Det här är vår kväll!

dsc02530 (MMS)

Det här är vår kväll!


Vi firar en kommande succé!

dsc02529 (MMS)

Vi firar en kommande succé!


Älggasquen

Gå in på Älggasquen eller besök "Älggasquen med Fibes, Oh Fibes!" på Facebook för mer information om årets stora händelse!

Tid?

Tid är pengar. Därför ligger bloggen på sparlåga till söndag eftermiddag. Får jag tid bloggar jag, men just nu nu tillbringar jag 24/7, ja nästan, med Älggasquen. Snart är det dags! Jag är sjukt laddad och det kommer bli världens bästa dag och kväll! Oslagbart. I alla kategorier. Förutom den dag jag gifter mig och den dag jag får barn. Men det tar vi då.

All kärlek till er!

Lycka

Lycka är att ha ett givande kontaktsamtal. Så givande att jag sprudlade av glädje när jag gick därifrån. Det känns underbart, magiskt och fantastiskt! Snart kan ett av mina delmål här i livet vara uppfyllda. Jag håller tummar och tår för att det går min väg. Kontaktdagen känns bra, helt rätt. Jag vet vad jag vill. Jag kan ta mig dit. Inget är orealistiskt. Det fick jag svar på idag. 

Just nu är livet bara alldeles, alldeles underbart. Planeringen med Älgen går bra. Allt går vår väg. Just nu har vi inga motgångar. Fastän det varit några på vägen så går allt så bra just nu. Samma vecka, med bara 3 dagar kvar, så känns det helt enkelt bra.

Pricken över i:et eller grädden på moset, kalla det vad ni vill, stavas Julle. Han gör mig glad, gladare, gladast!

Jag är väldigt lycklig just nu!! Jag hoppas jag sprider lyckan omkring mig...

Kontaktdagen

Yoga på morgonen är fantastiskt! Man skulle kunna säga att det är min grej. Mjuk och smidig blir man.

Idag är det Kontaktdagen för oss juridikstuderande. Jag ska ha kontaktsamtal med advokatbyråerna Hammarskiöld och Cederquist under dagen. Spännande! Sedan ska jag gå runt, prata med jurister och plocka på mig en årsförbrukning av pennor. Efter det ska jag försöka hinna plugga lite och självklart Älggasque-fixa. Nu är det nära!

Dags att åka mot nationen.

Pirr

Det pirrar i hela kroppen på mig. För att jag är kär, men även för att ÄG-veckan tagit form. Jag får mail om folk som vill köpa släppbiljetter och sittningen är snart full. Det är en magisk känsla! Jag svävar på moln rent ut sagt. Har sjukt mycket adrenalin i kroppen och jag kommer aldrig kunna sova nu. Dock är det bäst för imorgon är det yoga igen.

Tisdag

Basgruppsmöte och seminarium på förmiddagen och sedan lunch med Niklas. Nu är jag redo för kontaktsamtalen imorgon. Ska bli spännande!

Nu ska jag snart på intervju för NV och sedan ÄG-möte. Ikväll ska jag skriva på nationens styrelsemöte och sedan Älggasquefixa. Sedan borde jag skriva kvällens två tal också.. 

Livet känns för övrigt fantastiskt. Det finns en fin person i mitt liv vid namn Julius. Det är på grund av honom som jag tillbringar rätt mycket tid i Enskede gård.

ÄG-veckan

Det svider i ögonen, så trött är jag. Bara att ignorera och inse att jag får sova om en vecka. ÄG-veckan har kommit igång nu. Oj, vad här ska fixas! Det kommer bli så himla bra! Jag är laddad för att bo på nationen från och med imorgon. 

Nu ska jag ta mig upp ur sängen och göra mig i ordning. En heldag på Eko väntar med föreläsningar och plugg. MK-möte ikväll och sedan kommer Julle hit. Uppsala/Stockholm trafikeras rätt så ofta av oss numer.

Mindre än 2 månader till jul. Crazy...

Effektiva söndag

Jag har pluggat, tvättat, tränat, lagat mat, städat, impregnerat skor, diskat, sett Beck. Ja, allt. Väldigt bra söndag med andra ord. Jag kanske kunde ha pluggat lite mer och facebookat lite mindre, men det är ju lätt att säga i efterhand.

Om mindre än en timme börjar ÄG-veckan! Spännande! Känns både oroväckande och skönt att det är så nära nu. Mindre än en vecka kvar. Det kommer bli bra, det måste bli bra.

Imorgon kommer min Julle. 40 stycken gillar min nya relationsstatus på facebook. Jag gillar det jag med!

3500 kr

Hittills har vi tillsammans samlat ihop 3500 kr till min Rosa Bandet-insamling! Hurra! Vi har slagit tidigare års resultat med hästlängder. Sista veckan inleds snart och eftersom det är löning imorgon så hoppas jag att det trillar in fler slantar.

Kom igen, skänk en slant!

Kärlek till er

Sneak peek


Jubileum

Kvällen var bra. Mycket bra! Dessvärre tog jag lite bilder, fastän kameran var med. Jag får helt enkelt bli bättre på det. Jag hade gärna haft bilder eller till och med en filmsekvens när mina fötter gick fortare än det fanns trappsteg i trapphallen. 

Idag ska jag plugga mycket. Jättemycket. Jag kommer ju inte hinna plugga något alls i veckan, så det är nog bäst jag gör ett ryck nu så att det inte står i vägen för Älggasquen. Sedan måste jag städa då det är ett bombnedslag här hemma. Bokstavligen talat. Så nu kör jag igång!

Skvaderns 60-års jubileum

I'm ready! Skvaderns 60-års jubileum på Norrlands nation väntar. Det kommer bli en fantastisk kväll! Först fördrink på Hotell Hörnan och sedan bankett. Jag har höga förväntningar på kvällen.


Känsla

När man tycker det är jobbigt att åka hem för att man är tvungen så vet man att det är rätt.

Underbart är kort. Alldeles för kort. Gårkvällen spenderades ute i Gubbängen hos Anna och Johan tillsammans med Tonje och Axel. Mat, vin, Idol och Tabu. Alldeles perfekt för en fredagskväll.

Ta mig tillbaka till Enskede gård, tack.

Kista

Jag skulle inte shoppa något. Inte något alls. Det första jag gör är att hitta billiga BH:ar på Twilfit. Jag var bara tvungen att slå till. Sedan hittar jag ett par tights på Gina och ett par vinterskor. Nu har jag lätt ångest och börjar fundera på om jag är shoppingberoende. Är jag det? Kanske. Det är hemskt det här. Jag försöker rättfärdiga det med att jag faktiskt behövde mer underkläder, att tightsen bara kostade 49 kr och att jag inte vill frysa om fötterna i vinter. Hm. Jaja, det var i vart fall trevligt!

Är hemma i Enskede gård igen och gör det sista på tisdagens seminarium. För en gångs skull är jag ute i god tid. Bullen påpekade för någon dag sedan att jag hade fått för vana att säga att jag inte gjort "morgondagens seminarium", så nu jäklar har det pluggats! Snart kommer J ska hem från jobbet och sedan åker vi till Anna och Johan för fredagsmys!

Daily photo

Så himla daily är inte mina foton längre, så därför bjussar jag på ett idag. Nu beger jag mig mot Kista. 40 minuter enkelväg. Det är som att åka tåg mellan Uppsala och Stockholm. Närvägen kallar jag det.


Vitt

Nu har jag ätit frukost/fikat så nu ska jag plugga. Skattefrihet och skatteplikt. Det ska väl inte vara så svårt. Då så. Kom ihåg - allt man gör på fredagar är bonus!
Snö

Det snöar i Stockholm. Ganska rejält faktiskt för att vara i oktober. Lapphandskar vill jag kalla det. Att löven fortfarande är kvar gör att det ser lite roligt ut, men det är mysigt. Vilken tur att jag köpt ett par gummistövlar. De kommer väl till pass idag i slasket som kommer bli.

Idag ska jag plugga här i Enskede och sedan åka till Kista för att luncha med mamma. Efter det fortsatt plugg. Jag ska vara effektiv idag, på riktigt.

Tåg

Jag har haft en bra dag som jag tillbringat mestadels med min basgrupp. Jag gillar dem alla och idag berättade jag om det. Ja, precis det. Det som inte så många av er vet. Som är lite hemligt och något som jag inte talar så mycket om. I vart fall inte på ett konkret plan. Nu vet de och det känns skönt.

Jag firade att jag gillar skatterätt (tro det eller ej!) med att köpa ett par gummistövlar av märket Viking. Känns bra. Snygga är de också. Jag kommer bo i dem framöver! Att fira en sån sak med att köpa stövlar låter kanske töntigt, men jag trodde att jag skulle hata T5. Avsky det som pesten. Men inte! Det är roligt och jag gillar juridiken. T5 klår alla mina förväntningar flera gånger om.

Nu sitter jag på tåget på väg mot Stockholm och sedan Enskede gård. Om drygt en timme träffar jag J. Behöver jag säga att jag längtar?

Söta saker

Jag har minsann varit minst lika effektiv idag som igår. I varje fall nästan. Efter ÄG-mötet tog jag och Bullen oss an banderollen som nu hänger på balkongen utanför Norrlands. Detta resulterade i att jag fortfarande har gaffatejpsklister på mina fingrar. Den sitter i varje fall där den ska och det är huvudsaken! Nu vill jag bara att det ska komma folk på gasquen. Snälla, säg att huset bli fullt. Snälla. Det är det enda jag begär just nu. Att huset blir propp-jävla-fullt.

Jag fick världens sötsug nu på kvällskvisten. Ni vet så det nästan var värt att klä på sig och gå ut i kylan för att traska de 150 metrarna till ICA. Jag hittade till slut lite glass längst in i frysen och värmde hjortronsylt till. Gudomligt gott!

Det är den 20 oktober idag, vilket innebär att oktober snart är slut. Ni glömmer väl inte detta?

KC-shopen - ta det du vill ha, välkommen å...

dsc02520 (MMS)

KC-shopen - ta det du vill ha, välkommen åter. Man tackar!


Onsdag

Onsdagen började med min nya onsdagsrutin, yoga. Nu sitter jag på nationen och väntar in Elin för lite frukost.

På dagens agenda står plugg, redovisningsrättslektion, Höstfestfix med Malin och Älggasquemöte. Efter det måste jag ta mig an mitt tvättberg och plugga.

Roligare än så blir det inte. Veckorna går dock alldeles för fort. Om 8 veckor har jag jullov!

Hej effektivitet

Jag har varit effektiv idag. Basgruppsmöte, första seminariet i skatterätt som för övrigt verkar mer spännande än vad jag trott, affischering med Bullen på Ångströms, Polacks, SLU och lite i Flogsta, plugg, skriva protokoll, putsa ljusstakar och sedan lite plugg till. Jag gillar dessa dagar!

Nu ligger jag i sängen och har just pratat med J. Jag längtar till Enskede gård, men det är bara två dygn kvar tills vi ses igen. Ibland känns ju två dygn som evigheter, men jag tror de kommer att gå fort då både onsdag och torsdag är proppfulla i min kalender.

Dags att sova för imorgon ringer klockan vid 6 som vanligt på onsdagar.

Mörkt

Det börjar vara mörkt ute när jag vaknar på morgonen. Det gillar jag inte. Det blir ett snäpp värre att kliva upp helt enkelt. Därför ligger jag fortfarande kvar i sängen.

Dagen börjar med basgruppsmöte på Waynes och sedan första skatterättsseminariet. Efter det ska jag och Bullen åka ut till Ångström och Polacks för att affischera. Vi gjorde ett tappert försök igår, men eftersom de hade stängt redan innan kl 18 gick det sådär. Vi åkte på Biltema och käkade korv istället.

Ikväll ska jag skriva på förvaltningsnämndsmötet och sedan tror jag att det är ljusstaksputs inför Älggasquen om jag inte minns fel. Annars måste jag plugga, så jag vet vad jag gör i alla fall.

Roligare än så här blir det inte idag. Dags att kliva upp kanske.. Idag skulle jag haft ett par Hunterstövlar!

Biltema is the shit!

dsc02518 (MMS)

Biltema is the shit!


Tidsoptimist

Att vara tidsoptimist får man ibland betala dyrt för. Fastän jag klev upp halv sju så höll jag på att missa tåget som gick mer än två timmar senare. Det blev en dyr resa från Stockholm och jag fick springa hela vägen från tunnelbanan till tåget. Dagens träning är avklarad med andra ord eftersom det faktiskt är en bit med en stor väska, en mindre och 3 fullproppade påsar. Men jag hann. Jag hann så precis att jag hann lämna in min PM i tid. Det känns... bra. Jag tror inte jag hade kunnat göra det bättre och det är väl huvudsaken. Dessutom en inställd föreläsning så nu har jag en lucka i min kalender fram till 15. Det känns bra!

På tunnelbanan in till Centralen lovade jag dock mig själv att sluta vara sån en tidsoptimist. Det är ju inte hållbart i längden. Så - här är mitt nya jag!

Fantastiska helg

Landet var fantastiskt. Magiskt! The place to be. Vi åkte som sagt in till Nyköping för shopping på förmiddagen. En kofta och ett par tights fick följa med hem från MQ. Sedan tog vi en promenad runt i Nyköping. Fina villor som jag inte skulle tacka nej till. Det var strålande väder, precis sånt där höstväder som man vill ha.

När vi var tillbaka i Oxelösund tog vi en promenad till klipporna. Det var så vackert! Jag försökte fånga det på bild, men som vanligt ger de ingen rättvisa.


Efter det åkte vi tillbaka till Stockholm för middag hos Anna och Johan och sedan spelade vi tvspel resten av kvällen.

Idag har jag träffat Elin och Linda på stan, shoppat två tröjor på MQ och världens snyggaste skor från Vagabond. Jag är helt såld! De är så snygga att jag kommer ha dem för all evighet. Självklart kostade de därefter också..

Nu filar jag på det sista på min PM, men snart vankas det glass och en film. Jag har inte alls någon lust att åka från Enskede gård imorgon, men det har ju blivit en rätt vanlig känsla..

Ute på landet

Solen skiner, check. Vatten och brygga, check. Ingen äng eller häst dock. Jag har inte sett någon än, men det kanske finns någon runt hörnet. Jag trivs ändå och det är väl huvudsaken. Jag har det oförskämt bra och är minsann i himmelriket eller paradiset som det också kan kallas.

Nu åker vi in till Nyköping för lite shopping.

Affischerna är här!

dsc02513 (MMS)

Affischerna är här!


TGIF

Som jag längtat till denna fredag! Jag håller på packa inför helgen och ska snart jag iväg, sedan träna och efter det tillbringa resten av eftermiddag på nationen tills mitt tåg går vid fyra. Idag får vi affischerna och förköpsbiljetterna, så nu ska det tapetseras! Jag ska försöka färdigställa min PM också. Det är inte långt kvar innan den är klar, så förhoppningsvis hinner jag med det idag.

Låt klockan bli 16.30, tack!

Samkönade relationer

Temat för kvällskursen ikväll var Våld i samkönade relationer. Tänkvärt: En misshandlad kvinna söker vård akut. Med sig har hon en annan kvinna. Hur tolkar du situationen? Tänker du: Tur att hon har en väninna med sig, hon kan inte åka hem till sin man. Eller slås du av tanken att de är ett par och att den medföljande kvinnan är en bevakande förövare?

Känslomässigt sett är det inte är någon lättsam kurs. Idag fick vi se en film som man verkligen fick ont i magen och mådde illa av. Fy fan. Men det är otroligt viktigt och jag önskar att alla fick samma information som jag. Jag tror samhället hade sett annorlunda ut.

Resten av kvällen har jag druckit te, drömt mig bort till det förlovade (?) landet och längtat efter J. Surfat runt och bara haft egen-tid. Ack så viktigt och underskattat.

Landet

Jag ska åka bort i helgen. Jag och J ska åka till deras lantställe på landet. Vart ligger landet? Jag har aldrig i mitt liv varit på landet och alltså heller aldrig varit på ett lantställe. Jag är förväntansfull! Jag har målat upp värsta bilden över hur landet är. Jag tänker mig massa ängar, en stor gård, ett stall och en häst eller två. På ängarna ska jag galoppera dagarna långa. Ett drömland med andra ord. Eller så tänker jag mig en brygga, vatten och inga grannar. Och en äng där också. En äng känns väldigt obligatoriskt för att det ska bli ett lantställe. Inte för att jag vet vad det är egentligen, men ändå. Sedan är det självklart är landet ett soligt ställe! Det är alltid bra väder där, varför ska man annars åka dit?

Hemma i norr har vi stugor som vi åker till. Möjligtvis åker vi till fjällen. Jag undrar om fjällen och landet är ungefär samma sak, fast utan fjäll och ett land istället. Men åter till termen landet. Det är inget som vi slänger med uppe i norr. Att säga landet passar sig inte riktigt i min mun. Precis som när man var liten och svor fastän man inte fick. Det lät så konstigt. Så låter det när jag säger att vi ska ut till landet i helgen. Lite ovant, mest för att jag inte riktigt vet vad det där landet är för något. 

Själva tätorten Oxelösund, där landet ligger, har 11 000 innevånare. Storumans kommun har ca 7000 (för övrigt lika många medlemmar som Norrlands nation.) Har jag alltså bott på ett land hela livet om man ser till innevånarantalet? Eller är inte landet så ödsligt som jag tänker mig?

Det viktigaste av allt: Är det ett helt nytt land och måste jag växla pengar innan?

Banta

Att banta har aldrig riktigt varit min grej. Speciellt inte att banta en PM. Att skriva 5 sidor med 1,5 radavstånd som ska vara av AB-kvalité är inte lätt. Det är inte mycket alls som får plats. Snart raderar jag stycken, skriver om och tar bort alla mina rubriker som tar så förbaskat mycket plats.

Men, jag har ju hela helgen på mig!

Fibes, Oh Fibes!

Som ni kanske har förstått ska Fibes, Oh Fibes! spela på Älggasquen. Det kommer bli så jävla bra!Jag är lite småkär i Fibes faktiskt. Speciellt den här versionen av Love Child. Kom och sjung den för mig, tack.

Hela dagen lång

Hela dagen är uppbokad. Nu på förmiddagen ska jag färdigställa min peer-review, åka och lämna in den och sedan luncha med Emelie på nationen. På eftermiddagen ska jag fixa och trixa med min PM, sedan möte kl 16 och kvällskurs kl 17. Jag vet vad jag gör idag, men det gillar jag som allra bäst. Jag är mest effektiv när jag vet vad, hur och när jag ska göra det.

Jag har tillsammans med Elin bestämt mig för att göra saker på en gång och inte skjuta på det. Det tänker jag komma långt med!

Mitt i veckan

Idag har jag avslutat kapitlet associationsrätt på T5. Eller i vart fall lagt det vilande fram till tentaplugget. Nu går vi in i skatterätten på riktigt, där jag redan har en halv fot inne på ett lite annorlunda och långsökt sätt. Haha, det är lite skrattretande. På ett positivt sätt så klart!

Älggasquen har stått på schemat idag förutom det avslutande kapitlet. Möte och vinprovning. Min baby tar form - höstens bästa fest!

Nu är det sängdags. Imorgon har jag en hel del att stå i som vanligt, men jag klagar inte för jag har så förbaskat roligt. Livet blev ännu bättre när jag fick ett "mail" och blev rörd. Jag har världens bästa vänner! Varför säger jag inte det oftare? Jag har världens bästa vänner runtomkring mig! Vad gjorde jag utan alla mina fina? De som står på min sida i vått och torrt. Som vågar säga emot mig när jag går för långt och som hyschar mig när jag Inte Är PK. Som jag kan skicka fåniga sms till och gnälla över livet. Som jag kan vara mig själv med och som gillar mig för det. Det finns inget bättre!

För övrigt kan tilläggas att jag längtar till Enskede gård!

Yoga

Yoga 06.45, frukost på nationen kl 09.00, möte med Nina om Älggasquen efter det och nu sitter jag här för att plugga. Könskvotering, Corporate Accountability och Corporate Social Responsibility står på schemat. Det handlar bland annat om Norges kvoteringslag, om BP och Lundin Oil. Spännande värre. Jag har sista associationsrättsseminariet idag. Jag kan inte fatta att tiden går så fort!


Vitamin Well Reload smakar sådär...

Gone

Jag har tillbringat hela dagen och kvällen på Norrlands. Plugg fram till 19 och sedan kvällsfika tillsammans med Elin, Linn, Maria, Camilla och Malin. Lite ÄG-snack och bara allmänt mys. Jag tog en söt bild på ett bakverk, men den är så klart i kameran fortfarande. Jag bjussar på en biblioteksbild istället.


Observera att jag och Bullen lyssnar på Fibes, Oh Fibes! i lurarna!

Sedan jag kom hem har jag skrivit ett personligt brev. Snart är jag redo för kontaktsamtal! Jag har även tillbringat resten av kvällen för att vända upp och ner på min lägenhet i jakt efter Aktiebolagens grundproblem. Boken är helt jävla borta. Den finns inte. Jag måste helt enkelt ha glömt den någonstans. Antingen på SU:s bibliotek eller på JB. Blandat ihop den med böcker jag lånat därifrån och lämnat den också. Fan alltså. Jag måste nog köpa en ny. Eller vända upp och ner på lägenheten igen. Nu fick jag ångest igen. Jag hatar när jag tappar bort saker!

Nu är det sovdags. Yoga 06.45 imorgon!

UPDATE: Carl i min basgrupp hade tagit min bok. Fastän han hade gjort det så gillar jag honom rätt mycket nu för jag slipper köpa en ny! Jag kan shoppa upp pengarna istället. Hurra!

Älggasquen

Tillåt mig presentera Älggasquen 2010


It's in!

Jag har lämnat in mitt utkast. Det är sjukt dåligt, men jag har mer än en halv vecka kvar på mig att förbättra det. Det känns positivt. Tidsoptimist som jag är lämnade jag in det 14.59. Det går bara utför det här. 

Nu ska jag plugga lite normalt. Läsa lite, göra seminarium och renskriva lite. Men först - fika!

Glasögondag

Jag hade min glasögon på mig idag. Jag är en stor användare av linser och har glasögon alldeles för sällan. Optikern säger att en tumregel ska vara en dag i veckan. Jag lyder inte det rådet för jag minns inte sist jag hade glasögon på mig. I somras kanske? Förra terminen? Jag minns faktiskt inte. Stackars mina ögon.

Detta resulterade i att jag ikväll stod och skulle ta ut linserna. Det gjorde ont, men de lossnade aldrig från ögat. Jag hann tänka att de vuxit fast tills jag tittar ner och inser att jag ser suddigt. Fan, dom hade ramlat ut tänker jag. Tills jag ser att glasögonen ligger bredvid, lägger ihop två och två och minns att idag är en glasögondag. Att jag faktiskt haft glasögonen på mig hela dagen för första gången sedan jag minns inte när. Att jag inte alls hade några linser att ta ur.

Så jag fick lägga mig i sängen med röda, irriterande ögon. Så går det när man har vanan inne helt enkelt. Förresten är de väl fyrkantiga också efter en hel dags datortittande. Det är synd om mina ögon.

Bröst

Försäkringsbolaget Chartis ger 10 kr till Rosa Bandet. Skapa en länk du med!
http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1251


Stöd rosa bandet

Sedan får ni inte glömma bort min insamling. Vi är 6 stycken givmilda själar som har skänkt pengar hittills för en god sak. Var inte så förbaskat snåla!

Trist

Detta är så trist. Jag kommer ingen vart och det enda jag skriver är samma sak. Hela tiden. I fem sidor. Att tvångslikvidation inte är ett bra borgenärsskydd för det skyddar inget överhuvudtaget. Egentligen.

Tack gode Gud för att det bara är peer-review imorgon. Nu tar jag en paus och går på första föreläsningen i skatterätt.

Jag är en dålig student.

Shoppingförbud

Det är ju kul att H&M har klubbdagar med 10% rabatt måndag till onsdag denna vecka. När jag har shoppingförbud.

Som grädde på moset, pricken över i:et osv är jag Friends of MQ. Det innebär att jag har 30% där hela denna vecka. Obegränsat antal gånger. Jag kan shoppa hur mycket jag vill och har 30% på varje köp! Detta tack vare bästa Ida.

Så, åt helvete med shoppingförbudet!

Ny

Ny vecka, nya tag. Idag ska jag färdigställa min PM. Känns sådär, men det är ju bara att göra det helt enkelt.

Helgen har varit bra. J kom igår och vi gick på stan en sväng. Jag bröt mitt shoppingstopp för en tröja på Sisters. Den kostade bara 124,5 kr så då är det befogat. Speciellt eftersom jag fick 255 kr i dricks i garderoben i lördags. Eller hur?

Nu ses inte jag och J förrän till helgen och jag kommer längta ihjäl mig! Det är väl tur att varje kväll är fullbokad fram tills dess..

Hjärtattack

Jag fick nästan hjärtattack av att träna tidigare idag. Jag överlevde, som tur är. Det kanske inte är så optimalt att träna dagen efter, men jag fick min stämpel.

Jag vill helst av allt bara sova. Sova tills J kommer imorgon. Men nej, jag ska vara vaken i 10 timmar till. Hurra för det!

Om ni är intresserade jag kan säga att jag inte har skrivit ett enda ord på min PM idag. Inte ens en bokstav. Bra Lina, bra. Nu börjar ångesten komma krypande... Och kommer jag skriva något imorgon? Högst troligt inte.

Nu blir det sushi med Elin och Linnéa innan vi ska iväg till Norrlands för att stå i garderoben på Härken. Jag ska köpa en stor godispåse på Gottis och försöka att inte tänka på att jag egentligen skulle ha suttit på sittningen i detta nu och ätit förrätt. Om jag ser det positivt så kommer jag ju mest största sannolikhet få dricks ikväll, så jag slipper förbruka pengar. Men ändå.

Early

Jag vaknade tjugo över tolv idag. 12.19. Behöver jag säga att det blev världens drag på kammaren igår efter sittningen? Vi dansade på bordet, på soffan, gjorde rörelserna till När vi gräver guld i USA, dansade ännu mer och svettades i våra huvudbonader. Vi gav faktiskt upp tidigare än vi blev utkörda. Jag var hemma efter fyra efter ett besök hos först Johannesgrillen och sedan Elin och Palle. Elin är så charmig, för hon säger alltid till när man måste gå hem. Och att jag måste borsta tänderna, tvätta bort sminket och ta ut linserna. Jag gör det faktiskt när hon säger till mig. Ja, jag är som ett barn. 

Jag som skulle kliva upp tidigt och skriva PM. Jo, pyttsan. Jag tar tag i det nu istället. Sedan städa lite. Jag får ju besök imorgon. Mysigt! Jag måste träna också. Har inte gjort det denna vecka än och jag måste ju få mina två stämplar.

PM nästa!

Hattfest!

dsc02510 (MMS)

Hattfest!


Mucho

Ibland blir det bara för mycket. Då tar jag tag i saken själv.

Jag hade en mycket givande mentorslunch idag. Jag ser framemot Kontaktdagen och sommarjobbssökande nästa sommar!

Nu blir det hattfest med laget. Jag ska på stan och köpa 5 meter långt svart tyg. Resultatet får ni se sen! Ett tips, jag är inte rasist...

Bitter

Jag är bitter. Fruktansvärt bitter. Jag har gått och längtat efter att få gå på Härken, en gasque på Norrlands, imorgon. Inte jobba, bara gå och ha så jävla roligt. Men icket. Detta innebär att jag jobbar på alla större festtillställningar på Norrlands denna höst. Alla! Reccegasken, Samarret, Härken, Älggasquen, Höstfesten och Luccegasken.

Jag, Elin och Linn skulle gå. Fördrinka, gå på sittningen och sedan dansa natten lång. Det slutade med att ingen av oss får gå. Vi måste jobba. Stå i garderoben till 05.00. Det är inte alls lika kul längre. Det enda som är bra är att J kommer på söndag.

Dags att rycka upp sig och fortsätta skriva PM.

Älskade fredag

Det är fredag vilket innebär helg! Allt man gör på en fredag är bonus, som Elin brukar säga, så jag kommer samla e massa bonus idag. Undra om det fungerar som karma? Jag sitter på Eko och ska skriva på min PM fram till lunch. Då ska jag luncha med min mentor Niklas på Norrlands och efter det ska jag se om jag orkar ta mig mot BMC för föreläsning eller inte. Annars blir det plugg fram tills det är dags att svira om inför kvällens hattfest med A-laget. Så kvällen ska jag tillbringa i Discot på Norrlands tillsammans med ypsor och angermän. Känns lagom för att vara en fredag.

En kväll

Efter kvällskursen åkte jag hem, satte mig i soffan med datorn i knät och stirrade på min PM. I 5 timmar. Självklart har jag klickat runt på nätet och varvat mellan facebook, aftonbladet, bloglovin, facebook, word, min mail, ÖverYpsa-mailen, facebook, word. Ja ni förstår. J ringde och vi pratade bort en halvtimma. Malin ringde, pappa ringde. Jag tittade på word, facebook, läste bloggar, facebook.

Nu ligger jag här i sängen. Har stängt ner word. Och kollar facebook. Det var den PM-kvällen det. Jag har även konstaterat att många av er är riktigt dåliga på välgörenhet. 50 kr kan ni väl avvara åtminstone? Det är ju väldigt enkelt att skicka ett sms. Det vet jag. På tal om sms får jag en lätt ångest nu när jag tänker på min telefonräkning som säkert har stigit till molnen, eller kanske till och med till stjärnorna, efter allt tunnelbaneåkande på sistone. Nä, den räkningen behöver aldrig komma fram till Börjegatan.

Sär skrivning

Jag hatar sär skrivning. Det är oerhört jobbigt att läsa en text när författaren sär skriver. Jag känner mig som en språk polis, kanske för att jag är det. Jag läser flera bloggar dagligen och vissa är exemplariska på det där med dålig svenska. Man får skriva precis som man vill i nästan alla lägen, men det är bara det att jag stör mig på det. Tappar fokus i läsningen. Tappar intresse och börjar leta språkliga fel. Jag vet att dyslexi finns och är väldigt utbrett i Sverige. Till och med kungen har det, men det spelar ingen roll för jag stör mig ändå. Problemet kanske sitter hos mig som läsare som orkar bry mig om detta? Nämnde någon i-lands problem?

När det väl kommer till PM skrivande, som jag som håller på med just nu, är jag extra petig. Super kräsen. Rätt ska vara rätt. Kommateringen ska vara på sin plats osv. Allt ska vara snyggt och prydligt och där hör sär skrivningar inte alls hemma. Helst inga juridiska fel heller för den delen.

Nu har jag fått av reagera mig på just sär skrivningar. Andra spännande ord som jag stör mig på är "utav". Varför säga utav när av oftast fungerar lika bra? Jag kanske helt enkelt är för formell.

Vilket tur att jag inte blev svensk lärare. Inte svenska lärare, utan svensklärare. Jag blir jurist istället. För övrigt är jag snart halv vägs i min jurist utbildning. Snart har jag åren emot mig.

Eko

Jag sitter på Eko och skriver PM. Det går förvånansvärt bra, men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken. Jag simmar fortfarande, eller vadar kanske. Jag kommer i varje fall att hinna bli färdig. Det är ju rättspolitiskt och då kan man ju skriva nästan vad som helst. Nästan.

Snart är associationsrätten avklarad och skatterätten tar vid. Tiden går alldeles för fort. Jag har jullov om 9,5 veckor. Det är nästan galet hur fort höstterminen går. Mitt sista jullov. Någonsin. Jag börjar bli stor nu.

Jag har lunchat hos Bullen idag och blev bjuden på te och bulle. Jag vill kalla det vardagslyx.

Nu ska jag återgå till mitt skrivande, sedan ringa lite hotellsamtal och om två timmar cykla i regnet till min kvällskurs på NCK. Förresten är bandet till Älggasquen officiellt nu. Det står i Ergo idag. Ni får veta senare, vi måste bara fixa ett boende till dem först!

Regn

Det regnar i Uppsala idag. Därför behöver jag ett par stövlar, speciellt och helst idag. Jag vill ha ett par svarta från Hunter. Någon som vill ge mig det? Ja, så klart! Tack för det! Ni kan skicka dem med posten. Tack och tack. Jag skulle älska er. För evigt.
Bild från heppo, där ni kan beställa dem ifrån.

Fort

Idag är det torsdag, igen. Tiden går alldeles för fort!

Jag ska iväg på basgruppsmöte, sedan seminarium. Efter det ska jag luncha hos Bullen och sedan plugga på Eko tills det är dags för min första träff med kvällskursen som jag ska läsa i höst. Det är fortsättningskursen på Mäns våld mot kvinnor som jag läste i våras. Efter det måste jag hem och plugga. Min PM är fortfarande ganska tom.

Det är ett konstigt ljus ute idag. Hela Uppsala är.. typ... gul?

Mys-onsdag

Tåg till Uppsala. Redovisningsrättslektion, jag satt som ett frågetecken. Vilken tur att jag inte blev ekonom! Plugg på NN och jag insåg att det inte är bra för mig att plugga där. På riktigt. Jag får ingenting gjort. ÄG-möte och sedan pubhäng på Orvars med några ypsor. Fantastiskt trevligt för att vara en onsdag!

Nu blir det sängen, klockan ringer 6 imorgon. Aktiemarknadsrätt är på ingång!

Centralen

Igår mötte jag upp Johanna på Stockholms universitet för att plugga lite innan det var dags att möta upp J. Jag fick tag i de böcker jag behövde och nu borde jag ha allt material för att skriva min PM. Nu ska den bara skrivas, men det tänkte jag ta tag i ikväll. När jag skulle åka från Universitetet hittade jag såklart inte tillbaka till tunnelbanan. Jag gick, och gick, och gick. Jag blev sen, men det är ju inget ovanligt för jag är ju tidsoptimist. Jag fick ringa Joel och be om guidning, men precis då jag gjort det såg jag det välbekanta T:et och kunde ta mig in mot stan. Lokalsinnet? Jag vet.

Jag och J åkte och åt mat på Caliente. Supergott! Jag älskar verkligen tapas! Efter det tillbringade vi kvällen i Enskede gård. Jag har inte alls någon lust att åka tillbaka till Uppsala idag, men nu sitter jag på centralen och väntar på mitt 39 krs tåg som går 11.11. Det gäller att vara smart och resa billigt när man är student.

För övrigt kan jag meddela att jag kommer ha en månads jullov. En månad! Från 13 december till 10 januari. Fantastiskt! Nu ska jag bara planera hur och när jag ska åka hem och när jag ska åka tillbaka till Uppis. Det kanske är dags att börja boka biljett..

Tisdag

Jag var inte alls pigg i morse. Mina planer har redan spruckit, men vad gör väl det. De gör det ju hela tiden om jag tänker efter. Nu ska jag iväg på basgruppsmöte, sedan seminarium. I eftermiddag åker jag till Stockholm och ska göra ett besök på Riksdagsbiblioteket. Så går det när det inte finns några böcker här och eftersom jag ändå ska till Stockholm idag så slår jag två flugor i en smäll. Smart va? Ja, supersmart!


High fashion

Jag hittade en gammal bild. Jag är så jävla high fashion.


Rosa Bandet-galan

Jag har fått två biljetter till Rosa Bandet-galan som går av stapeln i Göteborg i år. Jag var en av de femtio första (i år igen!) som startade en insamling. Tyvärr har jag ingen möjlighet att åka dit och jag missade den förra året också eftersom den var i Malmö. Jag hoppas att det blir Stockholm nästa år och att jag är lika snabb då för jag vill verkligen gå. Är det någon som vill åka till Göteborg så hojta så kan ni få mina biljetter!

Apropå insamlingen, gå in här och skänk en slant! Merparten av er är faktiskt riktigt dåliga på det där...

Kanelbulle

BMC invaderades av jurister idag. 300 jurister som skulle äta mat samtidigt. Det slutade i mild kaos. Jag lovar.

Efter mina föreläsningar cyklade jag mot Norrlands för att bli bjuden på bullar av Bullen. Sedan en sväng på JB för att kopiera till min kära PM och efter det åkte jag, Linn, Elin och Camilla ut till Röda Korset i jakt på varsin hatt till fredagens sittning med A-laget under temat Hattfest. Ingen hittade någon hatt, så jakten fortsätter! Det blev även offentligt att jag är sämst på höger och vänster. På riktigt. Vi skulle ta höger, jag svängde vänster. Pinsamt. 22 år och kan inte skilja på höger och vänster. Inte undra på att jag har dåligt lokalsinne.

Resten av kvällen har jag delvis spenderat tillsammans med JB:s kopiatorer. Jag och tekniken alltså. Det gick inte alls som jag ville och det slutade med att jag gav upp och gick hem. Har suttit i soffan och pluggat sedan jag kom hem vid åtta och nu tänker jag sova och försöka lära mig europeisk bolagsrätt i sömnen istället.Bullens goda bullar

PM-week

Detta är en PM-vecka. Hela veckan. Om en vecka ska jag vara så gott som klar så att jag kan lämna in den för en peer-review. Behöver jag säga att jag inte har börjat? Så jag vet vad jag gör. Därför ska jag skynda mig mot JB nu för att kopiera lite. Sedan blir det BMC hela dagen för föreläsningar fram till 15. Efter det ska kanelbullens dag firas och jag ska kanske börja skriva min PM. Men först kopiera. Kopiera ur en bok det finns två exemplar av. Hurra.

Det känns dock redan bättre när jag tänker på imorgon kväll. Då åker jag till Stockholm igen. Mysigt! Apropå det så finns inget bättre än att vakna upp och märka att jag fått ett fint sms. Det värmer i hjärtat!

Lillebror och jag

Bullens dag

Idag är det Bullens dag. Hon bjuder på bullar på nationen så jag ska minsann dit och smaska. Smarrigt värre. Hoppas att du får en bra dag Bullen!

Tänk vilken lyx att ha en egen dag.. Att hon delar den med kanelbullen är ju bara en bonus!


Underbar

En underbar helg på många, många sätt. I fredags åkte jag till Anna och vi lagade mat, drack vin och bänkade oss framför Idol. Somnade nästan i soffan innan det var dags för mig att åka till J i Enskede gård.

I lördags åkte jag och Anna till Skärholmen för shopping. På listan stod en höstjacka. Anna hittade den åt mig inne på Monki. Jag provade och älskade den. Den är sjukt svår att fota när den inte sitter på, så ni får inte se någon bild nu. Möjligtvis när jag är in action någon gång.

Vi shoppade vidare och jag hittade en kofta på Vila, ett par tights på Monki, underkläder på Twilfit och sedan hittade jag det. Jag hittade en klänning till Älggasquen. Den kommer bli alldeles perfekt! När jag stod där och skulle betala så insåg jag att det har gått alldeles för lätt. Så lätt skulle det ju inte gå att hitta en klänning. Jag skulle ju våndas, drömma mardrömmar, bara hitta korta klänningar, ha panik, åka till Stockholm flera dagar och gå i precis alla affärer. Därför blev jag tveksam på om jag verkligen skulle köpa den. Jag hade ju ställt in mig på att det skulle bli som i våras när jag letade klänning - fast värre. Fånigt, jag vet. Jag köpte den och blev ett halvt studiebidrag fattigare. Den kostar mig 220 kr i timmen att använda på Älggasquen. Men jag älskar den. Jag kan ju faktiskt ha den på nyår också.. Faktiskt.
Så nu är det färdigshoppat för mig till i.. november.

Igårkväll var jag hos Anna och åt middag och glass tills magen stod i fyra hörn. Sedan tog jag bilen, körde helt fel och fick guidning tills jag hamnade rätt. Det där med lokalsinnet är inte riktigt min grej, tror jag.

Imorse fick jag våfflor till frukost innan jag åkte tillbaka till Uppsala. Nu har jag en bil på min parkering och det känns bra. Hur långvarig den blir återstår att se, men det ser ju bra ut i varje fall. Städdag på nationen och sedan Body Balance med Elin. Nu sitter jag här och ska försöka plugga lite, men internationell bolagsrätt är nog inget för mig..

Jag trivs bra i Enskede gård.

Ofvandahls

Pappa och Joel har bott här hos mig i helgen. Vi sågs på fredagen innan vi åkte till Stockholm och jag stannade kvar där. Medan pappa satt i möte på eftermiddagen så gick jag och Joel och fikade på Ofvandahls. Vi åt tills vi fick ont i magen båda två.
Vi gick en sväng på stan också, men ingen köpte något. Tur var väl det för jag har shoppat alldeles för mycket för mitt eget bästa. Eller alldeles för dyrt rättare sagt.

Brev

Ett brev med posten kan göra en glad. Speciellt om det ser ut såhär:Tack och tack! Skriv mer brev till mig är ni söta ♥

Jag är med bil!

dsc02504 (MMS)

Jag är med bil!


Världens sötaste Lova

dsc02503 (MMS)

Världens sötaste Lova


Enskede gård nästa.

dsc02502 (MMS)

Enskede gård nästa.


Helg

Nu har jag helg. Jag sitter i bilen på väg mot Nacka för att hämta upp en bil, sedan åker jag till Anna i Gubbängen för mat och vin. Eller vin och mat, beroende på hur man ser på saken. Det ska bli så mysigt!

Redovisningsrätt är inte min grej. Bullen har dock lovat mig privatlektioner i det så det kommer ordna sig. Jag har större bekymmer här i världen. Eller kanske inte om jag tänker efter.

Nä, nu ska jag njuta av en underbar och efterlängtad helg!

TGIF

Jag vaknade upp med sällskap i min gigantiska säng - av Joel. Vi har precis konstaterat att jag har en enorm säng. Jo, jag tackar jag. Vi ryms gott och väl vi. Joel undrar vad jag skulle göra om när jag väl är färdig som jurist kommer på att jag vill bli veterinär eller sjuksköterska istället. Haha, vilken mardröm. Nej, jurist vill jag bli!

Fredag idag, äntligen! Jag har längtat till denna dag ända sedan måndagmorgon. Jag ska plugga lite på förmiddagen, sedan har jag lektion och efter det ska jag ta mig till Anna. Pappa och Joel är här som sagt här så jag ska försöka umgås med dem emellan allt detta också.

RSS 2.0