Nyår på Västerlånggatan i Gamla stan!

dsc02601 (MMS)

Nyår på Västerlånggatan i Gamla stan!


Hem

Jag har tre hem. Ett i Uppsala, ett i Stensele och ett i Enskede gård. Jag insåg det idag när jag pratade med Julle.

J - Var är du?
L - Jag kom precis hem.
J - Är granen fin?
L - Granen? Alltså, jag är ju hemma i Uppsala.

Så jag har tre hem. Det blir lite snurrigt ibland.

Nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Ikväll kommer Elin och Linda över på middag.

Hemma

Det här möttes jag av när jag öppnade dörren. Tack och lov för post för då vet jag att jag varit saknad! Jag svär att från och med nu ska jag alltid åka taxi till och från stationen när jag har mycket packning. Det är värt varenda krona. Jag har fått slita för kung och fosterland från Arlanda och hem till dörren. För mycket packning, jag vet. Bara lagboken väger 2,7 kg. Det vet jag för jag vägde den i morse.



Nu ska jag göra ett besök hos Malin för att hälsa på hennes blommor och sedan ska jag gå på stan och se om jag hittar något fint tills imorgon. Det är ju trots allt nyårsafton. Den mest oplanerade någonsin för min del, men det blir nog bra i slutändan. Det är inte lätt att vara ett kontrollfreak alla gånger, säger jag och har precis fyllt upp januaris alla helger i min nya fina kalender som låg på min dörrmatta.

Julklappar

Eftersom jag gör allt annat än att plugga just nu så har jag börjat packa istället. Har samlat ihop alla mina julklappar och här får ni se några av dem på bild. Utöver detta fick jag bland annat bestick, en salladskniv, pengar, saltskrubb, hårinpackning, presentkort och dubbdäck till cykeln.



Nyårsklänning

Ge mig denna så ska jag bära den på nyårsafton!


Från Nina Jarebrink

Quiz

Jag och Julle brukar ofta tävla om vem av oss som är bäst. Vi spelar Betapet mot varandra (jag vinner jämt), vi gör både SvD:s och DN:s frågesporter (här vinner jag nästan jämt) och när vi får tid tävlar vi framför Postkodmiljonären (okej, här är han oslagbar. Jag skulle knappt vinna 20 papp.) Jag har även lyckats dra med mig Anna i frågesportsträsket.

Igår bloggade jag om 2010-års nya ord. Här och nu får du chansen att utmana mig i 2008 och 2009 års nya-ordfrågesport. Jag fick 7 rätt på första testet och 5 rätt på andra. Vad fick du?

Last day

Det här är sista dagen hemma i Stensele och den ska jag tillbringa här vid köksbordet tillsammans med kurslitteratur. Snart har jag avverkat skatterätten och det känns ... skönt.

Jag kunde inte alls somna igår kväll så jag är lite trött idag. Istället ordnade jag Office 2011 för mac. Det är mer "PC-liknande" och ser därför ut att vara lättare att använda. Nu hade jag ju iofs redan vant mig med det gamla, men det är ju inte helt fel att ha det allra senaste på marknaden!

Klockan är över nio så det är dags för mig att sätta igång.

Lugnt

Här kommer en väl bevarad bildserie från när jag skrev min PM i skatterätt. Tack och lov att det inte känns så där just nu. Där höll jag på slita mitt hår. Jag har lite mer koll i dagsläget, hoppas jag. 


God middag hos ÅM som avslutades med efterrätt och latte med vit choklad. Jag fick träffa min gudson som har blivit så stor att jag knappt kände igen honom. Snart har han växt om mig!


Kvällen avslutade jag med skatterätt och lite torrkött. En alldeles ypperlig kombination!


Nya ord

Det svenska språket har under året fått några nya ord, så som exempelvis facebooka. Det är ett ord jag faktiskt använder, tillsammans med app, bloppis, vuvuzela och väggord. Jag åkte ju nästan på en vulkanresa, bytte färdmedel men åkte till annat land. Att satsa på ett kärlekslås vore ju oerhört romantiskt ;-)

Se alla ord här.

28:e

Tack och lov att livet inte erbjuder något roligare än plugg idag. Ett kort besök inklusive middag hos Åsa-Matilda ska jag ta mig tid till om drygt en timme och sedan ska näsan ner i böckerna igen. En vecka kvar som bland annat innehåller nyårsfirande. Det är bara att hålla ut, det är ju superenkelt! Jo visst.

Jag sitter och filar på mina nyårslöften emellan all skatterätt. Håll utkik, snart offentliggör jag dem och då finns det ingen återvändo för mig.

Umgänge

I brist på att få umgås med den Rabe jag vill, så får jag umgås med hans pappa istället. När jag tänker efter har jag nästan umgåtts mer med Skattelagstiftningen än med Julle. Inte riktigt, men nästan.


Då var det över

Julen är över och jag är tillbaka i det gamla vanliga. Julafton var supermysig, juldagen likaså och annandagen på hotellet var bra, men det slår dock ingen utgång i Uppsala. Ribban ligger rätt högt. Jag förstår bara inte varför dom ska envisas med att ha ett sjukt dåligt coverband på scen jämt, varje eviga år. Jag går alltid därifrån, men här dansar folk tydligen till allt. Jag tycker hellre de kan ha en dj som spelar hela kvällen istället. 

Några dagar kvar på året innan det är nyårsafton och jag har några få dagar kvar häruppe innan jag åker hem till Uppsala igen. På torsdagmorgon tar jag mitt pick och pack och åker till Umeå för en liten flygtur neröver. Jag längtar lite.

Fanny åkte precis hemifrån tillsammans med Elin och Linda. Jag ska viga dagen åt ordentligt plugg. Jag har inte lyckats en dag hittills och det är en vecka kvar till tentan. Bra beslut Lina, hur tänkte du egentligen? Inte alls. Nu har jag både provat att skriva en dålig tentan och att blanka en tenta och båda gångerna har jag känt att jag fattat fel beslut. Jag blir helt enkelt aldrig nöjd. Surt, sa räven. Det går inte riktigt göra något åt det nu såhär i efterhand tyvärr, utan det är bara att bita ihop.

Dags för plugg i 12 underbara timmar då.

Förfest

En liten förfest med systra mi och hennes kärlek.


Juldagen tillbringas som vanligt med mys h...

dsc02576 (MMS)

Juldagen tillbringas som vanligt med mys hos mormor och morfar i Grannäs.


God Jul

Jag önskar alla mina läsare en riktigt god jul! Det är nästan lika många julklappar under granen nu som när vi var liten. Nästan. Det kommer bli en riktigt bra jul!


Uppesittarkväll

Myskväll med Bingolotto framför TV:n och julklappsinslagning. Jag vann ingenting, som vanligt. Imorgon är det julafton och det ska bli så mysigt! Jag är jättetaggad och känner mig precis som ett barn inför och på julafton!

Jaga har faktiskt lyckats rätt bra med pluggande idag också. Allt är över förväntan just nu!

Lite Kallentoft och sedan sovdags.

Dan före dopparedan

Jag har avverkat ett avsnitt av årets julkalender och första avsnittet av Mysteriet på Greveholm nu så här på morgonen. Nu ska jag plugga i varje fall fram till i eftermiddag, handla det sista inför julafton och sedan slå in julklappar och kanske baka något smarrigt inför morgondagen.

Fika

En fika på Akkan med Jennie, Lukas och Lars-Erik. Det är fascinerande det där. Fastän vi sågs för flera månader sedan så kändes det som igår. Efteråt tog en sväng genom Storumans alla affärer, vilket gick rätt fort. Nu är jag hemma igen för plugg och ångest. Jag skulle lämnat in tentan ändå. Men vad kan jag göra åt det nu? Ingenting, bara plugga vidare. Jag pluggar bara så fruktansvärt dåligt här hemma i norr!

Går inte

Jag och min kropp har ingen lust att kliva upp på morgonen. Det går bara inte, hur mycket jag än försöker. Nu är jag i varje fall uppe och ska plugga lite tills det är dags för fika med Jennie på Akkan. Fanny kommer hem idag, så jag vet inte hur mycket plugg det kommer bli i eftermiddag, men jag ska göra ett tappert försök. Hittills har det ju verkligen gått sådär, men till mellandagarna får jag råda bot på det.

Brr, det börjar bli kallt ute också.

Sen kväll

När jag kom hem drack jag och pappa glögg och pratade affärer. Sedan skypade jag och Julle. Usch, vad jag saknar honom. Mitt älskade hjärta. Bara att se honom på dataskärmen får mig att vilja transportera mig till Enskede gård nu. Genast. På en gång.

Haha, jag låter som en dödskär 14-åring men det bjuder jag på. Godnatt hjärtan!

Middagsbjudning

Jag har varit på middag hos Solveig, min gamla arbetskamrat från Vallnäskiosken. Det börjar bli ett stående inslag att när jag kommer hem så bjuder hon på middag. Hon hade gjort världens godaste mat och vi surrade om hela livet - som vanligt. Oerhört trevligt!




Hästar

Jag har lunchat med ÅM på Kitas och sedan fikade vi på Akkan. Mysigt värre! Vi har bland annat pratat hästar. Jag är så himla sugen på att rida! Om två år ska jag försöka börja rida regelbundet igen, men helst vill jag börja nu. Det ligger en ridskola precis bredvid Julle, bara på andra sidan tunnelbanan. Det är 400 meter dit, vilket är så himla nära i Stockholm att det knappt är sant. Vet ni hur mycket jag vill? Verkligen jättemycket! Så mycket att jag har varit inne på deras hemsida, kollat pris, läst om deras instruktörer och hästar. Nu bor jag ju inte i Stockholm, men ändå. Det är i varje fall nära Julle och det var väl dit jag ville komma. Eller ja.. Att jag vill börja rida igen. Det bästa av allt är att jag blir så himla glad när jag tänker på hästar!

Var inne en sväng på P&K och det fanns himla mycket fint där som jag vill ha! Massa söta burkar, lyktor och fina bokstäver. Ett lyft för butiken!

Nu måste jag plugga, återigen. Ikväll blir det middag hos Solveig.

Väder

Lovande väder på julafton!

Smhi.se

Idag då?

Vad har jag gjort idag då? Jo, klippt mig. Bara pluggat lite, surfat runt i all oändlighet, varit i Storuman en sväng och lånat lite böcker, ätit blodapelsiner och tittat på sommarjobb (hurra för mig!). Nu får det dock vara slut på detta icke-pluggande. Därför sätter jag igång nu!

Klippning

Jag har varit och klippt mig nu på förmiddagen. Hela 10 centimeter och det är fortfarande så långt att jag inte får in allt på ett kort i Photo Booth. Nu är allt slitet borta och vi börjar om att spara långt igen. Nästa gång blir det färgning. Anna hittade två gråa hårstrån. Lite lätt ångest, snart kommer rynkorna!


Nu - plugg resten av dagen. I natt drömde jag att jag fick B på tentan.

Check

Jag har varit lat idag. Alldeles för lat, men man får ha sådana dagar också. Jag har i alla fall skickat in min omtenta och pluggat lite. Annars har jag legat i soffan och läst och sett handboll. Ikväll har jag fixat skype och har skypat med Julle. Coolt. Egentligen kände jag mig lite nördig, men det är väl bara att inse att internet och datorer faktiskt är dagens verklighet.

Imorgon tänker jag påbörja dagen med en promenad. En morgonpromenad i -20 grader. Lockande va?

Min julklapp

En julklapp till mig själv som bästa Bullen precis fixat. Hurra!


4:e advent

Jag vaknade nio, var sjukt pigg och utvilad men ville ligga och dra mig lite. Jag somnade så klart om. Men nu är jag uppe, dokumentet med omtentan ligger bakom detta fönster och den ska jag ta tag i så fort jag ätit frukost. Plugg hela dagen och kanske en promenad i eftermiddag innan solen gått ner. Eller sol och sol, men innan det blir mörkt.

Good girl

Jag har skrivit två stipendienämndsprotokoll och gjort tilläggsuppgiften som alla studenter på T5 fick då CSN har gjort en omtolkning av sina regler. Check, check, check. Omtentan är fortfarande inte färdig men den fixar jag imorgon förmiddag. Check. Sedan är det bara tentaplugg som gäller. Gött! Eller hur var det? Jag känner mig i varje fall sjukt effektiv och jag gillar när jag får saker gjort. Eller jag gillar när jag har gjort saker så jag kan bocka av dem från min att göra lista. Check.

Nu ska jag dricka glögg och joina pappa framför TVn.

Hemma

Jag är hemma i Stensele! Supermysigt och alldeles underbart.

Gårkvällen var så himla rolig! Först stipmiddag och sedan kom Julle och vi mötte upp Elin, Palle och Camilla på ÖG. Vi stängde ÖG och sedan gick vi på MAX och åt mat. Imorse mådde jag som jag förtjänade, men det var bara att kliva upp och packa det sista. Jag fick bokstavligen talat trycka igen väskan och sedan skjutsade Julle mig till Arlanda. Och nu är jag hemma.

Nu blir det lite jobb med Vinterstudion i bakgrunden.

Stipmiddag och Maria jobbar som servitris....

dsc02567 (MMS)

Stipmiddag och Maria jobbar som servitris. Hon jobbar fint hon.


Palt

Palt till lunch på nationen idag med några av mina finaste. På eftermiddagen har jag städat, tvättat, försökt packa, hämtat ut paket och ska skynda mig mot stan nu för att handla de sista julklapparna. Kl 18 ska jag vara på nationen och skriva på stipendienämndsmötet och sedan gå på den efterföljande middagen. Så det är bäst att jag gör ett ryck nu.

Imorgon är jag hemma!

Julgran

Efter en väldigt god middag på a la Crepe åkte vi och köpte en julgran och lite tillbehör. Detta är resultatet! Till höger skymtar ni Julles julklapp.



Så här trött blir man efter att ha klätt granen. Dags för sängen!


Förlåt


Julklappsshopping

Julle - check
Fanny - check
Elin - check
Linda - check
Pappa - check

Jag har lyckats bra idag. Nu är jag hemma, men ska snart iväg igen. Det blev alldeles för tungt att bära så jag var bara tvungen att åka hem. Ikväll ska jag och Julle äta middag ute på stan och sedan ska vi åka och köpa en julgran.


Sötaste Lovan i sin fina stol som hon fick av oss igår!

Sovmorgon

Jag minns inte sist jag sov till elva utan att jag hade varit ute kvällen innan. I somras kanske? Garanterat var det förra jullovet för jag sov mig igenom hela, bokstavligen talat.

Idag ska jag ta mig in till stan för att köpa alla julklappar och sedan skriva färdigt min omtenta om jag hinner. Men först julklappar. Jag tycker det är lite läskigt att åka tunnelbana och gå inne i stan men så kan man ju inte tänka. Egentligen.

Åh, vad jag längtar hem nu. Hem, hem, hem till pappa!

Kalas

Jag var inne i Globen en sväng och köpte inslagspapper till Lovans present och hittade samtidigt en bok till mig själv. Känns helt rätt att varva denna med all tung doktrin som jag ska läsa i jul!

Nu - kalas!


Julklapp 6

Boken "Full koll" vore inte alls fel. Från och med nästa år ska jag ha full koll på allt, så då kommer denna bok säkert väl till pass.  


Julklapp 5

Divineglasen är to die for! De är jag och jag skulle inte tacka nej till dem. Jag önskar bara att det fanns fler olika sorters glas, som i serien Intermezzo.


Här är vitvinsglaset.

Fix och kalas

I natt har jag sovit så gott att jag inte vaknade förrän Julle väckte mig och skulle åka till jobbet. Väldigt skönt med sömn!

Jag ligger i sängen och har sett tre avsnitt av julkalendern. Nu ska jag kliva upp och äta lite frukost. Efter det ska jag ta tag i en kompletteringsuppgift och en omtenta i min kvällskurs. Vore skönt om jag kunde bocka av båda idag, men annars får det bli morgondagens projekt också.

Idag fyller söta, bästa Lova 1 år så ikväll ska vi på kalas. Hurra, hurra!

Mys på Djäkne

Bästa Linn bjöd mig på lunch idag. Har mysat här i soffan hela eftermiddagen, druckit glögg och lyssnat på Absolute Love. Ska snart bege mig hemåt och börja packa. Åker till Stockholm ikväll efter att jag har sekreterat färdigt på förvaltningsnämndsmötet och blir där till på fredag. På lördag åker jag hem!

Drive in på max med taxi. Helt klart det r...

dsc02553 (MMS)

Drive in på max med taxi. Helt klart det roligaste jag gjort i mitt liv!


Tentafest

Nu går jag på tentafest. Jag har ju faktiskt skrivit tentan. Skillnaden är bara att den ligger här hemma i min väska och inte en hög med alla andra tentor, men vad spelar det för roll? Jag har ju faktiskt skrivit den så därför förtjänar jag en fest!

1-0 till mig som vågade blanka och för att jag står för det. Helt öppet!


Blanka

Man ska ju ha något att göra över julen också.

Lucia och tenta

Det ryktas om att Stattin kallar omtenta för strafftenta. Det innebär att jag bör skriva den idag. Nu ska jag göra mig i ordning och ta mig mot stan. Jag ska köpa en miniräknare, cykellysen och en flaska vin.  Sedan ska jag ladda upp med dextrosol, inte glömma leg och cykla mot Gimogatan.

Nej, en 27 hp tenta på det här! Snerikes har 04 ikväll. Väldigt lägligt! Jag ska dansa till klockan är 04.

3:e advent

Alla tre adventsfikan som jag har varit på har varit så himla mysiga. Åh, vad jag gillar mina vänner! Nu är det bara jag och Alex som inte stått för något fika, så vi får nog arrangera något storslaget tillsammans senare.

Nu ska jag kika på två avsnitt av julkalendern och sedan sova. Imorgon är det en 27 hp tenta som ska skrivas på eftermiddagen. Det känns... hm.. ja.

Hos Bullen och Palle

Jag tog en bok, tentamenskompendium och datorn och gick till Bullen och Palle för att plugga. Med mig tog jag lussebullar, julmust och choklad så vi har adventsfikat lite varvat med plugg.

Det är nog dags att gå hem snart, försöka hitta något att äta och sedan väntar adventsfika hos Emelie och Henrik ikväll. Värsta bästa traditionen! Därefter ska jag ladda upp inför tenta. Go, go, go!

Last day

Lussegasken var bra. När sittningen var bruten så packade jag ihop mina saker och gick hem och sov. Och om jag sov. Jag vaknade för ett litet tag sedan och sover nästan fortfarande.

Idag är sista dagen innan tentan. Jag ska plugga, göra gamla tentor och peppa mig själv till att faktiskt skriva tentan imorgon. Ja, det kommer jag göra. Ja visst!

Lussegask

Jag har varit vaken sedan strax innan sex, pluggat lite och ätit frukost. Värsta mysmorgonen. Nu ska jag packa ihop alla mina grejer och bege mig mot Uppsala. Det är Lussegask på Norrlands ikväll och jag ska göra mitt sista marskalksuppdrag innehållande ett stort julbord.

Under dagen kan ni roa er med att titta på den här killen. Han är så himla rolig!


Halsont

Jag och Julle var hos Anna, Johan och Lova igår. Tacos stod på menyn och sedan Idol. Myskväll med andra ord! Jag fick en tentapresent med mig hem. Gissa vad det var? Jo, DRAGSTER! Nu kommer tentan gå galant när jag knaprar i mig dem.

Julle har lärt mig att man ska titta realtidsinformation när man ska åka med SL. Så jag gör det jämt, på både gott och ont. Då vet jag hur mycket tid jag har att spela med. Alltså, vi kollade realtiden när vi gick från Anna och Johan till tunnelbanan och det kanske (nu höftar jag, jag är ju inte alls bra på att måtta) är 500 meter däremellan, jag har ingen riktigt aning. Vi hade tre minuter på oss, så det var bara att springa. Och vad jag sprang. Vi hann preciiiis. Dock var det -10 grader ute och att dra in det i lungorna är inte alls skönt. Jag har alltid haft problem med det och får ont väldigt lätt. Jag fick flashbacks från när man var liten och skulle sparka hem från stallet. Från stallet och upp till stora vägen var en lång, mörk raksträcka med en massa skog på ena sidan och en fabrik på andra. Utan belysning! Som ni förstår var man rätt rädd när man skulle hem, speciellt eftersom det alltid var lite lurigt att vara i stallet. Ni som var med på den tiden vet. När man skulle sparka hem sprang man, hela vägen från stallet och upp till gatulysena. Och fick alltså ont i lungorna och halsen för att man ansträngt sig och det var så kallt ute.

Resultat: Jag har ont i halsen idag. Kunde inte ha kommit lägligare.

Skatt

Jag fick tillbaka på skatten häromdagen. Väldigt lägligt med tanke på julen. Dessvärre försvann alla pengar på kurslitteratur till T6. Kvar har jag 233 kr. Det blir fina julklappar det!

Jag fick i varje fall en tidig julklapp igår. Jag stod som första reserv på ett stipendium från nationen och in trillar 5000 kr i slutet av året. Hurra! Jag tackar och bockar! Det bästa av allt är att de är skattefria. Det har jag lärt mig denna termin. Det står i 8:5 IL, inkomstskattelagen, för den som undrar.

Pussel

Jag ska aldrig någonsin gnälla på en bordsplacering. Aldrig någonsin. Jag har gjort min sista på nationen och det känns skönt. Jag skojar inte när jag säger att det är ett av världens svåraste pussel. Ex. nr 247 vill sitta ihop med 248 och nära 17, 23, 65, 110, 128, 174 etc. Det är ett pussel utan dess like. I 7 timmar försökte jag lägga det och jag vet egentligen inte om vi är färdiga men vi gav upp när klockan närmade sig midnatt.

Den enda bordsplaceringen som jag vet att jag ska behöva fixa är den för mitt eget bröllop. Det är ju som ni förstår ett bra tag kvar, men jag tackar Norrlands och mina tidigare marskalksvänner för att jag har grunden i pusselläggandet! Det kommer jag ha stor nytta av när jag väl ska göra bordsplaceringen till, ja.. mitt bröllop.

Mot Uppsala

Snart beger jag mig mot Uppsala. Caseredovisningsbetyget ska hämtas ut och resten av eftermiddagen och kvällen ska jag, Malin och Linnéa Lussegaskfixa. Göra bordsplacering och vika/pynta menyblad. Förhoppningsvis åker jag tillbaka hit ikväll. Jag trivs ju så bra och pluggar tusen gånger bättre här än hemma. Faktiskt. Att få vara med den jag tycker om är ju en bonus!

Julklapp 4

En bra hårinpackning som kan reda ut mitt hår så det blir lent, mjukt och fint. Den ska helt enkelt vara bra! Det behöver mitt hår i dessa vintertider.

Dragster

I flera dagar har jag varit sugen på Dragster. Och som jag har letat efter dem, men de finns inte någonstans. Jag behöver dem till mitt tentaplugg! Har jag tur kommer Julle hem med en påse, men jag tvivlar på det.. Här i storstan verkar de inte finnas.


Militär nästa?

Gör testet själv här!

Intervju

Jag ska strax iväg på intervju. Jag är inte ett dugg nervös, än. När jag väl står på Smålandsgatan kanske nervositeten kommer, men just nu är det väldigt lugnt. Lugn som en filbunke. På sistone har jag slutat att vara så nervös. Det blir tryggare då. Mer självsäker helt enkelt.

Efter intervjun ska jag tentaplugga hela dagen. Jag har ett jullov i sikte!

Julklapp 3

Planeringsnarkoman som jag är önskar jag mig en personlig almanacka. Smidig som jag är (och allt för att inte plugga) har jag gjort en egen. Den ligger i kundkorgen och väntar på att betalas så att den sedan kan skickas till mig. Intresserad av att ge den till mig? Jag har OCR-numret!

Så här snygg den. En bild från en av mina bästa helger i år får pryda kalendern. Kärlek ni vet. 


Julklapp 2

Dubbdäck till min cykel önskas. Här i Uppsala cyklar man dag som natt, sommar som vinter. I snö. Det är det enda färdmedlet. Så därför önska jag mig bra däck så jag och min räsercykel kan ta oss fram i denna snömodd.

Svårt

Det är svårt att motivera mig själv till att tentaplugga när jag i mitt undermedvetna bestämt mig för att jag ska skriva tentan i januari istället. Det är sjukt svårt. Jag tycker inte jag kan något alls och jag har inte alls tid att tentaplugga. Ikväll ska jag skriva på stipendienämndsmötet och tisdag förmiddag, torsdag- och fredagkväll och hela lördagen ska jag viga åt Lussegasken. Finns det någon tid till tentaplugg? Nej.

Men jag ska göra mitt bästa. Om en vecka ska jag sitta på Gimogatan och verkligen försöka få jullov. Nu ser det bara väldigt mörkt ut. Jag är helt enkelt för engagerad i annat och mina studier har blivit alltför lidande. Från nästa termin blir det äntligen ändring på det!

Vet ni hur mycket jag har grämt mig själv inför det här eventuella beslutet? Inför att jag faktiskt kanske inte ska få något jullov. Att jag ska sitta med näsan i böckerna hemma på Odlarvägen hela julen. Kul jul. Det värsta är ju att det ses som en skam att blanka. Att det faktiskt inte är något man gör.


Kvalitetstid

Åh, vad jag gillar adventsfika. Ikväll var vi hos Bullen och Palle. Glögg, lussebullar, pepparkakor m.m. Gudomligt gott och favoritsällskap!

Annars tentapluggar jag för fullt. Har även hunnit med min sista hela Yra, JulYran, som gick av stapeln igår. På nästa Yra avgår jag. Tänk vad ett år har gått fort!

Tentapluggar hos Malin. Livet är som en pi...

dsc02544 (MMS)

Tentapluggar hos Malin. Livet är som en pingpong-match.. Ge mig Lucia eller egentligen inte.


Glöggfest

Gud så mysigt! Jag behöver inte säga mer än att kvällen har varit så himla bra!

Julklapp 1

Jag önskar mig ett medlemsskap i Unga Aktiesparare, tack. Här kan ni ge bort ett till mig!

Bra

Bra resultat gör mig glad! Min basgrupp har varit så duktig! Jag har inte gett upp hoppet än.. Det känns skönt.

Nu ska jag på caseredovisning och sedan tar jag tåget mot Stockholm. Lite shopping inne i stan för jag måste hitta något att ha på mig imorgon på JulYran. Därefter plugg och sedan glöggfest hos Tonje och Axel ikväll.

Case

Idag kl 10.15 ska vi föredra vårt case. Jag längtar så mycket tills det är över. Tills klockan är 11 och det är opponerat och klart. Det är först då som jag kan komma igång med tentapluggandet på riktigt. 11 dagar kvar.

I eftermiddag ska jag, Malin och Frida tentaplugga och ikväll ska jag på min kvällskurs. Efter det kanske jag beger mig mot Stockholm, men det återstår att se.

Nu ska jag se julkalendern på svtplay och sedan powernapa lite här på tåget mot Uppsala.

Cool

Åh, vad mysigt med julkalendern på morgonen! Jag hoppas den är bra i år. Det är flera herrans år sedan jag såg en julkalender sist. Jag kommer faktiskt inte ihåg att jag har sett en enda på hela 00-talet. Kanske inte så konstigt eftersom det var då man blev tonåring och det inte alls var särskilt coolt att titta på barnprogram på morgonen. Hm, så cool var jag.

Jag åkte till Julle i ett fullproppat tåg ikväll. Lyckades packa alla mina saker på 15 minuter. Detta beror på att jag i stort sett bor i min weekendbag för att jag är här så ofta. Nu övar jag för fullt inför morgondagens caseredovisning. Jag går runt här i lägenheten och pratar för mig själv, gestrikulerar och lever mig in i situationen. Tur han är på träning. Jag vet i alla fall precis vad bolagets styrelse ska göra innan ett takeover-erbjudande kommer och vilka åtgärder de får företa när LUA:n blir tillämplig. Spännande värre. Efter imorgon kör jag dock stenhårt på tentaplugget!

Nu kommer han snart hem och då blir det julmust och scones. En intressant kombination. Jag var sugen på julmust och han på scones så det får bli så.

Sedan vill jag bara upplysa mina tekniska läsare att jag faktiskt har använt en ipad idag. Den är råcool. Hade jag pengar hade jag köpt en direkt, men jag sparar till en telefon istället. Jag är ju lite mini-teknik-pryls-galen i smyg, inte för att jag förstår tekniken utan för att det bara är coolt. Ja, coolt var det igen. Jag är nog en cool tjej.

Julkalendern

Det är första gången på flera år som jag ser julkalendern. Eftersom jag måste upp tidigt varje morgon fram till tentan kan det vara kul att se det. Första december, tänk vad tiden går fort!

Nu frukost och sedan ska jag träffa min casegrupp för att gå igenom dagens opponering. Resten av dagen ska jag viga åt morgondagens caseredovisning. Här skall övas!

RSS 2.0