"Onsdagmorgon"

Har nyss vaknat. Ställde klockan på 14, men tänkte att jag aldrig skulle kunna sova så länge. Men ack vad jag bedrog mig. Jag vaknade då klockan ringde.

Egentligen är det en hästfri dag för IW skulle låna honom för de skulle på en uteritt. Det blev dock inställt och hon skulle inte rida så nu ska jag ner en sväng och gå på en promenad. Han kan inte stå helt en dag, då blir han så stel. Speciellt efter en sån dag som igår!

Börjar jobba igen kl 16 så jag måste nog rappa på lite grann...

Midnatt

Här sitter jag på jobbet och har tråkigt. Jag börjar bli trött också och det är ju ingen vidare hit. Sen finns det ingenting att se på TV heller.

Men jag har ju Tyskungen som förgyller min natt. Fast man blir ju inte direkt piggare av att sitta och läsa en bok..

Jag kanske skulle ha tagit och städat lite istället för att sitta här.

Godnatt på er alla som får sova i natt!


Jobb

Bara för att jag ska jobba i natt och inte sov längre än till 9 idag kan jag inte sova. Nu är det ju ingen idé eftersom jag börjar kvart över nio. Så istället får jag vara vaken i 22 timmar. KANON!
Men jag får ju skylla mig själv som är dum nog att ta på mig jobb, men vad har jag för val?

Eftersom jag får ont i magen av kaffe får jag väl förstöra tänderna och dricka coca-cola så jag orkar hålla mig vaken.

Bloggar mer senare i natt...


Träning för Lena

Åkte till Lycksele idag och red för Lena Unneby. Jag hade inga större förväntningar alls på jag och Boggi, utan jag gick ut med ingenting. För en gångs skull hade jag inga krav på mig! Skönt!
Jag är jätte nöjd! Okej, han gick ju inte kanonbra, men det var godkänt. Jag fick i varje fall veta vad jag bör träna mer på och det var ju därför jag åkte dit. Nu blir det att fila och slipa till honom.
Men gissa någon som var sjöblöt av svett efter ritten. Inte var de då jag... Får se om jag behöver klippa honom eller inte. Hade ju inte tänkt göra det eftersom hans päls är jätte dålig, men jag får fundera en stund. Blir han mycket svettig när vi rider hemma är det ju ett måste!

Nästa gång hon skulle komma upp till Lycksele är förmodligen när jag är nere i Västerås. Typiskt! Men det kommer fler gånger..

Höstrusk

Vilket tråkigt väder det är ute. Det är iskallt, men inte ens minusgrader. Bara väldigt rått ute och regnet står som spön i backen. Denna dag hade jag tur för jag hann rida innan regnet kom, annars brukar vi vara väldigt duktiga med att tajma varandra. Det är tur vi har ridhus!

Jag blir så trött och slö när det är sånt här väder. Det finns ju inget att göra. Jag kanske skulle ha bakat en morotskaka?

Imorgon är det premiärträning i Lycksele. Spännande!

Morgonskaos och BE-kort

Imorse var det bombnedslag i Beirut (stallet). En häst hade tagit sig lös, självklart i Boggis stall och grisat runt riktigt ordentligt. Det var både piss och skit på alla Boggis tre täcken som hängde på dörren så det var bara att sätta igång tvättmaskinen. Tvättar täcken 2 ggr för de var så smutsiga.. Har än inte hunnit tvätta klart allt utan jag får fortsätta imorgon. Tur att inget av dem gick sönder utan att de "bara" låg och simmade i hästskit och piss.

Efter stallet fixade jag och V en massa på transporten. Han bytte reservdäcket till ett dubbdäck och borrade ett hål i golvet för att Boggan ska få stå brett. Sedan bytte han till vinterdäck på min och pappas bil. Allt detta hann han medan jag stod och skrapade bort dekalerna. Det tog tid kan jag lova! Klistret satt som sten. Sedan tvättade vi den ordentligt så den blev riktigt fin. Imorgon ska jag Skyltar och Sån't och ge honom måtten för de nya dekalerna.

Åkte sedan till L-by för att byta bil och städa ur BMW:n. Trodde jag skulle hinna rida idag, men planerna sprack så det blev inget med det, tyvärr. Jag känner mig INTE förberedd för tisdagens premiärträning i Lycksele..

Kom nyss hem från första träffen för BE-kortet. Hur jag ska lyckas greja det är en stor fråga. Teorin är ju inte mitt största hot utan det är ju backningen...

Hästar, hästar, hästar

Huvva, jag är helt slut! Följde med en hel hög tjejer från stallet till V-mina på tävling idag. Vilka duktiga ryttare och hästar vi har på klubben! Och nog blev man allt sugen på att tävla själv, men jag har ju övergått till dressyr på heltid och hoppar bara för nöjets skull nu mer.
Men det var riktigt kul att se på och nog var det allt nervöst ibland..

Efter att ha sett en massa ritter idag så orkade jag själv inte rida. Sedan hade han stått ute i regn/snöblask utan täcke så ryggen är nog inte riktigt kurant heller. Det blir en rodeo i paddocken istället innan jag och ÅM ska ta in hästarna. Denna gång ska jag ta med mig kameran och föreviga denna avsuttna rodeo på bild. Om det nu blir några vettiga bilder i detta mörker...

Idol

Detta är helt ofattbart. Hur kunde Sam INTE åka ut? Hur lyckas han hålla sig kvar? Jag fattar inte..
Jag tycker att Ewelina var bra ikväll! Och att Amanda hängde löst? Okej, det var väl inte hennes bästa uppförande, men det trodde jag aldrig...

Ut med Sam i nästa program och låt en tjej vara kvar. Snart har vi alla dessa smörsångande killarna kvar som alla små tonårstjejer är förälskade i och som säkerligen skickar minst fem sms för att hennes favorit ska få vara kvar..


Galoppritt

Var ute och galopperade för att bättra på konditionen. Hade tänkt rida mellansänksvägen in till Storuman, men när vi hade ridit över E45:an och en bit in på den vägen mot miljöstationen blev det tvärstopp 50 meter från den lilla järnvägsövergången. Den varnade för att det skulle komma ett tåg. Det tjöt och blinkade rött som det brukar göra och faktiskt lever det om rätt så ordentligt. Där stod vi länge och väntade, men inte kom det något tåg och Boggi vägrade gå över, så det var bara att vända och rida hemåt igen. På hemvägen gick det fort vill jag lova. Han var lite uppspelt över den farliga järnvägskorsningen, även fast han inte var ett dugg rädd när vi väl stod där, utan han bara stod lugnt och vägrade gå framåt. Envis som få!

Äntligen fredag!

Jag tog mig en liten sovmorgon för jag vaknade inte förrän halv tio. Skönt!

Har inga större planer för dagen annat än jobb kl 16. Tråkigt att jag måste jobba när V kommer hem, men det var ju inte ens tänkt att han skulle komma hem ihelgen och sedan hade jag redan bokat in jobb.

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och läsa VK och sedan åker jag ner till stallet.

Tyskungen

Äntligen, äntligen får jag ta tag i Tyskungen av Camilla Läckberg. Som jag har längtat. Igår kväll läste jag ut I denna ljuva sommartid. Som vanligt så håller Maris böcker hög klass.

Nu blir det sängen tillsammans med Läckberg. Och imorgon är det fredag. Då kommer min V hem!

Facebook

Till alla er som har facebook:
 
Detta kan vara värt att läsa!

Hemska hästsläp!

Jag har tyvärr inte världens bästa humör och jag är väl medveten om det. Jag har en sån kort stubin att jag nästan skäms. Jag försöker bättra mig, men det är inte så lätt när världen är emot en. Som idag då.

Jag skulle göra en sån enkel(?) sak som att koppla på hästsläpet på bilen. Det tog en halvtimma och jag skojar inte. EN HALVTIMMA!!!! Jag är sämst på att backa och kan inte backa rakt heller. Sedan har jag ingen backspegel inne i bilen och de gör allt ännu svårare att kika bakåt och vrida på ratten samtidigt. Jag vet inte hur många gånger jag backade in i kulhandsken, men det skiljde ca 10 cm i sidled. Det värsta med boggiesläp är att de går inte att rubba i sidled! Sedan köpte vi ju det tyngsta släpet på marknaden och jag som är motsatsen till Pippi Longstocking orkar inte rubba den en cm ens en gång. Så det gäller att backa spikrakt bak mot kulhandsken så att kulan är just under för att jag ska fixa det ensam. Inte ett lätt uppdrag vill jag lova. Jag var nära på att ge upp efter en massa slit, men då ringde jag min underbara V och han peppade mig lite. Jag tror han tyckte synd om mig som stod där och slet och det fanns INGEN som kunde hjälpa mig. Tillslut lyckades jag backa någorlunda rakt bak och lyckades då trilska dit släpet på något vis. Äntligen. Jag var helt slut på! Men mestadels förbannad...

Jag skyller allt på min käre far. Han hade ställt släpet snett och därför kunde jag inte backa rakt mot det. Dålig ursäkt, jag vet.

Och hur bra är det att vara förbannad och sedan försöka lasta en någorlunda svårlastad häst? Envis är han, men jag är envisare. Jag lyckades för en gångs skull tygla mitt humör. Men det var nog på grund av att IW är lugnheten själv..

Slutat för dagen

Nu är jag slutat. Ibland är det skönt med bara 5,5-timmars pass, även fast det är bäst att jobba 8,5 h.

Hagbygge i eftermiddag/kväll i stallet. Jag får väl se hur mycket jag hinner vara där och hjälpa till. Först ska jag rida Boggan och sedan ska jag städa klubbrummet. Sedan vill jag ju äta middag någon gång också!
ÅM ville att jag skulle komma ut till henne och rida. Har inte bestämt mig ännu hur jag gör. Han är ju så jäkla svårlastad ibland....

Nu gör jag mig i varje fall i ordning för stallet.

Kolsvarta morgnar

Har jobbat ikväll och börjar kl 7 imorgon så jag ska snart lägga mig i sängen. Jag är ju så förbaskat trött på morgonen när jag börjar så tidigt, speciellt när det är kolsvart ute. Jag minns i somras när solen sken kl 6 när man klev upp. Det var tider det!

Missade halva Heroes ikväll, men jag får försöka tajma in det i mitt tajta schema på lördag. Missade ju förra avsnittet också, så jag har två avsnitt att ta igen. Är jag hemma ska jag sitta bänkad framför tv4+. Fast jag borde vara hemma till 20.35 när första avsnittet jag missat går.

Det är en kort jobbardag imorgon. Slutar kl 13 så jag har hela dagen på mig att göra annat också. Härligt!

Godnatt!


En kopp choklad

Jag älskar varm choklad! Det är bland det godaste jag vet. Helst med grädde till...

Nu har jag varit och hämtat lite färgprover från Skyltar och sån't. Ska bara mäta och bestämma färg och sedan ska vi tillsammans bestämma typsnitt. Det är ju den svåraste biten, tycker jag.

Nu börjar jobbet snart kalla. Jag ska börja göra mig i ordning nu och sedan ta en promenad innan jag börjar jobba. Så slipper jag få dåligt samvete för att jag aldrig rör på mig.

Ikväll är det Heroes! Får inte missa det.... Jobbar ju till halv tio, men har jag tur hinner jag hem på reklamen som är kring kvar över nio.

Onsdag

Onsdag, en dag närmare helgen!

Nu blir det stallet alldeles strax. Idag ska vi träna förvänd galopp. Vi har ju lite, eller rättare sagt mycket, att träna på tills våren.

Börjar jobba kl 16 och innan dess ska jag hinna upp till Skyltar och sånt och försöka fixa egna dekaler till transporten. Det kommer bli fint!


Nattuggla?

Jag är nog något av en nattuggla, även fast jag inte vill vara det. Hellre är jag morgonpigg, men det är inte direkt lätt att ändra på. Jag har försökt!

Jag ska trotsa ugglan i mig och krypa i säng. Fast det är ju dejt med Jungstedt ikväll! Hon håller nog nattugglan vaken en timma till skulle jag kunna tro.

Nyårsklänning


Okej, för det första har jag ingen aning om vad som händer på nyår, men klänningsgalen som jag är så vet jag att jag ska ha klänning. Denna hade jag förra året, så något helt annat vill jag ha i år.

 

Jag har sett på reklamen från Gina Tricot att de finns en del snygga klänningar. Har varit inne på deras hemsida och kikat, men jag måste ju åka till någon stad först för att titta ordentligt och prova. Det får väl bli när jag åker till Sthlm/V-ås v. 46. Då ska jag också hitta mig en vinterjacka. Jag vill ha en parkas, men jag tycker det är svårt att hitta en snygg som sitter bra.

Rosa Bandet

Gå in på Annaslya och skänk en slant till bröstcancerforskningen. Många bäckar små...


image30

Livet är orättvist!!!

En av mina nära och kära har bröstcancer och har varit sjuk i ca 1,5 år. Hon är en av världens finaste människor och det finns absolut inte ens en tillstymmelse till elakhet i henne. Hon vill alla väl och är helt enkelt underbar. Varför ska det alltid vara så? De absolut finaste människorna drabbas alltid motgångar och sjukdomar.

Jag tror inte på någon Gud eller ens en högre makt av något slag. Då skulle "han" inte ha låtit henne få denna sjukdom. Men skulle hon klara av detta och bli frisk skulle jag börja fundera på om det kanske finns någon högre makt ändå.

Idag fick jag veta att hon ligger inlagd på sjukhus på grund av svåra smärtor. Livet är så orättvist!!! Varför just hon av alla människor? Hon har inte haft det lätt de senaste åren och sedan kom detta som ett slag i magen.

Om man då ens hade kunnat styra över det hela, men det är ju omöjligt.

Gå in på kollabrösten och beställ ett samtal som kommer 1 gång i månaden och som påminner DIG att kolla dina bröst. 30 kr kostar det och pengarna går till cancerforskningen.

Min syster E tatuerade i fredags in rosa bandet på handleden. Dock gick ju inte dessa pengar till forskningen, men det visar att hon bryr sig!


Hektisk dag

Det är lite svårt att klämma in jobb och häst till en vettig tid. Kom hem för en stund sedan och åt just middag. Men så går det när man jobbar till 4 och har en häst som det tar minst 2 timmar hos beroende på hur länge jag rider. Sedan så vill jag ju bara hem, hem, hem efter en arbetsdag.

Men nu är jag äntligen hemma. Hade tänkt baka bröd ikväll, men jag tror jag gör det en annan kväll istället. Kände inte för att dra igång ett stort projekt just nu..

Trött

Vilken trött och slö dag det har varit idag! Jag har inte gjort någonting vettigt alls, förutom att laga mat. Funderar på att ta en liten promenad och sedan krypa ner i sängen tidigt och läsa en stund.
Ska jobba imorgon, börjar kl 7 så jag behöver få lite energi. Men istället för en promenad tar jag nog en dusch och sedan sätter jag mig i soffan med en kopp varm choklad. Promenaden får bli imorgon istället. 

Det är dags att ta mig i kragen... 

Måndag morgon

Skönt med sovmorgon!

Nu ska jag pallra mig i väg till stallet. Känns lite smått jobbigt i det tråkiga vädret, men man är ju så illa tvungen. Dressyrkurs för Lena Unneby nästa tisdag i Lycksele så nu går det inte att ligga på latsidan.

Sedan lunch med ÅM.

Sängdags

Nu får jag äntligen krypa ner i min säng tillsammans med Mari Jungstedts I denna ljuva sommartid. Imorgon väntar en ny dag. Jag har inga som helst planer förutom stallet på morgonen som vanligt, men det är ju en dagsrutin. Skönt att det kommer dagar där man har tid att göra ingenting utan en massa måsten.

God natt!


Home sweet home

Här kommer en liten summering av helgen

Fredag
Kom fram till Övik kring 6 tiden och efter att vi hade varit ute på Marinan och kikat och sedan checkat in på hotellet var det bara att slänga i sig en sallad på Coop och sedan bänka sig framför Idol. Rätt person åkte ut, hon höll inte samma standard.

Lördag
Vaknade först kring halv 7 när V klev upp men jag fick ligga kvar i sängen tills nio. När jag skulle göra mig i ordning för frukosten upptäckte jag att jag hade glömt mitt smink hemma. Tråkigt tyckte jag, men brydde mig inte särsklit mycket. Gick ner och avnjöt en god hotellfrukost, dock i min ensamhet. Sedan efter en vägbeskrivning begav jag mig till stan. Det var 1,5 km in till centrum, så det blev en skön morgonspromenad. Jag fyndade en massa saker, mest kläder, men ett halsband fick slinka ner bland kassarna också. Fram till kl 16 strosade jag fram på Öviks gator, ingen kanon shoppingstad, men det fungerade att spendera en dag på. Viktor kom och hämtade mig inne i stan och nu skulle vi göra oss i ordning för middag inne på O'Learys med gänget på den nya affären. Jag, som hade glömt mitt smink hemma köpte något kitt på Kicks innehållande allt behövande förutom mascara, kunde gå ut med gott samvete. Gratis middag + gratis cider och drinkar tackade man ju inte nej till. Jag har i varje fall druckit den godaste Rosa Pantern i hela mitt liv!
JL - Den enda kändis jag kan stoltsera med är Timander som satt BREDVID mig. Han anlände till festen efter deras förlustmatch.
Vi gick, trots det roliga, ändå hem rätt tidigt.

Söndag
Eftersom affären inte skulle öppna förrän kl 11 så fick jag och V fika tillsammans på morgonen. Vi klev upp efter nio och packade in alla grejer i bussen. V åkte iväg till Öviks Marina och jag stannade på hotellrummet och läste ut Silverkronan. Äntligen! Det var ingen bra bok och konstigt slut... Men jag var ju bara tvungen att läsa ut den.
Affärerna öppnade inte förrän kl 12 så kvart i 12 checkade jag ut och gick mot centrum. Efter en stunds strosande hittade jag mig ett par byxor och ett par vinterskor. Det enda som fattas nu är vinterjacka och mössa + vantar. Men det får jag ordna när jag åker till V-ås.
Kl 15.30 kom V och hämtade mig och då var jag less på att gå på stan. Det var inte många affärer öppna och H&M hade jag varit inne på minst 3 ggr.
När vi kom fram till Umeå åt vi pizza, sedan skulle min premiärtur med bussen inledas. Jag var nervös kan jag säga. Det är alltid något speciellt med att köra en ny bil, men detta är ju ingen bil, det är ju ett höghus!! Men det gick bra i varje fall.
Mellan Gunnarn och Barsele fick jag dock syn på något på min sida av körbanan. Jag är nästan BOMBsäker på att det stod en varg på vägen. Jag fick väga för den och pulsen gick upp i 220. Den såg ut som en stor jämthund och den stod bara och tittade på mig. Det är ingen som tror mig, men jag är nästan säker på att det var en varg. Helt säker kommer jag aldrig att vara eftersom jag aldrig sett någon i verkligheten tidigare och sedan gick allt så fort. Men om någon vet av en lös hund på söndagkväll mellan Gunnarn och Barsele så kan ni ju höra av er, så att jag får stilla min fundering.


Ö-vik

Det blev en lite senare avfärd än vad jag hade tänkt mig, men A-S tyckte att vi skulle luncha först och henne har jag inte träffat på år och dag, så vi åt lunch på Akkan. Jätte mycket folk och trångt var det..
Nu ska jag bara lasta in min väska och sedan bär det iväg! Återkommer på bloggen på söndag eftermiddag/kväll.

Trevlig helg!


Fredag

Äntligen fredag! Fredagarna är de bästa dagarna!

Ska åka iväg till stallet nu, men först ska jag fika. Efter stallet ska jag packa och göra mig iordning för Övik. Det kommer bli så kul!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Torsdag kväll

Jag missade faktiskt Labyrint ikväll, även fast jag hade bestämt mig för att se det. Var det någon som såg det? I så fall, var det bra?

Imorgon bär det iväg till Övik. Det ska bli roligt och mysigt. Fast jag lär ju tillbringa all tid i min ensamhet, men bo på hotell är ju aldrig fel. Sedan får jag ju köra älsklingens fina bil till Umeå, så jag slipper åka buss. Desto värre är det att jag måste köra bussen hem!! Har aldrig kört den förut för jag har aldrig velat, men nu är jag så illa tvungen...

Ska fixa en till ljudbok till mp3n så jag har något att lyssna på när jag är färdig med Lyckans Hjul. Har inte brännt ut någon bra skiva, för jag har inte ens några bra låtar, men en ljudbok, eller musiksaga som Mejans älskling sa, blir alldeles perfekt att lyssna på i bilen! Det blir Katarina Wennstams Smuts.

Sedan kryper jag ner i sängen. God natt på er!

Norwegian Hallelujah

Denna version är bra. Han sjunger så bra han som är blond, har glugg och bär jeansjacka! Har för mig att det var han som vann förra årets norska Idol, men är inte helt säker.


Min häst är bäst

Jobbade till kl 4 sedan åkte jag ner till stallet. Idag var Boggi så duktig! Ibland brukar jag känna igen den dåliga formen som fanns på tävlingen i Vännäs och det är inget jag vill känna alltför ofta. Vår sämsta tävling hittills och sämre än så ska vi förhoppningsvis aldrig bli.
Men idag var han duktig! Hoppas det håller i sig och att det inte var en engångsföreteelse..


Bed time

Jobbar imorgon, fast jag får faktiskt en stunds sovmorgon för jag börjar inte förrän halv 8. I vanliga fall börjar jag 7, men ibland kommer det några turer som ger en lite längre sömn på morgonen. Fast mig kvittar det. När jag likaväl ska gå upp och jobba kan jag börja kl 7. Jag "förlorar" ju en halvtimma..

Men innan jag ska sova ska jag läsa en stund. Har snart tragglat mig igenom hela boken. Det går ju lite trögt...


Ny design

Det blev en ny design ändå. Den är väl inte direkt speciell, men det är lite annars än alla dessa "designmallar" som finns att använda.
Ska knåpa på en header när jag fixat Photoshop till datorn. Tills dess får denna design duga. Jag tycker ju om rosa och sedan är det ju en Rosa månad.

Ingen Heroes ikväll eftersom pappa prompt skulle se fotboll. Så därför tog jag mig tid att ändra designen. Annars hade jag suttit fastklistrad framför TVn vid det här laget.

Jeff Buckley's Hallelujah

En av världens finaste låtar!Design

Sitter och försöker knåpa ihop en egen design hit till bloggen. Det är ju inte det lättaste, eftersom jag inte kan så mycket mer om HTML-koder än det lilla man använde på lunarstorm.se
Jag får väl se om jag kommer någon vart och om det blir så mycket bättre än den design jag har nu. Det återstår att se.

Men i varje fall en egen header vore snyggt!

Goodiebag

Vad gör man inte för att få vinna en goodiebag? Jag som älskar tävlingar är självklart med i den.

Kolla in på Lolitas modeblogg

Vattenlös

Det är inte första (och säkert inte sista) gången som dom lyckas gräva av vattenledningen. Det har hänt X antal gånger de senaste månaderna. Tyvärr händer det ju utan förvarning, så diskmaskinen eller tvättmaskinen får helt plötsligt inget vatten. Visst är det kanon?

Nu kan jag ju inte dammtorka, för det är lite svårt utan vatten. Men jag får väl plocka undan lite grejer istället. Sedan kan jag ju vattna blomm... nej, just det ja, vi har ju inget vatten...

Uteritt

Jag slutar aldrig förvånas över hur hästar reagerar på olika saker. Red upp till vattentornsbacken idag och när vi galopperade efter vägen upp till backen så ser vi tre rådjur vid skidstadion! Boggi tvärnitar, men jag sitter kvar. Rådjuren sprang till skogs efter en stund och vi fortsatte. Efter att ha ridit uppför och nedför några gånger vände vi och red hem. På vägen hem mötte vi en tutande lastbil och ett antal traktorer för de håller på med en massa vägarbete härikring. Boggi brydde sig inte ett dugg om dessa..
När vi väl kom fram till stallplanen så körde vår stalldräng Robert fyrhjulingen mot oss. Boggi har sett den hur många gånger som helst, men den var tydligen väldigt farlig, så han försökte vända på klacken och skena därifrån. Jag hann dock hejda honom..

Då kan man ju fråga sig varför han blir rädd för en fyrhjuling som han ser i stort sett varje dag och inte blir rädd för traktorer och andra, i mina ögon, farligare saker som inte ens finns på hemmaplan utan som vi möter när vi rider i samhället. Det är lite underligt...


Onsdag

Onsdag är ju lill-lördag så därför tycker jag om onsdagar! Fick dock ingen bra start, eftersom jag suttit en hel timme med att försöka fixa till filerna på mp3n. De kom i fel ordning och det går ju inte när man lyssnar på en bok. Tillslut, efter att jag ändrat namn på alltihopa och döpt om alla filer såg jag att man skulle ändra namn på ett annat ställe. Så allt jag gjort tidigare var onödigt. Men jag har ju lärt mig hur man gör i varje fall och det är ju positivt.

Ska strax åka ner till stallet och sedan ska jag fortsätta min städning som jag höll på med förra veckan. Har legat på latsidan ett tag nu och det går ju inte för sig...

Ikväll är det äntligen Heroes!


Facebook

Detta facebook. Jag förstår egentligen lite och ingenting. Alla verkar ha det, till och med min kära mor. Så det blir väl till och försöka förstå sig på det och en dag kanske polletten trillar ner. Just nu verkar det bara så komplicerat.

Sov så gott!

Dr House

Ikväll var det det bästa programmet hittills! Det var nästan så att jag ville gråta en skvätt.. Och det avslutades ju på ett sådant mystiskt sätt så jag får absolut inte missa nästa avsnitt!

Det var bra att jobba ikväll. Komma hemifrån en sväng och göra annat än att dra fötterna. Ska jobba på torsdag också, så det blir lite klirr i kassan. Då kanske jag kan beställa från Asos ändå :)


Snart jobb

Dom ringde från Blåsippan tidigare idag och jag fick lite mer timmar. Ska dit kl 15.30 och jobba till 20.30. En kort, men alldeles lagom kväll. Det gråa vädret ute gör mig så trött, så helst av allt vill jag bara göra ingenting.

Fick ett mail av min fina vän JL idag. Alltid lika roligt att få höra något ifrån henne och hur hon har det "over there".

Har kikat på lite kläder från asos, men jag är så osäker på storleken. Jag ska tänka på saken och finns det som jag vill ha kvar när jag kommer hem tror jag att jag slår till.

Nu ska jag upp och få i mig lite mat och sedan traska iväg till jobbet.

Påskfödelsedag

Kikade i almanackan och såg att min födelsedag, den 21 mars, infaller på långfredagen! Så tidigt har påsken nog aldrig varit på flera herrans år. För något år sedan vet jag att den inföll veckan efter min födelsedag, men aldrig så här tidigt. Inte som jag kan minnas i varje fall..

Denna födelsedag kommer garanterat att firas på ett helt annat sätt än alla andra födelsedagar. Jag kommer väl sitta på en skoter någonstans i fjällen. Min V har skotertävling då som vanligt på alla påskar, så honom lär jag inte ens se skymten av på min födelsedag.
Men jag kan ha kul ändå. Jag fyller ju faktiskt 20 år! Sedan behöver jag inte bli äldre...

Ljudböcker

Jag har fått dille på ljudböcker. Jag lyssnar jämt! När jag städar, är i stallet, är på promenader... Jämt!

Lyssnade klart på Magdalena Graafs bok igår och den var bra! Så imorse började jag lyssna på Harlan Cobens Den enda lögnen. Jag gillar hans böcker och detta är hans nyaste så jag tänkte att jag kunde lyssna på den. Två kapitel traglade jag mig igenom inklusive en prolog. Sedan gav jag upp. Tomas Bolme som uppläsare var ingen höjdare. Så jag läser nog boken istället.

Håller på ladda hem Lyckans Hjul av Kajsa Ingemarsson istället. Den har jag tjuvlyssnat litegrann på tidigare och henne själv som uppläsare verkar helt okej.

Hemmaflicka/anställningslös

Jag vill inte längre kalla mig arbetslös, bättre med hemmaflicka eller anställningslös.

Jag kan ju inte vara hemmafru när jag inte ens är gift eller är sambo med den jag älskar, utan bor hemma hos pappa. Därför är hemmaflicka bättre, eftersom jag är pappas lilla flicka. Med tanke på att jag är ensam av det kvinnliga könet här i huset är det jag som sköter hemmasysslorna. Därför passar hemmaflicka ännu bättre in på mitt situation.

Anställningslös är ett annat passande namn. Arbete har jag upp över öronen om jag vill, dock är det inte betalt arbete. Så arbetslös är jag faktiskt inte. Eftersom jag inte har någon anställning så kallar jag mig själv anställningslös istället.

Så min nya bedömning av min nuvarande situation är hemmaflicka/anställningslös. Välj själv vad ni vill kalla mig...

H&M

Paketet från H&M kom förra veckan, men inte förrän ikväll har jag orkat prova kläderna. Allt passade, förutom denna klänning. Den var lite för liten och tyvärr finns den inte kvar i den storlek jag skulle behöva. Så den ska skickas tillbaka
 

Men det fanns en hel hög med andra gobitar i min beställnig. Kul med lite nytt i garderoben. Nu är jag sugen på att beställa från ellos/josefssons. Har hittat en hel del som jag är sugen på. Ska rådfråga kontot om det blir någon beställning eller ej.

Jag och pappa hade en trevlig promenad. Han är så skämtsam min käre far. Jag kunde inte ha fått mig någon bättre!


Nu har klockan blivit alldeles för mycket. Godnatt!


Tro det eller ej...

...men nu ska jag och min käre far ut på promenad.
Hör och häpna!

Höger eller vänster

Använder du höger eller vänster hjärnhalva?
Kolla här

Enligt testet använder jag höger. 

En ny vecka

Vilket härligt väder det är ute idag! Ska ut på en promenad senare ikväll, det ska bli skönt.

Åt lunch med JR idag. Det var trevligt! Det blir så långt mellan gångerna som vi ses även fast vi bor här bägge två.. Men det får bli ändring på det!

Jag tog mig i kragen och gick dit Mejan tipsade mig om jobb. Nu återstår det att se om de hör av sig eller ej...

Nattetid

Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med Silverkronan. Måste erkänna att jag har kört fast lite. Den håller inte samma klass som Larssons, Läckbergs och Jungstedts böcker.

Imorgon åker jag ner till stallet direkt på morgonen, sedan väntar lunch med JR vid 12. På senare tid har vi bara träffats som hastigast, så det blir trevligt.

God natt!

Efter jobbet

Jobbade mellan 7-12 sedan åkte jag hem och var en stund med min V. Han åkte tillbaks till Umeå ikväll och kommer inte hem förrän den 28:e oktober! Har jag otur blir det inte förrän 2:a november. Och det är dessa skotrar som orsakar det.. I helgen ska han till Övik och vara med på någon invigning av en affär. Funderar på att följa med. Att bo på hotell en hel helg är ju inget man tackar nej till, men det återstår att se hur jag gör...

Min allra käraste ögonsten fick rusa av sig i paddocken idag, skippade ridningen för jag ville spendera lite quality time med V istället. Som vanligt bockade han mer än galopperade.

Sedan hann jag ju med en sväng till jobbet mellan 15-20. Och nu sitter jag här. Ska hoppa in i duschen, sedan krypa upp i soffan och se om jag hittar något spännande att kika på. Collateral kanske? Och en liten godisskål efter en slitsam helg skulle inte sitta fel..


Lördagkväll

Har sett "Deal or no deal" efter jobbet och nu funderar jag på vad vi ska hitta på. The wedding date på 4:an känns inte så rolig att se på, men jag har förresten inget bättre förslag. Helst av allt skulle jag bara vilja gå och lägga mig, men tills kl 10 kan jag nog stå ut. Det är ju en dag imorgon också, där jag jobbar samma tider som idag.

Nu ska jag föreslå V och J att vi spelar lite kort. TV blir jag bara ännu tröttare av... 


En helt vanlig lördag

Jobbade mellan 7-12 och nu återvänder jag snart till jobbet igen för att jobba mellan 15-20. På dessa tre lediga timmar har jag hunnit varit ner till min allra käraste häst.

Glömde mp3n i stallet så jag måste åka iväg och hämta den och sedan går jag till jobbet. Snart är det ju dags att ställa undan cykeln, så det är lika bra att jag börja vänja mig med promenaderna.

Min V är hemma i L-by. Han har lovat att fixa lite "karlgöra" på transporten (fast händiga kvinnor t.ex. Mejan skulle oxå klara det, men jag är inte ett dugg händig) så jag hoppas han planerar in det. Sedan har han lovat något gott tills jag kommer hem kl 8. Igår hade han gjort i ordning chips och dipp så när jag kom hem halv 9 behövde jag bara sätta mig i soffan och titta på Idol. Det är kärlek det!

Idol

Patrizia åkte ut, men hon gjorde ju inget kanon framträdande heller. Men jag trodde faktiskt att Sam skulle åka u´t, men dock hängde

Jobbade idag och jag var trött och slö, så nu kryper jag i säng så jag orkar med morgondagen.

Fredag

Jag älskar fredagar. Dock så börjar jag ju jobba om mindre än en halvtimma, men vad gör det, när det är fredag idag? Min V kommer ju hem :)

Nu pyser jag i väg till jobbet och är hemma vid halv nio. Då ska jag sitta bänkad framför Idol.

Labyrint

Jag varken hissar eller dissar serien än. Måste få se minst ett avsnitt till innan jag kan bestämma mig för om det är sevärt eller inte. Det verkar vara lite mysko, men ändå är det något som lockar mig till att se på 4:an nästa torsdag kl 21.00. Vad tycker ni?

Nu kryper jag i säng och från och med nu tar jag en stunds ledigt ifrån städandet. Jobbar ju fredag-söndag på mitt favoritställe Blåsippan och det är delade turer, förutom imorgon, vilket betyder att jag inte hinner med annat än jobb-stall-jobb.

V kommer hem imorgon. Han var ju inte hemma förra helgen, så det var ett tag sedan vi träffades, men självklart så jobbar jag hela helgen och vi hinner bara ses mellan 20.30 och tills jag kryper i säng.
Sedan kommer han inte hem förrän första helgen i november, för då slutar han jobba. De andra helgerna emellan ska han tillbringa med andra hästkrafter än jag sysslar med - skotrar.

Numer sover jag alltid med telefonen påslagen ut ifall att dom ska ringa från Sippan och undra om jag kan jobba. Förut sov jag aldrig med telefonen påslagen. Är detta ett dåligt tecken? Eller är jag bara i stort behov av ett jobb?

God natt.

Nyss hemkommen

Var längre hos ÅM än vad jag hade tänkt, men det gör inget.. Jag sätter igång ljudboken och städar toaletten i varje fall. Den är ju egentligen enklast att städa. Jag hinner ju det innan kl 9 för då ska jag se Labyrint.


Mejan tipsade mig om jobb igår, så om jag hinner ska jag åka dit imorgon. Hör och häpna, men jag jobbar ju faktiskt imorgon! Börjar halv ett och jobbar till halv nio, så det blir ju några timmar.
Sedan ringde jag och hörde om ett annat jobb igår. Hon skulle höra av sig och jag hoppas att hon gör det..


Uteritt

Ska åka ner till stallet och lasta min häst, sedan bär det iväg till Rönnvik. Ska rida med ÅM. Det blir kul! Det finns fina ridvägar där, speciellt vallträskvägen. En grusväg som sträcker sig till Norrberg och är i stort sett bilfri.

Sen så ska jag fortsätta med min städning. Det går ju rätt bra! Idag tar jag tar i toaletten...

Favorithjälte

Tv-serien Heroes är kanonbra! Spännande från första till sista minut. Min favorithjälte är Peter Petrelli! Eller Milo Ventimiglia som han så fint heter när han inte spelar hjälte på onsdagskvällarna.

Imorgon börjar en ny svensk dramaserie, Labyrint. Den är i 12 delar och ska sändas nu i höst. Jag ska bänka mig framför tvn och se om den är värd att följa under de kommande torsdagskvällarna. Ska ni se den?

Sängen ser väldigt inbjudande ut och boken ligger här bredvid och väntar på att bli läst.

Buenas noches!

Pälsbekymmer

Detta pälsbekymmer. Boggan har börjat sätta vinterpäls och direkt får han skav. Jag blir tokig! Ska han se ut som en skabbräv i år igen? Fläckig av skav på flera ställen, plus en sträv päls som är allt annat än blank och fin. Tacka vet jag då sommarpäls.

Har börjat ge honom linfröolja så jag får se om det ger någon effekt. Jag hoppas på det. Sedan ska jag använda den nyinköpta ryktborsten mer än väl. Ska införskaffa mig babypuder också, för det ska tydligen vara bra. Nu testar jag alla knep jag kan få!

Det värsta är ju det inte verkar finnas något "botemedel" för detta problem. Ingen jag har pratat vet hur man rår bot på det hela.

Eller så gör jag som min V sa. Sätta bomull på alla saker som gör att det skaver. Det blir snyggt med tyglar inlindade i bomull! Då drar vi nog mest blickar till oss på träningarna i Lycksele, dock inte av den anledning jag egentligen vill..

Hovslagarn

Nu har Boggi fina fötter igen och matte är en aning fattigare. Men jag är glad ändå.
Det krockade inte, som tur var, med IW's uteritt. Då slapp jag ha dåligt samvete.

Nu åker jag upp till Mejan för att få fortsättningen på ljudboken Det ska bli ett sant nöje att döda dig.

Onsdag

Städning för fulla muggar! Mitt rum är klart och nu väntar köket. Det blir så fint! 
Tar en paus och åker upp till Storuman nu för att bland annat inhandla uppfållningsband. Jag och symaskiner går inte ihop. Speciellt när jag inte ens äger en..

Hovslagarn kommer idag. Hoppas det inte krockar med IW's långritt med gymnasieeleverna för då är hon hästlös.

Morgondagen

Imorgon har jag en fullspäckad dag. Roligt! Tyvärr ingår inget jobb i morgondagens måsten.

- Städa klart både mitt rum och köket. Köpte gardiner till köket när jag var i Lycksele så jag ska hänga upp dem + i mitt eget rum.
- Ringa veterinären och hovslagarn. Boggi behöver skos nu!
- Lägga in kläder från Fajjo på Tradera.

- Ringa om jobb.

IW tar hand och rider min häst imorgon. Härligt med 2 hästfria dagar. Det kan man kalla lyx!

Nu väntar John Blund..


Shoppingrunda

Vilken shoppingdag!
Detta inhandlades till mig:
- Ett jordgubbe-halsband- Ett matchande jordgubbe-armband- Ett halsband- Gardiner
- En tröja
- Två rosa orkidéer
- Ett par röda stövlar (inte dom jag egentligen ville ha, för de var slut i min storlek, men dessa duger)- Ett par lila skor- Ett par svarta skor
Och detta till Boggi:
- Gråa, inte bruna, benlindor
- En tät ryktborste
- Linfröolja
- Arnikaliniment 

Kunde inte riktigt hålla mig till bara grå benlindor. Men jag avstod från en massa annat spännande jag hittade, bland annat ett snyggt, vitt schabrak med svart kant som jag vill ha på tävling! Nu ångrar jag att jag inte köpte det! Det är inte så lätt att hitta snygga vita schabrak.

Umeå

Nu bär det av till staden. Hoppas jag hittar det jag söker, speciellt gardinerna.
Och ett par skor, jag är sko-lös!!

Återkommer ikväll med mina fynd!

Inköpslista

Ska åka till Umeå över dagen imorgon och har börjat fundera vad jag behöver och inte behöver. Detta ska jag leta efter:

- Gardiner till mitt rum, gärna några med färg på.
- 2 sänglampor, så jag slipper den fula jag har nu.
- Skor, stövlar och vinterskor
- Byxor. Köper sällan byxor över nätet, för byxor kan sitta hur som helst medan tröjor oftast sitter bra.
- Kalender, gärna denna.
- Vinterjacka/kappa

Mitt paket från H&M borde komma i veckan. Alltid lika roligt varje gång, för jag hinner ju glömma vad jag har beställt, så det blir som lilla julafton.

Hoppas på att hinna träffa älsklingen en sväng också och kanske låna hans fina bil så vi tar oss ut till hästshopen, men nu har jag köpstopp på hästgrejer! Möjligtvis ett par bruna benlindor som ska matcha mitt nya bruna mockaschabrak. Jag har blivit lite fåfäng.
Sedan köpte älskling ett vintertäcke (med hals!) i förra veckan, som jag är skyldig. Ännu ett bevis på att det är köpstopp på grejer till min allra käraste ögonsten.


2:a i Vindeln


Balbild

Balbilden kom för ett tag sedan och jag är allt annat än nöjd! 250 kr för en sketen bild där vi ser konstiga ut. I och för sig är den ju i ett stort format, men ändå. Hon tog ju många bilder och någon annan borde väl ha varit bättre än denna. Om man då själv hade fått välja.. Sedan trodde jag inte att man bara skulle få en bild, men jag är nog bortskämd av min tidigare proffsfotograf Mejan!

Tacka vet jag då på älsklingens bal. En massa BRA bilder till ett BRA pris. Men det beror nog på fotografen. Ta åt dig!

Det här var som att kasta 500 kr i sjön, för vi fick en bild var.

Ett kort på ett kort blir ju aldrig bra, men jag har ingen scanner, så detta får duga.En närbild på våra underliga ansiktsuttryck.Jag är missnöjd som ni kanske märker... Och lika missnöjd är min kavaljer.


Förkyld

Efter lördagens långa uteritt blev jag självklart förkyld. Det var kallt inne i skogen och jag hade på känn att jag skulle bli sjuk av det och visst blev jag det! Bara att kurera sig..

Nu ska jag försöka ta ett sista ryck med städningen, men det går trögt just nu.


Måndag

Stallet nu, sedan lunch med ÅM. Därefter åker jag hem och städar för fulla muggar! Underligt nog känns det roligt att städa...
Ska inte heller glömma bort att åka och lämna Boggans stalltäcke på tvätt när jag åker upp till Storuman.

Ikväll är det ingen kanon TV-kväll, men 5:an med ID och CSI går nog hem. Jag längtar tillbaks till när Idol gick på vardagarna..


Systeryster

Hittade några bilder på datorn från när F var hemma. Jag saknar henne!


Fredagen på Storumandagarna


På väg..

Nu i november ska jag och älsklingen åka ner och hälsa på. Vet bara inte när det ska passa in i hans och mitt schema. I vilket fall som helst ska vi bila ner, så vi slipper binda upp oss på några flygbiljetter.

Storstädning

Det vankas storstädning! Jag har tagit mig i kragen och städar. En massa skrot hittar jag, men även en hel del godbitar som jag glömt bort i röran. Hinner inte bli klar ikväll, men hela morgondagen ska gå åt till städning, för jag vill inte bo i en soptipp, som det ser ut nu.

När rummet är välstädat tar jag tag i garderoben. Använder inte ens hälften av alla kläder som ligger där inne. Så det blir väl tisdagens projekt. Jobbar ju inget förrän fredag, så det lär bli en ordentlig städarvecka i veckan.

Läste just ut Olycksfågeln. Den var bra! Kan knappt vänta tills jag får läsa hennes nyaste bok, Tyskungen! Men den är reserverad..
Nästa bok jag ska läsa blir Anna Janssons Silverkronan.


Söndag

Tog en sovmorgon i morse och väcktes av katterna kring halv tio. Det var skönt att sova ut en stund.

                        
Vilda


och Vigor på besök. Här var dom inte gamla! Desto större är dom nu.

Idag har jag inga större planer annat än stallet, som vanligt. Är trött i kroppen sen gårdagen, så vi får se hur mycket ridning det blir, men rida ska jag göra.. Ska åka ner till stallet nu på en gång, sedan ska jag hem och försöka röja upp på rummet lite. Jag samlar på mig så mycket rat, som bara ligger och dräller och inte kommer till användning. Så nu väntas storstädning!

Pinsamt

Mitt släp är nertypat till 1400 kg för att man ska kunna köra en häst med B-körkort. Om jag inte är ute och cyklar nu så får man inte ens köra två hästar i den med BE-körkort med den totalvikten utan den måste vara högre. I vilket fall som helst så krävs det BE-kort när man kör två hästar i detta släp. Eftersom jag och ÅM tänkte vara ekonomiska hade vi ju bägge våra hästar i mitt nertypade släp. Ingen av oss har BE-kort heller. Till råga på allt är det vinterdäck på släpet! Så vi var inte lagliga direkt.

Ingen av oss är heller särskilt hajj på att backa, (eller ÅM är duktig, men jag är totalt värdelös, men mitt släp är så pass mycket längre än de andra som hon har backat), så hon som ägde gården var snäll och backade ut släpet åt oss när vi skulle åka hem.

När vi kom hem gick jag in på deras hemsida för att se om de hade lagt upp några bilder. Jag passade även på att kika runt lite och märker att tjejen som ägde gården (och backade ut mitt släp) är polis! När man tar BE-kortet måste man bland annat backa i en manövreringsbana, så jag förstår ju att hon förstod att ingen av oss hade BE-kort för i så fall hade vi ju inte blivit godkända. Det var ju ändå tur att hon inte var i tjänst!

Sånt här händer alltid mig.. Samma sak som att jag alltid råkar prata för högt om vissa saker när kanske personen i fråga eller någon bekant till den är i närhet. Sånt händer alltid mig.

Pinsamt värre...

Nu har jag dock kollat upp ang. vinterdäck och man får ha dubbdäck på släpet året om, men man måste ha dubbdäck på släpet om man har det på bilen. Så vi var inte riktigt så olagliga som vi trodde...

Det är tur att jag ska ta BE-kortet snart. Hur nu det ska gå när jag inte kan backa. Det återstår att se...

Hubertusjakt

Idag var jag och ÅM med pållarna till Lycksele på Hubertusjakt. Vi red i 2 h och 45 min ute i skogen och sedan avslutades alltihopa med att man skulle leta efter en rävsvans i skogen. Den som hittade rävsvansen och la den i en hink som stod på en äng vann hela jakten. Dock var det varken jag eller ÅM som vann. Vi hade ju mest bara otur idag.

Det började med att vi blev sena med att lasta hästar plus att de ville fåna sig lite och inte gå in. När vi väl har lastat och är klara så upptäcker vi att vi har lite luft i däcken på transporten så det var bara att åka upp till Bilisten och pumpa dem. Vi åkte från Storuman 8.40 och det skulle börja i Lycksele kl 10! Vi kom fram prick 10 så vi skyndade oss att lasta ur och göra i ordning hästarna. Sedan red vi iväg.

När vi kommit tillbaka i stallet lastar vi hästarna igen och går och fikar. När vi ska åka i väg så ser vi att vi inte har någon luft i ena däcket igen! Så då var vi ju tvungen att byta däck. Tur vi hade reservhjul och att det fanns en snäll karl hjälpte oss. Hästarna stod så lungt och stilla trots att vi bytte däck när dom stod där i. Vilken tur det var en boggie! Annars hade vi varit tvungen att lasta ur dom.

Men annars var det en rolig dag och det var kul att se och prova på något nytt!

Nu är jag hemma och är trött och mör i kroppen. Ska upp och mysa med kissemissarna i soffan och se om det finns något bra på tv.


Transportägare

Vi köpte en transport!! Tittade på två stycken som sagt. Den första var det lite småfix på och det var dessutom mörk inuti. Så vi åkte vidare till nästa transport och den var jätte fin! Ljus och bra så vi köpte den. Nu står den här utanför vår gård och väntar på att invigas.

Imorgon åker jag och ÅM till Lycksele för att vara med på Hubertusjakt med pållarna, så då ska transporten invigas. Det blir roligt!

Är kattvakt i helgen åt E:orna. Dom är ju bara för söta dessa katter. Är helt slut på och det blir en tidig morgon i morgon så jag ska hämta kissemissarna, som för närvarande har ett helt universum att leka i, och krypa ner i sängen.

Bild på min nya pryl kommer. Av någon konstig anledning kan jag inte ladda upp någon bild alls helt plötsligt, men E trodde hon visste vad det var så hon fixar det när hon kommer hem. Så bild kommer då.

Godnatt


Fredag

Kom hem från jobbet kring halv 8 och stöp i säng på direkten. Tänkte sova till elva, men då ringde någon envis telefonförsäljare och väckte mig vid halv elva. Jag protesterade och vägrade svara! Dessa telefonförsäljare, och det är ju inte mig de vill ha tag på, utan pappa. Och inte är han hemma halv elva..

Åkte till stallet och gjorde i ordning till Boggi. Insåg att jag inte skulle hinna rida, fast med facit i hand kanske jag hade kunnat göra det, så jag släppte honom i paddocken. Det är kul att det är fart på gamle man. Han beter sig inte som 19, utan snarare som ett föl med noll kontroll på benen. Tack vare alla bocksprång var han mer i luften än på backen.

Sitter och väntar på min käre far. Vi skulle åka till Ö-sund klockan 12, men han har inte kommit hem ännu. Tror jag måste ta och ringa åt honom. Vill ju för all del i världen INTE missa Idol kväll, men det kan jag nog glömma..


Fullspäckad dag

Man hinner inte med så mycket som man vill när man jobbar natt eftersom man sover bort halva dagen. 

Idag, eller rättare sagt igår med tanke på datumet, så vaknade jag halv 2 och åkte ner till stallet för att rida till vattentornsbacken med ÅM och MC. Vi skulle klättra lite med hästarna. Kul var det! Annars brukar jag ju bara rida dit själv, men nu fick vi lite draghjälp, eller rättare sagt påskjuts eftersom vi var först.

Efter middagen åkte jag upp till Akkan och träffade mejan med kidsen. Vi tittade på alla utställare, men det var inte särskilt intressant. Sedan fikade vi och jag följde med henne hem för att spara över ljudboken "Det ska bli ett sant nöje att döda" dig av Magdalena Graaf till telefonen. Dock rymdes det inte så många kapitel, så snart blir det ett återbesök till Röbrostigen.

Imorgon kl 12 åker jag och pappa till Östersund för att kika på 2 transporter.. Håll tummarna för att någon av dem ser okej ut!

Nu ska jag återgå till jobbet.

Strömavbrott

Hur kul är det att sitta på jobbet när det är becksvart ute och det är strömavbrott i 7 timmar? Ja, exakt. Så kul är det.
Inatt är det i varje fall inte strömavbrott som tur är, men föregående natt bestod av ett evigt stearinljuständande. Och eftersom jag är så mörkrädd blev det ju inte bättre av att inte en enda lampa i hela Stensele lyste.

Nu ska vi äta smörgåstårta. Återkommer senare.


Vaken

Nu är jag vaken. Ska äta lite middag sedan bär det iväg till jobbet. Tror jag ska åka en sväng upp till Storuman och inhandla mig lite onyttigheter så jag klarar natten när blodsockret sjunker. Börjar kl 21.15 med att se Heroes!

Har fått en rabattkupong från La Redoute, 25% på hela sortimentet och ingen expeditionsavgift! Kanon, säger jag och lägger alldeles för mycket i kundvagnen.
Det har även kommit en rabatt från Ellos. 50% på valfri vara, så nu är jag ju "tvingad" att beställa därifrån också. Sedan kommer ett paket från H&M i mitten av oktober. Till råga på allt jobbar jag lite så jag har lite och inga pengar. Toppen!
Fast jag går och drar ut på alltihopa så tillslut går väl rabatterna ut..

Ska upp och se om det finns någon mat i detta tomma hus. J är i Polen och far min är på möte som vanligt. Så troligtvis finns det ingen mat heller...

Dåligt samvete

Den här dagen blev inte alls som jag hade tänkt. Istället för att åka till stallet åkte jag ut till ÅM och vi fixade lite med Lurf's nya hemsida. Kolla här

Detta innebar att jag inte for till stallet förrän efter 3 och jag hann inte rida. Då får jag dåligt samvete! Försökte få tag i M, men hon jobbade så hon kunde inte rida. Så då får han stå idag med.. Tur är väl det att tävlingssäsongen är över för detta år. Har jag tur så rider M efter hon slutat jobba kl 20.30. Då skulle i varje fall en sten lyftas från mitt hjärta.

Sedan glömde jag åka med stalltäcket till kemtvätten.. Så det får bli imorgon när jag vaknat. Vet inte riktigt vilka öppettider dom har, men jag hoppas det är öppet kring 2 för längre än så kommer jag inte kunna sova.

Nu ska jag krypa i säng och sova mot 8 snåret.

Uppe med tuppen

Ja, men självklart så vaknade jag halv 10. Jag sov inte ens till 10! Tidigare mornar har jag masat mig upp ur sängen, men nu var jag som sagt var pigg som en mört. Får väl försöka sova lite efter middagen istället då.

Ska upp och fika och sedan åka ner till stallet. Har inga planer för resten av dagen annat än att jag ska lämna in Boggis stalltäcke på kemtvätt, men helst vill jag bara ta det lugnt..

Plantering och transport

Ljungen gick bra att plantera. Det är tur att man inte ska titta på nära håll, utan bara på avstånd. Jag har inga som helst dolda talanger gällande blommor och dylikt. Men nu är dom i varje fall på plats!

Hela kvällen har gått åt att titta på transporter och be pappa ringa på alla jag har hittat. Nu står det mellan två stycken.

Denna:


Eller denna:


Sedan om det ens blir någon av dem alls återstår ju att se. Den övre har en spekulant före oss och den nedre har vi ej fått tag på säljaren ännu. Men den blåa är snyggare, eller hur?

Har gjort norrlandstestet ikväll och jag är 86% norrländsk. Hur många procent norrländsk är du?

Jobbar natt natten mot torsdag och fredag så imorgon ska jag ta mig en sovmorgon, men bara för det så vaknar jag säkert kl 9 och är pigg som en mört. Det brukar ju vara så..

Nu ska jag krypa ner i sängen. God natt!

Tisdag

Klev upp rätt tidigt och åkte till stallet. Jag tycker att det är mysigt att vara där på morgonen...

Efter stallet åkte jag hem och gjorde mig i ordning för en lunch med Jannike på Akkan. Där satt vi och surrade i en och en halv timme. Det var trevligt! Synd bara att det blir så långt mellan gångerna.

Sedan åkte jag upp på sjukan för att försöka få mig lite jobb. Faktiskt så var personen i fråga där! Så nu har jag visat mitt tryne så vi får väl se om det blir något jobb framöver. Hon skulle även lämna mitt namn och nummer vidare till någon annan så jag hoppas på lite jobb. Tänk så mycket enklare det vore om man blev erbjuden jobb.. De vore en dröm :)
Jag är inte orolig för att inte ha jobb, men det värsta är ju väntan tills man får ett jobb. Det var 3 veckor sedan jag pratade med henne och då skulle hon höra av sig senare. Enklast vore det ju nästan om hon sa nej direkt, för då kan man ju fortsätta söka på en gång, istället för att vänta i 3 veckor och inte söka någonstans för att man hoppas på att få jobb och sedan visar det sig att jag inte får något. Nu får vi väl se hur det blir med det där.

När jag kom hem väntade två glada överraskningar med posten. Jag har fått mina stövlar som jag beställde på tradera och min börs/väska från Fifibags. Så här ser min ut:Nu så här i efterhand ångrade jag att jag inte tog den prickiga..
Beställ en du med och stöd bröstcancerforskningen.

I natt läste jag klart Livstid. Oj, oj, oj, så bra. Nu kastar jag mig in i Olycksfågeln av Camilla Läckberg.

Nu ska jag plantera. Jag har verkligen inte gröna fingar, så vi får väl se hur det går. Jag återkommer med resultatet.

Transport

Pappa och jag, eller mest pappa, ska köpa en transport så att Boggi får en skön åktur till och från alla våra tävlingar och träningar. Träningarna har jag väl inte orkat fixa ännu, men det kommer det med.

Funderar starkt på en Boj 216, helst en 216 S. S:et betyder att den har sadelkammare och klädkammar
Denna är en Boj 216SE, (extra brett + sadel-, klädkammare)
55 000 :- kostar den och vi är sugen på att genomföra ett köp!


Denna är ju dock ännu snyggare, men direkt höjdes priset en aning. 85 000 :- för en -02:aDetta är ett Umesläp. De är bra släp de med. När jag och Boggan var i Vindeln och blev 2:a respektive 1:a fick han åka ett i stort sett sprillans nytt Umesläp, i varje fall taket var helt nybytt, och han stormtrivdes. Detta är en -00:a. Vet dock inte hur kräsen min häst är, men 7 år hit eller dit borde inte spela någon större roll. 60 000 :- får man punga ut för denna.Men ska man ha ett Umesläp kan man ju lika gärna köpa detta vrålåk. Priset ids jag inte ens nämnaOch på tal om vrålåk så kan man ju kolla in denna design!Vill man inte köra släp kan man ju köra buss. Denna buss kostar 176 000 :-Nä, jag tippar på det översta och förstnämnda släpet. Vettig prisklass i jämförelse med de övriga och aluminiumgolv gillar vi. Det är inte lätt att hitta ett begagnat släp med sådan typ av golv. Jag vill slå till nu direkt!

Vad tror ni?

Lycksele

Följde med ÅM en sväng till Lycksele idag. Där shoppades det en hel del. Jag köpte ett grått moccaschabrak till Boggan. Fint och tjock, bra för skav! Jag köpte även två par örhängen och ett halsband. Kul med lite nytt. Sedan fick en påse Betfor (hästmat) följa med hem i skuffen.

Styrelsemöte kl 19 och det brukar ju alltid ta så lång tid, vilket det även gjorde idag.. Men de var lungt och skönt i varje fall. Nu har jag då äntligen kommit hem och ska ta och slänga mig i soffan en stund..


Söndagkväll

Söndagkvällarna är inte dom bästa kvällarna. Älsklingen åker tillbaka till Umeå och jag blir lämnad ensam tills fredag. Fast nu kommer han inte hem till helgen för han ska ordna nåt med kommande skotersäsong. Tanken är väl att jag ska åka ner till honom nästa söndagkväll, men får jag jobb så stannar jag hemma. Jag jobbar ju bara en dag än så länge i oktober, så jag måste verkligen dra in pengar..

Imorgon ska jag först åka ner till stallet och rida. Det är skönt att ha gjort bort det på morgonen, för då har man ju hela dagen ledig känns det som. Sedan ska jag städa lite och grejja på här hemma.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa. Boken är bra och jag lär säkert läsa in mot småtimmarna, eller i varje fall tills jag blir för trött.

Godnatt!RSS 2.0