Insändare i VF

Varsågod alla ni som inte har läst insändaren tidigare men som är nyfikna.

http://www.folkbladet.nu/?cat=18

Balen 2008

Jag hade kul igår trots lite omständigheter. Ibland förstår jag mig inte riktigt på folk faktiskt, men så ska det väl vara ibland. Tyvärr blev det kanske blev lite för mycket dricka så jag tar det nog en aning lugnare nästa gång..

Talludden nästa lördag eller Lycksele med hästtjejerna? Det återstår att se...

Skellefteå RK

Idag var inte precis min lyckodag. Det började med att vi lämnade Storuman lite senare än vi hade tänkt och när vi kom till Tara kom jag på att jag glömt schabraket så då var det bara att vända. Väl framme i Skellefteå kl halv ett och min start skulle vara ungefär tio över ett, så skyndade vi med att göra iordning Boggan. När jag skulle sadla insåg jag att jag hade glömt sadelgjorden också. Men då hade jag turen att få låna en i sista stund och jag hann väl rida fram i ungefär en kvart. Väl inne på banan gick det kasst. 55 procent. Han bytte i förvända galoppen och det gick allmänt bara dåligt. Med handen på hjärtat så var det nog den sämsta ritt jag någonsin har ridit.

Men nu har jag köpt en ny sadelgjord och laddar om inför imorgon. Vi har ätit god mat och jag är proppmätt. Nu ska jag gå upp på hotellrummet och bara ligga i soffan och ta det lugnt tills vi ska sova. Imorgon ska vi vara på stallet kl 7 så det är blir en tidig kväll.

Och...

... festen var igång. Jag tror jag skippar intågandet av alla prinsar och prinsessor. Jag får ju ändå liks se dem ikväll så inte behöver jag stå utanför och kika egentligen. I så fall för bilarna skull, men så intresserad av dem är jag inte.

Men nu ska jag ha kul!

Thank God It's Friday

Skönt med fredag och jag har jobbat klart mina få timmar idag. Nu ska jag till stallet och putsa, tvätta och dona. Allt ska vara klart tills imorgon så då är det bara att koppla på släpet och lasta så fort vi kommit till stallet.

Bästa Solveig bjuder på palt till lunch idag så kl 12 infinner jag mig där. Sedan tror jag att sista rabatten ska få sig en tuktning. Det är ju så fint väder så man kan ju inte sitta inne!

Ikväll är det ju som sagt bal och jag ska få gå på efterinsläppet bland alla prinsar och prinsessor.

Förresten, min bil är död på riktigt. Bränslepumpen tydligen. Stackars plånbok....

Myskväll

Jag älskar solen. Det är bland det bästa jag vet! Den gör mig så glad. Jag och Micka har bara myst hela kvällen. Åkt lite bil, krattat gräset, myst i solen, sett film och bara umgåtts helt enkelt. En riktig myskväll.

Nu tänker jag krypa i säng. Det är bal imorgon och jag ska på efterinsläppet. Men var är förfesten?

Till er alla anonyma

Jag säger det igen - Stå för er åsikt och signera med ett namn. Annars kan ni behålla det för er själva. För när det kommer till kritan så står ni ju inte för det till 100 procent.

Fakta har jag tagit fram, det finns svart på vitt. Och egoistisk vet jag inte om jag vill påstå att jag är. Det är väl klart att jag berättar om mitt fall när jag är inblandad.

Jag har jobbat för Storumans Kommun i exakt 2 år. Jag trivs väldigt bra på både Sippan och HTJ. Jag har ställt upp i vått och torrt men 65,5 timmar säger ju sig självt att det är omöjligt att leva på, trots att jag bor hemma. Då är det klart att jag tar allt jobb jag får av Blomstergården, där jag då är garanterad jobb.

Det är hela systemet som jag tycker är uruselt och hela insändaren är konstruktiv kritik. Ni kanske har missuppfattat det?

En liten fråga till er anonyma bara. Är ni vikarier eller fast personal? Och var är er arbetsplats? Enbart Tranan?

Ledig

Idag är det min alla-måsten-torsdag. Jobbade en sväng nu på morgonen, sedan har jag hunnit vara i stallet och ridit. Nu ska jag ut i trädgården och rensa ogräs och sola. Det är ju hur fint väder som helst ute! Micka skulle tydligen komma och hålla mig sällskap när hon slutat, så då slipper jag vara ensam med allt ogräs.

Jag vill plantera blommor nu!! Det är länge kvar till den 10e juni.... För länge..

Soppatorsk

Min käraste bil vägrar starta och har fått stått hemma på gården hela dagen. Från och med nu ska jag på heder och samvete aldrig mer snåla på bränslen och inte åka och tanka i tid. Tanka måste man ju alltid göra, men jag blir ju faktiskt så förbaskat snål när bensinen är så dyr.

Jag ska jobba 2 (!) timmar imorgon på HTJ och jag måste ha en fungerande bil tills dess. Även fast jag tankat i den en slurk och den har ström så startar den inte. Jag är ingen bilmekaniker så jag vet inte vad felet är heller. Men jag får luska vidare... Någon pratade om ett filter, men vadå? Vad är det? Och VAR sitter det? Så jag kan byta. Om det behövs alltså.

Bosse Bildoktor, var är du?


Till Tranan

Stå för din åsikt och skriv under med ditt namn. Är det hela Tranan som står bakom denna kommentar, eller enbart du? Jag står för min insändare i tidningen idag så pass mycket att jag kunde skriva mitt eget för- och efternamn som signatur. Om du står för din åsikt och tycker att detta är löjligt så välkommen fram med ditt namn. Då tar jag din åsikt på fullkomligaste allvar.

Eller, när det väl kommer till kritan så drar man sig tillbaka?

Jag vill passa på att tacka alla som håller med mig i det här: Personalen på Blåsippan (inkl Linda och Micka), dagens personal på Backen, Anonym, Fanny och Ida. Och alla andra som jag vet står bakom mig.

Men det är MIN åsikt som står i tidningen, ingen annans. Jag vet dock med mig att många håller med. Sedan tycker jag inte att man ska komma och tycka och tänka något när man väl inte kan stå för det till 100 procent. Eller handlar allt bara om mod?
I så fall borde jag nog vara lika modig som Pippi Långstrump är stark.

För er som inte har någon aning om vad jag pratar om i detta inlägg - kika här.


Träningsonsdag

Senare i eftermiddag blir det en tripp till Lycksele för träning. Ska jag vara helt ärlig är jag så sjukt less på detta körande fram och tillbaka. Men det är bara att bita ihop!

Men nu först ska jag till stallet och mocka lite skit i hagen. Sedan ska jag ta mig i kragen och kratta klart gården. Ja, skämms på mig som fortfarande inte gjort det, men jag hinner liksom inte med.


Insändare

Idag är min insändare med i VK. Ska bli spännande att se om det blir något av det. Det känns i varje fall som om jag har mångas talan med mig.

Den ligger inte ute på VK's hemsida, men så fort den kommer upp så ska jag länka, så kan ni som inte har VK läsa den också.

Jag kanske ska bli nya Marianne Johansson från bygget Mosekälla?!


Bullar

Drog till med ett storbak ikväll - bullar. Synd bara att ugnen är så förbaskat dålig, men bullar blev det ändå. Fick även en hel hög med besökare så vi satt hela högen (nästan i varje fall) och mumsade i oss bullar och mjölk och kikade på DH.

Är du sugen på bullar så är det bara att du har vägarna förbi. Det är ändå bara jag som äter bullar i den här familjen verkar det som. Men, det betyder bara fler till mig!


Sovmorgonstisdag

Idag trotsar jag 07.30-ridandet och åker och rider efter jobbet istället. Då fick jag ju en liten sovmorgon till 8 i varje fall och jag har ju ändå inget bättre för mig på kvällarna. Nu när det är ljust ute och fin väder är det inte så hemskt att vara där på kvällen. Men det är ändå inte min favorittidpunkt.

Men nu ska jag till stallet och mocka så behöver jag bara åka ner och rida sen. Det är skönt och lite lyxigt. Då känns det som om jag har en duktig hästskötare som redan har varit nere och mockat åt mig. Även fast det är jag själv som är den där låtsashästskötaren..


SRK

Här finns startlistor för helgens regionala på Skellefteå Ridklubb. Inte alls så många startande i varje klass vilket är skönt. Det blir inte så fasligt lång väntan då. Och LA:3 på lördag börjar inte förrän kl 12, så jag behöver inte kliva upp före ottan.

Jag och Pappa ska bo på hotell! Trevligt måste jag ju säga.

Clothes

Fick mitt paket från Forever21 idag. Snacka om snabb leverans! Beställde därifrån i måndags kväll och en vecka efteråt är paketet hemma hos mig i Stensele, i Sverige. Underbart!

Jag kunde ha alla plagg, som tur var. Nästan bara klänningar fick ju åka hem i paketet, men jag gillar det. Nu vill jag bara beställa mer, mer, meeeeer. Blir nog en beställning till senare i sommar om dollarn fortsätter vara låg.

På fredagkväll inviger jag någon av klänningarna. Vet bara inte vilken. Får sova på saken och fundera.

En ny vecka

Ännu en ny vecka och denna vecka ska jag hinna med MASSOR!

Jobbar dock idag. Trodde ett tag att jag skulle få vara ledig och avverka en hel del måsten, men icket. Men sälja blommor är kul ändå. Ikväll ska jag i varje fall ut på en lååång och skön skrittur i skogen med Boggan. Det ska bli mysigt!
Och på torsdag tar jag min måsten-dag.

Bal på fredagkväll och jag är bjuden till efterinsläppet. Kul! Jag ser fram emot det! Att jag ska upp vääääldigt tidigt morgonen efter och åka till Skellefteå på tävling ser jag väl inte lika mycket fram emot, men tur jag har pappa som kör.
Balen är ju en av årets höjdpunkter så det går ju för allt i världen inte att missa.




Södra Umeå Ryttarförening

Åkte ner i fredags förmiddag för att Boggan skulle bli skodd. Sedan fick jag även rida Rut. Snacka om skillnad på hästarna! Jag tror jag gillar mer rutinerad hästar faktiskt. Sedan åkte vi till Surf och gjorde oss hemmastadda.
På kvällen gick vi ut och åt en god bit mat på O'Learys.

På lördag följde Hanna med ut på Surf. Dagen inleddes med en LA:3. Det var inte mycket till energi i Boggan och vi fick 58,39%. Säger som Hanna sa - "Det såg ut som han var på en joggningrunda."
Men till LA:4 hade han laddat om och vi klämde till med 63,17% vilket vi gick upp i ledningen med. Dock blev vi slagen av sista ryttaren så vi hamnade på en andraplacering, men jag är jättenöjd ändå. Trots allt fick vi en fyra och en femma på bakdelsvändningarna och det är ändå koeff på dem (dubbla poäng) och det drog ju ner resultatet ordentligt. Men tvåa blev vi.
Eftermiddag/kvällen tillbringades på Hippo och sedan framför ESC. Dock sov jag när alla länder framförde sina röster, men Ryssland? Ja, ja.

Eftersom det hade gått så bra i LA:4 så bytte jag från LA:1 till LA:4 nu idag söndag. Dock var han inte riktigt lika med på noterna, men vi skrapade ihop till 59,27%. Jag är nöjd över procenten faktiskt, med tanke på vilken dålig ritt vi gjorde i mina ögon. Det var enbart två placerade i denna klass på grund av få startande och vi blev inte placerad. Antingen blev vi trea eller fyra, men jag vet inte för jag åkte hem innan klassen var slut.

Jag är ändå nöjd över helgen! Jag gick ju bara back 210 kr exkl bränslen för andraplaceringen gav 400 kr. Nu laddar vi om inför Skellefteå i helgen.

Men en sak är då säker. Nästa gång det blir meeting vill Boggi stå i box! Gamle mans fina ben måste jag vara rädd om.


Helg

Nu har jag helg!

Åker strax ner till stallet för att packa och lasta hästen. Sedan beger jag och Annas lilla K oss till Umeå.
Åter söndag kväll förhoppningsvis nöjd över helgens prestationer. I'll be back!

Trevlig helg på er allihopa!

Lovely flowers

Jag trivs toppen på mitt jobb och det är SÅ kul! Det verkar ju nästan som om jag får gröna fingrar tillslut. Och än är det flera arbetsdagar kvar och jag lär mig något nytt varje dag. Jag stormtrivs!

Sängplats är ordnad och sällskap på vägen ner. Trevligt! Så vid niotiden rullar vi iväg mot Umeå. Boggi ska skos och jag hade tänkt springa på stan en sväng och se om jag hittar något.

Dags att packa!

6 månader idag. Tiden går så fort....

Rensa i röran

Oj, oj, oj. Detta kan man kalla rensa i röran. Mycket har hamnat i sopsäcken och jag har varit en sväng på bränngropen till och med. Inte illa tycker jag. Nu börjar det likna något, men det är mycket kvar... Way too much!

Fika med Emma och Jennie ikväll. Trevligt med lite surr.

Nu försöker jag hitta sovplats i Umeå i helgen för min sovplats sket sig. Har någon en säng över?! Annars tar jag väl med mig kupévärmaren och sover i bilen. Väääldigt mysigt.

Sängen väntar, imorgon blir det en 07.30-ritt. Suck.


Maxi

Tänk om jag kunde bära en maxiklänning. Då skulle jag välja denna från Lindex! Underbart, härligt mönster. Men jag känner mig som en tant.



Jag får väl nöja mig med sjalen i samma mönster.


Middag på Kitas

3 små rätter tillsammas med Solveig och Niclas. Inte alls fel, utan väldigt gott! En massa surr, mestadels skvaller så klart. Man skulle kunna tro att vi var stöpta i samma mått, ungefär.

Sedan for jag på Akkan och surrade med Ida och Charran. Sedan avslutade vi kvällen framför DH tillsammans med lite fruktsallad hemma hos Charran.

Imorgon är jag ledig och jag har en massa planer på vad jag ska hinna med. RENSA I RÖRAN är väl det viktigaste.
Ser väl hur långt jag tar mig.

Nu hägrar sängen!


Snö?!

Var kommer snön ifrån? Det fullkomligt vräker ner och det ser ut att stanna en stund på backen. Hallå, det är den 20e maj!!

Jag som skulle upp kl 7 och rida struntade fullkomligt i det när jag såg vädret. Jag kröp ner igenunder täcket istället. Ska iväg och jobba nu och sedan äta middag på Kitas kl 18 med Solveig och Niclas. Så någon ridning för min del blir det nog inte, för efter middagen lär jag ju vara proppmätt!

Nä, dags att åka till jobbet.

Forever 21

Beställde kläder från Forever 21 igår kväll. Jag hoppas att jag kan ha allt! Klänningarna är ju helt underbara...
Det verkar vara snabb leverans, trots att det är från USA, så då kanske jag kan inviga någon av klänningarna på efterinsläppet till balen den 30/5. Det ser jag framemot!

10,5 timmar

Jag sov 10,5 timmar i natt! Så skönt! Jag minns inte sist jag sov så länge. Så det blev ingen ritt före jobbet idag, men det skulle Ida ordna nu i eftermiddag istället. Härligt.

Lunch med Ida och Charran idag. Trevligt! Och ikväll ska vi se film, så jag har hela dagen uppbokad av bara trevliga saker. Leva livet kallas det!

Ps, kika inte i VF idag. We are looking like shit! Gick Boggan sådär under hela programmet så kan man ju fundera hur fasiken vi kunde komma 2a. VF måste ha haft en dålig reporter som inte kunde ta kort. Fasen oxå, han var ju rätt söt!

Tävling på hemmaplan

Tjihoo, jag behövde inte köra ca 50 mil tur och retur för att tävla, utan nu kunde jag ju ha tagit cykeln till stallet. Men lata jag körde bil ändå.

Inledde LC:2 med 67,50%. Fick en 4a på ena momentet i galoppen för han gjorde ett omslag. Han sprätte grus mot plåtbokstaven och hoppade till och bytte. Men procenten är väl ändå inte dålig. Kommentarerna var: "Trevlig, välbalanserad ritt! Genomgående önskar jag lite mer energi och han var idag bitvis spänd i sin galopp och kom inte riktigt genom ryggen alltid. Ändå en fin uppvisning!"
Vi slutade som tvåa i den klassen.

I LB:1 fick vi 63,10%. Han skyggade till för en rullskidåkare som kom åkandes när vi red upp på medellinjen i slutet av programmet. Jag tyckte han gick spikrätt och slappnade väl av lite för mycket och då skyggade han till så på de sista momenten fick vi 5or. Kommentarerna var: "Trevligt ridet på lydig häst! Var noga med att markera arbetsgångarterna före och efter mellangångarterna. Kan fortfarande bli mer energisk i sitt skritt och travprogram."
Vi slutade som tvåa även i denna klass. Med ett plus för lydnaden!

Summerat kan jag väl påstå, som vanligt, att jag inte är nöjd. Trallar: "Aldrig nöjd, aldrig nöjd." Jag vet ju att vi kan bättre och det är det som stör mig. Jag vet, jag ska väl inte klaga, men någonstans där bak i huvudet gnager det att jag inte blir nöjd. Någon gång vill jag verkligen känna - VAD BRA JAG RED! Och få procenten därefter också.
Regionala på SURF i helgen. Spännande! Och denna gången ska jag inte stryka mig!

Kul att så många kom och kikade ändå och att vi fick hyfsat tur med vädret. Tack till ALLA som har hjälpt till under helgen! Ni är guld värd allihopa. Utan er hade det inte blivit en sådan bra tävling. Det flöt på kanonbra och jag är så stolt att vi lyckades så bra som vi gjorde.

Resultaten finns här för ni som är intresserade.

Dagens skörd av bilder:



Ps, kika i VF imorgon!

Blå Kupan

Förfesten var väl inte den roligaste jag varit med om, faktiskt. Det blev liksom lite miss-match, men så är det ibland. Men när jag väl kom på Kupan hade jag rätt så trevligt.

Sedan hände värsta sammaträffandet. Satt där och lyssnade på musiken och funderade om jag skulle gå och fråga om de kunde spela Walk Of Life. Men jag vågade inte riktigt göra det och jag lyckades inte tvinga någon att göra det heller. Men vad tror ni inte det kommer för låt direkt efter? Jo, Dire Straits - Walk Of Life. Helt sjukt! Det kan man säga är ett sammanträffande. Och lite läskigt faktiskt!!

Kvällen avslutades på Långgatan och där studsade jag lite studsmatta. Jäklar vad högt man flyger om man hoppar med en som är tyngre. Och säkert hoppar man en halvmeter högre för att man är onykter! Trevligt var det i vilket fall som helst. Sedan begav det sig av hem till Odlarvägen.

Lyckades knäppa några bilder faktiskt. Ser väl om jag lägger ut dom senare. Men jag bjussar på golåten tills vidare.



Dressyrtävling

Dressyrtävling imorgon söndag den 18/5 nere på stallet. Kom och kika och heja på hemmaekipagen!
Fika försäljning och agilityuppvisning mellan klasserna.

Vi ses där!

Hockeyfest

Vin, drinkar och cider på gamla höjdvägen igår kväll. Trevligt som bara den! Synd bara att jag inte gillar så mycket hockey. Kvällen avslutades med en liten sväng på 3an. Inte mycket drag, men jag hade trevligt sällskap.

Ikväll är det fest på Blå Kupan och jag ska vara där! Jag behöver ju inte vara på stallet förrän kl 8 imorgon, så det är ju lugnt....

Bad day

Klev upp kl 7 och åkte till stallet och red. När jag kom hem märkte jag dock att jag höll på att få migrän - igen! Proppade i mig Eeze och åkte upp och jobbade. Mådde skitkasst och orkade inte göra någonting. Hanna kom upp och skulle göra ett bud och då skickade hon hem mig. När jag kom hem spydde jag, så dåligt mådde jag! Tog Eeze igen och la mig i sängen och sov i drygt en timma. Sedan klev jag upp och kl 12.45 var jag åter på jobbet igen. Nu mår jag nästintill prima igen, bara huvudet som är lite segt.

Jag tror det här var kroppens sätt att säga ifrån....

Saw III

Totalt jävla sjuk film. Jag visste de sedan tidigare, men ändå såg jag och Micka den en gång till ikväll. Aldrig mer, jag blir bara äcklad. Och jag vet ju varför jag aldrig skulle kunna bli doktor - jag tål inte blod!

Eftersom jag trots allt tog mig en ofrivillig powernap kring kl 18 så är jag inte ett dugg trött. Men det är väl bara att lägga sig i sängen och försöka somna, hur svårt det än är.

I'll give it a try!


Happy Birthday!

Grattis på födelsedagen älskade syster!

Hoppas din dag har varit bra. Du har ju åtminstone varit ledig!


Klippning och mutbullar

Var hos frissan imorse och klippte mig och slingade håret. Skönt med lite förändring, men än har jag längden kvar och längre ska det bli!

Sedan åkte jag ut till ÅM och lärde mig baka bullar. Denna gång var det mutbullar vi bakade. Eller ett-tack-för-hjälpen-bullar. Goda blev dem i varje fall och jag hamnade nog i bull-koma. Men egentligen vill jag inte vila för då kan jag väl säkerligen inte somna ikväll, som vanligt. Så det är bara att hålla igång tills man stupar i säng..

Förresten, snön? Var kommer den ifrån?!


By the way

Jag lastade Boggan helt själv idag! När vi skulle till Lycksele fick jag följa med in och sedan gå ut och runt och stänga luckan, men när han väl gått in så står han ju där. Han var lite tveksam på att gå in, men det gick.
När vi skulle hem så trilskades han litegrann, men sedan skickade jag in honom helt själv och jag stod kvar där bak och kunde stänga luckan på en gång. Skönt! Det är ju så jag vill ha det. Hoppas det håller i sig!

(För er som inte vet det så ska man av säkerhetsskäl stänga rampen på transporten innan man spänner fast hästen där fram)

Min fina, fina häst.

Övertempo

Nu jäklar, nu ska vi rida i övertempo jämt så Boggan blir stark och får mer schwung. Träningen idag började dåligt och jag tänkte, hur ska detta sluta? Men det löste sig rätt så bra, dock fick jag en mycket trött häst på köpet. Han höll inte ihop riktigt tills på slutet, men vi får träna mer. Han är ju trots allt 20 år.
Vi fick stundtals plus för galoppen. Den finaste vi har visat upp hit intills. Och bättre ska den bli!

Nu har jag bara en tanke i hjärnan - mellangalopp.

Hänvisning

Jag hänvisar till Helenas inlägg. Sedan ska jag väl propagera mera!

Dagavill

Här satt jag och trodde det var tisdag, men det är ju faktiskt onsdag. Skönt - snart helg och efter det får jag pusta ut!

Promenad med Jannike nu på morgonen och sedan har jag gjort startlistor inför helgens tävling. Ni som är intresserade kan kika här.

Åker till Lycksele senare idag med Boggan. Jag har egentligen ingen lust för jag hatar bilresan. Men det är bara att bita ihop. Det är ju trots allt värt det!

Nu stallet och sedan lunch med ÅM och Maria S.

Här sitter jag

Är ni förvånad?
Nej, jag trodde väl inte det.

Men nu stuper jag i säng efter en orolig kväll som löste sig till det bästa. Skönast var att allt ordnade sig och att jag hade ett toppensällskap hela kvällen!

What's happening?!

Just nu finns det nog ingen snurrigare än jag. Jag blandar ihop allt! Menar jag en person, säger jag namnet på en annan. Sitter jag och pratar med någon om något kan jag helt plötsligt bara byta samtalsämne, mitt i en mening. Och jag förväntar mig att personen ska hänga med i svängarna. Jag kan fråga samma sak två gånger utan att jag knappt vet om att jag har frågat det tidigare. Jag känner mig totalt körd i huvudet! Och huvudet är så tungt, så tungt.

Jag började märka det som smått på förra styrelsemötet när jag sa fel saker, även fast jag tänkte rätt. Och nu är det verkligen kaos i hjärnan. ÅM vet hur jag är just nu. Vi åt lunch på nyfiket och det var så skönt att bara luta sig tillbaka en stund och vila. Släppa allt liksom!

Jag tycker det är lite läskigt. Man kan ju undra vad det är som är fel.... Det känns liksom som om talet och huvudet inte samarbetar.

Det mest läskiga är nog ändå att jag känner att det är något som är fel och att jag är konstig. Jag är ju inte Lina!!

I'm trying

Jag ska lägga mig nu och försöka somna före halv 3. Hur nu det ska gå till? Jag börjar bli less på dessa sömnlösa nätter. Speciellt när jag ska kliva upp kl 7 imorgon för att ta en ridtur med Boggan. Kroppen går på lågvarv tillslut, men somna - nej, det går liksom inte.

Nu ska jag göra ett tappert försök. Jag hoppas det går vägen....


Snopet

Kika här.

Tydligen vann jag inte LA:1 ändå. Fast jag kom hem med 2 blågula rosetter. Snopet. Snacka om att snubbla på mållinjen även fast man kommit över den.

Så går det när man inte kontrollräknar noga. Hon som vann var inte ens placerad utan låg som första utanför placering om jag inte minns helt galet.

Ja, ja. Jag grämer mig inte så mycket över det ändå. Jag fick ju ändå rosetterna med mig hem och hederpriserna. Och jag var ju faktiskt vinnare för en dag.

Dessa bakdelsvändningar

Isa kom och hjälpte mig idag med dessa bakdelsvändningar. Snart blir jag tokig på dem. Men hon hoppade upp och trixade lite och jag avslutade med två kanonfina vändningar. Träna, träna, träna. I nu på lördag, men nästa lördag, ska vi än en gång visa upp dem. Kanske kan vi denna gång får bättre än 4or? Och det är ju just typiskt att det ska vara koeff på dem.

Imorgon ska vi ut och konditionsträna på morgonen innan jag börjar jobba. Nu är ju mellansänken upptinad ända till Storuman och Boggan broddfri!

Återigen måndag

Vilket jäkla väder! Slog upp ögonen och fick se strålande sol. Yes, tänkte jag, för då skulle det blir uteritt hos ÅM på hennes fina grusväg. Men så fort jag stack ut näsan insåg jag att det blåste iskallt och att det bara var några få plusgrader. Så uteritten är framflyttad tills på torsdag istället i väntan på bättre väder.

Ska göra ett besök hos optikern nu kl 10. Sedan blir det en ridtur innan lunch. Därefter trotsar jag blåsten och krattar gården ändå. Sedan orkade jag ju inte mocka klart hagen igår, så det är väl också ett av dagens alla måsten. Men så skönt det är när det är bortgjort!

Nä, nu får jag väl börja bege mig...

Film

Usch, vilket tråkigt väder det var ikväll, men vad passar då bättre än en film? Såg Michael Clayton. Ingen höjdarfilm och ärligt talat förstod jag den inte riktigt. Men det var ju faktiskt ändå ett bra tidsfördriv.

Klockan har redan sprungit iväg. Bäst att hoppa i säng på en gång. Är ledig imorgon och ska försöka hinna med en massa nytta så länge det inte är tråkigt väder...

Godnatt!

Bilder från tävlingen

Bjussar på lite bilder ifrån gårdagen. Detta lever jag länge på!



Jag tycker den första bilden är störtskön!

Min fina, fina häst.

(Ps, är det bara på min dator kvalitén är dålig?)


Blåst

Idag blåser det på månen! Inte går det att kratta som jag hade tänkt, utan det får bli en annan dag istället. Förhoppningsvis imorgon.
Nu ska jag i varje fall olja in det sista av trädgårdsmöblerna. Sedan ska jag åka till stallet och mocka ur Boggans hage. Sedan hittar jag säkert något att göra här hemma. Tvätta, städa eller nåt. Jag är ju lill-mamma trots allt.

Aldrig blir man göralös.

Skellefteå Avel och Ryttarförening

Jag och Boggan gjorde bra ifrån oss igår och kom hem med två blågula rosetter. Dubbelvinster! Kanonkul! Har aldrig hänt tidigare, så det var himla roligt.

I LB:1 fick vi 63,79%. Ingen höjdarprocent, men det räckte till vinst. Eva Lindström dömde och vi fick kommenterarna: "Trevligt ekipage. Ibland för raka bakben. Går i stadig form."

I LA:1 fick vi 58,42%. Inte heller där någon bra procent, men det räckte också till vinst. Vi fick kommentarerna: "Tappar bjudning ibland. Var mer noga med var du gör saker. Hästen rids i stadig form."

Jag håller fullständigt med att han tappar bjudningen ibland. Han var seg som sirap inne på banan, så som han brukar vara ibland på tävling. Ändå hade jag fodra tupp innan.
Och idag då vi var på mysritt i samhället var han unghäst igen. Han är ändå kul min häst. Men jag vill ha energin inne på banan.

Men jag är i varje fall kanonnöjd med gårdagen!!! Nu laddar vi om för hemmatävlingen nästa söndag den 18e maj. Kom och titta!

Dagens att-göra

Nästan avklarad...

- Olja in trädgårdsmöblerna.
- Skruva ur Boggans broddar (Världens änglakarl ska göra det! Som tack bjuder jag på öl!)
- Plantera ännu mer blommor att ha ute på trappan
- Kratta klart framsidan av gården (baksidan är tydligen full av massa maskiner som inte flyttar sig av sig själv, så där kommer varken jag eller krattan åt.)
- Anmäla mig till tävlingen på Surf, fortfarande osäker på vilka klasser, men lutar mot LA:3, LA:4 och LA:1. Jag är ju inte den som ställer upp i LA:4 två gånger, tror jag.

Och det viktigaste:

- HITTA EN HÄSTSKÖTARE TILLS IMORGON!!!!!

Nu ska jag göra mig i ordning för daten på stallet kl 17.00

En Volvo 240

En blå bil utan avgassystem med sommardäck på snöföre på en liten skogsväg.
Det var kvällens äventyr.

Nu hoppar jag i säng. Till skillnad från Isas nattåg som går 22.22 går mitt 02.33. Var hos Maria och lånade lite böcker, Sagan om Isfolket som tydligen nästan är klassiker, så jag har det jag gör till 02.33...

Förresten, vem vill följa med till Skellefteå på tävling på lördag? Min "nya" hästskötare Jennie svek mig för jobb på Tranan. Helt förståeligt, men jag står där helt ensam på lördagmorgon, för vi tar oss ju inte ens in i transporten. Så, vem hakar på och ställer upp för mig?
Please... Jag går ju ut med inställningen att vinna! Det finns en risk att följeslagaren måste föreviga ritten på film, men det är ju liksom bara att trycka på rec. Till och med en ohästkunning, som Jennie exempelvis, skulle kunna följa med. Kom med kandidater!

Punkt och godnatt.

Vaken

Okej, idet varade inte särskilt länge. Jag kunde inte sova! Har för mycket att göra helt enkelt.

Boggan gick kanon på kandar idag, som vanligt. Lite trött bara så jag ökade på havren. Spännande att se om det blir någon effekt eller ej.

Lunch med ÅM, Isa, Petra och MC. Trevligt surr, mest innehållande hästar dock.

Nu ska jag kratta gården hade jag tänkt. Sedan blir det plantering av violerna jag köpte tidigare idag. Vad kvällen kommer med för spännande återstår att se..

Ide

Jag gör som björnen och går i ide, dock under sommarhalvåret. Väck mig den första augusti när jag får tillgång till lägenheten.

Evening

Tog en promenad ikväll och sedan gick jag till kära Blåsippan och väntade på Micka som för övrigt verkar ha flyttat åt Tärnamo. Det enda hon gör när hon kommer "hem" är att jobba och när hon jobbat klart drar hon uppöver igen. Tråkigt för mig. She makes my day!

Nu ska jag krypa ner under täcket och säkerligen sova lika oroligt som förra natten. Sedan upp klockan 7 och full rulle hela nästa dag. Men jag gillar Blomstergården. Jag tror jag har blivit frälst på blommor!

God natt!


Åsikter

Det kokar i mig! Nu går jag på en promenad så kanske jag kan lugna ner mig.

Uppsala Kommun - är ni bättre?


Bemanningsenheten

Mottaget:
+467090320419900
06-maj-2008 14:01
Förfrågan ID -664
Blåsippan 11 maj 7:30-16:00 (Svara på detta sms med JA eller NEJ)

Skickat:
+467090320419900
06-maj-2008 14:02
JA

Mottaget:
+46705811660
06-maj-2008 15:30
ID: 664 Blåsippan: 11 maj 7:30 - 11 maj 16:00: Någon annan har blivit tilldelad arbetspasset

Storumans Kommun är den sämsta arbetsgivaren. Och det ska jag låta dem få veta också!


Stavspring?

Tog en långpromenad upp till Statoil fram och tillbaka (eller ja nästan iaf, fick skjuts en bit hem på vägen) och fick se ett av de roligaste löparsätten jag någonsin sett. På gång- och cykelbanan kommer det en liten kvinna joggande mot mig med stavar i händerna. Hallå, har jag missat något eller? Är detta det nya träningsmodet? Någon som vet?
Hålla koll på stavar och springa samtidigt - njae, det är nog ingen grej för mig. Jag har väl nog med att hålla koll på mina ben.

Men skönt med en promenad var det. Rensa lite tankar och bara va.
Nu kryper jag ner i sängen. Stallet hägrar ju kl 07.00.

Startlista och problemskoning

Här finns dom. Vet ni en sak? Det bådar gott! Det känns i varje fall så i maggropen.

Boggan gick egentligen som en kratta idag, men vad gör det? Imorgon och på onsdag tar vi oss vårat 07.30-pass och de brukar ju funka kanon. Går det ännu sämre då kopplar jag på gramanen eller kandaret och då vet jag ju att han går som en klocka.

Men jag behöver en hovslagare! Eller i varje fall en stark karl som kan dra loss Boggans ihop-rostade broddar. Har du någon i bakfickan? Fast nog skulle han behöva skos också.. Ungefär idag.
Som man brukar säga - kommer inte Mohammed till berget får väl berget komma till Mohammed. Boggi, vart vill du åka? Ska vi måsta ända till Umeå för en sketen jäkla skoning?

Det ser inte bättre ut, kära vänner.


Byta däck

Eftersom däckena på bilen tydligen inte byter sig av sig själv så var det bara att dra fram sommardäcken och domkraften och ta tag i problemet helt själv. Trots att jag har tummen mitt i handen gick det förvånandsvärt lätt och bra. Tydligen kunde jag byta däck, även fast jag prompt trodde att jag inte kunde. Nu sitter racerdäcken på 240in på plats och faktiskt är det jag som har ordnat med däckbyten på de flesta av våra däckleksaker denna vår, men jag tänker inte lyfta ett finger till de resterande. Jag har gjort mitt för i år. Och jag antar att jag inte kommer byta däck på 5 år , så det var nog lika bra att jag lärde mig nu idag istället för att vara 25 år och aldrig ens ha gjort det!

Men jag måste nog be lillebror dra bultarna lite till. Så väldarns stark som jag tror att jag är, är jag nog tyvärr inte...

Söndagkväll

Jag hittade mig en tvkompis och vi la oss i sofforna och såg Svensexan. Kul film!

Nu funderar jag starkt på sängen tillsammans med "En Shopaholic i New York". Vilken jäkla kul film det skulle kunna bli av den boken!

Nä, sängen kallar!


Slöardag

Varvade sängen med datorn i morgonrock till halv fyra. Då var jag bara tvungen att kliva upp och åka till stallet. Annars hade jag nog fortsatt med sysslorna, för det var jäkligt skönt.

Nu ska jag väl se om jag lyckas få i mig lite mat. Ärligt talat minns jag inte när jag åt en riktig middag sist. Det måste ha varit någon gång före förra helgen. Har inte längre någon matlust och funderar om kroppen matvägrar igen.

Duschen nästa och sedan ska jag hyra mig en film och slänga mig i soffan resten av kvällen. Jag ska njuta av den sista tiden av den oönskade ensamheten, men vi måste ju bli vänner vi två så det är bäst jag tar tjuren vid hornen.


En kväll med Jennie

Jag blev visst full igår. Jag drack världens godaste grej med kaffe. Jag som inte ens gillar kaffe! Sedan drack vi görpa, cider och en massa annat gott.

Jag och bästa Jennie.

Sedan gick vi ner på 3an och drack ännu mer, kastade pil och bara umgicks med folk.

Sedan av ett under lyckades jag ta mig hem. Tack snälla du som skjutsade hem mig. Guld värt! Sedan ville jag tydligen inte somna för alla spöken som finns i huset - jag lovar att dom finns, fråga mamma! Så jag låg vaken till kl 4 ungefär för då var det nog ljust ute för att kunna somna.
Så går det när man är mörkrädd...

Men jag hade jättekul!!

Spöken

Jag lovar, det spökar i mitt hus.

Hur ska jag kunna sova, helt ensam? Fan, fan, fan. Det finns inget värre.

Sleep tight. Jag kommer drömma ett antal mardrömmar, det gjorde jag ju natten till fredag, när jag sov ensam.

Varför ska det måsta spöka i mitt hus?

Dubbelmoral

Något av det värsta jag vet är dubbelmoral.

Detta är dubbelmoral så det bara skriker om det. "Umgås med skumma personer" - Ät upp det du.

En kväll i Hemavan

Trevligt, tycker jag, även om kvällen blev lite kort. Och den slutade faktiskt på bästa möjliga vis efter omständigheterna.

Nu taggar vi till inför ikväll. Me, myself and I.



Vill inte

Varför ska jag utsätta mig för det här? Jag vill inte till Vännäs.

Men det känns så himla ovärt att stryka mig. Men vi är inte redo för LA:4. Och någon mellantrav finns det inte heller.

Tänk om jag hade en liten kompis som kunde följa med och peppa mig, men inte ens det har jag. Sedan att jag inte ens har träffat dem jag ska bo hos gör ju inte saken bättre.

Jag tror jag stryker mig. Okej, det ligger pengar i klasserna, men va fan. Inte en chans att jag hamnar i närheten av placeringar.


Mörkrädd

Varför var jag tvungen att hyra en thriller? Hur ska jag nu kunna sova helt ensam i mitt stora hus?

Önskar jag sov på övervåningen med rummet ut mot sjön, men självklart sover man på nedre plan. Jag gillar det inte!
Men det var mysigt att vara ensam innan rädslan tog överhand. Tur 2:an bara är på 45 kvm, där ska jag nog inte kunna bli så värst rädd. Och ensamhet kommer ju bli min bästa vän till hösten, så det är lika bra att jag vänjer mig. Och sedan behöver jag ju inte se thriller/rysare heller. Det är ju som att leka med elden, ungefär.

Sängen nästa.

Rent hus

Fick en kick och städade hela huset, bara sådär. Nu blir nog pappa nöjd när han kommer hem på söndag! Det blev då rent i varje fall.

Nu tänker jag upp och hyra en eller två filmer, köpa massa gotta och sedan slänga mig i soffan och ligga där hela kvällen. Jag måste tagga till inför imorgon. Jag vill egentligen inte åka till Vännäs. Har tittat på startlistorna och det är HÅRDA konkurrenter. Jag känner hur det känns i LB:2an och går det på tok åt helsike där stryker jag mig i resten av klasserna och sedan åker jag hem istället. Vad är det för mening med att komma sist?

Något som är ännu mer opepp är ju att jag ska åka ensam. Usch vad jag gruvar mig. Så här ska det väl inte kännas inför en tävling?!

Nej, nu taggar jag till med mys i soffan.

Valborg

Kvällen började bra, men slutade inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det funkade. Jag hade rätt trevligt ändå faktiskt! Lite serious-talk blandat med roligheter ledde till lite tankeställningar.
Kul folk på 3an, men jag var bara där en stund, för helt plötsligt av någon anledning satt jag i en bil på väg därifrån. Och jag vaknade upp på ett lite välbekant ställe, helt oplanerat.

Men helt okej kväll ändå. Det funkade!

Nu ska jag bara glassa resten av dagen. Go-väder! Jag ska väl mysa en stund på hästryggen, sedan ta en promenad i det fina vädret. Jag är ensam hemma tills söndag, så jag ska passa på att njuta av ensamheten.
Fast man kanske kan hoppas på sällskap?

RSS 2.0