Fail

Idag fick jag ett sms om att min kurslitteratur kommit till utlämningsstället. Jag var då på Norrlands, så det var perfekt att jag kunde hämta upp det när jag gick hem från reccemottagningen. Tänkte jag. Jag fick så klart lämna mina kära ypsor (inte i sticket dock, de är väldigt handlingskraftiga damer jag pratar om) innan det var över och halvt springa iväg till utlämningsstället sisådär 21.40. Jag visste att de stängde 22, och jag var lite stressad så jag älgade iväg - i högklackat. På kullersten. När jag öppnar dörren till utlämningsstället nästan innan stängning så läser jag att de bara lämnar ut paket till kl 21. Jag drog på mig Charmen, gick in och frågade om det var stängt. Ja, det var det. Det var till och med verkligen stängt för utlämning. Så där stod jag, svettig, världens värk i fötterna och med ett berg av kassar runtomkring mig. Och jag ville bara ha mitt paket. Men jag fick vända om. Snuvad på det goda och får vackert vänta till 9 imorgon. Servicevänligt kallar jag det. Nä, jag ska minsann hänga på låset imorgon.

I övrigt har dagen varit bra. Reccemottagningen gick bra och jag tror vi raggade en hel del nya potentiella ypsor.
Hur mycket jag än vrider och vänder på Sara så blir hon så här. Men hon är så söt så jag vill att hon ska vara med ändå.

Jag som hade planer på att kliva upp vid 7 och plugga lite för att läsa ikapp inför morgondagens lektion. Istället kan jag sova till 8. Igen. Vilken rutin va.

Världens fynd

Jag gjorde världens klipp idag. Som ni vet behövde jag linsvätska, så jag gick till Synsam och kom hem med sex stora och två små linsvätskeförpackningar. För allt detta betalade jag 121 kr. 121 kr! Det är nästan gratis. Detta kommer jag leva på i evigheter (nästan)! Jag är i varje fall väldigt nöjd över mitt klipp. Så nöjd att jag har berättat det för i stort sett alla jag har träffat. Emelie fick lyssna på det tre gånger, haha. Till slut tror jag till och med hon förstod vilket klipp jag gjort...
121 kr!

First

Alldeles strax ska jag bege mig iväg till introduktionslektionen. Efter det blir det lunch med min blivande mentor på Lingon och sedan pyssla med Elin på Norrlands. Ikväll är det reccemottagning. Kul!
Jag och min röriga bokhylla. Tur jag säljer lite T3-litteratur idag!

Skarpsynt

Idag låg dom på min dörrmatta! Dom jag väntat på i snart en månad. Mina nya linser! De har bytt utformning och fått ny styrka. Äntligen blir jag som en ny människa, igen. För säkert 10:e gången.


Note to self: Köp ny linsväska imorgon! 355  ml räcker inte länge för en sån flitig linsanvändare som jag..

Registrering

Jag drog vinstlotten denna termin och fick seminarier mestadels förmiddagstid på tisdagar och torsdagar. Det passar mig alldeles utmärkt! Jag kan med andra ord gå på Stocken på torsdagar med gott samvet.! Jag fick till och med en snygg lärare i skatterätt! Dessvärre har jag en del seminarier på BMC, men det kan jag faktiskt ta. En extra cykeltur gör ju ingen skada direkt.

Dagen har gått åt till registrering, långlunch på Unico och introduktionsföreläsningar på SF. Ja, ni läste rätt. SF Bio, även kallad Spegeln här i Uppis. Så bra är juridicum att vi får hänga på en biosalong dagtid. Lite lätt tragiskt faktiskt. Resten av dagen har spenderats på nationen och vi försökte avsluta vårt påbörjade projekt. Nu sitter jag här och har fixat lite inför veckans reccemottagningar (recce = recentior = ny i Uppsala) på Norrlands där Ypsilon ska representera som vanligt. Och så kommer jag på att jag inte ätit någon middag. Bra start på mitt nya liv. En tomat kanske?

Det är rätt creepy att ha detta som utsikt...

dsc02437 (MMS)

Det är rätt creepy att ha detta som utsikt. Utsikt över Orvars genom ett öppet fönster några meter upp i luften..


Nu kör vi

Okej, Lina. Idag börjar du sista året på grundutbildningen på juristprogrammet. Ett år av grundutbildning, sedan ett år av kurser du får välja helt själv och sedan en termin för att skriva Det Där. Det Där vi inte pratar om just nu. T5 startar idag, 15 veckor av plugg. 15 veckor är ingenting. För 15 veckor sedan satt jag och Linn och drack vin på balkongen. Jag minns det som igår. T5 innebär associationsrätt och skatterätt, vilket förmodligen kommer bli den termin jag gillar allra minst. Men räkna med mig ändå!


Avslutningsvis

Efter mitt och Malins pyssel övertalades jag till att stanna kvar på nationen för att se Lundakarnevalen på turné efter lite mat på Orvars. Alla var superduktiga och jag blir lite lätt avundsjuk när jag hör folk som verkligen kan sjunga. Själv är jag ju rätt tondöv.. Jag fick skratta och klappa i takt i ungefär en timme. Bra! Efter det följde jag med Nina och Nina hem till dem för att gå husesyn och sedan se på film. Filmen var inget att rekommendera. Den heter My One and Only, så håll er borta från den. Det är dagens tips!

Film och milkshake hos casa de Ninas

Film och milkshake hos casa de Ninas

Kvällssysselsättning

dsc02435 (MMS)

Kvällssysselsättning


Dagens

Jag är redo för att cykla till stan och handla papper och pynt till teckningslistan tillsammans med Malin. Let's go!

Last day

Sista dagen på sommarlovet. Sista dagen, sedan kommer hösten. Det är galet vad tiden har gått fort och sommaren med den.. Idag ska jag och Malin marskalka lite. Vi ska göra teckningslistan till Reccegasken. Sedan hoppas jag på att få träffa Claris en stund, laga matlådor och röja undan det sista här i lägenheten. Sedan är jag redo för en hösttermin!

Shopping

Piff och Puff har shoppat ihop vilket resulterade i en kofta från Monki, en tröja från Weekday, en kofta från Weekday, en klänning från Tjallamalla och ett par skor från Monki. Och en tå som är min egen från allra första början. Nu fattas bara en höstjacka. Och att jag provar det jag shoppade loss på H&M häromdagen. Allt måste ju kännas rätt..

Kräftis

Kräftskivan på nationen var bra. Väldigt mysigt! Min finaste hamnade på bild, tillsammans med halva bordsdekorationen.
Malin, min vän och min biträdande marskalk under hösten var med och kräftade loss som ingen annan. Hon var säkert sist ifrån V-dalas dansgolv.
Jag inne på Norrlands nya och fräscha damtoaletter. I like! Det är så vackert där nu så det är inte sant! Jag har på mig min nya snygga kofta som jag gillar dödsmycket. Efter kräftskivan gick vi vidare till V-dala och slogs med värmen. Jag är inget stort fan av V-dala egentligen, om jag ska vara ärlig, men eftersom det är på vägen hem och bara ca 200 meter från mig (avståndsberäkning?) så är det alltid värt ett besök, speciellt när man har KK. Bästa med V-dala var att jag fick träffa min finaste Clara som inte kommer läsa T5 nu, utan tar ett studieuppehåll för att vara i Filippinerna. Imorgon ska vi ses på riktigt! ♥

Kräftskiva

Nu beger jag mig till årets andra kräftskiva som hålls på Norrlands. Jag är väldigt laddad inför kvällen! Och jag är redan sen...


Ordning och reda

... löning på fredag. Förra ägaren till lägenheten var en manisk cd-skivssamlare. Jag hade ingen användning av dessa hyllor, tills nu. Vissa av mina skor får stå där tills jag har tid (och kunskap) att ta tag i mitt projekt som jag kom på idag. Jag vill riva alla hyllor och sätta dit riktiga skohyllor + något annat alternativ, exempelvis krokar för alla väskor jag har. Nästa sommar kanske? Jag tror det kan bli väldigt bra!

Äntligen är det överblickbart! Jag måste bara på IKEA en sväng och handla fler plastlådor...

Städdag

Det behövs, jag behöver en städdag innan terminen börjar för att mitt liv ska fungera. Jag hade egentligen andra planer idag, men det fick jag hoppa över. Det är kaos här hemma, speciellt nu när jag rensar min lilla klädkammare. Klädkammare är för övrigt bland det sötaste ord jag vet. I vart fall ska ju alla kläder som jag köpt rymmas, så då åker en hel del ut. Jag kör taktiken en in, flera ut. Så snart ska det packas i en kasse som ska stå här tills... ja.. nästa gång jag åker bil. Alla mina fönster är putsade, om än lite slarvigt ser jag nu. Det är dock bättre än innan. Jag tvättar och ska packa upp allt (som jag fortfarande inte gjort). Ja, jag har det jag gör idag så det är bäst att jag fortsätter... suck..

Daily photo

Jag har bestämt att jag varje dag ska ta ett kort på mig själv, med min nya fina mac så klart. Detta för att ni inte ska glömma bort hur jag ser ut. Idag får ni en halvt bakis-bild. Jag borde vara bakis idag, men icket. Det är fint att vara nästan nykter på fest. Jag är oförskämt pigg idag! Men ni ser mig inte riktigt i mitt rätta element, så därför kallar jag mig själv halvt bakis. Vad nu det är för något egentligen...


Ack Sundbyberg

Jag har skrivit mitt första nationsprotokoll, gått på en gratisfest, hängt på Bryggan, fryst. Jag behöver en höstjacka och det är snarast. Det låg egentligen på prio ett nu de senaste shoppingdagarna, men allt annat än det prioriterades mest beroende på att det inte fanns någon. Jag får helt enkelt ge mig ut på Uppsalas gator så jag slipper frysa ihjäl. Jag kommer inte vara bakis imorgon, fy vad skönt!

Shoppingkassar

Jag fick med mig tre kassar hem idag. Allt är supersnyggt och nästan allt jag köpt har Anna också köpt. Samma smak, eller vad? Jag är i vart fall supernöjd! Vi har gått och gått, så mycket att vi fick byta skor. Vi har lunchat, surrat om livet, besökt x antal affärer och bara haft det bra. Nu sitter jag på tåget på väg mot Uppsala igen och känner att tiden gått alldeles för fort. Men vi planerar redan för ett kommande besök!

Lunch på Skrapan

dsc02433 (MMS)

Lunch på Skrapan


Friday

Jag vaknade av att solen sken i mina ögon. Äntligen fint väder igen! Jag ligger i soffan hemma hos Anna, Johan och Lova och väntar på att denna dag ska dra igång. Den har ju i och för sig redan gjort det, men inte jag med den.. än. Gårkvällens film, Avatar, var bra men jag tror minsann att den skulle vara ännu bättre på bio med 3D. Nu har jag i vart fall avverkat den uppgiften i livet - att se filmen Avatar. Dagens plan är att åka på söder och shoppa. Ja, precis.. shoppa. Som om att jag skulle behöva det? Shoppa, luncha och säkerligen fika. Det är det vi ska göra. I eftermiddag åker jag hem från min favoritstad och kvällen ska jag tillbringa på nationen för att göra min första insats som nationssekreterare. Jag och min mac. Ett stipendienämndsmöte med efterföljande fest väntar!

Hos Anna

Jag åkte hit till Stockholm i förmiddags för att hälsa på hos Anna. Vi har ätit lunch, shoppat, fikat och shoppat. Väldigt mysigt! Nu har vi gjort pizza som står i ugnen och gräddas och sedan blir det Avatar och vin. Jag har det väldigt bra här!

Kräftskivan

Åh, vad roligt jag hade! Kräftorna var goda, men det är ju lite söligt. Och lite ovant, men det är ju andra gången jag åt det och första gången var ett år sedan, på samma kräftskiva. Vi lekte, åt god mat, lekte lite till och hade det bara bra. Till slut tog vi oss mot Snerikes och Bryggan! Varmt, mycket folk, men roligt. Jag gick hem innan stängning. Men jag höll inte mitt projekt...
Idag är det städdag för min del och sedan ska jag på H&M en sväng med Nina. 10% kan man ju inte tacka nej till. Jag har också lovat att bjuda på middag ikväll. Ytterst oklart hur det gick till....

Egenhändigt gjorda kräfthattar

dsc02429 (MMS)

Egenhändigt gjorda kräfthattar


Bordsdekoration

dsc02428 (MMS)

Bordsdekoration


Kräftskiva

dsc02427 (MMS)

Kräftskiva


Kräftskiva

Bullen kom hit strax efter sju  och lämnade sallad inför kvällen. Tanken var att jag skulle kliva upp efter det, men jag somnade i sängen med min fina. Därför har jag inte alls hunnit det jag hade tänkt hinna idag, men va fan. Det finns en morgondag. Jag har varit en sväng på stan och handlat inför kvällens kräftskiva, en sväng på nationen för att hämta snaps och nu är jag hemma för att byta om. Snart beger jag mig till Linn och Maria där kräftskivan ska vara. Det kommer bli väldigt kul! En flaska rosé står på kylning och kvällens projekt blir att inte dricka någon snaps och inte dricka upp hela vinflaskan. Wish me luck, det är redan dömt att misslyckas.

Inception

Har ni inte sett den, så se den! Det är nog världens bästa film! Jag satt som fastklistrad hela filmen! Annars har dagen gått fort och jag har varit effektiv. Putsat fönster, promenerat, vurmat för reccemottagningarna nästa vecka, fått utlopp för mina konstnärliga egenskaper och sett bio. Nu ligger jag i soffan och myser med min mac. Det är riktig kärlek det här! Nu funderar jag på att krypa i säng, för jag kommer bli uppväckt och få besök innan 7 i morgon. Det är tur jag vet om det i förtid...

My monday

Jag ligger i sängen och myser med min mac. Känns rätt bra om jag får säga det själv. Jag ska väl snart ta mig upp och påbörja ett litet projekt . putsa fönstren. Om drygt en timme ska jag och Ida gå på en promenad och efter det ska jag till nationen för att sitta i inskrivningen tillsammans med Limpan. Ikväll blir det bio tillsammans med Nina och Elin. Vi ska se Inception!

Jag är med mac

Det är fantastiskt, en dröm har gått i uppfyllelse! Jag har en mac. Det är magiskt! Aldrig mer jetplan, Boeing 747, kalla det vad du vill. Denna är tyst som en mus och jag behöver inte skämmas över något oljud. ...
Pappa åkte i eftermiddags så nu är det lite trist och tomt, men det rådde Alex bot på som kom hit och hjälpte mig med datorn och försökte fixa med en kabel. Resultatet ser ni nedan. Fortsättning följer.
Sängen nästa!

Förmodligen mitt livs bästa köp!

dsc02425 (MMS)

Förmodligen mitt livs bästa köp!


Kabeldragning a la Alex

dsc02426 (MMS)

Kabeldragning a la Alex


Frysen full

Jojomen, nu är frysen full! Lax, kyckling och köttfärs. Jag har det jag kan ta av.. i kristider.. eller alltid.. Jag och pappa har tillbringat dagen ute i Boländerna bland annat på jakt efter en toaborste. Hur svårt kan det va? Jo, väldigt svårt är svaret. Jag har fått mig en extern hårddisk bland annat (utifall att datorn kraschar, vilket händer oftare än att det inte händer). En sväng på MAXI och jag har alltså fyllt upp frysen. Den är nästintill proppfull! Ikväll har vi ätit en väldigt god middag (förutom på den lite väl seniga oxfiléen) på Villa Romana, innehållande fördrink, förrätt och varmrätt. Fantastiskt gott, precis som det låter! Nu hänger vi framför Sagan om de två tornen, men snart blir det väl sängen för en ny morgondag.

Mitt i alltihopa är Linn och Maria fantastiska människor. De fixar och donar helt utan min hjälp (de behöver inte min kunskap, inte mitt handtag heller, men det går ju fortare när man är tre). Jag är oerhört stolt över att ha så fina vänner! Utan krusiduller fixar de saker. Det värdesätter jag!


Kommer väl till pass när jag och pappa är ...

dsc02424 (MMS)

Kommer väl till pass när jag och pappa är på ICA och förbereder för att fylla upp min frys.


Vässan

Jag och pappa har kört runt, runt och handlat lite. Vi åt världens (nästan) billigaste lunch på IKEA. We like! Gott var det också, men GI-vänligt? Nej. Kring halv fyra brassade vi iväg till Västerås för att hälsa på Fanny. Vi åt god mat, handlade ännu mer och såg på film, Love Happens. En helt okej film. Efter filmen åkte vi hemåt igen och jag fick äran att köra. Jag klagar inte för jag gillar bilen, men jag önskar att jag ser bättre än vad jag gör. Jag längtar tills mina nya linser kommer, vilket borde vara vilken dag som helst. Jag ska byta på en gång! Jag tänker inte hymla med att jag nästan är blind.

Ett stopp på godisaffären innan vi fortsät...

dsc02421 (MMS)

Ett stopp på godisaffären innan vi fortsätter mot Fanny


Min snygga väska

dsc02420 (MMS)

Min snygga väska


Mysdag

Mamma kom hit i förmiddags så vi har myst på stan hela dagen. En fika, lite shopping, häng nere vid ån, lite mer shopping och sedan lunch nere vid ån. Väldigt mysigt! Jag fick med mig 3 kassar hem innehållande en väska (som jag blev totalt kär i!), en kjol, gardiner och en duk. En väldigt bra dag!

Efter det åkte jag ut till landet och gjort ett litet jobb. Great med lite extra cash i börsen.

Ikväll åkte jag, Elin och pappa ut till IKEA för att shoppa lite. Vi tänkte komma hem med en soffa till Ypsilon, men fegade väl ur i sista stund. En ny soffa är ett av mina "uppdrag" som ÖverYpsa för det lovade jag när jag pratade om vad jag ville göra för Ypsilon, så det är väl bäst att ta tag i det där innan jag avgår, men det är ju lääääänge kvar.. hmm... joo. Jag kom hem med matlådor, korvskruv, smörknivar, spotlights och gardiner. (Ja, nu är det slut med gardinköp! De ska ju upp på stängerna också..)

Resten av kvällen har jag och pappa hängt i soffan och sett friidrott. Nu är jag trött och tänker därför krypa i säng. Godnatt!

What's the Point

Linn har en väldigt bra version av Johnossis What's the Point på sin playlist som jag lyssnade på igår. Den heter Acoustic Version, så gå in och lyssna! Jag hittade inte den på Youtube, så ni får söka själva om ni är intresserade. Jag kan varmt rekommendera den!

På annans bekostnad

Jag och Linn har gjort Boländerna idag, men först tog vi oss en runda på nationen. Det har blivit så fint där under sommaren med lite renovering! Ett lite hemligt besök, IKEA och Coop stod på schemat. Nu är all rekvisita till kräftskivan på tisdag inhandlat. Det bådar gott! Det bästa med dagen är att jag har fått göra av med mitt shoppingbegär och slösat pengar, dock inte på min egen bekostnad. Det stillar abstinensen, jag lovar!

En promenad med Ida fick avsluta eftermiddagen och sedan slöade jag på soffan tills det var dags att åka ut till Arlanda en sväng. Lite kvällshandling på Coop och sedan har jag och pappa sett Wallander - Vittnet. Bra film, i sann Wallander-anda.

Nu är det dags för sängen.

Boländerna

Jag är hos Limpan och har just ätit en smarrig frukost. Jag sitter och leker med hennes mac och väntar på att hon ska bli färdig. Vi ska åka till nationen för att kolla upp lite grejer på kammarn och sedan åker vi vidare ut mot Boländerna för en shoppingrunda.. Det är gött att ha bil!
Annars tycker jag solen kan återkomma till Uppsala.

Frukost hos Linn

dsc02419 (MMS)

Frukost hos Linn


Affischering


Middagsbjudning

Jag bjöd hem Nina, Nina och Elin på middag ikväll. Fördrink, mat och vin stod på schemat. Det var rätt gott om jag får säga det själv. Vi hade alla världens samtal och till slut tog vi oss på Bryggan en sväng. Inte världens drag så kvällen slutade tidigt. Tack gode Gud för KK, jag hade aldrig betalat för den där.

Nu hoppar jag i säng efter en fantastisk kväll! Det enda jag kan säga är att Uppsala är bäst! Jag har bara ett enda problem och det är att jag måste hitta en kavaljer till Älggasquen. Jag insåg det, så där sporadiskt ikväll. Hmm.. ÖverYpsan kan inte representera själv... Stå där och ta emot alla gäster.. Nej... Jaja, det är drygt 2,5 månader bort.... Det gäller att vara ute i god tid!

Godnatt!

Nina leker med mitt insignium.. Hon har ju...

dsc02418 (MMS)

Nina leker med mitt insignium.. Hon har ju ett eget, men det duger tydligen inte :-)


Som varmast i mitt sovrum och på min balko...

dsc02417 (MMS)

Som varmast i mitt sovrum och på min balkong i sommar. Jag tillbringade sommaren på fel ställe..


Fantastiskt

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtat efter Uppsala. Det är så skönt att vara här. Det här är hemma. Jag och min lilla 46 kvm lägenhet. Det är en underbar känsla!

Jag har som smått börjat packa upp hela min packning. Det är en del det. Det är nog dags för en garderobsrensning. Jag har alldeles för mycket saker och jag är bara 22 år. Hur ser det då ut när jag är 40?

Nu blir det snart film med bästa Betty! 

Uppsala

I'm back in Uppsala. Skönt! Det är en alldeles fantastisk känsla! Som jag har längtat...

Helgen har varit bra. Jag hade äran att servera på Anna och Johan Hörléns bröllopsfest tillsammans med några av mina favoriter. Det var varmt, lite stressigt, svettigt men ändå sjukt roligt! Fick träffa lite Storumanbor (både gamla och nuvarande) och hade det väldigt trevligt!

Igår tog jag och pappa det väldigt lugnt. Jag såg på EM i simning hela dagen och sedan Girl next door på kvällen. Kändes alldeles lagom.

Nu ska vi ut på en shoppingrunda!


Slutspurten

Nu spenderas de sista dagarna här i Storuman. Jag jobbar mest och annars försöker jag pyssla med det mesta. Ikväll har jag packat, gått en promenad med Jannike, träffat Maria en sväng, packat ännu mer och nu ska jag ta en dusch och sedan lägga mig i sängen och läsa 150 sidor i en bok. Så går det när jag inte kan lämna igen den oläst.

Imorgon är det sista arbetsdagen! Hurra för sommarlovet! Direkt efter det ska jag hem och packa det sista innan vi brassar iväg till Uppsala. Äntligen, som jag längtat!

Äsch, bloggen blir nog roligare när jag är i Uppis..


Jobb och jobb

Nu är det inte länge kvar förrän jag är back in Uppsala igen! Idag har jag jobbat, lunchat med Maria, jobbat ännu mer, kommit hem och ätit god pappa-mat ute i solen och sedan gjort i stort sett ingenting. Skönt!

Dags för sängen, lite läsning och sedan släcker jag lampan för en natts sömn.


Personligt brev

Det finns inget som är så klyschigt som ett personligt brev. Snart ger jag upp och låter det vara precis så klyschigt som det är. Jag är säkert minst lika klyschig som jag framställer mig själv i brevet som i verklighet. Säkert.

Tänk att vara arbetsgivare och läsa alla personliga brev och CVn. Guuud så trist.

Middag

Jag har varit på middag hos Solveig ikväll. Väldigt trevligt, som vanligt!

Nu sitter jag här och försöker knåpa på ett CV som jag ska skicka in.. Det är snart en vecka sedan jag borde ha skickat in det.. Skäms Lina, skäms. Det är bara det att jag liksom inte orkar skriva det. Det beror nog på att jag har gjort alldeles för mycket i mitt liv... :-) Och att skriva en massa positivt om sig själv känns så jävla klyschigt, fastän allt jag skriver är sant. Jag har i varje fall påbörjat och imorgon måste jag få det färdig och skicka in det till 0302. Bara för att jag har blivit påkastad ett jobb och sedan skickar ett CV så måste jag ju inte börja jobba. Eller? Jag har räknat ut och skulle tjäna min NY-resa några gånger om. Jaja, jag skjuter det framför mig istället för att orka grubbla hur jag ska göra nu. 

Såhär i CV-skrivandet har jag insett vad min sämsta egenskap är. Det är att jobba med personer som inte kan jobba. Som bara hänger och tror att allt händer av sig själv. Det är min sämsta egenskap.

Jag beställde kläder från Nelly och de kom idag. Jag älskar dem. Ge mig mer, tack!

Nä, nu borde jag sova om jag ska orka med morgondagen. Jag kämpar på sluttampen..

Söndag

Imorse klev vi upp i ottan (i varje fall nästan) och åkte ut och plockade lite hjortron. Jag fick en halv hink så jag klar mig ett tag framöver. Mormor hade gjort palt igår när vi kom dit så det blev uppstekt palt till lunch och sedan fika på det. Ja, det är ju så det funkar däruppe.

Nu ikväll har jag tagit tag i en riktig rensning av mitt gamla rum. Jag la av efter ett tag och det blev film istället. När Veronika bestämmer sig för att dö. En fin film, som till och med innehöll en svensk låt. Lisa Ekdahls Vem vet. Lite förvånande att höra den i en amerikansk film.. Vi blev nog alla lite paffa!

Det är dags för sängen nu.

Hittade några gamla papper sedan Naturkuns...

dsc02412 (MMS)

Hittade några gamla papper sedan Naturkunskap B. Vilken pluggis..


Jag har plockat hjortron så jag klar mig t...

dsc02409 (MMS)

Jag har plockat hjortron så jag klar mig tills nästa år


En båttur och lite fiske med morfar

dsc02405 (MMS)

En båttur och lite fiske med morfar


De här är bland de finaste blommorna jag vet!

dsc02401 (MMS)

De här är bland de finaste blommorna jag vet!


Skilsmässobarn

Blondinbella skriver lite kort idag om hur det är att vara skilsmässobarn. Stark och självständig är jag och jag klarar mig (nästan helt) själv. Men så jävla fancy är det faktiskt inte. Stark och självständig hade jag nog blivit ändå. Och jag kommer klara mig helt själv tillslut oberoende av om mina föräldrar hade levt ihop eller inte.

Men jag vet precis hur man blir. Man blir en sån som kommer vägra att skilja sig i framtiden. Inte en chans i världen.

Reality

Om en vecka är jag tillbaka i min egna lilla verklighet. Jag längtar! Stensele/Storuman i all ära, men en hel sommar är för mycket helt enkelt.

Ja, jag är en storstadsbo!

-5.25

Jag spräckte gränsen, -5.25. Jag kan dock gotta mig i att min syn kommer bli bättre när jag slutar plugga. Det säger min optiker i varje fall!

Jag är förkyld och det blir bara värre och värre. Typiskt. Har inte orkat göra ett dugg sedan jobbet utan har bara hängt framför tvn och DN-galan. Rätt bra ändå.

Storuman eller rättare sagt Stensele (med betoning på STEN-SELE) är med på varje nyhetssänding. Stackars kineser som måste trängas i min gamla skola. Fast nu har de tydligen förflyttats till Bollhallen, men ändå. Stackare. Det är ju tamme fan modernt slaveri!

Nä, god natt på er!

Förkylt

Det är ingen bättre dag än igår. Jag är ännu mer förkyld. Usch. Bara att bita ihop.

Dags att göra sig i ordning inför jobb. Jobbar hela dagen och på lunchen ska jag på synundersökning. Jag ser så förbaskat dåligt. Jag tror minsann jag spräcker -5.00-skalan. Snart är jag blind helt enkelt.

Det är soligt idag med, så klart.


Boule

Jag somnade på soffan efter middagen. Jag tror minsann jag håller på bli sjuk. Efter det skulle jag, pappa, Elin, Joel och Jossan påbörja en bouleturnering, men myggen höll på äta upp oss så vi sköt upp den till imorgon. Jag trodde jag faktiskt skulle vara bra på det efter tävlingarna i Skellefteå, men icket. Jag håller mig nog hellre till sand..

Vi har sett ett intressant program på tv ikväll där VD:n för ett stort bolag gick ut på golvet och jobbade tillsammans med de anställda en dag. Väldigt bra och lärorikt! Det tror jag många chefer skulle vinna på.. 

Nu ska jag krypa i säng och kurera mig så jag är frisk imorgon.

Bärplockare

Kika in det här!


Sol

Klart det är soligt idag, jag jobbar ju! Ska göra mig i ordning och pallra mig upp till Storuman. Jag känner mig lite halvkrasslig så jag drar säkert på mig en förkylning snart. Det vore ju bra tajming!

Jag har beställt kläder från Nelly och de verkar trilla in i brevlådan vilken dag som helst. Spännande!

Dags för lite jobb nu då...

Free

Jag har varit ledig idag och gjort absolut ingenting. Åkte ut till ÅM och blev bjuden på hallonpaj, läste sagor för Pontus och bara myste!

Surströmming till middag ikväll. Smarrigt värre! Det blir en gång till innan Uppsalaåterkomst och sedan ska jag få med mig en burk ner som jag kan frossa i tillsammans med de som vill...

Kvällen har bestått i fåtöljhäng och vi har sett en film som tydligen var bra, men jag hängde inte alls med och förstod ingenting på slutet. Ungefär som vanligt. Den slutade nyss och det innebär att det är dags för sängen för mig. Jobb imorgon igen, men nu ser jag snart slutet på detta. Inte för att jag otrivs, utan bara för att jag längtar till Uppsala lite smått. Det är egentligen helt sjukt hur fort sommaren har gått! Jag tycker inte jag har hunnit med någonting, men det har jag nog ändå.. SommarYra, bröllop, fester, Skellefteåtur, Ammarnästur. Ja, jag kanske inte har varit så göralös ändå...


Erbjudande

Vad gör man när man fått ett erbjudande (eller jag har själv fixat så jag har erbjudandet i min hand) och man inte riktigt vet om man vill eller inte? Eller jag vill ju, men har jag tid för det? Egentligen?

Äsch, jag vet inte.... Det skulle ju göra mig långt ifrån fattig, men... Nej, jag ska ta mig en ordentlig funderare. Det löser sig alltid. Hoppas jag...

Nu ska jag ha lite lätt ångest över det här framöver. Hurra Lina för att du är så bra.

Ledig

Idag är jag ledig, men jag har sovit oroligt i natt för igår trodde jag att jag skulle vara tvungen att jobba för att en kollega skulle vara sjuk idag. Så jag har vaknat, väntat på att telefonen ska ringa och säga att jag måste jobba. Så därför är jag rätt död idag och vaknade på riktigt inte förrän nyss. På min lediga dag. Bra Lina.

Hur jag ska tillbringa den är ännu oklart. En dag går ju så fort så det är knappt någon idé att planera något. Jag ska i alla fall ringa några samtal, fixa och dona och ... vänta på soligt väder. Men det händer ju inte här uppe. Inte alls.

Frukost/lunch nästa.

New York

Nu är det bestämt - till fullo. Ingen av oss kommer banga. Jag, Nina och Elin i NY augusti 2011! Här ska sparas pengar för fullt i ett helt år. För man kan inte åka till New York och vara fattig. Man ska helt enkelt vara rik, så jag ska bli rik på ett år. En fantastisk idé!

Köpstopp från och med ... jag minns inte när... men va fan, det är ju ett helt år kvar!

Fantastiskt

Vilken bra helg vi hade! När jag kom fram till Skellefteå bjöds jag på tunnbrödrulle och rosé. Tunnbrödsrullen byttes ut mot rosévin och jag har nästan druckit det godaste rosé som finns - Bundustar. Jag ska nog klicka hem det till mig själv i eftermiddag. Vi avslutade kvällen med att gå ett varv runt Skellefteå City och jag fick se godbitarna.

Vi tog oss upp i bra tid på lördagen och jag sprang en liten sväng på stan, man måste ju passa på när man väl har tillgång till affärer. Efter vi gjort oss i ordning åkte vi ut till Ljusis där Nina har stuga. Supermysigt! Jag, Elin och Palle har ju lovat (i fyllan och villan) att vi ska köpa stuga där - tillsammans. Vi tog oss över till "Tråksidan" där festen skulle hållas. Vi hade en väldigt bra kväll som varvades med vindrickande och lekar inklusive en hel del fusk. Det var fantastiskt att få vara med mina fina tjejer igen! Kvällen avslutades med bastu och klänningsletande.
Igår vaknade vi och insåg att vi alla hade druckit alldeles för mycket vin kvällen/natten innan. Bokstavligen talat alldeles för mycket. Men vi hade ju kul och det är ju det som är huvudsaken! Jag fick mig ett dopp i sjön, vi gjorde ett besök hos deras kompis och sedan smällde vi i oss ett Buremål innan jag åkte hem igen.

Det är svårt att sätta ord på detta, men det var en bra helg. Kort och gott! Nu är det mindre än två veckor kvar och sedan är jag i Uppsala igen! Först ut är servering tillsammans med en del av Uppsalas elit och systeryster på en bröllopsfest... Spännande!

Jag jobbar idag, min 10:e sista dag. Så det är väl dags att åka upp igen..

RSS 2.0