Studiero

Jag sitter hemma hos Julle och försöker plugga. Det går sådär för jag har ingen studiero alls idag. Innan lunch åker jag ut till universitetet för lunch och plugg med Johanna. Mysigt värre, för det var inte igår vi sågs! Sedan måste jag tvinga ner näsan i böckerna hela dagen lång.  Det känns inte alls vidare inspirerande, men jag gör mitt bästa. Snart är det helg igen!

Guschelov

Gårkvällen var trevlig! Bra sällskap = en bra kväll. Jag lyckas alltid tappa bort alla, vilket är lite tråkigt. Nästa gång ska jag hålla hårt i mina vänner.

Idag har vi brunchat med Elin och Patrik på V-dala. Det var en besvikelse. Överkokt pastasallad och inte så mycket mer än så. Nästa gång blir det brunch någon annanstans. Resten av dagen har vi legat i soffan och sovit. Hela dagen. Vi gick och köpt sushi och nu har vi tagit oss till Enskede gård. Två avsnitt av Solsidan och sängen väntar!

Jag och mina fina tjejer på Guschelov!

dsc02635 (MMS)

Jag och mina fina tjejer på Guschelov!


Morning

God morgon solstrålar! Här är jag nästan uppe med tuppen. Ska äta lite lätt och sedan komma igång med pluggandet och städningen. Några tvättar borde jag också hinna med. Dags att vässa igång pennan och leta fram mitt renskrivningskollegieblock för här ska renskrivas hela dagen! Det är sådana gånger som idag som jag önskar att jag hade ett vettigt bort eller skrivbord som jag kunde sitta vid här hemma. Att hänga över soffbordet är ju inte särskild ergonomiskt..

Vid tre ska jag och Julle vara hos Elin och Palle för lite förförfördrink och hårfix och sedan vid fyra ska vi till Hörnan för förfördrink med några ypsor och skvadrar för att sedan bege oss till Norrlands, där Guschelov går av stapeln, en gasque som vår kära broderförening A-laget anordnar. En bra dag och en bra kväll väntar!

Bio

Efter lite betänkligheter följde jag till sist med Elin och Palle på bio för att se The King's Speech. En bra och mysig film. Se den om ni får tid!

Sedan måste jag bara få påpeka att yoga är så bra för mig. Jag älskar det! Jag studsar därifrån fjäderlätt, en skön känsla.

Julle var hemma hos mig när jag kom hem från bion och nu är det sängdags för oss. Imorgon vankas en tidig morgon med pluggande och städning för min del. Trist, men ack så välbehövligt! Sedan ska jag bjuda på lördagsfrukost när Julle väl vaknat. Gott!

Bra start

Dagen startade med att jag först försov mig och när jag väl skulle cykla hemifrån till seminariet upptäcker jag att min börs är borta (plånbok, för er som hellre säger det). Helt borta! Jag letar överallt, men inser att jag måste åka för att inte komma försent. Målar upp värsta scenariot att alla pengar är borta osv. Jag ringer pappa och ber honom spärra två av mina kort och sitter som på nålar på seminariet i väntan på att de två timmarna ska gå. Det enda och sista stället börsen kunde vara på var på Årummet där jag, Elin och Nina fikade igår. Tack och lov var den där! Så nu har jag spärrade kort, men en börs.

Lunch med Maria och Emelie på Storken. Först skulle vi luncha på Norrlands för tanken var att det skulle serveras palt idag, men icket. Jag blev besviken, men åt en bakad potatis istället. Potatis som potatis.. Eller.. Nej, jag hade föredragit palt!

Eftermiddagen har jag tillbringat på tingsrätten och nu ska jag svira om till min yoga-outfit. Kvällen består i yoga, plugg och sedan blir det nog bio vid nio.

Torsdagsplanering

Det är redan torsdag! Tiden går fort och det skrämmer mig lite faktiskt. För fort. Ibland hinner jag inte med.

Jag ska ta mig bort till Eko för plugg till i eftermiddag och sedan har vi föreläsning och basgruppsmöte. Efter det ska jag åka och träna innan det är dags för att möta upp Elin och Nina för New York-planering och middag på Tilltugg. Tänk att vi faktiskt ska åka!

Balsam för själen

Hästar är balsam för själen. Jag kom till stallet och gjorde i ordning världens mysigaste häst. Som älskade att bli kliad i pannan och inte ville att jag skulle sluta. Jag blev såld, fastän det inte alls är min typ av häst, men han var störtcharmig! På lektionen fick jag rida stallets kanske suraste sto men lyckades skapligt tycker jag. Hon var trevlig när vi väl kom överens. Jag vill bara rida mer och mer, men får lugnt vänta till tisdag eftermiddag. Istället inväntar jag den kommande träningsvärken...

Efter ridningen tiggde jag mig skjuts till busshållplatsen, men missade bussen precis. Självklart gick nästa buss 20 minuter senare, så jag fick vänta så snällt ute i -16 grader. Jag var verkligen inte klädd för det och var som en enda stor isbit när jag kom hem. Lite kvällsfika och två stora koppar te rådde bot på det hela.

Resterande tid av kvällen har jag vigt åt mitt referat som nu är inlämnad. Del 1 av 3 - check. Nu är det dags för sängen för imorgon väntar en tidig morgon.

Trasig

Min dyra väska har gått sönder. Trasig. Den sprack i metall/stål/ja-vad-det-nu-är-gjort-av som höll ihop axelremmen och väskan när jag gick nerför trappan till biblioteket på nationen tidigare idag. Hej då väska. Tack och lov var den så dyr att det är 3 års garanti på den och den har ännu inte hunnit gå ut. Tur i oturen som man brukar kalla det. Kvittot har dock sett sina bästa dagar, men man kan faktiskt skymta att det är 3 års garanti. Nu hoppas jag att de inte försöker hävda att det är en förslitningsskada, men det vore ju märkligt att just den här typen av skada i så fall uppstår. Jag och Julle har i varje fall redan bokat in en liten tripp till Vällingby på söndag så jag får det hela ur världen. To do

Det är underbart att det redan är onsdag, snart helg igen! Jag gjorde ett tappert försök att ta mig upp med tuppen och lyckas nästan. Träningsvärken, som jag nästan drömde om, är inte så påtaglig som jag trodde, kanske det beror på att yogan faktiskt gjorde sitt.

Jag har seminarium nu på morgonen och sedan är tanken att jag ska plugga på nationen. Har som vanligt en hel del att stå i, så jag kommer ligga med näsan i böckerna. Min to-do-list är så lång att den snart fyller ett A4. Det fylls mest på och bockas sällan av, så jag måste verkligen ta mig över till rätt sida.. Hur jag nu ska göra det egentligen?

Ikväll ska jag på min andra ridlektion. Det känns bra!

Stall

Jag älskar stallet och hästarna. Att få stå och titta på hästarna, klappa och sedan rida en sväng gör mig alldeles varm i själen. Det är magiskt vad hästar gör för människor!

Jag fick rida en häst som gärna krökte på nacken, men var seg och inte alls jobbade med bakbenen. Snacka om att jag fick rida fram till handen! Det var kul och väldigt lärorikt. När jag tänker efter har jag ju egentligen inte ridit så många olika hästar i mitt liv, utan för det mesta skumpat runt på Boggan. Jag har en bra ridlärare och jag har äran att få rida för henne båda mina ridlektioner, kl 16 på tisdagar och kl 8 på fredagar. Jag får helt enkelt bli ännu mer morgonpigg då jag bör vara ute i stallet halv 8. Men jag är glad och kommer njuta av varje sekund.

Efter ridningen spädde jag på träning för kroppen med ett 75-minuters yogapass. Det kommer kännas imorgon, jag lovar!

Nu kan jag lova er att jag är fast i hästträsket igen.

Ridlektion

Nu åker jag till stallet för min första ridlektion! Det kommer bli hur kul som helst. Lukta häst, klappa häst, rykta häst, rida häst. Spännande värre, fastän jag är lite nervös. Jag har ju inte ridit kontinuerligt på flera år, snarare 2,5.

Det snöar ute så jag tar bussen. Nu vill jag att det ska bli vår så jag kan cykla till och från stallet.


Nova Forum

Som några av er vet så är jag medlem i Nova 100, ett talangnätverk för toppstudenter. Igår var det dags för Nova Forum bestående av en inledande paneldebatt, därefter tre workshops fördelade över hela dagen och en efterföljande gala på kvällen. Jag är fascinerad över hela dagen och riktigt, riktigt nöjd. Vi var 26 tappra juriststudenter som fick träffa Cederquist och Lindahl för caselösning och nätverkande. Jag kan garantera om att 90 minuter går fort, alldeles för fort. Att få träffa företagen under dessa förutsättningar är stort och en bra möjlighet att kunna visa vem man är som person.

Jag kan summera dagen som en av årets bästa hittills och det ska mycket till innan någon annan dag lyckas slå den!

Jag fattar nog fortfarande inte vilken möjlighet det här egentligen är för mig.

Fia-power

I söndags träffade jag PT-Fia och några av hennes läsare för en läsarträff. Det diskuterades en hel del om kost och träning. Det var en öppen diskussion och väldigt trevligt att träffa andra samt att träffa Fia som verkar vara en helmysig tjej! Ödmjuk, brinner för sitt jobb, vill hjälpa och lära ut samtidigt som jag tror att det det finns en hel del jävlaranamma i henne. Av hennes engagemang, vilja och träning blir jag inspirerad och det är ju precis så det ska vara! Tänk vad människor kan göra för varandra, utan att man inte själv förstår det förrän man uppmärksammat det.

Jag blir själv så himla sugen på att ha en PT! En dag, när jag är färdig jurist, då ska jag ha en. För att nå toppen och öka motivationen. Det finns ju inget tak för motivation och inspiration har jag upptäckt. 

Jag bjuder på en bild som Fia tog under fikat. Jag fick ett sms från Camilla igår, som tycker att världen är liten då jag är på träffen tillsammans med en bekant till henne från Fagersta. Ja, världen är liten!


Roliga upptåg

Jag har inte uppdaterat så flitigt de senaste två dagarna, men det beror på att jag har haft så mycket annat för mig så jag har inte hunnit med att ens titta på datorn. Vad jag har sysslat med får ni veta imorgon för nu är jag så trött att jag kommer somna på ett ögonblick! Snark...

Ett evigt pluggande

Gårkvällen spenderade vi i familjen Hörléns soffa. Först blev vi bjudna på god mat och sedan såg vi Melodifestivalen. Programmet slaktas sönder mer och mer vilket jag tycker är tråkigt, men kvällen var bra!

I natt har jag sovit som en kratta och jag har redan varit vaken i några timmar. Jag är hungrig och här finns ingen mat så jag måste försöka få Julle att vakna så kan vi traska bort till hans föräldrar för lite frukost. Det blir plugg för min del hela dagen, då jag har en hel del som står på min att-göra-lista. I eftermiddag ska jag på läsarträff hos denna dam. Hon inspirerar mig!


Plugglördag

Jag och mina fina tjejer hade en mysig kväll hos Linn och Maria. Vin, lite yogaövningar och ost och kex. Jag var alldeles varm i själen när jag gick hem i kylan. Det är cirka -20 här nere och då är det så kallt att det fryser i näsan. Igår insåg jag att det faktiskt är fullt möjligt att frysa ihjäl och jag hade nog gjort det om jag bott i Flogsta. Jag längtar hem till den norrländska kylan som faktiskt inte tränger in i kläderna på samma sätt. Här fryser blodet till is så fort man går ut.

Jag har fixat några "måsten" nu på morgonen och ska bege mig mot nationen för plugg och lördagsfika. Jag skippar träningen idag, jag vägrar gå ut mer än nödvändigt i kylan. I eftermiddag åker jag till Stockholm och ikväll blir det middag med Anna, Johan och lilla Lova.

Salt och Tabort. It's so fabulous! Köp det..

dsc02629 (MMS)

Salt och Tabort. It's so fabulous! Köp det..


En olycka händer så lätt...

dsc02628 (MMS)

En olycka händer så lätt...


Orvars

Det var en trevlig kväll på Orvars med Sara och Liselotte. En och en annan öl slank ner, vi löste världsproblem och jag träffade en kompis kompis som jag ska hälsa till idag. Det var en bra kväll, som av en outredd anledning slutade på max för chilicheese. Jag har tydligen sagt något i stil med:

"Skit i Stocken, jag går hellre på max och äter chilicheese"

Så det så. Nu ska jag göra mig i ordning för fredagen. Föreläsning, lunch med finaste Clara, basgruppsmöte, yoga och sist sushi och vin hos Linn och Maria. Det kan knappast bli en bättre fredag än såhär!

En helt vanlig torsdag

Gårkvällen hos Cederquist var riktigt, riktigt bra. Vi fick lyssna till hur man läser av en människa på 60 sekunder och sedan var det mingel och buffé. Efter tre timmars mingel tog jag tunnelbanan till Julle och somnade nästan direkt. Utslagen hjälte skulle man kunna kalla det.

Jag var uppe med tuppen vid sex och tog tåget mot Uppsala efter sju. Dagen har bestått i seminarium, lunch på Stocken, ett litet möte och plugg på nationens bibliotek. Nu ska jag gå på Orvars för att äta mat och dricka öl med mina gamla kollegor - de andra damföreningarnas ordföranden.

Vilken morgon

Att träna på morgonen är sjukt svårt om det inte finns något jävlaranamma i mig. Jag sov mig igenom träningen istället och får satsa på det en annan onsdag istället. Hade det varit yoga hade jag nog orkat pallra mig ur sängen, men inte när det är aerobics och core.

Morgonen blev istället lite lätt kaosartad när jag fick cykla fram och tillbaka för att jag glömt diverse saker. Nu sitter jag på nationen och har precis ätit frukost med Linn. Dagens plan är stenhårt plugg fram till 14 då det är dags att träffa bästa Betty som är åter i stan igen efter en termins utlandsstudier. Kl 15 har jag basgruppsmöte, men det blir ett snabbt sådant för min del eftersom jag åker till Stockholm i eftermiddag för att göra ett besök hos Cederquist. Jag är med i deras grupp Next generation vilket innebär att jag blir inbjuden till deras kontor ett antal gånger per termin. Temat för kvällen är ledarskap och jag tror på en riktigt bra kväll!

Hittills är dagens höjdpunkt när jag kom till Norrlands och fick se Alex agera vaktmästare.
(Han bad mig att skriva det.)

Hästar

Seminarium på förmiddag och sedan pluggade jag på Norrlands tills det var dags att ta mig ut till Akademistallet. Underbart med doften av häst och att få klappa lite på djuren. Vi kommer få rida två gånger i veckan till i slutet på maj. Jag svävar på moln och ser fram emot våren! Det kan ju liksom inte bli bättre. Jag har väldigt höga förväntningar! Jag har ju inte ridit lektioner på åratal då jag växte upp på en liten ridskola med få resurser och nu ska jag få rida lektion 2 ggr i veckan - gratis. Jag ser framför mig hur jag själv kommer att utvecklas. Det finns ju en viss risk (ja, det är en risk pengamässigt sett) att jag vill fortsätta att rida till hösten också...

Körde crosstraning på gymmet och resten av kvällen har jag renskrivit lite anteckningar varvat med slösurfande och tedrickande. Nu är det dags att sluta mina gröna. Imorgon blir det nog aerobics och core kl 07.00 om jag ska hinna träna som jag tänkt i veckan. Om jag inte är helt död och det inte är -20 grader (som imorse) ska jag ta mig till gymmet.

God natt!

Jag och Julle åt en god tvårätters bestående av gratinerad chèvre till förrätt och pepparfilé till varmrätt för min del. Mysigt och alldeles underbart. På vägen hem sprang vi till bussen men bara Julle hann med. Haha, det var lite komiskt ändå när jag stod precis utanför dörren och bussen körde iväg. Julle hoppade av vid nästa station och sedan gick vi hem i kylan istället. Stannade till på café Årummet och drack en god kopp varm choklad med marshmallows och sedan hyrde vi Beck - Levande begravd på vägen hem. Julle hade så klart snappat upp vad jag ville ha, choklad, geléhjärtan och Alex Schulmans nya bok. Han är ju för bra han. Ja, Julle alltså.

Summerat: Jag har haft en bra alla hjärtans dag!

Ridstipendium

Jag har blivit tilldelad ridstipendium! Hurra! Nu ska jag få rida två gånger i veckan och det ska bli Helt.Jäkla.Underbart.Och.Hur.Kul.Som.Helst! Nu ska jag bara få hit mina ridkläder och be till gudarna att min hjälm finns någonstans. Sist jag letade var den helt borta, men jag tror på att pappa hittar den. 


Underbara helg

Jag har haft en riktigt bra helg! Fredagen spenderade vi som sagt på perrongen och sedan hos mamma. I lördags åkte jag rätt tidigt tillbaka till Uppsala, städade och sedan kom Julle. Vi gick och handlade inför kvällens middag och sedan kom de två paren på besök. Det blev västerbottenpaj till förrätt, inbakad fläskfilé med hasselbackspotatis till varmrätt och Camilla bjöd på vit chokladkladdkaka till efterrätt. Mums! En alldeles perfekt lördag!

Igår började jag, Elin och Camilla dagen med att handla på ICA och sedan tog vi oss till Linn och Maria för att ge Maria frukost på säng. Hon fyllde år igår och hon fick nog en bra uppstart på dagen med några skönsjungande ypsor och gofika. Lite tårta och bullar slank ner innan det var dags för spinning på Sats. Efter passet åkte jag och Julle tillbaka till Stockholm, jag pluggade lite och sedan gjorde vi oss i ordning för Västerbottensbuffé på Grand Hotel. Min kära pappa har varit där och ätit och ville bjuda oss så det tackade vi inte nej till. Det går till historien som ett av det godaste jag ätit någonsin. Det var alla olika sorters fisk, en soppa, olika köttsorter, varmrätter, gott bröd och då har vi inte ens talat om efterrätterna. Mumsigt! Vi var så mätta efteråt att vi var tvungna att ta en taxi hem. Det gick liksom inte att ta sig fram för magen stod i fyra hörn.

Nu är jag tillbaka i Uppsala och har föreläsning och basgruppsmöte idag. Jag har precis tryckt i mig lite rester från i helgen och funderar på om jag ska gå lös på resterna efter kladdkakan. Oh, det ser inte bättre ut.

Ingen har väl lyckats undgå att det är alla ♥-dag och Julle kommer hit ikväll. Vi ska äta på Peppar peppar och mysa i soffan resten av kvällen. Det kan inte bli annat än bra!

Vinnarmiddag

Det blev middag hos mamma igår. Det var världens projekt att ta sig ut dit! SL är inte det mest strukturerade företag som finns. Efter att ha väntat på en pendel som aldrig kom så tog vi tunnelbanan till Sundbyberg och Fanny kom och hämtade oss där. Vi hade en trevlig och mysig kväll tillsammans, allihopa! När vi skulle hem så fungerade pendeln, tack och lov och jag somnade till På spåret. 

Nu har jag tagit mig mot Uppsala och städar för fullt här hemma. Vi ska bjuda Elin, Palle, Camilla och Henke på middag ikväll. Man skulle kunna tro att det är en parmiddag - men icket. Efter en utekväll diskuterade vi julkalendrar och eftersom jag är envis och har vinnarskalle satte jag en middag på spel att jag hade rätt. Det får jag äta upp ikväll då det är Elins vinnarmiddag! Sedan att det blev en parmiddag ändå är ju en annan sak..

Stadsbiblioteket

Jag och Julle gick till Gullmarsplan där tunnelbanan fungerade. Det var bara att följa strömmen, folk vallfärdade dit eftersom det var strömavbrott i tunnelbanan. Vi skämtade lite om att det var som marschen mot Poltava. Sedan fick vi kramas med alla människor inne på tåget och till slut hamnade jag på Stadsbiblioteket. Här har jag suttit sedan dess, men funderar på att åka hem snart. Har påbörjat tisdagens seminarium (har jag någonsin varit ute i så god tid?) och gjort en inlämningsuppgift i min extrakurs så jag känner att jag med gott samvete kan börja avsluta dagen så smått. Det blir ett stopp för godisköp innan jag är hemma!

Insnöad

Strömavbrott i tunnelbanan, jag är fast i Enskede gård. Jag missar seminariet som börjar om en kvart och det känns surt. Jag åker inte ens tillbaka till Uppsala idag har jag konstaterat. Det är lite onödigt då vi ska på middag hos mamma ikväll och jag har nästan allt det jag behöver här.

Jag har varit vaken i två timmar och varit ineffektiv. Stod och väntade ute i kylan i 20 minuter på tunnelbanan. Nu hoppar jag in i duschen istället och väntar på att SLs hemsida börjar fungera igen. Eftersom det är kaos här hemma hos Julle då han håller på att renovera sitt kök så ska jag väl så småningom väl leta mig till något bibliotek och hänga där resten av dagen.

Man kan säga att den här dagen inte riktigt blev som jag hade tänkt mig.

Rätt

Jag hade så rätt, så rätt. Jag satt på en kant igår kväll på middagen. Hur höga var oddsen för det egentligen? Men jag hade trevligt ändå och kom hem mycket senare än jag trodde, mest för att jag hade en sån trevlig och pratglad man till bordet.

Jag har sovit som en kratta i natt. Drömt om sol, Majs café och andra mystiska saker. Nu ska jag göra mig i ordning och bege mig mot nationen vid 9-tiden för plugg. Jag ska luncha med Frida på Stocken idag och i eftermiddag är det basgruppsmöte. Sedan tar jag tåget mot Stockholm för kalas ikväll. Det kommer bli ett väldigt flängande fram och tillbaka till Stockholm de närmaste dagarna. Jag som är less på att bära, släpa och pendla med alla grejer. Dra dem åt och fram. Nej, det är inte riktigt min melodi.

Lilla lördagen

Onsdag är nästan veckans sämsta dag. Jag hade seminarium på förmiddagen och resten av dagen tillbringade jag på nationen tillsammans med FN:s stadga. Klämde i mig en semla på eftermiddagen och nu gör jag mig i ordning för kick-off med mentorskapsprojektet på Stocken. En middag och lite info sitter finfint. Tyvärr har min mentor fått förhinder och kommer inte till middagen, men jag går ändå. I värsta fall sitter jag längst ut på en kant och få sippra på vinet i min ensamhet.

Idag är inte min mest effektiva dag. Jag s...

dsc02625 (MMS)

Idag är inte min mest effektiva dag. Jag stirrar mer in i de röda väggarna än ner i boken. Boken ger tyvärr inte svar på alla mina frågor så det är väl i och för sig inte så underligt att effektiviteten är långt borta...


Julpynt

Jag blir allergisk mot julpynt strax efter nyår. Jag har gått och klagat för mina nära och kära hela januari när jag sett julpynt hänga framme. Jag är så spyless på det och jag tror många kan hålla med mig. Jag har dock en granne mittemot som envisas med att ha kvar sin adventsljusstake. Den är av modell stor och kanske inte särskilt julig, men ändå. Det är en ljusstake. Jag stör mig på den varje gång jag ska sova för jag ser den genom mitt fönster. Bort med den, tack!

Nu är det sovdags för min del. Klockan ringer tidigt imorgon. Jag måste försöka få in mina morgonrutiner..

Bli frisk!

Min förkylning har eskalerat under dagen, väldigt förvånande. Jag trodde ju att jag nästan var frisk i morse. Jag har precis bestämt mig för att inte gå på yogan. Jag är rädd att jag ska snora ner hela passet. Att göra solhälsningar och framförallt att stå i hunden är nog ingen hit för en förkyld näsa, hur mycket jag än vill. Dessutom körde hon utan musik förra gången jag var där, vilket jag egentligen inte riktigt gillar, så jag kan inte gömma mitt snorande i den svaga musiken heller.

Istället kokar jag mig en kopp te, kryper upp i soffan med en filt och skriver färdigt mitt referat. Jag är uppbokad varje kväll resten av veckan så nu kommer jag få kämpa för att nå mitt träningsmål. Trist, det får mig att tappa sugen liten. Behöver jag säga att jag ser ut som Rudolf?

Referat

Jag ska skriva ett referat på en artikel om särskrivningar. Behöver jag säga att jag hellre surfar runt? Är sugen på godis, kaka, vad-som-helst-som-är-sött, och det brukar jag sällan vara. Tack och lov för det! Jag håller ut och väntar tills det är dags för fruktstund istället.

En helt vanlig dag

Jag vaknar upp och ser att det har snöat. Nu vill jag ha vår! Helst på en gång. Jag är less på mössa och vantar och att cykla på is.

Jag har varit vaken sedan 6.45 och legat i sängen och läst alla tidningar på nätet. Jag fastnade för artiklarna om att HD meddelat prövningstillstånd i mål mellan markägare och samer och det inleddes igår. Jag väntar med spänning tills domen är avgjord!

Jag ska ta mig mot nationen och plugga idag. Har basgruppsmöte kl 15 på Engelska parken och ikväll ska jag försöka gå och träna. Ett 75-minuters yogapass borde ju inte skada, för nu är jag i stort sett frisk igen tack vare Esbiritox och Echinacea. Egentligen ville jag köra Crosstraining, men det kanske är lika bra att ta det lite lugnare.

Dags att dra på sig kläder och smink.

Effektiviteten själv

Jag har varit rätt så effektiv idag, tänk om jag kunde vara det alla dagar! Seminarium, plugg, lunch, plugg, fika, plugg, Subwaymat till middag med Linn och Maria (ungefär 100 år sedan), möte med Ypsilon och sedan hem för lite städning. Jag har även försökt styra upp en av mina extrakurser i år - Akademiskt skrivande. Har inset att imorgon måste jag viga tid till första inlämningsuppgiften.

Jag gjorde ytterligare ett konstaterande idag - Folkrätten är absolut inte min grej. Om jag bara fick läsa om alla spännande rättsfall som handlar om krig och konflikter vore det väl en sak, men att blanda in juridik i det hela gör det bara avsmakligt.

Min kära mor fyller år idag, ett stort grattis på födelsedagen!

Söndag

Har haft en mysig söndag på hos Linn och Maria med varma mackor, godis och lite plugg. Till slut tog jag cykeln hem och sedan vidare mot Nina för mys i soffan och Solsidan. Det är ju ett underbart program!

Resterande tid av dagen har jag ägnat åt att bli frisk. Jag vägrar en långvarig förkylning!

Djäkneplugg

Nu gör jag mig redo för det traditionella söndagsplugget som återigen går av stapeln på Djäknegatan hos Linn och Maria. Jag har en massa att plugga, så det är bara att sätta igång. Först ett besök på Lutis så vi kan göra våra varma mackor och sedan går resten av dagen i pluggets tecken.

Surt

Här har jag gått och laddat hela veckan för Jejas spinning idag kl 11.15. Jag var i stort sett nykter igår för att jag skulle kunna gå på den (och för att jag ska dra ner på alkoholen så träningen ger något resultat). Då vaknar jag upp med ont i halsen idag. Så jag ligger här och är bitter. Har precis tryckt i mig Esbiritox och önskar att det onda försvann på en gång så att jag kunde gå. Åh, jag vill ju! Jag funderar till och med på att gå, bara för att jag är så laddad, men jag vet att det inte är smart... 

Det här blir den sämsta träningsveckan hittills som har stått i sjukans tecken. Jag får ta nya tag till veckan! Jag kan glädjas med att jag i varje fall har samlat ihop 2 träningspass.

Romeo och Julia

Mitt tips, se den! Den är rätt dyr, men den är värd varenda krona. Vi satt så långt fram att Måns kunde spotta på mig om han hade velat. Nackdelen med att sitta så långt fram var att man inte riktigt kunde ta in allt om det hände mycket på scenen, men annars var det en bra sittplats! En väldigt bra musikal som ni borde se. Jag är väldigt nöjd! Världen är förresten liten eftersom vi träffade Andréa och Jimmi på musikalen. Jag och Andréa träffades första gången på Emelies möhippa i våras och sedan på bröllopet.

Kvällen började med middag på Fyra Knop, en liten promenad på Söder (som jag för övrigt älskar. Där, eller i Gamla stan ska jag köpa lägenhet!), musikal och sedan åkte vi hem och jag slocknade i sängen på en gång efter ungefär 7 minuters På Spåret-tittande.

Idag åkte jag rätt tidigt tillbaka till Uppsala. Påmindes än en gång över hur jobbigt det är att pendla med tunga grejer, virrade bort mig i Stockholms innerstad och hann precis med tåget. Lördagsfika med Bullen och Camilla som inte fick särskilt många plus och sedan en sväng på stan där jag inhandlade två par örhängen. Det jag skulle köpa var strumpbyxor till kvällens kärleksmiddag med Skvadern, men de hänger fortfarande kvar på Lindex. Typiskt att jag lyckades glömma bort det.

Nu ska jag piffa till mig och sedan ta mig till Elin för lite fördrink inför kvällen.

Mysfredag

Det blev en bra start på morgonen när jag vaknade fem i 8 och började kvart över. Jag var på Gamla Torget tio över, vilket måste vara ett rekord!

Jag har åkt fram och tillbaka och är hemma för tredje gången idag. Morgonen har bestått i PM-info (som om vi aldrig skrivit PM tidigare?) och biblioteksundervisning. Nu ska jag packa ihop och sedan ta mig mot stan för lunch med Ida på Cupido. Efter det basgruppsmöte och sedan tar jag första bästa tåg mot Stockholm - mot min kalender som är saknad! Ikväll ska vi, jag och Julle och inte min kalender, äta middag någonstans på Söder och sedan gå på Romeo & Julia-musikalen på Göta Lejon. Hur mysigt blir inte det?

Bra dag

Jag har haft en bra dag med seminarium, en hel pluggdag med Cami på Eko, ett yogapass och sedan kom Julle efter en obefintlig övertalning. Vi har sett tv, myst, druckit vin och nu är det läggdags. Jag försöker introducera honom i min musiksmak, men det går sådär. Vi möts halvvägs istället där Damn! passar rätt bra.

Från och med nu lovar jag mig själv att träna 3 konditionspass i veckan samt minst ett yogapass utöver det (förutom om jag är sjuk så klart). Jag ska bli en yogabitch!

Den här dagen har alltså varit bra. Då kan jag säga att jag väntar med spänning på morgondagen som kommer slå denna med hästlängder!

Damn!

Jag har äran att subscriba Linns playlist Part A och där hittade jag denna låt. Jag visste att jag kände igen den, men kunde inte sätta fingret på var. I slutet av låten kom jag på det. Alex hade sett dem på Nyhetsmorgon och spelade den när vi (han) lagade mat ihop för någon vecka sedan.

Här kommer den. Lyssna, jag gillar den!


Mat

Varför ska allt vara så mycket billigare ju större förpackningen är eller ju fler saker som innehåller däri? Jag förstår poängen vilket leder till merköp, men det blir ju dyrt när man lever ensam. Okej, nu lever jag ju inte ensam i just den bemärkelsen, men ni förstår. Allt är gjort för att man ska bo tillsammans med någon. Mitt bröd hinner mögla innan jag ätit upp det och en mjölkliter hinner nästan surna. En ost är inte på tal om och färsk sallad funkar inte heller. I så fall skulle jag vara tvungen att leva på sallad bokstavligen talat.

Och kylskåpsteorin köper jag inte heller - att det blir billigare om man är två. Så fort jag och Julle är tillsammans lagar vi ju god mat, som inte är särskilt billig. Nej, mat är dyrt har jag insett. Fast jag har ett väldigt billigt matkonto ändå om jag tänker på kvinnan som fått en värdekupong från ICA på 150:-. Det innebär att hon handlat mat för nära 15 000 en månad. Det var efter jul, men ändå. Jag fick spader.

Folkrätt

Idag känns det bättre, fast jag var lite hängig i morse. Tack och lov är jag sällan sjuk flera dagar i rad. Jag har precis avverkat en fyra timmar lång föreläsning i folkrätt. Det verkar inte ett dugg intressant faktiskt, men bara 4 seminarier på kursen behandlar det så det går nog vägen.

Har fått i mig mat nu och ska vila lite innan det är dags för basgruppsmöte kl 15 och kl 18 ska Ypsilon samlas för traditionsfika för nya nyfikna studenter. Jag sitter ju kvar som Yoda (rådgivare, gammal och vis) i ett år efter mitt ordförandeskap.

Jag ger er mitt bästa mattips - laxfiléer + mosad fetaost + hackade soltorkade tomater + crème fraiche paprika/chili. Blandas. Salt + citronpeppar på laxen och bred över laxen. In i ugnen i 15-20 min i 200 grader. Servera med quinoa och gröna ärter. Lättlagat och gott!

Soffläge

Jag har legat i soffan hela dagen, förutom när jag tog mig en promenad till Stipendiekansliet och lämnade in min ridstipendieansökan. Sedan handlade jag lite och när jag kom hem var jag helt slut. Har sovit, försökt laga lite mat och sett Sofias änglar. Ett bra program!

Nu måste jag sova, har dragit ut på det alldeles för länge. Imorgon är jag frisk igen!

Läsvärt

Läs detta. Personligen tycker jag att det är en väldigt bra kortsiktig lösning!

Sjukling

Jag är sjuk igen. Jag började må illa efter träningen igår och sedan var det kört. Halva natten har jag kramat toalettstolen. Jag har varken tid eller lust, men det är svårt att göra något åt det. Det börjar i varje fall kännas lite bättre, men jag stod över dagens seminarium för säkerhetsskull.

Nu ska jag försöka få i mig lite mat och sedan göra ett försöka att plugga, liggandes i fosterställning. Usch. I värsta fall får det bli en pluggfri dag.

RSS 2.0