Torsdagsplugg

Jag har varit duktig på morgonen. Ätit en brakfrukost och renskrivit protokoll från förra veckans nationsstyrelsemöte. Nu är det dags att dra på mig lite smink. Snart har jag seminarium i polisrätt och efter det ska jag träffa arbetsgruppen för att se över föreningskonventets stadgar. Spännande va?

Resten av dagen viger jag till min PM. Kul, skrämmande, förtvivlande... Ja, det är ganska många känslor jag har.. Tack och lov är det torsdag, snart fredag!

Att inte äta socker går bra. Julle åt upp godisarna igår som jag hade ställt bort. Bra, då frestas jag än mindre. Det är faktiskt jättelätt att inte äta socker på flera dagar. Jag gör ju faktiskt inte det på veckorna när jag tänker efter, om jag inte tar en kaka på nationen till eftermiddagsfikat, men det är inte ofta.. För det första för att det sällan finns någon kaka och för det andra för att de oftast inte brukar vara så goda faktiskt.

Mattips

Idag bjuder jag på ett mattips, husmorderlig som jag är. Jag och Julle lagade det ikväll och det blev riktigt gott. Kika in här. Jag gjorde lite små förändringar som att servera quinoa istället för ris och pressade i en vitlöksklyfta i gurkyoghurten. Det är värt en provomgång tycker jag för det slank ner fint i magen på Börjegatan.

I förrgår beställde jag hem ett nytt mobilt bredband som består av en router. Så nu surfar jag trådlöst i hela lägenheten och har en mobilt USB-stick som jag kan ta med mig när jag åker iväg någonstans. Bättre än mitt tidigare bredband som var onödigt stort om man ser till hur de har utvecklats från två och ett halvt år sedan till idag. Så nu kan vem som helst komma hem till mig och surfa, även trådlöst med mobilen också!

Likadan

Den här dagen ser precis likadan ut som alla andra dagar. Vakna, frukost, plugg, en kopp te, plugg, lunch, plugg, fika, plugg, träning, middag, plugg, sova. Jag är inte bitter. Jag är bara less. Jag önskar att min PM kunde skriva sig själv.

Var är du vår?

Det har inte alls varit roligt väder ute idag. Snö som piskat mig i ögonen när jag cyklat både till och från BMC. Nej, ge mig vår tack. Det har ju varit så fint de senaste dagarna, förutom idag. 

Ridlektionen gick bra och jag gillar det verkligen! Lite skänkelvikningar och en massa travarbete. Min häst som jag ridit de tre senaste gångerna är lite klurig, men nu tror jag att jag har kommit åt henne. Nästa tisdag - då jäklar!

Ikväll har jag gjort frösnacks och pluggat. Jag glömde bort att skära upp degen innan den åkte in i ugnen. Det var inte särskilt smart, men nu lär jag ju aldrig glömma det igen. Det var tur att de gick att bryta i bitar så jag slapp slänga alltihop. Nu är jag slut som artist och det betyder att det är sängdags.

P3 Dokumentär

Håll er i hatten! Jag har hittat mitt favoritradioprogram - P3 Dokumentär. Det finns nog inget bättre program som är så underhållande och intressant! Sedan jag fick min iPhone för drygt en vecka sedan har jag hunnit avverka 5 avsnitt och blivit väl insatt i de olika händelserna. Jag har mestadels lyssnat när jag cyklat hemifrån, har varit på väg hem, handlat eller dylikt så det har ju bara varit "dötid".

Avsnitten jag lyssnat hittills är:
- Spårvagnsolyckan i Göteborg
- Hagamannen
- Flodvågskatastrofen
- Morden i Malexander
- Alexandramannen

Som ni förstår så är mitt tips att ni bör lyssna på dem! Ovanstående avsnitt har varit väldigt bra och ni kommer inte att bli besvikna.

Nu lyssnar jag på Från Klick till Ja, ja ja. Ni som är kvicktänka förstår ju att den handlar om kungafamiljen. Jag gillar ju kungafamiljen jag...

Morgontrött

Jag försöker ta mig upp i vettig tid på morgnarna med varierande resultat. Idag sov jag till 07.20, vilket var på tok för länge. I och för sig var jag uppe sent, så det berodde ju på det. Med andra ord ska jag ligga i sängen tidigt ikväll.

Jag har ätit min frukost bestående av yoghurt, grapefrukt och linfrön och en knäckebrödmacka med keso. Nu är det dags för lite förmiddagsplugg. I eftermiddag har jag föreläsning ute på BMC och sedan har jag ridlektion igen. Jag missade min lektion i fredags så det är en vecka sedan sist!

Linas to do-bok

Eftersom jag just nu är inne i en period där jag är disträ, glömmer saker, har noll koll och behöver lite stabilitet i livet så köpte jag i förra veckan en liten anteckningsbok. Den bär jag med mig nästan jämt och så fort jag kommer på något som jag måste/bör göra så skriver jag upp det på en gång. Det kommer bli min bibel, näst efter min almanacka. Den är blå och fin, som en liten färgklick i vardagen.




I brist på konstnärlighet gav jag upp målandet efter blomman. Men det bjuder jag på.

Morgonstund

... har guld i mund. Det var därför jag försov mig i morse och fick springa till basgruppsmötet på Ofvandahls kl 7.15 med hunger i magen. Jag har haft seminarium, pluggat, lunchat med Betty, pluggat och fikat lite. Inget sockeraktigt dock, eftersom hänger med på PT-Fias Fem dagar utan socker. En te och ett äpple är alldeles lagom. Fem dagar är ingenting och det går fort så det är klart att jag klarar det. Särskilt eftersom gårdagens rester av bakisgodis står mitt framför mig i en skål på bordet. Här ska de slängas!

Nu ska jag svira om för lite BodyCombat och sedan vara duktig flicka och plugga resten av kvällen. Jag ska försöka komma ihåg att köpa sesamfrön när jag cyklar hem från gymmet så kan jag göra lite frösnacks när jag kommer hem. De går ju åt som smör i solsken!

Dagen efter SkvaderDam

Jag och Julle bjöd över Elin och Linnéa på våfflor i förmiddags. Bra bakismat, gott och mättande. Inte för att jag var särskilt bakis, mest trött. Efter det blev det en tripp på stan och jag köpte en topp, en kjol och ett par shorts på H&M. Kul med nytt i garderoben som för övrigt borde rensas lite.

Till middag åt vi sushi och sedan har jag lagat tonfisksoppa som inte alls luktar särskilt gott, men jag hoppas den är godare än den luktar för jag har mat för ett helt kompani nu. Enligt uppgift från Stensele ska den vara god. Sedan har jag gjort morgondagens seminarium och ska nu somna tänkte jag. Klockan ringer 06.00 imorgon. Otacksamt efter denna helg...

SkvaderDam

Allt för damerna. Tänk er, en hel kväll till hyllning för kvinnan. En kväll som jag tackar Skvadern för. Väldigt god mat, en av de bästa bordsplaceringarna någonsin, världens drag på Altkammaren. Ja, kvällen var fantastisk, helt enkelt magisk. Killarna ska ha en stor eloge för ett bra jobb!

Det är svårt att förklara hur något är när det är riktigt, riktigt roligt. Det är svårt att sätta ord på det. Det lättaste är att uppleva det och jag är äran att få leva världens bästa studentliv!


Tilltugg

Efter gårdagens eftermiddagsyoga gick jag, Nina och Elin på Tilltugg för middag. Man kan inte boka bord, så det tog en stund innan vi fick ett bord. Maten vad underbart gott och det var en väldigt bra födelsedagspresent!

Efter middagen gick vi mot Kalmars och drack lite vin. Surrade om allt och inget och jag somnade lycklig när jag kom hem. Tack för en riktigt bra kväll tjejer!

Milano

Jag kom över en sjukt billig resa till Milano igår. Lufthansa flyger två personer tur och retur för 1429 kr. Jag kunde inte motstå och vi bokade en weekend första veckan i maj. Jag har ju egentligen köpstopp då inför USA, men åker man till Milano kan man ju inte åka dit för att inte shoppa.

Jag längtar redan!

TGIF

Jag älskar att vakna till strålande sol! Det är ljust och klarblå himmel ute idag. Ljuvligt! Ännu bättre att det är fredag och snart helg. För övrigt kommer det kännas ännu bättre på måndag för då är det ljusare på kvällen också eftersom vi ställer om klockan natten mot söndag. 

Har frukostat färdigt och ska göra mig i ordning för dagen. Ett seminarium i miljörätt väntar och sedan ska jag plugga på nationen. Det serveras palt i Majs idag och det får jag inte gå miste om. Förra gången missade jag det, men vill inte göra det nu. Okej, det är ju inte som mormors palt, men det är palt. Långt ifrån lika gott, men gott!

Vid 17 ska jag på ett yogapass och ikväll är jag bjuden på tapas på Tilltugg av Elin och Nina. Det kommer bli festligt!

Check

Efter en smoothie och två koppar te var jag redo att lämna in artikeln. Check! Jag hann med lite torsdagsstädning också och nu lyssnar på diskmaskinen som surrar. Jag brukar ofta starta den på kvällen för jag tycker det är rätt mysigt att somna till den. Den diskar så tyst och vyssjar mig till sömns.

Jag går redan på övertid sedan några timmar tillbaka så nu är det sovdags för min del!

Artikel

Här sitter jag i soffan framför min dator och har laddat upp med en smoothie efter kvällens träning. Det är dags att skriva en artikel till min extrakurs som jag läser. Igår fick jag tillbaka resultatet från förra uppgiften och det såg bra ut. Jag har en deadline - om en timme ska jag vara färdig. Tack och lov har jag redan en färdig idé så det är bara att skriva. Bara...


UD

Jag sov som en klubbad säl i natt, mycket skönt! Nu har jag ätit frukost och ska göra mig i ordning. 8.15 är det dags för föreläsning ute på BMC av UD om folkrätt. Det ska faktiskt bli spännande! Basgruppsmöte i eftermiddag och plugg resten av dagen. Jag ska träna ikväll och laga lite mat också om andan faller på. Och göra lite annat småfix.

Jag har blivit så disträ på sistone och glömmer bort mina måsten så lätt. Jag tror jag löst problemet och i eftermiddag får ni se hur!

Klubbad säl

Efter ett långt styrelsemöte däckar jag nu i sängen som en klubbad säl. Jag behöver mina timmars sömn eftersom jag numer har blivit en sån morgonmänniska och vaknar kring halv sju varje morgon. Jag hoppas det fortsätter så för jag blir så mycket mer effektiv. Peppar, peppar...

Förresten fyller min kära lillebror 21 år idag. Jag minns när jag fyllde 21. Det var tider det...

Utan internet

Igår kväll la mitt internet av, men nu är det igång igen! Eftermiddagen bestod av ridning, matlagning och plugg. Det enda spännande var ridningen. 

Idag har jag seminarium på förmiddagen och ska företräda samerna. Sedan ska jag plugga på nationen resten av dagen och ikväll ska jag skriva på nationsstyrelsens möte. Jag hade velat träna också, men det får jag ta imorgon då det finns lite mer tid.

Nej, det blir inte roligare än så här..

Dagen efter

Jag är tillbaka i Uppsala igen efter en bra födelsedag. Jag åt frukost med Julle på hans jobb innan det var dags för mig att ta tåget. Igår kväll laddade jag hem några P3 Dokumentär-program till telefonen så på tåget började jag lyssna på Spårvagnsolyckan i Göteborg. Fruktansvärt. Jag hann inte lyssna klart, så jag tänkte göra det när det är sängdags.

Nu läser jag miljörätt för fulla muggar. Det blev inget plugg igår av vissa anledningar (det var ju faktiskt min födelsedag) så det märks idag. Alldeles för mycket att läsa, men det ordnar sig på något vis. Sedan är det ridning i eftermiddag och ikväll väntar matlagning och plugg.

När jag fyllde 23 år

Vilken födelsedag! Den började med seminarium och sedan åkte jag hem för att mikroplugga. Fick ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut på Luthagens Livs. Alex ville bjuda mig på lunch så jag packade ihop och begav mig till Lutis för pakethämtning. Sedan möte jag upp Alex, Linn och Henrik för sushibuffé och sedan fika på Årummet.

Resten av dagen har jag tillbringat med min iphone4. Ja, ni läste rätt. Paketet innehöll en sådan som jag fått av min pappa. Hur snäll är han inte? Supersnäll! Och hur glad är jag? Jo, jätteglad! Hela eftermiddagen satt jag i Boden på nationen och fixade med telefonen. Bjöd på lite tårta och fortsatte sedan att fiffla med telefonen. Jag är såld på Apple!

Ikväll har jag och Julle ätit middag på Grill. Först en förrätt som bestod av vitlöksbröd med skaldjur och citron och sedan Lamm Asado, helt vitlöks- och örtmarinerad lamm. Underbart gott och potatisgratängen var nog den godaste jag någonsin ätit! Smarrigt, jag gillar god mat jag!

Nu ligger jag i sängen helt utslagen. Summa summarum: Det har varit en väldigt bra födelsedag med många gratulationer!

Min födelsedag!

Det är ingen vanlig dag, för det är Linas födelsedag. För 23 år sedan bestämde jag mig för att komma till världen. Hittills har det varit 23 bra år. Jag önskar bara att tiden inte gick så fort..

Visst är det lite spännande att man har en sån stark anknytning till ett datum. Så fort jag ser 21 mars i någon form, ex 0321 osv, blir jag så himla glad för det är ju min dag

Jag har seminarium om 45 minuter och sedan ska jag tillbringa dagen med plugg på nationen. Vid tolv är jag bjuden på min present av Alex, jag tippar på en lunch och ikväll ska jag och Julle äta middag på hemlig ort kl 19. Ni som känner mig vet att jag är väldigt nyfiken.

Igår kväll bjöd jag ett gäng vänner hit på fika. Jag hade lyckats svänga ihop två tårtor som blev lyckade. Vi hade trevligt och jag önskar att jag fyllde år oftare så jag hade anledning att bjuda hem alla mina vänner.

Helgen

Gårkvällen spenderades ute i Gubbängen hos Anna, Johan och Lova. Det serverades smarrig lasagne och sedan såg vi Smartare än en femteklassare. Det var minsann lite klurigt, men roligt. Jag gillar ju frågesporter, som ni redan vet. Vi fortsatte frågesportandet med Buzz och jag lyckades vinna en gång. Eftersom jag fyller år imorgon fick jag en present av dem, jag visar den senare!

Nu sitter jag på tåget tillbaka till Uppsala. Det är städdag på nationen idag och jag, i egenskap av FKO (föreningskonventets ordförande), är ansvarig. Det låter inte så farligt som det är, jag ska bara dela ut städområden och se till att föreningarna faktiskt städar och inte försöker smita hem :-)

Ikväll vankas födelsedagsfika hemma hos mig med mina finaste. Det kan inte bli så mycket bättre!

Lördagsfika

Kvällen var supermysig och det var en riktigt bra Yra. Tack för det Linn och alla andra ypsor!

Idag var jag nästan uppe i ottan med tanke på när jag kom hem igår. Jag och Julle har ätit frukost och löst melodikrysset. Gick sådär, vi måste nog bredda våra kunskaper lite. Nu bakar jag för fullt och ska börja städa så smått. Senare idag ska vi gå och lördagsfika på nationen med i vart fall Elin, Palle och Camilla. Det dyker säkert upp någon annan också, det brukar ju fungera bra som bakishäng. Jag är inte bakis i varje fall, bara lite förkyld. Det är ju nästan samma sak, fast mer långvarigt.

JockeYra

Ypsilon fyller år idag, närmare bestämt 49 år. Det ska vi fira storslaget med JoakimYra! Jag är sen, som vanligt, men det beror på att jag faktiskt har skrivit Ypsilons verksamhetsberättelse för 2010. Check!

Ikväll bär jag vårvinterns somrigaste klänning. Rosa med blommor. Jag försöker motverka det dåliga och trista vädret härutanför. Nu drar jag mot nationen. Jag ska bara... 

ja

Fredagspyssel

Jag har precis ätit frukost och ska snart byta om för att ta mig till stallet om en halvtimme. Åh, vad det ska bli roligt!

Idag tänker jag vara minst lika effektiv som igår kväll. Jag ska först rida ridlektion sedan plugga och städa hela dagen lång. Kanske baka en kaka om jag hinner. Vid lunch tar jag min matlåda till Camilla för att få lunchsällskap.

Ikväll är det dags för JoakimYra, Ypsilon fyller 49 år. Det är första Yran på mer än ett år som jag inte styr och ställer på. Det ska bil skönt att gå dit och bara va. Linn kommer sköta det där alldeles galant!

Husmors-Lina

Ikväll har jag minsann varit duktig. Jag har lagat min goda tomat- och bönsoppa, tränat, bakat sirapskakor inför mitt kommande kalas, planerat vad mer jag ska baka, städat badrummet och ätit upp alla kantbitar som blev från bakningen. Man kan ju inte bjuda på kantbitar för de ser inte så trevliga ut, så jag hittade en bra anledning till varför de kunde slinka ner i min mage. Det enda jag inte hann med att göra var att plugga, men jag är nöjd ändå!


Min torsdag

Jag har sovit som en kratta i natt. Undra varför man säger det egentligen, att sova som en kratta. Det är väl för att om krattor skulle sova så skulle det nog inte vara någon bra sömn, men varför? Jaja, nog om detta.

Jag ska snart iväg på basgruppsmöte och sedan gå på en föreläsning om polisrätt. Efter det hänger jag på nationen tillsammans med Camilla resten av dagen och ikväll väntar ett träningspass - spinning och core. Jag måste laga lite mat också. Och städa. Och baka. Och renskriva. Och börja med min PM. Och....

Helt okej

Jag har egentligen flera blogginlägg färdiga i huvudet som jag vill skriva, men det får bli en annan gång. Nu bokstavligen talat däckar jag i sängen efter att ha varit vaken i minst en timma längre än vad jag borde. Dagen har i varje fall varit helt okej - varken eller. Det är väl minsann ett positivt tecken! Den avslutades toppen med mys hemma hos Clara. Mer sånt tack!

Morgonträning

Jag vaknade efter sig och kände mig lite krasslig. Jag struntade i det och tog cykeln till gymmet istället. Avverkade aerobics och core tillsammans med Linnéa och nu har jag precis slängt i min frukost. En dusch på det här och sedan ska jag till Norrlands för att planera söndagens städdag och göra måndagens seminarium. Man skulle kunna tro att jag är ute i god tid, men det beror enbart på att vi har basgruppsmöte imorgon, så jag är så illa tvungen. Efter det ska jag leta material till min PM på JB.

Ikväll är det styrelsemöte med Ypsilon och sedan ska jag på mysigt födelsedagsfika hos Clara. Efter det? Jo, renskriva. Here we go again...

Good

Fastän jag ville slita mitt hår gick det bra att plugga och jag blev färdig med det jag hade tänkt. Otroligt skönt och därmed flög lite ångest iväg från min kropp. Djävulen på min högra axel hoppar lite mindre och säger inte lika elaka saker. Nu kryper jag till kojs och laddar inför morgondagens morgonträning kl 7.00. Bättre start på dagen får man leta efter, förutsatt att inte den där lilla förkylningen som bor i min kropp bryter ut totalt under natten. Kurera, kurera...

Att renskriva

Det är så fruktansvärt trist att jag snart lägger mig på golvet och ligger där resten av kvällen i ren protest. Att nöta anteckningar upp och ner, skriva med sin finaste handstil och samtidigt försöka förstå vad det egentligen är jag skriver tar på krafterna. Det sistnämnda är ju det jobbigaste. Om man förstod allting skulle skulle ju själva skrivandet bara gå av farten, men inte det. Nu måste jag kolla upp saker, fundera och i värsta fall gissa sig fram hur det är. Mitt huvud är redan tjockt som ett åskmoln och det enda jag vill är att lägga mig i sängen och läsa en skönlitterär bok. Jag har 2,5 timmar kvar innan jag ger upp för idag. Jag vara bara tvungen att vräka ur mig lite skit och samtidigt ta min förkylningsmedicinsdos bestående av Echinacea, Esbiritox och vitlökskapslar.

Varför jag renskriver överhuvudtaget beror på att det går så himla mycket lättare att tentaplugga när det väl är dags för det. Annars skulle jag ha struntat i det totalt!

Backup

Morgonen springer iväg! Hittills har jag ätit frukost, gjort min dagliga internetkoll och sökt sommarkurser. Jag måste ju ha en backup ifall det inte riktigt går som jag vill eller har tänkt mig. Det är i varje fall sista ansökningsdagen idag, så sök om ni ska plugga något i sommar. 

Nu ska jag plugga, dra en repa på stan och sedan cykla till Linn för lite häng och lunch. Efter det återgår jag till plugget och sedan är det dags för veckans första ridlektion senare i eftermiddag. Därefter kör jag igång med renskrivandet. Skrivkramp? Ja.

Måndagsfix

Jag har pluggat, handlat, lagat mat, tvättat, plockat undan, städat, gjort frö-snacks och pluggat lite till. Effektivitet kallas det! Det är skönt att lägga sig och känna att man faktiskt fått något gjort idag. Nu är klockan mycket vilket innebär sängdags, genast.

Sova

Man skulle kunna tro att jag var utvilad efter helgen, men inte. Jag sov som en stock i natt och hade svårt att ta mig ur sängen. Nu är jag tillbaka i Uppsala och äter minilunch bestående av knäckebrödmackor med keso och örtsalt och dricker lite te till det. Snart ska jag sminka mig och pallra mig mot BMC för en föreläsning i miljörätt. Det kan vara det tråkigaste rättsområdet som finns.

I eftermiddag ska jag plugga, tvätta, städa och laga veckans matlådor. Jag skickade ett sms till Julle och bjöd över honom på middag ikväll. Han var inte sen att tacka ja så jag får sällskap. Tyvärr blir det ingen träning då jag käkar Esbiritox och Echinacea för att inte en begynnande förkylning ska bryta ut. Trist, men jag kommer igen!

Myssöndag

Jag och Fanny sov 10 timmar i natt, när hände det sist? Det var skönt att vakna upp av sig själv och vara relativt pigg. Vid tolv åkte vi till Kicki för en smarrig brunch tillsammans med henne och Vicky. Kring tre pallrade vi oss hem och la oss i varsin soffa och tittade på filmen Hachiko och grät lite. En fin film! Efter det blev det skräpmat till middag och sedan var det dags för mig att ta tåget mot Stockholm igen.

Jag och Julle har kikat på två avsnitt av Solsidan och nu ligger jag i sängen i Enskede och ska alldeles strax stänga igen ögonen. Imorgon startar min PM-vecka. Hur kul?

Varda

Jag och Fanny har ätit tvårätters på Varda ikväll som blivit omnämnd i White Guide. God mat, gott vin och otroligt mysigt! Att man inte gör det oftare... Fast jag ska inte klaga, jag och Julle äter ju ute rätt ofta nu när jag tänker efter. Det är i vart fall underskattat! 

Nu har vi laddat upp med godis och vin och ska se Melodifestivalen som redan dragit igång. Jag tror på Danny ikväll!

Västerås

Jag tillbringade gårkvällen hemma hos Anna och Lova för middag, vin och mys. När jag kom hem till Julle upptäckte jag att min linsvätska läckt ut i halva min väska.  En av mina träningsskor var dyngsur. Inte så kul, men datorn klarade sig!

Imorse tog jag tåget till Fanny i Västerås. Idag har vi myst på stan, fikat, ätit glass och shoppat lite. Nu gör vi oss i ordning för god middag ute på stan och sedan ska vi se Melodifestivalen och mysa resten av kvällen. Wonderful.

Underbara fredag

Dagen började med ridlektion, hur underbart är inte det? Att få snusa häst kl halv åtta på morgonen, sitta uppe på hästryggen vid åtta och arbeta intensivt i en timme, både med och mot hästen - det kan knappt bli bättre. Sedan är det alltid lika spännande, på både gott och ont, att rida en helt ny häst.

Lite fika på stallet och sedan var det snabbt hem för ombyte och fix innan seminariet. Nu har jag ätit lunch med Cami och renskriver lite smått. Snart går jag hem för att packa inför helgen. Åker 16-tåget mot Stockholm och sedan ut till Gubbängen för middag och mys hos Anna och Lova. Imorgon åker jag vidare till Västerås för en minihelg tillsammans med min syster. Jag har det oförskämt bra!

Good

Mitt humör har varit sådär idag. Jag står i valet och kvalet och har ett beslut framför mig som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Det är egentligen en världslig sak, men just nu tar det upp en stor del av min vakna tid och jag får ångest. Jag försökte träna bort den med ett spinningpass på 45 minuter och sedan 30 minuter core. När jag kom hem så var Julle hemma hos mig. Han hade dukat upp så fint och jag fick mig ett glas amaronevin. Kanske inte så optimalt efter ett träningspass, men det hjälpte. Han gjorde mig på bra humör! Tänkt att något så litet kan betyda så mycket. Behöver jag säga att det var gott också?


Tired

Jag är så trött, i både kropp och själ. Igår pluggade jag till efter tio så huvudet är inte riktigt med idag, men det kommer väl under dagen. Jag har sovit alldeles för länge, men får ta igen det ikväll istället. Det är svårt att kliva upp i tid när jag är trött och ligger i en varm säng i Stockholm.

Idag ska jag försöka skaffa mig ett sommarjobb, åka tillbaka till Uppsala, gå på föreläsning och plugga. Kvällen består av träning och sedan ska jag fila på sommarjobbsansökningar. Det ser mörkt ut på den fronten så det är mitt största orosmoment just nu. Och sedan ska jag ligga i sängen innan 22. Det är ohållbart att vara så här trött.

Dags att göra sig i ordning.

Fika på Årummet!

dsc02646 (MMS)

Fika på Årummet!


Morgonträning

Åh, vad skönt det är att gå ut i solen efter kl 8 och ha tränat. Jag var lite trött i morse, men det var som bortblåst när jag väl satte mig på cykeln och trampade mot SATS. Nu är jag hemma och har precis fyllt magen med mat. Jag ska göra mig i ordning och sedan är det dags för basgruppsmöte vid tio, lunch, seminarium vid ett och sedan åker jag till Stockholm vid fem. Jag och Julle har bjudit in oss själv på middag hos familjen Rabe och där ska jag plugga medan Julle innebandytränar. En nästan helt vanlig kväll med andra ord. 


För att förgylla dagens annars trista inlägg bjuder jag på en bild på min syster. Min plan är att åka och hälsa på i helgen. Behöver jag säga att jag längtar?

Snabbt

Dagen har gått på tok för fort. Jag verkar aldrig vänja mig med det heller! Jag har pluggat på Norrlands, lunchat med fina vänner, plugga lite till, ätit en semla och ridit ridlektion. Jag gillar verkligen min ridlärare. Pedagogisk och bra! Hon repeterar saker som är självklara, men som man inte riktigt tänkt på. Jag kommer lära mig massor innan sommaren! Det är så himla roligt att vara i stallet igen. Om ni bara visste...

Kvällen har jag spenderat nere i biblioteket med en paus för kvällsfika/middag. Nu är det läggdags för mig för imorgon väntar aerobics och core kl 07.00.

Majs kvällscafé

Jag är på nationen för plugg och kvällsfika med Linn. Vi kollade nyss in kön och såg att den nästan kunde jämföra sig med Stocken och istället hänger vi framför datorerna istället. Snart hoppas jag i varje fall på att vi ska kunna börja köa för att få sig tomatsoppa och en semla eller något annat smarrigt!

Tisdagsgöra

Morgonen går alldeles för fort, speciellt när man sover längre än planerat. Nu ska jag packa ihop mina saker, göra mig i ordning och åka till nationen för stenhårt plugg fram till i eftermiddag. Vid halv 4 åker jag ut till stallet för ridlektion (redan tisdag!) och kvällen bjuder inte på något roligare än plugg. Vilket roligt liv jag lever...

Om mindre än två veckor fyller jag år, så ikväll kan ni vänta er en önskelista här på bloggen!

Fullspäckad dag

Imorse var jag trött, jag lyckades pallra mig ur sängen först vid 8.20. Jag minns inte sist jag sov så länge på en vardag! Jag gjorde mig i ordning och åkte tillbaka till Uppsala för basgruppsmöte och sedan lunch på Norrlands med Linn och Alex. Efter det hade jag seminarium och sedan fikade jag (läs: drack te) med Malin och Alex innan jag satte igång med renskrivandet. Jag har lagt upp en plan och en deadline. Det lugnar mig lite. Att jag redan idag har misslyckats med den tar jag igen imorgon. Klockan är ställd på 06.00. Ljuva morgon.

Ikväll har jag varit på föreningskonventsmöte och sedan lagat matlådor, impregnerat mina nya skor och renskrivit ett protokoll. Mer än så hann jag inte med så därför kompenserar jag med en tidig morgon.

Nu ligger jag och stirrar in i Blå huset, grannhuset, som har en enerverande lampa i trappuppgången som blinkar konstant. Det ser lite spöklikt ut och blinkandet får jag nog sova med. Jag drar aldrig för persiennerna numer för det bästa jag vet är att vakna och det är ljust ute (och inne med för den delen). Jag blir genast så pigg! Dess värre glömmer jag bort att dra för persiennerna på helgerna, vilket resulterar i en rätt dålig morgonsömn men det är en annan femma..

Ps, nu kan ni kommentera igen!

Kommentar

Efter årsmötet åkte jag och Julle till Stockholm för middag hos hans föräldrar. Jag är trött och somnar vilken sekund som helst så det blir inte mycket mer bloggande än såhär. Jag har i varje fall upptäckt att kommentarfunktionen inte fungerar längre och jag ska försöka lösa det (läs: be Alex fixa). Tills vidare får ni hålla era kommentarer inombords och vräka ur er dem så snart detta är fixat.

Vasaloppssöndag

Jag har varit vaken en timme och blivit bjuden på frukost och kollar nu på Vasaloppet. Snart ska jag börja plugga lite och sedan ska jag gå på spinning 11.15. I eftermiddag ska jag köpa ett par skor som jag provade på stan igår och sedan åka ut till stallet för att gå på årsmötet. De vill ha med mig i styrelsen så vi får väl se om jag blir vald eller ej. Kul med lite styrelsearbete!

Resten av dagen ska jag plugga. Inte alls särskilt spännande, men välbehövligt!

Som ni ser är det en ny design på gång tack vare Alex. Den är inte riktigt färdig än, men snart så.

Bio

Igår lärde jag mig något. Man ska inte lita på den som river av lappen till biobiljetten. Jag och Julle skulle se Ritualen. Vi kom dit och mannen som rev biljetten sa salong 7. Det är jag helt övertygad om. Väl inne i salong 7 är hela raden vi ska sitta på full. Jag börjar klart och tydligt deklarera att någon sitter fel. Någon pekar ut var vi ska sitta, men när vi har trängt oss dit så är det fel nummer på stolarna. Vi börjar räkna och pekar ut personerna som sitter på våra platser och jag säger att dom sitter fel, för där ska ju faktiskt vi sitta. Det visar sig att de också skulle sitta på de platserna. Jag hann tänka att det måste vara fel på tekniken innan det visade sig att vi var inne i helt fel salong. Vi fick helt enkelt tränga oss tillbaka, be om ursäkt och skratta med alla i hela biosalongen för vårt lilla misstag. Nästa gång tänker jag minsann titta själv vilken salong jag ska gå in i.

Jag tyckte filmen var bra, Julle tyckte inte det. Så jag tror inte jag tipsar er om att gå och se den. Gillar ni skräckfilmer går den garanterat hem, tror jag!

Ypsalax

Vi hade en trevlig kväll som blev rätt lugn för min del. Det var min inställning och jag kunde vakna pigg och utvilad imorse. Nu har jag fått i mig lite frukost och ska göra mig i ordning för att åka till Norrlands och plugga. Det blir ett break i pluggandet för först lördagsfika och sedan träning. I eftermiddag kommer Julle hit och vi ska se Ritualen på bio ikväll.

Linn och Maria hade slagit på stort med Ypsalax till varmrätt igår. Eftersom det var så gott tänkte jag passa på att tipsa om denna rätt. Lax och saffran är goda vänner!

Missad buss och missat tåg

Hoppningen gick bra. Jag fick rida en snäll häst som hoppade även när jag gjorde fel. Kändes skönt att sitta tryggt i sadeln. På vägen hem missade jag bussen precis, jag såg den åka iväg utan mig. Så jag fick snällt vänta till nästa buss. Jag tog 11-tåget till Stockholm och mötte upp min mentor på Söder för lunch och fika. Trevligt och intressant! Jag ser fram emot "vårt år" tillsammans. Jag ska ta till mig alla tips och råd!

Efter det åkte jag till Julle som var i Globen. Vi kikade på lite affärer inne gallerian som inte är Sveriges bästa. Jag hittade ingenting alls, men det var kanske lika bra det. Det enda vi köpte var presenter till Julles brorsdöttrar som föddes för drygt en vecka sedan. Jag hoppas på bebismys snart!

Så klart kom jag till Centralen en minut för sent för jag missade Uppsalatåget precis. Tack och lov gick det ett till Borlänge som jag kunde hoppa på. Nu är jag ombytt och omsminkad för kvällens styrelsemiddag. Det är få förunnat att få gå på styrelsemiddag med några av sina allra bästa vänner och jag har den förmånen. Jag uttrycker mig såsom jag brukar - fantastiskt!


Ridlektion

Klockan ringde 6.15. Jag har redan varit uppe en stund och ätit frukost. Nu ska jag dra på mig ridbyxorna, ta hjälmen och sedan gå mot bussen som ska ta mig till stallet. Där väntar en hopplektion. Jag minns inte sist jag hoppade! Jag skulle nästan kunna säga att det är 100 år sedan. Jag tror sista gången säkert var på någon tävling, när jag konstaterade att det inte riktigt var min och Boggis grej att tävla hoppning. Vi vägrade väl ut oss, eller nåt.. Nu ska jag upp i hoppsadeln igen och förmodligen hoppa en häst jag aldrig någonsin ridit. Gah, det är lite scary! Tacka vet jag dressyr...

(Ja, jag är nog en tönt.)

Värk

På eftermiddagen renskrev jag så mycket att jag nästan fick skrivkramp. Sådär riktigt ont i handen som man kan få ibland, ni vet. När jag hade fått nog gick på ett pass som heter Shape och jag kan garantera att jag kommer ha träningsvärk i låren imorgon. Nice!

Jag var trött efter träningen och blev en tråkig tjej som inte gick på Malins inflyttningsfest. Istället har jag suttit inlindad i en filt i soffan, druckit te och renskrivit seminarier. Nu kan jag inte sova, men måste göra ett riktigt tappert försök för imorgon har jag ridlektion kl 8.00 och måste ta bussen som går 07.13 ut till stallet. Tidig morgon, så god natt!

Ljus

Klockan stod på tidigt, men inte tog jag mig upp den tiden för det. Tack och lov är det i varje fall ljust ute nu på morgnarna. Hurra för det! Jag minns när jag och Elin cyklade till yogan i höstas och det var mörkt när vi cyklade dit och inte helt ljust när vi kom ut efter halv nio. Tacka vet jag ljuset!

Idag ska jag plugga, ha basgruppsmöte och seminarium och sedan renskriva. Jag ligger så efter på den fronten så det är dags att ta tag i det där på riktigt. Sätta en deadline och fixa. Bara göra det helt enkelt. Sedan blir det träning ikväll och därefter det en sväng förbi hos Malin på hennes inflyttningsfest. De ska på Stocken, det ska inte jag. Imorgon har jag ridning kl 8.00 så då ska jag vara pigg och fräsch!

Middag på bordet

Det är långt ifrån varje dag som jag kommer hem och det står middag på bordet. Det är så sällsynt att jag bara kan räkna det på ett finger. Från och med idag kan jag räkna på två fingrar. Julle hade gräddat plättar, så jag blev serverad plättar, sylt och glass. Sedan undrar jag hur vimsig jag är egentligen för jag hade ju önskat det (i varje fall glassen till, det får mig att tänka på mormor), jag visste att han skulle laga det men ändå hann jag glömma bort det på ungefär 30 minuter och smaskade i mig middag på förvaltningsnämndsmötet. Så två middagar blev det idag, tack och lov med måtta!

Resterande tid av kvällen har gått åt till frö-snacksbak, renskrivande och sedan hyrde vi en riktigt dålig film som inte handlade om något alls. Vi såg inte ens färdig den utan nu är det läggdags. Sov gott!

Camillas frö-snacks

Jag bjuder på ett recept som jag fick av Camilla idag - hennes gudomliga frö-snacks. Som ni förstår var jag tvungen att prova göra dem själv ikväll och de gjorde succé, både hos mig och Julle.


Blanda:
- 2 dl majsmjöl
- 0,5 dl solrosfrön
- 0,5 dl pumpakärnor
- 0,5 dl krossade linfrön
- 0,5 dl sesamfrön

(Går ju att variera frön och kärnor som man vill men ta samma totalmängd för rätt konsistens)


Tillsätt:
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl kokhett vatten




Kavla ut mellan bakplåtspapper, dela rutor, strö över flingsalt.
Grädda i ugnen 55-60 min i 150 grader.




KLART. Enkelt och gott!



Hurtbulle

Hurtiga Lina vaknade efter sex och var på gymmet tio i sju för aerobics och core. Det ska minsann bli min lilla onsdagsrutin. Nu har jag duschat, ätit frukost och gjort mig i ordning så nu beger jag mig mot Norrlands, några minuter senare än vanligt, men viktigast av allt - nytränad! Det blir plugg hela dagen på nationen tillsammans med Camilla och sedan ska jag skriva på förvaltningsnämndens möte ikväll. Sedan hoppas jag att Julle är kvar här när jag kommer hem!

Snabba puckar

Om dagarna går fort nu, hur snabbt går de då när man bli gammal? Igår förmiddag åt jag lunch och pluggade på Stockholms universitet med Johanna. Åkte och lämnade igen min trasiga väska, gick finfint. Men nu ångrar jag att jag inte tog pengarna istället för en ny väska. Sedan blev det take away till middag. Det blir lätt så nu när Julle inte har något kök eftersom han renoverar.

Tillbaka till Uppsala i morse för basgruppsmöte och seminarium och sedan iväg till stallet. Jag fick rida stallets dressyrstjärna och jag stormtrivdes. Jag hade lätt kunnat ta med honom hem! Åh, vad jag gillar hästar! Jag fattar egentligen inte förrän nu hur mycket jag saknat de små liven..

Ikväll har jag handlat, lagat mat, tvättat och pluggat. Inte kul, men nyttigt! Nu måste jag dock stänga mina gröna för imorgon har jag bokat in träning på morgonen, annars får jag inte ihop mina träningspass denna vecka. God natt!

RSS 2.0