är detta livets gång.

Livet är bara tills låns och man vet aldrig när det rycks ifrån en. Cancer är bland det värsta jag vet! Jag vet i varje fall vad jag ska göra när jag åker hem på All Helgonahelgen. Då ska jag sätta mig i bilen och köra till Arvidsjaur och tända ett ljus på den finaste graven, där finaste, finaste Erika vilar.

En kväll i förra veckan kom jag på mig själv med att ligga och gråta i sängen för att livet är så orättvist på alla plan! Jag vill bara att hon ska finnas här med oss.

Det är snart ett år sedan!

Jag saknar dig Erika! ♥
Idag har jag ett ljus tänt för dig!


Skrivkramp

Ah, har renskrivit papper från två föreläsningar nu i eftermiddag och det har tagit sin lilla tid. Sammalagt blev det 16 handskrivna sidor och nu har jag skrivkramp!

Inget mer skrivande för mig idag alltså utan ska läsa en massa istället. Men nu ska jag traska iväg till ICA och handla lite mjölk. Det blir plättar till middag, så jag kanske skulle lyxat till det med lite glass. Då blir det på bästa mormors vis. Problemet är bara att jag inte lär få in resten av glassen i frysen för det är proppfullt där inne! Men glass ska jag ha ändå nu när jag tänker efter.

Laga middagsdags nu alltså!


BAL

Förresten, jag har ju glömt bort att berätta att på lördag ska jag gå på Juristbalen! Jag ska ha så kul och vara så fin!!! Är nog ensam från T1 som ska gå, men vad gör det? Jag har ju världens finaste faddrar som ska gå.

Gissa om jag längtar?! Jag ÄLSKAR ju verkligen allt som heter bal! Och vilken upplevelse och värsta chansen att knyta kontakter!

Så ena balklänningen är på väg hemifrån Stensele hit till mig. Jippie :-)

God dag måndag

Usch, vad trött jag var i morse, men jag lyckades pallra mig iväg till föreläsningen som handlade om Normgivningsmakten. Sedan hade vi basgruppsmöte och nu sitter jag här hemma och har ätit lunch och ska renskriva lite anteckningar. Väntar på Ida som skulle sluta jobba kl två och sedan skulle vi gå på stan en sväng. Ska passa på att springa förbi Friskis&Svettis som sagt och köpa träningskort också när jag liks är i stan.

Resten av dagen ska gå åt till pluggande. Ska jag greja ett AB på T1 så är det bara att ligga i och jag sitter inte här i Uppsala för att få B - det är en sak som är säker!

Vi hörs senare alla fina!


Söndag kväll

Illa Lina, du gjorde precis som förra veckan och gjorde seminarieuppgiften färdig dagen innan basgruppsmöte. Framöver SKA jag blir bättre, eller jag MÅSTE! Men det är ju inte så att jag inte pluggat, utan jag har bara gjort annat än uppgifterna.

Har tagit en lång och skön dusch och lyssnat på Lugna Favoriter samtidigt. Lyx! Nu ska jag hoppa i säng och läsa lite. Morgondagen är fullspäckad med föreläsning, basgruppsmöte, besök på Friskis&Svettis, en sväng på stan, sedan en massa plugg.

God natt!

Mera kul

Jag tycket att detta var så himla kul så jag ändrade reglerna lite....

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom dina skickade sms
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Haha, men nu har han hittat hit :-)

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jaså, tycker du?

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Haha, förvisso ;-)

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Nördigare? :-P du ångrar dig inte om du flyttar och kommer knappt längta hem :-P

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Kul att du ringde...

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
När kommer du hit? :-)

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Något viktigare.

8. Vad vill du höra mest av allt?
Jag trodde det, för du skrev att i övrigt var du rätt upptagen.

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Hej hej! Jag hade kul tills vi fick veta att VM-94 vann. Fan...

10. Din romantiska replik?
Okej, vi ses där då :-)

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Sov så gott!

KUL :-)


Tidsfördriv

WHO?
Vem är i rummet med dej? - Ingen, jag är helt ensam här i min lägenhet.
Vem fick du senast sms av? - Förhudsfredrik som han så fint heter i min telefonlista.
Vem tänker du på nu? - Hm, ingen speciell faktiskt. Tänker mest på seminariepluggandet som ligger på soffbordet. 
Vem pratade du senast i telefon med? - Björnen Ida.
Vems hus var du senast i? - Mammas, för mer än en månad sedan.
Vem är din favoritsläkting? - Jag tycker om alla mina släktingar! ♥

FRIENDS

Har du varit med om att din bästa kompis varit kär i dig? - Nope, inte vad jag vet.
Har du någon gång varit kär i din bästa kompis? - Nej.
Har du många vänner? - Ja, en hel hög.
Har du bra vänner? - Så klart! Annars skulle de inte vara mina vänner...
Har du mest kill vänner eller tjej vänner? - Mestadels tjejer, men en hel del killar också.
Är du ovän med ngn just nu? - Nej, till vilken nytta?

WHERE
Var går du i skolan? - Uppsala, på universitetet.
Var är din telefon? - Här bredvid mig, till vänster om datorn.
Var är din mamma? - Hemma på Alprosvägen.
Var sover du? - Här, i min fina, fina dubbelsäng. All alone :-) 
Var handlar du mest? - Luthagens Livs (ICA Supermarket)
Vart åkte du senast bil? - Till och från Boländerna.

WHAT
Vad åt du senast? - Chips och dipp.
Vad drack du senast? - Vatten.
Vad är din favorit färg? - RÖD!
Vilken film såg du senast? - HAHAHA, det är så illa att jag inte ens minns. Det måste i varje fall ha varit hemma i Stensele någon gång.
Vad hör du just nu? - Lugna Favoriter på radion.

HAVE YOU EVER

Sovit i en annan säng? - Yes box!
Hånglat på en bio? - Säkerligen..
Hånglat i skogen? - Så klart, har man bott nästan ute i skogen så är det ju ofrånkomligt.
Tyckt att din kusin är het? - Nä, men helt underbar!
Sovit naken? - Jo, ett X antal gånger.
Dumpat någon? - Jodå, det med.. 
Haft känslor för någon som inte känt detsamma? - Ja, det har väl också hänt...
Hånglat med en främling? - HAHA, visst!
Älskar eller saknar någon nu? - Jag älskar alla i min familj och saknar dem hela högen! Sedan saknar jag alla mina fina vänner jag lämnade kvar i Stensele/Storuman.

FAMILY
Bor du med både din mamma och pappa? - Nej, det har jag inte gjort på flera år...
Gillar du mamma eller pappa mest? - Båda är bäst på sitt vis! Utan dem skulle mitt liv inte vara så bra som det är!
Hur många syskon har du? - Två superfina storasystrar och en superfin lillebror.
Kan du berätta vad som helst för dom? - Njae, inte riktigt..

Surströmmingsfest

Igår hade jag finbesök av Betty, Sara och Josefin. Efter en hel stressig dag med en massa städande och gofika på Norrlands så möttes vi upp kl 17 på Luthagens Livs och handlade inför middagen. Surströmming, lök, gräddfil.. Ja, allt vad där hör till! Därefter traskade vi hem till mig och jag och Betty (som för övrigt aldrig ätit surströmmning tidigare) fick uppdraget att öppna burkarna så vi gick ut och bort till ett litet buskage och ordnade detta. Jag kan väl inte påstå att det luktade så gott, men när vi väl satte oss ner och skulle äta så var det gott! Jag gillar verkligen surströmming och Betty med faktiskt. Hon åt väl inte så många, men det gick ner i varje fall.

Efter nio gick till till V-dala och ställde oss i (nästan, Stockens var värre) världens längsta kö. Stod säkert i den i ca 1 timma och sedan var vi inne. Kul kväll som avslutades rätt tidigt. Kl 00.30 var jag hemma och kröp i säng.

Kul grej

Snodde denna av en fin-fin bloggare.

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Ah. Men det kommer nog fler tillfällen :-)

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jo, lite stora är dom nog. Men som sagt så växer han :-)

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Jag kan äntligen gå mina vanliga jeans igen :-)
(min anm. ha istället för gå)

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Jag håller med dig fullt ut. Jag är då inte arg eller sur så dig. Kram
(min anm. på istället för så)

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
it baserad distans mot Umeå

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Det är ju bra, men han måste ju visa det för dig också.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Sov typ. Tänkte plugga men men...

8. Vad vill du höra mest av allt?
Vad heter din gata

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
:-* :$ puss

10. Din romantiska replik?
Nej. Men jag har ju alltid överlevnadsutbildningen från jauret :-)

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
God morgon Bond!

KUL :-)


Varför gick jag inte teknik?

Varför ska jag vara så förbannat oteknisk??! Varför har ingen lärt mig hur man gör? Här sitter jag, 73 mil hemifrån, och vet fan inte hur man kopplar ihop det här. Projektor, surroundsystem och digitalbox. Com Hem som ska in i väggen, men som sedan ska in i projektor tydligen men den sitter ju i taket (eller ska göra i varje fall) och sedan finns det inte ens ett sådant uttag i den som jag har en kabel för. Scart-kabel ska det tydligen kallas, men jag vet inte? En HDMI kabel måste jag köpa, men jag vet ju inte ens vad det är, men i varje fall så ska projektor och mitt surroundsystem (som inte ens är det för att jag inte har skarvat rätt) vara ihopkopplad med en sådan kabel. Jag kommer ha kablar runt hela lägenheten, från golv till tak.

Varför gick jag inte teknik på gymnasiet istället? Vad gav samhälls/språk mig i det här läget? INGENTING!

Jag vill bara åka hem till Odlarvägen 21, lägga mig under täcket och sluta försöka vara vuxen. Där kan jag i varje fall komma till hands med att jag åtminstone kan byta däck. Helt själv. DET är jag bra på. Men det här... No way, inte en chans.

Det här är inte kul längre.

Höstyran

Vilken kväll! Cirka 50 tjejer som åt 3-rätters middag, drack alkohol och hade kul tillsammans. Jag längtar redan till nästa Yra. Hade verkligen jätteroligt! Dock var det väl inte världens bästa drag på dansgolvet när middagen och mötet var avslutat, men jag hade ändå haft så himla kul resten av kvällen.

Hinner inte lägga upp några bilder nu, utan de kommer senare. Ska iväg på lördagsfika på Norrlands med en massa goa tjejer och sedan hem och städa inför kvällen. Det vankas surströmmingsfest hemma hos mig!

På återseende!

På språng

Nu ska jag bara rusta mig inför kylan och sedan sätta mig på cykeln och trampa först till bankomaten och sedan till Norrlands. Jag och Josefin ska ses där utanför och traska in tillsammans.

Trevlig kväll allihopa!

ÄNTLIGEN!

Många äntligen idag, men detta är verkligen efterlängtat!

Projektor är här!!!

Som jag har längtat. Nu är jag inte TV-lös längre. JIPPIE!

Äntligen fredag

Skönt med helg kan jag lova. Ikväll blir det Höstyra med Ypsilon och sedan är det Evening på Norrlands, så dans hela natten lång efter att vi smällt i oss 3-rätters med ypsorna.

Nä, nu måste jag plugga! Skulle vara skönt om jag hann göra bort uppgifterna till seminariet så jag slipper göra det i helgen.

Ha

Jag ska visst få besök ikväll. Ett manligt sådant. Det ni... :-)

Så det blir nog inte så mycket plugg som jag hade tänkt, men gardinerna ska jag väl försöka hinna få upp. Pluggandet tar jag igen imorgon istället.

Detta kan man kalla nöje, därav kategorin.

Ps, han är snygg också!

Studentmat

Jag gillar faktiskt fiskbullar och potatis och det går ju så himla fort att laga också så som student är det nog en av de bästa maträtterna, tycker jag i varje fall.

Har pluggat hela dagen och jag är riktigt stolt över mig själv för jag har hunnit med en hel del. Ikväll ska jag göra uppgifterna för seminarium 2 som vi har på måndag och sedan ska jag greja på lite här i lägenheten hade jag tänkt. Har fortfarande inte satt upp gardiner i sovrummet, men nu ska det bli gjort! Klädkammaren skulle också ha fått sig en omgång..

Imorgon är det fredag, igen. Veckorna går så otroligt fort!!

Pluggartorsdag

Vaknade lite senare än vad jag hade tänkt, men nu har jag fått i mig frukost och ska göra mig i ordning och sedan traska de få metrarna till Eko. Helt sjukt så nära jag har till skolan. Typ som hemifrån mig och till ICA kanske...

Plugg till tolv, sedan lunch och därefter plugg till 14 och sedan föreläsning till 16. Så ser dagen ut än så länge och vad som händer ikväll återstår att se.


Vajan

Det var riktigt trevligt ikväll. Vi grillade korv med bröd och åt goda potatissallader och till det så dracks det så klart vin. Lite lullig blev man väl alltid, men det hör ju som till.

Blev ändå en tidig kväll och jag var hemma kring kvar i nio. Ska faktiskt strax krypa i säng, men först läsa klart boken som jag fruktat mest av allt med T1 - "An Introduction To The European Conventions On Human Rights".
Fast med handen på hjärtat fattar jag egentligen ingenting, men det är tydligen så det ska vara också. Imorgon blir det plugg från och med 9.00 på Eko och sedan föreläsning på eftermiddagen.

Jag ska även ta tag i mitt tränande. Isabelle pushade på mig så vi ska gå tillsammans, på Friskis & Svettis så klart! Kul, kul, kul! Ska förbi där imorgon och ordna med gymkort så jag kan börja träna på en gång.

Nä, nu väntar sängen på mig..


Bilder från reccegasken

Här kommer lite bilder från reccegasken på Norrlands. Åh, jag önskar att jag själv hade en kamera med mig den kvällen.. Ska försöka få tag i Isabelles bilder och lägga upp dem också.

Jag och mina bordskamraterJosefin och jag


Snabb dag

Sådär ja, nu har jag varit på föreläsning, hunnit springa på stan en sväng, mötte upp Ida där och därefter traskade vi hem till mig. Vi mumsade på resterna av kladdkaka sedan igår och bara gjorde ingenting. Himla mysigt att få sällskap emellanåt! Klockan är redan 20 i fyra och det märks att tiden går fort när man har roligt!

Nu ska jag renskriva anteckningarna från föreläsningen och sedan läsa lite. Sedan ikväll ska jag på Vajans reccegrillning. På med långkalsonger för det är kallt ute och vi ska ju grilla och mysa. Egentligen skulle jag mest av allt bara vara hemma och ligga i soffan hela kvällen, men jag tror det kommer bli himla kul så det är bara att klä på sig och pallra sig dit kl 6.


För trött

Jag somnade säkert inte förrän efter ett igår även fast jag la mig kl tio. Låg och vände och vred mig i sängen och kunde absolut inte sova. Självklart tog jag mig inte upp ur sängen idag i tid till föreläsningen utan jag försov mig. Tur det går en föreläsning kl 10.15-12 också, så jag får väl hoppa på den. Jag hade ju helst av allt velat göra bort det nu på morgonen, fast jag kan ju inte göra något åt saken.

Nu är jag faktiskt rätt pigg ändå, men det är ju nu det. Föreläsningen har ju redan börjat. Funderade ett tag på att gå på slutet av den här föreläsningen och sedan början på nästa, men sedan insåg jag att då kanske jag missar något.. Så jag får bita i sura äpplet och gå senare. Fan Lina. Klantigt!

Nu ska jag äta frukost, plugga lite och sedan göra mig färdig för dagen.


Trevlig kväll

Har haft det himla trevligt ikväll. Ida kom förbi och vi surrade en massa och sedan gick vi och hämtade ut mitt paket från H&M och köpte kladdkaka på ICA som vi smaskade i oss när vi kom hem. Sedan en massa mer prat. Alltid lika trevligt!
Har bestämt oss för att se Patrik 1,5 på bio tillsammans så nu ska vi ta tag i den saken!

Nu har jag duschat och sitter och dricker en kopp varm choklad här framför datorn. För omväxlingens skull spelar jag Lugna Favoriter på radio och har det riktigt mysigt. Tänker faktiskt hoppa i säng nu och lägga mig och läsa en stund innan jag somnar. Har föreläsning 08.15 imorgon och av erfarenhet vet jag att jag måste få ordentligt med sömn innan om jag ska hålla mig engagerad hela tiden.

Så, godnatt!

Happy again

Pappa har visst beställt en projektor till mig och jag hoppas att jag får den innan helgen. Den är i varje fall på lager! Så då ska jag spendera helgen i soffan om jag har lyckats få till den. Jag är ju inget vidare teknisk, men jag är bra ändå! På MÅNGA andra saker och det är jag stolt över!

Som Ida sa: "Jag vet ingen som nöter lika mycket RIX FM som du!"
Men vad ska jag göra istället?

Tack pappa, du är bäst!


Otur

Nu visar det sig att TVn är restnoterad till 3/10. Jätteroligt...

Ibland önskar jag att man visste saker i förväg, för mamma och Reidar erbjöd sig ju att låna ut en TV till mig, men jag tyckte inte att det behövdes eftersom jag snart skulle få min.

Jo pyttsan. Snart som i början på oktober... Fast det är väl snart om man jämför med att första PM:et ska lämnas in den 2/10, men inte snart när det gäller att vara helt utan TV.  

Suck...

Ingen avi kom med posten idag heller, bara en räkning och gratiskuponger på kaffe och bullar på ICA.

Men imorgon kanske? Det är bara att hålla ut. Jag har ju klarat mig utan i över en månad så några få dagar till ska väl gå an...

Åter till pluggningen. Jag råkade visst somna och sov bort 2 timmar. Så går det när man är trött...

Dags för pluggning

Har varit på benen sedan kring åtta i morse och ätit frukost, kikat runt här på nätet och lyssnat på Rix Morgonzoo

Nu har jag tänkt plugga lite. Har ingenting på skolan idag så jag ska bara vara hemma och plugga. Ska ringa och höra vad Ida gör senare idag så kanske jag får sällskap en stund i ensamheten.

Kring 11.30 så brukar posten dimpa ner på hallgolvet och då hoppas jag att avin för TVn kommer. Då ska jag se TV hela kvällen!

Till er som vill komma hit...

... och festa loss på nationerna med mig så gäller detta.

Man behöver terminskort/Studentkort/Mecenatkort eller motsvarande för innevarande termin. Dessutom ska man visa id-handling. Observera att hel- eller flerårskort samt kort utan giltighetsdatum för svenska studenter endast gäller om man kan visa upp intyg från universitet/högskola att man läser under innevarande termin. Endast antagningsbesked gäller inte som intyg. ISIC-kort, CSN-kort eller SSCO-kort är inte giltiga.

60 kronor för en vecka, 80 kronor för två veckor och 100 kronor för fyra veckor. Tilläggsveckor kostar 20 kr. Observera att du måste ha med dig ditt hemkårleg och fotoleg för att kunna använda ditt gästkort. Endast gästkort räcker inte för att bli insläppt på nationerna.

Så, då vet ni. Till er övriga som kommer och hälsar på och som inte studerar, vi får rocka loss på BJ istället!

Jobb

Undra om jag skulle ha hittat mig ett jobb? Så man får komma ut och göra något annat än bara hänga framför böckerna. Att söka skadar ju inte och det betyder ju inte alls att jag får det. Visstid vid behov låter ju bra, så detta jobb skulle kanske sitta fint?

Ska anmäla mig som intresserad inom kommunens äldreomsorg, stöd till funktionshindrade och förskola. Någonstans ska det väl kunna nappa. Helst av allt skulle jag vilja jobba natt...

Måste ordna med referenser hemifrån i varje fall.

Eller så kanske jag skulle ha börjat knega på Norrlands i Majs Café så jag får ett KK-kort. Det skulle sitta fint. Då får jag gå före i köerna på alla nationer och det är gratis till och med och det bästa av allt - jag får ta med mig en kompis gratis! Då kan vi vinka till alla andra som står och hänger utanför i kön i cirka en timma, minst, när vi går förbi och blir insläppta.

Men det är nog inte vidare lätt att få jobb där heller för ALLA vill ju ha ett KK-kort....


I like food

Nu har jag fyra matlådor med Korv Stroganoff och ris. Smaskigt! Det var premiär för mig att laga det "på riktigt" och jag blev nöjd med resultatet när jag provsmakade. Får väl se om det är lika gott imorgon när jag ska äta det till middag.

Skulle baka lavabröd ikväll också hade jag tänkt, men ICA (ett ICA Supermarket till och med) här bredvid hade varken vetekross eller rågkross så det blev inget av det. Om jag inte missminner mig så letade jag efter det på ICA MAXI här i Uppsala, men hittade det inte där heller. Har det slutat att tillverkas eller finns det bara på ICA Supermarket i Storuman?

Söker på nätet nu efter enkla bröd som jag kan laga som inte kräver någon jäsning. Det går så mycket fortare då och enklare att baka tycker jag. Någon som har något recept på lager?

Oteknisk

Ja, ja, ja - det är bara att inse att jag är oteknisk. Jag får inte de bakre högtalarna att fungera.. Men så lätt är det inte när jag inte vet om jag har skarvat rätt heller. Jag skulle ju kunna använda högtalarna ändå, men han som ägde lägenheten tidigare har dragit sladdar som inte syns ända bak till de högtalarna och det är så snyggt att man slipper se sladdar här och där för det är det fulaste jag vet! Så jag tänker också ha så eftersom allt är klart, men då måste jag ju alltså skarva och det är där problemet är.

På instruktionen om hur man använder sockerbiten så står det: "Gör det själv ENDAST om du säkert vet hur det skall utföras. Felaktig montering kan medföra livsfara och brandrisk."

Så jag tror jag låter det vara tills någon kunnig person kliver in genom min dörr.

Måndag, en ny vecka

Basgruppsmöte mellan 8-10 och sedan hade vi första seminariet om lagtext. Kul med diskussion!

Jag har inhandlat "sockerbitar" från Claes Olhson så nu ska jag motera färdigt surroundsystemet och sedan renskriva lite anteckningar jag lägga upp en plan för veckans pluggning hade jag tänkt.

Senare i eftermiddag ska jag göra storkok på Korv Stroganoff och ris hade jag tänkt. Korven ligger på upptining så nu finns det ingen återvändo. Mamma lagade smaskig köttgryta igår och det blev tre mål över, bland annat ska jag äta det till middag idag hade jag tänkt.

Jag som trodde jag skulle ha fått TVn idag, men jag gick på en stornit. Det var bara en massa reklam och lönebeskedet från Storumans Kommun och det innebär alltså att jag fått lön idag! Jippie! Något att glädjas över och sedan får jag väl hoppas på att avin dimper ner i brevinkastet imorgon istället.

Färdigpluggat

Sådärja, nu var jag klar med dagens pluggning. Rätt så fort var det gjort och det känns skönt. I och för sig var det inte så krävande uppgifter men ändå, hädanefter ska jag aldrig göra dem kvällen innan. Jag har haft hur mycket tid som helst, men det är disciplinen det är fel på.

Nu blir det duschen och sedan hopp i säng. Kl 8 imorgonbitti har vi basgruppsmöte så då gäller det att vara pigg och alert. 

God natt! 

Åter igen ensam

Det har varit hur mysigt som helst i helgen och vi har fått en massa gjort. IKEA, Biltema, ClaesOlhson, Plantagen, Bauhaus, ONOFF med flera har fått besök. Bildbevis kommer för nu har jag köpt en kamera!

Men usch vad det är tråkigt att vara ensam igen. Jag kommer aldrig bli van med ensamheten... Det känns i maggropen. Usch... Undra när jag får besök igen?

Nu måste jag ta mig i kragen och plugga inför seminariet imorgon!


Besök

Snart kommer mamma och Reidar. Jag är ju så bortskämd med allt besök jag får! Vi ska som sagt pyssla med lägenheten och jag lär ju trivas ännu bättre sedan när jag fått upp alla mina tavlor.

Troligtvis får jag mer Storumanbesök till veckan. Det ser jag fram emot!

Reccegasken

Hur ska jag kunna undgå alla gasker som kommer i min väg?

Nej, det finns inte en chans. Jag har hur kul som helst VARJE gång och jag vill gå på VARENDA gask! Oh my god, give my some money så jag har råd till det!!
Kvällen till ära träffade jag båda kusinerna faktiskt. Norrland i all ära (även fast de kommer från Stockholm).

Nu, efter några nattmackor, så hoppar jag i säng. Mamma och Reidar kommer imorgon så då ska det borras i väggarna, men först lite sömn som sagt.

God natt!

MSN

Åh, jag har ju glömt bort mitt lösenord till min hotmail och nu kan jag inte logga in på MSN. När jag trycker på knappen "Glömt lösenordet?" och klickar mig vidare så säger den tillslut att instruktioner har hamnat i inkorgen på min hotmailadress. MEN JAG TAR MIG JU INTE IN!!!!!

Hur fan har de tänkt det? Jag kan inte logga in och instruktioner skickas till mailen som jag inte kan logga in på. Hmm... Någon som vet hur man gör? Annars får jag väl skapa ett nytt konto och lägga till ALLA mina fina vänner jag har där istället..

Kamera

Klappat och klart. Denna kamera blir det. Den är i det bättre laget enligt ONOFF och den är inom mitt tak på 2000 kr. Tyvärr orkar jag inte cykla till Boländerna nu för det är en bit och jag hinner inte innan gasquen, men jag köper den imorgon istället.

Snälla Isabelle har lovat att låna ut sin kamera ikväll och jag ska fota en massa på reccegasquen, eller VI ska fota för vi ska gå tillsammans.

Men händanefter lovar jag att det ska publiceras mer Uppsaliensiska bilder här på min blogg.

I ett paketEn students bästa verktyg fick jag i ett paket på posten av pappa. TACK!

Nu kan jag göra roligare saker för pengarna jag annars hade behövt lägga ut för allt det där ;-)

Är du kvar?

Jag undrar om Kristina (Erikas travtipparkompis) fortfarande läser min blogg?

Pubrunda med Ypsilon

Igår var verkligen en pangkväll! Ett hel hög med glada tjejer som sprang runt på alla Uppsalas 13 nationer. Starten gick på Norrlands så klart och sedan vidare. Ungefär en halvtimma på varje nation, så det gällde att dricka fort. På varje nation var det en tävling på vem som drack snabbast respektive långsammast. Två gånger vann jag vilket innebar en gratis cider på nästkommande nation. Gratis är gott! Dock förlorade jag en gång på grund av allt surr med dessa härliga tjejer så straffet blev att få ett nummer av en kille på nästkommande nation. Jag gjorde ett tappert försök på V-dala, men killen i fråga var så stressad så jag hann inte få det av honom, utan han pekade på en tjej som hade hans nummer och sa att hon kunde ge mig det. Haha... Kul kille!

Kvällen skulle avslutades på Stocken (Stockholms nation) men det var en sådan lång kö och klockan var kring halv tolv och de stängde ett (kön hade rört sig ungefär 4 meter på tjugo minuter och kön var lååååång) så vi bestämde oss för att avsluta kvällen istället och ta igen allt dansande ikväll på reccegasquen!

Jag hade alltså i överlag himla trevligt med alla tjejer och anmälde mig till Höstyran som är nästa fredag. I'm looking forward to it..


Ingen motivation

Vaknade 9 imorse och fick panik för jag skulle träffa basgruppen 9.30, så det blev en aningen stressigt!

Efter vi hade slutat så gick jag på H&M en sväng och när jag åker ner för rulltrappen så hänger det en svart kappa för 298 kr. En 34, en 36 och en 38 hängde på stången och i övrigt fanns den bara i rosa. Ryckte åt mig både 34 och 36 och provade dem. Storlek 34 satt som smäck och det blev ett fynd. För övrigt hade storlek 38 redan försvunnit på de få minuterna jag var borta. Jag antar att de gick åt som smör i solsken och till och med kassörskan tyckte att jag gjorde ett bra fynd. 298 kr! Gratis är gott!

Nu sitter jag här hemma och har ingen motivation till att öppna böckerna även fast jag borde. Fast efter klockan 16 ska jag börja göra mig i ordning inför pubrundan. Kl 18 ska vi träffas på Norrlands! Så det är väl bara att ta tag i pluggandet i ca 1,5 timmar och sedan tänka att jag faktiskt inte bara gjort ingenting idag.

Missförstånd

Jag kommer inte hem till helgen som det kanske kan misstolkas i föregående inlägg. Jag kommer hem på allhelgonahelgen, den 30 oktober - 3 november. Någon som vet om hotellet ska ha fest då? Kan inte någon vänlig själ kolla upp det åt mig? Please...


Bums i säng

Nu tänker jag krypa i säng, läsa en stund och sedan somna så kanske jag vaknar pigg och utvilad imorgon kl sju för en morgonpromenad. Drömma kan man ju alltid, men det funkade ju sist! Jag ska inte vara på skolan förrän halv tio så jag det blir en lugn och skön morgon utan stress om jag kliver upp och startar dagen med morgonpromenad och sedan brakfrukost, utan min frukostvän tyvärr, men det kanske vi hinner planera in till helgen när jag kommer hem.. Det är så mycket jag vill göra, så det lär bli fullspäckat schema så jag hinner med allt när jag väl är hemma.

Nä, det är ju sängen som gäller. God natt!


Kamera

Jag vill ha en kamera, helst ikväll, fast allra helst tills imorgon kväll då pubrundan hägrar!

Jag har ett tak på 2000 kronor, sedan spelar det ingen större roll vad det är för kamera, för man ska bara kunna ta kort med den. Som student har man inte råd med lyxprylar.

Men som många av er säkert redan vet är jag lost i teknikdjungeln, så någon som har något hett tips?

Tröttsam dag

Jag klev upp klockan 7 och hade sedan föreläsning mellan 8.15-10.00. Jag höll helt ärligt på att somna innan rasten, vilket betyder att jag måste bli bättre på att lägga mig om kvällarna. Skärpning! Efter föreläsning hade vi basgruppsmöte som höll på ända till strax innan 14 då vi begav oss till Universitetshuset och hade en föreläsning till. Den förstod jag allvarligt talat inte mycket av och nu när jag har renskrivit mina anteckningar sedan båda föreläsningarna har jag knappt en aning om vad den senare egentligen handlade om. Bra Lina. Fast jag vet att jag inte är ensam om att inte förstå så mycket och då känns det genast mycket bättre.

Resten av kvällen ska jag väl tillbringa med att fortsätta läsa. Tack vare att jag är utan TV har jag inte så mycket annat för mig.

Avslutar med ett citat av Melander:
"För juridikstudenten gäller det att lära sig det juridiska spelets regler utan att förlora sin själ."


Grannäs

Mormor och morfar bor nog på en av världens finaste platser.


Och vi har turen att ha stuga där.

Bilderna är tagna av Rickard Hägglund.


Sveriges Rikes Lag

Mellan 10 och 12 var jag som sagt var på universitetet. Nu kan jag kan (hoppas jag) skillnaderna på e contrarioslut, direkt tillämpning, restriktivt slut, analogislut etcetera. Jag har även lärt mig hur man använder den blå, den riktiga, lagboken. Tanken med den är att den ska följa livet. Först gifter man sig, äktenskapsbalken, sedan skaffar man barn, föräldrabalken, sedan dör någon och man får ärva, ärvdabalken, och för pengarna man ärvt köper man mark, jordabalken, och bildar fastighet, fastighetsbalken. Därefter ska man börja tänka på miljön, miljöbalken, och därefter kommer byggningabalken. Sedan skaffar man ett företag och börjar handla med varor, handelsbalken och sedan det komma sig att man kan komma att kräva skadestånd, skadeståndsbalken. Därefter går företaget i konkurs, konkursbalken, och efter detta kanske man gör ett brott för att försörja sig, brottsbalken, och det leder till rättegång, rättegångsbalken. Ungefär så...

Sedan cyklade jag hem och åt fruktsallad. Fanny tipsade mig om att skiva äpplen och bananer och äta det tillsammans med keso. Jag var skeptisk till en början, men det var riktigt gott! Det blir nog min lunch / mitt mellanmål framöver.
 
Nu sitter jag med näsan i böckerna och tvättmaskinen går för fullt samtidigt som de håller på att renovera hela trapphuset tror jag. Det stör mig för det lever om ordentligt, men det är smällar man får ta när man bor i lägenhet. Sedan att jag har världens finaste lägenhet är ju bara en bonus!


Hurtbulle

Kl 7.20 steg jag ut ur lägenheten och stegade på tills klockan var 8.00 då jag gick och köpte mjölk och nybakat bröd på ICA. Har smaskat i mig en god brakfrukost och nu ska jag göra mig i ordning för att traska iväg till universitetet. Önskar dock att jag kunde känt mig mer pigg och utvilad, men så går det när man inte somnar i tid. Men nu blir det ändring på det med! Senast 23.00 ska jag ligga i sängen för jag somnar liks ändå inte på en gång, inte i detta spökslott.

Nej, bäst att göra mig färdig. Ha en bra dag allihopa!


REKORD!

Jag hade 98 unika besökare igår! Hallå, så många vänner har jag inte ens på facebook...

KUL!


Effektiv kväll

Jag är ingen klippa på att laga mat - ännu. Eller i vart fall inte att beräkna för flera portioner. Spaghettin som jag kokade för att det skulle räcka till alla måltider tillsammans med köttbullarna räcker med nöd och näppe till i lunch imorgon. Antingen så åt jag som en häst till middag, eller så beräknade jag som sagt fel. Men köttbullar har jag så det räcker och blir över - det är ju enklare att beräkna!

Var på promenad ikväll, men den blev inte så lång som jag hade hoppats på för batteriet i mp3n tog slut, så jag gick hem och pluggade istället. Oh, vad jag känner mig duktig! Ni kommer bli less på allt tjat om universitetet och tänka "Pluggar hon jämt?". Eh, jo. Jag gör nog det, men så går det när man har (för) höga ambitioner.

Veckans ljuspunker är i vart fall pubrunda på torsdag och Norrlands reccegask på fredag. Jag är glad att Isabelle också ska följa! Sedan hoppas jag på besök av mamma och Reidar på lördag till söndag ;-) Jag behöver hjälp med att sätta upp tavlor och skjuts till IKEA etc. Sedan går det ju fortare att plantera om blommor om man är två.

Sedan fick jag höra något ikväll som förvånade mig totalt och jag hade väl hakan i golvet där ett tag tills jag plockade upp den igen, men det är väl så - man ska aldrig sluta förvånas. Glad blev jag så klart, det är ju oundvikligt i det här fallet, men vad hjälper det? Ingenting. En liten fjäril fladdrade i magen, men den försvann lika fort.

Nä, nu pyser jag i säng. Skulle ha varit ute på promenad imorgon på morgonen, nu när jag laddat mp3n, men frågan är om jag är pigg på promenad kl 7? Jag hoppas det.


Böckernas värld

Gissa om jag längtar tills denna bok kommer ut?

Laptopväska

Varför ska det inte finnas en enda rosa (alternativt mönstrad) väska till min 17" laptop? Denna tycker jag väl är helt okej, men jag känner inte för att lägga ut 1500:- för en väska till min laptop som ändå står framme på köksbordet dygnet runt.


Jag får väl helt enkelt leta vidare. För enkelhetens skull kanske jag skulle ha valt en mindre dator, bara för att få ha en snygg väska, eller åtminstone för att hitta en väska jag tycker om och som jag vill släpa runt min värdefulla ögonsten i.

Men rosa skulle ju definitivt matcha mitt mobila bredband!

Alla är välkomna med tips och förslag i denna djungel. Ni vet kriterierna - 17", "tjejig" och en väska, inte en ryggsäck.
Datorn och lagboken väger upp varandra ganska bra så jag kan ha dem på varsin axel, så slipper jag bli sned efter dessa 4,5 år tack vare lagboken.

Vilken syn på kvinnor!

I lördags när vi var ute så träffade vi en kille med en, för mig, väldigt konstig syn på kvinnor. Han påstodde att vi kvinnor enbart skulle vara hemma i köket, laga mat och föda barn. Om vi inte vore så karriärsinriktade så skulle det inte finnas några krig här i världen. Det finns alltså krig för att inte alla kvinnor vill stå hemma och laga mat till sina män hela dagarna.

Först trodde vi att det var ett skämt, men det visade sig att han var helt gravallvarlig! Jag kunde bara inte låta bli att inflika att han pratade med fel grupp med kvinnor eftersom vi alla skulle bli jurister.
- Feminister, sa han
- Nej, jurister!
- Feminister!
- Nej, JURISTER!
- Ja, just det ja, feminister.

Tydligen är jag feminist för att jag ska bli jurist och vägrar stå hemma och laga mat och föda barn resten av livet (fast laga mat och föda barn tänker jag göra ändå, men inte på heltid) och på grund av sådana som mig så finns det krig här i världen.

Jag säger bara det:
- Vilken syn på kvinnans roll i samhället!!

Avslutningsvis så blev vi av med kvinnohataren genom att påpeka att han hade tomt i glaset.

Ny vecka, nya tag

Har varit på skolan på förmiddagen. Vi i basgruppen träffades efter att vi hade haft biblioteksinformation. Nu sitter jag här hemma och har ätit lunch, ska läsa lite och sedan efter klockan ett kommer Ida och hälsar på. Alltid lika trevligt med sällskap!

Annars har jag inga planer för resten av dagen annat än att jag ska laga storkok av spaghetti och köttbullar så jag har så jag klar mig i veckan. Sedan antar jag att näsan kommer vara i någon lärobok resterande tid av dagen om inte något spännande inträffar...


Ljuva sommar

Jag älskar denna bild!Helt klart var det här den bästa helgen på hela sommaren. Jag får flashbacks och minns det med glädje. Båtturen var en av de bästa händelserna på hela sommaren. Jag vill tillbaka..

Besök

Jag ska få besök i eftermiddag, inga mindre än Emmy och Daniel.

Usch, jag börjar nästan bli bortskämd med alla dessa Storumanbesök. Men jag gillar det skarpt! Att jag skulle ha hunnit med att få två besök (egentligen tre med Ida och Mange, men de bor ju här så det är ju en annan sak) så här i början av flytten (har ju bara varit här i 3,5 veckor) är ju väldigt positivt och det bådar gott! Nu väntar jag bara på alla andra som har lovat att de ska komma hit.
 
Bäst att hoppa in i duschen nu, för de är snart här!

Fin bloggare

Vad kul att Linda också har börjat blogga. I like it!

På så vis håller jag ju koll på ännu fler av mina favoriter där hemma.Yesterday

Gårkvällen var bra. Sushi var sådär.. Inte dåligt, men ändå inte gott. Lagom. Säkerligen kommer jag att äta det någon fler gång, bara för att.

Är trött efter helgens bravader, så helst av allt hade jag legat i soffan och kikat på TV idag, men i bristen på TV får jag väl göra annat istället. Plugga kanske? Jag har ju faktiskt ändå inget bättre för mig..

Nä, lite frukost på det här skulle sitta fint.

Pubrunda - kvällens aktivitet

Kl 18.45 ska jag möta Betty Bond och sedan beger vi oss till Sara Bond. Vi ska äta sushi (spännande, jag har aldrig ätit det) och sedan ska vi gå på pubrunda och avslutar den på V-dala där vi ska dansa hela natten lång. Ska bli så kul!

Ikväll, mina kära vänner, ska jag bli duktigare på att ta bilder så ska ni senare få "träffa" mina fina vänner.

Orättvist

Vi vann inte igår. Det förstörde hela kvällen för vi hade det bästa spexet. Vi hade inga VM -94 låtar om att vi skulle gräva guld i USA. Vi gled inte på bananskal på Glennmark, Orup och Strömstedts eller på Robbie Williams låtar. Okej, de är trallvänliga låtar, som alla kan - MEN VI VAR BÄTTRE. Vi däremot hade skrivit en EGEN låt, på engelska till och med plus att vi hade en bra minipjäs.

Annars var första sittningen helt okej. Förrätten var ingen höjdare, varmrätten däremot var toppen. Efterrätten var väl helt okej. Jag hade en bordsdam till herre och till höger om mig satt låtsaskillen "Jonas, Kalle, Petter etc" (han fick alla möjliga namn) och jag drack "hans" snaps och öl också. Gratis är gott och det kan JF få stå för eftersom Bond blev snuvad på segern.

Vi ska ha vinnarmiddag ändå och alla vet att vi var bäst trots allt. I vart fall det bästa laget med den bästa sammanhållningen, men tydligen räckte inte det till (att vi hade bästa spexet var ju helt klart). Jag vet inte var det gick fel, för allt vi gjorde var klockrent.

När allt kommer till kritan var det orättvist och tävlingsmänniska som jag har blivit ända ut till fingerspetsarna tack vare min fina, fina häst (jag tror inte jag var det innan jag började tävla, inte som jag är i dag i varje fall) så grät jag två tårar till och med. Jag blev så sentimental när gänget samlades efter beskedet och vi alla visste ju att vi skulle ha vunnit så de var en hel del känslor samlade.

Jag ska sluta tävla - jag vet att jag är bäst ändå. Punkt.


Ingen planerad start på dagen

Det blev ingen morgonpromenad. Jag var för trött och sov som en stock helt enkelt. Skyller på föregående inlägg. Men från och med måndag ska det bli ändring på den saken.

Nu har jag fikat och pluggat lite och ska nu göra mig i ordning för stan. Måste vara tillbaka senast kl 14 om jag ska hinna göra mig färdig innan kl 16. Bäst att lägga på ett kål!

Ha en bra fredag allihopa, för det ska jag ha!

Spöken?

Vad är det som låter när jag släckt lampan och ska sova? Det prasslar i hela rummet och det låter som om en plastpåse sakta rör på sig. Så knäpper det hela tiden tills jag somnar. Vad är det? SPÖKEN?!!

Det låter inte när jag har lampan tänd och det kommer mest från ena hörnet. Jag lovar, jag har letat ÖVERALLT (till och med, den mörkrädde som jag är, har jag vågat kika under sängen) för att försöka lista ut vad det är, men har ännu inte hittat lösningen, så det mesta tyder på att jag har spöken här också. Förföljer de mig?

Men vet ni en sak - jag är bara lite rädd. Det är mest jäkligt irriterande med de där knäppningarna. Jag vill ju faktiskt sova ifred.

Dags för sängen

Ikväll har jag varit duktig ska ni veta. Keep up the good work, säger jag bara och då kommer jag greja tentan galant!

Nu kryper jag i säng. Är "ledig" imorgon och ska börja morgonen med en långpromenad. Det var länge sedan och det är verkligen välbehövligt! Sedan blir det lite plugg och en sväng på stan. Skulle ha införskaffat mig en locktång så kan jag göra lockar i håret imorgon - dagen till all ära.

16.00 imorgon på V-dala. Vi ska vinna!

BOND 007Inte världens mest smickrande bild på mig, men det bjuder jag på. Jag och kameran tajmade inte varandra!


Hela långa dagen

Hela långa dagen har gått åt till studier och dagen började dessvärre med att jag försov mig. Vaknade kl halv nio och skulle vara på juridicum kl nio så det var bara att lägga på ett kål. Det blev ingen föreläsning igår eftermiddag utan den blev idag istället så jag har haft fullt upp med både seminarium och föreläsning och emellan det lite läsning.

Kusin Annica kom hit en sväng nu tidigare ikväll och vi surrade en massa. Kul att man ändå känner någon i den här staden!

Nu ska jag försöka få i mig lite mat hade jag tänkt och sedan kanske återgå till pluggandet. Jag hade så gärna sett Idol, men nu var det ju fortfarande ett problem när jag inte har någon TV.. Men har jag klarat mig i 3 veckor utan så klar jag mig nog en stund till.


Sömmerskan Lina

Min slöjdlärare skulle sett mig denna kväll. Jag var en hejare på att sy fast 007 på ledar-kimonon!

Och jag tror nog att en viss blivande sömmerska Elin skulle blivit lite stolt ;-)

UPDATE
Klart mina sykunskaper beror på min slöjdlärare som jag hade i 4:an. Att vi skulle "träffas på senare år" och få en sådan bra relation skulle jag nog aldrig i mitt liv ha kunnat tänka mig när jag var liten knatte och sydde med nål och tråd i klass 4.


En bra kväll

Det har varit så otroligt kul ikväll! Elin och Niclas kom som sagt hit och vi åt god middag på restaurangen mitt emot min lägenhet. En massa surr och jag tror jag pratade trippelt så mycket som dem. Så kul att få besök och nu ser jag fram emot alla andra besök jag hoppas att jag får!

Nu ska jag avsluta kvällen med lite pluggande hade jag tänkt..

Första föreläsningen

Idag på morgonen hade jag första föreläsningen - Rättsordningens Grunder. Inget var Galimatias utan jag hängde med hela tiden, så det känns skönt. Nu har jag städat lite och ska fortsätta lite till och sedan kl 14 ska jag återgå till studierna. Sedan har jag en föreläsning till senare i eftermiddag kl 16.15 - Juridisk metod. Jag tycker det är så spännande det här!

Om det känns så här kul hela tiden att plugga så kommer det gå galant, men det är ju mot all förmodan att denna känsla ska vara kvar i 4,5 år till.

Glada nyheter

Det visar sig att jag kanske får besök ikväll av Elin och Nicklas. Det skulle verkligen vara hur kul som helst!

Sedan är tydligen Emmy och Daniel på väg till Stockholm och ska hälsa på mig någon dag nu när de är nere. Jag känner mig bortskämd som får så mycket fint sällskap från självaste Storuman. Det hör ju inte till vanligheterna att jag får besök här.. 


Bond-kväll

Åh, vilken bra grupp vi har. I'm proud! Vilket framförande vi kommer att göra på GRAND FINAL! Det kommer bli så grymt!

För att ni ska få en liten inblick av allt vi lyssnat på hela förra veckan ger jag det till er nu.Jag som egentligen inte ens gillar Bond särskilt våldsamt mycket och som hellre gjorde något annat när pappa och Joel såg på någon av filmerna på TV känns nu som en i gänget. En Bondbrud liksom!

En tisdag i Uppsala

Hade första lektionen idag och fick träffa alla andra som också tillhör grupp 6. Vi blev även indelade i basgrupper om 5 personer och jag hade turen att komma med Malin som jag känner sedan nollningen, för vi är med i Bond 007 båda två. Vi blev även tilldelade våra PM-ämne och jag fick "Lagstiftning eller självreglering?" Det säger inte mig ett skvatt! Så det ska bli spännande att se vad jag kan åstadkomma på den fronten.

Nu ska jag bege mig till Vaksala Torg och möta upp Bond-gruppen. Vi ska träna inför spexet som vi ska göra på fredagkväll på gasquen! Vi ska ju se till att vinna allt!

Thanks to my dad

Jag är så otroligt stolt över min pappa!

Jag tror det är få personer som ens förstår vad han egentligen har gjort, men jag vet. Jag vet bland annat hur mycket tid, skulle vilja säga 24/7, energi och vilja han har lagt ner på det där projektet. Imorgon kommer kungen för att inviga fabriken.

Jag avundas alla de som får vara där imorgon.

Morgonmys

Riktigt skönt att vakna upp kl halv 8 och veta att man inte behöver stressa till skolan. Lyssnar på RIX Morgonzoo, har fikat och sitter nu här, fortfarande i morgonrock. Vilka härliga morgnar jag kommer att få!

Nu ska jag ta och städa undan här litegrann och sedan göra mig i ordning och pallra mig iväg till universitetet. Sedan är dagen öppen för förslag, men faktiskt så skulle jag ha ordnat med alla mina papper som dräller runt här, vika lite tvätt och plantera om blommorna. Bäst att ta mig i kragen så jag får lite ordning här inne.


Guldkorn

Jag har ju glömt bort att berätta om dagens guldkorn!

För det första så var jag på Norrlands med Anna och Hanna och jag fick läsa både VK och VF. Åh, vad jag har saknat det! Framöver ska jag försöka ta mig till Norrlands varje dag så jag håller koll på vad som händer där hemma.

Sedan när jag just var på väg att cykla hem så träffar jag kusinen Annika på stan. Helt otroligt, vilket roligt sammanträffande. Bägge kusinerna på bara 2 dagar och vi har sprungit på varandra. Väldigt trevligt! Surrade en stund och vi bestämde att hon och Johan ska komma och hälsa på här hos mig nu i veckan när det passar.

Det var dagens guldkorn det.

Något för mig?

Vad är detta? Något för mig? Jag tror verkligen det!

Men hallå, hur ansöker man om ett stipendium? Det har jag aldrig gjort. Eller jo, en gång när jag 2:an. Selfrid Gardfalls stipendium om jag inte missminner mig, men det var nog inte tillräckligt bra, för jag blev inte uppropad i kyrkan och några pengar såg jag inte skymten av heller.

Sista ansökningsdag är nu på torsdag den 4 september!

Intresserad?

Terminskurs 1: Grundläggande juridisk metod, statsrätt och konstitutionell EG-rätt, 27 hp.

Det här är säkert mamma intresserad av. Sedan kanske någon annan själ också...

Välj bara grupp 6 uppe i högra hörnet, så finns mitt schema där.

Första dagen

Vi hade introduktionsföreläsning på morgonen där vi blev informerade om vad som ska hända denna termin och lite annat. Nu har vi blivit indelade i grupper och jag tillhör grupp 6 som i huvudsak kommer ha föreläsningar och seminarium mellan 10-12. Toppen, för det var mitt förstahandsval. Så imorgon är första lektionen kl 10.15 på Gamla Torget.

Sedan har jag sprungit en sväng på stan. Köpte lite kläder på H&M, den sista boken som fattades i högen av all kurslitteratur och överstrykningspennor. Sedan la jag mig i soffan och läste lite tills jag somnade. Nu är jag fit for fight igen och väntar på att maten ska bli klar. Värsta gourmé-middagen - fiskbullar och potatis.

Ikväll ska jag fortsätta ta mig an lite böcker så jag får mig en liten inblick det hela.

På Accent såg jag för övrigt en snygg väska som jag absolut vill ha. Dock gick den på 1799:-, men den skulle jag kunna använda resten av livet, för det är en portfölj. Sjukt snygg! Jag vill ha! Tänk att bära runt lagboken i den... En väska måste jag i varje fall ha och den måste vara rymlig, men det återstår att se vilken det blir i slutändan. Har hittills bara hittat portföljen och en annan väska, men den var brun, så det blir ingenting av det. I like it black!


RSS 2.0