Samtal

Mitt i allt pluggande varvat med koffeintabletter får jag ett samtal. Jag ska på intervju nästa vecka för ett event som går av stapeln i slutet på januari. Det skulle vara världens grej om jag tog mig hela vägen och jag skulle bli en erfarenhet rikare. Wish me luck!

Sova, please

Låt mig få sova på nätterna. Har snittat 5 timmar i natt. När jag vridit och vänt mig tillräckligt länge klev jag upp, läste lite till mitt case tills jag försökte somna igen. Till slut. Ska det vara såhär så orkar jag inte med till den 13e. Det känns som om jag redan går på reserven.

Nu - mot Uppsala.

2 veckor

2 veckor till tentan och jag är redan alldeles för trött för att orka med och hålla ut resten av tiden. Fick släpa mig upp innan åtta. Helst hade jag velat kliva upp vid sju för då hade jag fått så mycket mer gjort än hittills. Men från och med imorgon ska det bli ändring. Jag skulle behöva bli väckt med en hink vatten över mig!

Min lägenhet är kall och jag tror jag eldar för kråkorna (mina grannar). Det är det negativa med att bo längst ner. Eller en halvtrappa upp.

Mot BMC för caseplanerande och sedan föreläsning efter lunch.

Adventsfika hos Linn och Maria

dsc02540 (MMS)

Adventsfika hos Linn och Maria


Glöggmys hos Elin.

dsc02538 (MMS)

Glöggmys hos Elin.


Helg

Min bästa är på väg hit. Vi ska laga god mat, dricka vin och hälsa på Bullen. Jag lever, mår bra och pluggar i stort sett dygnet runt. Nej, nu överdrev jag. Men nästan. Tentaplugget har börjat samtidigt som det är caseperiode så det är full fart. Dags att återgå till plugget en stund till!

Freedom

Genast känns livet mycket bättre. Att det kan vända på en sekund. Så fort jag släppte ner dokumentet i brevlådan kändes det som en sten lyftes från hjärtat. Det är frihet mina vänner, jag lovar.

En caseuppgift innehållande en muntlig föredragning samt en liten 27 hp tenta och sedan är T5 över. Jag har drygt två år kvar innan jag är färdig jurist. Tiden går fort när man har roligt och jag har nu läst mer än halvvägs.

Dags att göra mig i ordning, åka till JB och kopiera info om takeovers och sedan möta upp Malin och Frida för att planera tentaplugget. Kl 18 ska jag agera sekreterare på nationens fastighetsnämnds möte och sedan ska jag renskriva resten av kvällen. Underbara helg.

All you need is love

Idag är en oerhört bra dag. En frihet och en lättnad. Min PM är just nu ute på olika håll för att korrekturläsas, men snart borde det vara tillbaka och då skickar jag in det. Att det är mitt sämsta PM någonsin och att jag fortfarande inte förstår hur det kan bli som det blir struntar jag i för snart är det inne och jag kan inte påverka det mer. Det kallas frihet. Ångesten jag kommer få när jag ser resultatet tar jag då och det tänker jag inte belasta er med.

Jag vet en sak och det är att "all you need is love".


Deppad?

Idag har jag varit så deppad så det är minsann bäst att jag avslutar den med lite positivt tänkande.

- Jag kommer att lyckas, ändå. En vacker dag.
- Jag har världens bästa pojkvän som jag tänker leva lycklig med resten av livet. Som jag saknar fastän jag tillbringat mer hos honom än här hemma denna vecka.
- Jag tycker Blondinbella är cool och jag tror stort på hennes tidning Egoboost.

Okej, sistnämnda är väl bara indirekt positivt. Jag har i varje fall stora förhoppningar. Kan tillägga att jag önskar mig hennes bok Egoboost i julklapp. Tack för det!

..


.

Vet ni vad jag önskar allra mest just nu? Jo, att jag vore en av dem som kände att ett jobb på ICA faktiskt funkar resten av livet. Att sitta i kassan och ta betalt. Att det faktiskt vore något som skulle stimulera mig tills jag blev 65 år. Tyvärr gör jag inte det. Tyvärr har jag en målsättning här i livet. Observera att jag säger tyvärr, för just idag ser jag inget positivt i det hela.

Sista seminariet

Jag kunde inte sova igår. När klockan närmade sig ett funderade jag på om jag skulle gå upp - och plugga. Jag somnade, tack och lov.

Nu sitter jag på tåget mot Uppsala. Har basgruppsmöte och sedan sista seminariet innan tentan. Efter det ska jag skriva PM och återigen skriva PM. Ångest. Jag har kvällskurs mellan 17-20 som jag måste gå på annars måste jag skriva kompletteringsuppgift. Väldigt lägligt. Sedan blir det PM resten av dygnet, natten och tiden fram till 10.00 imorgon.

Uppsala nästa. Basgruppsmöte och frukost på Wayne's. Jag är riktigt hungrig!

Hat

Jag. Hatar. Mitt. PM-ämne. Det är så svårt att jag knappt kan beskriva det. När jag inte ens förstår det själv, hur ska jag då kunna förklara och redogöra för det i en PM? Som grädden på moset ska det vara rättspolitiskt också. Jo tjena.

Bekännelse

Jag måste erkänna en sak. Jag älskar Stockholm! Närheten till allt, förutom Stensele och lite annat.

Jag längtar till den dag då jag flyttar hit. Det är liksom inte om utan när..

Färdig

Så där, idag ska min PM bli färdig. Jag har ingen annan tid att skriva den på eftersom morgondagen i stort sett är helt uppbokad och det är inlämning på fredag förmiddag. Jag har alltså det jag gör med andra ord. 

Men kära vänner, idag är det en månad kvar till julafton!

Storuman

Jag har sällan hemlängtan numer. Jag tror det beror på att jag varken tillåter mig själv eller för den delen har tid att längta hem. Jag fick ett mail av pappa innehållande dessa bilder och nu längtar jag hem. Massor! Drygt 3,5 veckor kvar och sedan är jag där. Hemma.


PM-skrivande

Jag har lyckats ta mig till Stockholm. Har överbelamrat Julles köksbord med alla mina papper och min dator. Här tänker jag sitta tills min PM är färdig, när den nu blir färdig. Just nu är den mer ofullständig än innan jag började. Jag trodde att jag på T4 skrev min svåraste PM, men ack så fel jag hade. Aktieägartillskott är svårare.

Dags att återgå till skrivandet. Klockan är 19.20. Tiden går alldeles för fort för att jag ska hinna med!

Plugg

Vad har jag gjort idag? Åkt tåg, suttit på föreläsning i 5 långa timmar och pluggat.

Vad har jag gjort ikväll? Pluggat, skrivit protokoll och renskrivit ett seminarium.

Alltså, jag har pluggat.

Min moster

Idag tänker jag extra mycket på min moster. Det gjorde jag igår också, för att jag tänkte på att idag är idag. Att den 22 november närmade sig. 3 år och jag saknar henne varje jäkla dag.


Diskmaskinen lever

Ingen är lyckligare än jag just nu. Min diskmaskin fungerar igen! Den har återuppstått från det döda efter 1,5 veckor. Hurra! Jag slipper handdiska och torka all disk. Hur den lyckats med detta har jag ingen aning om, men den fungerar och det är det viktigaste. Det är som min förra dator som också återuppstod. Det måste ha blivit en grej det där, men det är en mycket bra grej!

Pluggsöndag

God morgon solstrålar! Själv är jag nästan uppe med tuppen kan man säga. På schemat står det plugg med stora bokstäver. Julle kommer hem idag så jag åker till Stockholm i eftermiddag. I övrigt är det bara plugg som gäller och det känns faktiskt rätt bra då min förhoppning är att jag ska ha skrivit minst en och en halv sida till min PM samt renskrivit ett seminarium. Snart börjar tentaplugget!

Lite frukost och sedan kickar jag igång dagen. Åh, jag skulle så gärna vilja ha risgrynsgröt!

Politiker

Man kanske skulle bli politiker. Jag gjorde en snabb studie igår och 50% skulle rösta på mig. Det vore kanske något.

Eller mäklare, främst på Gotland. De tjänar visst 75 000 kr i månaden.

Eller bara fortsätta min redan planerade karriärväg helt enkelt.

Inte bra

Det går inte. Det går bara inte att skriva PM. Jag stirrar in i dokumentet, men fingrarna rör sig inte och inget ljud från tangenterna hörs. Dokumentet bara lyser vitt. Det hånler mot mig, skrattar mig rakt i ansiktet och fortsätter vara vitt. Det går bara inte. Jag kan inte få ut något ur hjärnan. Jag kan inte formulera några ord. Det går bara inte.

Helg

Precis som Elin säger, så gillar jag när det händer saker på fredagar för helgen blir så lång. Sittningen igår var trevligt och jag knäckte till slut vem det är som kommenterat på min blogg på sistone. Självaste Patron så klart. Lite långsökt, men klockrent. Jag var honom på spåren!

Jag började dagen med plugg och sedan provade jag på BodyCombat för första gången. Det var riktigt roligt! Nu sitter jag och försöker skriva min PM och villkorat aktieägartillskott. Jag sliter mitt hår snart. På tal om hår borde jag boka en klipptid. För att fördriva tiden istället för att plugga har jag pratat med både pappa och Julle, de personer som jag saknar allra mest just nu.

Dags att återgå till skrivandet. Jag skulle faktiskt kunna betala dyrt för att någon annan skulle skriva det åt mig..

Patrik Onsell

dsc02537 (MMS)

Patrik Onsell


TGIF

Fastän att det enda jag ska göra i helgen är, bokstavligen talat, att plugga så känns det skönt med fredag, skönt med helg. Jag har försökt skriva PM hela förmiddagen, men det går väl sådär. En ångestfylld vecka kvar.

Nu ska jag strax iväg och luncha med Ida och sedan fortsätta plugga tills det är dags att förbereda sig inför kvällens sittning tillsammans med Skvadern. Jag ska inte gå wild and crazy, jag lovar.

Ingen vanlig dag

Idag är ingen vanlig dag för det är bästa Ninas födelsedag! Jag har varit där och fikat ikväll. Världens smarrigaste tårta!

Annars har det varit en helt vanlig torsdag. Plugg och kvällskurs. Jag har dock grubblat och kommit fram till att från och med nu ska jag:

- sluta vara tidsoptimist. Det tog jag tag i i morse och kom för en gångs skull i tid till basgruppsmötet kl 8. Det har dock blivit en vana att ingen är där i tid. Första, efter mig då alltså, trillade in kring 8.15 och sista 8.30. Tidsoptimister är vi allihopa - men inte jag. Längre.

- börja använda cykellysen. Jag har varit tvungen att kasta mig av cykeln två gånger denna vecka för att jag mött polisen. Och då menar jag verkligen kasta mig av. Nästan så att jag dumpat cykeln på vägen bara för att verka oskyldig. Så imorgon ska jag handla lysen. Det positiva med det hela är dock att jag har blivit väldigt bra på att lokalisera polisbilar. Jag ser dem på flera mils avstånd! Om jag inte hör dem före.

Glöggmys

En lång pluggdag avslutades med glöggmys hos Malin. Fick äntligen se hennes nya, fina lägenhet! Jag blev minsann avundsjuk och det är ett gott tecken!

Julle åker bort imorgon och är inte hemma i Sverige förrän söndag. Jag saknar honom! Jag har ju dock Patrik Onsells kommenterar på bloggen att roa mig med så länge. Oh, vad jag gillar pseudonymer.


Mitt i veckan

Morgonyoga på onsdagar. Lika bra som vanligt! Det var ett tag sedan sist, men imorse var det dags igen. Det är råkallt i Uppsala idag och jag har föreläsning på BMC vid tio. Det lockar inte alls. Efter det ska jag bli intervjuad och luncha med Elin. Resten av dagen är det PM, PM och återigen PM som gäller.

Kärlek

Kärlek är när en av sina bästa vänner förlovar sig. Sann och evig kärlek. Om det känns såhär när det gäller en kompis, hur känns det då när det händer mig själv?

I'm back

Visst har ni saknat mig? Eller hur? Jättemycket va? Ja, jag tänkte väl det. Nu är jag äntligen tillbaka! Jag lever och jag mår bra. Det har inte hänt så mycket sedan sist. Bara en bal på Norrlands, ett besök i Enskede gård och lite plugg emellan det..

Sedan har det hänt en annan bra sak. Det vi alla har väntat på - Mona Sahlin avgår! Hurra, äntligen!

En mindre bra sak var att cykla fram och tillbaka till BMC i spöregn. Om jag inte redan vore förkyld skulle jag ha blivit det efter den turen. Aldrig någonsin har jag haft en sådan blöt jacka. Sanslöst!

Paus

Ibland rinner bägaren över. Jag tar en bloggpaus nu, i vart fall över helgen. Det finns inte tillräckligt mycket utrymme just nu.

Jag har ringt efter Julle, han kommer hit om en timme. Min kärlek. Förstår ni hur underbart det är när han bestämmer sig för att komma hit klockan halv nio på kvällen?

Nu ska jag handdiska. Jävla diskmaskin.

Virus

Jag vet att jag har virus på min mail. Inte på min dator dock, för jag har ju en mac. Men min mail. Så nu vet alla varför de får mail av mig och jag är väl medveten om att det är så. Det enklaste alternativet känns som att byta mail. 

Det var allt jag ville säga idag. God natt!

Kursafton

En allmänt dålig dag avslutades med kursafton på nationen. Alltså kursafton som i T5 på Norrlands. Jag var på nationen i egenskap av gäst. Juridikstuderande. Tjälknöl, potatisgratäng, sås och en massa vin plus info om fördjupningskurser inom skatterätt och bolagsrätt. Dagen kunde inte avslutas bättre. Jo förresten, om Julle vore här eller om jag var hos honom.

Snön har vräkt ner här i Uppsala. Jag satt i en av nationens dunkla vrår och slet mitt hår tillsammans med Sonja över vår redovisningsrättspm mellan ett och sex idag. När jag kom ut kl sex fick jag världens chock över all snö. Mysigt, men det är inte så mysigt att cykla i snö. Nej, inte alls.

Tid är pengar

Ibland räcker inte tiden till. Jag orkar/tänker inte gnälla för det leder ingen vart, men idag är ingen bra dag. Trots att jag vaknade upp med Julle bredvid mig, trots att det faktiskt inte är så kallt ute som igår och trots att det snöar vilket får mig att tänka på julafton. Nej, det räcker helt enkelt inte.

Man kan inte vara på topp jämt.

Fucking Åmål

Jag, Julle och Ida har sett Fucking Åmål och hängt med i replikerna. Turats om vem som kan flest, men vem som vann i slutändan vet jag inte riktigt. Väldigt nostalgiskt i varje fall. Att jag var 10 år när den kom känns konstigt. Jag tyckte ju att jag var stor då. Där ser man.

Imorgon börjar dagen vid sju så nu är det dags för sömn.

Måndag

Måndag, igen. 5 veckor.

Idag ska jag plugga hela dagen. PM-basgruppsmöte kl 10 på Waynes och sedan föreläsning ute på BMC. Efter det ska jag plugga på Norrlands och höstfestfixa lite. Det är höstfest (bal) på nationen på lördag! Och sedan kommer Julle hit ikväll!

En rätt vanlig måndag alltså.

Lagom

Städdagen gick bra. Lika anti som vanligt innan städdagen börjar, men med Ypsilon blir allt så mycket bättre. Det bästa av allt var så klart Malins goda nougatkakor. De är to die for, på riktigt!

Efter vi städat klart åkte jag och hämtade pappsi på Arlanda och sedan har vi handlat lite. Ica väst, maxi och Coop har fått besök. Nya Coop ute i Stenhagen får ett mycket bra betyg! Jag är ju ingen coop-människa men det var riktigt fint där inne - kanske för att det är nybyggt.

Sushi till middag och det blir bara godare och godare! Sedan har vi legat i soffan och sett I taket lyser stjärnorna och lite Beck.

Förresten, jag har blivit kombo med Ida som ska bo här några veckor under sin praktik här i Uppsala.

Nu ska jag sova och längta tills imorgon kväll för då kommer mitt hjärta hit. Jag fick precis världens sötaste sms från honom, så nu kommer jag sova riktigt gott. Han gör mig så glad så det knappt är sant!

Myshelg

Igår hängde jag på IKEA med Anna och Lova hela dagen. Inget köp till mig själv, vilket var lika bra. På kvällen var det middag hos Tonje och Axel. Trevligt!

Julle bjöd på våfflor i morse och nu sitter jag på tåget mot Uppsala. Det är städdag på Norrlands idag så här skall städas. Sedan kommer pappsi! Plugga borde jag göra också, men kanske inte riktigt idag. Imorgon går jag in i slutspurten. 5 veckor. Det här borde jag fixa.

Älggasquesexan

Fantastiskt! Det beskriver nog allt. God mat och dryck i trevligt sällskap. Air-band och När vi gräver guld i USA gör mig varm i hjärtat. Behöver jag säga att jag har ont i mina knän? Ni som var där förstår varför. Kvällen avslutades med dans på kammarn och sedan lite mat på max, som blivit en liten tradition.
"Jag kommer inte anställa dig till mitt företag!"

Skärholmen

Jag har 20% på en vara hos Oasis och 25% på hela sortimentet hos VILA ute i Skärholmen. Ta mig dit, tack. Snälla. Jag vill dit. Jag vill shoppa. Jag behöver faktiskt det. Faktiskt.

Fredag

Äntligen fredag. Inte för att det gör någon större skillnad, men det är ändå fredag.

Julle kom hit igår efter min kvällskurs. Vi gick på Göteborgs och åt mat och mysade tillsammans resten av kvällen. Vi har setts så mycket i veckan så att jag börjar bli bortskämd!

Nu på morgonen (förmiddagen?) har jag tränat och ska göra mig i ordning för dagen nu. Har alldeles för mycket att göra för mitt eget bästa, så det är som vanligt med andra ord. Basgruppsmöte, redovisningsrättsseminarium och ikväll är det Älggasquesexa - en fest för alla som jobbade under Älggasquen. Gratis trerätters och alkohol tackar man ju sällan nej till. Jag tror det kommer bli en fantastisk kväll!

Torsdag

Jag sitter på tåget som snart ankommer till Uppsala. Basgruppsmöte och frukost på Waynes, seminarium, basgruppsmöte och sedan hetsplugga lite. Ikväll har jag kvällskurs. En helt vanlig torsdag med andra ord.

Men det är inte en helt vanlig torsdag trots allt. För idag fyller min kära pappa år! Grattis!

Dagens bästa

Oj, oj, oj vad jag har skrattat! Klockren kille alltså! Gå genast in och kolla på klippet.

Årets första glögg

Jag lyckades övertala Julle att vi skulle dricka glögg ikväll. Behöver jag säga att jag lyckades?

Nu har vi druckit årets första glögg. Blossa 10 med smak av saffran. Gudomlig gott! Köp den!

Annars har dagen bestått av enbart plugg. Hela dagen. Oerhört spännande, men om drygt 5,5 veckor har jag jullov. Det skrämmer mig lite faktiskt.

Jag har hittat användbara böcker i Julles ...

dsc02532 (MMS)

Jag har hittat användbara böcker i Julles bokhylla.


Ett piano

Ge mig ett piano eller helst av allt en flygel, tack. 


Här

Efter gårdagens landskap åkte jag hit till Enskede gård. Underbart att vara här igen!

Idag ska jag verkligen plugga hela tiden, hela dagen. Jag tror på att jag ska hinna avverka en hel del på min plugglista faktiskt. Har en hel del att ta igen sedan förra veckan..

Känslor

Basgruppsmöte och seminarium i förmiddags som jag halvsov mig igenom. Nu är jag hemma och har käkat mackor till lunch. Hur bra det är tänker jag inte kommentera. Laga mat står bara inte på mitt schema.

Nu ska jag packa ihop och bege mig till Eko för att plugga med Bullen. Ikväll ska jag skriva på nationens Landskap. Sedan ska jag försöka ta mig till Stockholm beroende på hur länge landskapet håller i sig. Jag tror inte jag klarar mig till torsdag helt enkelt innan vi ses. Det går liksom inte. Det är en konstigt det där, hur man kan bli av kärleken. Hur jag kan sakna honom hela tiden. Jämt. Hur jag får ångest för att jag är här. Här - i mitt hem. I mitt älskade Uppsala som jag trivs så förbaskat bra i. Det känns inte lika bra längre, för det finns en plats som är bättre. Förstår ni? Mitt hjärta är i Enskede gård och min kropp är här.

Om 6 veckor har jag jullov. 6 veckor. För 6 veckor sedan köpte jag mitt SATS-kort. 6 veckor, hur ska jag lyckas? Hur? Just nu känns det som det enda rätta är att tenta i början på januari istället. 6 veckor som är fullproppade i min kalender. Ni skulle se hur den ser ut.

Varför måste djävulen dansa på min högra axel?

Empty

Jag känner mig tom. Vad ska jag nu planera inför? Okej, höstfest och Luccegask, men inget min mina ypsor. Inte på det sättet. Inte förrän om 6 månader igen, då jag sitter i styrelsen som Yoda, tillika rådgivare. Jag börjar bli en gammal Ypsa. Jag har lite ångest över att detta studentliv snart är slut. Tiden går alldeles för fort.

Värre är det att Bullen börjar jobba efter jul. Efter jul! Då blir det aldrig sig likt igen.

Nä, nu blev jag sentimental. Jag skyller på lite sömn. God natt.

Trött

Lunch med Bullen på stan och sedan fixade vi bort det sista från Älggasquen. Allt småpyssel. Typ bära scendelar till Stockholms nation.

Jag ligger i soffan, har läst lite proppar och ska alldeles strax gå och hämta ut min punkterade cykel som är lagad och sedan ha basgruppsmöte på nationen om vår PM som ska vara färdig till nästa fredag.

Jag saknar Julle. Om jag inte visste bättre skulle jag hoppa på tåget och åka dit.

ÄLGGASQUEN!

Vilken kväll, vilken succé! Fantastiskt! Jag är så lycklig, men så trött. Natten (eller natt och natt) mellan lördag och söndag sov jag 2,5 timmar och sedan var jag igång hela gårdagen också.

Jag lever på det här resten av livet. Att jag, tillsammans med mina närmsta vänner, har fixat en stor fest på Norrlands. Det är galet! Att jag fick tillbringa den kvällen delvis med Julle, Fanny, Elin och Linda gjorde det bara ännu bättre!

Nu sitter jag på tåget på väg hem till Uppsala igen. Åkte till Stockholm igår mitt på dagen och myste med Julle. Ville inte alls åka hem, men plikten kallar. Helst av allt vill jag vara hos honom hela tiden.


RSS 2.0