Besök på jobbet

Min söta mormor kom och överraskade mig på jobbet med en glass. Så vi satt här och mumsade och pratade en stund. Det var riktigt, riktigt trevligt just för att vi träffas så sällan.

Snacka om quality time!


Storumandagarna

Ska väl ta och summera hela helgens händelser...

Fredag
Strosade på marknaden i stort sett hela dagen. Åkte faktiskt karusell 2 gånger trots att det var från 1700-talet. Som en kär vän sa: "Jag skulle gå och dra varenda bult innan jag lät min unge åka det där järnskrotet!!" Men jag fick ju biljetter för aldrig i livet att jag betalade för det! Sedan åkte jag hem och gjorde mig i ordning inför kvällen. Åkte upp till Ida och hade en sån där rolig förfest som ni kanske redan har läst. Det finns ingenting som klår dem!
Vidare till nästa förfest och sedan efter tio for vi på hotellet. Jag har jättekul! Dansade som aldrig förr och bara njöt av allt det roliga. Vid stängning kl 2 började jag bege mig "hemåt", men det slutade med att vi fick skjuts av några som jag aldrig trodde jag skulle behöva åka med. Eller jag behövde ju inte, men jag kände inte för att gå X antal km utan jacka och det var 5 grader ute.

Lördag 
Åkte upp till marknaden med Fanny och bara gick runt, runt och hejade på folk. När vi blivit less så åkte vi hem och för att göra oss färdiga inför Dansgalan. Drack lite hemma och sedan gick vi över till systrarna Sandberg. Trevligt! Därefter åkte vi upp till Dansgalan. Jag hade himla kul och spenderade större kvällen på dansgolvet kändes det som. Det var dock för halkigt för min skull och jag kände mig som Bambi på hal is, men trots det fick jag ändå kommentaren att jag var gudinnan på att dansa ikväll. Det tycker inte jag var helt fel! Tråkigt att Perrelli inte dök upp, men är man sjuk så är man ju. Hälsan går ju i första hand!
Kl 2 så stängde kalaset och då for jag snabbt som rackarn till sängen. Skönt att få sova..

Söndag
En otroligt seg dag, men ändå orkade jag och Fanny gå en sväng på marknaden. Vi åt lite mat och jag köpte 1,2 kg kola. Det är ju ett måste! Sedan hem och där låg jag på soffan hela dagen. Jag hade inte dåligt samvete alls, för efter en sån här hård helg så får man bara lata sig sista dagen. Såg lite fotboll, men sov mest genom varven och tillslut gick jag i säng.

Det märks verkligen att det här är årets bästa helg! Vi fick helt okej väder och jag klagar inte ett dugg! Det ser även ut som om det ska bli fint väder hela veckan och det känns ju himla kul. Jag hoppas, hoppas att det håller i sig till helgen, för då är jag ju ledig.

Nothing...

Det finns INGENTING som klår Idas förfester. Än hur lite/mycket folk det än är, så är det sjukt kul!

I like it, a lot!!!

Storumandagarna

Hyfsat väder idag faktiskt. Hoppas att värmen kommer med solen som lyser. Men det ska ju i varje fall inte regna och det är ju underbart! Fast jag tar nog byxor ändå...

Nu blir det stallet och sedan ska jag göra mig iordning för en heldag på byn. Och ikväll blir det rajtan-tajtan!!

Torsdagkväll

Igår kväll gjorde jag och Fanny absolut ingenting. Skönt som bara den faktiskt. Drog en ragg i Storuman, men halva byn är ju avstängd så så fruktansvärt kul var det ju inte.

Igår såg jag 003, 004, 005, 006, 007 och 008. 009 är lite svårare, men den hittar jag tids nog. 011 och 012 vet jag ju var de bor, så de har jag på "lager".

Snart..

Kommer älskade Fanny hem! Ska hämta henne på flyget kl 11 i Gunnarn. Som jag har längtat! Sedan taggar vi inför helgen. Senare idag ska jag på systemet så då är det bortgjort. Dit vill man ju helst inte gå i morgon.

Imorgon får jag lön!! Välbehövligt vill jag lova.

Frisk?!

Även fast  veterinären skulle komma igår så blev det något akut så han kunde inte komma. Funderar på om det är tanden eller ej, men jag har fått lite tips på att den nog borde dras i vilket fall som helst.

I varje fall äter då Boggan nu. Och imorse fick jag rapporter om att han nästan travade ut till hagen. Hjärtat mitt.

Men jag tror vet får komma ändå. Han ska ju vaccineras senast idag och det är nog lika bra att dra den där tanden ändå... 

Update

Vilket rännande det har varit ikväll! Sjukan hit och dit och försöka ordna avmaskningsmedel som var utskriven till en Lena Sundström. Inte Lina alltså. Och det var inte ens jag som hämtade ut det utan de var bästa Jennie som fick det uppdraget.

Tillståndet är varken bättre eller sämre. Kanske dock lite mer uttorkad än igår. Men vad gör man om han inte ens dricker betforvatten? Inte ens äpple vill han ha.
Temp imorgonbitti och sedan ringa veterinären i Lycksele. Om det inte har blivit bättre är det tydligen på tal om dropp.

Var och kikade till honom för ett tag sedan och då sov han så sött i boxen. Ville inte störa alls, utan smög tyst ut igen. Han såg ut att må bra där han låg.

Allra käraste.. Och jag hoppas att matte får sig lite sömn i natt!

En mycket trött Lina

Sjukt trött idag för jag sov som en kratta i natt. Halsen gör så förbaskat ont! Vridigt mig av och an hela natten och nu funderar jag på hur jag allvarligt talat ska orka med denna dag.

Jag låter rätt maskulin. Hes och jävlig.. Varför ska jag bli sjuk nu? Räcker det inte med att min allra käraste ägodel är det?

Nä, upp och jobba.

Boggans tillstånd dag 2

Ringde distriktsveterinären imorse.

Avmaskning + paraffinolja + korta promenader ska tydligen vara susen för Boggans problem. Blir det inte bättre på torsdag måste jag åka ner med honom..

Så ikväll ska det trugas i en massa olja. Eller 10 ml skulle tydligen räcka. Men kruxet är ju HUR jag ska få in det i munnen?


Leka veterinärkväll

Ikväll har jag promenerat flera mil (kan man ju hoppas i varje fall) med min stackars häst. Och masserat magen och försökt få honom frisk igen.

Imorgon ska jag ner och ta temp innan jobbet och om jag hinner en liten promenad. Jag ber till gudarna att han är bra igen när jag kommer ner imorgon.

PLEASE!

Ingen vaccination för övrigt idag. Veterinären tyckte det var onödigt när han är dålig och det håller jag ju med om. Men innan den 26e, på torsdag alltså, ska det vara gjort. Annars måste hela vaccineringen göras om från början. Så Boggan - bli frisk!

Oförändrat läge

Har varit på promenad med Boggan på lunchen. Varken bättre eller sämre, men snart kommer ju veterinären dit så då får vi se vad hon säger.

Hoppas att det inte är så allvarligt som man kan tro. Min allra finaste...

Allra finaste

Min allra käraste är lite krasslig. Stod på bete en stund igår och nu är han inte alls sig lik. Men matvrak som han är har han säkert fyllt magen sprängfull med gräs och är bara trött och seg av det. Och då är det väl klart att det inte rymms någon kvälls- eller morgonmat när magen säkert redan är full som en ballong.

Tänk dig själv om du äter godis som om du inte sett annat? Nog jäklar skulle du med vara dålig dagen efter. Men det blir ingen betesvänjning idag, även fast det egentligen var tänkt så, på grund av att han är lite hängig. Jag är less på att mocka skit och vill ha ut honom på betet så fort som möjligt.


Vaccinering

Jag ringer till veterinären här i Storuman för att Boggan behöver vaccineras.

- Min häst skulle behöva vaccineras.
- Vi har tid måndagen den 23/6 kl 09.30
- Toppen! Jag jobbar då så jag kommer inte kunna vara där, men jag ordnar någon annan som är där nere på stallet istället.
- Hm, okej.. (Låter väldigt konfunderad)
- Jätte bra! Alltså måndag den 23/6 kl 09.30?
- Japp. Visst var det en hund som skulle vaccineras?
- Eh, nej. En häst!!

Några dagar senare ringer de tillbaka.

- Kommer du upp med hästen hit på morgonen eller vill du att vi ska komma ner till stallet?
- Hm, enklast är väl att ni kommer till stallet. (Är det något nytt att man kör hästen till vet för att vaccinera?)
- Men i så fall vill vi ändra tid till på eftermiddagen.
- Går bara bra. När?
- Kl 15.00 samma dag. Vad ska han vaccineras för?
- Hästinfluensa.

Jag har som på känn att det är första gången som den nya veterinärer med assistent ska vaccinera en häst sedan de började jobba här uppe.

Bugg

Jag vill lära mig bugga - på riktigt! Den bugg jag kör med nu är ju liksom på förskolestadie och tänk så mycket roligare det hade varit om man kunde vara en niondeklassare på att bugga!!
Nu jämför jag ju inte roligheten mellan förskolan och nian, för då var ju skolan mycket roligare när man var ung, utan jag tänkte mer på kunskaperna... 

Vill du också bli en niondeklassare? Vi kan väl öva ihop?

Platespotting

Jag letar efter 003 och är redan fast. Den ser inte ut att finnas varken i Storuman eller Stensele så troligtvis måste jag vidga mina vyer. Men 004, 006 och 007 har jag sett här, så snart är jag på 010 som jag förövrigt såg i morse.

Läs mer här.

"Tanken är enkel - det hela går ut på att ge sig ut bland våra fordon på vägarna och leta efter de med registreringsskyltar. Hittar man en som har sifferkombinationen 001 så är man igång - och fast.
För sedan är det 002 man ska finna, följt av 003 och 004 osv. Det slutgiltiga målet är förstås att komma upp till den sista sifferkombinationen, 999, och spotta (vilket betyder att se) den."

"Måndag" fast söndag

Ah, tog min längsta sovmorgon hittills och vaknade kring kvart i tolv. Skönt! Så himla härligt att det är söndag idag och inte måndag!

Har skjutsat Boggan på bete i Lönnberg så han får vänja magen lite, men han åker hem senare i eftermiddag. Det är så himla fint där och han verkar trivas som fisken i vattnet! Bara gräs, gräs, gräs överallt.

Idag har jag tänkt försöka göra lite nytta, men jag vet inte riktigt hur mycket jag orkar med. Är rätt slö sen hela helgens olika bravader så det blir nog inte mycket gjort. Men rensa lite ogräs, det skulle jag nog allt ha hunnit göra. Sedan går tvättmaskinen för fulla muggar.

Jag jobbar bara tre dagar denna vecka och sedan kommer Fanny hem på torsdag förmiddag!!!

Pauträsk

Kvällen började med att jag åkte upp till Peter och pojkarna på förfest. Trevligt, trevligt och det sprack upp och blev rätt hyggligt väder. Senare ordnade vi skjuts till Pauträsk och Micka körde. Väl där dansade jag styrdans som aldrig förr. Himla trevligt! Så länge karln kan styra går det ju som på räls. Men kl ett var jag redan lite less och trött. Kring tio i två packade vi in hela högen i bilen och åkte hem mot Storuman igen.
 
I det stora hela var det himla trevligt! Kunde dock har varit mer folk, för på den fronten var det lite knapert. Men nu är jag laddad inför nästa helg! Vi ses på dansgolvet inne på Dansgalan kan jag lova. Här ska dansas styrdans! Men först ska jag dricka drinkar på hotellet på fredagkväll..

Midsommarafton

Hela dagen har det regnat, men nu har det faktiskt spruckit upp litegrann och solen skiner då och då. Vi har ätit god mat, pappa, Joel och jag.

Nu åker jag upp till Storuman på förfest och senare till Pauträsk på logdans. Alla världens mygg lär ju ha samlats där, men jag hoppas att jag inte lär märka av dem. Det gjorde jag ju inte i Sandsele, så förhoppningsvis.
Men jag tror jag tar med mig en tjocktröja och regnjackan....


Spruckna planer

Inget Västerås, tydligen inget Umeå heller. Förbaskat! Då skulle jag ju åkt till Västerås ändå... Men, det blir allas vår älskade plats - Pauträsk. Vi måste bara ordna skjuts!

Har gjort ett kärt återbesök ikväll och det värmde så gott i hjärtat!! Mitt gamla "andra hem"...

Nä, enligt klockan så ska man väl egentligen sova nu, men det är ju ljust dygnet runt så helt plötsligt springer tiden iväg. Men sängen nästa....

Urmockad hage

Nu är jag färdig!! Myggen vann, jag skottade dynga som aldrig förr för att bli klar någon gång.

Nu är det fotboll! Sedan ska jag väl ta mig i kragen och bestämma mig. Västerås eller Umeå, Umeå eller Västerås? Gaaaah....

Imorgon jobbar jag bara till tre för omväxlingsskull. Skönt!

1000 liter hästskit

Så väldarns roligt är det inte att skotta skit ur Boggis hage, men det är ju tyvärr ett måste. Till den 20e juni har jag på mig att mocka bort allt och ikväll har jag kört X antal skottkärror som tillsammans har rymt över 1000 liter. Tungt eftersom det har ösregnat i flera dagar, men jag har fått dagens träning i varje fall. Plus ett stort slagsmål med alla mygg!

Imorgon blir det resten av hagen och ett fortsatt slagsmål. Tyvärr måste jag nog lämna walkover till myggen..

Till anonym

Hej anonym!

Jag citerar mig själv för att förtydliga det hela:

"Efter sommaren hoppas jag att jag aldrig mer ska behöva jobba för Storumans kommun under dessa förutsättningar."
Observerar att det står efter sommaren.

Jag vet inte om det är sommar, höst, vinter eller vår där Du bor, men här, i Storumans kommun, är det just så pass sommar. Fast man kanske skulle kunna tro att det är höst, på grund av det dåliga vädret.

Till helgen är det midsommar. Jag skulle vilja kalla det att sommaren är slut kring september någon gång. Det är först då som ovanstående citat träder i kraft!

Och förresten, varför använde Du inte "Tranan" som signatur som Du använde dig av sist Du kommenterade något i min blogg? Och vad jag har hört så jobbar Du inte ens på Tranan......

Regnig måndag

Enligt SMHI ska solen skina nu på eftermiddagen, men det ser inte ens ut att kunna spricka upp. Sedan ska det regna resten av veckan också. Typiskt, men jag hoppas på fint väder till Storumandagarna.

I veckan åker Boggi ut på bete i Lönnberg vilket innebär lite mindre ridning. Kommer inte ha tid att rida lika mycket och det är ju ca 1,5 mil ut dit enkelväg och det kör jag inte varje dag. Sedan blir jag ju så förbaskat lat efter jag jobbat. Men han får ju äta gräs! Det är han nog nöjd över...

Beställde kläder från Ellos för ett tag sedan, men jag var tvungen att skicka tillbaka alltihopa för det var för stort. Jag hoppas jag hinner få paketet i veckan, men det är nog bara önsketänkande. Och eftersom paketet innehöll mestadels klänningar så kanske det inte kommer till användning i detta regniga väder...

Jobbar hästpass idag. Först Blomstergården från 09.30-17.30 och sedan Hemtjänsten 18.00-21.30. Bara att bita ihop för det händer ju inte varje dag direkt att jag får jobba åt kommunen.

Back to work


Utgång på Hotell Toppen

Jag och ÅM gick på hotellet igår kväll och åt tacobuffe och tittade på modeshowen. Jag tycker att det var tråkigt att alla hårmodeller såg nästan likadana ut - svart och rött och i stort sett samma stuk på frisyrerna. Men det var kul ändå. Jag fick gå hem med ett presentkort från Statoil (Ben&Jerry's kommer att inhandlas så klart!) och ÅM fick en lunch på Nyfiket. Innan lotteriet så sa båda vi två att vi INTE ville vinna. Men tror ni inte på fan att båda två vinner?! Hur stor är chansen att när det är ungefär 5 vinster och mer än 100 deltagare att båda vi två vinner? Speciellt när vi inte hade lust att vinna... Men nu tackar jag och bockar.

Senare var det pubkväll. Trevligt! Träffade kära Fanny som jag inte sett på år och dag. Blir det inte Västerås på midsommar så åker jag med henne till Umeå hela helgen. Så jag har helgen inplanerad hur jag än gör...

Men nu laddar jag inför Storumandagarna. Systra mi kommer ju hem!

Lappmarksryttarna

Fredagen gick strålande och vi tog hem en seger och en blågul rosett.

Lördagen gick desto sämre. Ingen ritt över 60% och inte heller direkt i närheten av placering. Trist, eftersom det gick så strålande dagen före.

En tävling kvar i augusti och förhoppningsvis en debut i LA:5. Bara för skojs skull, för det kommer ju aldrig hända igen. Inte med Boggi i varje fall. Men prio ett på min önskelista efter jag har pluggat kvar är ett hästköp.

Finally friday

Alldeles strax åker jag till Lycksele på tävling. LB:2 idag och LA:3 och LA:4 imorgon. Spännande!

Men visst hugger det lite i hjärtat när det är näst sista tävlingen tillsammans. Boggan & Jag.

Flott-bomb

Att steka hamburgare en hel kväll är ingen höjdare och man stinker mat-os lång väg efteråt, men trevligt var det! Och klubben inkasserade några slantar.

Annars har jag idag sålt blommor och ridit i spöregn. Det senare dock inte lika trevligt som det första.

Nä, bäst att inta sängen. Jag ska ju tävla imorgon!!!!


TACK

I dagens VK finns det två insändare som stöder min tidigare insändare. Citerar här:

"Heder till Lina S (28/5) som vågade sätta ut sitt namn under sin utmärkta insändare."

"Tur för dig Lina att du i tid upptäcker hur det funkar i kommunen. ... Nej, lyd ett gott råd och sök dig till något ställe där du blir behandlar som en kompetent yrkesmänniska och inte en lägre stående varelse"

Ni ska bara veta hur gott det värmer i mitt hjärta. Senast igår kom det in en kund och frågade om det var jag som hade skrivit i tidningen. Sedan diskuterade vi det länge och jag fick bara positiva kommentarer. Det värmer...

Men så önskar jag också att personerna som inte håller med mig kan berätta det för mig - öga mot öga. Jag vill gärna höra BRA motargument och jag har aldrig varit rädd för att diskutera saker och ting.

Men det allra främsta jag vill måste väl ändå vara en insändare i tidningen skriven av socialchefen Berit Ekepil-Mörtberg.

Eftersom jag bara har VK här hemma så kan väl ni andra som läser VF hojta till om ni ser något som är skrivet angående det här. Bland annat Anna...


Lill-lördag

Mycket att göra på jobbet idag, men det var kul! Efter en kvällsritt med Boggan (det blev ingen imorse eftersom jag kl 03.30 var tvungen att kliva upp och hämta lillebror i Storuman, så jag snoozade istället) så är jag nu helt slut på. Ska lägga mig i soffan och göra ingenting tills det är en nog vettig tid att gå och lägga sig.

Jobb imorgon med, från 08.00. Men som sagt, det är ju kul. JÄMT!

Nä, lite Ben&Jerry's på det här. Det blir smaskens...

Vart tog ridningen vägen?

Jo, men tjena. Det blev ingen ridning. Efter 11 timmar ute i spöregn och ett iskallt täcke tog jag in en häst som såg ut att nästan frysa ihjäl! Självklart hade han ont i ryggen så det blev tömkörning istället. Imorgon blir det en 07.30 ritt om jag ens ska kunna rida när regnet vräker ner på det här viset.

Typiskt, jag som hade hittat disciplinen....

Ösregn

Kul för alla studenter att gå ut just idag! Det har ösregnat hela tiden..

Jag har ingen lust att rida idag. Har jobbat sedan 8 imorse och vill inte rida i regnet, men kl 8 ska jag sitta på hästen ändå. Jag behöver få bättre självdisciplin!! Sedan så är det ju trots allt tävling på fredag.

Nä, bäst att rycka upp sig lite. Men det känns som om det är höst....


Rikspolismyndigheten

I förra veckan fick jag ett brev från Rikspolismyndigheten. Jag förnekade det och svaret ska postas imorgon bitti.

Fortsättning följer...
Och ni får vara nyfikna!

Smaskens

Ben&Jerry's finns nu på Statoil. Jag kan varmt rekommendera den svindyra glassen. Den riktigt smälter i munnen!

Annars har det varit en ko-lugn kväll. Ingen ridning för stackars Boggan hade stått ute i regnet heeeela dagen och det pallar inte hans stackars rygg. Och därmed försvann mitt bak-sug. (Alltså bak, som i baka.) Så jag har smaskat glass istället.

Nu väntar sängen. Börjar kl 8 imorgon bitti och jobbar till halv 6 så det är väl bäst att försöka sova. Och önska att man var morgonpigg och slog upp ögonen imorgon kl 6. Man kan ju alltid önska....

Examenstider

Det märks att det är examenstider just nu. Speciellt om man jobbar på en blomsteraffär. Jag har inte haft en lugn stund på hela dagen. Och hur lär det bli imorgon förmiddag?

Nu ska jag pysa till stallet i detta tråkiga, trista väder. Snön som SMHI utlovade idag har inte dykt upp och den ser inte ut att komma heller. Men värmen, var är du?

Senare ikväll ska jag baka. A Piece Of Cake är verkligen världens bästa bakbok!

Jag läste något bra...

"Jag tror, att när en människa dör, ska man ta över alla deras bästa egenskaper till sig själv. Inte låta det goda gå förlorat."

50 minuters lång väntan

Ringde sjukan angående ögat och de tyckte jag skulle komma upp på en gång. Så jag körde upp, men jag blev tillsagd att sätta mig och vänta för det var folk före mig. Och vänta fick jag göra och folket före mig åkte hem. Efter 50 minuters bläddrande i alla Allers och så gick jag därifrån - utan att ha fått hjälp. Det var inte en enda kotte på hela sjukan!

Jag får väl hoppas på att "skräpet" kommer ut av sig själv. Annars får jag väl ringa sjukan imorgonbitti istället, om jag vaknar upp med ett igenvarat öga.

Dagens ridning

Åkte till Lycksele på förmiddagen och red för Lena. Boggan har känts väldigt konstig på sistone, men jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är. Lena såg att han inte såg ut som han skulle vara, men han var inte halt. Efter lite uppvärmning och uppmjukning blev han som vanligt igen och vi kunde konstatera att det nog inte var någon fara ändå. Han var bara sned till höger för min förbaskade högerarm. Men nu har vi mjukat upp och är fit for fight igen! 2-dagars tävling till helgen i Lycksele.. Är kluven om jag ska åka till Umeå dagarna före Storumandagarna eller ej. Ingen Lyckseletjej ska dit och Fanny kommer ju hem. Hmm, det tåls att tänka på. Anmälningstiden går ut imorgon....

Talludden

Kul hade jag. Folk klagar på myggen. Vart var dom? De enda myggen jag såg var de på förfesten. Annars var de som bortblåsta och skönt var väl det!

Mindre skönt var det väl att min lins gick i två delar mitt ute i skogen. Dock gjorde jag ett tappert försök att använda den ena delen som lins resten av kvällen. Den jävlades och åkte runt på hela ögat och den skavde. Idag har jag ONT i ögat och funderar på om den andra delen av linsen är kvar inne i ögat för det skär när jag blinkar. Kanske bäst att åka upp till sjukan ändå och kolla upp det. Ögonen ska man ju vara rädd om.

Jag hade privatchaufför i form av pappa. Riktigt bra för annars hade jag nog inte tagit mig varken dit eller hem. Fast i och för sig, jag for ju inte ens hem ;-)


Blommor och tårta

Jag skippade 10:e juni och planterade alla sommarens blommor trots att SMHI varnar för snö på måndag morgon. Hoppas det bara blir regn och att det håller sig över minusstrecket. Inte vill jag att alla mina fina blommor ska dö!

Min söta, fina Gammelmormor fyller 93 år idag. Så jag var där och vräkte i mig en massa tårta. Tänk er, 93 år! Tänk om man fick bli så gammal och så pigg samtidigt. Då har man hunnit vara med om en hel del...

Ikväll blir det fest i Sandsele på Talludden!

Trädgårn

Mycket folk, men himla kul att vara nere på trädgården. Men, jag visste inga priser, vart något fanns, eller ingenting, så jag kände mig lite vilsen. Trivs nog bäst upp i Storuman där jag vet vad allt är och kan det mesta. I Stensele hade jag, med handen på hjärtat, noll koll egentligen.

God mat med pappa och Joel ute i våra nya fina trädgårdsmöbler och nu har jag druckit lite drinkar. Får se om jag åker upp till Storuman en sväng eller ej, det återstår att se.

Imorgon är det min tur att köpa blommor. Kl 10 ska jag hänga på låset, för det börjar faktiskt bli lite blomfattigt där nere... Och jag som älskar blommor kommer ju köpa halva Blomstergården, minst.

Ps, ibland är barn givmilda.

Klädparty

Trevligt ikväll på partyt med kul sällskap och gott fika! Ursöta barnkläder, men inga sådana kryssade jag för i orderlistan. Det lär nog dröja ett par år till innan jag handlar sådant till egna barn. Dock kommer det ju en i sommar som jag kan små kläder till. Däremot kryssade jag i lite kläder till mig som föll under mammakategorin. Inte mammakläder utan kläder för mammor (och för mig). Ja, ni fattar.

Sedan lyckades jag klicka hem lite ifrån Ellos nu när jag kom hem. Så nu väntar jag med spänning på kläderna!

Det lutar åt Västerås över midsommar, men jag har inte riktigt bestämt mig. Inga passande flygtider, så i så fall måste jag köra bil ner när jag slutat jobba på torsdag kväll. Lite smådrygt faktiskt. Jag skulle haft med mig ett sällskap.

Imorgon ska jag sälja plant. Ska bli kul! Bäst att hoppa i säng så jag är fit for fight..

Heldag på playan

Strax efter 10 imorse bänkade jag mig på filten på Sandhögarna och där har jag legat hela dagen fram tills nu. Sjukt skönt! Har även gjort årets första badtur och det var kallt, men ändå härligt svalkande i 26,5 graders hetta. Lite leksaker hann jag även med att leka med. Nästintill frihetskänsla ju! I want mooooore.

Jag hoppas på lika strålande väder på lördag, men SMHI håller inte riktigt med mig. Jag hoppas vädret vänder för i så fall ska jag pressa hela dagen då med. Måste ju passa på de dagar jag är ledig.

Nu ska BMW:n få sig en dusch, och sedan vankas det middag. Ost och skinksallad hade jag tänkt mig. Och senare ikväll ska jag göra ett besök på Strandvägen tillsammas med ÅM och en hel hög annat kvinnfolk.

Pics

Ikväll är jag snäll och bjussar på lite bilder i min annars så bildfattiga blogg.



Lite olika bilder från olika dagar. Jag SKA bli bättre på att ta kort och lägga upp. Jag ska...


Snart helg

Ska jobba 6 timmar nere på trädgården på fredag, men annars kan man väl som säga att jag har helg. Sjukt skönt nu när det är så fint väder. Imorgon ska jag sola heeeela dagen.

Ikväll har jag rensat i rabatten och sedan varit med Jennie en sväng. Vi fick ju ett till sällskap till och med. Inte illa!

Nu väntar sängen. Imorgon hoppas jag att jag är upp med tuppen. Man kan ju alltid hoppas...


Värmen

Otroligt fint väder ute. Jag har ju dock inte turen att få vara ledig, men imorgon då ska jag glassa i solen hela dagen! Hoppas jag lyckas få någon färg på mig, men det brukar ju inte vara alltför svårt.

Jag sover så förbaskat dåligt om nätterna nu för tiden. Vaknar alltid kring halv fem - det slår aldrig fel! Sedan drömmer jag konstiga drömmar och är dödens trött och masar mig upp ur sängen kl tio i nio. Jag hoppas det vänder så jag blir morgonpigg någon gång! Man kan ju alltid hoppas....

Ikväll ska jag rida och sedan mysa i solen. Rabatten borde få sig en omgång. Snart är det ju den 10e juni!!!

Storebror ser dig...

Maria (som kommenterat här 2 ggr), Anonym (här och här), Vilhelminabo (här) och Lisa (här).

Tänk på en sak. Storebror ser dig! Du heter tydligen både Maria och Lisa, är insatt i problemet med bemanningsenheten, men bor i Vilhelmina kommun.


Jag får det inte att gå ihop. I verkligheten är du säkert en karl!


Min nya bostad

Här sitter jag och inser att om prick 2 månader har jag lägenheten i min hand. Det ska bli så grymt skönt att flytta härifrån. Trots all ensamhet känner jag på mig att jag kommer stormtrivas - som fisken i vattnet.

Det skönaste är att det inte är mycket som jag kommer sakna härifrån. Någon enstaka person här och där, men annars kan allt få stanna kvar här i Storuman.

Idag insåg jag att jag en gång gjorde det bästa valet i hela mitt liv.

Än en gång måndag

Måndagar är nog den längsta dagen på hela veckan. Jobbar idag och lunchade med Ida och Charran på Nyfiket. Senare ikväll står det styrelsemöte i kalendern och efter det hade jag tänkt ta med mig Boggi ut på en liten promenad.

Vad resten av kvällen har att komma med återstår att se...


Skellefteå ridklubb dag 2

Idag gick det bättre. Mycket bättre! LB:2 fick vi ihop till 63.33% vilket resulterade i en 4:e placering. Kul! Det roliga med det hela var att jag och ett annat ekipage hade samma poäng, men vi hade bättre allmänt intryck vilket man numer skiljer på så jag stod som ensam fyra istället för delad.

LA:4 gasade vi upp litegrann och fick ihop till 60,73%. Ingen placering denna gång. Men vi fick en 5a och en 6a på bakdelsvändningarna!! En 6a!! Helt otroligt!

Men galoppen och mellanregistrena måste vi träna på, som vanligt.

Inser att det nu bara är 3 tävlingar kvar för jag och Boggan. Det lider mot sitt slut. Planerar en debut i LA:5 till hösten när vi rider vår sista tävling ihop. Det ska bli sjukt spännande att se hur det går...


RSS 2.0