Klassmiddag

Det var trevligt till en början fastän det dröjde säkert 45 minuter innan vi fick vår mat. Det var gott i varje fall, och billigt! 63 kr för hamburgertallrik och en cola. Men tillslut började alla festande studenter komma dit och det blev livat. Då tackade jag för mig, betalade och gick hem.

Har sett DH på tv och sedan tittat på en massa kläder från H&M. Tror jag ska klicka hem en beställning därifrån snart. Behöver lite vårnytt i garderoben känner jag.. Nu är jag less på svart och grått och vill ha somriga färger!

Nä, nu ska jag hoppa i säng och läsa ut Här och Nu.


Humor

Jag gillar föreläsare med humor och en sådana hade vi idag. Alltid trevligt att lätta upp stämningen emellanåt! Men det var skillnad att sitta 4 timmar istället för 2.

Nu har jag pluggat klart för dagen och ska göra mig i ordning inför klassmiddagen som börjar kl 19. Jag ska bara stanna och käka ihop och sedan hem och se DH. Spännande! LIte renskrivning från dagens föreläsning borde jag även hinna med, hoppas jag. Det är ett pressat tidsschema just nu med seminarium redan imorgon och jag har inte ens börjat titta på uppgiften plus att jag ska ha hunnit läsa 90 sidor skadeståndsrätt till kl 10 imorgon. Det är bara att inse att jag inte kommer hinna allt och försöka prioritera bort något.

Nej, en snabb middag på Snerikes väntar. Har beställt Snerikesburgaren och hoppas den är god.

71 sidor...

... skadeståndsrätt har jag avverkat på 2 timmar. Bra gjort för att vara kurslitteratur! Undra om det är gårdagens streckläsning som håller i sig, eller för att jag tycker det verkar spännande med skadeståndsrätt? Skönt att slippa avtalsrätt, kontraktsrätt och fordringsrätt. Det är inte min grej.. Men skadeståndsrätt, ja ni hör ju bara på namnet så intressant det är. Hoppas det blir bra avslutning på terminen!

Att jag har lyckats plugga hemma är för mig en gåta. Det brukar alltid gå dåligt, men idag lyckades jag riktigt bra! Ska göra mig i ordning, gå på ICA och köpa lite frukt och sedan traska iväg till Eko för att få lite träsmak i rumpan efter 4 föreläsningstimmar. Hoppas det är en bra föreläsare för det gör allt så mycket bättre!

Skadeståndsrätt

Idag drar skadeståndsrätten igår. Vi har två föreläsningar i rad idag, från 12-16. Dessförinnan ska jag försöka hinna läsa lite i "Skadeståndsrätt" och förbereda mig lite. Ikväll ska några ur klassen gå på Snerikes och äta middag ihop. Nu ångrar jag lite att jag anmälde mig för jag har en massa annat som jag borde göra istället. Renskrivningarna ligger fortfarande och väntar på hög. Men det får väl bli en snabb middag och sedan traskar jag hem igen. Vi firar ju trots allt att vi har lämnat in våra PM igår. Skönt!

Det känns som om det är måndag idag, men det är redan tisdag. Härligt!

Dags för frukost och sedan ska jag göra mig i ordning inför dagen. Solen ser inte ut att lysa idag här i Uppsala....

UPDATE: Solen lyser visst ute och det är 5+. Underbart, snart är våren här!

Streckläsning

Hela flygplansresa och hela kvällen har jag streckläst denna bok, andra boken i en trilogi om tre karriärskvinnor. Lättsam och precis i min smak. Hade första boken tidigare i min bokhylla, men i och med pocket-utbytet hamnade den hemma hos StAnnapanna.

 

Nu har jag snart läst ut den. På mindre än en dag! Det var länge sedan jag hade tid för det.. Sist var väl i somras kanske..


Back in town

Nu är jag tillbaka i Uppsala igen. Taxin körde fel på vägen hem till Börjegatan och tänkte släppa av mig i en helt annan ände av stan. Han trodde jag sa Bergsgatan.. Och ändå var han svensk... Jag prutade en krona... Kanske skulle ha prutat mer, men jag orkade inte tjafsa. 

Jag glömde bullarna och kakorna jag fick av mormor i fredags. Typiskt! Jag visste att jag skulle glömma dem!!! Får ta dem när jag åker hem till påsk igen. Det är ju bara en vecka och två dagar innan jag åker hem igen och veckorna går ju så fort!

Nu måste jag iväg och handla lite mat. Det ekar i mitt kylskåp...

PM-dagen

Idag är det inlämning av PM, i både pappersform och elektronisk form. Den elektroniska fixar jag härifrån Stensele, men den i pappersform ska Frida så snällt lämna in till mig. Finslipar på det sista och sedan ska jag maila iväg det. Det är den här stunden som är den värsta, just innan inlämning.

Jag tror jag ska önska mig en korrekturläsare som är en hejjare på svenska i julklapp och som är van vid ord som således, härav, icke/ej, föreligga, härom, torde. Ni förstår... Så länge språket klingar fint så dras inte poängen ner nämnvärt har jag en känsla av, fastän innehållet är dåligt, för det är väldigt mycket snack om språket, tydning etc av lärarna.

Men så skönt att det snart är över. All ångest kommer släppa så fort jag tryckt på "skicka". Den 24/4 får vi besked, och då återkommer ångesten i en rask takt tills resultatet har nått mig. Antingen blir jag nöjd eller så blir jag inte det helt enkelt. Återstår att se, men fram till den 24:e ska jag inte ha någon ångest alls. Det är bara att släppa det från och med att jag tryckt på "skicka".

08.50 är min deadline hos Frida som ska lämna in det innan 10.00 på Riddartorget.

Utmanad av Linda

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Lillen

2. Ett ord på fyra bokstäver: Leka

3. Flicknamn: Lisa

4. Pojknamn: Leo

5. Yrke: Läkare

6. Färg: Ljusgul

7. Klädesplagg: Långklänning

8. Mat: Lingonsylt

9. Sak i badrummet: Lampa

10. Plats/stad: Legoland

11. En orsak att vara sen: Lastbilsolycka

12. Något man skriker: Lystring!

13. Film: Låt den rätte komma in

14. Något man dricker: Ljummen choklad

15. Band: Linkin Park

16. Djur: Lus

17. Gatunamn: Luspgränd

18. Bil: Lamborhgini

19. Sång: La Voix

20. Känd person: Lady GaGa

Jag utmanar de som vill!


En bra helg

Jag har haft en sån himla bra helg, trots omständigheterna.

Fredag morgon blev det frukost hos ÅM med Fanny. Sedan hann jag träffa mormor och morfar. Mysigt :-) Men jag hade så ont i magen hela förmiddagen och gruvade mig för begravningen...

Fredagkväll blev jag och Maria bjuden på middag hos Anna. Trevligt! Let's Dance finalen på det och vilken skräll! Laila är bättre dansare, helt klart, men Magnus har gjort längsta resan. Så mysigt att bara umgås tillsammans...

Lördagen spenderades på Rackokalven med Maria, Anna och ÅM med familjer. Mysigt med sol, renskinn, korv, varm choklad och allt vad som hör till. Jag njöt av tillvaron!
Kvällen spenderades först på Kitas. Middag med Maria, ÅM och Hanna och sedan bar det iväg till Långgatan för ett besök in mot natten. Trevligt!

Dagen har jag och Maria spenderat ihop. Försökt plugga lite emellan varven, skidskytten var spännande ett tag och lite surr på det. Till slut gav vi upp och skulle ut till Rönnvik och äta våfflor, men fick återbud pga en möjlig magsjuka. Det dröjde dock inte länge innan vi fick nytt erbjudande om middag. Smaskigt värre! Efter middagen gjorde både jag och Maria ett besök på ca 5 meter över hennes hallgolv. Bra kvinnor reder sig själv heter det ju...
Därefter blev det ett besök hos väldigt nyinflyttade Helena. Efter lite letande i kartonger fick vi oss en kopp te och lite surr på det. Sedan åkte jag och Maria ner till MC och såg film ihop med HT som också var där. Den nyaste Bond-filmen skulle vi se, men vad handligen handlade om vet jag faktiskt inte. Vi surrade nog för mycket helt enkelt.

Det var helgen i korthet. Har haft det så trevligt och det har varit så skönt att vara hemma. Få prata om allt, fundera, prata och fundera. Men det är fortfarande en massa frågor som vi aldrig kommer få svar på.... Men jag är så glad över mina vänner här! Tack för att ni finns! ♥

Jag har haft quality-time hela helgen och det tackar jag alla som har varit involverade i för det! Men vi har ju saknat en person hela helgen, men hon har varit med oss i våra tankar... Hela tiden...

Jag har tagit lite bilder från helgen, men de kommer upp till veckan.. Så har jag sagt länge, jag vet, men nu ska jag verkligen försöka. Kameran måste tömmas för den är full på ca 350 bilder så det är dags för en rensning.

Ett farväl

Igår tog vi farväl av fina, fina Isa. Det är så overkligt. Att komma hem hit och inse att det faktiskt var sant. Det har varit svårt att vara där borta i Uppsala, svårt att förstå. Men nu inser man att det är verklighet.
Orden räcker inte till..

Det var fint igår, men väldigt tungt och fruktansvärt jobbigt.

När en blomma bryts
av i sin vackraste blom
då blir marken så trist
och så fruktansvärt tom.
Men kanske ändå
att det någonstans finns
en äng eller undangömd skreva,
dit blommor som brutits för tidigt
får komma och fortsätta
växa och dofta och leva..
Inte kan väl den blomman
förvandlas till stoft
som av himlen har fått
både färger och doft?
Men kanske ändå
att det någonstans finns
en kärlek som allt kan förklara:
att den som har gjort
den blomman en gång
nu vill ha den tillbaks
för han kan inte mer
vara utan den bara...

Sundsvall

Som man säger i Sundsvall; Sönnsvall. Jaja, vi är snart där i varje fall. Fanny kör och jag är DJ Lina. Har hittat en skiva här i bilen som heter "Fanny 20 år" innehållande en massa gobitar för fem år sedan. Det ni!

Det går bra att köra, men snart är det nog min tur att ta tag i ratten.

Fick ett mms på en söt kissemisse som har flyttat från sin mamma och till ett nytt hem. Söt!Nä, nu ska jag DJ:a vidare...

Norrlandsresa

Idag beger vi oss iväg! Först har jag seminarium 9-11 och sedan måste jag ut på stan en sväng och ordna lite saker och därefter sätter jag mig på bussen mot Västerås. Väl framme ska jag låna Fannys bil och köra ut till stallet, hur jag nu ska hitta egentligen? Tyvärr har min tidsplanering redan nu spruckit för jag tror inte jag hinner rida som det var tänkt från början, men så kan det gå ibland när man är tidsoptimist! Så fort Fanny slutat jobbet så tuffar vi vidare mot hem ljuva hem.

När jag är tillbaka här i stan återstår att se. Inget är bestämt ännu, utan jag tar dagarna som de kommer.

Känns tungt att bila upp, men vad gör man? Tur vi har varann som sällskap och mitt trådlösa internet om vi får riktigt tråkigt. Dock räcker ju inte batteriet i datorn särskilt länge, men det är smällar man får ta.

Jag är nästan helt frisk idag! Skönt!! Då kan jag träna när jag kommer tillbaka hit till stan igen! Looking forward, för det börjar vara ett tag sedan nu...

Dags för lite frukost och packning och sedan ska jag iväg till Eko där vi har seminarium för en gång skull. Det gillar vi, ett stenkast från mig!

En månad, tiden går så fort...Och imorgon tar vi farväl. Tungt! För en gångs skull vill jag faktiskt egentligen inte åka hem för jag vet vad som väntar....

Berlocker

Åh, det finns så många fina berlocker hos Pandora! Desto värre har jag inte så mycket kvar plats kvar på mitt armband, men då får jag väl börja samla på ett nytt ;-) De är så sjukt snygga!! Synd bara att guldberlockerna är så fruktansvärt dyra, annars hade jag slagit till på ett sådant för jag faktiskt att silver och guld passar bra ihop, speciellt i denna smyckesform när man kan kombinera som man vill.


PM-verkstad

Mycket prat om PM nu, men det är därför att det inte finns så mycket annat i min hjärna just nu. Har nyss haft basgruppsmöte och nu ska jag skriva PM tills jag blir less. Har jag otur så blir det väl tills 20, men det har jag ingen större lust till. Ska försöka ta mig hem i någorlunda tid för jag behöver tvätta inför helgen också. Och packa. Hur jag ska hinna med allt är en bra fråga.

Dags för pm-verkstad. 1000 tecken, sedan går jag hem! Det får bli plugg i helgen, hur lite jag egentligen vill det.

Framåt

Det går framåt med min PM och målet är som sagt att det ska vara färdigt idag. Ska egentligen på damstyrelsemiddag ikväll kl 19, men jag tror inte jag hinner med det tyvärr. Har mycket att göra ikväll utöver skolan. Måste packa inför helgen och fixa lite i lägenheten så jag slipper komma hem till ett bombnedslag.

RixFM, facebook och MSN förgyller alla min PM-dagar :-)

Dags att "kötta PM" tills basgruppsmötet kl 15.

Det är ju lill-lördag idag igen! Det känns som om det är det varje dag...


Våffeldagen

Idag är det våffeldagen och även så kallad PM-dagen. Här ska skrivas PM för fulla muggar.. Idag måste jag vara klar!

Jag, Isabelle och Malin ska försöka hitta oss ett ställe där vi kan käka våfflor senare vid lunch. Smaskens! Jag skulle kunna trycka i mig hur många som helst!

Åter till PM, som ska förgylla min dag?

Bättre

Nu känns det bättre, men jag vet inte riktigt hur mkt mer jag har fått gjort egentligen. Men glass, kola-, chokladsås och strössel på det kan göra vem som helst på bättre humör igen!

Kvällen har gått i ett swisch och nu ska jag lägga mig i sängen. Ska försöka ta mig upp tidigt imorgon bitti för det är sista dagen som jag tänker skriva PM på (enligt planerna i varje fall).
 
God natt!

Föredragning

Idag har jag min föredragning om borgen. Tur den inte betygssätts utan att det bara är ett obligatorium för att "känna på" hur en riktig sådan ska vara till T3. Då måste jag lägga ner lite mer tid och energi, men nu har det inte funnits tid till något av det. Jag kommer i varje fall att redogöra för huvuddragen och det är ju huvudsaken.

Seminarium som sagt till 11 och sedan går jag nog till Norrlands och hänger där resten av dagen. Torsdagens seminarium måste göras plus att jag måste skriva mitt PM. Mycket att släpa på idag alltså, både dator och lagbok. Tungt.
Förkylningen börjar kännas bättre, så kanske kanske kan jag träna imorgon. Det skulle ju vara trevligt! Halsen gör då inte lika ont i varje fall.

Dags att göra sig i ordning. Har mycket att göra och kan ju absolut inte komma försent en dag som denna, när jag själv ska vara i rampljuset. Det går ju inte för sig! Jag måste hinna öva en gång till. "Reglerna om borgen finns i handelsbalkens 10:e kapitel i 8:e till 12:e §§....."


Orklös

Jag har inte gjort något vettigt alls idag. Det är svårt när man inte orkar. Nu är jag in varje fall hemma och ska sätta mig och förbereda det allra sista för morgondagens föredragning och sedan ska jag renskriva resten av kvällen så jag får något gjort i alla fall. Inte det som jag borde göra kanske, men det är lättsamt och jag slipper tänka..

Imorgon vill jag vara frisk! Nu måste jag vara sjuk och försöka prestera samtidigt. Det är en dålig kombination. Det värsta är att nästan alla jag känner här i Uppsala är sjuka nu och jag hoppas vi alla bär på samma virus för annars går det här väl runt, runt och runt.

Tjing så länge!


Trögt

Det går så fruktansvärt trögt med min PM. Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja utan jag gör allt annat än att plugga. Halsen gör så ont, jag är hängig, snorig och vill bara sova. Jag kan inte äta heller. Kroppens matvägran har jag ju fått erfara tidigare så det är bara att bita ihop.

Hur jag ska orka med den här veckan återstår att se. Hur olyckligt är det inte att allt hamnar under samma vecka? Jag får se det positiva i det hela; maxpoäng på PM:et är 10 av terminens hela 60 p. Det är inte mycket alls så om jag skriver ett dåligt PM så borde det inte göra så mycket. Jag gör så gott jag kan, men tar ett steg framåt och två bakåt, så jag tar mig aldrig till mållinjen.

Min värsta fiende heter prestationsångest!

En födelsedag

Idag fyller världens bästa lillebror 19 år!

Ett stort grattis!

Fullproppad vecka

Aj-aj i halsen och ingen träning idag. Typiskt. Jag vill knappt gå utanför lägenheten för det är skitväder ute. Snön ligger som ett tunt täcke och jag längtar efter våren. Hallå, det är ju snart april ju!

Har planerat veckan och den är fullsmockad redan innan den knappt har börjat. Bara att börja beta av listan på allt att göra. Fredagen kommer att bli jobbig...

Nu ska jag iväg till JB och sätta mig och skriva PM. Datorn följer med så ni får väl några uppdateringar under dagen. Kl 15 har vi basgruppsmöte och sedan skulle jag ha varit och tränat kl 17.30, men icket. Det får bli en massa renskrivning ikväll. Tänk om jag hann ikapp med allt sådant den här veckan. Skulle vara så himla skönt!

Söndagsmys

I förmiddags kom kusin Johan förbi och vi gick och fikade tillsammans på Unico, eller det blev vår frukost. Smaskigt och trevligt att få surra en stund. Kring ett gick vi hem igen och nästan direkt därpå åkte Fanny och Marcus tillbaka till Västerås. Resten av dagen har gått i ett svep utan att jag fått någonting gjort egentligen. Har skrivit lite på mitt PM och mitt CV, men inget av det är klart ännu.

Sedan har jag sett lite tv och renskrivit seminarium. Såg på Kalla Fakta som handlade om Emma Janestig. Så hemskt! Sedan Wipeout och nu är det Parlamentet i väntan på säsongsavslutningen av Beck som börjar alldeles strax.

Jag har riktigt ont i halsen. Undra om det slutar med halsfluss? En väldig miss i schemat i så fall. Kan man inte bli sjuk när man har tid att bli sjuk?

Nej, nu blir det Beck!


Min dag

Först och främst vill jag tacka så hemskt mycket för alla gratulationer! Tack, tack!

Gårdagen var toppen, fastän jag mådde lite illa. Idag har jag världens halsonta och känner mig allmänt risig så jag trycker i mig esberitox, Friggs Echinacea och Strepsils. Så himla mysigt med besök och det blir alltid så himla tomt när man blir lämnad ensam igen... Trist, så oerhört trist...

Jag fick så himla fina presenter. Rosa (så klart) handdukar, superfint halsband, armband och örhängen som mamma gjort själv, en teflongryta och en större gryta med tillhörande durkslagsgryta, en degbunke, potatispress, presentkort till strumpbyxor och en soffa. Underbart! Bildbevis kommer så småningom.
Tack så hemskt mycket för presenterna än en gång! Ni är bäst, allihopa!

Pizza till middag och sedan gjorde vi kladdkaka och såg på Robinson och Jag vet vad du gjorde förra lördagen. Jag är lite skeptisk till hypnos, men vem vet. Det kanske funkar?

Mamma och Reidar åkte igår kväll och Fanny och Marcus åkte för en liten stund sedan så nu är jag som sagt ensam igen. Vad som resten av dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt. Skulle behöva plugga så det får nog bli lite PM-skrivande tror jag.

Klassfesten

Jag har en väldigt, väldigt speciell klass. På både gott och ont. Det kom upp så mycket igår så jag var nästan i chock innan vi gick till Stocken. Jag vet inte vad jag ska tro om allt? Bättre blir det ju inte när det nästan bara är jag som tycker att saker och ting är osannolika. Då är det väl bara att försöka inse att det är sant? Jaja, nog om detta....

Jag hade i vart fall himla kul igår! Stocken var bäst, som vanligt. Ingen riktig lakritsshots blev det utan bara kopior. Blä. Sedan tog de inte kort i barerna och jag hade inga kontanter heller. Jag gick hem med ont i fötterna vid stängning som vanligt. Ska ju klämma in mina fötter i samma par skor i kväll. Aj aj. Jag bor ju numer i högklackat på helgerna.

Ska hoppa in i duschen nu och sedan skriva lite på mitt PM fram till tolv. Då ska jag och Fia luncha på Stocken ihop och sedan drar jag till Norrlands och lagar mat inför kvällens JockeYra. Sedan hänger jag där resten av eftermiddagen för det lär behövas. Vi ska laga mat till 40 pers... Spännande!

Tittar på klockan nu och inser att jag nog inte hinner med något PM-skrivande. Jag måste förbi och köpa nya strumpbyxor också för tror ni inte det blev en reva i dem igårkväll?

Årsförbrukning

Jag skulle behöva få en årsförbrukning av strumpbyxor. Eftersom jag bär det minst en gång i veckan och de är omtåliga som glas förbrukar jag ett par stycken per år. Tur jag inte har dem varje dag!

Ett oanvänt par kraschade nyss, tur jag hade ett till på lager. Men nu är lagret slut så jag måste inhandla mer!

Nu taggar jag för fest. Stocken, here I come. Jag och Frida ska hänga i baren och shotta lakrits-shots sedan ska vi dansa natten lång. Men först ska vi äta ihjäl oss på tacos.

Time to go buddies.

Framtidsyrke?

Det ser tydligen inte ljust ut på arbetsmarknaden för juristerFörväntad arbetsmarknad.
Här är Högskoleverkets prognos för hur lätt det är att få jobb om ett par år, när det som börjar studera i höst tar examen.Hämtat ur DN den 11:e mars.

Det är tur jag har spetsiga armbågar!

Sedan ska jag ju blir advokat och då är jag ju inte jurist längre ;-)

Måns-älskare

Denna låt bör alla Måns-älskare gilla lika mycket som jag!Jag har hört att han sjöng dåligt i lördags på Melodifestivalen. Falskt bland annat..
SKULLE MÅNS?
Näääää...

Klassfest

Dagen har gått lika fort som alla andra dagar. Hann med både föredragningsuppgiften och tisdagens seminarium så nu har jag imorgon till 13 och måndag fram till 15 på mig att skriva PM. Förhoppningsvis får jag mer tid under nästa vecka.

Har bokat flyg hem på påsk så den 8:e april kl 20.15 ska Jennie hämta mig på flygplatsen. Dags för lite quality-time tillsammans med andra ord.

Ska sätta på bra musik och börja göra mig i ordning inför kvällen. Kl 19 ska vi vara på Jontes och äta tacos tillsammans. Smaskigt!!

Sol, sol, sol

Det är så härligt att vakna upp och det är ljust ute! Vad jag har längtat efter dessa dagar! Det går verkligen mot sommaren nu och det känns så skönt!

Har seminarium om fordringsrätt, denna gång skuldebrev, om en timma och efter det blir det JB resten av dagen. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja med. Släpa med mig datorn och skriva PM, göra klart tisdagens föredragningsuppgift eller börja på nästkommande seminarium? Datorn kändes jobbig att släpa med så jag tror jag gör klart föredragningen till att börja med. Sedan är det bara att träna. Jag får väl öva för mina gäster i helgen. Proprieborgen, enkel borgen, skötselborgen, efterborgen - ja ni hör. Väldigt intressant (och bra) att veta...

Ikväll är det klassfest kl 19 på Jontes. Trevligt! Så det blir plugg fram till efter 17 och sedan går jag hem och gör mig i ordning inför kvällen. Frågan är bara vad jag ska ha på mig? Min garderob känns så tom (även om den är fylld till bristningsgränsen).


Önskelista

Just ja, jag har ju lovat att knåpa ihop en önskelista inför lördagen.

- Träningsbyxor (inga sladdriga)
- Sportbh:ar
- Dammsugare (inget rappel!!! Och snygg måste den vara eftersom jag måste ha den ståendes framme. Ja, så går det när män ska inreda lägenheter. Då står man utan städskåp.)
- Presentkort på div. olika ställen.
- Potatispress
- Dixie plåtburkar (tvättmedel, tepåsar, medicinsaker)
- Teflongryta med handtag och inte öron som man bränner sig på och som funkar på gasspisar. Vet fortfarande inte om man kan använda vad som helst på gasspisar men jag har då min teflonstekpanna på och den har fortfarande inte brunnit upp.
- Snygga somriga paneler till vardagsrummet
- En soffa (jag är så less på soffan jag har nu. Jag kan alltid drömma om en ny men annars köper jag en ny själv efter sommaren när jag är inte är fattig student för en stund.)

Jag insåg just att jag fick allt på mina tidigare önskelistor förutom dammsugare, potatispress, teflongryta och plåtburkarna så dessa önskar jag mig nu också.

"Spontana" presenter uppskattas ju också!


Träna

Ah, så himla härligt med träning! Jag gillar verkligen det passet! 45 minuters skivstång och sedan 15 minuters intervallträning. Kroppen får verkligen jobba!

Såg på vädret att det ska bli fint väder fram till lördag åtminstone så jag kommer förmodligen vara på topphumör de här dagarna. Underbart!

Nu blir det sängen ganska omgående. Ska försöka börja plugga imorgon kl 8. Jag lyckades ju idag så varför skulle jag inte kunna lyckas imorgon? Det är chockmetoden och ickenergardinsdraget som gäller! Inge snoozande här inte. Det är  djävulens påfund....


På toppenhumör!

Jag blir så himla glad och får så mycket energi när det är soligt och fint ute. Underbart! :-)  Att det kan bli en sån stor skillnad på humöret om det är dåligt resp. bra väder ut. Underligt... Hade tänkt slå till med att äta vårens första glass, men inte än. Det är för tidigt... Får bli senare i vår. Men nu känns det att våren är på gång! Jag måste införskaffa en vårjacka för nu är vinterjackan varm och jag kan inte minnas vad jag hade för jacka förra våren? Ingen, tror jag.

Dagen har gått i ett swisch med två föreläsningar, en bra och en desto sämre. Däremellan har jag pluggat och haft basgruppsmöte och sedan jag kom hem har jag suttit här. Ska värma lite mat nu och sedan sätta mig och renskriva tills träningen kl 20. Skivstång/kondition och det är så himla kul! Innan dess ska jag även gå en sväng till ICA och handla lite frukt för det har jag slut på och jag har blivit en lite fruktoman så det måste jag alltid ha hemma numer. Och smoothies dricker jag ju nästan dagligen och då är frukt bra, mkt bra..


Jag klarade det!

Jajemän, jag lyckade ta mig upp i morse. Igårkväll trodde jag att jag skulle försova mig, men icket :-) Det är sista dagen vi är på BMC för denna termin och det är så himla skönt!

Ska göra mig redo för dagen, packa ihop alla grejer och fixa matlådan för att sedan cykla iväg dit. Föreläsning om fordringsrätt kl 8.15 så då kanske det klarnar lite. Därefter blir det plugg fram till lunch och kl 12 har vi basgruppsmöte fram till nästa föreläsning om komersiell hyresrätt som börjar kl 14.15. En planerad dag in i minsta detalj med andra ord. Jag som hade tänkt skriva på mitt PM idag, men de planerna försvann ganska kvickt när jag såg föreläsningarna.

Hemma kring 16.30 idag så vi hörs efter det. Då ska jag försöka knåpa ihop en liten önskelista för jag vet någon som fyller år snart :-)

Ha en bra lill-lördag!

Stopp

Kan ingen bara stanna tiden NU???

Har städat och grejat ikväll. Är inte riktigt färdig men resten får jag ta på lördagmorgon. Har röjt det värsta i varje fall så nu är det beboligt för två extra. Det ska bli så himla kul! Elin ringde mitt i städningen och vi surrade en stund. :-)

Sedan kikade jag lite på Mästarnas mästare och hann väl renskriva sisådär en och en halv sida innan det var dags för DH och Betty knackade på. En och en halv timmas tv-tittande varvat med en massa prat emellanåt. Alltid lika trevligt :-)

Hädanefter ska jag köra på chockmetoden. Ingen snoozande numer på morgonen utan upp och hoppa på en gång. Imorgon är det ett måste för kl 8.15 har jag föreläsning på BMC vilket innebär att jag måste cykla härifrån senast 07.45. Därför behövs en chockreaktion!

Sängen nu... Jag hoppas på bättre sömn i natt. Och imorgon är det onsdag... igen....

Det är Lost på TV nu och jag vet vem som hade velat se det ikväll...

Förresten...

Norrlands nations nya 1Q, förste kurator, Rickard är tydligen med på en helsida i VK idag. Inte illa! Kul med en västerbottning tycker jag! Han kommer greja det kanon.

Läs den!

Bad day

Det började med att jag sov så himla dåligt i natt och sedan har det fortsatt. Jag försov mig och fick stressa järnet till seminariet imorse. Jag fick skriva på tavlan hela seminariet så jag höll mig aktiv i varje fall. Sedan cyklade jag till Norrlands och satt mig i biblioteket och pluggade fram tills efter tolv. Nina kom dit och vi lunchade ihop och sedan knåpade vi ihop JockeYrans matbeställning. På fredag smäller det!
Därefter återvände jag till biblioteket och tog tag i torsdagens seminarieuppgift men jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Så himla trött var jag! Jag träffade Micke och vi tog en paus och fikade ihop och sedan höll jag ut tills klockan var 5. Nu är jag hemma och ska städa. Jippie. Det värsta är att jag har så sjukt mycket att göra fram tills nästa vecka så jag blir galen av att jag inte har energi till att ta tag i allt!!

Ikväll kommer Betty och ska se DH med mig. Dagen kanske avslutas bättre än den hittills har fortskridit.

Dags för städning omgående!

Det har varit vacker väder ute idag, i varje fall ett +. Inte för att jag såg så mycket av det, men jag hade vetskapen om det....


Vårtecken

Igår var det strålande sol och idag när jag kom ut ur lägenheten inser jag att de har börjat sopa vägarna. Underbart och det tyder på vår! Tidigare var det sand/grus överallt, men nu börjar det bli rent och fint. Så himla härligt och jag längtar tills sommaren ännu mer!

Jag är sugen på att läsa spanska och franska på universitetsnivå, men det är ju en riktig önskedröm för det skulle jag aldrig ha tid med. Jag har nog med det jag gör nu, men ändå. Det skulle vara så himla kul!

Dags för sängen nu... Imorgon ska jag försöka vara på universitetshuset kl 8 och plugga i en timma innan seminariet, men det vet jag ju att även det är en önskedröm. God natt på er nattugglor som fortfarande är vakna! Sov :-)

Snabb dag

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det, men dagarna går så fort och jag hinner inte med! Klockan är redan halv åtta och jag har inte fått någonting gjort idag känns det som.

Kämpade mig igenom några sidor i "Fordran och skuld"  på förmiddagen, men skuldebrev är inte alls intressant tycker jag. Bara att bita ihop och tänka att vi bara behandlar fordringsrätt på 3 seminarier och göra det bästa av situationen. Lunch med Isabelle och sedan hade jag PM-genomgång. Jag fick bland annat kommentaren: "Din PM är intressant, välskriven och intressant!" Intressant i dubbelbemärkelse alltså. Spännande... Fick bra feedback i varje fall och nu får jag göra det bästa av det här. Får bara sådan ångest för det är bara 2 veckor kvar till inlämning och veckorna framöver är fullsmockade. Får klämma in det nattetid tror jag.

Sedan hade jag basgruppsmöte och därefter cyklade jag hem och sedan iväg igen på gymmet. Tog det lugnt på ett styrkamedel-pass. Eller jag gav järnet på styrkan, men desto mindre på konditionen. Benen kändes ok, fast jag har ju inte tränat sedan i onsdags, men det blir lugnt ett tag framöver. Imorgon blir det skivstång om jag lyckas få en plats. Det är alltid smockfullt på alla pass numer.

Nu blir det tv och renskrivning.

En rolig vecka

Måndag än en gång och dags för nya tag. Både veckor och helger är uppbokade i flera veckor framöver så det kommer bara säga swisch så är sommaren (och tentan) här. Så det gäller att ligga i med pluggandet har jag insett. Den här veckan kommer bli bra, för först och främst fyller jag år, sedan får jag besök, och det är klassfest på torsdag och Jocke-yra på fredag. Fullspäckad vecka, men det kommer bli så himla kul! :-)

Jag ska strax göra mig i ordning för att cykla in till JB och hänga där idag. Kl 13.15 har jag PM-genomgång så då får jag tillbaka PM1. Jag har lite ångest, hur ska det gå? Är det dåligt har jag 2 veckor på mig att skriva om det och dessa två veckor är verkligen fullbokade, men är det åt det bättre hållet så kan jag finslipa på det och göra det bästa av det. Jag är rädd att jag inte har analyserat nog mycket...

Efter PM-genomgången blir det basgruppsmöte ungefär vid 15 och det får avsluta dagen. Ska iväg och träna ikväll hade jag tänkt, men sitter bara och funderar på vilket pass jag ska gå på. Efter det blir det TV:n och sedan måste jag renskriva. Målet med den här veckan är att hinna ikapp allt sådant. Tänk vad skönt det skulle vara!

Dags att kila, vi hörs!

Storhandla

Så, då var den här veckan över. Dagen har jag spenderat på ICA MAXI som sagt och där storhandlades det. 3 böcker från deras bokrea fick följa med hem bland annat Kul!

Har lagat både mat och bröd ikväll och så mycket annat har jag inte hunnit med faktiskt. Nu ska jag hoppa i säng och fortsätta se Beck. Imorgon är det måndag igen.

Ta hand om er!

Pinglorna

Bjussar på den här bilden så länge ifrån gårkvällen. Det var så himla trevligt!


Strålande sol

Idag är en lugn dag. Ska faktiskt ta bussen till ICA MAXI och storhandla för pappa har fått en rabatt där på 11% så den skickade han ner så jag ska ta mig iväg dit strax. Jag gillar ju att storhandla! Sedan ska jag på spinning kl 17 om inget annat inträffar.

Förresten, jag förstår inte hur svenska folket röstade igår? Vilken flopp! Hur kunde inte Måns eller EMD vinna? Men det är nog därför att några av deras fans (alla i Ypsilons styrelse med flera) var på sittning och struntade totalt i melodifestivalen. Men vi fick då dansa till deras låtar både en och två och tre gånger under kvällen/natten. Det var som en enda stor melodifestival på dansgolvet, men jag tror faktiskt inte att vinnarlåten spelades en enda gång.. 

Nej, dags att ta tag i den här dagen. Det är strålande sol ute och jag behöver putsa fönstren ser jag. Jag måste städa idag också för jag får besök till helgen och veckan som kommer är fullsmockad.

Guschelov

Gasquen igår var toppen! God mat, god dryck - ja allt var bra! Jag fick vara bordsherre och ha Sofia till bords. Jag hade så himla kul hela tiden. Vi skrattade och hade det toppen! Det var sjukt mycket folk på släppet faktiskt. Mer än jag trodde skulle komma. Mitt i dimman på dansgolvet dök Sofie upp och jag blev så paff och glad. Jag dansade hela natten lång och vid 3 hade jag så himla ont i fötterna så det kändes inte som om jag skulle kunna gå en meter till, men jag bet ihop och tänkte "en timma till". Kl 4 sitter jag och Aino och beklagar oss över våra fötter och då tänder de belysningen och festen är slut. Trippar bort till gamla delen och hämtar ut min jacka och säger hej då till Aino och går till cykeln. Jag var så himla glad över kvällen och drog en lättnads suck över att kvällen var slut för fötterna protesterade totalt. Tidigare under dagen hade jag sagt till Fanny att jag alltid cyklar hem från alla utekvällar för det är bättre att ramla med cykeln än att bli överfallen av någon. Och tror ni inte att jag ramlar med cykeln? Jag hann inte ens hoppa på utan det tog tvärstopp direkt och jag flög igen, men fort upp. Det var ju fortfarande en massa folk utanför. Det långa bandet till mina nycklar som satt fast i mitt stora lås till cykeln hade tjorvat in sig i hjulet. Där står jag och sliter och svär för att jag inte får loss det och sedan kommer en utbytesstudent och ska försöka göra sig förstådd och funderar om jag behöver hjälp, så han rycker i bandet och får loss det. Han såg säkert min vurpa tidigare och ville vara snäll. Tur det finns sådana :-)
Sedan bar det av raskt i säng på en gång.

Jag hade en sån himla bra kväll! Jag längtar redan till nästa Guschelov! Men först ser jag framemot SkvaderDam den 4:e april... Och då hoppas jag att fötterna mår bättre än vad det gör idag, dagen efter...

Lördagsfika

Kl 12 ska vi ses idag och putsa bestick och glas inför kvällens sittning och kl 13 blir det lördagsfika. Det ser jag framemot. Goda baguetter och smörgåstårta, kan det bli bättre? Och då har man inte kommit till "efterrätten" ännu innehållande kladdkaka, cheesecakes etc. Mums, säger jag bara!
 
Sedan ska jag hem och plugga lite faktiskt. Måste sätta mig och renskriva än en gång, men tänk så skönt när jag gjort bort det! Därefter blir det att ladda upp inför kvällens gasque! Åh, jag längtar. Det kommer bli så himla roligt :-) Den stora frågan är bara vad jag ska ha på mig...

Dags att göra sig i ordning och sedan cykla till Norrlands.

50-tals fest

Vad vi hade kul igår! Jag har lärt mig att dansa som i Grease bland annat. Så himla trevligt! Jag tog det som sagt väldigt lugnt och det är skönt att vakna upp dagen efter och må prima. Dock har jag ont i fötterna, men så blir det när man tränger in ett par fötter, plus ett par strumpor för att vara en äkta 50-talspingla och inte sitter still alls utan överallt och ingenstans på nationen. Spring i köket, spring hit och dit. Men kul var det! Bilder kommer senare, när jag har tid och ork att lägga upp dem.


Finally helg!

Nu har jag pluggat klart för dagen och är hemma en snabbis för att plocka ihop kläder och lite grejer till min 50-tals outfit! kl 16 ska jag vara på Norrlands och kocka tillsammans med Martina bland annat. Sedan blir det att göra sig i ordning i personalrummet med den dåliga belysningen och de hemska speglarna. Det fick jag erfara förra fredagen och både Emelie och Martina sa att man aldrig kände sig snygg när man gick därifrån.. Att det ska spela så stor roll vad det är för ljus.. Jag älskar i alla fall ljuset i mitt badrum.

Jag gick på stan en sväng för jag skulle köpa mig ett linne. Jag var inne på MQ en sväng och allt var snyggt! Ge mig lite pengar, tack.  Men det är bara 12 dagar kvar tills nästa studiebidrag och jag har typ 0 kr på kontot så hur jag ska överleva i 12 dagar återstår att se. Att det alltid ska vara detta pengabekymmer. Jag blir så trött! Okej om man bodde ute i buschen, men nu bor jag ju i Uppsala och skolan ligger mitt i stan. Hur lätt är det inte att frestas av att handla något?
Jag önskar mig ett presentkort av dig Elin på valfritt ställe i födelsedagspresent för jag fyller visst år om en vecka. :-)
Tänk om jag kunde trolla fram lite pengar med knäna. Oh, så lycklig jag skulle vara!

Dags att packa nu då. Ha en bra fredagkväll allihopa!


Underbara fredag!

Äntligen fredag, så skönt!

Ska iväg till JB nu och tillbringa dagen där fram till halv tre-tre någon gång. Sedan hem, packa ihop lite grejer och sedan iväg till Norrlands. Kl 16 ska vi träffas och börja laga maten. Sedan drar 50-talsfesten igång! Men jag ska faktiskt hålla mig nykter ikväll och dricka cola och vatten istället för alkohol och sedan kan jag gå hem "tidigt" när sittningen och städningen av köket är klart. Det är ju fest imorgon med och det börjar med kaffedrink kl 13.00 så det känns som om det vore en bra idé att ta det lungt ikväll.

Nej, nu måste jag göra mig i ordning och komma iväg så jag får någonting gjort idag! Ska göra min föredragningsuppgift om borgen idag hade jag tänkt, så det kan vara skönt att komma igång och få den klar till näst-nästa vecka.

Det är fredagen den 13:e idag!

En torsdagkväll

Jag lyckades renskriva två föreläsningar ikväll. Inte så tokigt med tanke på att det tar så fruktansvärt lång tid och att jag har surrat i telefonen med både ÅM och Jennie. Sverige värsta bilförare måste förövrigt vara bland de sämsta programmen någonsin..

Nu ska jag hoppa i säng och se 24 som börjar 22.40. Får väl se hur länge jag orkar ha ögonen öppna. Förra veckan lyckades jag inget vidare, men då var det ju i och för sig en film och nu är det ju "bara" ett avsnitt som är 30 minuter kortare än förra torsdagen.

Imorgon är det fredag och det ser jag framemot. Helgen kommer jag tillbringa på Norrlands, i stort sett dygnet runt, som förra helgen. Men jag gillar det, för där känner jag mig som hemma!

God natt på er!


Sommarjobb

Jag håller tummarna för att jag får det jobb till sommaren som jag vill ha. Det bådar gott, men jag vågar inte hoppas på för mycket. Ska lämna in mitt CV och sedan återstår det att se.... Jag vill, jag vill, jag vill. Det skulle vara toppen!

Dagen har gått strålandeoch nu ska jag sätta mig och renskriva lite seminarer och föreläsningar. Torsdagkvällar är inga bra tv-kvällar så jag kan med all rätt sitta här och "plugga" resten av kvällen.

Jag har beställt en nya kalender från personligalmanacka. I senaste laget kanske, men jag gillar inte att ha kalendrar som går från 08/09, 09/10 etc, utan jag vill ha en årsvis, vilket är mer överskådligt så idag gav jag upp och klickade hem en ny. Bara 2 veckors väntan innan den dimper ned i brevlådan...


En natts sömn

Morgonen kom fort i natt, önskar att jag hade fått sova lite längre. Seminarium kl 9.15-11 och sedan ska jag iväg till JB och plugga fram tills styrelsemötet med Ypsilon kl 17. Det händer inget mer spännande idag än så faktiskt. Jag hade tänkt följa med Malin bort till hennes gym och på ett gratispass, men icke det, jag stannar hemma och fräschar upp lägenheten lite. Måste vika kläder och städa och dona. Det får bli min kväll istället.

Det är torsdag idag och det betyder att imorgon är det helg, som vanligt. Väldigt skönt och efterlängtat..

2 veckor idag. Tiden bara rinner iväg...


Aj aj

Har fått känningar i benhinnorna efter kvällens skivstång+kondition. Trist, trist, men jag vet att jag har överansträngt mig själv och jag gör alltid så när jag kommer igång med träningen igen. När ska jag lära mig? Denna gång kanske? Ja, denna gång får det bli. Numer får jag ta det en aning lugnare. Jag är inte så tränad som jag önskar att jag vore...

Sedan blir jag hypokondriker ut i fingerspetsarna när det gäller sånt där för jag målar upp värsta scenariot och tror att jag aldrig mer ska kunna gå på jympa eller bräda som är mina favoritpass (jag har ju ett mål och det är att själv bli ledare till våren 2010, efter termin 3, även kallad "väggen"). Så nu ska jag vila från detta i minst en vecka har jag bestämt, eller i vart fall tills det känns bra igen och köra skivstång och spinning fram tills dess. Får övervinna modet och gå på ett spinningpass - Fanny har peppat mig till det ikväll. Sedan kan jag ju prova på yoga och skivstång+spinning. Ja, det finns en massa att prova på :-) Ska boka gyminstruktion också hade jag tänkt så jag kan börja gå i gymmet också. Nej, det gäller att inte deppa här.

Inget psykologitest idag för jag stod utanför och väntade i 15 minuter i kylan för det var kodlås på byggnaden, men ingen kom och öppnade så tillslut gick jag. Ingen biobiljett och jag fick inte veta vad det gick ut på heller. Lite trist faktiskt för även om jag var himla nervös innan så hade jag gärna velat veta vad det gick ut på.

Dags för duschen nu och sedan sängen omgående. Imorgon ska jag gå på apoteket och inhandla lite anti-inflammatioriska medel. Jag är inte hypokondriker, inte alls....

En födelsedag!

Min bästa kusin Jesper fyller 15 år idag. 15 år! Stora killen... Det är bara att inse att han snart är stor på riktigt!

Och att han snart är ett slalomproffs också :-)

Lill-lördag

Onsdag - veckorna går framåt och jag ser framemot sommaren så mycket. Om exakt 12 veckor skriver jag tenta i detta nu. Spännande... Jag är lite orolig, men det är ju för att allt är så vagt och luddigt. Vad betyder oskäligt egentligen och vad ska inräknas till oskäligt? Men jag ska klara av mitt mål!

Sitter och väntar på att Betty ska skicka sin PM till mig, ska korrläsa det åt henne. Sedan ska jag iväg till JB och plugga. Kl 12 ska jag till psykologie institutionen och göra ett psykologitest. Som tack för hjälpen får man en biobiljett och det säger jag ju inte nej till. Dessvärre var kvinnan som ringde mig, för att boka tid, engelsktalande så jag är lite orolig att testet ska vara på engelska, för det visste jag inte att det skulle vara när jag skrev upp mig på listan, men jag får väl göra det bästa av situationen.
Kl 13 blir det lunch med Malin någonstans i stan, säkert på Norrlands och sedan kl 15 har vi basgruppsmöte. Så ser min dag ut...

Som ett brev på posten

Vissa saker kan få en att le mer än vanligt!

Detta hittade jag när jag öppnade ett kuvert med eftersänd post hemifrån. Jag blev så paff, men samtidigt log jag från öra till öra. Fyndigt! Jag lyckades klura ut vem det var (det var ju i och för sig inte alls svårt), men tur jag lyckades med det för annars hade jag fått klura på för resten av livet.


Ett snötäckt Uppsala

Jag känner mig så duktig vissa dagar och det med all rätt!

Dagen har gått i ett jehu och läst en massa! Emma skulle dra med mig på Bräda kl 18, men alla platser var fullbokade och jag vågade inte chansa på de två stycken som släpps en halvtimma innan passet, så jag stannade och pluggade en stund till istället och har min träningsfria dag idag som jag hade tänkt.

Det har vräkt ner snö hela dagen och jag blir så less på att cykla i en snöstorm. Hemma tog jag bilen men här måste jag kämpa sig fram, med en cykel på köpet till och med.

Nu ska jag sätta mig och renskriva samtidigt som jag ser tv i bakgrunden. Kl 21 är det DH och det ser jag framemot!


Morgonrutin

Här sitter jag och gör min morgonrutin; läser bloggar, surfar runt och äter frukost.

Dagen ser inte mer spännande ut än att jag har seminarium från 9.15-11 och sedan blir det JB hela dagen lång. Idag är det det sista seminariet om luddiga avtal där det egentligen inte finns ett avtal. Vad händer egentligen om Kävlinge Kött lämnar en leverans till Köttgrossisten på en torsdag också även fast deras varaktiga avtal säger att de ska leverera på måndagarna. Hälften av köttet går förlorat på grund av telefonsamtal och sedan är man "inte nog snabba i vändingarna" för att hålla Livsmedelsverkets krav på hur länge köttet får stå utomhus, så det köttet bränns upp. Vem äger köttet till exempel? Vem ska betala för det? Vem får vinsten i och med en vidareförsäljning?

Nej, ge mig lite mer konkret. Nu börjar vi med nyttjanderätt och först ut är besittningsskyddet. Spännande! Så i eftermiddag blir det att läsa, läsa, läsa och börja med torsdagens seminarium. Kul :-)

Jag torde väl vara hemma kring 17.30, någon gång.

Just det ja, det snöar ute. Var är våren?


Swisch!

Hela dagen har gått i ett svep fastän jag var uppe före sex i morse och jag har fått en massa gjort! Härligt med sådana dagar.

Tränat, lagat middag, renskrivit flera seminarier samtidigt som jag sett på tv sedan 19. Oj, vad jag känner mig duktig :-) Spårlöst på TV4 var toppen och jag fick snyfta till tv-tittande ikväll med.... Dock brände jag en hel gryta full med bulgur. Så kan det gå när man är inne i tvn, så det var bara att kasta alltihopa och så får jag koka ny imorgon bitti. Jag hoppas på en tidig morgon imorgon med - man hinner med så mycket då, men allt beror ju helt på den inbyggda väckarklockan.

Nä, nu är det dags att sova. God natt!

50-tals tema

HJÄLP MIG!

På fredag har vi föreningskväll och temat är 50-tals tema. Snittar till förrätt, hamburgare och klyftpotatis till huvudrätt och milkshake till efterrätt står på menyn kan jag avslöja eftersom jag är en söt kalaspingla (matansvarig).

Men till huvudbekymret. Vad ska jag ha på mig??? Jag har ingenting i min garderob som påminner om 50-tal, tror jag, och en tjej har varit på alla Myrorna i stan och hittade ingenting så där är redan uteslutet. Så vad gör jag?

Hjälp mig, jag behöver råd... Om jag inte hittar på något så får jag väl gå.... ja, naken... Eller inte riktigt, men man skulle kunna tro det eftersom jag hittills inte har några idéer alls. Någon som har det?


Uppe med tuppen

Jajjemen, jag har varit vaken i en och en halv timma, redan. Pigg som en mört var jag när jag slog upp mina gröna innan sex och skulle jag försöka somna om så visste jag att jag skulle vara motsatsen till pigg som en mört när det var dags att vakna igen. Har legat i sängen, sett nyhetsmorgon och ätit frukost.

Ska sätta mig och renskriva lite hade jag tänkt. JB öppnar ju inte förrän 9.00, men sådana här dagar skulle de få öppna tidigt.

Det blir plugg från 9-13 och sedan ska jag på Norrlands och äta lunch och bestämma menyn till föreningskvällen på fredag tillsammans med Martina och S.O.S (Söder om Sundsvall) ordförande. Basgruppsmöte kl 15 och sedan ska jag försöka hinna till gymmet till 17.30.

Så ser dagen ut - planerad in i minsta detalj. Då går dagen fort och det är bra för jag tror jag kommer vara trött ikväll....

Sista dagen av denna vecka

Städdagen gick kanon fastän det var dålig uppslutning för Ypsilon, men det är tur vi är ett bra gäng som grejade det på ett litet kick. Därefter bjöds det på pyttipanna, som vanligt.

Kvällen har bestått av tv-tittande, både Mimmi-fallet, Sporten/Wipeout, Parlamentet och nu Beck. Jag blev så berörd av Kalla Fakta ikväll. Så tragiskt att det kan gå så fruktansvärt fel.... Skulle se Luspen på Sporten, men fick Mors HG-sjuka och zappade över till 5:an och missade inslaget. Typiskt. Var det någon som såg det? Hannes hade sett det och han tyckte nog det var lite coolt.

Nu ska jag krypa i säng och vänta på fortsättning av Beck. Imorgon väntar en ny vecka, en förhoppningsvis bra vecka innehållande en massa plugg och en hel del roligheter.

Det gör så fruktansvärt ont i mig av att veta att mina nära och kära inte mår bra. Allt är så overkligt och jag har fortfarande så svårt, så svårt, så svårt att förstå och det kommer jag nog alltid att ha. Frågan varför kommer aldrig att besvaras. Här sitter jag och kan ingenting göra. Den enda kontakten jag har med dem där hemma är mobilen och internet, men vad är väl det när jag vill ge en kram? Det kan aldrig slå fysisk beröring. Jag känner mig så maktlös....

Städdag

Idag är jag tillbaka på banan igen. Har sovit hela natten och vaknade av mig själv halv nio - utvilad. Jag drömde dock väldigt konstiga drömmar, bland annat att Boggi hade blivit vildhäst tillsammans med Avve och Petrus. Wierd...

Har städat ihop lite i lägenheten nu på morgonen och kl 12 ska jag iväg till Norrlands och städa nationen. Jag måste leta åt mina skor också, var nu de kan vara? Någonstans på den "lilla" nationen...

Bräda kl 17 och min favorit-Manne vickar. Jag trotsar att jag inte är helt tip-top och går på det ändå.

Missa inte Kalla Fakta kl 19.20! Jag kommer sitta bänkad framför TV:n och snyfta. Sedan blir det Beck ikväll!


Ändrade planer

När jag stod i kön på ICA och skulle köpa mitt godis och sedan cykla iväg till Malin så började jag må illa. Dagen har inte varit på topp och det har huggit i bröstet rätt ofta, ibland flera gånger i minuten. Så när jag stod där på ICA trodde jag att jag skulle svimma så jag avbokade med Malin och cyklade hem igen. Har legat på soffan och kikat på melodifestivalen och frusit och svettats om vartannat och lidit av huggen som kommer och går. Aj aj.

Därför går jag och lägger mig nu och hoppas det är bättre imorgon. Man kan ju inte vara på topp jämt.  

Jag har slut på tandkräm. Onödigt vetande, men jag orkar inte gå och köpa heller när jag är i detta tillstånd. Tur ingen är här och riskerar få en puss...

Saturday

Vi hade riktigt, riktigt kul igårkväll på styrelsemiddagen. 8 tjejer som åt trerätters och drack så det stod härliga till. Det behövde jag! Kladdkakan som jag stod för och som jag bakade utan något recept och höftade på alla ingredienser blev supergod! Bland de godaste jag någonsin har smakat om jag får säga det själv!

Dagen har jag tillbringat i soffan med OTH och slalom. Nu har jag sett hela säsong 2 och det är så himla spännande. Jag vill bara se mer, mer och mer. Det blev pizza till middag och nu ska jag strax cykla iväg till Malin för att tillbringa kvällen med henne. Godis och melodifestivalen står på schemat.

Det allra värsta är när man ser dödsannonsen i tidningen. Det är fortfarande så ofattbart och overkligt och så svårt att förstå. Varför? Tänk om man bara kunde vrida tillbaka tiden....

Så klart.

Jag missade nästan hela filmen igår. Somnade efter elva och sov tills filmen slutade. Först då vaknade jag och stängde av TV:n.

Ska göra mig i ordning och iväg till JB nu för plugg fram till 11. Lunch med Frida och sedan ska vi cykla till BMC där det är en föreläsning om nyttjanderätt.

Kl 16.30 ska jag infinna mig på Norrlands och laga mat inför styrelsemiddagen ikväll, så det blir inte så mycket plugg idag faktiskt, men det tar jag igen imorgon istället..

Ha en bra fredag!


I love pancakes

Dagen har gått förvånandsvärt fort faktiskt, innehållande en massa plugg, träning och matlagning - plättar stod det på listan och de blev så himla goda. God mat är bra för magen.

 Ikväll har jag bara suttit framför TV:n och renskrivit seminarier sedan flera veckor tillbaka, men högen minskade knappast för jag var inte direkt effektiv. Satt och gäspade i telefonen samtidigt som jag skulle försöka koncentrera mig på att renskriva. Ja, ni förstår ju själv hur det gick. Lördagen ska jag tillägna att renskriva och sedan ska jag bli bättre på det. Basta!

Trött är jag och ska hoppa i säng nu. Har tänkt ligga i sängen och se 24, men inser att det är 1.5 h lång så jag ser väl hur länge ögonen orkar vara öppna. Det är ju en dag imorgon också, det är fredag.


Plugg hela dagen

Idag har vi för en gångs skull tidigt seminarium, mellan 8.15-10. Bra tycker jag för då kommer jag upp ännu tidigare på morgonen och behöver inte plugga lika länge på kvällen.

Efter seminariet blir det JB hela dagen lång fram till 16 ungefär. Ska gå på bräda kl 17, om det finns plats vill säga. Än så länge är det fullt, men det är ju mitt favoritpass så jag vill så gärna gå.

Det är torsdag idag, vilket innebär att det är fredag imorgon. Skönt. Jag vill ha helg nu, innebärande styrelsemiddag med ypsorna och melodifestivalen.

Idag är det en vecka sedan, men det är fortfarande lika ofattbart. Varför? Jag tänker på alla er där hemma, jämt. Kram

Tired

Har sovit riktigt dåligt i natt och är så trött, så trött nu. Jag ska iväg till JB nu och sitta där hela dagen lång fram till 15 för då ska vi ha basgruppsmöte. Seminariet är tydligen svårt, men jag har inte hunnit kolla på det ännu för gårdagen tillbringade jag med att läsa ikapp en massa rättsfall och lite allmänt om kontraktsrätt så det gäller att ligga i idag fram till 15.

Frida har tvingat med mig på skivstång/kondition ikväll, om det finns platser kvar. Just nu är det fullt, men det brukar ju alltid droppa av folk. Så kl 20.00 så ger jag järnet! Spännande.. Nu har jag bestämt mig att komma igång med träningen på riktigt så det blir någon fart på det hela. Måndag, onsdag, torsdag, lördag och söndag denna vecka. Skönt!

Det är 3+ här idag. Snön som kom igår och isen som låg under smälter. Jag längtar till våren....

Ha en bra dag allihopa!


Kram ♥


En för många magisk övning

Veckans välmåendetips:

Småle lite då och då under dagen! Du behöver inte tänka på något särskilt, forma bara munnen till ett litet småleende under en kort stund och känn efter hur det känns.

Svårt i sådana tider som nu, men ta vara på de stunder du får le. Betty var här på besök ikväll och vi drack te och såg säsongspremiären av DH. Jag fick skratta, le och prata av mig en stund. DH var spännande och jag ser framemot nästa avsnitt. Det är det värsta med serier - den långa väntan till nästa avsnitt....


Ett stort leende

Fick ett sms av ÅM idag där det stod:
"Albin är för härlig. Han tyckte just att vi ska fara på bageriet och köpa semlor och fara till Lina och fika. Och sedan frågade han om Viktor gift sig med någon annan."

Så himla söt han är! Gissa om jag log från öra till öra. Vad jag saknar de små liven... Han tyckte att det var synd att jag bor så långt bort och jag håller med. Och det med giftemålet är ju allt för gulligt. Bättre att han trodde att vi var gifta än att tro att en 36-åring som man bor och har familj med (och för övrigt är gift med) är ens pojkvän. Det kallar jag för man ;-)

Och Viktors "men tjeeeenarä" när jag som honom sist jag var hemma kommer jag aldrig att glömma. Att han gjorde en repris nästa gång vi sågs med "men tjeeenarä igen" gjorde ju att jag bara smälte. Sötungar! 


Ett vinterlandskap

Det har snöat det senaste dygnet här i Uppsala så nu ligger snön som ett täcke runt hela staden. Desto värre ser man inte isfläckarna som döljer sig under snön så det gäller att vara försiktig nu när jag ska trampa bort till Universitetshuset och sedan JB. Jag vill ha vår och sommar så jag kan strutta runt i klänning och ballerinas.

Det blir en lång plugg-dag idag för jag har så otroligt mycket som jag måste ta igen. De senaste två veckorna har jag knappt pluggat någonting alls så nu måste det bli ändring på det. Det är bara att bita ihop och inse att det alltid finns måsten här i världen som man måste ta tag i och inte kan skjuta framför sig hur länge som helst. Det måste bli ändring på det här om jag ska greja det även denna termin. Jag kommer klara det!

Det brann i ett hus i Stensele i natt enligt VK. Usch, så trist för de berörda.

Dags att göra sig i ordning och sedan blir det seminarium och därefter JB hela dagen lång fram till sex ungefär. Jag måste hitta den där ambitionen jag hade för några veckor sedan, men nu har det hänt så mycket på sistone så det sista jag vill göra är att ha näsan i Hellners Kontraktsrätt. Men det är som sagt ett måste och måsten måste man göra. 

Var rädda om er! ♥


Meningen med livet

Vad är meningen med livet egentligen? Den frågan har nog många funderat på. Vissa svarar att meningen är att bilda familj och vissa säger att meningen med livet är att man ska finna meningen med livet.

Jag vet vad meningen med livet är. Det är att leva.


RSS 2.0