Västerås

Jag är hos Fanny. Kom hit vid 2 i natt efter att ha bussats från Uppsala, till Enköping och slutligen till Västerås. Har suttit på hennes jobb hela förmiddagen och har varit med på ett jympapass här. Nu stänger hon och vi ska iväg till Boggan strax och jag ska rida. En liten ljusglimt i tillvaron. Jag kommer få träningsvärk.

Bion, Män som hatar kvinnor, var bra. Se den! Jag önskar att jag vore lika cool som Lisbeth. Rapace gjorde en superbra insats. Kunde inte ha blivit bättre! Den var dock läskig emellanåt så det är inget för den lättskrämde.

Allt känns som en enda lång mardröm. När är det dags att vakna upp? Hela min kropp är fylld av en enorm tomhet.

...

Jag finner inga ord. Jag fördriver dagen med att stirra in i dataskärmen.

Varför?

Jag ska se bio ikväll - Män som hatar kvinnor, men jag ser inte alls framemot det längre. Sedan åker jag till Fanny och tillbringar resten av helgen hos henne. Ensamhet är ingenting för mig just nu. Helst av allt vill jag vara hemma i Storuman.

Ta hand om varandra. Jag älskar er! ♥SORG

...

Tom. Ledsen. Sorg. Saknad. Trött. Uppgiven. Ofattbart. Overkligt.


JAG ÄLSKAR ER

ALLIHOPA! Glöm inte bort det. Ta hand om dig själv, din familj och dina vänner - hela din omgivning.


Det är torsdag!

Jag har inte torsdag idag, utan ungefär tisdag. Så himla skönt att det är så! Snart helg med andra ord och det gillar jag! :-)

Har seminarium om 45 min och sedan basgruppsmöte och föreläsning till 16. Kommer bli en lång och tuff dag tror jag, bara för jag som sagt måste spendera mer än halva med basgruppen. Jippie, not.

Jag har bokat till Mannes pass i eftermiddag kl 17 så det blir järnet hem från BMC efter föreläsningen, byta om och cykla vidare.

Stocken ikväll eller inte? Återstår att se..

Annas goda mat

Anna kom hem till mig och lagade god mat - vegburgare med gott tillbehör. Nu du Elin! ;-) Men nej, jag blir inte vegetarian för det...Annars har vi bara myst ikväll med en tv-kväll. Halv åtta hos mig, Det okända och nu en ny serie på TV4 som jag inte riktigt minns vad den heter. Lie to me, har jag för mig.

Jag tror faktiskt det blir sängen snart. Vi är båda sjukt trötta och hela morgondagen kommer ta musten ur mig. Först seminarium, sedan basgruppsmöte och därefter föreläsning. Jag gillar inte de två manliga i min basgrupp och att jag ska behöva tillbringa nästan hela dagen med den - det bådar inte gott. Inget illa menat, men när man har helt olika åsikter om allt, så är det svårt att få det att fungera och ska jag vara ärlig så tror jag det är ömsesidigt. Jag vet, jag är inte lätt alla gånger :-) Speciellt eftersom jag gillar att diskutera och blir triggad av deras dåliga diskussioner, haha.

Nej, riktigt så illa är det så klart inte, men det kommer bli en tung dag, det känner jag på mig!

Ps, Storuman är en enda stor svartsjukeby och jag står bara bredvid och skrattar åt alltihopa. Helt ärligt tycker jag synd om dem som måste bygga allt på svartsjuka/avundsjuka. Ack, vilket tragiskt liv! Men de verkar inte veta bättre för sitt eget bästa?


Jympa är kul?

Jag har alltid, alltid, alltid tyckt att jympa har varit kul och jag har försökt peppa Fanny till att tycka detsamma. Det är ingen kärringjympa direkt utan medelåldern är väl kring 30 kan jag tro (brukar inte spana på alla andra, har fullt upp med mig själv). Det är så himla kul!

Endast två gånger har jag gått därifrån utan att ha fått upp pulsen till max och struntat i att stretcha. Idag var en sån dag och jag är så besviken. Jag tycker att jag har superdålig kondition, men sådana här gånger, som idag, så börjar jag fundera på om jag verkligen inte har det. Jag tog i för kung och fosterland, men jag flåsade knappt när passet var slut. Trist. Jag får börja gå på intensiv om det ska vara såhär, för det - det är grejer det!

Jag som inte hade tänkt träna imorgon, men nu får jag så lov att göra det ändå. Bräda med Manne, kan inte bli bättre, om jag lyckas boka någon plats. Jag är nog lite kär i honom, ungefär som M:s lilla J är kär i Danny. Kärlek på avstånd ni vet...

Jag bestämde att jag och Hanna ska träna ihop i sommar, eller jag ska haka på henne, så det är bäst att jag ligger i med träningen om jag ska orka med henne, fast idag kanske jag hade kunnat springa flera mil för jag fick aldrig upp flåset som sagt. Pepp, pepp, pepp.

Jag ska då i varje fall aldrig mer gå på hennes pass igen.

Nä, jympa är kul på lördag. Det vet jag :-)

Och när jag ser Fannys träningspass i veckan så vill jag bara dö av avundsjuka. Hur fan hinner man med livet liksom?


UPDATE: Ja, så klart han heter Danny, Danny, Danny. Jag snitslade visst till det med en annan stavning tidigare ikväll. Men jag behöver ju egentligen bara veta Manne ;-)

Entreprenad

Dagen började med att jag for till universitetshuset och skulle ha seminarium, men det blev inställt för läraren var sjuk. Cyklade till JB och började läsa om entreprenad som verkade vara rätt intressant. När jag läst de ungefär 20 sidor som boken behandlade om ämnen så tog jag tag i uppgiften, men ack så svårt. Jag förstod ingenting, och ingen annan verkar göra det heller. Jag ser inte framemot det seminariet för jag lär gå därifrån som ett större frågetecken än när jag kom dit. Jag har verkligen försökt, men förstår ingenting, eller jag blir i vart fall inte klokare.

Till slut gav jag upp och gick hem. Ska iväg på gymmet nu och sedan har Anna lovat att laga middag ikväll. Undra vad det blir för smaskigt?

Och jag ber till gudarna att jag har bättre pluggarmotivation framöver, för idag så kändes det allt annat än bra! Och då får jag direkt ångest. Har hur mycket som helst att hinna med, men jag vet inte när jag ska ta tag i det? Får väl ha en sjuhelvetetsvecka nästa veckan med 10-timmarspass för att komma ikapp. Ja, jag tror vi kör på det!

Nä, gymmet nu och jag längtar!!!!!! Enda gången jag kan koppla av på riktigt.


Ett bus

Jag och Jennie hittade ju på bus i helgen. Bland annat detta, sedan fick en annan bil lappen:
"God morgon! Hoppas du har sovit gott i natt, med eller utan mig. Pöss" Personen i fråga ringde mig dagen efter och frågade om det var jag eller Jennie (för det var bara vi som skulle kunna göra något sånt), men jag blånekade så klart :-) Nu när Maria listat ut att det var vi som pimpade hennes bil så kanske jag får erkänna vårt andra bus också. Fast egentligen gjorde vi tre bus, men det tredje vet jag ej om det har blivit upptäckt?

När Isa visade lappen i lördagskväll visste jag inte vad jag skulle säga hos Maria. Jag kände ju igen min egen handstil, men det kunde jag ju inte kläcka ur mig... 

Men jag antar att Jennie nog har försagt sig lite, för vi var ju rätt diskreta. Vi använde ju bara rosa snören och ingenting annat ;-)

This blogg has been hacked!

ring
"hej det är Lina"
"Hej det är jag....får jag komma up?
"Jaaaaaa(tvekande)(In chock)......vem är det?
"Kommer vid tre"

Så klart var det Frallan Franzén som hade blivit crazy loco av all spontanitet.
Från Jönköping, till Oslo, till Jönköping, TILL UPPSALA för att träffa min fina vän LINA (Pärlan)
På Söndag bär det iväg till Oslo igen för att börja mitt spontana år, men först har jag lite saker att avsluta i denna vackra stad.
1) Se Pärlan( kommer bli långt tills nästa gång)
2) Stocken......
3) Träffa Pärlan igen.

Lina kommer ju från Norrland. För mig har detta tidigare gått under beteckningen "ÖDEMARK".
SEdan jag träffade denna fina vän har jag för första gången insett att Sverige faktiskt existerar över dalarna.
Be proud over the northern queen, true ambassador of Norrland!

fotnot....Till alla upprörda norrlänningar
Jag vet faktiskt vad norrland är, visste bara inte hur mycket som faktiskt finns att hämta "där uppe".
En dag skall jag ta min spontanitet och resväska och åka upp!

Fettisdag

Jag är pigg och utvilad. Så skönt! Trist bara att det är -2 grader ut. Ge mig sommar, sol och värme; nu! Snart borde vädret vända tycker jag. Det är ju snart mars.

Fettisdag idag. Undra om man får i sig en semla? Ja, jag är ju inte omöjlig. Till basgruppsmötet kanske? Det är ju som min och Fridas grej.

Ska göra mig i ordning nu och sedan iväg på JB och plugga som en tok fram till kvart över elva för då ska jag vidare till BMC på både basgruppsmöte och föreläsning. Åh, de är så lång och jag är redan less på att cykla dit. Tacka vet jag föreläsningarna på Eko!

Kvällen kommer bestå i matlagning, uppackning och tvättning. Hinner jag med ska jag iväg och träna också, men tisdagar är den sämsta dagen att träna på för det finns inga roliga pass alls.. Eller jo, på Ekeby men dit orkar jag inte cykla idag.

Nä, nu har jag inte tid med det här längre. Har ju inte gjort ngt alls till basgruppsmötet ännu för jag har ju knappt pluggat sedan förra tisdagen så jag har lite att ta igen...

Tv-måndag

Nu har jag avverkat en liten tv-kväll med 183 dagar och Advokaterna, som vanligt på måndagar. Men det känns inte som om det är måndag idag, utan snarare söndag eftersom jag har haft en lååååång helg, sedan i onsdags rättare sagt.

Nu blir det sängen och imorgon tar jag nya tag med juridikstudierna! Jag är peppad och laddad. Kan inte bli bättre än så här. Jo, att någon kom och packade upp, tvättade och lagade mat åt mig. Usch, så trist att behöva tillbringa morgonkvällen med det.

Skulle ha publicerats igår kväll.


En söt tjej

Förresten, idag när jag satt på Akkan och gjorde mitt bästa för att plugga, så dyker kära Micka och hennes mamma upp. Har inte träffat henne sedan augusti förra året för när jag har varit hemma har hon inte varit det eftersom hon numer bor i Tärna.

Men idag så fick jag äntligen träffa henne. Världens bautakram fick jag! Vi surrade en massa medan de åt lunch och sedan skiljdes vi åt strax innan tolv. Vi får väl se om vi ses till påsk, men annars är det ju bara 14 veckor kvar till sommaren :-)


Back in town

Nu är jag tillbaka i Uppsala! Skönt faktiskt och snygg i håret är jag också! Anna är ju min favoritfrisör! Fick en massa tips och råd om mitt hår och hon skröt på mitt tjocka, långa hår som det behövdes två hårtorkare till för att få det torrt på kort tid. Skulle ha fotat så ni fått sett hur kul det såg ut när Anna fönade håret.. Nä, nu ska jag tajma in så jag gör mig snygg i håret hos henne varje gång jag åker hem!

Nu är jag nästan blond ska ni veta, eller ja, ljus för att vara brunett i vart fall och jag trivs i det. Det känns så himla somrigt! Någon bild kommer väl upp senare när jag orkar fota... Tog en bild tidigare idag, men den gör inte verkligheten rättvis har jag insett.

Nä, nu ska jag se lite tv. Ingen träning idag för jag hann inte hem i tid. Kan ju inte missa advokaterna ikväll!


Förresten...

... sa jag att jag hade träningsvärk efter gårdagens lilla ridtur på Orion iförd i strumpbyxor och kjol? Jag red i max 15 minuter, men nu har jag ont i insida lår. Jäklar vilka muskler jag måste ha haft för ett år sedan! I want them back! Träning ikväll kanske? :-)

Plugg på Akkan

Här sitter jag och ska plugga fram till lunch, för då blir det lunch med några blivande uskor. Sedan ska jag slinga håret hos Anna kl 13 fram till 15 för att sedan åka till flygplatsen på en gång. Tiden blev bestämd när jag redan var här uppe i Storuman och eftersom jag hade tänkt åka hem efter lunch och packa fick jag lite smått panik, eftersom jag inte har någon bil idag, men rätt vad det är så möter jag Jennie med Forden så jag fick låna racern (?) och åka ner och packa. Iofs gick det väldigt fort, på 10 minuter kanske, men skönt att ha det bortgjort. Så det är bara att dra iväg när håret mitt är färdigt. Åh, vad kul det ska bli med nyslingat hår!! :-)

Nu har jag skickat in mitt PM och ska ta upp böckerna och börja läsa om arbete på annans egendom, vad nu det kan innebära. Föreläsning och basgruppsmöte om detta imorgon, så det är bäst jag lägger på ett kol så jag kan skriva färdigt det imorgon eftermiddag.

Jag, Akkan, en kopp te (eller de hinner nog bli flera innan lunch) och Hellners Kontraktsrätt - det är min förmiddag det! Med en massa snöande utanför. Mysigt!


Evening

Har umgåtts med söta Hanna ikväll och fått tag i lite fler OTH-avsnitt så nu blir det att avverka dem framöver! Vilket givande samtal vi hade; mycket värt för oss båda!

Nu har jag skickat in mitt arbete och ska kika på det sista av Beck - Advokaten. Imorgon blir det plugg så länge det bara går innan jag åker till flyget. Ska sitta på Akkan och läsa lite om arbete på annans egendom och renskriva från förra veckans seminarier fram tills det blir lunch med Jennie och co. Sedan hem, packa och åka iväg till flygplatsen.

Nä, Beck nu och sedan sängen!


Stannar ett tag till

Det blir inget Uppsala idag utan nu har jag bestämt mig att jag åker imorgon eftermiddag istället. Mitt arbete ska vara inne imorgon kl 10 i både pappers- och elektronisk form så jag ska maila snälla Frida så ska hon lämna i den i pappersform. Anländer till Uppsala imorgon kring 19-tiden.

Har varit i stallet och kikat på när ÅM, Maria och Agneta red. Fick även prova på att sitta på Marias nya häst - en före detta hopphäst som jag sett ute på tävlingsbanorna. Oj oj, vad han testade mig, men kul var det! Och jobbigt.. Åh, vad jag vill rida!

Nu måste jag komma igång med mitt PM så jag kan maila Frida senare i eftermiddag. Ska bara knåpa ihop det allra sista så får vi se hur långt det räcker. Jag hoppas på mycket feedback!

Jag börjar längta till gymmet. Har inte tränat på en vecka idag och det kryper i kroppen på mig, men det känns inte som om jag vill ut och springa i det här vädret. Men jag vill så gärna. Hade varit så skönt att springa lite! Men jag får ta igen det i veckan istället...

Dålig uppdatering

Så fort jag är hemma så gör jag allt annat än sitta vid datorn, för det hinner jag inte med. Jag gör så mycket annat roligt istället!

Jag och Jennie har hittat på en massa bus och igår blev det fest med vin, spel och lite mer vin. Trevligt! Bilder kommer senare..

ÅM och Poppe kommer hit snart och vi ska äta semlor och spela yatzy. Först hade jag tänkt fara till Solidkojan och äta semlor, men det struntade jag i och äter semlor ändå.

Utförligare uppdatering av hemresan kommer säkert senare, men det blir först när jag är åter i Uppsala igen.

Ida - gårdagens palt var inte ens god. Usch, fy och blä. Men det är palt idag på Blåkupan så jag kanske går dit och förhoppningsvis äter god palt istället ;-)

En pluggarkväll med Jennie

Jennie har bjudit mig på middag ikväll och nu sitter vi här och försöker plugga, eller jag försöker plugga, hon har redan kommit igång. Men jag har ingen lust alls! Disciplinen är som bortblåst och jag har knappt öppnat dokumentet ännu. Usch så trist. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet, öppna dokumentet och köra igång. Roligare än såhär blir det inte eftersom Jennie sitter framför mig och pluggar så duktigt.

Imorgon blir det frukost hos ÅM och sedan ska jag äta lunch på Akkan med Jennie och Maria. Det serveras palt - mums!Sedan får vi väl se vad kvällen har att bjuda på. Lite vin med Jennie kanske?

Nä, nu ska jag väl öppna dokumentet och börja skriva lite kanske. Men ack så tungt...

Oplanerad resa

Jag har tagit en riktigt lång sovmorgon i morse och vaknade inte förrän kl 10. Skönt!

Den här hemresan gjorde jag för att ladda batterierna och därför har jag varken några förväntingar eller måsten nu. Så skönt! Ska göra mig i ordning nu och åka upp och luncha med Jennie nu och sedan får jag se vad dagen har att erbjuda. PM:et har jag ju skrivit som en tok på bara för att få åka hem så det kommer jag inte tillbringa så många timmar på, men några...

-20 grader kallt ute. Annat än de -2-3 grader i Uppsala. Men jag trotsar kylan och har kjol ändå ;-)


Var är jag?

Ni gissar säkerligen alldeles rätt - jag är hemma! Jag överraskade hela bunten, förutom pappa som hämtade dig på flygplatsen igår förmiddags, och flög hem. Joel såg ut som en fågelholk och sedan log han bara, ÅM fick veta via sms att jag ville äta lunch med henne på Aktiviteten och hon trodde mig inte först, men så klart ville hon det! Linda såg ut att tappa hakan och lämna kvar den på Skolgatan när hon såg jag och ÅM gående på gatan.

Men då var nog Jennie den som såg allra mest förvånad ut. Jag stod och bankade på hennes dörr och sedan kommer hon ner, supertrött, och öppnar dörren. Jag står där och flinar och hon bara gapar i flera sekunder. Sedan får jag världens bautakram och hon blir hur pigg som helst. Genast stod det fika på bordet och sedan blev det hockey där träffade vi fågelholk nummer 2 och 3, Maria och Anna. Det var så himla kul att åka hem och överraska allihopa och se deras miner. Jag skulle vilja haft det på kort!
"Men, men, men" var nog de vanligaste orden jag hörde igår.

Efter hockeyn for vi hem till Jennie och såg på film och åt godis. Kring halv tolv åkte jag hem för jag höll på somna i soffan..  

Men jag fick träffa min favorit när jag och ÅM lunchade på Aktiviteten. Mitt älskade gudbarn.


Hektiskt och sedan en massa plugg

Jag har redan haft en hektisk morgon, men nu ska det väl lugna ner sig lite. Toppenfint väder ute. Runt -0 grader och nästan strålande sol och lite smått kyligt och friskt i luften. Det kan inte bli bättre. Åh, vad jag längtar till våren!

Nu måste jag komma igång med plugget. Dags att läsa igenom rättsfallen igen och försöka analysera mer, strukturera upp arbetet, tänka på dispositionen etc. Det är mycket kvar att göra fastän jag nästan skrivit de max 10 000 tecken som får skrivas. Tur jag har hela veckan på mig, men det känns skönt att jag kommit en ruskigt bra bit på vägen. Frågan är ju om det är bra eller ej, men det återstår att se. Om jag har förhoppningen att bli söndersågad så blir jag ju glad om jag lyckas bättre än så, men jag litar på min instinkt att det nog ska gå an i varje fall.

Nä, rättsfallen ropar på mig. NJA 1971 s. 129, NJA 1978 s. 389 och NJA 2001 s. 10 - here I come!

En lättnad suck

Sedan en tid tillbaka har jag funderat på vart mitt kära bismarckhalsband är och ikväll har jag letat som en tok efter det. Jag har tittat överallt och övervägde nästan till att öppna dammsugarpåsen, men jag ringer hem till pappa och ber honom titta om det finns där. Jag drog en lättnad suck när han berättade att det låg hemma vid spegeln. Skönt, nu kan jag släppa det! Det får åka med hit till Uppsala nästa gång jag åker hem..

Ikväll har jag inte hunnit göra något alls, men det kanske beror på att jag kom hem först vid kl 20.00 som jag förutspådde. Sedan dess har jag nästan bara hunnit surra i telefonen, men nu blir det strax läggdags.

Godnatt!

Trött, less och prestationsångest

Nä, nu är jag less och vill gå hem härifrån, men jag måste tyvärr sitta kvar. Har jag otur blir jag kvar här ända tills 20.00 när de stänger. Men jag måste, måste, måste reda ut det här nu. Usch, vilken press jag fick på mig själv helt plötsligt. Men det är ju inget ovanligt direkt....

Jag har muntrat upp mig med en shoppingtur med Malin tidigare i eftermiddags. 2 kjolar och en vit t-shirt fick följa med hem. Happy, happy! Nu vill jag ha sommar!!

Men först - PM1 den 23:e feb, sedan PM2 den 30:e mars, därefter hemtenta den 27-28:e april och sedan tenta den 3:e juni. Först då är det sommar på riktigt! I'm looking forward.

Sedan om det är soligt, ljust och fint varje dag fram tills så klagar jag ju inte... :-)

Poletten har trillat ner

Hur många gånger har jag inte sagt och trott att jag har förstått mina rättsfall? Många gånger... Men jag måste säga det igen. NU, exakt i detta nu, har jag förstått dem och hoppas att jag lyckas få ner det på papperet.

Jag citerar en lärare:
"Tycker ni att det är enkelt så har ni antagligen fel".

Jobba på! Jag är så himla godissugen så jag tror jag måste gå på ICA och handla en liten godispåse och gotta mig i att jag har förstått rättsfallen. Sedan ska jag sitta här tills jag har fått ner det på papperet om jag så ska vara tvungen att sitta här till kl 20.00 ikväll!

Härligt väder

Sitter här på JB och ska alldeles strax klicka upp arbetet och påbörja dagens skolarbete, men självklart drar jag ut på det. Jag var här i nästan god tid i varje fall och fick en hel hög med böcker, alla förutom hyreslagen ungefär. Jag har så jag klar mig i vart fall.

Det är strålande sol ute och runt -0 grader. Underbart väder! Jag längtar efter våren!! :-)

Kväller

Nu har jag haft min tv-kväll och är riktigt, riktigt trött, men det var skönt att få slappa en stund, utan plugg. Det tar på huvudet att sitta och stirra in i datorn hela dagen, men imorgon fortsätter det. Jag ska vara på JB fem i nio och vara en av dem som springer in i biblioteket så fort dörrarna öppnas och rycka åt mig hyreslagen - en kommentar, jordabalken - en kommentar och liknande böcker och sitta där hela dagen lång. Pepp, pepp, pepp!

Nu blir det sängen omedelbums! Lite kvällsläsning och sedan sluter jag ögonlocken för dagen. God natt!

Äntligen kväll

Jag fick ihop strax över 6000 tecken idag till mitt PM. Nu får jag bara knåpa ihop 4000 till och sedan är det stopp. Vi får se hur långt det bär. När man aldrig har gjort något sådant tidigare så är det svårt att veta vad de vill ha utan det är bara att köra på och se vad som återstår sedan när jag får tillbaka arbetet.

TV-kväll ikväll med Halv åtta hos mig, seriestart av 183 dagar och sist men inte minst Advokaterna. Det bådar gott! Jag skulle ha renskrivit från förra veckans föreläsning och seminarier också, men jag vet inte om jag orkar det riktigt. Det är ju inte det roligaste görat direkt, men det är i och för sig väldigt lättsamt.

Nä, nu är klockan halv åtta!


En till..

Yes, idag blev det en semla till. Jag, Hannes och Carro tog en paus och gick och fikade tillsammans.Jag säger bara en sak: smaskens!

Good girl

Ha, jag har knåpat ihop 4251 tecken hittills och fler ska de bli! Det här går galant (hoppas jag). Jag tror jag har förstått "the thing" med mina fall och det känns som om det går riktigt, riktigt bra. Är jag riktigt duktig ska jag belöna mig själv med något fint. Såg en snygg kjol på JC i helgen så den skulle jag vilja ha!

Max 10 000 tecken till PM1 och jag har snart skrivit hälften av dem och jag har 6 dagar kvar innan inlämning. Det bådar gott kära vänner.

Nä, sista rycken nu till efter 18 någon gång och sedan gör jag kväll. Jag har något att se framemot om det går vägen och det håller jag tummarna för!

PM

Då så, då har veckan kommit som jag sett framemot. Eller inte.. Ingenting schemalagt i veckan utan det är PM som gäller för hela slanten. Jag kommer tillbringa hela min vakna tid med att skriva PM så jag blir färdig någon gång.

Farligt, farligt med internet samtidigt. Men jag har ju disciplin! Inget internet förrän lunch - okej?

Body Butter

Idag köpte jag (eller pappa) en underbar body butter på Body Shop. Den luktar jordgubb och är alldeles underbar! Jag älskar den redan! Jag gick även med i deras kundklubb och fick en massa fina erbjudanden. Så nu kan jag spendera lite pengar där också ;-)


En liten blomstergård

Min lilla lägenhet har under en helg fövandlats till ett litet mini-mekka för snittblommor. I torsdags fick ett 10-pack tulpaner följa med hem för att förgylla min vardag och muntra upp lite i lägenheten inför det stundande besöket. Nu håller de på att slå ut och är så himla fina! Vilket fynd för 29 kr!Sedan kom pappa igår och hade gjort ett besök på blomsteraffären som ligger bara en liten bit härifrån. Jag fick ett väldigt fint snittarrangemang av honom på Alla hjärtans dag. Så himla fint!Så nu har jag en massa fina snittblommor att vila ögonen på.
Bilderna gör dock blommorna ingen rättvisa...

En helt underbar helg!

Jag har haft så himla trevligt hela helgen och det var så tråkigt när pappa och Joel åkte hem för ett litet tag sedan! Alltid lika jobbigt... Det är ju som sagt nu som ensamheten är som värst.

Gårdagen spenderades ute på Gränby Centrum. Joel gick lös i butikerna och handlade en massa kläder, vi fikade Alla-hjärtans-dag-fika tillsammans och bara myste. Sedan blev det stor inhandling på ICA MAXI. Nu har jag mat så det räcker fram till sommaren tror jag och frysen är full till bristningsgränsen! Vi kom hem sent så det blev middag på restaurangen mitt emot - oxfilé och potatisgratäng. Sedan bakade jag bröd och såg på Melodifestivalden om vartannat medan de satt bänkade i soffan. Mycket bättre än förra lördagen tycker jag! Det började ju likna något. Sedan blev det ost och kew och Bruce den allsmäktige som förgyllde resten av kvällen.

Idag började vi dagen med att fika och se på alla vintersporter av dess slag. Jonsson vann skidskytten och det var ju himla kul! Därefter åkte vi ut på Gränby igen och handlade upp lite bonuscheckar som vi hade glömt att ta med oss igår. Sedan åkte vi hem och såg slutet på herrarnas slalom och bara sett tv tills det var dags för dem att åka. Trist som sagt, väldigt trist. Men tiden går ju så himla fort numer så snart ses vi nog igen. Hela sommaren är jag ju hemma :-)

Jag har haft en sån bra helg och det har varit så mysigt att ha dem här hela helgen. Synd bara att tiden går så fort bara!

Nu ska jag snart iväg på gymmet och träna bort lite av helgens kalorier.


Alla hjärtans dag

Igårkväll åkte vi till Västerås och hälsade på Fanny och Marcus en sväng. Pappa bjöd oss på middag och sedan bänkade vi oss framför Let's Dance. Rätt par åkte ut, tycker jag! Himla kul att ses, även fast det bara blev några få timmar.

Egentligen skulle jag fara och träna imorse, men jag struntade i det. Viktigare att umgås med pappa och Joel när de väl är här! Men imorgon blir det träning...

Nu ska jag skriva en ordentlig handlingslapp och sedan ska vi iväg och storhandla på ICA MAXI. Äntligen :-) Jag tycker om att storhandla!

Alla ♥-dag idag. Överskattat tycker jag, men det är väl bara för att jag inte har någon att dela dagen med. Tack och lov deppar jag inte för det, men: glad alla hjärtans dag på er!


Äntligen fredag

Kl 2 i natt vaknade jag av att pappa och Joel kom. Trevligt, men ack vad trött jag var. 

Jag har haft seminarium på förmiddagen och sedan gick jag på JB och pluggade fram tills jag och Betty gick och åt våra matlådor ihop. Alltid lika trevligt! Sedan gick vi till ICA och inhandlade vårt fredagsgodis. På fredagar får vi äta naturgodis efter lunch och det är det bästa med hela veckan! Fram till halv tre var jag duktig och pluggade jag, men sedan gick jag hem


Fredagsmys; rättsfall och naturgodis.

Väl hemma så mötte jag för en gångs skull inte en tom lägenhet. Trevligt. Sedan dess har jag ställt i ordning med alla julklappar som jag inte fick med mig när jag åkte hemifrån, bland annat min sodastreamer, brödrosten och smörgåsgrillen. Ah, så mycket gott jag kan göra nu!

Joel gnällde på att det var kallt inne på toan och jag kan inte annat än hålla med! Alla som är här och hälsar på klagar på att det är kallt, men jag är ju van att det är det och jag snålar med strömmen för är man student så är man. Jag går in med tofflor dit istället, men nu har pappa erbjudit sig att betala den el som krävs för att ha igång golvvärmen där inne. Underbart! Då slipper jag bli sjuk, som han själv sa. Det är så kallt där inne så under jul när jag var dum och stängde toadörren och var borta i över två veckor så höll jag på att ta död på garderobsblomman som stod där inne - ja bara det säger väl att det måste ha varit iskallt där inne, och jag kan lova er att det var det. Blomman har fått bo här ute fram tills igår, för nu hade den repat sig och får flytta tillbaka till toaletten igen och jag får påminna mig själv om att inte stänga dörren helt när jag åker bort en längre stund.

Äntligen fredag var det ju! Fredagen den 13:e. Scary...

Happy!

Det är ju bestämt sedan ett tag tillbaka att pappa skulle komma hit i helgen och kanske Joel. Igår kväll var det fortfarande inte bestämt om han skulle komma, men jag lyckades övertala honom för han sitter i bilen med pappa på väg hit! :-) Jag blev så himla glad!!!

Nu är det bara Fanny i familjen som inte har besökt min fina lya ännu.

Jag har städat om vart annat medan jag sett Knutby - Vägen hem ikväll. Bra, men väldigt speciellt. Klart jag kommer följa de 2 resterande avsnitten!
Har handlat och ordnat med sängplatser - för i natt, när jag ligger och sussar, kommer de! :-)

Jag ska hoppa in i duschen nu och sedan hade jag tänkt söka efter lite material till mitt rättsfall fastän klockan är hur mycket som helst. Men då har jag ju lite att göra imorgon efter seminariet, alltså leta åt allt material som jag behöver. Jag vill vara redo och sätta igång med skrivandet på måndag morgon, fast det är nog bara en dröm - som alla andra drömmar.


Stressigt

Idag har det varit stressigt, eller mestadels efter basgruppsmötet och innan gymmet. Tio över fyra gick jag ut ur grupprummet och strax innan tio i fem var jag inne på Friskis (senast tio i måste man vara där för att behålla sin bokade plats). Emellan det hann jag träffa Anna från Ypsilon som läser T6 och få lite tips på hur man skriver en rättsfallsanalys och vad jag ska tänka på, stöta på Betty och ta en rask promenad hem tillsammans (vi bor ju nästan grannar), byta om och cykla iväg igen. Men jag hann och tur var väl det för det var smockfullt på passet ikväll! KUL!

Jag är dock less på hostan jag har. Träningen hade gått mycket bättre om jag inte fick mina hostattacker mellan varven. Snart har jag hostat i 2 veckor och det är ju bara hosta. Jag blir less, men jag ska inte gnälla för det finns det som har det värre.

Har hunnit med att surra i telefonen en massa idag med både Linda och Jennie. Alltid lika trevligt att uppdatera sig :-)

Nu måste jag ta tag i städningen. Det går som dåligt på den fronten men nu får jag ju snart besök så det är dags att jag kommer igång nu på en gång!

Jag och Frida tryckte i oss en semla idag. Supergott! Det lär bli en, eller två, eller minst tre till innan det är dags för semmeldagen. MUMS!

Nä, städning var det.


Vad är en rättsfallsanalys?

Det är dagens stora fråga. Jag bara måste börja med mitt PM idag, som alltså är en rättsfallsanalys. Jag ska analysera 3 rättsfall, men hur lägger man upp det? I vilken ände börjar man? Ska jag ha källor så som doktrin eller ej?

Dessa är bara några av de frågor som snurrar runt i huvudet. Till det positiva då - jag kommer bli grym på hyresavtal!

Nu har jag fikat och ska göra mig i ordning inför dagen. Först seminarium, sedan går jag till JB och pluggar, lunch, plugg och sedan basgruppsmöte kl 14.30. Idag får det gå undan på mötet för jag ska träna kl 17.00 ikväll. Så idag blir det ingen 10-timmars dag inte.

Ikväll ska jag se del 1 av Knutby - vägen hem på tv4 kl 21.00. Jag förstår mig inte på sånt där, men jag tycker det är spännande ändå. Jag och Malin har funderat på att gå på teatern Knutby - gud, sex och lydnad som Uppsala Stadsteater spelar upp nu, bara för skojs skull, haha.

Nä, dags för att förbereda sig för den här dagen alltså. Jag har en stor klump i magen och den heter PM.

Final i Top Model

Nej, nej, nej. Den person som har varit minst omtyckt i mina ögon i hela säsongen av Top Model, McKey, vann! Jag tycker inte att hon är snygg, men man kan tydligen bli modell utan att vara snygg enligt ÅM. Vilket gott skratt jag fick av hennes sms igår kväll!
"Man behöver visst inte alltid vara snygg för att bli topmodell.. är nog därför jag inte är modell, för jag är alltid snygg!!" kläckte hon ur sig.
Men säsongen var bra i övrigt!

Den 27:e februari är det premiär för Män som hatar kvinnor och jag SKA gå på bio den dagen. Jag måste bara hitta mig en vän att gå med. Anna hade ju varit ett stående val om hon hade bott kvar här, men så är ju inte fallet. Malin tror att filmen kommer vara för läskig och vågar inte se den, Isabelle har en kompis här på besök då och Hannes tror att filmen kommer att vara dålig i jämförelse med boken, men jag har inte gett upp hoppet utan jag letar vidare. Jag ska se den på premiärdagen, det bara är så. Jag har ju väntat i evigheter!

Min fina Anna ringde ikväll och det var underbart att höra hennes röst och att hon hade det bra. Jag har det bra jag med, det försäkrade jag henne om. ♥


Disciplin

Idag har jag varit så duktig! I 10 timmar har jag pluggat och det är inte illa, inte alls. Jag har hunnit med en massa! En föreläsning som var bland de sämre jag någonsin gått på just för att allt var så ytligt och inte gick in på djupet. Det var tydligen viktigare att redovisa massa siffror om fastighetsköp istället för att prata om felen som man som säljare kan tillämpa och vilka rekvisit som måste var uppfyllda. Sedan blev det plugg på JB, lunch, fortsatt plugg, basgruppsmöte och sedan plugg lite till innan det var dags för att gå hem. Men det har varit så himla kul att plugga idag. Jag älskar sådana dagar!Här sitter jag och läser rättsfall och nöter upp överstrykningspennorna. Imorgon måste jag köpa fler!


Kom hem före sju och nu har jag lagat middag och ätit. Nu är det Halv 8 hos mig på TV och sedan hägrar finalen i Top Model. Jag hejar på Analeigh! Sedan skulle jag kunna krypa i säng för jag är rätt trött faktiskt. Den här dagen tog på. Men jag är stolt över att jag nästan hoppade upp ur sängen imorse och var pigg. Det var länge sedan!

Nä, ska värma en av mammas goda bullar och sätta mig i soffan och slappa resten av kvällen. Eller jag skulle ha renskrivit dagens föreläsning, men det hinner jag med innan läggdags.


Oj oj

Oj, klockan är visst mycket. Eller mycket och mycket, men med tanke på att jag har föreläsning imorgon kl 8.15 är den mycket. Jag kommer vara död innan pausen, fast hade jag lagt mig tidigare så hade det heller inte hjälpt. Rackarns också. Sedan kan jag ju inte somna innan jag läst några kapitel först.

Veckans tips är i varje fall detta:

Tänk på vad och hur du äter

Något som ofta glöms bort när det gäller stress är matens betydelse. En ojämn blodsockernivå leder till trötthet, dåsighet och bristande koncentrationsförmåga, vilket gör att vi klarar stress och påfrestningar sämre.

Det allra bästa är att äta mindre mål flera gånger om dagen och försöka få i sig kolhydrater som inte höjer blodsockernivån så snabbt.

Försök att under veckan som kommer äta extra regelbundet och ordentligt:

  • Ät tre huvudmål under dagen och två mellanmål där i mellan.
  • Undvik att låta det gå mer än 3 timmar utan att du äter något.
  • Som fika och mellanmål fungerar det bra med t ex några grova kex eller en frukt.

Några tips:
- Se till att ha en välfylld frukt- och grönsakskorg på jobbet.
- Ha t ex grova kex (inte för söta) och russin i skrivbordslådan att ta till när hungern gör sig påmind.

Så, detta ska jag tänka på framöver.

Matlådan är redo så imorgon behöver jag i stort sett bara hoppa i kläderna och traska till Eko, men först hinna titta mig själv i spegeln och inte, inte glömma matlådan i kylen.

Ge mig ljus på morgonen för då blir jag pigg som en lärka!


Ett jobb

Typiskt! Detta skulle ha varit perfekt, men har jag tillgång till egen bil? Nej. Annars hade det varit underbart. En vardagseftermiddag mellan 16-19. Det kunde inte ha blivit bättre! Det är exakt så jag vill ha det!

Eller det här. Fast stark vet jag väl inte om jag är? Eller jo, jag har ju Pippi Långstrump-muskler, men inte mer än så.

Kanske det här? Godis gillar jag ju! Fast då var det ju det där med bilen. Och tidiga lördagsmorgnar är nog ingen vidare hit för morgontrötta Lina.

Nej, bara att leta vidare.

Och jag gruvar mig inför sommaren. Var ska jag jobba i sommar? Jag skulle vilja ha ett sju-fyra eller åtta-fem jobb. Ingen som har något på lager?

Nya gardiner

Det bästa med Jotex är att de alltid har erbjudanden. Förra veckan damp ett nytt erbjudande ner i brevlådan: 50% rabatt på valfri vara. Jag hade länge velat ha vita gardiner till mitt sovrum och sedan fanns det ett par som jag har tittat och funderat på, men ännu inte klickat hem. Nu fick jag världens chans och nu är de på väg hem till mig, eller ja, beräknad leverans är den 25 april, men tiden går fort när man har roligt!Sedan var de ju nästan gratis också. 119:- för ett par 250 cm gardiner - det kan man kalla fynd!

Summan för ordern efter rabatten var dock tvungen att vara över 200:- så jag var ju tvungen att klicka hem lite mer. Dessa i rosa/lila fick också hamna i kundvagnen.Ja, jag vet. Jag är lite flickig. Men jag gillar allt som heter rosa, lila, skirt, sött etc. Det är liksom jag. Mitt riktiga jag bakom den svart/vit/gråa juriststudent jag till vardags är, haha.

Jag får dessa om två veckor och då ska de upp på stången på en gång! Mysigt..

Nu skulle jag bara haft ett par nya gardiner till vardagsrummet, eller två par. Lite mer diskreta, så jag är på jakt efter några. Jotex hade inga som föll mig i smaken så jag får leta vidare.


Ett brev

Åh, vad jag blev glad. Tänk er att komma hem trött och utmattad och sedan ser man att det ligger ett brev på dörrmattan, alltså ingen räkning, inget kontoutdrag eller något annat tråkigt, utan ett handskrivet brev. Jag såg DIREKT vem det var ifrån. Det liksom lyste ÅM från det!

Nu har jag ett sött kort på Pontus och lite kvällsläsning om Ida Hellström, en av mina duktiga tränare under min och Boggis storhetstid. Hon satsar på stort i Åsele. Kul! 

Vi hade så himla vacker väder idag! -3 dagar när jag cyklade till seminariet och sedan kom solen fram senare under förmiddagen. Så här vacker var det på gårdsplanen vid Universitetshuset!Jag och ÅM har en speciell kontakt. Jag mms:ar denna fina bild och skryter över det fina vädret och  precis när jag skickar iväg det får jag ett sms av henne att de har så fint väder hemma i Storuman. Jag satt där och småfnissade för mig själv. Snacka om timing!

Plugg hela dagen lång och jag var inte hemma förrän halv 7. Sedan dess har jag ätit, och påbörjat min städning. Det är ett riktigt projekt, haha. Dags att fortsätta nu och sedan blir det Top Model kl 20.00.

En trött dag

Det var länge sedan jag sov så dåligt som jag har gjort i natt. Usch, så jobbigt. Jag är så himla trött, men det är bara att bita ihop.. Tröttheten brukar ju ge mig sig till slut.

Ska iväg till seminariet som börjar kvart över nio och efter det blir det plugg på JB hela dagen lång fram till efter 18 någon gång, eller tills jag blir less. Jag måste försöka städa, tvätta och stryka lite kläder ikväll också. Ingen träning idag i varje fall, utan det får bli en annan dag.

Ha en bra dag! Det ska iaf jag ha. Bita ihop mot tröttheten och sedan vänta ut tiden tills jag får gå hem.


Avklarat

Sådär, då har jag avklarat min måndagkväll. Nu ska jag pysa i säng och försöka ta mig upp tidigt imorgon och plugga. Det blev inget plugg ikväll utan jag såg på Familjen Annorlunda på TV4. Jag måste faktiskt erkänna att jag blir lite avskräckt för barn, eller i vart fall för 8 sådana på en och samma gång. Oj oj! Fast det är ju ett tag kvar innan jag ens ska fundera på sådana själv. Nu vill jag bara bli färdig jurist, helst nu! 

Nä, sängen nästa alltså.  

Och förresten, grattis på namnsdagen Fanny!

Fort går det

Hela dagen har sprungit iväg och helt plötsligt så var basgruppsmötet slut och jag var på väg hem. Sedan cyklade jag till gymmet och tränade. Skönt!

Nu har jag ätit middag och lagat lite mat inför veckan. Det blev lax den här veckan med, men det blir ju så gott att tillaga i ugn och framför allt enkelt!

Jag ska plugga lite nu hade jag tänkt och sedan invänta Advokaterna som börjar kl 21.00. Spännande! :-)


Ännu en ny vecka

Tiden går så fort! Om två veckor ska mitt PM vara klart och jag har knappt börjat så det är väl dags att sätta igång antar jag.

Ska iväg till JB nu. Plugg fram till 14, sedan basgruppsmöte och därefter ska jag iväg och träna. Skönt!

Emellan det ska jag iväg och skälla lite på Clas Olhsons också. Jag måste ju ha min cykel som står fastlåst på stationen om jag ens ska ta mig till någon av träningslokalerna.

Ett farväl

Det gick smärtfritt att säga hejdå till Anna nu ikväll. Jag tar allt med en klackspark och får ännu mer Lina-tid för mig själv vilket i slutändan nog är superbra. Jag fällde inte en enda tår, vad nu det kan bero på. Antingen är jag stark eller känslokall. Jag tror på stark. Jag trodde ju själv att jag skulle stå och storgrina, men icket.

Men det är inte bra att Anna åker härifrån, men man får se det positiva i det hela. (vad nu det kan vara?) Vi ska i varje fall ses snart igen har vi bestämt och det kommer bli ett måste i sommar! Sedan vet jag ju att allt kommer vara som vanligt när vi väl ses igen. Vi har ju blivit så tajta på de här 4 månaderna vi har kännt varandra.

Vi har sett på Beck ihop och surrat om vartannat. Nu ska jag renbädda sängen, hoppa i den, kliva upp tidigt och vara på JB kl 9 imorgon.

Godnatt!

Myshelg

Igår var det som sagt mammas födelsedag. Det firades med en massa god mat, smaskigheter och så tårta så klart! Hon och Reidar fick födelsedagspresenter av jag och Fanny och jag tror nog att de tycker att de fick väldigt bra presenter i år :-)

Det blev en liten favorit i repris sedan trettondagsmiddagen med det vi tyckte var som godast och sedan la vi till lite annan mat. Supergott!! Och för Fanny var ju allting nytt :-)Melodifestivalen på det med en massa godis och chips och vad ska man säga? Jag tycker inte det var bra alls. Jag förstår inte hur det svenska folket röstar? Jag ska i och för sig inte klaga eftersom jag själv inte röstade, men ändå. Man börjar ju fundera...

_

Idag har jag fått massage av Fanny innan hon åkte tillbaka till Västerås. Så himla härligt! Sedan åkte vi till Vällingby och gick i affärer. Jag hittade äntligen en väska och jag är supernöjd! Till och med lagboken ryms i den! Bilder kommer senare.

Åkte tillbaka till Uppsala nu ikväll och det är alltid lika trist. Kånkades på nästan lika mycket grejer som i fredags så går jag till cykeln och ska låsa upp den, men det går inte. Alltså, min fina cykel sitter fast i det svindyra låset på stationen. Tur för Clas Ohlson att de inte hade öppet när jag kom hit. Men imorgon ska de får höra ett och annat! Ett nytt lås ska jag ha, som fungerar!!! Frågan är bara hur jag ska få upp låset? Bra fråga, men det överlämnar jag till Clas Ohlson. Cykeln står då där den står och det är skönt att veta.

Jag borde städa här hemma, det ser ut som ett enda stort bombnedslag. Jag vet inte när det har hunnit bli så här stökigt? Det måste ha varit hustomtarna i helgen som har stökat till och letat upp dammråttor ifrån källaren.

Förresten, mamma tackar och hälsar tillbaka Luspnäset!


Saturday

Idag fyller mamma år. Ett stort grattis till dig!

Vi sov länge imorse, eller i varje fall jag. Har ätit frukost och sedan har jag läst veckans tidningar som jag fick innan jag åkte hit; Veckorevyn och Glamour. Alltid lika trevligt!

Sitter och längtar efter att Fanny ska komma hit. Synd bara att hon inte kom hit igår för då hade jag dragit med mig henne till Bloppisen som bland annat Blondinbella anordnar idag! Så klart hade vi varit en av de första 100 stycken och gått hem med åtminstone varsin goodiebag!

Nu ska jag försöka plugga lite hade jag tänkt, men det finns så mycket trevligare att göra än det. Men jag måste läsa lite om indirekt och direkt skada vid skadestånd i KöpL så jag har lite kött på benen tills måndag eftermiddag.

En kändis

Jo, förresten. Jag och mamma såg visst en kändis idag på stan när vi skulle gå över gatan.

Han stod där med en barnvagn och pratade med några.

Jag kände inte igen honom, men jag var liksom inte ens 2 meter ifrån honom. Lite coolt ändå, när man kommer från Norrland.

Friday night

Vi har sett TV hela kvällen, framför allt Let's Dance. Morgan är ju min favorit, och min smygfavorit är Carl Jan. Jag gillar hans personlighet, men dansa? Njaae, men han är kul och gör bra TV så då får han gärna vara kvar!
Bagge var himla bra ikväll också. Jag tippar på en final mellan henne och Morgan. Någon som sätter emot?

På reklampauserna har jag renskrivit, renskrivit och renskrivit. Nu är jag äntligen färdig med allt jag låg efter med och det är så skönt! Nu ska jag bli duktigare på att renskriva på en gång efter seminarier och föreläsningar.

Så lite har jag ju pluggat idag, även fast det inte blev så mycket. Får ta igen det en annan gång helt enkelt!

Nu sitter vi och ser en film, och jag bloggar och mamma virkar samtidigt. Mysigt! Jag ska kolla på ett mönster för imorgon ska jag börja sticka på en mössa. När jag var hemma i över jul så försvann både min favoritmössa och mina favoritskinnhandskar väldigt mystiskt på en fest och jag blev lite olycklig. Som tur var fick jag ju en mössa av Mackan och vantar av Fanny i julklapp så jag har klarat mig. Men nu vill jag sticka en sån där stor mössa som jag hade en gång i tiden.

Det var allt för denna kväll.


Longchamp

Nu har jag suttit och kikat och jag vill ha en longchamp! Måste gå på jakt efter en, fast de verkar ju finnas lite överallt. Tyvärr så ryms inte alla mina böcker i en sådan. Lagboken är ju varken smal eller lätt någonstans så det slutar nog med att jag måste köpa två väskor för att kunna kånkna runt på alla mina böcker och tillhörande material. Jag skulle i varje fall vilja ha en longchamp till min lagbok.Sedan får jag gå på jakt efter en annan väska för att ha allt annat som hör till. Då skyddar jag ju min lilla ögonsten på köpet när den får en egen liten väska.

Men innan jag har bestämt mig, de tar väl flera veckor och så drar jag runt på min Make Up Store-kasse tills den går sönder, igen.

Nej, jag MÅSTE ha en väska!!


Muggen

Jag och Emma träffades efter ett och gick till Muggen på söder och åt varma mackor. Smarrigt värre! Vi hade himla trevligt och de var så kul att ses igen! Vi surrade en bra stund och uppdaterade varandra om våra liv. Kul, kul! Efter klockan 3 följde hon mig till tunnelbanan och där skiljdes vi åt.

Åkte till Fridhemsplan och mötte upp mamma där. Jag är ute efter en väska som jag kan ha lagboken i, plus andra böcker, kollegieblock etc, men vi hittade ingen bra. Så jag är fortfarande på jakt efter en bra väska. Men det är lite som att välja glasögon, man måste hitta de allra bästa som man trivs med. Den kommer väl dyka upp efter fyra år när jag är färdig med det här och kan förvara lagboken på mitt jobb :-)

Nu sitter jag här hemma i soffan och väntar på maten. Har inte pluggat någonting alls idag, så jag borde öppna boken och läsa lite. Återstår att se hur bra det kommer att gå.

Det har vräkt ner snö här idag. Så här mycket snö hade vi vid lunchtid. Inte illa för att vara Stockholm, men nu är det mest bara slask igen. Trist. Ge mig sommar nu!


Fredag i Stockholm

Reidar väckte mig tjugo i 8 och tanken var att jag skulle kliva upp och plugga då, men icket. Jag somnade om, men vaknade av ett SMS lite senare. Sitter här och kokar ägg och funderar på att öppna boken eller ej. Det känns inte som om det kommer bli så mycket plugg idag, men jag får ta igen det med alla renskrivningar jag ska göra istället!

Frukost snart alltså och i eftermiddag ska jag till söder och träffa Emma. Det är över ett år sedan vi sågs sist, så det ska bli himla trevligt att ses, surra och fika en sväng med henne.

Snön vräker ner här idag, vilket betyder att det snart blir slask. Usch, vad jobbigt. Jag vill ha sommar, sol och värme! Tur att det går fortare att få det här nere än hemma ;-)

Dags för frukost och sedan ska jag göra mig i ordning och leta upp hur jag ska ta mig till medborgarplatsen så jag kan vara där till 13.00.

Framme hos mamma och R

Vilken dag! Efter att ha kånkat med all min packning - ryggsäck, två handväskor, dataväskan och en tung kasse - så tog jag mig till stationen på cykeln tillslut efter att ha lekt med döden efter Kungsgatan. Det är som Autobahn i Tyskland. Och tänk er att cykla på det där - det bådar sällan gott! Jag kom fram kring fem i 15 och tåget skulle gå tio över. Plockar upp det nyinköpta låset och skulle låsa upp. Stopp, det gick inte. Jag vred och vred nyckeln och vred igen. WHAT? Skulle jag vara tvungen att dra samtidigt? Jag snurrade, drog, vred, drog igen, slet, ja ALLT, men låset gick inte upp! Klockan blev 15, fem över och jag fick panik. Jag skulle ju med tåget NU! Jag blev så less och jag ville inte cykla hem igen för att försöka prova med reservnyckeln, men jag hade inget val så jag missar tåget. Mitt i alltihopa ringer Malin och muntrar upp mig. Hon tipsar om att jag kan låsa in all min 100-kg-packning på stationen och sedan cykla hem. Sagt och gjort, in på stationen, knuffas med folk som trängs runt mig och hittar ett ledigt skåp. Sedan cyklar jag till Clas Olsson och ber om hjälp där för att få upp låset.

Självklart ska ju halva kundstyrkan be om hjälp i orderdisken inklusive mig själv. Jag fick flash-backs från Systemet i somras på Storumandagarna när man kom in och insåg att det var mer än 40 personer emellan betjäning och sitt eget könummer. Jag satt mig ner och suckade, och väntade. Och väntade. Folk som inte hittar i butiken, folk som tränger sig före ! och folk som bara frågar för att fråga ungefär. Tillslut var det min tur. Efter lite fixande och trixande fick han upp låset och jag cyklade till stationen, låste fast cykeln och ber till Gud att jag får upp den på söndag när jag kommer hem igen.

Dags att beställa biljett då. Uppsala - Kallhäll 96 kr. Fine tänker jag och tror jag bara behöver byta 1 gång tills jag får biljetten och ser att jag ska byta två gånger. Uppsala-Upplands Väsby-Rotebro-Kallhäll. Vad var det jag sa? Hoppar på tåget mot Väsby och börjar färden med all min packning. Tur att jag frågade vart tåget mot Rotebro avgick ifrån för inte visste jag att det gick mot Sthlm så då hade jag hoppat av på fel sida av tåget och stått där som ett fån senare när jag insåg att jag missat det. 

Jag kom fram till slut, välbehållen. Men jag gillar fortfarande inte kollektivtrafik, men nu vet jag ju iaf hur man åker från Uppsala och hit med 4 byten (ett extra på slutet från stationen och hit eftersom jag självklart inte hoppade av där jag skulle). Det har jag lärt mig idag!

Så mycket pluggande har det inte funnits tid till, så jag får ta igen det imorgon. 88 sidor - here I come. Men jag har faktiskt renskrivit 3 seminarier och 1,5 föreläsningar ikväll och det är inte alls illa. Nu är jag snart ikapp igen! Annars har vi gjort ingenting och det har varit så skönt. Fast jag har nog mest varit Flitiga Lisa ändå.

Ligger i sängen nu och ska stänga av här. Blir att läsa lite och sedan få en god natts sömn med vetskapen att jag sover som en gudinna här. Jag ser framemot att sova hela natten och det var ett par nätter sedan jag gjorde det, som sagt. Minns inte sist?

God natt på er!

Packat och klart

En ryggsäck, två handväskor och min dataväska får följa med till huvudstaden. Så går det när man måste ha med sig sitt halva juridiska bibliotek med sin för att kunna plugga i helgen. Lagboken måste jag tyvärr (?) lämna hemma för den ryms inte! Jag hinner nog läsa AvtL, KöpL, KKöpL och alla andra lagar någon annan helg. I helgen ska jag läsa doktrin och rättsfall och försöka förstå allt praxis som ligger bakom hela kontraktsrätten, ungefär. Det slutar nog med att jag knappt öppnar böckerna alls, haha.

Nu ska jag bara se ut vilket tåg/buss/pendel jag ska åka. Det är tydligen billigare att åka in till centralen än till Upplands Väsby hur nu det kan komma sig. Jag tror ju att det är närmare till Upplands Väsby. Tänk vad enkelt det var om jag bara kunde sätta mig på ett tåg och åka från Uppsala till Kallhäll och kliva av där, men nej, här ska bytas hit och dit - Uppsala, Upplands Väsby, Centralen, Märsta, Karlberg och sedan helt plötsligt Rotebro? Det slutar väl med att jag sitter på en skramlig buss påväg mot helt fel ände av stan.

Pendeltåg tycker jag väl är helt okej, för det har jag lärt mig, men det är när det kommer till bussar som det bara kryper i kroppen på mig. Det går så fort och jag hänger inte med i tempot även fast jag kan vara ganska hyper ibland jag med.

Jag gillar inte byten överhuvudtaget, men det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i saken. En dag ska jag väl inte tycka att det är så hemskt ändå.

Summa sumarum: kollektivtrafik är inte min grej...

Pimp my bike

Idag köpte jag ett lås till min cykel. Låset var dyrare än cykeln om man ser det objektivt, men den subjektiva bedömningen är att den är ovärdelig. Det finns ingen som är så bra som den! Låset är en låskätting så ni kan ju tänka er själva hur det ser ut. En redig kätting. Nu måste jag bara ordna en korg att lägga låset i när jag cyklar för det är TUNGT, tyngre än lagboken till och med.

Med mig hem fick en ringklocka följa med, eller snarare en tuta, för min nuvarande fungerar inte. Min cykel kommer bli så söt :-) Vilken uppfräschning av en gammal Cresent som funnits med sedan Jesus levde.

Bästa torsdag

Oj vad jag har hunnit med mycket idag. Tvättade och grejade på här hemma i morse och sedan har jag haft seminarium. Nu ska jag snart bege mig iväg in till stan och luncha med Anna. Därefter blir det hem, packa och sedan åker jag till Stockholm. Skönt :-) Men kvällen kommer bestå i en massa renskrivningar som jag måste göra, men det är lika bra att få det ur världen. Jag har ju sällskap i varje fall!

Datorn hänger ju med så klart, så ni blir uppdaterade hela helgen!

Anna-time

Anna kom hit ikväll och bjöd på glass och god hemmagjord chokladsås. När hon står vid spisen och rör ihop såsen säger hon:
- Min pappa brukar ha i senap för att den ska bli lite tjockare.
- Jahaaaaa, säger jag. Men jag har ingen senap hemma.
- Senap? Hahaha, jag sa SIRAP!

Ungefär som med hunkan igår, vi bara håller med varandra.

Vi har sett Halv åtta hos mig, Top Model och Efterlyst. Mysigt! Nu är klockan väldigt mycket så jag ska hoppa i säng. Imorgon åker jag till Stockholm!

Vecka 3 med sömnhjälpen har inte gått något vidare för i måndags hade jag inget internet och igår blev det så sent. Jag har fortfarande inte sovit en hel natt sedan jag kom hit (förutom när Johanna var här) men i helgen, då är jag garanterad sömn om jag vet hur min kropp fungerar.

God natt!

Telia

Jippie, nu har jag Telia! Äntligen, nu kan jag ringa igen. Underbart!

Jag har pluggat hela dagen lång och har känt mig riktigt duktig. Skippade träningen idag utan det kan jag ta igen sen när Anna har flyttat hem till Jönköping igen. Hon är på väg hit så vi ska umgås lite. Mysigt! Hon hade glass i frysen så vi ska frossa i det. Smarrigt!

Har jag ork kan jag ju alltid träna kl 06.45 imorgon. Eller så inte :-)

Lill-lördag

Ska iväg till JB alldeles strax. Plugg där heeeela dagen fram tills kvällen. Första dagen på länge som det inte är en föreläsning på en onsdag så nu kan jag fokusera lite och läsa KöpL (köplagen). Det är så himla kul i skolan just nu! AvtL (avtalslagen) var ingen vidare höjdare för jag förstår mig inte på avtalstolkning, för det är så svårt, men nu när vi läser en lag som i varje fall är gjord för att förstå. Lagar sedan 1915 har inte den enklaste svenskan. Vem använder uttrycket bort inse numer? Inte jag i varje fall.

Jag skulle ha tagit mig iväg till gymmet ikväll så jag funderar på träning 18.30 Hostan känns lite bättre idag faktiskt!

Dags att bege sig, klockan är ju över nio!


Trist

Ända sedan i söndagskväll har jag liksom levt i en liten minimardröm och gått och hoppast, och tänkt, och hoppats, och inte velat förstå, men nu verkar det i stort sett vara bestämt. Imorgon ska Anna säga upp lägenheten och lämna mig ensam kvar här i Uppsala för ett år ute i friheten med allt vad det innebär. Det är som att rycka ifrån sig min andra hälft. Det är som ett förhållande som tar slut. Det är som att ens allra, allra bästa vän försvinner.

Jag kan inte med ord beskriva hur tomt det känns. Vad ska jag göra utan henne? Det finns ingen, inget, ingenting som kan fylla upp det tomrum som hon kommer att lämna efter sig tills hon kommer tillbaka. Det värsta är att vi inte längre kommer kunna tentaplugga tillsammans. Det är mycket tack vare henne som jag ordnade ett AB förra terminen. Vi umgicks konstant under tentaperioden och jag kände verkligen hur mycket vi lärde oss tillsammans.

Det kommer bli så fruktansvärt tomt utan henne. Det enda jag längtar efter är att hon ska komma tillbaka. Jag längtar till jan 2010 för då här hon här igen, med mig. Fastän vi inte går samma termin så kan vi sitta tillsammans, bredvid varandra på JB, äta lunch tillsammans, hänga tillsammans på kvällarna etc. Vi gör ju ALLT tillsammans! Det finns ingen här som jag har fått en sådan fin kontakt med. Vad ska jag göra av allt tid som jag har över nu?
Vi pratade om att jag skulle börja jobba och Anna tyckte jag kunde börja jobba på nationen.
- För 35 kr timmen? Då tjänar jag ju inte ens ihop till en hunka, sa jag.
- Nää, instämmer Anna
Det går några sekunder....
- Vet du ens vad en hunka är? sa jag.
- Haha, neeeeej.
- Jag förstod väl det! :-)

Norrländska och småländskan går inte ihop alla gånger..

Jag kommer bli så ensam. Men jag har fått en vän för livet, en av de allra bästa. Vi är så lika varandra. Jag kommer sakna henne så mycket. Jag ser inte framemot dagen när hon ska lämna bygget. Jag kommer gråta som en vattenspridare. Usch, så trist.

Jag skulle kunna lovordna Anna hur länge som helst, men jag blir bara ledsen när jag tänker på hela situationen. Vi skulle ju göra det här tillsammans. Vi skulle klara den här terminen tillsammans, hålla ihop och stötta, hjälpa och puscha på varandra. Jag förlorar min stöttepelare.

Kärlek till dig Anna! ♥
_________________

Jag får se framemot och hoppas att Ida och Mange stannar till hösten och sedan längtar jag till Johannas flytt hit till Uppsala i höst.

Äntligen internet igen!

Igårkväll när jag kom hem från en helt crazy dag med Anna så fungerade inte mitt internet. Lite sur blev jag eftersom jag trodde att jag var tvungen att ringa och gnälla på 3 och be om ett helt nytt modem. Orkade inte ringa imorse för jag ville inte gå på ICA och fylla på telefonen utan tänkte göra det efter seminariet och det första jag får höra när jag kommer dit är att hela 3 ligger nere. Tro det eller ej, men jag blev faktiskt glad för då förstod jag att det skulle fungera när jag kom hem vid middagstid. Stackars de som har 3 till mobilen bara, jobbigt att vara "handikappad" ett tag.

Måste bara berätta om gårdagen. Föreläsning på BMC med min och Annas drömman. "Juridiken är magisk!" uttryckte han sig så fint. Hur många män har den pondusen att kunna stå där framme, alldeles blickstilla och inte säga ett ord utan bara titta rakt fram och få alla ca 300 surrande jur.studenter att bli knäppt tysta? Från ett ljudligt sorl till ett tyst ljud där man skulle kunna höra en knappnål falla. Det är inte många som klarar av det! Jag önskar jag hade samma inflytande. I varje fall står han där framme, pratar på både in- och utandning om något som säkerligen hälften av alla där inne inte förstår ett ljud av. Han gör en konstpaus och Anna låter ungefär såhär:
 - Hööö!

Det lät HÖGT i hela salen och han spände blicken i henne en stund och sa sedan något i stil med att många säkert inte skulle förstå det här just nu, men att det skulle klarna upp under föreläsningen. Själv satt jag bredvid och gjorde att för att inte börja gapskratta.

Sedan på vägen hem så cyklar vi, så klart, i bredd. Mitt i vägen går en man och Anna cyklar lite för till vänster om honom och då väjer han till höger och vem kommer i världens racerfart till höger om honom? Jo, jag. Då är det min tur att utropa:
- Iiiiiiiih!
Jag blev så jäkla rädd för jag trodde jag skulle cykla på honom. Anna började gapskratta och körde av vägen. Dessförinnan hade jag faktiskt nästan kört på Anna när vi skulle cykla över vägen så jag är nog ingen hejare i cykeltrafiken tror jag. Det slutade med att Anna skulle leka skridskoprinsessa på en isfläck i Engelskaparken och hennes cykel välter så styret blir snett.
Jag följde med Anna hem och åt grönsakssoppa och plättar. Smaskens!

Sedan cyklade jag hem, insåg att jag inte hade något internet, deppade och frostade av frysen. Det är kallt här söderöver ska ni veta så jag passade på. Det blev dock inte så bra för tydligen hade inte allt vatten torkat upp, så nu har den frusit fast litegrand och är trög att öppna och stänga. Jaja, jag har faktiskt aldrig frostat av en frys tidigare så jag visste inte hur man gjorde och sedan är det en väldigt annorlunda frys jag har. Den ser inte ut som alla andra.

Advokaterna igår på TV och det är ju så himla spännande! Jag tänker inte gå miste om ett enda avsnitt!

Idag har jag pluggat hela dagen lång, hostat, ätit lunch med Anna och Betty på Värmlands, hostat, pluggat, hostat, gått på första styrelsemötet med Ypsilon, hostat, och nu sitter jag här. Ingen träning idag på grund av just hostan. Usch så trist!

Morning

Ny vecka, nya tag. Denna vecka är kort för redan på torsdag efter 11 åker jag till mamma och stannar där till söndag. Underbart :-)

Ska göra mig i ordning nu inför dagen. JB från 9 fram till lunch och sedan basgruppsmöte kl 13 på BMC och föreläsning 15.15-17 på samma ställe. Sedan ska jag se om jag tar mig iväg till gymmet. Känner mig inte riktigt helt hundra i kroppen så jag kanske skippar det så att jag inte hjälper till på traven. Det är ju som onödigt.

Ha en bra dag!


Beck

Äsch, jag hade ju visst sett filmen ändå, men jag ligger här och surfar runt och ser Beck i bakgrunden. Det är ju spännande även fast man sett filmen tidigare.

Men nu stänger jag av datorn i varje fall och sätter TV:n på timern och sedan ska jag invänta sömnen. JB imorgon kl 9.00. En ny vecka imorgon och det kommer bli bra!

God natt!

En liten chock

Min tvättmaskin gillar att dansa och hoppa runt när den centrifugerar. Det är ganska tungt och trixigt att styra tillbaka den ska ni veta, så i julklapp fick jag "sugfötter" av pappa som skulle göra att den stod stilla.

Idag har jag tvättat som sagt och när jag öppnade toadörren för att hämta tvätten och hänga upp den fick jag verkligen en chock! Tvättmaskinen stod ju mitt i golvet! Jag bara stod och gapade och såg ut som en fågelholk. Det är tur jag har stort badrum för annars skulle den inte kunna dansa runt så mycket som den vill.Efter att ha använt mina Pippi Långstrump-muskler fick jag tillbaka den på sin plats igen. Men jag ska ju inte klaga, jag har ju egen tvättmaskin och det är lyxigt! Dessvärre ser det inte ut som om "fötterna" hjälper något vidare utan snarare vill de dansa de med för så här långt har min tvättmaskin aldrig tagit sig hittills!

På sin plats igen. Dansen är slut för denna gång.


Sliten dag

Brunch hos Betty mitt i dagen och det var så himla smaskigt! Scones med en massa olika pålägg. Super! Sedan har jag gjort ingenting resten av dagen nästan. Städat lite, tvättat lite, lagat mat och sett TV. Skulle egentligen behöva plugga, men jag orkar helt enkelt inte. Dagsformen är inget vidare fastän jag inte alls var onykter igår och inte var tokfull i fredags heller. Kanske jag tar och läser lite kontraktsrätt ändå. Jag kan ju ligga i soffan samtidigt ;-)

Jag längtar efter en massage till helgen!

För att ladda om inför veckan så har jag faktiskt köpt Cola och en chips-påse. Det är Beck på TV ikväll och jag ska krypa ner i sängen och kika tills jag somnar. Underbart härligt!


Lite sjuk

Festen igår var trevlig, men redan kl 10 ville jag gå hem. Trots det så höll jag ut till halv tolv och då traskade jag hem. Tröttheten hade övertaget. Nu idag så känner jag mig inte riktigt pigg utan jag ligger här halvdöd i sängen och orkar inte kliva upp. Jag har stoppat i mig alla piller som jag har här hemma och hoppas att det går över tills imorgon, men det känns inte som en förkylning direkt. Det blir inte många knop idag i varje fall. Ingen träning heller för det skulle jag inte orka..

Brunch hos Betty kl 12. Jag får se om jag orkar ta mig dit, men just nu känns det tungt. Helst av allt skulle jag vilja ha frukost på sängen. Vilken önskedröm...


RSS 2.0