Helg

Det jag inte gillar med denna helg är att jag bara jobbar preeeecis hela tiden. Och råkar jag inte jobba så befinner jag mig i stallet.

3:an igår kväll. Haha, va fan gör man? Jag var så jäkla trött i morse när jag vaknade, men får skylla mig själv. Tyvärr får jag ju sova en timma mindre ikväll nu när vi ställer fram klockan. För inte lägger jag mig ju halv tio när jag egentligen ska sova halv elva...

Nu ska jag pallra mig tillbaka till jobbet. Suck. Sedan får kvällen utvisa vad jag hittar på efter jobbet, för en hemmakväll hade jag faktiskt ingen större lust med.

Bad day

Lågt blodtryck är skit. Kaos på jobbet, men jag pallade mig igenom dagen. Mådde lite bättre när jag kom hem, men Boggan fick ändå vila. Sedan har jag haft kärt besök, öppnat lite presenter och käkat massor av marängswiss. 

Jobb imorgon, så det är väl bäst jag pyser i säng. Sover ju så jäkla dåligt om nätterna nu för tiden så det är bäst man lägger sig i tid så man kanske lyckas sova de timmar man egentligen behöver.

God natt på er!

Anmälan

Tack för din anmälan!

Höstterminen 2008

Du har anmält dig till följande utbildningar:

1. UU-P2800 - Juristprogrammet 270hp Dagtid,
   Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
   Uppsala universitet, Uppsala

Sökte även till Umeå, Stockholm, Lund, Göteborg och Örebro, men tar jag mig inte in i Uppsala tänker jag inte gå.
Men jag gjorde ju det förra året så jag hoppas att jag gör det i år också.

Nu gäller det bara att hitta bostad, sedan står flytten runt hörnet!

Lön?

What? Jag tittar på lönebeskedet och inser att jag kommer få 1559,50 kr i lön imorgon. KUL att chefen på Blåsippan glömt bort att lämna in mitt lönepapper för februari månad. Hur fan ska jag klara mig på den skitsumman? Skitsumman kommer från 12,5 timmar på hemtjänsten för ni som undrar.

Minst 1100:- försvinner helgen den 19-20 april. Ska på träning i Vilhelmina.
Och sedan 270:- för träning i Lycksele.

Ni kan ju räkna själv hur mycket som blir kvar. Det ska gå till bensin, lite räkningar osv. Och jag är fattig som en kyrkråtta.

Fan.

Våffeldagen

Dagen till all ära gräddade jag våfflor till middag. Som jag hade sett fram emot det och sedan orkar jag bara 2 stycken! Så nu har jag våfflor till en hel armé. Men då har jag ju så det räcker tills imorgon också.

Ikväll ska Elisabeth rida Boggan. Spännande! Sedan ska hon sko också. Skönt att det löste sig med hovslagare denna gång på ett smidigt sätt.

Efter stallet ska jag hoppa i säng på en gång. Sov så himla dåligt i natt. Jag funderar på om det är ickenergardinsdraget som börjar bli för effektivt?

Påsken

Fint väder, dock lite kallt! Lördag och söndag tillbringade vi dagarna på fjället. Och i lördags kväll åkte vi upp till Grannäs en sväng. Jag fick min födelsedagspresent av mamma och Reidar - min älsklingstavla med Marilyn Monroe! Så nu hänger den snart ovanför min säng.

Har jobbat idag och tjänat lite pengar, medan Fanny och Marcus åkte hem. Tråkigt! Men till sommaren ska dom ju vara här i 3 veckor!! Sedan ska jag försöka ta mig ner till Västerås innan sommaren, men det är ju tävlingar till både höger och vänster.

Har hunnit med att rida för Elisabeth också och idag provade vi på kandar. Det gick väl faktiskt helt okej för att vara första gången! Imorgon tar vi nya tag och då ska hon rida en sväng. KUL!

Nej, nu avslutar jag påsken så här.

20-årsdagen

Igår fyllde jag 20 år. Skönt, nu behöver man inte bli äldre!

Jag fick underkläder, parfym, smink (mascara och 3 juice tubs från Lancôme!), pengar, en volumaster, ljuslyktor, transportskydd till Boggan, 2 halsband, ett minneskort till telefonen och en mobilväska.
Verkligen bara bra grejer!

Idag tänker jag gå på systemet. Jag tror nästan jag tänker vara där och hänga på låset kl 10. Men jag tänker inte dricka upp det inhandlade. Det blev inge vidare lyckat igårkväll.. Jag och min chaffis Micka hann med både Umnäs OCH Sorsele på en kväll. Stackarn började jobba halv 8 i morse, men så går de när man är snäll.

Nu ska vi ut och skotra, sedan blir det Grannäs senare i eftermiddag!

Sparade sms

Jag rensade ur mina sparade sms igår kväll och hittade 3 stycken som jag aldrig kommer att radera.

"Jag läste något bra: 'Om du verkligen älskar någon, så släpp honom fri. Om han kommer tillbaka till dig är han din för alltid. Om inte, så var han aldrig din.'"

"Tänker på dig. Önskar jag kunde det göra bra igen. Många kramar"

"Livet är hårt ibland med det finns också många saker att vara glad över. Jag är i alla fall glad över att jag fått lära känna dig!"

De två översta från allra finaste, käraste moster Erika. Och det sista från min "ex-svärmor".

Sängdags

Jag har tillbringat nästan dagen med Syster Yster. Först jobbade jag mellan 7-16, men jag hann med en liten fika med hon och Maria. Sedan åkte vi till stallet och gav Boggan en daglig dos motion. Och nu ikväll har vi ätit middag och sedan halvsovit framför TV:n. Och nu går det inte längre, nu kryper jag i säng!

Glad påsk på er!

A sign

Fanny fick ett tecken igår från vår allra käraste moster. På vägen hit, så ringde telefonen när hon var som allra tröttast. Hon hade på headset och kollade inte numret innan hon svarade. Det  var ingen i luren och hon tog fram telefonnumret och kikade vem som ringt. Då är det HENNES eget telefonnummer som står på displayen!! Hon hade ett missat samtal och ett besvarat från hennes nummer. Sedan fick hon sms från röstbrevlådan som säger att någon lämnat mobilsvar från hennes nummer.

Det kan man kalla lite läskigt!! Men som Maria sa det "Erika har ju inte någon telefon och därför var hon tvungen att använda Fannys för att hålla henne vaken"

Vad tror ni?


Allra käraste syster

I natt kommer hon och Marcus hem. Jag jobbar 7-16 och jag orkar inte vänta tills hon kommer hem. Jag tänker sova och det är nu!

Men jag är ledig fredag till söndag och tänker bara umgås. Det har inte hänt på länge, och förra helgen räknades inte för då var jag ju inte ens hemma.

God natt!

Tack

Tack snälla du som hjälpt mig med min design!

Du vet vem du är.


Kära du

Kom tillbaka från himlen. Jag vill ha dig här nu!
Jag vill inte mötas i Nangijala. Jag vill mötas nu, i detta liv. Allra finaste moster.

Tragiskt, men sant är att jag inte ens har en bild på henne.

Snart 4 månader...

Dåligt samvete

Usch, dåligt samvete. Min stackars häst kommer i skymundan när jag jobbar på Blomstergården. Jag hinner inte riktigt med.. Sedan att älskade syster och hennes käreste kommer hem ikväll/i natt gör ju inte saken bättre. Jag har fullt upp med stök och bök.

Nä, nu ska jag försöka få någon som motionerar min häst idag. Annars får han väl ta en rajd i paddocken och springa av sig den värsta energin. Jag själv, jag ska städa till förbannelse.


Äntligen kavaj

Bästa ÅM är nere i sin kära hemstad Varberg. Och gissa vad hon hittat? En kavaj, Pikeur Diana, svart, storlek 36. Hon kommer hem med den imorgon!!!! Skulle den mot all förmodan inte passa har jag öppet köp på den så då får hennes mamma och pappa ta tillbaka den. Äntligen!! Nu slipper jag jaga en kavaj, utan den kom ju till mig istället utan större ansträngningar från min sida.

Trötta tisdag

Jobbat idag på Blomstergården. Sov dåligt idag så nu är jag mycket trött!

Bakat bröd och städat ikväll, men nu hoppar jag i säng på en gång. Funderar på att åka till stallet kl 7 imorgon och rida innan jag börjar jobba. Jag är helt slut på när jag kommer hem så då orkar jag inte, så det kanske vore en hit?

Vet ni vem som kommer hem imorgon natt?!

Dressyrtävling på Hippo

Vi anlände till Hippo på fredagkväll. Innan jag ens hade hittat Bettans, eller snarare Ruts, box tog det en evighet och jag gick väl vilse ett antal gånger! Men tillslut fann jag den! Stallade upp honom och åkte till hotellet fort som attan. Helgen i all ära hade pappa bokat in oss på Ryttmästarsviten på Scandic Plaza. Namnet om något peppade mig en aning om att verkligen bli en mästare.

Mitt mål med helgen var minst 55% i alla klasserna. Något som jag egentligen tycker är helt värdelöst, men med tanke på vilket utgångsläge jag hade så var det mitt mål.

På lördagen red jag LB:2 och fick 59.33%. Där var det verkligen "håll i dig morsan, nu drar jag!!" Gamle man hade krut till 5 hästar till inklusive sig själv och sprang igenom hela programmet och spände sig mer och mer genom programmets gång.

Senare under dagen debuterade vi i LA och red LA:4 och fick 56.83%. Hade ridit igenom honom så gott det gick och försökt trötta ut gamle man en aning, men utan större resultat. Började programmet bra med 7or och 6or tills dessa förbannade bakdelsvändningar kom. Vi körde totalt och fick 4or på båda. Sedan bytte han galopp i den förvända och tappade takten i den samlade galoppen så det gick bara sämre och sämre. Men vi klarade än en gång vår mål!

På söndagen red jag bara en klass, LA:3. Hade ju ingen aning om hur han skulle kännas, om han skulle vara seg som sirap, eller som ett ånglok. Värmde upp och han kändes relativt okej. Fick 60.00% som jag är nöjd med och det gav oss en seger!! HELT OTROLIGT!! Lilla jag och Boggan som kom från "ingenstans" kommer till Umeå och klår skiter ur alla andra. Helt sjukt! Ändå gjorde jag ingen bra ritt, men så är det jämt. Jag blir aldrig riktigt nöjd. Men en seger och 300 spänn i fickan är ju inte fel! Övning ger färdighet!
Happy, happy, happy.

En tjej på läktaren sa att jag hade en väldigt fin häst, om han bara spände av och taggade ner litegrann. Till söndagens klass hade han ju gjort det och det gav oss första platsen. Jag är SÅ glad!

En annan kul grej är att jag nästan bara har fått 7or på mellantraven. Hur skönt känns inte det? Äntligen finns det lite framåtbjudning. Dock ibland lite too much, som i mellangaloppen där jag fick en 4a för han "drog iväg".

Vill ni läsa alla resultat hittar ni dom här.

Snälla, snälla, snälla energi. Stanna kvar hos min häst! Hellre har jag honom galen och ohanterbar för då är det bara att rida och återigen rida ännu mer. En seg häst går det ju inte att göra nåt åt.

Nästa tävling är den 26:e april i Skellefteå. Men jag funderar på Luleå den 5-6 april. Sista anmälningsdag är på torsdag. Hmm..

Ps, min häst är INTE till salu!

Avresa

Nu ska vi bara packa det sista och sedan hämta Boggan i stallet. Sedan drar vi iväg! Förhoppningsvis så har jag tillgång till dator i helgen och då håller jag er uppdaterade om hur det går. Annars får ni så snällt vänta till söndag natt.

Ha en trevlig helg!

Road trip

Igår tillbringade vi kvällen i bilen, efter att jag slutat jobba. Först Vilhelmina, sen Stalon, sen Storuman. Mickas Lovish-skiva gick runt, runt, runt.

Idag är jag trött, mycket trött. Det blev på tok för sent igår.

Onda rygg

Träningen igår gick bra med små bokstäver. Går han så i helgen kan jag inte vara annat än nöjd! Dock gick han inte riktigt lika bra idag, men jag skyller på att han har lite lätt träningsvärk.

Meeeen, (det finns ju alltid ett men) min rygg pajjade igår. IGEN! Jag kände av det lite smått igår på träningen, men hann liksom glömma bort det tills idag efter vi hade mellantravat ett par gånger. Fan så ont det gjorde! Jag får ju inte ens åt mig någon luft!

Snälla Viktor kom på mitt jobb på min rast och gjorde sitt bästa för att fixa till den. Jag ber till gudarna att han lyckades. För hur ska det annars gå att tävla i helgen? Det känns lite bättre nu i varje fall, men eftersom jag bara känner av det när jag rider är det ju svårt att veta om han lyckades få till det eller inte. Men jag hoppas!!

Sista träningen...

... inför tävlingen i helgen. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det går bra.

Halkigt som bara den ute. Kul att köra 20 mil med släp då. Jättekul!
Eller så inte...

Bullrekord

Ikväll har jag varit och satt bullrekord hos ÅM. Jag tänker faktiskt inte säga hur många jag åt, för de blev på tok för många. Mer än dubbelt så många som ÅM till och med!

Nu håller jag på baka morotsbröd. Så fort det är klart hoppar jag i säng! Med min otur vaknar jag säkert före sju imorgon också bara för att jag är ledig. Fast dagen är uppbokad ändå. Åker till Lycksele och tränar och sedan ska jag väl svänga förbi på centrum en sväng när man lix är där.

Världens bästa kusin Jesper fyller 14 år idag! GRATTIS! Önskar jag vore där idag.

Ångest

Hur i helvete ska jag och Boggan greja LA:4?

Depp, depp, depp. Vi är INTE redo. Jag hinner ju för fan inte bromsa upp honom innan hörnen efter mellangaloppen. Hur tror ni det då är i den ökade? Han skenar....

Bakdelsvändningarna är de slarvigaste jag någonsin har sett. När ska han ge sig och börja lyssna?

Elisabeth tipsade om att fodra upp innan tävlingen. Det gör jag inte. Han har överskottsenergi till tusen.

Rykten

Det är ju trevligt att folket i Storuman vet mer om mig än vad jag själv vet. Tydligen vill jag ha en man/pojke (vet inte vad jag ska kalla honom när han inte är något av dem) mer än allt annat. Detta hade jag inte en aning om!

Jag har nyligen gått ur ett ca 4-årigt förhållande och jag vill vara singel. Jag vill inte ha ett förhållande med någon, alltså inte heller med han som folk säger att jag vill ha. Sedan att bilen råkar stå "felparkerad" i samma veva som att min säng står tom, det är ju en annan femma.

Killar är för det mesta bara dumma. Jag skulle gärna kunna leva i celibat om det inte vore för den där förbaskade huvudvärken som kan göra sig påmind ibland. Men än har jag klarat mig!

God morgon världen

Att jag skulle vakna klockan 06.20 och vara pigg som en mört på min lediga dag är väl inget jag trodde igår kväll direkt. Jag vaknar inte ens så tidigt när jag börjar jobba kl 7!! Har i varje fall legat och dragit mig i sängen tills nu, men det finns ingen återvändo och det är väl bäst att jag sätter igång med att vara hemmaflicka.

Men först en promenad i det fina vädret!

Brödbak

Ikväll har jag bakat Isas lavabröd. Det blev gott! Sedan har jag tvättat och diskat. Agerat hemmaflicka alltså.

Imorgon är jag ledig och då ska jag fortsätta med hemmaflickeriet.
- Ta en morgonpromenad
- Rida och träna programmen
- Städa ur garderoben (någon som vill ha mina avdankade kläder?)
- Stryka all tvätt och tvätta mera
- Luncha med ÅM och Maria
- Städa
- Baka

För att orka detta behöver jag sömn. God natt!


Huvudvärk?

Anna klagar över huvudvärk ikväll. Jag och Maria påstår att det är för att hon har för lite sex. Ja Maria, du har lärt upp mig bra!

Men hallå, jag då? Var är min huvudvärk? Eller när är egentligen för lite sex? För det är ju inget som ens står på min månadsplanering så huvudvärken borde väl börja kännas av.

ÅM verkar ju också få lite sex för både idag och igår har hon migrän. Men hon har ju ändå lyckats få till det ;-)

Om jag tänker efter så kanske jag har lite ont i huvudet ändå. Vet inte om det beror på att jag aktiverar min hjärna, eller om det är sexbristen som gör sig påmind.

Tvätt

Hör och häpna, men Mount Everest har minskat! Nu har jag bara alla lakan och allt som ska strykas kvar. Om jag orkar gör jag bort det imorgon ikväll, annars får det bli en annan dag. Jag är ju ledig på tisdag, än så länge!

Nu kvällar jag. Är sjukt trött. Inser nu att jag enbart sov 3,5 timmar i natt och 5 timmar natten före. Jag behöver sova ikapp lite, tror jag. Men jag har klarat av helgen med jobb, stallet och att vara chaffis. Även fast det inneburt tidiga morgonar och sena kvällar.
Nu är det bara 5 veckor kvar tills nästa helhelg i stallet.

God natt!


Till salu

1 Wellington Elite dressyrsadel
1 hoppsadel
1 Stübben kandar
1 Mark Todd Vintertäcke strl 140 i stort sett oanvänt

Pris: Bud

I priset ingår en 20-årig outbildad unghäst. Svenskt halvblod efter Bonaparte 566.
Först till kvarn....

Vila

Jag tror på att Boggan behöver vila sig i form. Eller?

Egentligen inte, men jag har ingen lust alls att sätta mig på hästryggen efter att ha sovit dåligt och varit vaken sedan innan 6. Sedan gick han ju rätt hårt igår och jag vill ju inte köra slut på honom INNAN tävlingen.
Men imorgon ska vi rida och träna program. Plugga, plugga, plugga nu Lina!


Petter feat Säkert - Logiskt

"Det är så logiskt, alla fattar utom du. Du har inte en aning, du har inte en aning, aning."
Gårdagens bästa! Haha...

Fast detta hade kanske varit bättre?
"Det är så logiskt, alla fattar utom du. Du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu."


Snöoväder

Usch, sådana dagar vill man inte göra annat än sitta hemma och göra ingenting. Desto värre jobbar jag, men är hemma en sväng nu på lunchen. Sedan ska jag ju iväg till stallet, men jag är inte peppad på att rida idag. Men det kanske kommer?

Nej, åter till jobbet och ovädret. Ge mig lite sommar.....

Träningen

Träningen gick bra idag, men inte bäst. Träna, träna, träna på bakdelsvändningar som Boggan tycker är JÄTTEJOBBIGT! Han vill inte alls och surar bara när man kommer åt honom. Men jag ger mig inte denna gång!

Nästa träning är på onsdag. Tills dess ska vi ha trimmat så att allt känns bra inför helgen....


Bästa fredag

Jag älskar fredagar, vare sig jag jobbar på helgen eller inte. Jag uppskattar verkligen de dagarna för då är det ju helg!

Har varit duktig och vikt tvätt nu på morgonen. Mount Everest håller på att minska och det känns skönt, men hinner inte allt idag. Ska pallra mig i väg till stallet, tanka bilen, hämta släpet, lasta den ofrivilligt lastade hästen och bege mig till Lycksele. Bra körväder idag - varken sol eller snö/regn. Kl 2 ska jag försöka få tillbaka hoppet om varför jag ska rida LA:4 nästa helg.

Ikväll är jag chaffis. Någon som ska ha skjuts?

Preliminära starlistor

Startlistorna har kommit ut. Vad har jag gett mig in på? Jag vill inte, vill inte, vill inte..

Träning för Lena imorgon. Jag HOPPAS det går bra så jag blir lite peppad.


Work

Hemma en sväng för middag, annars jobbar jag på HTJ ikväll. Skönt med omväxling.

Lunch idag med Micka, Jennie och Fia. Nachotallrik på Nyfiket. Och sedan lurade ÅM och Maria mig till att göra en 3-minuters kladdkaka så även den har slinkit ner i magen. Och nu ska jag äta plättar. Gör jag inte annat än äter idag? Nej, just precis. Men bättre det än när kroppen matvägrar.... 

Raggningsreplik

Jag använde mig av Björn Gustavssons raggningsreplik "Min pappa är rik, vill du hångla?" i helgen. Gissa själv resultatet....


Jag älskar onsdag

Mitten på veckan - snart helg. Kan inte bli bättre! Fast jag jobbar ju och har stallet i helgen, så nån jäkla kul helg får jag ju inte. Men bra att svira av allt på en gång när helgen liks är förstörd.

Inget brödbak idag heller. Mamma, Reidar skickade ju i en konstig fil som jag inte kan öppna. Skicka igen, så jag kan baka!

Jag älskar även BMW:n.

Stegring - en 10a

Om det vore en stegring med på LA:4 skulle jag och Boggan få en 10a. Men nu är det inte en stegring utan det är en vändning på bakdelen till vänster. Antingen reser han sig, eller tvärstannar, eller ryggar. Allt annat än rätt alltså. Har aldrig varit med om att han rest sig tidigare, bara bockat ungefär 10000 gånger. What is wrong? Är det det där förbannade vänstra bakbenet?

Träning för Lena både fredag och onsdag. Har en känsla av att det blir många bakdelsvändningar till vänster. Höger går fint, men inte vänster. Hmmm. Varför valde jag LA:4??

UPDATE
Har löst regional licens för Luspens Ryttarförening. Nu finns det ingen återvändo för dessa LA-klasser.

No energy

Jag tror jag tappade all energi när jag bakade kolakakor/sirapskakor på jobbet i eftermiddags. Skulle ju hem och baka det goda brödet som mamma bjöd på när vi var nere, men jag tror jag glömde receptet kvar i Sthlm för jag hittar det inte. Sedan skulle jag ha vikt ett ton kläder, men jag kom mig bara aldrig för det.

Istället tvättade jag av S80n (så lite nytta har jag allt gjort) och raggade med Jennie och Hanna en sväng och uppdaterade oss på skvallerfronten. Sedan begav jag mig iväg hemåt igen.

Jobb imorgon 9-16. Egentligen skulle jag vara ledig, men jag har inte alls något emot att jobba imorgon - speciellt när jag får lite sovmorgon. Det enda jag missar är träning för HT. Synd! Men Boggan gick bra idag, så det ser lovande ut till tävlingen...

Måndag igen

Powerwalk med Jennie på morgonen. Sedan blev det stallet med ÅM och tukta hästarna lite. Boggan går rätt så stadigt nu i förvända galoppen. Skönt, det peppar mig lite.

Sedan en ragg i Storuman med Jennie och Pärlan. Fika på nyfiket och sedan iväg till jobbet. Och nu ikväll har jag, pappa och Joel tvättat Skönheten. Nu blänker han!

Börjar halv 8 imorgon, så det är nog bäst jag pallrar mig i säng ungefär nu på en gång.
God natt!

Ps, varför sticker det i ögonen på folk? 

Ca 240 mil

Från torsdag natt till lördag kväll har jag åkt 240 mil och 110 av dem har jag kört själv. En aning drygt, men det har gått bra, förutom E4:an från Sundsvall till Övik för där var det kaos i snöstormen.
Men nu står ju vrålåket på gården och glänser!

Fick träffa systeryster och hann till och med handla upp lite välförtjänta pengar på hennes jobb.

Kom hem efter nio igår kväll och sedan bar det av direkt till Lycksele. Kul kväll, som dock blev lite för kort. Sedan kanske den inte riktigt slutade som jag hade tänkt mig, men vad gör man åt saken? Kvällen fick ändå plus från mig.

Åter till jobbet.


RSS 2.0