Längtan

Pluggat och tvättat är det jag gjort ikväll. Och längtat till helgen. Ni vet när man längtar så mycket att man nästan spricker, så känns det. Samtidigt som det känns så jävla bra. 

Nu ska jag drömma mig bort till Enskede Gård. Eller Oslo egentligen.

Bara för att...

... göra er nyfiken tänker jag säga att jag så gärna vill lägga upp en låt som jag spelar väldigt mycket just nu. Av vissa skäl kan jag inte göra det, men så fort 2Q är åter i Sverige och kontrakten är skrivna ska jag göra det. Jag lovar.

Jag talar ju självklart om en låt av bandet som, förhoppningsvis, ska spela på Älggasquen!

Bara för att inte snuva er på det goda får ni lyssna på de här låten istället. Lite lätt deppig, men jag gillar denna version mycket mer än originalet!


En månad

Det är torsdag idag ♥ Jag ska iväg på basgruppsmöte, sedan seminarium och efter det ska jag sätta tänderna i redovisningsrätten på riktigt. Ungefär så ser min dag ut fram tills pappa och Joel kommer och hälsar på. De kommer någon gång i eftermiddag så jag ska försöka vara så effektiv som möjligt idag fram tills dess. Därför har jag nu under en timmas tid pluggat, städat lite och satt igång en tvätt. Hurra för effektiviteten!

Det är sista september idag. Sista. En månad till ÄG idag! Tills dess ska vi skriva kontrakt med bandet, fixa ALLT som ska fixas och jag ska hitta en klänning, som nog är mitt mest närliggande projekt just nu. Ingen panik Lina, ingen panik. Jag ska se om jag kan hitta mig någon i helgen, annars får jag ta tag i det när min associationsrättsliga PM är färdigskriven. Men jag ska inte sitta där sista veckan och inte ha någon klänning. Det får bara inte hända.

SALT

Se den! Den är bra, spännande men lite overklig. Jag tycker den var helt klart värt de 60 kronorna som jag som student betalade. Livet är bra som student. Ibland.

Jag har försökt plugga lite sedan jag kom hem, men det har väl gått sådär. Jag tar nya tag imorgon med redovisningsrätten som tydligen är väldigt svårt. Jag vet inte riktigt om det hjälper att jag faktiskt läst Matte C för flera herrans år sedan (nästan). Siffror och juridik går ju inte riktigt ihop. Det återstår att se hur det går med det på fredag. Jag har ju en hel hög med ekonomer runt omkring mig som jag kan ta hjälp av, i alla fall när det gäller siffrorna.

Nu blir det sängen för min del så jag orkar med en tidig morgon och plugg i ottan.

Tidig morgon

Yoga 6.45 med Elin. Idag gick det ännu bättre än förra gången. Väldigt kul! Vi har ätit frukost här på nationen med Camilla och jag försöker att komma in i pluggandet nu. Först lite ÄG-fix bara. Bara lite. Sedan ska jag gå och köpa Kapitalskyddet i aktiebolag så att jag faktiskt kan plugga sedan. På riktigt. Sedan ett break för lunch med Ida på Cupido, vårt favoritsalladsställe.

Ikväll blir det bio med Nina. Vi ska se Salt. Jag tror den kan vara riktigt bra!

Yoga

Nu ligger jag i sängen och ångrar mig lite smått över att jag ska upp vid 6 imorgon. Kl 6.45 ska jag och Elin på yoga. 6,5 timmars sömn. Alldeles perfekt. Eller så inte. Nä, men jag är ju väldigt duktig som ska gå dit så jag får se det ur den sidan istället. Sova kan man göra en annan dag. Typ 14 december.

Livet känns för övrigt Fantastiskt.Underbart.Bra. Det kan jag leva på länge. Resten av livet faktiskt.

Ni glömmer väl inte bort detta?

Snabba ryck

Veckan går fort, snart är halvvägs av vardagarna avverkade. Sinnessjukt. 

Jag har tränat med Ida, inte pluggat något alls (än) och varit hos Elin och pysslat med inbjudningarna och anmodningarna till ÄG ikväll. Det var min plugg-kväll det, men jag är så glad över att jag kan bocka av det från min att-göra-lista. Allt tack vare Bullen! Utan henne hade jag fortfarande stått kvar inne på Papper.


Nu ska jag öppna lagboken en stund innan det är dags för sängen.

Pluggtisdag

Snart ska jag iväg på basgruppsmöte och sedan seminarium. Efter det ska jag plugga på Norrlands, ha med möte Angermannalagets nya ordförande och sedan ska jag träna. Rösta till nästa 2Q, Ninas efterträdare, ska jag också göra. Plugg hela dagen lång. Det kanske är dags att köpa Kapitalskyddet i aktiebolag också. Därför kan jag ingenting om kapitalskyddet - än. Bra Lina.

Resten av kvällen ska jag sitta med nästan i lagboken. Hela kvällen. I have to..

Snart är det helg, jag längtar!

Pluggkväll

Okej, jag måste ta tillbaka en sak. Jag tror faktiskt att tvångslikvidation är spännande. Nu ska jag bara slåss om 2 exemplar av en bok av Lindskog tillsammans med ca 75 andra. Bra va? Vi körde igång med redovisningsrätt idag också, om någon var intresserad. Yes, det var ni. Härligt. Då kan jag berätta att jag efter imorgon har läst halvvägs av associationsrätten. Om tre veckor är jag färdig med associationsrätten! Jag kan ingenting. Det känns tryggt inför den 13 december. Om tre veckor drar skatterätten igång. Spännande. Väldigt!

Kvällen har jag tillbringat i soffan med lagboken och ABL i högsta hugg. Befogenhet, behörighet, vem får göra vad? Styrelse, VD, särskild firmatecknare.. You name it. Sedan har jag pratat med fina Maria som fyller år idag. Jag väntar på en storslagen fest nästa år! Bästa Jennie ringde och vi surrade bort en halvtimme. Kärlek till dem båda.

Nu är det läggdags för min del! God natt på er.

HöstYran i bilder

Här kommer de utlovade bilderna från i fredags.

Jag och Ypsskaft (sekreterare) Maria.

Anna, nyinvald styrelseypsa, och jag


Två yngel och Camilla, nyinvald styrelseypsa

Kvällens i särklass vackraste mage!

Malin

Yrväder (vice ordförande) Linn och Yoda (rådgivare) Emelie

Rebecka, vår Yrmakare (spritansvarig)


Observera min min!

Det var den kvällen det. Ge mig den igen, tack!

Rosa Bandet

Nu är det snart oktober igen, vilket innebär att månaden kommer vigas i rosa över hela landet. Det är dags för insamling till Rosa Bandet. I november är det tre år sedan min älskade moster gick bort i bröstcancer. Jag minns det som igår. Jag minns precis vad vi gjorde den kvällen. Att det var en torsdag, jag och Ebba sjöng "Jag vill vara din, Margareta" och skar upp fruktsallad inne på personalrummet. Vi hade kul. Ja, så kul som man kunde ha i den situationen. En halvtimme senare, med en ouppäten fruktsallad, satt vi alla på sängkanten och livet hade förändrats. Totalt.

Jag minns precis hur vandrarhemmet vi bodde på såg ut. Jag minns hur vi första natten, på en måndag, sprang upp till sjukhuset vid fyra på natten för att hon hade blivit sämre. Hur jag grät mig till sömns den där torsdagnatten med Hallelujah i öronen. Om och om igen. Repeat kallas det.

Alla tre år efter det har jag startat upp en liten insamling här på bloggen, så nu gör jag det igen. Klicka in här och ge ett bidrag. Många bäckar små blir till stor å.. Tillsammans kan vi förändra. Tillsammans kan vi besegra cancern.

Fy fan vad jag hatar det.

Ny vecka

Jag såg filmen I rymden finns inga känslor igår. Den var väldigt bra! Fin och mysig, så se den!

Nu ska jag bege mig mot BMC för föreläsning om tvångslikvidation. Precis, mitt PM-ämne. Jag måste alltså vässa pennan. Nu fick jag lite lätt ångest. Om tre veckor ska den vara klar. 3 veckor. Hmm.

Annars kommer denna vecka bli bra. Pappa och Joel kommer ner imorgon och stannar tills jag åker till Stockholm för att hälsa på Anna på fredag. Mysigt värre! Sedan ska jag plugga mycket, massor, hela tiden, hela veckan...

Söndag

Fantastisk roligt - så summerar jag gårkvällen! En av de roligaste sittningar jag serverat. Gästerna drev med hovis (Linn) och jag var budbärare. Sjukt kul! Det gick smärtfritt och vi hade en väldigt trevligt sexa sen. Jag kom hem närmare 04 än midnatt. Bilder kommer med tiden.

Nu håller jag på städa här hemma. Jag stökar ner så fruktansvärt när jag bara är hemma korta stunder varje dag. Eller mest för att sova. Men snart är det lika rent som det var innan. Nästan.

Vilken bra helg jag haft! Den avslutas med besök.

Hej CM!

Samarret

Jag mår bra idag. Faktiskt. Jag kom insläntrande genom dörren strax innan 04-snåret efter att ha varit hemma hos Elin och Palle och fyllekäkat.

Idag har jag verkligen gjort ingenting. Jag har tagit mig ur sängen, städat lite, duschat, sminkat mig och ska alldeles strax åka till Norrlands. Ikväll ska jag, Linn, Elin, Sara och Camilla servera på Samarret, höstens första 04 på Norrlands. Så risken/chansen att jag kommer hem vid 04 i natt också är ganska stor. Det kommer bli en galet rolig kväll!


HöstYra!

dsc02487 (MMS)

HöstYra!


HöstYra

Äntligen! Jag sitter här och väntar på att klockan ska bli fem i fyra för då ska jag och Bullen mötas upp och cykla till nationen. Äntligen Yra, som jag längtat!

Jag har grundat med en öl här hemma. Inte för att det behövs utan för att jag faktiskt måste dricka upp all alkohol jag har i kylen. Jag har mer alkohol än mat därinne.

Jag har köpt en väldigt fin klänning och en kavaj idag. Och en sport-bh. Sportigt värre.

Det här blev flummigt, därför bjuder jag på en flummig bild som avslutning.


Man kan säga att jag är ute på äventyr..

dsc02481 (MMS)

Man kan säga att jag är ute på äventyr..


Yra-fredag

Ikväll är det dags för HöstYra! Åh, vad jag ser framemot det!

Jag ska bege mig mot nationen för frukost med Nina, sedan ska jag ut till Boländerna för lite jobb, sedan på stan och handla inför kvällen. Kanske hittar jag en ny klänning till kvällen. Jag har tänkt försöka hinna plugga lite också, men det är inte på prio ett idag. Imorgon kanske..

Klipp

Jag har precis klickat hem dessa skor från Ellos. Med 50% rabatt blev det inte ens 600 kr. Jag hoppas att de är lika snygga som på bilden och att de sitter bra. Då har jag nog gjort ett riktigt klipp!


Evening

Det blev ingen weekendbag idag. Jag höll i den, kände på den, ville ha den, men jag köper den på måndag istället för då kommer jag spara 100 kr mer än om jag hade köpt den idag. Det gäller att vara ekonomisk! Sedan tänker jag inviga den nästa helg då jag åker till Stockholm.

Jag fick med mig en krage och en mössa hem i en påse. Snart är jag redo för höst! Jag behöver bara en höstjacka, men det lilla projektet tänker jag lösa framöver.


Elin kom förbi ikväll när jag satt och renskrev som allra bäst. Nej, nu ljög jag men det lät ju rätt bra att jag nästan gjorde det. Vi har Yra-fixat lite inför imorgon och druckit te. Nu tänker jag hoppa i säng och försöka ta mig upp i någorlunda vettig tid imorgon trots att jag redan mentalt har tagit helg. En helg som kommer bli väldigt bra med terminens första Yra imorgon, servering på Samarret, höstens första 04-gask, på lördag och besök på söndag. Lite plugg ska jag väl försöka hinna med mellan allt detta också. Det är i varje fall planen, utgångspunkten och målsättningen.

Kärlek till er

Weekendbag

Ja, visst behöver jag den här väskan? Visst? Jag har ju faktiskt 25% på Accent idag. Inte igår som jag trodde så jag kommer komma hem med en kasse därifrån idag för jag har lagt undan det jag tänkte köpa igår.

Jag inbillar mig att jag behöver en weekendbag. Eller hur? Jag som reser så ofta.. Host..  Jag får ju faktiskt lön imorgon. Jag ska i alla fall kika på den. Och kanske hoppas på att den inte finns här i Uppis. Fastän jag vill.

Jag har faktiskt börja bli lite kär i brunt...

Song

I dagsläget har jag ingen att tillägna denna låt till (och tur är väl det), men den svänger och jag blir faktiskt glad (gladare) av den.


Produktiv

Idag har jag lyckats åstadkomma detta i pluggväg:

- skriva rubrik till min PM: Tvångslikvidation
- ställa in formateringsanvisningarna i Word-dokumentet
- fixat ett kopieringskort på JB som jag dragit mig för i evigheter (det är ju åtminstone relaterat till plugg)

Nu beger jag mig mot nationen. Där kanske jag gör mer nytta än här hemma. Jag har tankarna på annat håll idag och då är det inte så lätt att plugga. Faktiskt.


Återförening

Snart helg igen. Tiden går fort, men jag gillar det! Snart basgruppsmöte och sedan seminarium. Lunch med Frida på Stocken och sedan ska jag bege mig mot JB. Jag har inte satt min fot där en enda gång den här terminen, men nu är det dags eftersom jag måste börja hitta material till min PM. Den handlar för övrigt om tvångslikvidation. Spännande, visst? Rättspolitiskt ska det också vara. Jajemän. Jag håller tummarna för att jag hittar något. Eftersom vi är ca 75 som skriver om samma ämne så har jag inga större förhoppningar att det finns något kvar i bokhyllorna av värde efter lunch.
Föreningskonventsmöte ikväll sedan blir det soffan resten av kvällen om jag får önska!

Snyggaste kassen i stan

Idag på ÄG-mötet delades den snyggaste kassen i stan ut. Sara, Malin och Ida har gjort ett fantastiskt jobb! Denna kasse ska jag slita med hälsan, såsom föregående års kasse. Pricken över I:et, eller guldkanten på Y:et är ju självklart att det står ÖverYpsa på den. Lite coolt, om jag får säga det själv. Nu ska Älggasquen synas över hela Uppsala!


Håller tummen

Jag håller tummen, stenhårt. Allt för att Alliansen får egen majoritet. Jag tror och hoppas hela Sverige gör detsamma. Det handlar tydligen om fyra röster. Fyra röster. Det är faktiskt ingenting. 


Uppe före ottan

I morse var jag uppe före ottan. 6.45 var jag på yoga för första gången i mitt liv. Annorlunda, men kul! Jag tror jag ska ha det som rutin varje onsdag.

Nu sitter jag här på Norrlands och ska börjar läsa inför seminariet imorgon. Efter det blir det möte halva kvällen och sedan har jag tänkt försöka börja med anmodningarna till Älggasquen som ska ut till gamla ÖverYpsor och annat viktigt folk.


Strålande

Jag är på ett fantastiskt bra humör. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men allt verkar gå i min väg just nu så det är nog därför.

Ikväll har jag pluggat, fixat med en massa papper, sett lite Idol.. Nu ligger jag i sängen och har precis ställt klockan på strax innan 6. Imorgon är det yoga 6.45 som gäller tillsammans med Nina och Elin. Efter det ska jag till tingsrätten och vara vittnesstöd fram till lunch. Sedan plugg på Norrlands tills det är dags för möte 1 - ÄG-möte och sedan möte 2 - nationsstyrelsemöte där jag ska vara sekreterare. Jag vet vad jag ska göra imorgon med andra ord. Det gäller att vara effektiv medan man kan. Det är något jag får lära mig att bli bättre på varje dag. Effektivitet ska bli mitt nya namn!

Nej, en bra dröm på det här så slutar dagen väldigt bra...

SATS

Jag har bytt gym från Friskis till SATS. Det är mitt livs bästa beslut, tillsammans med så mycket annat så klart, typ min mac. Jag har fattat så många bra beslut på sistone och det känns fantastiskt! Jag byter aldrig tillbaka till Friskis om jag inte blir jättefattig. Punkt. Jag är väldigt, väldigt nöjd!

Jag och Ida tränade idag. Skönt! Jag är sjukt pepp på det här faktiskt, mer än vad jag kunnat tro. Det kommer bli så bra, så bra. (Ja, jag är euforisk...)

För övrigt fyller jag år om prick 6 månader. Samma dag går mitt träningskort ut. Ni fattar vinken va?

Jag har fått en present av Alex för att ha...

dsc02479 (MMS)

Jag har fått en present av Alex för att han är så snäll. Tack, det enda rätta!


Tisdag

Min dag ser lugn ut, bara basgruppsmöte och lektion inplanerat nu på morgonen. Det är skönt att själv kunna disponera tiden. Först en sväng på Universitetshuset och sedan ska jag plugga resten av dagen på NN.

Jag och Ida ska åka och träna i eftermiddag, så idag ska jag äntligen köpa nytt träningskort! Det blir SATS denna gång. Spännande! Jag har skjutit på det här i ungefär en månads tid, så det är på tiden att jag kommer igång med det och fyller min redan fullspäckade kalender med träning också!


Dagen efter

Dagen har gått åt, som alla andra dagar. Jag har lovat mig själv att efter tre veckors icke-pluggande så borde jag faktiskt börja plugga nu. På riktigt alltså. Så imorgon sätter jag igång med det. Jajemän. Att jag dessutom har skrivit in mig på fördjupningskursen i mäns våld mot kvinnor betyder att jag verkligen borde plugga. Ännu mer.

Tänk om jag vore en av dem som inte brydde mig om den politiska situationen som råder i landet just nu. En sån som gnäller över att alla pratar om valet. Tänk om jag vore så. En som inte riktigt bryr sig. Okej, det som har hänt har hänt, men det måste ju fortsättningsvis diskuteras och det ligger ett stort samhällsintresse i det hela. Jag har svårt att se hur man inte kan bry sig om det här. Så enkelt är det bara. Jag kräver inte att man ska vara intresserad och insatt, men man behöver inte heller nonchalera det som skett.

Nu har jag sett nog av Dagen efter-program och tänker sova. Imorgon startar dagen med lite aktiemarknadsrätt.

Högutbildad väljarkår

Stigbjörn Ljunggren om varför SD inte lyckats så bra i Uppsala:

"Man brukar säga att SD får stöd av de som saknar kognitiv förmåga och förstå samhällsförändringarna. Gruppen som förstår kognitiv förmåga, det ordet, de är större i Uppsala än kanske någon annanstans i hela Sverige."

"Vi är missnöjda här, men vi är nästan allihopa professorer i rättshaverism så vi klarar våra egna klagomål och angelägenheter. Vi behöver inte rösta på något konstigt parti på ytterkanten."

Klockrent Ljunggren, klockrent!

Se klippet själv här:

Tom

Förbannat. Det är så en jävla mardröm. Jag trodde faktiskt inte på det här, jag höll hoppet uppe tills nu när jag vaknade. Fan, fan, fan. Jag undrar vilka som röstar på dem? Förhoppningsvis känner jag ingen...

Jag fick veta igår att många som hade problem med det svenska språket tog fel på Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna på valsedlarna. Beklämmande.

Idag ska jag plugga, ha en föreläsning på BMC och sedan skriva in mig på fördjupningskursen som jag ska läsa i höst. Och jag kommer alltid ha Jimmie Åkessons ansikte i hornhinnan och höra hur de huliganropar hans namn, såsom de gjorde igår på deras valvaka.

Jag skäms för att vara svensk.

Ingen vinst

Det blev ingen egen majoritet i riksdagen för Alliansen. De rödgröna gjorde ett uruselt val. SD är inne i leken. Det är rent ut sagt för jävligt. Vem röstar på dem egentligen? Hur fan kan man sympatisera med dem? Jag blir illamående. Drygt 6% av de röstberättigade röstade på SD. Ofattbart. Främlingsfientliga, det är precis vad de är.

Vi valde ändå att fira med bubbel, trots att det inte kändes så lägligt egentligen med tanke på SD som drog ner humöret väsentligt. Vi firade att vi fortsättningsvis får ha kvar Reinfeldt på statsministerposten, att de borgerliga skrivit historia genom att svenska folket valt dem till att fortsättningsvis regera, att de inte kommer att samarbeta med SD och att Moderaterna har gjort sitt starkaste valresultat sedan rösträttens inträde. Hurra för det, hurra för Reinfeldt!

Men det känns hemskt att SD tog sig över 4%s-spärren och är inne i riksdagen. Att de är vågmästare. Oroväckande. Det skrämmer mig mer än något annat just nu.

Valvakan har börjat!

dsc02478 (MMS)

Valvakan har börjat!


Helgen i ord

Så klart så skulle gårdagens tåg till Stockholm som jag skulle åka med få en lokskada. Jag fick byta tåg och blev sen. Kom fram till ett regnigt och blött Stockholm. Jag tackar gudarna för att jag tog med mig paraplyet! En promenad till Nationalmuseet för en fika, promenad till Centralen (fortfarande i spöregn), en sväng på Globen Shopping och sedan Enskede gård där resten av kvällen tillbringades. Väldigt trevligt!

Idag har jag varit på mammas jobb på förmiddagen, fått ont i magen på grund av all jävla cancer som finns på denna jord, fikat med Anna och Lovan och sedan tagit tåget tillbaka till Uppsala. I Uppsala möttes jag av världens störtskur. Det var länge sedan jag var ute i sådant regnande! Självklart har jag hunnit med att rösta också!

Nu väntar jag på att klockan ska bli 19 så att valvakan kan dra igång! Bubblet är på kylning!
En sista grej bara. Jag såg morgondagens statsminister på Drottninggatan idag tillsammans med Björklund. Heja Reinfeldt!

Röstat

Jag har röstat på Sveriges enda arbetarparti - Moderaterna. Det ska löna sig att jobba!Moderat

Jag valkampanjar lite på min väldigt blåa blogg.


Kämpa på

Nu tar vi dem!


Fika med Anna

dsc02470 (MMS)

Fika med Anna


Jag sitter på Stockholms sjukhem. Alldeles...

dsc02468 (MMS)

Jag sitter på Stockholms sjukhem. Alldeles för tidig morgon för min smak! Idag ska jag åka hem, rösta på M och sedan invänta kvällens valvaka.


Hufvudstaden

Nu beger jag mig mot Stockholm, Estocolmo, hufvudstaden.. Kärt barn har många namn!


Glömde...

Jag glömde bort att berätta att jag blev lite paff igår när jag fick se ett Storuman-ansikte på Norrlands. På Norrlands! Okej, det är väl ingen stor grej egentligen eftersom det var på Norrlands, som är världens största studentnation, men för mig var det det. Med tanke på att jag har läst alla 284 namn flera gånger så tyckte jag att jag egentligen borde reagerat, men inte. Väldigt roligt!

Lördag

Sådärja, nästan uppe med tuppen. Min mage kurrar, men det mest ätbara jag har här hemma är knäckebröd och kaviar. Det får bli det helt enkelt. En dusch, en sväng på stan för att inhandla skumpa till morgondagens valvaka och lite annat småfix, sedan åker jag till Stockholm vid 12 hade jag tänkt. Hm, det är minsann bäst att jag lägger på en rem...

Efter fredag

Livet efter fredag har startat. Gött! Reccegasken var sjukt bra och jag var väldigt stolt över bästa Malin som skötte sig exemplariskt som ny marskalk. Vilket föredöme!

Nu ska jag sova, så det kan bli morgon någon gång!

Reccegasken är över!

dsc02465 (MMS)

Reccegasken är över!


Reccegask

Ikväll är det dags för reccegask! Det ska faktiskt bli skönt när det är över. Jag ska jobba fram tills efter midnatt och sedan går jag hem. Jag är inte alls peppad för alkohol och jag ska åka till Stockholm imorgon, så det känns som ett bra beslut.

Dags att packa ihop och pallra sig mot nationen vid 9-snåret då frukost väntar! Sedan ska toaletter pyntas, kuratorsglas diskas, bordsdekoration fixas, diverse listor skrivas ut. Lite småpyssel alltså.

Pessimist

Jag och tekniken går inte ihop. Jag fick höra att jag var en norrländsk pessimist. Sanningens ord var sagda. Det är inte kul att försöka skriva ut 284 menyblad och ingenting går som man tänkt sig. Särskilt inte mot slutet av kvällen. Jag gick hem, råkade av misstag lyssna på en låt som får mig att alltid tänka på allra käraste moster så här har jag suttit och gråtit ett tag. Känslig, ja det är jag minsann. Speciellt ikväll. Nu har jag torkat tårarna och ska sova. Imorgon kommer blir en lång dag.

Fräsch

Jag gick en sväng på Åhléns idag medan skrivaren försökte skriva ut menybladen vilket resulterade i att jag från och med nu kommer ha Uppsalas renaste hy. Kanske inte, men man kan ju hoppas. Är det lika bra som det var dyrt är det bra. Väldigt bra.En skjorta från Vila fick också följa med hem. Jag är fast i shoppingträsket!

Pyssel

Teckningslista
Menyblad
Bordsplacering
Sångboksfix

Fix

Basgruppsmöte, seminarium, lunch med Nina och sedan reccegaskfix resten av dagen. Jag har livet före fredag och efter fredag. Det är kul med reccegask, men det tar upp mycket tid. Idag ska menybladen vikas och pyntas. 284 st. Det ni. Så jag är hemma sent ikväll igen. Men det är ju kul!

Rösta rätt - rösta blått!

Brännbollskväll

Jag har haft en supermysig kväll med mina ypsor och skvadrar. Först brännboll där vi ypsor inte riktigt kvalificerade oss till en seger, sedan en omgång med blandlag och efter det gick vi till Uplands för mat och öl. Fantastiskt trevligt och vi har konstaterat att det måste vi göra om - oftare! 


Är man ÖverYpsa vet man aldrig vad som kan hända. Här bjöds på en öl med drinkpinne och sugrör. Smarrigt värre! Gratis är gott! (Mitt slagord, enbart som student)

För övrigt har jag en bra känsla i mig just nu! Därför bjuder jag på denna låt. Skulle någon komma och spela den för mig på gitarr skulle jag vara såld. Direkt. Punkt.Sedan läste jag något bra på kvällskvisten som får bli min avslutning.
Läs helt enkelt!

AfterBrännboll på Uplands

dsc02460 (MMS)

AfterBrännboll på Uplands


Att stämma träff utanför Åhléns och inte k...

dsc02458 (MMS)

Att stämma träff utanför Åhléns och inte kunna undgå att lyssna på Västern känns som dagens sämsta tidpunkt.


Onsdag

Basgruppsmöte, lektion, plugg på Norrlands, basgruppsmöte, Älggasque-möte, Brännboll med Ypsilon med/mot Skvadern. This is my day!


Reccegaskfix

Jag vet inte riktigt vart den här dagen har tagit vägen faktiskt. En sväng på stan och jag bara råkade köpa en kjol som i och för sig inte satt fint så fint så den åker på retur. Jag hittar säkert något annat som får följa med hem istället. Sedan lite plugg och efter det har jag och Malin fixat med reccegasken hela kvällen. Bordsplaceringen är i stort sett färdig!  

För övrigt vill jag meddela att jag längtar hem till Norrland. Jag vill inte bo i fågelbajsluktande Luthagen just nu. Jag hatar kajor. Uppe i Norrland slipper man detta bekymmer med lukten och att se döda fåglar. Snart tror jag att jag börjar cykla omvägar för att slippa känna doften. Elin säger att jag inte behöver andas, men tro mig - jag har försökt. Ikväll tog jag ett djupt andetag och försökte hålla andan de alla minst 150 metrarna, men jag föddes inte till klarinettist med bra lungor. När det har regnat, precis som i kväll, är det en extra ljuvlig doft...

Vilket i-landsproblem va. Jag ville bara att alla ni, som avslutning ikväll, skulle få veta precis hur jag känner det när jag cyklar från Le Parc till Börjegatan 8..

Morgonpigg

Jag önskar jag vore morgonpigg, på riktigt. Hur bli man det? Någon som vet? Jag har provat nästan ALLT. Imorgon ska jag ta till en lite mer drastisk metod. Funkar den inte så funkar nog inget.
Snart ska jag iväg på ett litet basgruppsmöte, sedan lektion och efter det beger jag mig till Norrlands. Jag är hemma ikväll någon gång när jag och Malin är färdig med bordsplaceringen inför fredagen.

Måndagsmys


Måndagsmys med Elin. Te, kladdkakekakor, Winnerbäck och tända ljus. Mer av det, tack!

Jag fattar ingenting idag. Snart föreläsni...

dsc02456 (MMS)

Jag fattar ingenting idag. Snart föreläsning och det känns mer spännande än två rättsfall som handlar om kapitalskydd i aktiebolag. Eller något annat. Jag vet faktiskt inte vad de handlar om fastän jag läst, läst och läst. Hela förmiddagen. Givande!


Ny vecka

Ny vecka, som i detta fall innebär Reccegaskvecka. Malin är ny marskalk på Norrlands vilket innebär att vi är ett nytt team. Det kommer bli bra, mycket bra.

Plugg på förmiddagen på Norrlands, föreläsning på Pollacks, lite Reccegaskfix och sedan MK-möte. Efter det tror jag minsann att Elin ska komma hit och dricka te och lyssna på Winnerbäck med mig. Mysigt värre!

"Ni (s) gör aldrig så att det finns mer pengar kvar när man jobbar!" Heja Reinfeldt!Myssöndag

Brunch och sedan plugg hos Linn. Jag pluggade och hon myntade uttrycket: För att effektivt undvika plugg - engagera dig i Ypsilon. Hon har varit (och är fortfarande) fantastisk för hela dagen har hon hållit på med detta. Hon är en bra webmadame den där tjejen.

Ikväll har jag lagat veckans matlådor, haft mini-spa och sett lite Idol. Nu laddar jag upp för en ny vecka innehållande bland annat Reccegask, så jag vet vad jag och Malin ska ha för oss i veckan. Bo på Norrlands helt enkelt.

En vecka kvar

Det är en vecka kvar tills valet. En vecka. Om en vecka firar jag (förhoppningsvis) Alliansens seger! Jag har redan bokat in valvaka här hemma i min soffa tillsammans med mina, i vart fall uttalade moderatvänner. Det är ju lite känsligt det där med politiken..Det ser ut som vi går mot seger.
Moderaterna - Sveriges enda arbetarparti.

Styrelsemiddagen


Fika och plugg hos Linn

dsc02455 (MMS)

Fika och plugg hos Linn


Brunch

Nu ska jag snart iväg på brunch på V-dala med Carro och gänget. Sedan ska dagen bestå i bonus-plugg, lite städning och tvättning. Känns alldeles lagom för en söndag.


Middag

Middagen hos Nina var precis så mysig som jag föreställt mig. Vad bortskämt det är att bli bjuden på 3-rätters! Nina, Elin, P-Linn och jag åt god mat, drack lite vin och snackade massa skit. Helt perfekt på en lördagkväll!

Nu sluter jag mina gröna för denna dag. Återkommer imorgon..

Lördagsfikapremiär

Gud så smarrigt och gott! Salami/brieostmacka, morotskaka och trocadero. Mina smaklökar blev lyckliga! Efter fika och häng försökte jag plugga lite i biblioteket. Det hela slutade med att jag halvsov med huvudet mot lagboken. Ungefär. Jag gick hem, såg på de Idol-avsnitt som jag missat i veckan, sov i soffan och nu har jag gjort mig redo för att cykla bort till Nina. Hon bjuder på middag ikväll! Supermysigt!

Tv4play och Idol på projektorn. Rätt fiffi...

dsc02454 (MMS)

Tv4play och Idol på projektorn. Rätt fiffigt faktiskt!


Fantastiskt

Vilken underbar kväll! God mat, bra umgänge. Ett konstaterande bara, jag är en dålig lekledare. Jag är inte ens bakis idag. Helt klart en väldigt lyckad kväll! Bilder kommer senare..

Under kvällen fick jag veta en av världens finaste saker. Jag grät tre tårar, minst. Kärlek!

Nu ska jag göra mig i ordning för lite lördagsfika, sedan ska jag plugga resten av dagen och samla lite bonuspoäng.

Nu kör vi styrelsemiddag

dsc02453 (MMS)

Nu kör vi styrelsemiddag


Styrelsemiddag

Lunchen med finaste Clara var supermysig! Jag är väldigt avis på henne som snart drar till Filippinerna i 3 månader. Mest avis är jag nog på att hon har studieuppehåll!

Nu ska jag på styrelsemiddag med Ypsilon och Skvadern.  Alkolåset är aktiverat på min telefon. Jag har helt enkelt raderat de nummer som jag inte borde ha i min mobil ikväll. Smidigt. Jag har ju så klart skrivit upp numren så att jag kan lägga till dom igen imorgon, om de skulle komma till användning en annan dag. Patetiskt, jag vet. 

Ps, jag är ett freak!

Bonus

Jag har legat och lyssnat på Winnerbäck hela förmiddagen. Jag skulle/borde egentligen ha pluggat, men det är som Elin sa: "Allt man gör på en fredag är bonus!". Därför tar jag igen det på söndag istället, måste ligga bra bonuspoäng på det. Istället har jag vilat upp mig inför kvällen.

Nu blir det lunch med bästa Clara på stan!En funderare

Vad gjorde jag igår? Just det ja, jag var på pubrunda. Pubrunda. Fan. Jag drack öl som ingen annan. Jag ramlade på Stocken så jag har alldeles ont i sidan. Jag funderar på var min kebab tog vägen i slutet av kvällen.

Jag skulle möta upp Elin på engelska parken halv nio. Halv nio. Smart drag Lina, tur du är optimistisk. Jag ligger i sängen och börjar bli förkyld. Jag trodde jag skulle klara mig ifrån den där förkylningen som alla verkat få, men ser dock inte ut så.

Jag borde ha sms-förbud när jag är full. Faktiskt. Från och med ikväll. Det är ju trots allt styrelsemiddag ikväll. Vilken tur att jag är laddad för en tvådagars. Eller inte.

Karaoke på Göteborgs

dsc02452 (MMS)

Karaoke på Göteborgs


Pubrunda

Nu drar jag på pubrunda med min klass. Eller klass får man ju inte säga för det är ju så fruktansvärt gymnasialt. Min grupp. Jag och min grupp ska på pubrunda och avsluta den på Stocken. Lite öl på det här alltså. Gött!

Finally

Äntligen torsdag. Som många av er vet är det min favoritdag eftersom det snart är helg! Det står basgruppsmöte och seminarium på dagens förmiddagsschema och sedan ska jag och Limpan luncha och plugga på Norrlands. Ikväll är det pubrunda med grupp 2. Vi ser väl hur det slutar.. Det lutar ju åt Stocken. Det är ju torsdag...


Fix

Det enda som snurrar i mitt huvud just nu är Älggasquen. Vi har både fått positiva (väldigt positiva!) och negativa besked ikväll. Det kommer ordna sig i slutändan, men ibland känns det lite deppigt faktiskt. Just nu försöker jag bara övertyga mig om att dagens positiva överväger det negativa. Tänker jag efter så gör det faktiskt det. Bra. 

Jag och Alex gick på stan och köpte en adapter till min dator i eftermiddags, sedan köpte vi sushi och gick hem till mig och åt. Allt fix med kablar är nu klart och jag är väldigt nöjd. I gengäld för all kabeldragning åkte vi hem till honom och jag planterade om en stackars blomma. Vi såg Idol och sedan gick jag till ett hus några meter bort och hängde med Nina. Vi drack te och såg tv. Pinsamt. Kungarna av Tylösand är garanterat det mest pinsamma program som någonsin gjorts. Hur tänkte de där?

Nä, dags för sängen kanske.

Dagens middag. Andra gången i mitt liv. De...

dsc02450 (MMS)

Dagens middag. Andra gången i mitt liv. Det tar sig..


Lättad

Jag har fått en bra rutin på morgonen. 8.30 sitter jag på Norrlands bibliotek och pluggar. Utan Elin skulle jag dock inte ha gjort det.

Basgruppsmöte och lektion på förmiddagen och sedan är det bara plugg inplanerat resten av dagen.

Igår fick jag en skönt besked. Ett besked som betyder väldigt, väldigt mycket för mig. Jag är lättad!


Ångestfyllt

Ikväll har jag druckit te, sett Idol, surfat, längtat till Älggasquen och fasats över Älggasquen. Som ordförande ska jag ju se till att allt fungerar. Egentligen är det ju inget problem eftersom min styrelse består av fantastiska och ansvarstagande tjejer, men ändå. Prestationsångesten kryper fram och jag vill ju inte bli ihågkommen som den ordförande som gjorde en gasque som gick back.

Jag har mailat ut ett sponsbrev till massa företag och hoppas på napp. Vill just DU sponsra Uppsalas bästa fest, så hör av dig!

Sängen var det ja...

Kurslitteratur

Bilder är alltid roligt. Till och med på kurslitteratur. Visst vill ni se de böcker jag ska läsa i höst? Ja, jag visste väl det! Här kommer dom.

Associationsrätt

Skatte- och redovisningsrätt

Det fattas en spännande bok om kapitalskyddet i aktiebolag. Jag kan knappt vänta tills den kommer ut i ny upplaga så att jag kan köpa den.

Att läsa och inte förstå vad jag läser, de...

dsc02448 (MMS)

Att läsa och inte förstå vad jag läser, det är min grej det.


TV4-bussen, Henrik och Alex

dsc02447 (MMS)

TV4-bussen, Henrik och Alex


Tisdag

Idag är det ingen överdrivet spännande dag, om man jämför med igår. Jag och Elin ska mötas upp om 8.20 för att tillsammans ta oss mot Norrlands för att plugga. Jag har basgruppsmöte och lektion på förmiddagen. Efter det ska jag träffa Patron och planera fredagens styrelsemiddag. Jag tror det vankas fylleslag. Sedan plugg fram till det är dags för middag och ikväll ska jag bänka mig framför Idol!

Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll...

Inslag

Dagen har gått alldeles för fort och det har bara blivit semi-pluggande. Det beror helt på kronprinsessan. Efter uppdraget pluggade jag alldeles för lite, sedan var det dags för första ÄG-mötet. Älggasquen 2010. Snart är vi där! Jag tror det kommer bli alldeles, alldeles underbart! Tänk att jag och mina fina tjejer ska fixa det här. Ihop. Makalöst!

Ikväll har jag druckit te, surfat alldeles för mycket, lagat mat och tvättat lite. Skulle ha sovit för länge sedan, men inte. En annan kväll kanske.

Är ni nyfikna på vad jag haft för mig idag så kan ni kika in här från 01.40 för då ser ni mig och kronprinsessan. In action.

Helgen i bilderVärldens godaste mojitos på La Habana på Sveavägen


Ropas Viejas - La Casa Cuba
Söderkokt oxkött


Gallo Joven
Grillad ungtupp


Pollo Frito Pío Pío
Friterade kycklingfiléer


Mona


Ida


Jag och Ida


Mor och dotter


Världens godaste muffins på Muffin Bakery. Rabarber/vit choklad, brownie/cheesecake och bananchoklad.


Te från NK


Gröna Havtorn,  Rabarber Grädd och smakprover eftersom jag var så tillmötesgående.


Treggings från Vila och Zara.


Schampokaka, balsam som doftar ljuvlig kokosnöt och R&B, ett medel egentligen avsett för afro-hår. Mitt hår mår alldeles utmärkt efter en dusch med dessa.


Bukett till kronprinsessan

Idag var jag på ett marskalksuppdrag och fick överlämna en bukett till självaste kronprinsessan och leda henne runt i Universitetshuset. Tänk vilket roligt uppdrag jag har och vilken förmån det är! Träffa kronprinsessan alltså. Det gör jag gärna varje dag om det vore så väl! Jag fick se en skymt av ringarna på vänster hand och det enda jag kan säga är att de verkligen gnistrade!

Hon är i varje fall vackrare än på bild, har snygga ben och ser väldigt proper ut. Som rojalist kommer jag leva på det här länge. Väldigt länge.

För er som är intresserad över varför hon var här i Uppsala idag så kan ni läsa mer om det här.

Kronprinsessan

Från och med idag ska jag bli en bra pluggis. Så det så. Jag ska möta upp Elin och Camilla alldeles strax så ska vi cykla till Norrlands och plugga.

Kl 12.30 ska jag på ett marskalksuppdrag och se kronprinsessan som kommer närvara. Tänk vilken förmån! Jobba lite och se kronprinsessan in action.

Möte kl 17.30 med ypsorna och sedan ska jag hem och tvätta. Och laga de där förbaskade matlådorna. Gud så trist. Jag har lagat mat en enda dag sedan pappa åkte. En enda dag.Mat

Matlådor? Vad är det? Jag såg Rapport, somnade på soffan, vaknade, pratade i telefonen med Fanny, såg tv, surfade, Anna ringde och vi pratade bort en halvtimme, jag duschade och använde mitt nya schampo och balsam från Lush som jag hoppas och tror starkt på. Mitt hår doftar ljuvlig kokosnöt just nu. Nej, inga matlådor här inte. Jag får fixa det imorgon istället. Nu måste jag sova. Från och med imorgon är det slut på semi-pluggandet!

Bra helg

Vilken bra helg jag har haft! Fredagen tillbringades med älskade Ida och mamma Mona. Vi åt kubansk mat, drack mojitos och vin. Åkte tunnelbana till söder och efter att ha sett Vikingbaren och utsidan på Marie Laveau skulle jag ut till Kallhäll. När jag kommer till centralen inser jag att det är på tok för sent att hämta ut min packning som jag låst in. Jag missar precis pendeln och lyckades lista ut att nästkommande inte skulle ha anslutningsbuss ut till min sängplats. Det hela slutade med att jag hamnade på Ida och Monas hotellrum på en gratis (!) extrasäng.

Gårdagen spenderades på stan med mina roomies och jag shoppade alldeles för mycket för mitt eget bästa. Ingen höstjacka dock, som stod på prio ett. Jag hämtade ut min inlåsta väska, gjorde mig i ordning och åkte till Enskede där jag tillbringade kvällen. En väldigt bra kväll vill jag summera det som!

Idag har jag mått lite illa, åkt hem, haft traditionsfika med Ypsilon och pratat inför drygt 50 peppade tjejer och försökt få dem att förstå att Ypsilon är det enda rätta! Nu blir det soffan resten av kvällen. Jag borde laga matlådor också, men fan vad långt bort det kändes...

Jag sitter på centralen med min packning i...

dsc02442 (MMS)

Jag sitter på centralen med min packning inlåst och lite batteri på telefonen. Roligt, väldigt roligt. Kallhäll nästa.


Åka tåg

Jag sitter på tåget mot Stockholm. En timme senare än planerat men jag är i varje fall på väg. Ska möta upp Ida och hennes mamma för att gå ut och äta och dricka drinkar och sedan kommer förhoppningsvis Johanna och möter upp oss. Kameran är med (jag har faktiskt blivit bättre på det)! Jag tror på en väldigt mysig kväll!

Friday

Jag vaknade sju, innan klockan ringde. Bra gjort av mig. På morgonen har jag renskrivit stipendienämnds protokollet från förra veckan, ringt och klagat hos CSN som tyckte att jag bara skulle plugga 75% till våren och gjort mig i ordning för att pallra mig till nationen. Palt, here I come!


Föreläsning i eftermiddag och sedan åker jag till Stockholm för att träffa fina vänner!

Magiskt

Det där med att tycka om associationsrätten går i vågor. Ena stunden upp - andra stunden ned. Idag har det varit upp, främst på grund av att jag faktiskt förstod hela seminariet. 

Hela dagen och kvällen har tillbringats på Norrlands. Vi ypsor är fantastiska och jag utvärderar reccemottagningarna som de bästa under min tid (kanske till och med över tid?). Intresselistorna närmar sig nästan 100 stycken uppskriva. Med tanke på att vi är 150 medlemmar på facebook har vi jobbat på bra under dessa tre kvällar. Jag är stolt över mina tjejer och stolt över att vara ordförande för denna fantastiska förening. Vi är magiska!

Jag och Elin avslutade kvällen på Stocken. Jag behövde inviga mitt nya KK. Det är gött att gå förbi en lång kö, gå in gratis och ta med en kompis. Det kan jag leva på i evigheter! Det var dock ingen höjdarkväll fastän vi försökte liva upp stämningen med en Tuborg så vi drog hem istället.

Annars känns dagen förbaskat bra. Jag somnar med ett leende på läpparna!

Höna

Jag var uppe med tuppen i morse, väldigt skönt att vara höna! Jag tänker fortsätta i dessa banor, vare sig kroppen vill det eller inte. Jag ska alldeles strax ta mig till Riddartorget för basgruppsmöte och sedan seminarium. Lunch på norrlands och sista fixet på kammarn med Elin i eftermiddag. Jag stannar på nationen resten av dagen då det är reccemottagning ikväll med. Sista gången. Jag börjar faktiskt bli lite less, men det vågar jag knappt säga...


Kul?

Efter att ha hämtat ut böckerna och läst i en halvtimme kom jag på mig själv med att tycka att associationsrätt var kul. Bolag och föreningar. Jag gick på basgruppsmöte, på lektion och sedan när jag satte mig nere i nationens bibliotek och såg morgondagens seminarieuppgift tyckte jag inte alls att det var roligt längre. Allt är dock inte roligt här i livet.

Ypsilon regerade återigen på kvällens reccemottagning!

Again

Nu ska jag strax gå iväg och hämta mina böcker och sedan vrålplugga till efter tio då det är dags att cykla ut till BMC och ha min första lektion. Observera att det är skillnad på lektion och seminarium. Dessa lektioner är lite lika sokraterna som jag hade för ett år sedan på T3, men de får inte kallas sokrater. Efter det ska jag plugga på Norrlands och jag blir kvar där hela dagen och kvällen då det är reccemottagning ikväll med!
Bättre bild än så här hinner jag inte med idag..

RSS 2.0