BRIS?

Ibland (ganska ofta faktiskt) önskar jag att jag hade någon att prata med som inte känner mig och aldrig träffat mig tidigare, men som jag vet att jag kan lita på. (Och som förhoppningsvis förstod mig) Oj, oj, oj vad jag skulle spy galla! Bara vräka ur mig saker och ting som jag aldrig sagt till någon tidigare.. Skönt!

Jag får väl ringa BRIS och prata av mig. För det är jag väl inte för gammal för?

Matvägran

Vad gör man när kroppen säger ifrån och matvägrar?

I söndags åt jag tre rån
I måndags åt jag en semla
I tisdags åt jag en halv lunch med ÅM och en barnpizza till middag (bästa dagen hittills!)
I onsdags åt jag en macka och lite yoghurt till frukost och en halv macka till lunch med Jannike
I dag har jag ätit en macka (och jag mådde så dåligt så jag ville spy efteråt)

What the hell is going on?

Ingen ridning!

Idag var jag hos Lillbäck och fixade till ryggen. Så nu ska den vara rak igen. Men vill ni veta det värsta? Ingen ridning på ett par dar. Suck...
Tur i oturen kan man väl säga eftersom jag egentligen skulle till Vilhelmina på träning för Maria Andersen i helgen, men det är framflyttat till nästa helg på grund av dubbelbokningar. Men då ska jag ju åka ner till mamma som fyller 50 år så nu kan jag inte åka på träning alls.
Trist, jag som tycker hon är så bra!

Någon som vill rida Boggi fre-sön? Please?

Men det bästa av allt? Jag betalade inte en spänn för att få ryggen fixat! Det är bra att vara under 20 år ibland..


Pippi Långstrump nästa?

Att lyfta en 50 kg säck är inte lätt ska ni veta! Boggan hade ingen havre i stallet och det fanns ingen som kunde hjälpa mig så jag tänkte att jag skulle klara det helt själv. Jag slet, drog, bökade igenom en liten smal gång ut ur garaget. Kunde inte ta stora porten som egentligen var det lättaste vägen, för jag fick inte upp dörren. När jag tillslut hade fått ut den ur garaget kom jag på att jag skulle trilla över den på en sopsäck och dra den till bilen. Sagt och gjort - det gick kanon! Tills jag kom till bilen. Hur skulle jag lyckas få den i bagaget? Jag hade ju inte lyft säcken en enda gång utan bara dragit och styrt. Då kommer jag på att jag drar upp den på rampen till transporten som faktiskt stod hemma på gården. Vad lätt det gick! Sedan var det bara att koppla på släpet och gasa. Väl i stallet skötte Robert resten.

Men nog är jag rätt stolt ändå över att jag lyckades! Men sedan tog det ju 50 minuter också....

Ps, Joel som brukar hjälpa mig med det där, kom hem just när jag kopplat på släpet och ska fara iväg. Typiskt va?

Träning

Var på träning i Lycksele idag. Från början kunde jag lika gärna skickat han till Scan som ÅM brukar säga, men mot slutet gick det kanon bra! Är så nöjd med min gamle man!


Ishockey - aktiv vila

Var på isladan idag och såg när Jennie snörade på sig skridskorna och tog sig en svängom på isen. Kul syn ska ni veta!

Jobbade ikväll, som vanligt, men imorgon är jag ledig. Första dagen sedan förra fredagen. Det ska bli skönt. Men halva dagen ska jag tillbringa i mitt skruttiga vrålåk släpandes på min fina transport till Lycksele. Det är träning och jag måste köra Röde Orm. Han har blivit knäpp sedan avåkningen i fredags så wish me luck!
Sedan sitter bandet som vi hade för att dra upp bilen från plogkanten kvar i kroken för det fick vi inte lös. Så morgondagens första Mission Impossible är att få lös det så jag ens kan häkta på släpet.


Slut på helg

Skönt! Delade turer tar nästan kål på en.

Film ikväll med Jennie och Lukas. Men jag var trött. Nu hoppar jag i säng på en gång!

Delad tur

Jag tycker om att jobba delad tur för att då hinner jag vara på stallet medan det är ljust ute. Dock är jag bara ledig i 3 timmar så det blir bara stress alltihopa.

Jag tycker inte om att jobba delad tur för att hela dagen går åt till att jobba. Punkt slut.

Imorgon ska jag jobba delad igen. Därför blir det sängen nu!

Avkörning

Ikväll körde jag av vägen för första gången i mitt liv. Eller tack vare plogkanten så körde jag väl inte av vägen utan rätt in i kanten istället. Så alla ni som undrar vem som har varit inne i plogkanten utan för Screentryck & Brodyr, så är det jag! Jag skyller allt på bilen framför... Det var sååå nära att jag skulle krocka, men då svängde jag av vägen istället.

Har spelat spel ikväll med Jennie, Hanna, Peter & Andreas. Den fredagskväll som började så dåligt, slutade sedan hyfsat!

Imorgon börjar jag 7, så nu pyser jag i säng. God natt!

Så rätt, så rätt

Haha, vad var det jag sa? Klockan är 23.04.

Har hängt tvätt till förbannelse, men berget minskar. (Däremot ökar berget med ovikta, rena kläder, men det är ju egentligen ovesäntligt.) Nu ska jag sova. God natt!

Snabba dagar

Hjälp, vad dagarna går fort! Jag hinner inte med. Men det beror väl på att de är fullspäckade!

Klev upp vid 7 och sedan kom Jennie ner och vi gick på en promenad i snöovädret. Trevligt med lite sällskap! Sedan försökte jag fixa ett gymkort, men det är ju omöjligt. Lars är ju inte anträffbar! Nu börjar jag ju tappa stinget på att gymma....

Jag åkte till stallet efter promenaden och sedan jobbade kväll på Blåsippan. Och imorgon börjar jag 7 så jag ska alldeles strax krypa i säng. Men jag vet ju hur det är, jag är aldrig i säng förrän efter 23....

En riktig jobbardag

Jobbade först 7-14 på Blåsippan och sedan 15-21.30 på HTJ. Det kan man kalla lång dag! Tror egentligen inte att jag får jobba så mycket på en och samma dag åt samma arbetsgivare, men jag kan ju inte säga nej.

Boggan fick vila idag i kylan. Jag hade inte tid att rida och hade nog inte haft någon lust i alla dessa minusgrader. Måste ordna nytt vintertäcke nu!

Jennie bjöd på fika och en massa surr efter jobbet ikväll. Imorgon kommer hon ner hit kring halv 8 och då ska vi gå på promenad. Senare på förmiddagen ska jag ordna det förbaskade gymkortet!

Nu stuper jag i säng! God natt.

Tisdag

Efter träningen för Ida går Boggi på som en ångvält! Snacka om energi han har fått. Ska bli spännande vad Lena har att säga på tisdag när det är träning i Lycksele. Sist var farten inte så bra men formen, och nu har vi ju farten oxå så nu kanske allt är någorlunda bra?

Lunchat med Jennie på Nyfiket. Åt årets första semla och den var god! Mums!

Skulle ju ordnat med gymkort idag, men Lars var inte där. Får bli imorgon istället om han är där. För jag vill ju börja träna NU!

Är nyss hemkommen från en långpromenad och nu ska jag åka till Blåsippan. Börjar kl 15, så det är bäst jag pallrar mig iväg..

Adíos amigos.


Häst?

Jag vet inte om jag vågar berätta det här, men jag har blivit erbjuden en häst!

Sto, 4 år, från Danmark, inte riden så mycket, men lugn, snäll och lätt. Egentliga priset är 75 000, men den har ett hjärtfel som inte har någon betydelse alls som ridhäst.

Priset?

25 000 :-



Det är ju nästan gratis.


Nu är det dags

Nu börjar det på riktigt - träningen.

Imorgon ska det köpas gymkort och nu kan jag inte ligga på latsidan längre, varken med min eller Boggis träning. Ska få fixa till ryggen nästa vecka förhoppningsvis. Den har börjar krångla under ridningen och nu gör det ONT att rida. Aj, aj, aj.

Tävling den 15-16 mars, nu laddar vi!

Bad

Det var otroligt länge sedan jag badade så ikväll tänkte jag att jag skulle lägga mig i badet och koppla av. Var frusen sedan en lång dag i kall-stallet så vad kunde bli bättre än ett bad?

Jag börjar tappa upp vattnet som är skållhet och tycks minnas att en gång för länge sedan fick jag bada i skållhett vatten och det tog mig säkert 20 minuter innan hela jag låg i badkaret. Vattnet fortsätter rinna, men det blir mindre och mindre varmt, men ändå är det behaglig temperatur i karet. Till slut rinner det så kallt vatten så jag ger upp och hoppar i det halvfyllda badkaret som kunde ha varit lite varmare. Jag tänkte att här kan jag inte ligga så länge som jag vill för vattnet kommer bli kallare. Börjar duscha av mig och inser att vattnet nu är iskallt! Då minns jag vad som hände på Alla Hjärtans Dag en gång när jag och Viktor skulle ha mysigt och bada tillsammans. Samma sak - iskallt vatten och vi fick springa upp till duschen som hade bara en liten aning varmare vatten (ni kan ju tänka er hur mysigt det var). Så jag rycker åt mig handdukarna och springer upp i duschen som har iskallt vatten. Jag fryser och hoppas på lite varmare vatten (hade skruvat på det varmaste i duschen och då brukar man skållas) och till slut blir det lite varmare. Spolar snabbt av mig och nu sitter jag här med mammas gamla morgonrock, pyjamasbyxor och turban på huvudet. Jag fryser mer än jag gjorde innan.

Nu ska jag ta en kopp varm choklad. Det litar jag mer på än ett varmt bad. Och nu förstår jag ju varför mitt undermedvetande har undvikit att bada.

Kallt.

Morgonpromenix

Tro det eller ej, men jag klev upp halv sex imorse också! Skönt med en promenad på morgonen och då kommer man pigg på jobbet för en gång skull.

Träning för Ida idag och jag är supernöjd. Vi har lite att jobba på och det är ju så det ska vara också, men det var kul! Pappa filmade så om jag orkar ska jag kika ikväll. När man vänder på dygnet på det här viset blir man så fruktansvärt trött när mörkret kommer krypande.

Nu är det matdags. Smaskens...

Jennie-sjukan

Yes, idag trodde jag nästan att jag fått "Jennie-sjukan". Det är när man vaknar tidigt, krin 5-6 på morgonen och inte kan somna om (vilket Jennie gör i stort sett varje morgon). Imorse vaknade jag kl 05.30 och började jobba kl 07.00 så jag klev upp och gick ut på en promenad. Det var endast jag och tidningsbilen som var vaken. Och ni ska se hans kurvor inför varje postlåda! Jag har fått ta del av dem...

Jobbade som sagt från 07.00 till 16.00 på HTJ. Sedan for jag till stallet och nu ikväll har jag & Viktor varit hos Jennie & Lukas och sett på film. Det blev en tidig kväll och nu är jag trött!

Jag hoppas att "Jennie-sjukan" fortsätter, för då hinner jag gå på promenad imorgon innan jobbet. Jobbar från 07.00 till ungefär efter 12 någon gång. Sedan är det ju träning för Ida imorgon. Spännande!

Favoritfredag

Tänk om man fick spendera varje fredag så här. Sovmorgon till halv 10, sedan till stallet och rida. Efter lite bråk gick han kanonbra. Sedan bli bjuden på hemmagjord pizza hos Jennie och Lukas och efterrätten stod jag för - Frödinges kladdkaka (har ni inte smakat den så måste ni göra det. Den är godare än microkladdkaka!) och vaniljvips. Mums!

Egentligen skulle det bli fest ikväll, men det blir inget av det. Jag jobbar en dag-tur imorgon på Hemtjänsten som har alkolås på bilarna. Det är ju ingen bra kombination så jag ska inte dricka en droppe, men jag ska ut och vara i varje fall. Då kan man fara hem när man vill!

K850i

Jag lämnade in min gamla telefon på lagning för joysticken var i stort sett ur funktion i början på december. Många gånger har jag gått in på Yngvessons och gått ut tomhänt. Tills idag. Och inte gick jag ut med min telefon inte, utan med en walkman-telefon. Min gamla telefon gick alltså inte att laga och jag fick en ny - helt gratis! Tack gode Gud för försäkringar!

Sedan kom jag på en idé att jag kanske skulle kunna lägga mellanskilladen mellan min nu nya telefon och en K850i och det kunde jag. Så nu äger jag en sådan och är 2400 kr fattigare exkl. ny försäkring.
Har hört talas om folk som inte har försäkringar för de är så rädda om sina saker så de behöver ingen. Pyttsan, är man rädd om sina saker så skaffar man väl försäkring? Oavsett om det är ett djur eller en mobil. Jag älskar försäkringar när de kommer till sin rätt!

Telefonen äger jag nog ett par år till så som fattig student kommer jag inte behöva lägga ut några pengar på en ny i första taget. Nu är det bara nya glasögon som gäller innan jag blir student och sedan är det inga "stora" klumpsummor som ska ut.

Jag grämer mig lite över att jag inte tog vara på mina nummer från den gamla telefonen som nu nog ligger på soptippen någonstans med ett antal joystickar som inte ville funka. Men tydligen hade de även bytte minneskrets så alla nummer hade försvunnit och då spelar det ju inte någon roll om jag har den gamla telefonen eller den nya. Jag tycker bättre om den nya!

Så skicka ett sms med ert nummer så kan jag lägga in det..

Filmkväll

Såg film med Jennie och Lukas ikväll och vi gottade oss en massa. Jennie bjöd på glass, popcorn och chips & dipp. Inte illa för att vara en torsdagkväll! Filmen var dessvärre ingen höjdare. Den hette något i stil med "The Catacombs" och jag kan inte rekommendera den. Någon B-rysare.

Imorgon ska jag först till stallet och sedan bjuder Jennie på lunch. Jag hörde ryktas om pizza? LYX! Och jag hoppas, hoppas att min telefon har kommit tillbaka från verkstaden. Nu börjar jag bli less...

Snöstorm

Vilket väder det är! Stackars Boggan som får stå ute hela dagen. Jobbar ikväll, annars hade han fått komma in till middagen. Det är nästan kaos ute. Vart är plogbilarna?

Jag har kört utan ena vindrutetorkaren i evigheter, men äntligen så satt snälla Jennie fast den. Jag har liksom aldrig kommit mig för det. Men nu är det fri sikt!

Nu ska jag skynda mig iväg till jobbet. Börjar kl 15.00...

See you!

Ragg & mys

Jennie bjöd på gofika, en skön åktur i deras bil och mys framför TVn. Nyss hemkommen och nu hoppar jag i säng fort som rackarn. Ska försöka att inte sova så länge imorgon, men av erfarenhet vet jag att jag inte är direkt morgonpigg...

Snart helg och det ska bli skönt!

10 timmar

Jobbade 10 timmar i sträck idag och det känns. B fick vila, än en gång, medan jag också vilar.

Band min första blombukett idag. Svårt och pillrigt, men övning ger färdighet! Tillslut får man väl gröna fingrar, men det vore ju inte dumt.

Nu ska jag upp till Jennie och spela spel. Funny!


Sömnsand

Snart kommer John Blund med sin påse sömnsand (Viktor säger att det heter så, men jag tvivlar)

Imorgon jobbar jag heeela dagen. 7-14 på Blåsippan och 14-17.30 på Blomstergården. Sedan blir det ridning med ÅM för hela slanten hoppas jag. Träning för Ida Hellström på söndag och då måste vi ju vara fit for fight!

Nu vill Viktor ha datorn, så det är bäst jag avrundar. God natt!


Otur x2

Nu tror jag väl ändå! Mina kära läsare var nästan eniga om att jag skulle beställa denna kavaj. Men det är en kavaj som utgår ur sortimentet och finns inte i min storlek. Typiskt...

Nästan lika mycket otur som jag hade sist. Men nu återupptar jag jakten på en annan kavaj.


Sprucken plan

Planen för idag sprack ganska ordenligt när jag inte orkade kliva upp imorse. Hade tänk åka till stallet och göra bort allt förutom ridningen innan jag började på Blomstergården, men det var ju bara att glömma. Har varit ledig nu mellan 12-15, men det har strulat en massa så jag hann inte rida. Typiskt! Men snälla Micka tog på sig det jobbet.

Skoning är det idag med och typiskt att jag inte kunde vara med. Har försökt lösa det så hästen kommer in, och ut och det löser sig med betalningen. Hoppas allt klaffar!

Nu ska jag iväg till Blåsippan. Slutar kl halv 9 och då ska jag krypa upp i soffan och läsa Alla var där.


Idrottsgalan

Oh, glamoröst med idrottsmän (och kvinnor för den delen) uppklädda till tänderna. Det gillar vi! Bästa kommentaren stod Årets Idrottare Med Funktionshindrare, simmaren Anders Olsson, för. Han hade besökt sjukhuset för ett tag sedan och läkaren hade sagt något i stil med: "Du har aldrig funderat på att börja träna?" Haha, killen tränar ju 3-5 timmar 6 dagar i veckan.

Min Mikael Persbrandt, alias Jens Byggmark, vann priset som Årets Nykomling. Kan de bli bättre? Dock så var han inte med på galan utan var istället och tränade inför helgens tävling. Det kallar jag en riktig idrottsman, ha! Men jag gick än en gång miste om hon "in real life".

Sängen väntar. Ska försöka "sova ikapp" hur nu det ska gå. Men i natt har jag sällskap (fast det hade jag ju i och för sig igår också, men vårt förhållande tog ju slut) så nu kanske jag kan sova.

Imorgon bli det Blomstergården och Blåsippan för hela slanten. Sedan ska jag och Boggan träna däremellan. Nu kan vi inte ligga på latsidan!

God natt!

WHAT?!

Vad är detta? Hon som har förgyllt mina dagar med skratt i min ensamhet lägger ner sin blogg på obestämd tid.

Jag blir så förbannad på idioter som bara förstör.


Något tips på någon liknande blogg som jag kan gotta mig i tills hon förhoppningsvis återupptar bloggandet?

Saras underhållande krönikor

Alla mina kära hästvänner (ja, ni andra kanske också har samma humor och förstår poängen) - läs Saras krönikor och NJUT! Jag älskar den med skrittmaskinen! Kan läsa den om och om igen.... 

Ps, ni kanske måste bli medlem för att kunna läsa dem, men det är det klart värt!

Slut

I natt tog vår förvånandsvärt långa relation slut. Hur ska jag nu överleva? Vem ska nu ligga och vänta på mig i sängen eller hålla mig sällskap ibland och fördriva tiden lite. Min trofaste vän har lämnat mig och kommer aldrig mer tillbaks.

The Break-Up gjorde så att jag inte kunde somna igår kväll. Sista gången jag tittade på klockan var den 03.00 och jag klev upp 09.15, så jag är lite grinig idag.

Jag gråter en skvätt....

Burr

AC cup, aldrig förr har jag frusit så mycket i hela mitt liv och heller aldrig förr har jag suttit så mycket i bussen som jag gjorde nu i helgen. De nya teamkläderna må vara de snyggaste hittills, men även de kallaste. Trots att jag var Östersunds Michelingubbe frös jag ändå. Blir jag inte sjuk nu så då tackar jag gudarna.

Sitter med morgonrocken utanpå kläderna. En kopp varm choklad gjorde nästan susen. Men det bådar inte gott.

Allas vår Harry väntar på mig i sängen och jag ska faktiskt joina honom nu. Denna gång har vi haft en väldigt lång relation, men det gillar jag. Dock dröjer det nog inte länge förrän vår älskade relation tar slut, men den kommer att ta slut, så det är väl bäst vi gör bort skiten. Det blir så jobbigt om vi ska dra ut på tiden eftersom vi vet hur det kommer sluta.

Sweet Dreams


Smakråd

Kära läsare, jag behöver ert smakråd!

Ska jag välja denna tävlingskavaj eller denna (i svart så klart)?

Tack på förhand!

Motivation

Jo, men visst. Det blev mycket till samlad galopp i stallet. Det blev ingen galopp alls. Jag har ingen motivation alls till att rida så då fick han vila. Det dåliga samvetet kommer krypande, men varför ska man tvinga sig själv att rida när man inte vill? Jag vill ha lite draghjälp! ÅM brukar ju funka som det ibland, men eftersom hon har hästen 1,2 mil härifrån så kommer hon ju inte hit varje dag.

Jag blir så lat när jag inte varit i stallet på några dagar. Sen att fara dit klockan halv 2 på eftermiddagen är inte så himla kul, utan helst av allt vill jag vara där kl 9, men då hade jag ju min skönhetssömn.

GIVE ME SOME MOTIVATION!
Fanny, kom hem så kan vi rida. Jag vill inte rida själv =(

Men jag vet, imorgon är det bättre. Detta är aldrig långvarigt, som tur är! Min häst är ju trots allt bäst!

Arctic Cat Cup

Vad säger man? Jag låter Viktor själv stå för kommentarerna om helgens tävling. Då lämnar jag allt osagt.

Systra mi har (äntligen) skaffat en blogg. Läs mer här!

Första dressyrtävlingens propp har kommit upp. Den tävlingen är ju samma helg som Viktors SM-final. Men, jag vet inte om jag tänker vara med. LA:4an har dom gjort om så det är samlad galopp i den. Boggan säger väl: "Hallå, vad är samlad galopp?"

Nä, nu ska jag till stallet och träna samlad galopp. Jo, pyttsan...

Östersund, here we come!

Jobbade 7-16 idag och första tiden för avresa var klockan 17. Shit, tänkte jag och lejde bort Boggan på en gång. Jag hade ju inte hunnit packa nåt och det är inte lite som skulle packas heller. Det är ju middag på lördagkväll och då måste man ju vara fin!

Avresa 17.00 sprack och Viktor trodde kring 18. Välkommen till verkligheten, sa jag när klockan passerade 18. Nu sitter jag här fortfarande och klockan är 20.00. Inte hade jag behövt leja bort Boggi och inte heller stresspacka. Nu har jag säkert glömt en massa, men då får det va. Kanske, kanske vi åker halv 9. Det vet man aldrig.

Kommer hem förhoppningsvis glad i hågen på söndag förmiddag någon gång. Håll tummarna för att maskinen går som den ska och att Viktor håller sig kvar så ska det nog gå vägen det här.

Trevlig helg!


Timbaland

Vilken producent! Det är inte ofta som man gillar alla låtar som någon producerar, men när det gäller han så gör jag det.

Hans senaste låt Scream som han gör tillsammans med Keri Hilson och Nicole Scherzinger gillar jag skarpt!



Dressyrträning

Träningen igår gick bättre än förväntat! Trodde ju att jag skulle få "skäll", men icket. Boggan kämpade på riktigt bra och tillslut gick han kanon i alla gångarter. Hoppas det har lossnat nu och att det håller i sig. Vi behöver bara lite mer energi. Det var det bästa träningspasset som jag ridit för Lena hittills!

Nästa träning blir för Ida Hellström den 20 januari. Har aldrig ridit för henne tidigare, så det ska bli spännande att se vad hon säger.


Styrelsemöte

Suck och pust. Haft möte i kväll i hela 4 (!) timmar. Men mycket avklarat och viktigast av allt, för mig, var att jag har fått hjälp med det jag behöver hittills till dressyrtävlingen. Ska skicka in propositionen till VRIFoch sedan är det lugnt i någon månad. Domare har jag också hunnit fixa så det känns skönt.

Nu marsh pannkaka ska jag i säng. Imorgon ska jag träffa Maria och ÅM på förmiddagen och sedan på eftermiddagen åker jag till Lycksele på träning. Inspirerande och kul, men Boggan är inte riktigt i form.

Jag vill ha en ung häst, inte en unghäst, utan bara en häst som inte är 20 år gammal! Tänk, 20 år. Det är sjukt gammalt. Gamle älskade man..  

Otur

Världens otur är vad jag har!

I julklapp fick jag ett vintertäcke med hals till Boggi som jag skulle få välja själv. Kalle (Linneas häst) har ett täcke som jag också ville ha så jag tog reda på märke och storlek. Hittade en sida som hade ett sådan täcke så jag har gått och spanat på det ett tag, men aldrig klickat hem det. Sedan igår när jag skulle beställa det så var det rea på det. Jippie, tänkte jag och upptäckte senare att det bara fanns kvar i storlek 130 och 150. Och jag behöver ett i storlek 145. Mailade och frågade om de hade kvar något i 145, men hade fått svar nu idag att hon inte trodde det, men hon skulle dubbelkolla.

Hon tipsade om ett annat täcke, men jag vet inte om jag vill ha det. De var inte lika fint och såg inte lika bra ut. Nu vill jag inte ha nåt täcke alls...


Julpyntet...

...är borta!
Vad skönt! Men allt är inte riktigt nerpackat i kartongerna, men allt bortplockat. Har inte orkat sätta upp gardinerna än, för jag måste stryka dom och stryka är det tråkigaste jag vet. Men jag ska försöka hinna det imorgon. Det är ju rätt trist när det är kalt vid fönstren.

Imorgon jobbar jag på Blåsippan. 7-14, så det är en kort dag. Skönt med sådana ibland fast än det känns som när man är där lika gärna kan jobba 2 timmar till och gå full dag. Efter jobbet ska jag till stallet och på kvällen är det styrelsemöte.

Nu väntar allas vår Harry Potter på mig, men snart har jag läst ut den. Det var länge sedan det tog så här lång tid att läsa ut en bok - speciellt Potter. Efter den har jag en hel bokhög som väntar på mig med bland annat Alla var där av Lauren Weisberger. Djävulen bär Prada var ju bra så hennes nya bok ser jag fram emot..

God natt!


Dikt tillägnad Erika

Gråt inte vid min grav, jag finns inte där.
Jag finns i solens spegelblänk på fjorden.
Jag finns i vindens lek över sädesfälten.
Och när Du en tidig morgon väcks av fåglars kvitter, är det min röst Du hör.
Så gråt inte vid min grav.
Jag är inte död.

Kristina (en av Erikas travtipparkompisar) som hittat min blogg av en slump sände mig denna dikt som hon tyckte passade till Erika och till min blogg.

När jag tog fram allt julpynt tänkte jag på Erika konstant HELA dagen och nu när jag stökar bort allt finns hon i mina tankar hela tiden.

Tänk om man kunde resa tillbaka i tiden. 2 år skulle vara nog..

Måndag

Igår kväll gjorde jag, dumt nog, inte ickenergardinsdraget utan jag ställde klockan som vanligt. På så vis fick jag mig en liten sovmorgon för jag ignorerar ju klockan när jag är ledig. Dumt att lura sig själv på det viset!

Nu har jag hunnit med stallet och nu ska julen städas ut och sedan behöver mitt rum en storstädning. Ska tvätta också, så det är mycket nu på att-göra-listan. Sedan ska man ju någon gång hinna vika all tvätt man tvättar.. Vi får se hur mycket jag hinner med idag, men jag hoppas på mycket!

Fika nu, sedan ska jag kavla upp ärmarna!


Veckoslut

Äntligen är denna jobbar/stall-helg över och imorgon är jag ledig! Då ska jag städa undan julen för det har jag inte hunnit med än, men än är det ju inte försent..

I veckan är det träning för Lena i Lycksele. Boggan går inte så himla bra nu utan är bara spänd och knäpper av så vi lär få skäll. Alltid samma sak jämt. När ska det släppa? Ja, jag vet. Jag får väl ge det lite tid. Men tävlingssäsongen börjar om 2 månader!!!!

Tänk om han kunde gå såhär nu:

image43

Till helgen är det Arctic Cat Cup i Östersund. I'll be there!


Min Mikael Persbrandt

Många är grymt förtjusta i Mikael Persbrandt. Dock tillhör jag inte den skaran. Okej, han ser väl fräsch ut för sin ålder (ibland!) men jag skulle väl inte vilja hänga honom i julgranen direkt. Men det är nog för att det skiljer 25 år mellan oss.

Någon jag däremot skulle hänga som stjärna i julgranen är min alldeles egna Mikael Persbrandt - Jens Byggmark! Där kan vi snacka ögongodis. En riktig GK:are som Erika skulle ha sagt.

Fördelen med att ha Mikael Persbrandt som mannen med stort M är att man kan se på honom i 1,5 timmar konstant i stort sett. Jens däremot får man se påbylsad både hjälm och pjäxor för att flyga fram i 100 knyck i cirka 1 minut. Det blir ungefär 2 minuter de dagar han har tävling. Det är inte bara att hyra en film och gotta sig i 90 minuter utan man får ta till vara på de få sekundrarna under vinterhalvåret för på sommarn är det omöjligt att få en skymt av honom.

Så ni som har Mikael Persbrandt som favorit - ni har tur! När jag får abstinens brukar jag googla på bilder. Det brukar stilla mitt behov en aning men det vore enklare om man kunde se på en film med honom. Då skulle jag nog se den varje dag!

Vem är eran Mikael Persbrandt?

Tjejspelkväll

Det blev varken öl, vin eller cider utan vi var nyktra istället. Jennie fixade ost och kex och Hanna ordnade kompis. Jag tog med mig mina kompisar - spelen. Vi har spelat spel och haft himla roligt!

Jennie - Öra, kan spricka
Jag (just innan tiden ska gå ut) - HALSFLUSS!
Alla borde väl förstå att det var trumhinna hon förklarade. Utom jag... Men vi vann ändå!

Imorgon bitti ska jag ta ut hästarna igen så nu ska jag gå och lägga mig så kanske jag är lite piggare än vad jag var imorse. Då var jag trött! Inte för att jag tror det kommer vara enklare att kliva upp imorgon, men jag kan ju hoppas.

Godnatt!

Äntligen helg!

Som jag har längtat till helgen, men nu längtar jag inte mer. Jobbar kväll både ikväll och imorgon kväll och sedan har jag stallet också. Men det är bra att slå två flugor i en smäll, för nästa helg är jag både stall- och jobbledig. Då ska vi på Arctic Cat Cup i Östersund!

Nu ska jag till stallet igen och rida med ÅM och sedan börjar jag jobba klockan 2. Sedan efter jobbet, om jag orkar, så blir det mys med öl, vin och cider hos Jennie. Hon bjuder! Det kan man väl aldrig tacka nej till?


Hej John Blund!

Dressyrtävlingen kommer göra mig till ett nervvrak. Säg hejdå till chillarn-Lina för här kommer duracell-Lina! Men jag har ordnat en massa idag. Fixat dressyrstaket (nästan klart) och ringt om ljudanläggningen som jag hoppas, hoppas att vi får hyra gratis. Om skoterklubben får hyra den gratis ska tamme fasiken vi med göra det! Vi har ju inte + 1000 åskådare som betalar 100 kr st. Ni kan ju själv räkna hur många tusenlappar det blir!
Tjänar vi sammanlagt 10 000 på tävlingen slår jag klackarna i taket!
Sedan ringde jag även till den påtänkta domaren, men hon svarade inte. Ska ringa igen imorgon om jag får någon paus.

Börjar 7 imorgon bitti så nu måste jag krypa i säng tillsammans med John Blund. HP får också hänga med på ett hörn.


Skenande häst på bana

Vaknade upp med att jag var alldeles tätt i näsan och inte har det blivit bättre. Trots att hjärtat pumpar blod i 120 när jag går upp för trapporna bylsade jag på mig och for ner till stallet. Där byggdes det bana och sedan hoppade vi. Gamle man var stark, men inte en tendens till vägran, snarare mot sken. Finns det inget mittemellan?! Men mot slutet efter lite tuktning gick han himla bra!

Vi ska ha dressyrtävling den 18e maj på Lurf och jag ångrar nästan att jag kom på den dåliga idén. Det kommer att bli totalt kaos för ingen vill hjälpa till... Jag får väl vara tävlingsledare + protokollskrivare samtidigt som jag ska rida själv. Galet! Tur jag har min hästskötare tillika min andra hälft som numer ordnar det mesta med min älskade häst. Han börjar bli riktigt duktig! Kanske jag ska sätta han på att knoppa manen nästa gång?

Nu ska jag ta ett par alvedon och försöka vila en stund. Sedan börjar jag jobba kl 16.

Vattentornsbacken

Jag tycker om vattentornsbacken! Jag och Linnea var där och klättrade idag med gubbarna, men vi hade lite otur. Mitt nyinköpta renskinn för skavet lossnade och Kalle tappade en sko.. Men annars var det kul! Och jobbigt för våra gamla gubbar.

Efter stallet hade jag och Viktor ett efterlängtat OC-maraton. Det är så sjukt bra! Sedan lagade vi middag och nu ska jag bara hoppa in i duschen och sedan åker vi iväg till Långsjöby. Där vankas det mys och film. The Messenger tror jag att den hette..

Bye!

Gott nytt år

2008 - ett nytt år. Spännande! Jag har inga nyårslöften utan istället mål som jag vill försöka uppnå.

Nyårsaftonskvällen tillbringades i Viktors lilla stuga med hans familj. Vi åt gott och spelade spel och umgicks. Lite kontrast mot föregående nyårsafton då vi var i Hemavan på hotellet.

Idag har det varit en ren slappardag. Sedan efter middagen hårdtränade jag och Boggan. KUL!

Nu blir det sängen och HP.

RSS 2.0