Tagga, tagga

Sådär ja, nu ska jag strax krypa i säng här på Parkgatan.

Kvällen har varit en aning kaosartad, men nu sitter jag snart med två skivor, en fullproppad med Lady GaGa och den andra med lite mixat, och dessa ska funka som resmusik/förfestmusik.

Morgondagen kommer bli grym! Först jobb från 9 fram till 13 och sedan hem och byta bil, hämta alkoholen på kylning, lasta in Johanna och sedan dra iväg möt Östersund. Var vi ska parkera bilen och tillbringa natten är oklart, men det löser sig när vi kommer fram. Detta kallar jag spontanitet för vi vet egentligen ingenting om morgondagen. Jag har nästan aldrig vart i Östersund så vi lär ju inte hitta vidare vållbra och vem tror ni får äran att köra i stan? Gissa en gång....

Jaja, en parkering hittar vi och sedan drar vi fram brassestolarna och bordet som Johanna har lovat att fixa så kan vi förfesta vid bilen tills vi drar vidare (till vart?). Det är ju just typiskt att massa ypsor ska vara i stan och jag har tappat bort alla nummer på mobilen. Typiskt, men det löööööser sej som Timbuktu skulle sagt...

Vi hade en diskussion Johanna och jag om var vi skulle göra oss i ordning inför kvällen. Jag föreslog en Statoil-toa och hon bara garvade. Jag vet att det kommer sluta med att vi står och sminkar oss ikapp på en mack, eller i backspegeln. Ousch, vilket snygg sminkning vi kommer ha imorgon!

Självklart kommer jag mms-blogga hela helgen! Det här får ni ju inte gå miste om ;-)

Nu ska jag tagga Storsjöyran i sömnen. God natt!

Snart helg

Sådär, nu är det snart kväll och läggdags. Okej, inte riktigt än men... Jag måste ju vara pigg imorgon kväll när det blir fest hela natten lång!

Biljetterna till Yran är köpta och betalda, alkoholen står på kylning (rosé och cider och lite öl skall drickas) och snart är bilen tankad. Klappat och klart med andra ord.

Nu ska jag slänga ihop lite packning inför morgondagens tripp på 30 mil enkelväg och sedan upp och hyra en film och tillbringa resten av kvällen och natten hos syrrans katter. Datorn hänger med dig så en ytterligare uppdatering kommer ikväll.

Imorgon blir det Lady GaGa för hela slanten! Mycket nice vill jag er lova!


TGIF

Gårkvällen spenderades ute i Lars och Deboras stuga. Jag kom dit för att lämna igen en bok jag lånat och kom hem med en ny. Som det ska vara, haha. Vi åt en massa gotta och hade det himla trevligt!

Nu sitter jag här och försöker sminka mig, äta frukost och blogga på samma gång. Jojo, går mycket bra! Därför avslutar jag nu och ska försöka fixa allt annat så jag kan vara på jobbet lagom tills jag börjar kl 9.30.

Ha en kanon fredag pinglor!

Lite music

 


 
Haha, sedan måste ni bara lyssna på denna!!! Den roligaste (kanske mest tragiska?) låten jag hört på länge!


Nice

Nu är jag hemma på lite lunch och återhämtning. Idag är en sån dag som springer iväg och jag slutar ju jobba snart (jojo, nästan i varje fall). Jag stormtrivs på jobbet och har det kanon. Kan det bli bättre? Solen lyser ju mellan molnen och då är det ju alldeles, alldeles underbart!

Nu ser det ut som det är totally bestämt att jag och Johanna får se Lady GaGa i helgen. Trevligt! Mycket... Då kan vi boka av det från vår att-göra-lista! Vi har ju lite (okej, en aningen för mycket kanske och den bara fylls på mer och mer) grejer på den... Jag ska blogga mer om den senare!

Nä, nu ska jag slappa lite och sedan återgå till jobbet. Hörs ikväll sötnosar!

Nöjd, nöjdare, nöjdast

Okej, inte för att jag vill vidarebefordraSvanens morgonfrilla, men det är inte det som är poängen. Utan poängen är att Ida ska bo i Uppsala i höst och nu är det ju som helt 100. Och det är jag mycket nöjd över!

Kommer bli kung, som vanligt! Och jag är happy, happy! Det känns tryggt...

Zombien

Jag känner mig som en zombie på morgnarna och detta är så ohållbart! Ikväll lovar jag mig själv att ligga i sängen kl 23 och sova strax där efter. Punkt. Det borde jag ju ändå klara av tycker jag och så slipper jag känna mig såhär när jag ska kliva upp.

Sitter och fikar nu och ska strax bege mig upp till Storuman för att jobba, Jag har varit ledig i två dagar så det känns rätt bra att jobba igen, fast det har känts ännu bättre att vara ledig. Men plikten kallar och det är rätt bra för jag blir ju så rastlös annars..

Nä, nu är det dags att börja bege sig så jag hinner till jobbet i tid! Vad kvällen sen ska bestå av är lite oklart, men det löser sig väl under dagen :-)


Den har återuppstått

Den överlevde! Telefonen alltså! I och för sig är ju allt borta från den också, så det kanske är därför den funkar som den ska. Inga kontakter eller sms så den är ganska empty nu. Så den får hänga med några månader till innan det blir dags för att skiljas åt.

Skulle egentligen se Saw IV hade jag tänkt, för jag tror inte jag har sett den, men jag blev så fast i telefonfixandet så jag missade början trots att Joel påminde mig ett antal gånger om att det började. Efter 20 minuter hade jag fixat allt och då kändes det inte som om det var värt att börja se en film, så jag skippade det. Så nu blir det sängen istället!

Nu ska jag pallra mig i säng, läsa lite och sedan släcka lampan. Jag jobbar ju imorgon!

God natt raringar!

Lady GaGa

Medan min kära telefon ska få sig en redig omgång (en uppdatering) så bjussar jag på lite mer musik.



Tänk att jag och Johanna nog ska åka och se henne i helgen. GRYMT!!

Give me your numbers

Sådär ja, min telefon är alldeles för jävla underbar för den har slarvat bort alla mina nummer. Jag är ju måttligt nöjd över det jag kan ju minst sagt säga.

Först min dator och sedan min mobil. Nu har jag inget Uppsaliensiskt kvar. Det är ju som om jag har raderat hela mitt första år på juristprogrammet. Jippie.... Jag hatar tekniken, men det borde ni ju veta vid det här laget.

Så raringar, skicka mig ett sms så jag kan lägga in er i min telefonbok igen.

Music

Igår lyssnade vi på denna låt i bilen till och från Gunnarn. Jag kan inte låta bli att gilla den... litegrann... Jag hittade den på Spotify i albumet Jumpstyle & Hardstyle 2009 och då låter det ju genast såååå modernt!


It's dead

Jag tror att min telefon är död. Jag har gjort några tappra återupplivningsförsök, men de verkar vara utan resultat. Imorgon ska jag åka en sväng förbi Yngvessons och hoppas att de kanske kan rädda den, annars blir det nog bränngropen för min kära kompanjon.
Peter funderade igår om jag hade kvar min telefon (han hade en likadan en gång i tiden) och jo klart jag hade kvar den och den ska jag ha tills den slutar fungera sa jag och jag hoppas att den gör det länge, sa jag. Just nu känner jag inte att jag har lust att lägga pengar på en ny, när denna bara haft en livslängd på 1,5 år. Men just nu ser det inte bättre ut, tror jag. 

Så, nu måste jag ju kika efter en ny telefon. Skulle jag ha testat en iPhone kanske? Om inte så blir det nog en ny Sony Ericsson, men i så fall vilken? Det finns ju ett hel uppsjö när det gäller modeller numer. Har någon något förslag?

StAnnapanna, vad har du för telefon och är du nöjd? Förutom den första lilla incidenten.. Jag kan ju inte ens messa och fråga!!!

Soliga dag

Jag har haft en kanon dag i solen och sedan en lunch inkluderat lite fika med några av mina härliga vänner. Lite skvaller och struntprat hann vi med och det gillas ju :-) Vilka fina vänner jag har ändå och det är jag tacksam över!

Annars har jag bara legat i solstolen och glassat. Läste ut I de lugnaste vatten och nu tar jag mig an nästa bok i bokhögen och det är ingen mindre än Dödergök av Katarina Wennstam. Spännande, tror jag!

Troligtvis blir det en prommis senare ikväll med Maria, men annars så hänger jag nog i fåtöljen resten av kvällen. Det är ju arbetsdag imorgon (och torsdag och det gillar vi) så det blir en lugnare kväll än gårdagen kanske och jag ska väl försöka ta mig i säng i någorlunda tid. Meeeen, det är ju svårt när det är sommar!!

Vet ni en sak? Jag är himla godissugen!


SOL

Vet ni hur underbart det är att vakna upp och inse att solen faktiskt skiner ute? Det är så länge sen så att jag faktiskt inte minns det och det är nästan ovant för ögonen (jojo, jag skojar inte!). Jag tog världens sovmorgon och nu ska jag strutta i bikinin och ut och lägga mig i solen tills det är dags för lunch med Jennie och Maria kl 13 på Akkan. Det ska ju tydligen bara vara fint väder idag så det är väl bäst att man passar på medan man kan! I skuggan är det dock bara 15 grader så det blir nog inte värmerekord i dag i varje fall.

Så nu går jag och Viveca Sten ut och solar! Njut av solen raringar, för det ska jag göra för jag är ju ledig idag med!


Äventyrskväll

En dag som inleddes med världens rastlöshet slutade i uppehåll och mys i Gunnarn. Mycket trevligt vill jag er lova. Ni skulle varit där! Jag och Peter bestämde oss för att hälsa på Johanna och jag lyckades kommunicera med henne och få henne att förstå att vi var på besök så fikat stod i princip dukat när vi kom dit, fastän jag aldrig yppat om att vi skulle komma. Tankeöverföring kanske? Efter att ha fikat ville vi åka på äventyr så vi for mot Bredseleforsen och grillade och åt varma mackor och drack saft och cola och hade det himla mysigt! På vägen därifrån stannade vi vid ett spökhus (jo, Johanna proppsade på att det spökade där och jag var inte sen på att hänga på att det gjorde det för jag tror ju på sånt, stenhårt!) men inga spöken dök upp.. En ragg i Gunnarn för att kika på lite hus och få en guidad tur om vem som bor vart och sedan var det dags att bege oss hemöver.

Nu sitter jag här och inser att jag borde inta sängen ganska omgående. Det är ju en dag imorgon med och då hoppas jag att vi slipper det eviga regnande. Det ser nästan ut som om vädergudarna är med oss imorgon!

God natt på er raringar!

Titta så mysigt vi har det!! Sånt

65fdb078636fea9ad67f81ec80052235.png

Titta så mysigt vi har det!! Sånt här borde vi göra oftare...


Eldmästarn!

0-3ae29cfba5ead93c6d244a0b75cdad01.png

Eldmästarn!


Jag, Johanna och Peter är vid Bred

3d0932a8f076eaa0aeeeb581b026da48.png

Jag, Johanna och Peter är vid Bredseleforsen och grillar och myser ihop. Underbart :-)


Balkonggolv

Ett sånt här golv till balkongen vill jag ha! Så nu är jag på jakt efter det. Det ska ju även godkännas av min plånbok så det får bli ett billigt alternativ. Rustas tycker jag inte alls var fint, utan jag vill ha smalare och fler bräder. Ja, ni förstår... Så om ni ser något som skulle kunna locka mig så vet ni var jag finns... Så det blir höstens stora inköp! Sedan ska ju mina möbler fräschas upp och där tar jag mamma till hjälp!

Sedan hoppas jag att hösten blir fin så jag kan sitta och dricka rosé på balkongen tillsammans med mina fina vänner. Det kallar jag underbart! 

Rastlös

Jag är så rastlös idag! Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på och det är så himla trist väder ute! Sådana här dagar hade jag ju lika gärna kunnat jobba istället. Har ju ändå inget bättre för mig, i varje fall inte som jag har orken att göra. Har pratat med folktandvården där jag blivit lovad en annan premiegrupp än den som stod på avtalet så nu ska jag få ett nytt avtal. Mycket nice! Så det kan jag i varje fall bocka av från dagens att-göra-lista.

Nej, jag vet inte alls vad jag ska ta och hitta på resten av dagen. Förslag mottages tacksamt!

Ledig

Gissa om det är skönt att vara ledig idag, trots att vädret är kasst. Jag säger nog det här varje år, men den här sommaren är den sämsta på flera år. Vi har  inte kunnat sitta på balkongen på hotellet och sippra drinkar en enda gång! Och det ser inte ut att bli bra väder i helgen heller...

Idag måste jag fixa allt som jag inte gjort än utan bara skjutit framför mig. CSN, Folktandvården, beställa soffan, betala räkningar och ja sånt där tråkigt ni vet. Dags att ta tag i det nu så kanske jag kan göra något roligare senare idag, som en promenad i ösregnet kanske? Jo, jo.. Jätte trevligt!!

Puss på er!

Måndagkväll

Vet ni hur skönt det känns att vara ledig imorgon? Väldigt, vill jag er lova. Sådana här dagar är det ju riktigt lyxigt att bara jobba 75%!

Kvällen har bestått i Beck-tittande varvat med lite läsning. Just nu håller jag på med Viveca Stens I de lugnaste vatten och jag har hört att den är bra. Annars har jag inte sysslat med så mycket spännande ikväll som är värt att nämna faktiskt, utan större delen av kvällen har jag tillbringat i fåtöljen med filten. Skönt!

Så nu tror jag att jag ger upp för denna dag och kryper i säng. Det är ju en dag imorgon med, en ledig sådan! God natt!


Gotland

Jag är så himla sugen på att bo på Gotland. Jag vet inte riktigt vad det beror på faktiskt, men kanske beror det på två anledningar. Den första är att jag har avverkat Mari Jungstedts böcker Den mörka ängeln och Den dubbla tystnaden i helgen och den andra är att jag och bästa Jennie planerar att åka dit i höst och festa järnet (jojo, det tänker vi!). Sedan ska vi utforska ön tillsammans.. Men det känns ju väldigt skumt att jag känner värsta suget efter Gotland bara på grund av detta? Jag har ju bara varit på Gotland en gång och då var jag mini-liten och minns inte så mycket alls faktiskt så det skulle vara kul att åka dit på semester, som jag och Jennie ska göra i höst!

Jag hoppas i varje fall att det finns jobb jag kan söka där när jag är färdig jurist om några år för då drar jag på en gång, tveklöst! Om jag har samma längtan efter Gotland då som nu vill säga... Men just nu tycker jag att det skulle vara supermysigt!

Jobbarmåndag

Ny vecka, nya tag. Jobbar idag och är nu hemma på lunch en sväng. Ska slöa lite i soffan innan det är dags att åka upp igen och jobba lite till innan det blir tid för stängning. Kvällen är oklar ännu, men jag skulle ha tagit mig ut på en promenad i detta regnväder. Bara att bylsa på sig regnkläderna och vi kan ju hoppas att jag är lika hurtig när jag slutat jobba!

Tänk det är snart augusti! Helt sjukt vad tiden går fort. På fredag är det prick en månad innan skolan börjar igen, på både gott och ont.

Nej, lite slöar-time nu för jag börjar om en halvtimma igen...

Homie

Nu är jag hemma igen. Har haft en himla bra helg fastän den var på tok för kort och tiden gick alldeles för fort. Men det är ju det den gör när man har roligt.

Kvällen ska jag tillbringa i soffan för något annat orkar jag inte med. Man blir ju lite lätt deppad av att komma hem till detta väder. Och vad passar bättre än en filmkväll då? 

Väldigt spännande inlägg och jag är sjukt hemlighetsfull, jag vet, men det är så det ska vara i dessa tider...


Helg

Det är inte klokt för regnet står som spön i backen idag! Jag gruvar mig för att försöka ta mig ut till bilen och åka upp till Storuman. Det är bara 13 grader och jag antar att det inte känns speciellt skönt ute.
 
Håller på att packa det sista och ska snart göra mig i ordning inför jobbet. Börjar 9.30 idag och ska sluta strax efter 14 för då hoppas jag på bussen och beger mig neröver. Kommer bli mycket trevligt vill jag er lova.

Någon expressbloggare kommer jag inte vara eftersom datorn stannar hemma, men mms-blogga har jag ju gjort förr så vet vem, ni kan får följa med på min lilla helg.... Nu när jag tänker efter måste jag ringa 3 i veckan och försöka få till mitt mobila bredband som har gett upp totalt och det måste ju vara fixat tills jag åker ner till Uppsala för jag utan internet är ju som ingen bra kombination.. Det är till och med bevisat!

Dags att röra på mig. Ha en kanon helg raringar, för det ska jag ha!

PUSS!

Bestämt

Har haft en kanondag idag och mycket på grund av lunchen! Blev bjuden av bästa exsvärmora och vi surrade i hela 2 timmar konstant tills vi insåg att det var nog dags att röra på oss. Det var riktigt trevligt och vi lovade att vi skulle ses igen innan jag åker ner igen. Vi surrade om det mesta och jag tycker det var välbehövligt! Vi tycker ju så mycket om varandra, jag och Eva... :-)

Annars har jag ju som sagt ordnat soffa och nu har jag bestämt tyg. Orkar inte vela mer, för det är ändå ingen idé. Annars har jag varit hos katterna, packat lite (jojo, jag åker bort imorgon!) och grejat på med det ena och det andra.

Nu funderar jag på sängen. Jobbar ju imorgon och jag måste ju vara pigg och fräsch. Så god natt på er!

Beslutsångest

Idag var jag och pappa och kikade på soffan här på RA:s igen. Jag har sån beslutsångest, men det är ju inget ovanligt när man heter Lina Sundström. Det var ju ett tag sedan jag bestämde mig för vilket soffa, men sedan fick jag ju reda på att tyget jag lyckats besluta mig för hade utgått.

Jag tänkte lägga upp en bild så hade ni fått hjälpa mig att bestämma, men telefonen strular idag och vägrar låta Bluetooth funka, så jag tänkte mms:a in bilden. Men det blir inget av det för det gjorde inte tygen rättvisa och jag vill ju inte lura era ögon till något annat än verkligheten så jag får gå på magkänslan denna gång. Jag har ju faktiskt nästan bestämt mig, för egentligen finns det bara ett alternativ.

Usch, vad jag hatar beslutsångest och speciellt eftersom jag måste ha valt tills imorgon. Eller måste och måste, men det skulle ju vara bra om vi fick göra den där beställningen någon gång så jag får min soffa.

Jag ska med andra ord sova på saken, som man säger!


Min lediga dag

Jag tog mig en sovmorgon och nu sitter jag här och tittar ut och ser att det är trist väder och tendens till regn. Med andra ord kan jag ju med gott samvete hålla mig inomhus idag..

Vad jag ska hitta på idag är lite oklart, men kl 13 ska jag äta lunch med min exsvärmor (ja, jag vet inte vad jag ska kalla henne egentligen, men ni förstår vad jag menar) på Akkan och sedan är dagen helt fri. Lite tvättande borde jag hinna med tycker jag och sedan måste jag fixa lite grejer, typ CSN och min Folktandvårdsförsäkring och lite annat smått och gott. Så det ska jag sysselsätta mig med idag, sedan slinker det nog in något annat också..


Snack

Även denna kväll har jag lyckats fördriva utan större svårigheter. Häng i soffan och sedan åkte jag upp till Jennie efter hon slutat för att surra om allt mellan himmel och jord. Mycket nice vill jag lova! Nu så här i efterhand önskar vi att vi hade varit lite mer spontana som när vi drog till Skellefte över dagen. Men nu ska vi finna vår spontanitet igen och göra resten av sommaren grym! Vi har hunnit med en massa skvaller och det tackar jag ju inte nej till ;-) I och för sig var det nog jag som stod för det mesta skvallret när jag tänker efter..

I varje fall fick jag se deras nyrenoverade toalett och den var sjukt snygg! Ni skulle sett före- och efterbilder, så skulle ni förstå vad jag menade. Nice...

Nu tänker jag krypa i säng och sova gott hela natten och vakna utvilad och pigg imorgon för jag är ledig och kan sova hur länge jag vill (eller nästan i varje fall).

God natt på er!

Onsdag

Det är ju lill-lördag idag och det borde ju firas. Jag är i varje fall ledig imorgon och det känns skönt. Jag hoppas på sol, men då tror jag att jag hoppas på för mycket.

Vad kvällen ska bestå i är lite oklart, men det blev ingen sväng till Jennie igår, så det ska bli ikväll istället när hon slutat. Jag ska till katterna en sväng i varje fall och sedan ska jag tvätta lite kläder för det börjar vara ont om det på den fronten! Annars blir det nog inte många knop ikväll om jag känner mig själv rätt. Nej, en vacker dag ska jag med bli hurtig... Men den vackra dagen är inte idag för så himla nice väder är det inte ute.

Och förresten så har jag ju nästan helg nu, om jag bortser från 4,5 timmars jobb på fredag. Det kallar jag underbart :-)

Tjing raringar!


Lunch

Nu är jag hemma på lunch men ska snart upp på jobbet igen.. Sista långa dagen innan måndag (ledig imorgon, ledig i helgen och kortdag på fredag) så det känns lite lyxigt. Jag har ju nästan helg ikväll ju! Underbart!

Det var kallt imorse men nu börjar det närma sig upp emot 20 grader. Givet, när jag jobbar! Mulet (och regn) imorgon och resten av helgen är ju ingen fråga, utan svar på vad det ska bli för väder. Nej, sommaren 2006 - det var tider det!

Dags att pallra sig uppåt mot Storuman igen..

Beck-kväll

Jag har blivit inbjuden till en liten Beck-kväll och jag som var på väg i säng. Men man kan ju inte missa gamla Beck-filmer med en annan Beckfantast.

Jag försöker förtränga att jag jobbar imorgon, men det ligger i bakhuvudet och klämtar. Haha, men det är bara sommar en gång och det är inte ofta jag blir inbjuden på det här viset.

Dags att kila så filmen kan starta någon gång. God natt raringar så hörs vi imorgon!


Spelberoende

Haha, jag blir lätt beroende av saker och ting (förutom att träna då kanske) och nu är jag fast i Guitar Hero. Jag spelar denna låt jämt, jämt, jämt och jag inbillar mig att jag blir bättre och bättre. Det är sjukt kul, men jag är ju egentligen inte världens största rockfantast och jag tycker det är svårt att spela låtar som jag inte riktigt känner igen, men den här funkar (och cirka 5 låtar till) och jag gillar ju The Killers i smyg...
 


Men jag är i varje fall fast och jag kommer nöta sönder gitarren, tror jag. Tur det är ett snällsamt spelberoende..

Alain Clark - Father and friend

Jag bjussar på en happylåt nu medan jag är hemma på lunch. Man kan inte bli annat än glad av den när man hör den spelas på radion! Jojo, P4 kan visst spela musik! Och jag känner att det är en låt som jag inte kommer kunna spela sönder så nu går den typ på repeat all the time på mit spellista..




Nu ska jag snart åka upp och återgå till jobbet. Och jag har kommit på vad det är jag mer ska göra ikväll. Ett Skelleftenummer hade ringt mig igårkväll så ikväll ska jag ringa upp och surra omkull henne :-)


Morningtime

Jag önskar att jag var ungefär piggast i världen, men icket. Ändå sitter jag här och trugar i mig lite frukost och ska snart pallra mig iväg till jobbet.. Jo, jo så är det. Jag börjar en hel timma tidigare än vanligt idag!

Det är ju något jag ska göra ikväll som jag inte riktigt kommer ihåg vad det är... Ska i varje fall träffa Jennie för vi har inte setts på flera veckor.. Sedan ska jag iväg och mata Elins katter, och spela lite Guitar Hero på det... Därefter blir det nog sängen ganska omgående. Nej, jag måste försöka vända på dygnet på något sätt för det här är ohållbart! 

Dags att slänga i lite järn i elden så det händer något här! Vi hörs ikväll darlings!

Är det ingen som ska till Umeå på fredag eftermiddag som jag kan få lifta med???!

Kärlek

Gissa om det värmer i Uppsalahjärtat när jag ser denna bild. Nina och Nina, ni borde också känna igen er! Det är i varje fall ungefär där jag och Nordini brukar skiljas åt om nätterna.

Efter jobbet blev det hem för att byta om och äta lite och sedan åkte jag iväg hem till Sandra. Hon bor ju i hus numer och det är jättemysigt!! Kul att ses och prata en stund.. Så nu har vi bokat in en lunch framöver..

Bästa Johanna messar och frågar om jag vill se Lady GaGa. Hallå är det en fråga? Klart jag vill!!! Så den 1/8 kl 13.20 brassar vi iväg mot Storsjöyran för att avnjuta Amy McDonald, Lady GaGa och sedan vår älskade Timbuktu om vi hinner se honom?! Lady GaGa spelar 00.45 och Timbukken kl 01.15. Dålig tycker vi som är stora fan av bägge och är det någon som kan Timbuktus låtar bättre än jag och Johanna så säg! Hur vi ska lösa boendet är en annan femma. Jag föreslog att vi skulle öva på tältningen så vi hade det klart när vi var uppe i fjället två veckor senare men hon tyckte vi hellre skulle få lite spänning på fjället så min idé blev ratad ganska omgående.

Nu ska jag krypa i säng omgående. Jag börjar faktiskt 8 imorgon! Annars brukar jag ju börja 9, men imorgon ska det packas upp varor. God natt darlings!

Hemma på lunch

Jag jobbar och står i idag och nu är jag hemma på lunch. Eftersom jag och pappa blev bjudna på middag igår behövde jag ju inte laga mat vilket innebar att jag inte hade någon mat att ta med till jobbet så det var bara snällt att pallra sig hem. Det blir mjukbrödmackor till lunch. Jo, alldeles jätte gott och det håller jag mig på hela dagen. Jojo.

Maria hörde av sig från Uppis och säger att min toa inte spolar. Jag har ju sensor (väldigt hygienvänligt!!! Aldrig mer något trycka på en knapp eller dra i en spake) på min toa och jag vet att den är lite kinkig, men tydligen hade de viftat på både låga och höga höjder och den har inte spolat. Hon får därmed äran att byta batteri, något som inte ens jag har provat mig på och tur är väl det för ni vet ju hur teknisk jag är!!! Jag guidade henne till bruksanvisningen så vi skulle höras ikväll så jag får höra om de kan använda min väldigt avancerade toalett. Och det hoppas jag för hur jobbigt blir det inte annars för dem?

Nu ska jag käka mina mackor och sedan pallra mig tillbaka till jobbet. Ikväll ska jag till Sandra på en fika! Mycket trevligt vil jag er lova..

Tjing för nu!

God natt

Nej, nu ska jag pallra mig i säng. Kroppen är inte på topp idag och blodtrycket är lägre än Glocalnet. Så nu blir det genast sömn så jag orkar med morgondagens jobb. Jag har en känsla av att jag kommer vara sjukt trött och slut på imorgon efter jobbet!

Lillebror kom hem från Åsele ikväll och han har inhandlat 3 påsar mjukbröd. Tyvärr blev det inte det samiska brödet, men det här är nog nääästan lika gott. Han hade sett Tomas Di Leva där också och tydligen var han lika skum i verkligheten som han verkar vara. Haha...

Lite läsning och sedan sömn nu. God natt på er!

A bad day

Jag mår som jag förtjänar idag kort sagt. Hur det kunde bli såhär är oklart, men jag hade i varje fall himla kul!

Hela dagen har jag legat i soffan och kikat på tv. Var en sväng till Gunnarn för att hämta bilen och lämna Johanna och väl där blev vi bjudna på rester sedan gårdagen. Smaskens! Jag och Johanna har bestämt att vi ska fjällvandra den 15:e augusti så nu ska vi börja ragga tält, skor, triangakök eller vad det nu heter och lite annat smått och gott. Kommer bli mycket nice! Då ska vi göra Syterskalet osäkert! Spännande... :-)



Nej, nu intar jag soffläge igen innan det blir dags för duschen och sedan soffläge tills det blir sängdags.

Att cykla isande kyla (jag lovar d

71d89cd66d1fb4fc2abc37bb74fd2409.png

Att cykla isande kyla (jag lovar att det är minusgrader, fingrarna är stela och jag cyklar fort) är ingen hit! Jag längtar hem till sängen som känns oändligt långt bort! Men tur att jag lyckades lirka åt mig en cykel i varje fall..


Jag och Johanna i morgontimmen!

0-35540a89d6a304c358ade73480025a39.png

Jag och Johanna i morgontimmen!


Vi har hur trevligt som helst på p

-a169847a69a44cc9ee885166e24a126.png

Vi har hur trevligt som helst på på efterfesten!


Fest i Gunnarn med pinglan!

116c2397700e74f765e70a2212020bbc.png

Fest i Gunnarn med pinglan!


Ett litet party i Gunnarn

Jag avverkade mina timmar på jobbet och sedan åkte jag upp till Maria och vi surrade en stund och jag lämnade det viktigaste av allt - mina lägenhetsnycklar. Nu är jag hemma och ska hoppa in i duschen och svira om till något med festligt. Jag och pappa ska till Gunnarn på middag och fest ikväll. Kommer bli mycket nice eftersom jag vet att några av mina pinglor är där ikväll! Sedan att vi är 200 personer som ska tillbringa kvällen ihop gör ju inte saken sämre. Gött!

Dags att lägga på en rem nu om jag ska hinna med allt! Jag brukar ju förbruka cirka två timmar innan fest och nu har jag två timmar på mig innan middagen börjar i Gunnarn som ligger 3 mil utanför Storuman. Haha, missplanering redan från första stund men det är inget ovanligt om man heter Lina Sundström.

Det ser i varje fall ut att bli fint väder imorgon!!


Jobbarlördag

Jag ska strax göra mig i ordning för lite jobb, men först lite bloggande och frukost här vid sidan av. Det är tydligen 20 grader varmt ute och jag jobbar. Givet! Det ser ut att blåsa lite grann så jag får väl gotta mig i det istället.

Jobbar till efter ett och sedan ska jag iväg till Maria för att lämna av min roman. Sedan ska jag en sväng förbi ÅM och säga hej hade jag tänkt.

Nej, nu måste jag kila! Puss hörrni!

Lugn fredagkväll

Fredagskvällen har varit lugn och skön. Jag har bara hängt här hemma. Sett lite friidrott, läst lite och bara tagit det lugnt med andra ord. Sedan har jag skrivit en "bruksanvisning" i form av en roman till Maria och hennes prinsessor som ska vållgästa Uppsala och min lägenhet till veckan. Spännande! Jag hade ju så gärna velat vara där när de var där, men nu ska jag vara hemma och knega istället så jag har lite att leva på till hösten. Jag har skrivit fint och utförligt så nu hoppas jag att de kan laga mat på gasspisen, se på tv på projektorn och kunna ändra till dvd och duscha med radion påslagen ;-)

Nu ska jag ta och krypa i säng. Jag orkar inte vara upp längre och jag jobbar ju imorgon så jag kan ju göra ett försök till att somna innan 00, fast det har jag inte gjort på evigheter! Minns inte sist, men nu gör jag ett försök för faktiskt så känns ju ögonlocken rätt tunga om jag känner efter och jag orkar inte hänga framför tvn längre.

Sängen nästa tillsammans med Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen. Jag har lovat Maria att hon ska få ta med sig den till Uppis och jag har 200 sidor kvar så det är bäst jag ligger i om jag ska hinna läsa ut den innan de åker...

God natt raringar!


Here I am

Det var så himla härligt att vara i stugan! Kom upp på onsdagkväll och maten stod på bordet och väntade på mig. Resten av kvällen tillbringade jag i soffan med Skumtimmen och mamma, Reidar, morfar och mormor runtomkring mig. Vi satt i soffan och fikade och myste.

Igår bakade jag bullar med mormor, försökte lösa korsord (jag är inte så bra som jag tror att jag är), gick en promenad med Goj och bara myste i stugan. Det blev våfflor till middag. Smaskens! Sedan satt vi i soffan och kikade på tv resten av kvällen. Vi avverkade Sommar med Ernst, Oskyldigt dömd, Nyheterna, 24 och allra sist Harper's Island och nu när jag tänker efter hann vi nog med Mordkommissionen också. Vi sipprade rosé och surrade om allt mellan himmel och jord. Underbart och jag var ungefär världens gladaste (tack vare många saker).

Idag har jag jobbat skiten ur mig och nu orkar jag inte röra mig många meter. Det blev inte direkt tidiga kvällar uppe i stugan så jag är rätt trött. Nej, något avancerat blir det inte ikväll. Det är ju en dag imorgon med och jag jobbar som alla andra lördagar. Jag är ledig endast en lördag och det är nästa helg och jag försöker göra något kul av den helgen. Återstår att se om jag lyckas... Men det är lite secret än så länge på grund av en hel del olika anledningar så att skriva om det för alla mina (o)kända läsare är nog ingen hit. Ha, nu blev ni allt nyfiken men jag lovar att det är något bra (hoppas jag)!!!
 
Nej, soffan nästa!


Bilden gör inte verkligheten rättv

0-71bc2701eb031410dddad5161fd0a288.png

Bilden gör inte verkligheten rättvis, men det är fint ute i natt. Nu är jag i det högra huset som man kan skymta rakt fram på bilden som jag bloggade om i måndags. God natt!


Stugan

En liten snabb uppdatering innan jag åker upp till stugan igen. Måste ju passa på medan mamma och Reidar är kvar där uppe.

Har jobbat hele dagen lång och nu ska jag bara packa ihop och sedan byta bil och påbörja de 5 milen rakt ut i skogen. Väl framme hoppas jag att det står lite mat på bordet åt mig för jag är redan vrålhungrig!! Jag kommer stanna där tills på fredag morgon för jag börjar inte förrän 9.30 så det passar ju perfekt att sova en natt till där. Så imorgon hoppas jag på fint väder (jojo, som om det skulle vara det när jag är ledig) och sedan ska jag väl hjälpa mamma med att måla lite fönster, läsa en bok och bli bjuden på mormors gofika. Sedan ska jag och morfar åka båt har jag tänkt, för det vill jag! Och självklart blir det en massa mys med katterna...

Ha de så bra så länge så hörs vi på fredag kväll! Puss på er!


Morgonprommis

Jag lyckades pallra mig upp i morse för att åka upp till Storuman och ta en promenad med Jannike. Riktigt trevligt o ch nu är jag igång för dagen!

Har just ätit frukost och nu ska jag göra mig i ordning för lite jobb. Efter jobbet åker jag upp till Grannäs och stannar där tills fredagmorgon. Det gäller ju att passa på för så ofta är jag ju inte där, så då åker jag upp över min lediga dag imorgon. Passar perfekt!

Solen skiner idag och jag hoppas vädret börjar vända. Nu är jag less på mulet väder och regn!

Nej, nu har jag inte tid med det här något mer.. Ha en bra dag raringar!


Dåligt filmtittande

Det var en jobbdag idag så jag har tillbringat i stort sett hela dagen på Systemet. När jag kom hem stod maten på bordet och det är ju aldrig fel att maten är serverad! Så det var bara att äta och sedan slöa i soffan. Elin kom förbi och vi åkte upp för att hyra en film. Eftersom jag inte är världens actionfan och pappa inget rysarfan, som jag är, blev det en thriller som hette The Midnight Meat Train. Det visade sig senare att den inte alls var en thriller utan jag skulle vilja kategorisera den som rysare och den var ingen höjdare utan bara vidrig så se den inte! Jag skulle ha haft någon att hålla i handen för den var äcklig! Den var alldeles för rå för min smak och dålig story rakt igenom..

Annars har det inte hänt något annat spännande idag faktiskt. Ska väl krypa i säng snarast möjligt och läsa lite. Läser just nu Skumtimmen av Johan Theorin. Spännande, spännande..

Imorgon ska jag och Jannike gå på morgonprommis ihop. Kl 7 ska jag befinna mig på hemma hos henne. Det behövs gott folk.. Så det är nog bäst jag kryper till sängs snart.

God natt på er!


Hemma

Nu är jag hemma i Stensele igen efter två mysiga dagar i stugan. Vi har umgåtts, ätit mat, fikat, ätit ännu mer mat, sett tv, fikat, varit och fixat lite i renoveringsobjektet, läst lite, mysat med katterna... etc.. Riktigt mysigt med andra ord! Jag fick i varje fall tjälknöl igår av mormor och det var suuupergott! Mums!

Nu har jag tänkt sluta mina gröna för jag jobbar imorgon och måste ju vara pigg och fräsch! Vi hörs imorgon...

Jag är ute på en promenad i Grannä

5d528bbcb8f77918614bfeddc8cee9b1.png

Jag är ute på en promenad i Grannäs..


Ett sånt här överkast vill jag ha

0-1ee785fc5a2f9b22444c3991b73e5a3f.png

Ett sånt här överkast vill jag ha till min säng.. Läckert!


På väg till stugan.. Jag fyndade i

0-59eb32a80f697e3d1703be4100c6a081.png

På väg till stugan.. Jag fyndade inget på auktionen i Långsjöby, men jag hade det himla trevligt! Mkt folk och solen kikade fram emellanåt. Nu tänker jag mysa i stugan :-)


Helg

Här kommer en snabb uppdatering om vad jag har för mig... Igår åkte jag, Fanny och pappa på loppis i både Grundfors och Åskilje och fyndade lite. Bild på mina fynd kommer framöver. Fanny fyndade nog mest som köpte ett halsband som visade sig vara i 18 karats guld för 10 kr. Det kallar jag fynd!

På kvällen kom Elin hit och vi åt middag ihop och hade sedan världens trevligaste familjekväll. Så himla mysigt!! Vi satt uppe länge och surrade om allt och inget.

Nu är vi nyvaken och ska iväg på auktion i Långsjöby. Sedan kommer Elin och hämtar upp mig där och då åker vi upp till stugan för att umgås lite med mamma, Reidar, mormor och morfar. Stannar nog till måndagkväll eller tisdagmorgon när jag börjar jobba igen. Så ser mina planer ut och jag mms-bloggar väl under tiden.

Ha det så himla bra raringar!


Såhär engagerad var jag vid mammas

0-194a27b206893e9dd5464f15904aeab2.png

Såhär engagerad var jag vid mammas och pappas bröllop -89.. Engagerad som aldrig förr!


Jobbarlördag

Jag är uppe med tuppen, eller nästan i varje fall, och det beror på att jag ska iväg och jobba idag. Vi har ju bara öppet i 3 timmar så det är ju egentligen ingenting!

När jag har jobbat klart är jag och Fanny sugna på att åka till en loppis i Grundfors, men vi får se hur det blir med den saken. Man brukar ju alltid kunna fynda något, så vi får väl se hur sugna vi är när jag kommit hem.. Vad vi ska utfylla resten av dagen med vet vi inte ännu, men det är ju Fannys sista dag här hemma så det blir nog inget vållavancerat..

Nä, nu är det dags för mig att göra mig i ordning för att sedan göra rätt för mig i några timmar. Ha de så bra så länge!

Mys med familjen

Jajemän, ikväll har vi haft en riktig myskväll. Först middag på hotellet och jag åt supergod mat. Bild finns nedan. Desto värre har jag märkt att inte hela bilden läggs in när man mms-bloggar, utan en bit från den högra sidan försvinner Någon som också har samma problem?

Sedan har vi tillbringat kvällen framför tvn. Det blev ännu en Wallander, denna gång Skulden. Inte alls lika bra som den förra Wallander som vi såg, men den funkade att kika på. Elin och Joel var inte så imponerade, men jag tyckte ändå den var helt okej, med ett oförutsägbart slut! Medan vi kikade på filmen mumsade vi Fannys kladdkaka. Eller vi övriga gjorde kladdkakan medan Fanny gjorde den tillhörande smeten som man ska bre över för maxad effekt! Gottgottigottgott!

Nu är klockan mycket, speciellt eftersom jag jobbar imorgon. Just nu för stunden känns det lite motigt faktiskt, men det är ju mestadels för att det egentligen är helg. Men jag ska inte klaga, inte alls. De finns alltid de som har det värre och jag har ju ändå världens bästa sommarjobb! Det är bara för att jag är så morgontrött och är världens nattuggla numer. Ingen bra kombination..

Jag har fått ett erbjudande om att tjäna lättförtjänta pengar som klirrar gott. Min börs skriker finanskris så jag tackade ja omgående, utan att ens veta riktigt vad det innebär, men jag har ju gjort det förr så jag grejjar nog det denna gång med.

Vi har snackat lite spöken ikväll.. Spooky.. Och ni som hängt med ett tag vet att jag tror stenhårt på sånt! Det allra senaste är riktigt läskigt och jag hoppas jag slipper bli utsatt för det, men än så länge har jag ju klarat mig så vad säger att jag inte skulle göra det fortsättningsvis?

Det märks att det börjar gå mot mörkare tider. Det är skumt ute och gatlyktorna är tända. Ge mig ljus så jag blir pigg och glad igen, eller i varje fall att alla dessa stora, tjocka moln drar undan för då blir det ju genast mycket ljusare. Jag vill inte ha mörker redan..

Nu måste jag krypa i säng. God natt på er raringar!

Smörstekt reninnanlår med blandsva

185c2cfa9f5d519ccc27baa30d7f8bf9.png

Smörstekt reninnanlår med blandsvamp-, potatis- och wbpaj, sky och stekt sidfläsk. Smaskens :-). Till förrätt blev det hembakat vitlöksbröd..


Hotelletmiddag

Jajemän, pappa ska allt bjuda oss på middag på hottan ikväll. Mycket nice säger jag! Så nu har jag duschat, sminkat mig och ska bara fixa håret och sedan är jag redo för en storslagen middag! När jag väl är där kanske jag till och med lyckas tigga till mig en Rosa Pantern eller en lakritsshots. Det skulle ju vara ljuuuuvligt!

Vad jag ska välja för smarrigt från deras meny återstår att se, men drickat är enklare att välja. Ett glas rött, om jag inte tar RP:n till varmrätten. Så nu ska jag försöka komma ur det lilla problemet att inte jag ska köra ikväll.. Vadå, jag körde ju sist :-) 

Kortis

Tiden på jobbet gick kalasfort, men det berodde säkert på att jag jobbade så få timmar.. Nu är jag i varje fall hemma och Fanny försökte genast dra iväg mig på en promenad men i det här spöregnet vägrar jag vistas ute! Det är nog jobbigt att gå in och ut till bilen och bli sjöblöt.. Nej, ge mig lite sol och värme tack! Då kan jag promenera hela dagarna långa...

Nu ska jag krypa upp i soffan, dra en filt över mig och läsa lite i höstrusket. För nu känns det som om det är höst fastän det är 15 grader ute. Det är mörkt och regnet öser ner. Tur i varje fall att termometern visar över 10 grader... Just nu känns i varje fall inte uttrycket det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder så lockande att använda. Jag sitter hellre inne, men det är ju fredag så helst av allt hade jag velat dra med mig mina vänner och åka upp till hotellet för att sippra goda drinkar på balkongen och njuta av solen men nu lyser allt detta med sin frånvaro...

Härliga fredag

Jag jobbar bra tider idag faktiskt. Börjar kl 9.30 och sedan får jag sluta och gå hem kl 14.30. Riktigt härligt om jag får säga det själv! Jag har inga riktiga planer för eftermiddagen ännu, men när det är sånt här väder vill man ju helst bara sitta inne faktiskt. Det ska i varje fall bli skönt att sluta lite tidigare än vanligt, speciellt nu när det är Fannys sista dagar här uppe i norr..

Jag jobbar ju imorgon med, så det blir inte helg för mig förrän på lördag eftermiddag. Däremot blir det nog en väldigt lugn helg som det ser ut just nu i varje fall. Det är ju fest i Vilhelmina och det kan man ju alltid ha i åtanke i varje fall..

Ha en bra fredag och tjing för nu!


En dålig film och bra bok-kväll

Nej, nu ska jag allt göra ett försök med att komma i säng i någorlunda tid. Så därför säger jag god natt nu och kryper i säng med Snabba Cash. Att jag kommer somna på en gång är omöjligt när det är så spännande i boken! Vi har i varje fall tillbringat kvällen ihop varvat med en dålig film på tv. Tur jag hade boken med andra ord.

Vill ni se fler bilder från gårdagens tjejkväll kan ni kika på mig här och här. Jägare nästa kanske? Observera vinglaset på första bilden ;-) Jag är i varje fall in action! Men jag måste nog träna lite mer innan jag blir jägare på riktigt, för det blev inga femettor, där tydligen lugnorna sitter. Jag blev då lovad att älgen skulle ha dött om jag hade skjutit på riktigt, förutom ett skott där myggen retades med mig så mycket så jag bommade.

Imorgon börjar jag inte förrän 9.30 så jag hinner säkert blogga lite innan jag måste brumma upp till Storuman. Så god natt från och med nu..

Favorit-torsdag

Kanske inte favorit av alla favoriter, men jag gillar ju ändå torsdagar.. Har jobbat hela dagen lång. Jag är faktiskt förvånad över att jag inte har varit så trött som jag borde ha varit, utan det har gått kanon. Nu känner jag dock att tröttheten kommer krypande och jag bör komma i säng rätt tidigt ikväll egentligen... Hur det går med den saken är fortfarande oklart.

Jag fick i varje fall trevligt lunchsällskap av mamma, Reidar och mormor på Akkan. Nice med mat och gott sällskap på samma gång! Det är så kul att ha mamma här uppe! I och för sig är hon ju i stugan i Grannäs, men ändå.

Det blev lite onyttigheter till middag, men sånt får man äta ibland. Det var då inte på långa vägar lika gott som gårdagens middag. Men jag är mätt och belåten i varje fall.

Klockan är redan åtta och jag tror inte det blir många knop ikväll. Det blåser som rackarn ute så någon pw tänker jag inte ta. Imorgon ser det ut som vi ska få världens regnoväder så det blir nog att hålla sig inne. Nu ska jag i alla fall gå och kränga en plats i någon av sofforna och läsa lite. Något annat orkar jag inte med ikväll utan det känns som om jag har gjort nog för idag.. Det är ju en dag imorgon med.. 

Arvidsjaur och tjejkväll

Efter lite banning av optikern (ja, det finns ju något som heter vilodag när det gäller linser så jag måste börja tänka på det, annars såg ögonen jättefina ut) så drog vi iväg till Arvidsjaur. Väl framme mötte kusinen Jepser upp oss och vi gick och åt lite lunch på ett fik. Där träffar jag en tjej som jag brukade umgås med när jag var yngre och hängde i Arvidsjaur jämt. Vi kände igen varann bägge två och det var kul att ses. Det är ju säkert snart 10 år sedan vi sågs sist!

Sedan åkte vi till Dollar och fyndade, fast om det blev så mycket fynd vet jag inte? Sedan åkte vi till Intersport och jag köpte ett knallgrönt träningslinne, likadant som det rosa jag köpte när jag och Jennie var en kort sväng i Lycksele ni vet. Därefter åkte vi hem till kusinerna och fick se ett vackert hus! Så skulle jag vilja bo. Stort hus (jag älskar ju stora hus) och snyggt överallt! Nu längtar jag efter ett eget hus att inreda när jag blir stor! Jag vet då ungefär hur jag vill ha det! Kul att sitta och umgås och surra hemma hos dem och jag lovade att jag skulle komma och hälsa på mer i sommar så någon gång när jag är ledig två dagar i rad är det bara att pallra sig till Arvidsjaur. Det är ju faktiskt inte så långt!

Därefter åkte vi och köpte blommor och en ängel och åkte till graven. Det var verkligen jättefint där och det ser ni ju själv... Efter det var det bara att börja bege oss hemåt eftersom vi insåg att vi skulle bli sen till tjejmiddagen vi var bjudna på.

Väl i Storuman åkte vi raskt till Ludvigssons där maken bjudit oss på middag. Supergod mat och trevligt sällskap! Vi testade att skjuta luftgevär och ett "blåsgevär", ja vad det heter på riktigt minns jag inte. Jag var i varje fall inte så jättebra på något av det, men luftgevär är enklare. Man kanske skulle ha blivit jägare ändå! Maken i huset lovade mig att visa hur man gör... Vi drack lite vin, surrade en massa, spelade Veckans Värsting som innehöll knäppa frågor och det var som att välja mellan pest eller kolera. Till slut var klockan alldeles för mycket för att jag skulle orka vara pigg idag och då var det dags att åka hem! Väl hemma stupade jag i säng. Men kvällen var kanon och det måste vi göra om!!

Nu sitter jag här, trött och ska iväg på jobbet nu. Börjar 9 så det är bäst att jag gör mig i ordning nu.. Det är ju torsdag idag och det är ju mina favoritdagar så dagen kommer gå fort!

Vi är på tjejfest! God middag, got

50f8cedf020d6e8e13694f50ac9b997f.png

Vi är på tjejfest! God middag, gott vin och kanon sällskap!


Min allra finaste moster! Hon fick

0a1910b28dbf27bba3251233fcd3805d.png

Vår älskade, fina moster! Hon fick en ängel och blommor av oss idag..


En minitripp

Jag är uppe tidigt för att ha lagt mig sent igår, men så går det när man har inbokade planer. Kl 10 ska jag vara hos optikern och göra den årliga kontrollen för att se så att mina ögon fortfarande kan ha linser. Jag är inte orolig, men det är ju bra att göra kollen åtminstone! Dessutom så är den ju gratis..

Efter det åker jag och Fanny iväg till Arvidsjaur. Vi ska gå på Dollar och kika och vi hittar några fynd. Sedan ska vi väl strosa runt och se vad den övriga shoppingen har att erbjuda. Jag vill i varje fall på Teckan och köpa lite gotta. Det är ju min favoritkiosk i alla kategorier och det var där jag smakade hallonmumrikar för första gången. Det är ju mina favoritgodisar!



Därefter ska vi gå och hälsa på älskade moster Erika på hennes grav och lägga en blomma. Arvidsjaur har ju alltid varit Erika, men denna gång har vi ingen Erika utan en grav att gå till istället... Jag har faktiskt inte varit där sedan den här dagen. Så nu gör vi det jobbiga och går dit för första gången sedan begravningen. Fina Moster...

2 av våra kusinerna bor ju där, så om de är hemma och inte är ute på galej så hälsar vi väl på dem också. De har inte en aning om att vi ska dit idag (okej, Jesper fick våra bloggadresser i helgen så han kanske hinner läsa) så det skulle vara kul att överraska dem!

Ikväll har vi blivit bjudna på tjejfest. Egentligen blev Fromen också bjuden, för det var någon gång under dansgalekvällen som jag, Fanny och Ida blev bjuden på middag, men hon är ju hemma i Umeå och missar festen. Det blir i varje fall hemma hos Ludvigssons och det ska bli spännande att se vad mannen i huset har kokat ihop. Ni får garanterat bildbevis!

Och så klart hänger ni med idag också. Mms-bloggande you know... Nu måste jag fika lite och ta mig till Storuman innan klockan slår 10.00. Hur det ska gå ihop är en bra fråga, men så går det när man bloggar alldeles för mycket.

M.J.

Har tillbringat kvällen i soffan framför tv:n. TV4 har visat minnesstunden för Michael Jackson och sedan visade de en konsert från Rumänien. Grymt! Jag varvade kikandet med lite läsning. Har börjat med Jens Lapidus Snabba Cash nu och den verkar bra än så länge. Och ja, jag vet. Det har blivit många böcker skrivna av jurister nu på sistone. Nördig som jag är :-)

Imorgon är jag ledig och det firar jag ju så klart med att vara vaken länge! Nattuggla som jag är, men nu känner jag tröttheten komma krypande så jag ska väl gå i säng nu. Imorgon är ju trots allt en ny dag och jag hoppas på bättre värme än 5 grader som termometern visar på nu. Brr...

Nattuggla och nörd är vad jag är idag med andra ord! Siktar på något mer fantasifullt imorgon! Trädgårdsmästare kanske?

Nä, nu ska jag sova bort gruset i ögonen. God natt!

Kalla sommarSverige

Sådär, då är dagens arbetspass avverkad. Fort har det gått och jag trivs ju så himla bra! Nu sitter jag och väntar på maten och sedan får jag se vad vi hittar på ikväll jag och Fanny. Temperaturen har gått upp några grader sedan i morse och ligger nu på 10 grader. Fortfarande kallt, men vad ska man göra åt vädret? Nej, tänk om det kunde vara soligt, fint och varmt ute... Då skulle jag inte ha suttit här just nu ute myst ute i solen istället. Det är ju som min grej!

Nu ska jag hacka lite sallad och sedan äta lite mat. Har blivit inbjuden till 10-årskalas ikväll (eller okej jag bjöd in mig själv, men se ni - det funkade!) så jag får se om jag hinner pallra mig dit efter middagen..

Roligare än så här blir det inte idag tror jag...

Tjing!

Jag är på väg till jobbet. Kallt!

-462087b84eba0a5451fc2fa72cd2db1.png

Jag är på väg till jobbet. Kallt! Vart tog sommaren vägen? Ha en bra dag kära lärare och så hörs vi ikväll..


En massa smaskens

Min lediga dag har sprungit iväg. Vi har städat lite, ätit, lagat mat och sedan blev vi lite sena hem till MC där vi var bjudna på ost och kex och chokladfondue (när jag säger vi så säger menar jag jag och Fanny så klart). Vi var ett helt gäng där och smaskade ihop. Riktigt trevligt! Sånt gör jag gärna igen, igen och igen.

Nu tror jag att sängen lockar snart. Måste upp innan 8 imorgon för jag jobbar ju imorgon. Så nu ska jag krypa i säng och läsa lite innan jag ska sluta mina gröna.

Idag skulle världens bästa moster ha fyllt 47 år. Skickar många tankar till himlen idag..


Bjussar på lite låtar som ni kan lyssna på i natt när jag sussar så sött! Örongodis är ett bra godis, men det klår inte ögongodis. Dock är det dåligt på den fronten här i Storuman så jag bjussar bara på örongodis ikväll.








God natt raringar!

Chokladfondue hos Magdalena

33ed4ad4722cf1c03f836fde33ab3115.png

Chokladfondue hos Magdalena


Måndag

Ny vecka, nya tag. Väldigt trist väder ute, men det behövs väl regn också antar jag... Jag är i varje fall ledig idag och det är det som är bra med att jobba 75%! Kanske inte den roligaste dagen att vara ledig på, men det ser ju ut att vara dåligt väder hela veckan så det är nog på ett ut ändå.

Vad dagen ska bestå i är fortfarande lite oklart. Jag och Fanny ska väl plantera lite blommor (ja, vi är sent ute, men bättre sent än aldrig). Sedan hittar vi säkert på något för att fördriva tiden ytterligare.

Nej, när det är sånt här väder så drömmer jag mig tillbaka till Cyprus...


Svininfluensan

Lite scary är det att läsa att detta. Han bodde på samma hotell som vi bodde på när jag och Malin var i Ayia Napa. Scary.. Tur att inkubationstiden bara är 1-3 dygn och tur att vi inte var där just nu. Läskigt. Ni som känner mig vet ju hur rädd jag är för det... Nej, nu blir det Sverige och Storuman för min del! Inte för att jag är mer skyddad här, men ändå...


Swampsoccerhelg

Helgen har varit kanon! Lördagen tillbringades i Storuman, rätt så centralt, framför de två swampsoccerplanerna. Eftersom jag vet att jag har läsare som inte har någon aning om vad det är så länkar jag vidare och så kan ni kika lite själva. Har haft det himla trevligt i varje fall framför planerna.

Gårkvällen bestod i lite festande. Det började med att jag och Fanny åkte hem och gjorde oss i ordning och åt lite mat innan vi åkte upp till Storuman igen för att kika på finalerna. Det var lite spännande emellanåt faktiskt! Vi började dricka lite smått och sedan hängde vi i öltältet. Himla trevligt! Några skogsturer blev det till 3:an som bara låg genom skogen över järnvägen. Jag tog mig aldrig till hotellet där kvällens festande slutade men jag hade nog så trevligt ändå!

Idag har vi varit i stugan hos mormor och morfar. Kusinerna Jesper och Ebba var där. Trevligt! Vi har mest ätit hela dagen och det är ju så det brukar vara när man är i Grannäs. Vi fick palt till middag och sedan fick jag paltkoma så jag tog mig en powernap. Annars har vi mest myst i soffan och retat varandra. Som det ska vara med andra ord... :-)

Nu är vi hemma och ser Parfymen på tv. Kass eller vad? Jag skulle aldrig i mitt liv läsa boken..... Verkar väldigt mystisk och inte alls i min smak.

Nu ska jag överlåta datorn till min kära syster. God natt raringar!

Vi myser i soffan!

0-6d59e7c2525cd7e6a015fea046a2cd05.png

Vi myser i soffan!


Jag och kusinen Ebba myser i min k

0-245c43eac83695c03a1b660ca9cfdbb0.png

Jag och kusinen Ebba myser i min kofta hemma hos mormor och morfar.


Jag och tjejerna ser swampsoccer o

6b970b50481377449b076c695d59daab.png

Det här är underbaringarna. Jag trivs! Kort och gott... Ludvigssons är här ovanför och de skålar vi med och sjunger hejarvisor!!


Jag är på swampen. Just nu spelas

23187ee9ac4efdedf7d471d4ff4cf4f7.png

Jag är på swampen. Just nu spelas herrfinalen.. Spännande! Jag sitter med ett gäng underbaringar och dricker lite alkoholhaltigt..


Jag är på Swampsoccer och Marias l

2938b71f0e940742ac75794d3b0edb86.png

Jag är på Swampsoccer och Marias lillprinsessa har hoppat Swampjump. Jag har himla trevligt!


Swampsoccer

Efter jobbet igår så åkte jag och syrran upp till Swampsoccer och kikade lite. Eller jag tittade nog inte så mycket för jag surrade bara med en massa folk, men jag hann nog spana in ett och ett annat lag mellan varven. Det blev kallt för sörlänningen (Fanny, jag är fortfarande rätt hård av mig) så vi åkte och hyrde filmen Wallander - Hämden och köpte lite gotta. Åt sedan rabarberpaj och såg film till sena natten. Mysigt! Förresten ska ni se den filmen för den är den bästa Wallanderfilmen någonsin! Jag sa det hela filmen, mest för att Svenska Dagbladet tycker att det är så, men mina syskon tyckte inte jag kunde säga det förrän filmen var över. Men vadå, jag visste det ju hela tiden! :-)

Nu på morgonen har jag varit och ridit på Mille. Kul! Snacka om det rycker i tävlingsnerverna! Jag har ridit två gånger på en vecka och det är inte illa! Tanken med Mille är i varje fall att jag ska försöka hitta en tävling som inte krockar med mitt jobb och åka dit och tävla lite, bara för att han ska få komma ut på banan. Han är ju trots allt en ponny så det blir inte med lika mycket jävlar anamma som tidigare tävlingar.

Nu ska jag slänga i mig lite käk och sedan göra mig i ordning för dagen. Det blir swampsoccer med syrran idag med och nu ska jag väl försöka kika lite mer på lagen än att surra med folk. Det kanske finns någon snygging att spana in?!

TGIF

Härligt med fredag. Jobbar idag och sedan är jag ledig till på tisdag. Gött! Jag hoppas på nice väder i helgen! Varken söndag eller måndag ser särskilt roliga ut, men jag är ju i varje fall ledig. Tur det ser ut som om hela Sverige kommer få dåligt väder för då behöver jag inte ha ångest över att jag är i Norrland :-)

Jag börjar inte förrän halv tio idag. Skönt med lite sovmorgon, men nu ska jag ta och göra mig i ordning inför dagen. Vi hörs ikväll!

Boktips, tack

Jag behöver lite boktips, tack. Skulle alla mina läsare ge mig ett boktips var så skulle jag ha böcker för hur länge som helst...

Jag ska besöka bibblan imorgon och låna hem några stycken, bland annat hämta hem Snabba Cash som jag reserverat. Jag tycker det är underbart med det nya systemet. Här sitter jag hemma och klickar och kan välja och vraka mellan böcker i 8 kommuners bibliotek - Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele. Sedan får jag ett mail och kan gå och hämta "mina" böcker på bibblan i Storuman fastän det kommer  kanske 15 mil härifrån. Allt är gratis och gratis är bra. I Uppsala har jag för mig att de tar betalt för att reservera vilket innebär att man aldrig kommer få läsa boken.

Nej, tacka vet jag V8 Biblioteken!

Så, boktips tack! Nu ska jag lägga mig och läsa Rymmaren av Thomas Bodström, som för övrigt kommer från Malås bibliotek, i väntan på att Fanny ska komma hem från sin joggingrunda. Jag skippar träningen idag med. Benhinnorna spökar fortfarande och jag har liiiite träningsvärk sedan gårdagens ritt på Kalle... Kan vara skönt att inte röra på sig också ;-)

Första riktiga dagen

Jag kommer kunna säga det om och om och om igen - jag trivs så himla bra på mitt jobb! Att jag skulle hitta ett sommarjobb som passar mig så bra hade jag aldrig kunnat ana. I like :-)

Dagen har gått i ett jehu. Lunchen tillbringades på Akkan tillsammans med Fanny och Hanna. Ingen höjdare till lunch faktiskt för de var törrbröe till laxmackan, men det gick ner. Nu sitter jag och väntar på middagen. Sent, jag vet, men så kan det gå ibland. Vad resten av kvällen har att erbjuda är oklart. Det blev ingen ridning på Mille igår för det blev så otajmat, så antingen sitter jag på honom en stund ikväll eller så blir det framöver istället. Får se vad som händer och sker. Jag sitter här och väntar på kvällen..

Nej, nåt mer intressant hade jag inte att förtälja just nu annat än att jag är glad och har ett underbart liv!

En dag på Lapplaya

Dagen tillbringades först på stallet här i Stensele. Jag och Hanna tog en ridtur i ridhuset ihop. Hon red CC och jag red Kalle. Sjukt fin häst och vi kom bra överens han och jag. Jag hade jättekul och nu rycker det i ridnerverna igen, speciellt när man rider mer "på riktigt". Att lufsa runt i skogen ger inte samma hästlängtan. Det var i varje fall riktigt roligt att sitta på hästryggen igen och han var inte alls så svårriden som jag trodde han skulle vara. Mycket ben bara, så löste det sig. Det ska bli spännande och se om jag får träningsvärk eller inte imorgon. Jag tror på det första...

Därefter åkte jag och Fanny hem och käkade lite lunch för att sedan åka till Gunnarn och sola och bada på deras badstrand Lapplaya. Ett helt gäng var vi som var där och jag träffade bland annat StAnnapanna och hennes Sivan. Det blev några dopp idag och det var riktigt skönt i vattnet. Jag och Charran simmade ut till bryggan, men det var lite läskigt faktiskt för det blir ju ändå tvärdjupt efteråt. Man vet ju aldrig vad som finns under vattnet. Kring halv fyra blev det mulet och det kom fram en massa ohyra så vi tog vårt pick och pack och pallrade oss de 3 milen hem igen.

Nu är vi nästan nyss hemkommen och ligger och degar i soffan. Jag skulle ha pallrat mig till MC för att sitta lite på Mille senare, men inte före middagen i varje fall. Det blir då ingen promenad eller joggingtur idag för benhinnorna spökar, igen. Jag blir så less, men vad kan jag göra åt saken? Nej, just det - ingenting. Jag platsar nog bättre här i soffan med andra ord. Det blir nog inte många knop här ikväll tror jag...


Sista dagen

Det här är sista dagen innan jag börjar jobba på riktigt. Med andra ord så är det bäst att njuta av den! Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan pallra mig till stallet och rida med Hanna. Spännande, jag har inte ridit på evigheter tror jag! Jag får väl se hur mycket min kropp pallar, och jag ska ju ändå kunna gå och stå imorgon utan att ha världens träningsvärk så jag behöver inte ta ut mig helt.

Gårdagen spenderades på Boxan och sedan blev det en pw i skogen med Ida och Fanny. Jobbigt och myggigt! Jag fick några extra myggbett. När jag väl lagat middag till familjen (min laxspecialité) hamnade jag i soffan och där låg jag tills Ida och Jennie tyckte jag skulle komma till Storuman. Sagt och gjort, resten av kvällen spenderade jag med mina favorittjejer. Hur mysigt som helst och vi snackade en massa skit som vanligt. Nice..

Nu ska jag som sagt iväg till stallet och efter det åker jag och Fanny till badplatsen i Gunnarn, Lapplaya för att tillbringa dagen i solen där. Jag hoppas bara molnen håller sig undan från solen.. Sedan ska jag bara njuta resten av dagen.

Puss på er!

RSS 2.0