Bästa fredag

Ska upp till banken nu och ordna lite saker. Sedan ska jag svänga förbi Blomstergården och höra om jobb vid jul. Därefter åker jag till ÅM för lite lunch. Sedan blir det iväg vidare för jag har en hel del att göra idag... :-)

Ikväll gäller det! Jag ska ha så himla kul!

Hemma

Åh, vad det är mysigt att vara hemma! Som jag har saknat Stensele/Storuman...

Resan gick bra och jag hade det himla trevligt. Jag är så tacksam över att jag tog mig hem på ett sådant smidigt sätt. Fick även se lite snö i Sundsvall och en bit norröver, men inget här uppe. Lite tråkigt, för vid den här tiden brukar det ju vara snö här. Jag blev även uppdaterad om bensinpriset som visade sig vara betydligt billigare än jag trodde. Jag hänger ju inte med eftersom jag aldrig kör bil eller besöker en mack nu för tiden.

Kom hem kring 20 och ikväll har jag hunnit träffa 3 av mina kära vänner - Jennie, Jonas och Anders. Jag har haft ett stort leende på läpparna hela kvällen. Skrattat är det mesta jag har gjort, men man kan inte göra annat i Jonas sällskap! Jag har sett hela Storuman och jag har saknat alltihopa.

Morgondagen kommer bli kanon, det känner jag på mig! Hemresan har ju börjat bra och det blir bara bättre och bättre.

Jag kommer inte vilja åka hem på söndag. Just nu ångrar jag nästan att jag åkte hem för nu vet jag hur det kommer kännas på söndag när jag är tillbaka i Uppsala. Det kommer kännas så tomt, så tomt. Den känslan skulle aldrig ha dykt upp om jag inte hade åkt hit och det är därför jag gruvar mig för hemgång. Jag vill vara kvar här...


Dags att krypa i säng. Imorgon har jag en hel del att göra och jag ser fram emot alltihopa!
God natt!

Älskade Stensele

Ikväll kommer jag!

Helgen är fullproppad med alla "måsten", men de är ju alla roliga (nästan i varje fall) så de känns inte som några måsten för jag vill ju göra allt när jag väl är hemma.

Vi ses där hemma kära vänner! ♥

Redo

Nu är jag redo för att åka hem till Norrland!

Packar det allra allra sista imorgon innan Anna och Johan kommer och hämtar mig.

Nu ska jag krypa i säng och invänta morgondagen. Jag längtar hem!

Örongodis

Här kommer bra musik som spelas i hela min lilla 2 rok på 45 kvadrat. Det poppar bra här inne med mitt surroundsystem och jag lovar att det hörs ut i hela trapphuset :-)








Lyssna och njut!

Perfect day

Jag är färdig helt med PM:et och har läst rättsfall hela dagen. God sallad till lunch med Ida och sedan sprang vi runt på stan. Hittade fina klänningar, men tyvärr passade de inte. Sedan gick jag tillbaka till JB och fortsatte med att läsa ännu fler rättsfall. Ett antal domar från TR, HovR och HD kan jag utantill nu känns det som. Toppen, vad jag nu ska med dem till? Referera, referera..

I eftermiddag har jag mestadels surrat i telefon och slöat på JB med Anna. Nu sitter jag och väntar på att få cykla till Ekeby och träna och sedan så kommer Anna hit som jag nämnt tidigare. Great!

Nä, undra om man skulle ha börjat packa inför morgondagen.. Nu är det inte länge kvar! :-)


Lill-lördag

Hela dagen är fullbokad. Nu sitter jag och ska försöka knåpa ihop mitt PM och det är snart klart hoppas jag. Sedan drar jag vidare till JB och ska sitta där tills Ida har sänt klart på 4:an för då ska vi gå och luncha. Därefter blir det mer plugg och sedan en fika och PM-coaching och därefter åker jag hem och ändrar på det som bör ändras på.

Ikväll blir det Bräda på Ekeby kl 18.30 och sedan kommer Anna hit. Vi ska se Bonde Söker Fru, äta bullar och färga håret på mig. Sedan ska jag packa inför morgondagen, för då drar vi iväg uppöver!!

Ha en bra dag allihopa!


Jag ger upp...

... för ikväll.

Imorgon kliver jag upp i ottan och ska försöka knåpa ihop resterna av mitt PM. Egentligen är det väl ändå inte så farligt för antingen blir jag sågad eller så blir jag det inte och det är inte poängsatt denna gång utan vi har faktiskt en gång till på oss innan det är på riktigt. Det värsta som kan hända är att jag har ett enda stort kryss över PM:et och då är det bara att ta nya tag.

Emellan PM:ets grubblerier har jag kikat på Rosa Bandet-galan och strykt kläder. Nu är jag nästan färdig med klädkammaren och det blir så jäkla nu. Nu vet jag vad jag har i garderoben - och inte har. Skulle behöva gå på en liten shoppingrunda och jag ska ju in till stan imorgon, som alla andra dagar eftersom JB och Juridicum ligger mitt i stan så det kan tänkas att jag handlar något fint om jag hittar något.

Jag hann även med ett avsnitt av DH medan jag åt middag och eftersom Anna kommer hit imorgon kväll (om vi inte har PM-ångest båda två) antar jag att det blir något avsnitt imorgon också. Fast imorgon måste, måste, måste jag vara fullständigt klar med arbetet. Det värsta är ju som sagt att jag blir totalsågad...

Nä, nu kryper jag till kojs. Imorgon är det sista dagen i Uppsala och sedan på torsdagmorgon styr jag, Anna och Johan kosan mot Storuman. Jag längtar så att jag nästan spricker!

God natt!

Rosa Bandet

Jag vill tacka Anna, Lovisa, Mamma, Anna, Åsa-Matilda, Emma, Joel, Zahra och Reidar. Tillsammans har vi samlat ihop 1400 kr.

Men än kan ni skänka en slant. Klicka här, som vanligt.

KOM IGEN NU!!

Jag kommer aldrig att förstå att min älskade fina moster Erika gått bort i bröstcancer. Detta inlägg skrev jag för ungefär ett år sedan och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att hon en månad senare inte skulle finnas här i livet längre.

Det finns ingenting som kan ändra på det förflutna, men tillsammans kan vi hjälpas åt och förebygga. Så skänk en slant. Av mina cirka 80 läsare är det 9 stycken som har skänkt en slant. 9 stycken..

Enkel matematik för en jurist - ni är 71 kvar och just DU är säkert en av dem.

Kärlek ♥

Tidsfördriv, allt för att undvika PM:et!

Du har....

(x) Mascara över 100 kr

(x) En plattång

(x) En locktång

(x) Designparfym

(x) Foundation över 200 kr

(x) Ögonfransböjare

(x) Olika borttagningsmedel

(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska (för barn med trassligt hår)

(x) Läppglans över 100 kr

(x) Hårinpackning

(x) Bodybutter

(x) Bodylotion

(x) Parfym över 300 kr

Summa = 13


Du ...

( ) Använder locktång/plattång varje dag

(x) Använder fondation varje dag

(x) Använder mascara varje dag

( ) Använder kajal varje dag

( ) Använder läppglans varje dag

( ) Använder bodybutter varje dag

( ) Använder bodylotion varje dag

(x) Använder ansiktsrengöring varje dag

( ) Använder hårinpackning varje dag

(x) Använder hårspray varje dag

(x) Tränar på gym

( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 5


Du har...

( ) Tonat håret

(x) Färgat håret

( ) Hårförlängning

( ) Piercat dig

( ) Tatuerat dig

(x) Tagit hål i öronen


Summa = 2


Totalt: 20


0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.

10-15 Konstgjord behandlad blomma.

15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.

20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.


En hel dags pluggande

Eftersom Anna hade seminarium kl 8 i morse så hängde jag med till Juridicum och satt där och läste rättsfall tills det var min tur att ha seminarium. Därefter gick jag och Anna till Värmlands och lunchade och sedan har jag läst rättsfall, våndats över mitt PM och varit supertrött. Skulle egentligen ha tränat nu kl 17, men har trampat snett ett antal gånger idag och det gör så fruktansvärt ont i fötterna så jag skippade det. Hoppas att jag kan träna imorgon bara, annars blir det så långt tills nästa gång.

Har lånat första säsongen av Desperate Housewives av Anna så nu blir det maraton. Igår såg vi två avsnitt och det lär säkerligen blir något avsnitt ikväll också när jag inte skriver PM eller ser på Rosa Bandet-galan.

Ska ordna mig lite mat och sedan ta tag i detta pluggandet så kanske klumpen i magen försvinner en aning.

PM-ångest

Jag vet att jag har skrivit ett dåligt PM nu så här i slutspurten, men vad ska jag göra åt det nu?

Jag får göra det bästa av situationen och hoppas att livlinan ring en vän, eller snarare möt en vän, även funkar denna gång. Men jag har en sådan ångest!

Jag vet vad jag ska göra ikväll - försöka reparera mitt PM.


Ändrade planer

Det blev träning kl 16 istället på Ekeby så nu sitter jag här och har både tränat och ätit middag. Ska städa undan här och duscha för jag får sovsällskap i natt av Anna. Hon kom med tåget från Jönköping och har så klart glömt nycklarna kvar där. Men mysigt för mig med sällskap och sedan hinner vi ju ses ordentligt innan jag åker hem :-)

Har ont i mina fötter efter träningen och jag tror det beror på de nya skorna. Att vinkla fötterna i sidled både utåt och inåt gör så fruktansvärt ont att jag ryser i hela kroppen. Aj, aj. Imorgon blir det träning i mina gamla, trista skor för att vara rädd om fötterna.

Nä, dags att städa för det blev inte så mycket städning igår som jag hade tänkt för all tid gick åt till pluggningen istället. Sedan ska jag läsa en massa rättsfall tills Anna kommer tillbaka efter sitt basgruppsmöte.


Bra vecka

På torsdag åker jag hem! Gissa om jag längtar? Det ska bli så himla kul! Det är i vart fall veckans stora höjdpunkt och jag har något att se fram emot varje dag.

Idag blir det plugg på Eko tills kvällen innehållande basgruppsmöte och lite annat plugg och sedan träning på Väderkvarn klockan 19.30. Ska prova på PulsMedel och jag tror det är riktigt kul! Ska försöka få med mig Isabelle också, för hon lät sugen igår..

Dags att göra sig i ordning. Biblioteket öppnar kl 8.30 och jag hade tänkt vara där då.
 
Ha en bra dag!


Söndagkväll

Träningen i eftermiddag bestod av aerobics som skulle vara på någorlunda nybörjarnivå, men det vill jag inte direkt påstå. Jag hängde knappt med alls, och undra då hur aerobics2 är? Helt galet antar jag! Men det var kul, trots att jag ibland bara stod på stället och inte hängde med till varken höger eller vänster så jag får väl ge det några gånger så kanske man kommer in i det.

Efter träningen åkte jag hem och lagade mat - kryddiga korvar med fruktig bulgur. Jag börjar bli värsta kocken ju och det smakar alltid bra. Mitt i matlagningen ringde min kära mormor och surrade en stund om allt och inget. Alltid lika trevligt! :-)

Jag lyxade till det med efterrätt och bakade en kladdkaka för att fira att jag i stort sett är färdig med mitt PM. Underbart! Resten av kvällen har bestått av plugg och återigen plugg och en pratstund med Malin på telefon. Annars har jag som sagt hängt över lagboken hela kvällen, men nu tänker jag krypa i säng. Hoppas att jag är pigg och rask imorgon för då blir det en morgonpromenad innan EKO-biblioteket öppnar kl 08.30. Imorse vaknade jag klockan 7 och var nästan pigg så jag hoppas det är likadant imorgon med, men säkert är det bara ett önsketänkande.

God natt!


Lovely hair

Gissa om jag också vill ha sånt här hår? Jag har ju längden, men att få det så där är ju omöjligt. Mitt hår ska i varje fall få sig en uppfräschning i form av klippning på fredag när jag kommer hem. Snälla Elin ställer upp och ska få gå lös med saxen och det behövs verkligen! Sedan vill jag färga det också och jag tror jag ska be Anna göra det någon kväll i veckan innan jag åker hem. Då är jag ju så gott som ny efter klippningen på fredag...

                              

A picture

Jag bjuder på en bild som Ellen tog på klassfesten.


Finally!

Nu är PM:et klart och det slutade på 6 sidor. PM2 ska bestå av 3-4 sidor inklusive källförteckning vilket innebär att det blir en hel del klippa och klistra för min del. Jag håller tummarna för att jag fått fram allt de vill ha och att det inte är alltför "samhällskunskap-inriktat" men det har varit svårt att se allt juridiskt sett på grund av ämnet. 

Ska ta mig an mitt problem med antalet sidor och sedan ska jag gå hem och äta bullar med mjölk. Men ibland är det så fruktansvärt svårt att ta sig i kragen. Dock ska jag väl ändå inte klaga eftersom jag har fått gjort en hel del på de snart 3 timmar jag har suttit här. Jag har ju trots allt knåpat ihop ett alldeles för långt PM!

Tidsfel

Gårkvällen var trevlig och vi var ungefär 10 stycken ypsor som hade slutit upp. Inte så många alltså, men det behövdes inte heller för att ha kul. Det började bra med pizza, cider och vin. Det förstnämnda tillsammans med det sistnämnda är väl kanske ingen jättehit, men det funkade. Sedan spelade vi "Hur fan visste du det?" Mitt lag vann inte... men vi var på god väg.

Sedan blev det lite mer drickande på Orvars och sedan drog vi oss vidare till ÖG som hade 04-släpp. Dock var det bland det tråkigaste släppet jag någonsin vart på så det blev väl "tidig" hemgång eftersom jag vred tillbaka klockan när jag kom hem och insåg att den bara var halv 2. Kvällens plus var att jag träffade Johan på ÖG och jag blev hembjuden till honom på hans födelsedag på tisdag.

Nu ska jag snabbt göra mig i ordning för att dra mig iväg till JB som öppnar kl 10. Där ska jag skriva klart mitt PM, men det är mestadel bara jobbet med att fotnota som är kvar. Sedan ska jag hem, göra seminarium, städa klart här i lägenheten, stryka kläder, träna och laga mat inför veckan. Jag har det jag gör idag alltså.

Uppladdning inför kvällen

Ska strax iväg till Norrlands för pizzamys med Ypsorna. KUL!

För er som vill se en snygg vimmelbild på jag, Roxanne och Johan från klassen kan gå in här. Klicka vidare på Vimmel, sedan Södermanlands-Nerikes, sedan på Klubbilder så är vi på första bilden. Kommentaren måste observeras! Haha...

Kameran är med ikväll och imorgon ska jag försöka hinna ladda upp bilderna sedan klassfesten. Det är ju bara det att det tar så fruktansvärt lång tid.

Nej, bäst att cykla iväg nu. Klockan börjar närma sig halv....

Städarlördag

Jag tog mig en lite längre sovmorgon än vad jag hade tänkt i morse så jag hann inte klart med all städning innan det var dags att åka till jobbet. Alltså först träning, sedan hem och duscha och göra mig i ordning för lördagsfikat på Norrlands. Jag och Malin delade på både smörgåstårta, baguette med salami och brieost och en kladdkakebit. Sedan följde jag med henne en sväng på stan och jag stod emot shoppingbegäret. Hurra för mig!

Nu sitter jag här och ska ta tag i städandet och sedan plugga tills 18 dk då det blir pizzamys med diverse alkoholhaltiga drycker med Ypsilon på Norrlands. Hade sett fram emot att få gå ut med Ida ikväll, men vi får ta igen det vid ett senare tillfälle. Vi har ju hela november och december på oss (som säkert kommer gå i ett svep)!

Ha en bra lördag allihopa!

Idol?

Vad hände? Jag är chockad.
Trist, Loulou var ju ändå en av de bättre tyckte jag.

Jag kunde lika gärna ha följt med till Smålands istället för att ha suttit här och kikat på resultatet. Men det var nog fruktsalladen som lockade mig till att stanna hemma. 

Jag gillade dock ABBA-temat! Störtskönt och jag skulle gärna vilja gå på en fest där det bara spelades ABBA-låtar. Hur grymt vore inte det?

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en stund innan jag släcker lampan. Imorgon ska jag kliva upp tidigt och städa (lägenheten ser ut som ett bombnedslag), träna, gå på lördagsfika på Norrlands och därefter plugga tills kvällens mörker kryper sig på här i Uppsala.

God natt!

Vet vi vad jag gör om exakt en vecka? Jo, rockar loss på hotellet hemma i Storuman. Det ni....

Fredagkväll

Jag hade tänkt gå på aerobics på Väderkvarn, men Malin J drog med mig till dans på Ekeby. Ingen av oss hade varit där tidigare och vi tänkte att det skulle vara kul att prova på. Det startade bra och jag hade kul de första 5 minuterna, men sedan blev det lite för mycket skaka rumpa. Efter 20 minuter gav vi upp och gymmade istället. Så det blev inte så mycket träning som jag hade hoppats på. Nästa gång blir det aerobics istället!

Utgång eller inte? Jag vet inte.. Ibland har jag en sådan beslutsångest och det är så jobbigt. Kan inte bara någon bestämma åt mig?


Proppmätt

Betty ringde och tyckte vi skulle luncha. Ja visst, sa jag och nu sitter jag här på JB och är proppmätt. Sallad på Stocken är en hit kan jag lova och man går verkligen därifrån mätt!
Det är tur att jag ska träna ikväll.

PM:et går framåt sakta men säkert. Det bådar gott!

It's friday

Äntligen fredag! PM-skrivande på JB hela dagen och ikväll blir det träning och därefter ska jag se TV hela kvällen. En kväll helt för mig själv alltså...

Nä, dags att ta tag i skrivandet så jag kommer någonstans idag.

Om en vecka är jag hemma!


VIP-kväll

Jag gick hem med en kasse från Gina innehållande två klänningar, en kjol, örhängen och ett halsband. Kul med lite nytt i garderoben!

Det blev inget sånghäftsbindande ikväll så jag ska sätta mig och plugga istället. Pappa fick igång skrivaren åt mig så jag ska skriva ut lite papper angående mitt PM och sätta mig och läsa det så att jag imorgon kanske hinner klart hela arbetet och kan finslipa på det resten av dagarna.

Nä, dags att ta tag i saken!


Happy torsdag

Torsdag igen, jag gillar ju torsdagar eftersom imorgon är det fredag!

Seminarium mellan 10-12 och sedan blir det plugg på JB resten av dagen. Träning ikväll på antingen Ekeby eller Väderkvarn, det är inte bestämt än. Sedan är det VIP kväll på Gina mellan 19-21 så jag ska hinna förbi en sväng där också. Kl 20 ska jag befinna med hos Susanna och göra sånghäften till Älggasquen som är nästa helg. Synd att jag missar den...

Pappa åker hem idag. Tråkigt, då blir det ensamt igen..

Dags att göra sig i ordning inför dagen.


Onsdagkväll

Ikväll har jag och pappa varit på ICA Maxi och handlat, sedan blev det träning på Ekeby för min del. Bräda denna gång och det var så kul! Pappa hämtade mig när jag tränat klart så jag slapp cykla i blåsten och sedan åkte vi hem och åt mat ifrån restaurangen mittemot. Sedan åkte vi en sväng till ICA Väst och handlade lite till och kikade runt där. Superbilliga priser på vissa saker! Det är nästan värt att cykla den långa vägen dit för att handla - ibland.

Sedan har vi ätit fruktsallad ikväll och sett lite TV. Något annat har vi inte med och nu tänker jag hoppa i säng. Är trött och det ska bli så skönt att få krypa ner i sängen.

God natt!


Bästa basgruppsmötet någonsin

I 1,5 timmar skrattade vi alla i gruppen konstant. Emellan skratten fick vi en del gjort, men mest skämtade vi om gårkvällen och inser att vi alla älskar ironi. Så sjukt roligt! Inte vill jag byta basgrupp nästa vecka när vi har så här roligt tillsammans. Helt galen och jag gillar det!


11 månader

Tiden går så fruktansvärt fort, fast det säger jag ju jämt. I varje fall så är det idag 11 månader sedan min älskade moster lämnade oss. Snart har det gått ett år. Det är helt ofattbart..

Minnesgudstjänst i Arvidsjaur kyrka lördagen den 1/1 kl 18.00. Jag är ju hemma den helgen och ska ju liks till Arvidsjaur och tända ljus på graven så jag åker nog på minnesgudstjänsten också när jag väl är där.

Ni glömmer väl inte bort det jag gör för Erika? Klicka här och skänk en slant och sträck sedan på er resten av dagen för att ni gjort något bra idag och stödjer en god sak. Snart är oktober och Rosa Bandets insamling slut så passa på nu..

Kärlek ♥

Onsdag - igen!

Tiden går så himla fort och jag hänger som sagt inte med! Redan onsdag.. Det är bara att hålla i sig i karusellen som går.

Inget plugg på JB idag utan jag sitter hemma till kl 14 för då har vi basgruppsmöte. Innan dess ska jag renskriva lite och plugga. Sedan måste jag ta tag i PM:et på riktigt någon gång. Inlämning om en vecka!

Ikväll blir det träning på Ekeby och någon gång under dagen så kommer pappa från Stockholm. Vi ska väl göra ingenting annat än se tv (och kanske plugga lite).

Nä, dags att ta mig själv i kragen.


Klassfest a la mellanstadiedisco

Jag hade så himla kul igår!

Först samlades vi på Jontes och minglade tills maten var klar. Supergod tacos och jag åt och åt och åt. Men handen på hjärtat så kunde jag kanske 3 namn utöver de 4 personerna som är i min basgrupp exklusive mig själv så vi hade en namnlek och nu tror jag att några namn har fastnat i varje fall. Nu slipper i alla fall alla heta du.

När vi ätit fortsatte allt surr och sedan så hade vi limbo tävling. De fyra som var kvar till sist var killar, så vi tjejer måste ha varit hur dåliga som helst. Tillslut vann i vart fall någon? på en sån låg höjd som jag nästan hade kunnat kliva över.

Vi hade även pris för bäst utklädnad. Vem tror ni kom tvåa? Jo just det, den ständiga tvåan... 

Sedan blev det Snerkan och dans till inte världens bästa musik och vid två tiden var jag hemma. Roxanne följde med och sov här eftersom hon "missade" tåget hem till Gävle.

En lyckad kväll alltså! Med en massa skratt om mellanstadietiden...

Bilder kommer senare...


21 oktober

Jag vet en söt, underbar och go tjej som fyller 10 år idag. Stora tjejen! Min lilla älsklingsfavorit.. ♥

Har suttit på JB och pluggat idag och ibland blir jag inte klok på juridiken, men det är bara att gräva sig djupare och djupare i alla mysterium så kanske man ser ljuset någon dag. Tentan är i varje fall flyttad till den 17:e dec istället för den 18:e...

Inget vinnarpris till pappa idag, trist.. Men han har ju vunnit ändå!

Nu ska jag cykla iväg till Björnen och Svanen och låna en klänning som jag ska ha på mig på klassfesten ikväll. Temat är mellanstadiedisco. Klick, klick, klick kommer det säga med kameran! Vi i min superba basgrupp ska träffas här hemma hos mig och "förkröka" som det heter på stockholmska och sedan dras oss vidare till Jontes där det väntas tacos.


Dad is here!

Imorgon är det dagen D. Gissa vem som håller tummar och tår tills hon nästan spricker? Jo, jag!!

New shoes

I fredags så var jag och Anna på en liten shoppingrunda och jag köpte mig ett par nya träningsskor. Det var på tiden, eller vad säger ni?



De här skorna har gjort sitt!


Jag köpte även en Rosa Bandet-vattenflaska som jag typiskt nog glömde på Friskis efter träningen ikväll.

Behöver jag säga att jag och Anna köpte likadana skor? Haha, tur vi tränar på olika ställen ;-) Och sedan var de ju prissänkta så vi gjorde värsta fynden!

Träning och matlagning

Idag var det verkligen superjobbigt att träna och jag vet inte vad det berodde på, men så är det ju med allt - ibland upp och ibland ner.
Instruktören som höll i passet är så himla lik min syster Elin och lyssnar på ungefär samma musik, så jag fick lite flashbacks.

Nu har jag lagat isterbandslåda och nyss ätit. Blev en sen middag, men det tog ett tag att laga maten, fast det var superlätt! Hittade receptet i Icas kokbok och det var himla gott. Det kan jag rekommendera om man gillar isterband, men om man ska tillaga det så ska man nog använda sig av fler potatisar än 8-10. Jag använder 10 stycken, men det räckte inte på långa vägar.

Nu ska jag duscha och sedan invänta pappa. Kul med besök och han kommer med galgar så nu kan jag äntligen få ordning på min klädkammare. Är jag tillräckligt modig kanske ni får se en före och efter-bild...


Plugga - jovisst

Har haft basgruppsmöte på förmiddagen och lunchade sedan med Malin och Anna på Eko. Jag åt rester sedan fredagen och det smakade lika bra nu som då!

Sedan blev det en sväng på Make Up Store och jag inhandlade en ny foundation och en pensel. Ska svänga förbi där senare i veckan och köpa ett serum som jag också behöver, men det fanns inte inne nu. Därefter blev det en sväng förbi Tehörnan och jag köpte Hjärteblandning - supergott te med söta små röda hjärtan i.

Efter min lilla sväng på stan skulle jag på JB och kopiera lite hade jag tänkt, men självklart hade någon tagit boken jag behöver. Imorgon ska jag hänga på låset kl 9 och slita åt mig boken på en gång. Istället för att sitta där gick jag hem och ska försöka plugga lite här innan jag beger mig till Friskis.

Here we go again

Då så, nu är jag utmanad av min tvillingsjäl ÅM.

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. (check).
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Ända sedan jag var liten, en-två äpplen hög ungefär, har jag velat bli advokat. Jag vet inte varför, det är det ingen som vet heller - inte ens mamma eller pappa, men det är ett sug i mig som säger att jag vill bli det. Jag minns inte när jag började tänka i de banorna, eller varför. Nu har i vart fall jakten på mitt drömyrke tagit start i och med att jag började på juristutbildningen här i Uppsala i september detta år. Juridik är komplicerat, men kul!

2. Jag har alltid haft en förkärlek till böcker och har plöjt ett antal genom årens lopp. Nu sedan flytten hinner jag tyvärr inte riktigt med lika mycket som jag vill och har gjort tidigare i mitt liv, utan det mesta jag läser nu är kurslitteratur och övrigt material som T1 innehåller.

3. Jag är dålig på att baka med jäst - allt brukar sluta med katastrof.

4. Jag är målinriktad och vet vad jag vill till 110%, dock både på gott och ont. Här på juristutbildningen där man fäller krokben för varandra både till höger och vänster känns det bra att ha den egenskapen i handväskan.

5. Jag har världens sämsta humör, tyvärr. Därför är det så fruktansvärt skönt att jag bor med mig själv, helt ensam, för den enda jag kan störa mig på är - mig själv. Och det gör jag ju inte eftersom jag tycker jag är bra!

6. Jag är fruktansvärt oteknisk, som ni säkert redan vet, och ger ofta upp innan jag ens provat eftersom jag vet att det inte leder till något.

7. Jag har nog aldrig varit riktigt tävlingsinriktad eftersom sport inte var mitt favoritämne i skolan. Jag var ju en pluggis och gillade alla andra ämnen istället - där jag var bra. Fast det var väl i och för sig en tävling i sig att tävla mot sig själv och få bra betyg. Jag har i vart fall alltid hatat att förlora, men det har inte varit lika viktigt att vinna. Dock efter mina 2 år ute på tävlingsbanorna tillsammans med min älskade häst har jag insett att bara en sak gäller - VINST!
På det planet har jag förändrats otroligt mycket och nu klarar jag inte av att bli 2:a i någon form av tävling alls.

Det var lite inside information om mig. 
Nu utmanar jag:

Ida 

Hanna

Anna L

Anna L

Anna J

Emma P

Emmy

Måndagmorgon

Är rätt så pigg och rask idag och ska strax iväg till Eko för plugg fram till 15 ungefär. Kl 16 är det träning på Friskis på Ekeby och där ska jag infinna mig. Det behövs efter allt jag tryckt i mig i helgen!

Trist väder ute idag och jag vill knappt gå ut när det är så här mörkt och tråkigt, men det är bara att bita ihop. Jag ska ju inte så långt bort..

Sängdags

Har varit trött till och från hela helgen så nu hoppar jag i säng i hyfsad tid så kanske jag är pigg imorgon bitti. Plugg för hela slanten!

Imorgon kommer pappa!

Myshelg

Igår såg vi Stjärnor på is och bara myste framför TV:n. Chips och efterrätt stod på menyn och det var smaskens!

Idag har vi varit på loppis och jag fyndade lite saker och sedan åkte vi på sightseeing på landet. Där ute skulle man ju kunna bo. Känner att man inte vill bo i Stockholms pulsåder, men ändå ha nära till stan så är det där ultimatum!

Har bakat bullar i eftermiddag och nu väntar jag på maten. Därefter blir det en retur till Uppsala. Imorgon är det ju måndag, igen... 

Hufvudstaden

Ligger i soffan hos mamma och Reidar med laptopen i knäet. Har skrivit lite på PM:et och surfat runt. Har egentligen gjort ingenting idag och det har varit så skönt. Det enda av vikt hittills har varit mitt PM-skrivande och bakning. Har gjort en supergod efterrätt som vi ska smaska i oss ikväll.

Nu ska jag läsa om Yttrandefrihetsrätten och sedan invänta middagen. Ikväll blir det mys framför TV:n med en massa gotta. Det är jag värd!

Toppenkväll!

Ida kom hit efter sex och då hade jag maten färdig. Supergod kyckling med tomat och persiljesallad med bulgur och en god sås till. Jag lyckades, om jag får säga det själv.

Sedan blev det mys i soffan framför Idol och med både chips, dipp och godis. Vi hann även med att se en film innan hon begav sig hem till hockeykarln. I nästan samma veva som Ida gick så kom Anna hit. Vi har kikat på youtube och skrattat åt allt sjukt som finns där ute.

En toppenkväll helt enkelt - den bästa på länge måste jag faktiskt säga! Tack tjejer!

Nu väntar sängen och imorgon åker jag till stora staden.


Underbara fredag

Härligt med fredag - det kan ju inte bli bättre, eller?

Ska iväg till JB nu och plugga hela dagen. En paus innan 12 för då är det palt på Norrlands och både Anna och Betty ville äta det igen. Dock är den ju inte lika god som mormors palt som sagt, men den slinker ner ändå..

Nä, här har jag inte tid att sitta längre...

Ha en bra fredag allihopa!


En annan torsdagskväll

Vad lugnt och skönt jag har haft det ikväll efter träningen. Renskrivit veckans seminarier, slötittat på TV, surrat i telefon och surfat runt på datorn. Sådana här kvällar älskar jag ensamheten. Ingen annan att bry sig om än mig själv. Låter konstigt, men det är så jävla skönt! Allt mitt är mitt, bara mitt.

Men ibland är ensamheten inte alls lika rolig att ha att göra med, men jag är ju så sällan ensam - jag har ju en massa fina vänner här i Uppsala.

Just nu tycker jag att livet är underbart att bara vara me, myself and I all the time.

Imorgon ska jag bjuda fröken Ida på middag. Något tips på god mat? Som inte är tacos eftersom jag bara bjudit på det när hon ätit här.

Nu ska jag hoppa i säng i min 180 cm stora säng som jag delar med... bara mig själv! Skönt va?


Sådärja

Nu har jag kommit igång med mitt (min) PM - skönt ska ni veta! Dock är det jobbigt att släpa med sig både datorn och lagboken till biblioteket så det lär jag inte göra varje dag. Det känns som om jag inte skulle behöva åka och träna idag, just för allt bärande, men jag tränar ändå. Jag och Carro ska till Friskis på Väderkvarn nu klockan halv fyra och jag har laddat upp med en smoothie.

Det blev ingen lunch med Ida idag, men vi tar igen det imorgon. Då ska vi äta middag och sedan mysa framför Idol. Sedan på lördag åker jag till mamma en sväng - med både lagboken och datorn släpandes efter mig som en svans. Underbar helg alltså!

Nä, dags att göra sig i ordning inför träningen.

Dystert väder

Regnet vräker ner och det ser mörkt och kallt ut ute idag. Jag har ingen lust att traska till JB strax innan nio, men tur jag har cykeln så slipper jag gå och det tar ungefär 3 minuter med min fräscha bike. Men det räcker nog för att man ska bli dyngsur.

Ska göra lite fika och sedan göra mig i ordning och se till att vara där vid nio när de öppnar och rycka åt mig alla böcker som jag behöver (och alla andra 13 som skriver om samma ämne) så kan jag skriva PM så tangentbordet glöder senare efter seminariet.

Lunch med Ida idag, eller ej? Jag hoppas på det!

Träning i eftermiddag på Väderkvarn. Antingen halv fyra eller halv fem. Det återstår att se vad Carro, Carro och Sofie vill. Jag hoppas på halv fem för då kan jag sitta på JB till halv fyra ungefär..

Ha en bra torsdag, för det ska jag ha. Imorgon är det ju fredag!

En bra onsdag

Bräda på Friskis var sjukt kul och roligare än jympa. Så varje onsdag mellan 18.30-19.30 är framöver bokad för detta pass. Efter gymmet så blev det järnet hem för att duscha och sedan järnet halva vägen tillbaka till Ekeby för där bor Anna. Hon bjöd på underbara scones och te. Så vi mysade i soffan och babblade en massa som vanligt.

Kom hem för cirka 45 minuter sedan och har hunnit prata med både mamma och pappa. Nu ska jag krypa i säng på en gång och hoppas på att vara pigg och utvilad i morgon. Men det är väl in my dreams skulle jag väl kunna tro...

En bra onsdag helt enkelt.

En födelsedag

Bond, Sara Bond fyller år idag och det firade vi med fika på Ofvandahls. Kom hem vid halv fem så det blev inte så mycket plugg som jag hade tänkt. Fast vi hade egentligen föreläsning om karriärvägar för jurister, men jag gick bara på halva eftersom jag redan vet vad jag vill bli. Så egentligen så missade jag inte så mycket plugg ändå, bara slutet av föreläsningen.

Sedan ordnade jag ärendet med Word också, så nu har jag det snart på datorn. Nu återstår bara en väska och denna tycker jag var snygg. Priset är dock inget jag betalar för en väska till datorn direkt. Jag önskade bara att jag hittade den där perfekta väskan. Att den bara ploppade upp när jag startade webläsaren, men det gör den inte. Jag vill inte bära omkring min fina i min vanliga handväska tillsammans med allt skrot som ligger i den. Jag är alldeles för rädd om min datorn för det! I slutändan blir det nog den här väskan, trots att den är vit. Den är ju i vart fall rosa och billig. Men helst skulle jag vilja ha en kvinnlig väska.
Gissa om jag föll för denna som en fura? Jag och Rosa bandet är ju såååå tajta.
Dagens i-landsproblem?

Nu ska jag  invänta att klockan ska bli efter 18 för då ska jag bege mig till Friskis. Därefter blir det snabbt hem för en dusch och sedan direkt iväg till Anna. Vi ska äta scones, det säger väl allt? 


Onsdag igen

Veckorna går så otroligt fort och jag hinner inte med alls! PM:et ska vara inne om 2 veckor och det går i snigelfart framåt, men imorgon och på fredag ska jag jobba med det hela dagarna! 

Har ätit frukost och ska göra mig i ordning nu inför en heldag på Eko. Går väl hem vid 17 ungefär tror jag.. Ikväll blir det Bräda på Friskis kl 18.30 och sedan Bonde Söker Fru hos Anna. En välplanerad dag in i det sista alltså. Men det blir en tidig kväll för jag var himla trött i morse...

Ha en bra dag allihopa!

Och glöm inte bort detta!!

Kakrejs

Jag och Anna har haft kakrejs, fnittrat i flera timmar och sett TV hela kvällen. Hur mysigt som helst! Imorgon blir det Bonde söker fru hemma hos henne. Jag, Anna och hennes mystiska "sambo" - spännande...

Hannes googlade på nätet och hittade denna bild. Gissa om jag längtar hem! Men det är bara två veckor kvar nu...


Han tyckte dock att detta var en finare bild.



Jag håller inte riktigt med.. Men Stockholm blir säkerligen ändå staden i mitt liv till slut.

Nä, sängen nästa. Eko imorgon kl 8.30... Så det gäller att hoppa i säng nu!


Latmask

Jag var så optimistisk imorse med att jag skulle hinna göra idag, men inte har jag gjort allt. Seminarium, sedan lunch på Stocken och därefter sprang vi en sväng på stan. Hittade en superfin klänning och ett halsband på Gina som jag inte kunde motstå. Det blev inte alls så mycket plugg som jag hade tänkt, men nu får ni ju inte tro att jag inte pluggar något alls - för det gör jag, bara inte så mycket som jag önskar att jag hade gjort.

Jympa klockan 17 och det var det roligaste jympapasset jag någonsin har varit på så framöver kommer jag alltid befinna mig på Friskis i Ekeby kl 17.00 på tisdagar. Sjukt kul! Det är tur att jag inte är så lat med träningen i varje fall!

Nu har jag ätit middag, kikat på Nyheterna och har fixat så att jag har MSN igen! Som jag har längtat!! Nu ska jag hoppa in i duschen för senare ikväll kommer Anna hit och vi ska äta kakor. Mumma!


På språng

Ska strax pallra mig iväg till JB och plugga tills seminariet mellan 10-12 och sedan ska jag och Anna luncha på stan. Därefter blir det fortsatt plugg till 16 ungefär sedan hem och byta om för att träna kl 17 på Friskis. Fullspäckad dag alltså! Men det är kul när man har saker att göra om dagarna...

Ha en bra dag allihopa så hörs vi ikväll! Och just ja, glöm inte bort detta! Important, you know..

Nu väntar sängen

Jag stannade hemma ikväll och gjorde absolut ingenting förutom att baka sirapskakor, kolasnittar, ja kalla det vad ni vill, och drack smoothie. Sjukt gott!

Har surrat med Ida en bra stund ikväll, alltid lika trevligt. Vi kom in på den maktlösa sjukdomen cancer. Dra ert strå till stacken och ge ett bidrag till Rosa bandet här! Kom igen nu!! En liten slant kan ni alltid bidra till, visst?

Nu blir det sängen bums. Ska kliva upp vid halv 8 och ställa ut kassen med alla reklamblad jag har fått på en månad. Tänk att det är fyra veckor sedan sist "tidningsbilen" var här, mamma och Reidar! Tiden går så sjukt fort!

God natt!


Hela Sveriges Husman

Idag när jag handlade så hade jag en 25:- bonuscheck på ICA och för den så fick jag kokboken Hela Sveriges Husman gratis.



Jag hittade en massa gott som jag ska laga här framöver. Smaskens!

Har bakat kolasnittar ikväll. De blev ljuvligt goda! Nu gäller det bara att hålla disciplinen och inte vräka i sig flera stycken om dagen. Men jag älskar ju allt som har någon sorts anknytning till mat!


MSN

Snart har jag MSN igen hoppas jag - med samma konto som förut så klart. Det ser jag fram emot och jag håller tummarna för att det ska gå vägen!

En trött Lina

Efter basgruppsmötet gick jag och Malin hem till mig och åt lunch och sedan cyklade vi till JB och kollade upp lite material inför PM-skrivandet. Om 2,5 veckor ska det vara inne och jag har knappt börjat sedan sist så det gäller att ta tag i det samtidigt som allt jobb inför alla seminarier ska göras.

Jag blev lat och gick hem efter halv tre och handlade och hämtade ut ett paket ifrån H&M och sedan blev det träning på Ekeby mellan 16-17. Därefter har jag lagat massa pepparstekt kyckling med ris. Det blev verkligen supergott! Ska strax göra mig i ordning och traska iväg till Anna - om jag orkar. Jag blev rätt trött efter allt ståhej idag och soffan ser himla lockande ut faktiskt!


Ny vecka, nya tag

Ska alldeles strax vara på Eko och ha basgruppsmöte och sedan blir det plugg antingen på Eko eller JB resten av dagen.

Träning i eftermiddag vid 16 och sedan har jag kvällen fri till att göra ingenting. Ska laga storkok av kyckling hade jag tänkt, men annars inga andra planer som sagt. Det är så härligt med sådana kvällar!

Helgen är över

Då så, då var även denna helg över. Har tvättat, städat och pluggat idag och mellan 18-20 var jag, Carro och Sofie så effektiva att vi till och med satt på Ekonomikum och pluggade. Keep it up!

För övrigt så har jag och Anna tummat på att plugga som bara den i veckan. Det gillar jag!

Nu har jag tryckt i mig lite godis och ska värma lite bullar och sedan se lite TV innan jag hoppar i säng.

Lugna söndag

Har varit på seminariebrunch med Anna, Malin, Isabelle och Frida och jag åt tills magen stod i fyra hörn. Lite juridik har man väl också fått in i huvudet hoppas jag.

Nu tvättar jag berget med kläder, för jag har inte kommit mig för att tvätta på 2 veckor och sedan ska jag städa undan lite här sedan igår. Därefter blir det plugg för hela slanten. Engelska rättsfall - here I come!

Fotbollskväll

Ikväll blir det lugnt. Carro, Carro och Sofie kommer hit vid sju och då ska vi beställa pizza och sedan bänka oss framför fotbollen. Därefter är det korridorsfest de lux hos Lotta, men som det ser ut nu så avstår jag ifrån det. Jag ska istället smälla i mig godsaker och se på TV. Det kommer bli hur trevligt som helst!

Bjuder på en crazy bild sedan sist vi tjejer umgicks.
Själv ser jag ut som ett monster.



Ha en bra lördagkväll!

Reunion 2058

Föreningskväll på Norrlands igår och temat var alltså Reunion 2058 och man fick tolka det hur man ville. Jag, Malin och Isabelle var gamla karriärstanter, VD:ar för ett stort företag alltså. Två jurister och en läkare - kan inte bli mer karriärsinriktat. Dock missuppfattade några vår tolkning och trodde vi var sekreterare eller bibliotekarier, men så var ju inte fallet.

I det stora hela var det en kul kväll, men efterfesten på GH:s som spelade skitmusik hade jag kunnat strunta i. Jag gillar inte technoliknande musik som inte går att dansa till. Ge mig lite sjungvänlig musik, tack!

Johanna och Martina (från Dorotea!) på förfest hos Elin


3 äldre, pensionerade karriärskvinnor (jag var för övrigt så dement att jag glömde kavajen hemma)


Som säckiga hösäckar


Fördrink och mingel


Ypsilontjejer - Maja, Nina och Nina.


Jag och Malin


Malin och Rickard (från Sorsele!)


Jag leker


Och Malin likaså


Sedan avslutar jag med en liten gissningslek.
Ser ni vem min bordsherre liknar?

Ironi

Än en gång vill jag påpeka ironin som följer i min blogg som en röd tråd. Det kan nog lätt missuppfattas om man inte hängt med ett tag. Så ta och strö på ett kryddmått salt eller två över alla inlägg. Min tillvaro kanske kan uppfattas som söt, så förväxla inte saltet med socker, för i så fall skulle ironin bli ännu sötare och mitt liv se ut som en enda stor sockerbomb. Så är dock inte fallet.

Ha detta i åtanke.

Bättre

Nu känns det bättre. Föreläsningen var tung i morse, men nu mår jag ju nästan prima. Har lunchat med Betty och Sara och ska försöka plugga lite nu. Läsa ett rättsfall på engelska kan ju bli intressant - eller inte.

Föreningskväll på Norrlands ikväll och temat är Reunion 2058. Kommer bli kul för jag gillar hela högen på Norrlands. Det är nästan som att komma hem till Stensele, fast på 4 minuter. Det gillar jag.

Oj

Gårkvällen - delete. Någon? Eh, jag tror det va. Tydligen var den fantastisk enligt föregående inlägg, men idag delar jag inte samma åsikt, kanske på grund av bakfyllan. 

Nu ska jag på föreläsning om en stund och jag är bakfull. Crap.

Too drunk

En liten too drunk lillasyster har skickat alldeles för fulla sms till både mor och syster. Glöm dessa, men jag har haft världens finaste kväll ikväll. Jag ska visst få en lektion i juridisk metod efter helgen and I like it.. Då ska jag bjuda på mors bullar och jag ser så mycket fram emot det så jag nästan spricker.

Förfest hos Sofie med Carro och Carro. Världens härligaste tjejer.

Anna ska väcka mig imorgon - det behövs för jag lär inte vara så pigg vid sju. Men jag gillar Anna anyway, och även mor och Fanny som har fått knepiga sms ikväll också, men det är inte så konstigt eftersom hjärtat bultar 1000 gånger om.

Annas inflytande

Den tjej har sjukt dåligt inflytande på mig. Vi snaskar alltig en massa onyttigheter tillsammans och nyss ringde hon ett samtal. 
- Ska vi gå ut ikväll Lina? Det är ju Stocken!!
- Men du har ju vit vecka?!
- Äsch, jag har haft det i tre dagar, det räcker.
- Njae, men alltså jag ska ju plugga.
- Plugga på en torsdag! Det kan du ju inte göra.
- Men vi har ju föreläsning kl 8.15 imorgon.
- Äsch, kom igen nu. Vi tar oss upp till dess.
- Okej då! :-)
 


Men jag gillar henne hur mycket som helst ändå! ♥

EKMR och domstolars yttrandeargumention får vänta tills imorgon istället. Men nästa vecka, då ska jag börja plugga på riktigt.. I promise!

EKMR

Vad säger det dig?

Europeiska Konventionen om de Mänskliga Rättigheterna säger det mig, men det är nog det enda.

Jag fattar inte ett skit.. Hade föreläsning om det mellan 14 - 16 och nu ska jag försöka renskriva 10 kladdpapper som jag inte förstår något av. Crap.

Jag vet vad jag ska göra ikväll. Plugga och svulla med candy. En sockerkick kanske kan hjälpa mig att förstå EKMR och allt vad som hör där till. Det blir då ingen utgång - det har jag inte tid med!

Hurry up

Torsdagar är ju nästan de bästa dagarna för då är det ju bara en dag till fredag som alltid betyder helg. Underbart!
Jag drog mig lite för länge i sängen som vanligt och jag sitter fortfarande i morgonrocken, men nu ska det bli ändring på den saken. Senast kvart över 9 ska jag vara på Eko så nu ska jag lägga på ett kål! Jag undrar om detta är någon slags familjesyndrom?

Ska plugga fram till 14 och sedan har jag föreläsning till 16. Först efter det är jag hemma, så vi hörs då.

Lovely day

Anna kom hit just när lavabrödet var färdiggräddat i ugnen så vi hoppade upp i soffan med te och nybakat bröd och tittade på Bonde söker fru. Jag tror det kommer bli en bra säsong! Hon gick hem vid halv tio och sedan har jag surrat i telefon hela tiden tills nu och samtidigt renskrivit anteckningarna sedan dagens föreläsning om Fri- och rättigheterna. Men det är så himla mysigt när Anna här. En av världens härligaste tjejer. Vi har faktiskt ett litet projekt på gång.. Tänk om vår "dröm" går i uppfyllelse. Helt sjukt kul!

Nu ska jag hoppa i säng tillsammans med en bok. Imorgon blir det plugg på Ekonomikum som ligger runt hörnet och jag ska försöka att vara där klockan 8. Det återstår att se om jag tar mig upp i tid, men det ska jag nog greja! Det är ju faktiskt bara disciplin som det handlar om.

Godnatt!

Ändrade planer

Det blev inget seminariefika utan vi tar seminariebrunch på söndag istället. Så jag åkte hem, ordnade lite ärenden, surrade i telefonen med bästa Mejan och drog mig sedan bort till gymmet på jympa kl 16. Jag har tidigare cyklat en liten omväg ut till Ekeby, men i måndags visade Frida mig en annan väg så nu går det säkert ett par minuter fortare. Det är i alla fall skönt att det är nerförs hela vägen hem..

Har just ätit middag och ska hoppa in i duschen. Efter duschen ska jag baka bröd och sedan kommer Anna hit någon gång ikväll. Vi ska dricka te såklart och mysa. Det är ju premiär för Bonde söker fru ikväll så det ska vi nog kika på. Känns som om det kommer bli en lugn onsdagkväll i kontrast med gårkvällen. Skulle behöva renskriva lite anteckningar också, så jag får se om jag hinner göra det innan hon kommer hit.

Nä, duschen väntar.

Fem gånger fem

Utmanad av Emma.

Fem saker i min frys :
Isbitar, bullar, kaffe, en massa matlådor och lax.

Fem saker i min garderob : (förövrigt har jag ju klädkammare)
Klänningar i mängder, kjolar, min svarta balklänning, underkläder och alldeles för lite galgar.

Fem saker i min väska :
Börs, kalender, nycklar, pennor och ett kollegieblock

Fem saker i min bil : (om jag ens hade en bil, men dessa saker hade jag alltid när jag körde 240:n)
CD-skivor, mynt i mängder, skräp, hästtäcken i bagaget och tomma 50 cl-flaskor.

Fem saker i mitt badrumsskåp :
Parfymer, tandborste, nagellack, hudkräm och för svaga linser (återkommer till det problemet).

Jag utmanar alla att skriva mina läsare att skriva sin egen "fem gånger fem" lista i sin blogg!

Jag vill slå ett slag för...

... min rosa bandet insamling!

Det är ju för en god sak.. Alla ni osynliga spöket Laban som aldrig kommenterar, kom igen nu! Sedan ni andra som ibland kommenterar, skänk ett bidrag. Please...

Klicka på bannern här till vänster och bidra med en slant.

Lill-lördag

Jag kom hem sen igår efter sexan för klockan stod nog på 02.10 när jag kröp i säng. Studentlivet här i Uppsala är helt galet! Jag hade i alla fall himla kul även om landskapet drog ut på tiden och inte var färdig förrän 22.30 och så himla spännande var det ju inte. Sexan var ju desto bättre!

Skulle egentligen vara på JB från 9 fram till 12 för då har vi föreläsning, men jag tog mig en liten sovmorgon istället. Sitter hemma och pluggar fram till 12, sedan föreläsning och därefter ska jag och en massa tjejer ha seminariefika.

Ikväll blir det träning och sedan ska jag ta det mycket lugnt. Hänga i soffan låter mycket lockande!

Dags att göra sig i ordning och börja plugga lite..


Jympa är kul!

Har tränat med ett gäng tjejer på Friskis inne i stan för första gången. Närmare än till Ekeby så det är ju positivt, men jag har bara aldrig kommit mig för att gå dit tidigare eftersom alla Flogsta-tjejer tränar ute på Ekeby Bruk. Jympa är i varje fall sjukt kul och hela kroppen får sig verkligen en genomkörare!

Har ätit två bananer och ska hoppa in i duschen nu och sedan göra mig i ordning för kvällen. På ryktesvägar har jag hört att det vankas gratis mat och sprit och det kan man ju aldrig tacka nej till!

A new day

Tisdag och jag är trött idag, men det är ju bara att pallra sig upp. Ska skynda att göra mig i ordning för jag har seminarium kl 10 och sedan blir det lunch och plugg på JB framåt kvällen. Ikväll är det landskap på Norrlands och jag och Isabelle ska gå dit. Gratis mat är ju aldrig fel!

Ha en underbar dag allihopa!


Aj, aj, aj

Jag har fått så himla ont i ryggen. Skulle behöva lite Fanny-massage och sedan någon som knäckte till ryggen på mig. Jag kan inte ens skjuta rygg som en katt utan att det smärtar. Aj.

Jennie ringde ikväll och vi surrade en stund. Riktigt trevligt. Lite skvaller sitter ju aldrig fel - bra skvaller dock.

Nu ska jag hoppa i säng och läsa en stund tills jag somnar och hoppas att ryggen har läkt tills imorgon. Det skulle vara skönt för imorgon blir det en lång dag om jag känner mig själv rätt. Det blir visst utgång.

God natt mina kära!


Älskade snittblommor

Gissa om jag saknar alla blommor som jag lyckades bli förälskade i under tiden på Blomstergården! Har varit inne på både Euroflorist och Interflora så jag har fått mig lite ögongodis i varje fall, men det är ju inte alls samma sak som när man har blommorna nära tills hand och får göra en fin bukett, alldeles helt ensam.

I mitt nästa liv ska jag bli florist - så det så!

Slutkörd

Härligt med träning och jag körde skiten ur mig själv. Sjukt kul!

Annars har dagen bestått av massa plugg. Först lite på JB som sagt och sedan basgruppsmöte, därefter fick vi feedback på våra PM. Jag är inne på rätt spår så det är bara att köra på. Skönt att höra! Nästa inlämning är den 31 oktober så det gäller att ligga i och inte hamna på efterkälken.
Efter det hade vi biblioteksseminarium och sedan snabbt hem för att byta kläder och cykla till Friskis för träning. Nu har jag ätit middag, köttsoppa, och ska hoppa in i duschen. Resten av kvällen ska jag tillbringa i soffan. Synd att det bara är skit på TV ikväll, men något ska jag väl lyckas hitta som jag kan fördriva tiden med tills det är läggdags.


God morgon!

Klev upp strax efter halv 8 och kikade på lokala nyheterna. Därefter har jag fikat och ska göra mig i ordning nu. Har en hel dag på skolan innefattande plugg på JB, basgruppsmöte, PM-möte (antingen blir jag sågad eller ej) och biblioteksseminarium så jag kommer inte vara hemma förrän kring halv sex ikväll. Eftersom jag i stort sett känner mig frisk nu, och eftersom jag så gärna vill träna, så ska jag iväg och träna ikväll med Isabelle kl 18 så det blir bara hem och byta kläder ungefär. Först efter sju är jag hemma "på riktigt".

Vi hörs då!


Mys i soffan

Anna avlöste Ida och vi gjorde ett tappert försök att plugga, dock gick det inget vidare utan vi surrade ikapp istället! Sedan tog vi oss i kragen och gick och hyrde P.S. I Love You. Lite gotta stod även på handlingslistan, så en påse fick följa med hem. Istället för att surra ikapp så grät vi ikapp istället. Vilken fin film!! Den som inte sett den - se den!

Anna har nyss gått hem och jag ska pysa i säng alldeles strax. 
God natt! 


Helgen är över

Jag har haft en vit vecka och oj så skönt det har varit - speciellt nu under helgen.

I fredags kom Ida hit och vi såg Idol och sedan filmen "Cleaner". Den var lite seg emellanåt, men gick väl an att se på. Rätt person åkte då ut ur Idol tycker jag!

Igår blev det en tripp på stan, men jag kände mig inte riktigt kry på grund av förkylningen så det blev bara en snabbis. Sedan kom Ida hit på kvällen och vi såg Stjärnor på is. Bra tidsfördriv en lördagkväll om man inte vill vara ute på nationerna och leka.

Idag har jag städat på norrlands och snart kommer Ida hit. Vi ska äta resterna från tacolådan som jag gjorde igår och surra om livet och dess bekymmer. Sedan kommer Anna hit senare ikväll och avlöser Ida. Vi ska dricka te, mysa och förhoppningsvis se Ps. I Love You. Ha en riktig mysig tjejkväll alltså.


Besviken

Usch, vad jag blev besviken på er, mina kära läsare. Det är bara 6 stycken som har skänt en slant till min rosa bandet insamling. Jag trodde det skulle vara fler som skulle göra det!! Igår hade jag besöksrekord igen, men det märktes tyvärr inte på insamlingen.

Ack så fel man kan ha ibland. Bittert, för det är ju för en god sak!


God morgon fredag!

Har varit vaken sedan åtta och bara tagit det lugnt. Har sovit dåligt i natt och vaknat flera gånger, men konstigt nog är jag inte särskilt trött nu. Det kommer väl senare.

Ska göra mig i ordning, se lokala nyheterna halv tio och sedan bege mig till JB. Ska plugga till strax innan tolv för då ska jag äta palt! Sedan blir det ännu mer plugg efter lunchen till klockan tre ungefär. Alltid skönt att få gå hem lite tidigare på fredagar, för det är ju trots allt bästa dagen på veckan!

Ha en bra dag!

Läggdags

Jag känner mig inte riktigt pigg så därför hoppar jag i säng. Ska läsa ut boken som jag håller på med nu, Blocket, och sedan ska jag försöka hinna på biblioteket och låna någon ny så jag har något att läsa innan jag ska sova.

Sov en timme innan middagen och det var välbehövligt! Ändå är jag så trött nu så det känns skönt att få krypa i säng. Jag ångrar då inte att jag inte följde med tjejerna ut ikväll. Vi hade ju inte ens varit inne på Stocken nu...

Imorgon är det fredag - veckans bästa dag! Det är palt på Norrlands och jag, Ida och Betty luncha. Snacka om lyx med palt i Uppsala. Men det klår nog aldrig mormors palt...

God natt!


Turbosnabb filmjölkslimpa

Har bakat bröd och pluggat lite nu på eftermiddagen, men har nu en paus. Känner att jag inte är riktigt fräsch, så jag måste försöka vila upp mig.

Detta bröd blev det och så här ser det ut




Jag använder torkade aprikoser istället för fikon och har strött över havregryn istället för rågmjöl. Receptet hittade jag i Leilas "A Piece of Cake"

Synd att jag inte har någon plats i frysen, för annars så hade jag bakat ännu mer bröd. Lavabröd till exempel - det är ju en ständig favorit!

Ännu en gång är jag stolt!

Förstår ni hur stolt jag är över det här? Pappa tävlar i Skapapriset 2008 och är alltså utsedd som Västerbottens representant i tävlingen. Under den Tekniska Mässan i Stockholm så delas det stora priset ut. Gissa vem jag håller tummarna på?

Vilken prestation! Jag är stolt över min fina pappa!! Han är värd allt detta med råge!

Årets Västerbottenskandidat har utvecklat en metod för tillverkning av råvara till biomassa som partikelstyrs mycket exakt för optimal produktion av slutprodukter i en säker, kostnadseffektiv och energisnål process.

Du är bäst pappa!


Härliga torsdag

Ska strax in till skolan för seminarium och sedan tillbaka hem igen efter tolv. Ska baka bröd och plugga och i eftermiddag kommer Ida hit en sväng.

Tjejerna ska gå ut ikväll, men jag tror inte jag hänger med. Är lite krasslig i halsen och vill inte bli sjuk. Typiskt, då kan jag ju inte träna heller, men jag ska väl se TV hade jag tänkt och sedan plugga lite för den här veckan har jag inte fått så mycket gjort.

Ha en bra dag!


Nytt tjat

Istället för att tjata om att jag inte har någon TV, för nu har jag ju en, så kommer jag att tjata om detta tills ni blir less på det.

Kom igen, skänk en slant!



Stöd min insamling på Rosa Bandet

Ett känt ansikte

Jag såg en kändis idag på TV4. Okej, tänker ni - alla är ju kändisar som jobbar på 4:an.

Men detta var en NY kändis. Värsta, bästa programledaren! Alla kan inte se henne, men jag kan. Nyheterna blev genast mycket mer spännande!

Nu kan jag inte klaga längre...

FÖR NU HAR JAG TV!!!!!

Jag skojar inte när jag säger att jag såg vem som åkte ut ur Idol, har världens största TV och är världens lyckligaste tjej. Detta gjorde mig genast på bättre humör.

Jag kommer se TV hela dagarna och hela nätterna. Hur ska jag ha tid att plugga?

Tränade för första gången ikväll på Friskis med Malin. Medeljympa med styrka. Himla kul att äntligen få röra på sig, men troligen hade väl hela Friskis medlemmar hittat ut till Ekeby för att träna kl 18 för det var proppfullt! Kroppen fick sig i varje fall en genomkörare och jag har säkerligen träningsvärk imorgon.
När jag kom hem så stod mamma vid spisen och lagade middag och Reidar höll på med TV:n. Tydligen fattades det en antennkabel upp till projektorn, men den hade han dragit medan jag var på träning. Åt god middag och hoppade sedan in i duschen och därefter begav jag och mamma oss på sightseeing genom Uppsala. Först ut till Sara för att hämta grejer sedan helgen och sedan ut till Friskis för jag hade glömt mina skor och cyklat hem i träningsskorna. Jag och Malin måste ha haft så mycket att prata om så jag glömde bort att byta skor även fast jag vet att jag sparkade av mig dem, men sedan hamnade nog fötterna i dem ändå fast jag trodde jag tog på mig ytterskorna.
Sedan blev det storhandling på ICA. Och när vi kom hem väntade världens överraskning och jag släppte bara kassen och hoppade upp i soffan för då såg jag att vi såg på tv4. GUD SÅ GLAD JAG BLEV!

Nu ska jag packa upp ur matkassarna, kika på lite TV och sedan hoppa i säng.

Har jag sagt att jag är världens lyckligaste?


Oktober - rosa bandets månad

Globen lyser rosa hela oktober.
Den 28:e oktober är det Rosa Bandet-gala.
Man kan köpa rosa i oktober.
Lördagen den 25:e oktober är det den rosa lördagen. (Förra året utsågs Strömpilen i Umeå till "Bästa Rosa Lördag-arrangör 2007")

Alla vet nog vad rosa bandet står för. Köp ett, köp rosa och skänk en liten slant. Man grämer sig inte så mycket om man tappat en 50-lapp, men istället för att tappa den kan du skänka 50 kronor till rosa bandet.

Jag har startat en insamling till rosa bandet. Med mina cirka 80 besökare per dag borde vi kunna samla in en hel hög med pengar. Klicka på bannern här till vänster för att skänka en slant är du snäll!

Detta gör jag för dig Erika!


PM-skrivande

Bloggen funkade inte för mig i morse, men jag verkar inte vara den enda som har haft problem..

Nu sitter jag i varje fall och skriver på mitt (min) PM. Jag behövde inte åka till Sthlm utan det löste sig ändå, dock inte som det var tänkt från början. 

Lunchade med Betty idag och hon skulle fara och träna kl 17 idag. Jag tänkte hänga med tills jag insåg att hon skulle gå på intensiv jympa. Jag tror inte jag grejar intensiv - jag har ju ingen kondis alls! Men hon tyckte jag kunde hänga med ändå för man gör ju så mycket man orkar. Det återstår att se hur jag gör.

Nej, nu måste jag återgå till det här så att jag blir färdig någon gång. Jag får ingen riktig rätsida på det hela, men det ska ju ändå bara punktas upp så att läraren kan se hur vi tänker kring ämnet. Ingen löpande text allstå och det är rätt svårt att få ihop 1-2 sidor med bara punkter.


Tjaoo!


Time for bed

Har slitit som ett djur hela kvällen, men är ändå inte riktigt färdig med uppgifterna. Basgruppsmöte imorgon kl 9.30 så det blir att kliva upp innan det och försöka få till det sista. Det är ingen idé att försöka göra det nu för jag kommer inget längre. Man ska alltid sova på saken har jag hört.

Någon lånade min toa ikväll och det är andra gången sedan jag flyttade in. Kring åtta så spolade det inne på toaletten. Lite läskigt faktiskt.. Men det var ingen där, jag kollade!

Nä, John Blund kallar...

RSS 2.0