Vilken dag!

Den började bra, jag hade kul på "skidtävlingen", men sedan vändes min värld upp och ner. Nu har det dock löst sig och jag har legat och sovit en stund. Laddar om till Bettys 25-årsfest som går av stapeln om en timma med start med en middag a la Betty. Jag har inte börjat göra mig i ordning ännu. Bäst att skynda sig!

En känsla av Spanien är det i kväll. Kommer bli underbart, även fast jag känner mig lite sjuk? Bilder kommer imorgon! Ha en bra lördagkväll!

Helg

Oj, oj, oj, vad kul jag hade igår! Jag bloggar mer om det senare.

Malin J ringde nyss och sjöng den längsta god-morgon-sången jag någonsin hört. Vackert! Så nu är det dags att pallra sig till Studentvägen och se vad tjejerna håller på med. Jag lånade ut min cykel till Malin P igår så hon slapp ta taxi/vänta på bussen i en halvtimma till, så nu är jag cykellös så det får bli en liten promenad. Härligt ändå.

Hej på er!

Äntligen fredag!

Åh, vad skönt med fredag! Ska iväg och klippa mig nu halv tio och sedan blir det plugg på JB resten av dagen. SnöYra ikväll med Ypsilon och jag har lyckats få både Anna och Malin att byta nation till Norrlands så de ska följa med. KUL! Jag ska ju söka till styrelsen och jag tycker att jag har skrivit ett klockrent brev, haha. Det är bara att hålla tummarna.

Nu måste jag skynda mig att göra i ordning innan jag sak till frissan. Spännande att se hur det slutar ;-)


Avslappnad

Ah, det är så himla skönt att göra bodyscanning. Just i slutet, när man ska ska avsluta är de så himla skönt så jag vill aldrig att det ska ta slut. Det känns som om jag svävar på moln. Underbart! Jag kan varmt rekommendera det. Trots att jag fick lite ont i ryggen när jag fokuserade på andra delar av kroppen så försvann det som en vind när jag väl började koncentrera mig på ryggen. Då märks det att det fungerar!

Jag har sett två One Tree Hill avsnitt ikväll och har bara ett kvar nu. Jag fick inte med mig alla skivor av säsong 2 så istället för att sitta och våndas över att jag inte kan fortsätta se det så ska jag spara det sista avsnittet så länge som det bara är möjligt. Kommer bli svårt, men det får så lov att gå. Serien är ju så himla bra!

Sängen nästa...

Kontaktdagen

Jag och Anna lyckades inte samla på oss lika mycket som vi hade hoppats på. Som hon uttryckte det själv: 26 pennor - exakt + lite annat kul, som typ en bok om årsrevision. Jippie!

Jag håller med, det var en tattar-runda.

Träning ikväll och det var så himla härligt. Det är enda gången jag kan koppla bort ALLT och bara fokusera. I like it!

Jag är så sugen på att beställa från H&M. Det är ju 10% ett par dagar till så jag tror jag ska beställa efter lite vårkläder. Jag längtar till sommaren så himla mycket! :-) Tänk att få ha klänning varje dag (fast de har jag ju rätt ofta nu också). Och är det dåligt väder hemma i Storuman har jag ju ett place att bo på söderöver om jag vill fly vädret.

Klippning imorgon. Det håller jag nästan på att glömma bort!


Irriterande

Min seminariegrupp på T1 var himla pratglada och alla pratade i munnen på varandra jämt.
Nu på T2 är det tvärtom. Alla sitter knäpptysta och ingen säger någonting alls. Det stör mig så mycket! Vi är ungefär 25 personer i gruppen och vi som pratar av de 25 är cirka 7 personer. Jag blir bara irriterad av att sitta där. Igår informerade studievägledaren om en Våga Tala-kurs. Inget illa emot min grupp, men större delen av den skulle behöva gå den kursen.

Det är så frustrerande, men vad ska man göra? Jag kanske bara är kräsen...

Eller så har alla valt fel yrke för en sak som man ska kunna göra som jurist - det är att kunna uttrycka sig muntligt. Det verkar de flesta i min grupp ha stora svårigheter för.

Det känns som att föra en enmanskonversation mellan jag och läraren och alla runtomkring är statister.

Det var som Frida sa: "Vi skulle ha haft klassfest snart så alla vågar släppa till lite."
Den klassfesten kommer bli den torraste i hela mitt liv om inte alkoholen förvandlar dem till sociala monster.

Nej, ut med negativa tankar och in med positiva. Tiden går ju så fort så snart är det T3 och jag får byta grupp ;-)

Torsdag

God morgon!

Ingen träning i morse, jag var inte riktigt pigg på det faktiskt. Jag har seminarium nu på förmiddagen till 11 och sedan ska jag vänta på Anna för efter 12 ska vi låtsas var ekonomer och gå på deras kontaktdagar på Ekonomikum. Gratisgrejer är alltid bra att ha! Jag är i stor brist av pennor just nu så det skulle inte vara fel att få sig en hög sådana.

Sedan blir det plugg på JB efter det fram tills klockan närmar sig 18 för då blir det träning på Ekeby.

Roligare än såhär blir det inte...


Food

Det blev ingen träning ikväll för jag insåg att jag var tvungen att laga mat och det tog sin lilla tid. Det blev i varje fall supergott! Lax med crème fraiche, fetaost, salt, peppar och chilikrydda och sedan in i ugnen och kokade ris till. Mums! Sedan passade jag på att slänga ihop veckosalladen och den kommer att gå åt som smör så innan nästa torsdag är den garanterat slut. Den påminner så mycket om mormor :-) Och jag gillar mormors mat.

Har styrketränat lite här hemma och sett Top Model. Nu ska jag göra bodyscanning och sedan blir det att lägga sig i sängen och läsa lite innan det är dags att släcka lampan. Funderar på om jag skulle ha provat ta mig upp för att träna imorgon kl 06.45. Skulle vara skönt att få göra bort det på morgonen så kan jag plugga lite längre på kvällen istället. Men först och främst ska jag ju ta mig upp ur sängen och det är ju ett projekt bara det. Annars får det bli på kvällen helt enkelt.

Pappa och Joel tänker visst komma ner hit den 13:e februari. Så himla kul! Då slipper jag sitta här ensam och misströsta i att jag är singel på alla ♥-dag. Skämt åsido, det skulle jag inte göra ändå. Sedan är det ju inte första året jag är singel just en sådan dag, men sist fick jag åtminstone fina blommor..
I varje fall måste jag se till att äta upp ännu mer från frysen tills dess så all mat från ICA ryms ;-) Pappa är tydligen "en viktig kund" på ICA MAXI här i Uppsala. Det är inte illa för att vara bosatt över 70 mil härifrån.

Time för bodyscanning!

Not my luck

Jag gav upp telefonkön för jag insåg att jag inte hade fått ett papper från Telia som jag själv skulle ha beställt. Typiskt. Jaja, nu är det beställt och nu hoppas jag att det kommer gå rätt till i fortsättningen! Jag vill ha Telia Max 25 NU!

Dessa telefonköer

Jag hatar köer, det är det värsta jag vet. Att vänta på något är så olidigt!

Idag damp det ner ett kuvert i brevlådan från Halebop som säger att jag vill byta till deras abonnemang. What?! Jag har ju beställt Telia Max25 och ingenting annat. Så nu sitter jag i kö till Telia för att höra om det ens ligger någon beställning från mig till dem. Jag hoppas och hoppas, för annars måste jag vänta i 2 veckor till. Sedan var jag tvungen att fylla på telefonen igen för att ens kunna ställa mig i denna kö. Tur Nordea erbjuder den lägsta påfyllningssumman: 50 kr!

Nu är jag plats 51 och har väntat från plats 82 i 12 min. Suck, det tar sån tid.


Jag lyckades

Idag lyckades jag vakna kl 07.30 och vara pigg. Himla skönt, men jag låg och drog mig i sängen en stund till och kikade på Nyhetsmorgon. Nu har jag ätit frukost och ska göra mig i ordning för att ta en tripp i till JB. Ska sitta där och läsa fram tills innan tolv för då ska jag till BMC och ha basgruppsmöte och sedan föreläsning fram till 16. Jag är redan less på att cykla den långa vägen till BMC i snöslask och gå? - Nej, det har jag inte en tanke på.

Träning ikväll, men annars har jag inget annat inplanerat för kvällen. Skulle ha lagat lite mat, men det känns inte så inspirerande att göra, men det är väl bara att ta tag i det så man får det gjort.

Halva veckan har snart gått och det är snart helg igen. Toppen! :-)

Ha en bra onsdag allihopa!

Bodyscanning

Avslappning del 2 i Sömnhjälpen är Bodyscanning. Skönt kan jag lova, men det är lite knepigt att andas på ett "nytt" sätt och slappna av i resten av kroppen. Tricky, men jag hoppas det funkar. Jag känner mig i varje fall avslappnad och det är skönt.

Jag har pratat med mormor ikväll och det är alltid lika trevligt som vanligt. :-) Jag blir så glad jämt jag pratar med henne. Hon har fått ett litet uppdrag av mig och jag hoppas hon kan hjälpa mig med det. Hon tror på mig och det är skönt att höra.

Time for bed!

Skära ner försvaret?

Vad är detta?

När jag tänker på försvaret så likställer jag det med en brandvarnare. En sådan har man ju inte för att man tror det ska börja brinna, utan för att om det börjar brinna ska man få reda på det och kunna ta sig ur faran.

Samma sak med försvaret. Vi har det inte för att vi tror det ska bli krig, men OM det skulle bli det vad har vi då som kan försvara oss om vi inte har ett militären? Ingenting...

Tuesday

Dagen slutade bättre än den började, mycket just för att jag, Anna och Malin bestämde oss för att ta en liten fika och diskutera dagens seminarium vid halv 4. Årets första semla slank ner och en cola till det var pricken över i:et. Efter vi surrat av oss en stund om diverse och jag och Anna haft en vild diskussion om juridiken så gick jag tillbaka till JB och pluggade till ungefär halv 7. Middag, One Tree Hill och Top Model har resten av kvällen bestått av plus lite kladdkaka som är kvar sedan i söndags. Det tar ju en evighet att äta upp en hel själv, haha.

Nej, inget abonnemang idag heller. Suck.. Men imorgon kanske?


Almost

Jag tog mig nästan upp i tid. 07.50 pallrade jag upp ur sängen som en död zombie ungefär. Har jag sagt att jag är less på det här?

Kokar lite mat till lunch nu och ska göra mig i ordning inför dagen. Har seminarium mellan 9.15-11.00 och sedan blir det plugg, lunch och återigen plugg på JB resten av dagen fram tills 18 ungefär, som vanligt. Jag önskade att jag är lika trött som jag är nu på kvällen för då skulle jag somna som en stock ikväll kl 21.00 efter Top Model, men det lär inte fungera. But I'll give it a try!

Något annat spännande händer inte idag förutom att jag får lön på kontot. Underbart! Det är verkligen välbehövligt :-)

Ge mig helg, jag är redan less på veckan.

Advokaterna

Nu är dagen snart avklarad. Jag inte gå och lägga mig än, för jag sitter och läser chatten med Björn Sandin från Advokaterna. Spännande!

Tränade i varje fall och sedan järnet hem till duschen, TV:n och den sena middagen. Satt som fastklistrad framför TV:n när det var Advokaterna. Det är så himla spännande och jag vill bara hoppa över avtalsrätt, kontraktsrätt, skadeståndsrätt och liknande och göra lite spännande saker där det händer grejer. Betty läste om HIV-mannen i fredags och det är grejer det. Intressant! Hur intressant är ett rättsfall som handlar om avtalstolkning till exempel? Nej, just det - inte så vidare spännande.

Nä, nu ska jag väl ta och pallra mig i säng. Boken som jag lånade av Anna är himla spännande så jag måste hinna läsa lite innan jag somnar också. Men telefonen väcker mig 07.30 imorgon och då ska jag kliva upp. Uppe med tuppen och det ska tydligen hjälpa min sömn. Det hoppas jag på!

God natt på er!

Ps, mamma kan du ringa mig imorgon? Inga pengar på telefonen you know....


Vår (min) hemresa

Jag och Anna börjar närma oss planerna för när vi ska komma upp. Det lutar åt första helgen i april, vilket betyder att jag åker hem två helger i rad eftersom påsk är helgen efter. Vi har i varje fall lämnat in vårt seminarium då och har det ur världen, men jag kan inte stanna över hela veckan för den veckan är inkörsporten till skadeståndsrätt och då måste jag vara här igen.

Hon har berättat om våra planer för sin mamma (Anna kommer ju från Jönköping för er som inte vet det) och hon berättade med glädje för henne att hon skulle få köra skoter när hon åker upp.
- Vad kul, svarade hennes mamma, men vad är det?
- En spark med motor på!

Jag kan tänka mig Annas mammas syn på vad en skoter är. En spark, fast med motor på. Kul!

Sedan frågade jag Anna i smyg om hon själv visste vad det var. Jodå, hon visste att man hade någonting där fram (huven) och så satt man på den. Fast sådär i efterhand kom hon i underfund med att det snarare var en motorhäst än en spark med motor.

Jag lovar er att jag ska fota Anna i full mundering utrustad för att köra skoter och lägga upp på här bloggen när det väl bär sig till det och det inte visar sig att jag ligger på marken och nästan dör av skratt.

Men som sagt, inget är helt 100 bestämt ännu, men en tripp norröver - det blir det! Vi ser framemot det, Anna och jag, men Anna ser nog mer framemot det för hon ska ju få köra motorhäst!


Liten miss i planeringen

Att vårt basgruppsmöte skulle ta 3 timmar istället för 2 missade jag i morgonens planering. Ibland så känns alla så omotiverade och då kan jag fundera varför jag ens ska lägga ner 3 timmar på detta när vi inte ens kommer fram till något. Okej, avtalstolkning är skitsvårt och det finns ingen rätsida alls på det hela, men ändå. Jag hade iaf hunnit läsa klart de där 50 sidorna som jag har kvar i boken och fortfarande inte hunnit läsa. Det blev inget plugg på JB i varje fall...

Kom nyss hem och med posten kom mitt lönebesked från kommunen. Jag hade tippat på 4000, men jag fick världens överraskning när det visade sig innehålla mycket mer. Hurra! :-)

Bokade klipptid idag så på fredag kl 9.30 är det dags. Funderar dock på om jag ska avboka ändå och vänta tills i februari för då har jag tänkt åka till Elin i Sandviken och hälsa på och så får hon klippa istället. Det återstår att se..

Om en timma är det träning och jag har aj-aj i mina vader, men det tänker jag ignorera ikväll. Jag vill träna! Sedan blir det hem och äta lite och se på Advokaterna. Exciting!

Veckans plan

Skola - Mina 8 timmarsdagar ska jag försöka hålla mig till, mest för att vi har en stor hög med kurslitteratur som vi måste traggla oss igenom. Kring 50 sidor per dag behöver jag läsa om jag ska ta mig igenom allt innan tentaperioden. Föreläsningar måndag och onsdag och seminarier tisdag och torsdag. Fredag har jag inget på schemat så då blir det JB hela dagen. Mitt PM ska lämnas in den 23:e februari så får jag tid i veckan ska jag börja titta på det.

Träning - 4 pass i veckan, det borde jag hinna med. Förra terminen när jag tränade så pluggade jag inte alls lika länge och lika effektivt som nu så det blir lite tajtare om tid, men det ska gå. Måndag och lördag är bestämt än så länge. Mitt favoritpass på Ekeby på tisdagar är tyvärr borta, för där är det en bulle i ugnen.

Hälsa - Jag fortsätter med att försöka förbättra min sömn och nu ska jag ju kliva upp i en och samma tid den här veckan; 07.30. Fast egentligen funderar jag på att ändra till 08.00, för det ska ju åtminstone finnas en chans i världen att jag ska kunna klara av det.

Övrigt - SnöYra på Norrlands på fredag. Anna har bytt nation och är medlem i Norrlands hon med. Smålands är ju ingen höjdare till nation så länge de inte har Veronica Maggio där. Jag ska söka till Ypsilons styrelse för halva gänget har varit på mig och tycker att jag ska göra det. Jag gillar ju allihopa skarpt (de är ju norrlänningar) så det är klart jag ska ställa upp och söka. Ska bara försöka klura ihop en bra ansökan.
Bettys "Varken mer eller mindre, bara 25"- fest. På lördag blir hon alltså 25 år och självklart kommer jag att infinna mig på hennes fest. Känslan för festen är: Spanskt inslag av tjurfäktning och glatt humör. Klädseln ska överensstämma och jag och Anna försöker knåpa ihop något bra.

Jäkla morgnar

Jag är så less på att vara trött på morgonen och knappt ta mig ur sängen. Till slut, strax efter nio, kravlade jag mig ur sängen och var helt död. Självklart har jag inte sovit hela natten heller. Jag blir så less.

Ska sätta mig och göra seminarium nu och sedan äta lunch när jag är färdig med det. Därefter blir det:
12.15-14.00 Föreläsning på BMC
14.30- ca16.30 Basgruppsmöte på Gamla Torget
ca16.30 - 18.00 Plugg på JB
19.30-20.30 Pulsmedel på Väderkvarn (om mina vader orkar med det. Jag har fortfarande träningsvärk!)
21.00-22.00 Advokaterna på TV4

Som ni kanske har märkt så börjar en ny serie ikväll, Advokaterna. Jag tror den kommer vara himla spännande! Det är ju det jag vill bli, så jag kommer sitta som fastklistrad framför TV:n på måndagkvällar. Jag skippar Lipstick Djungle och ser på mitt blivande yrke istället. Det låter som en bättre idé!

Jag har kommit in i en ny vecka med Sömnhjälpen. Spännande, men jag är lite skeptisk till om det verkligen fungerar?! Är jag inte nöjd får jag i varje fall pengarna tillbaka. Denna vecka ska man bestämma en tid som man ska kliva upp varje dag den här veckan. Svårt när det är helg också för vem vill kliva upp samma tid på veckodagarna som på helgerna? Inte då jag, men jag ska göra ett försök. 07.30 is the time.

Dags för seminarium. Det är riktigt knepigt med avtalstolkning, men det finns säkert inget rätt svar som vanligt, så det är väl bara att diskutera för den juridiska åsikt som man har själv.


En slöarkväll

Jag har lyckats fördriva tiden med att göra ingenting ikväll. Legat i soffan och kikat på en massa One Tree Hill-avsnitt och nu börjar de sina. Snart har jag avverkat de två säsongerna jag lånade av Hanna. Då är det bara att invänta tills jag kommer hem nästa gång då jag kan låna fler av henne. Sedan har jag bakat och ätit kladdkaka för det tyckte jag att jag var värd! Därefter tog jag mig i kragen och renskrev från en föreläsning och senaste seminariet så lite duktig var jag nog trots allt så här på kvällskvisten. Nu "ligger jag bara back" en föreläsning, som var den mest ointressant jag någonsin varit på och inte gav mig någonting alls så jag vet inte om jag orkar ödsla tid, energi, papper och bläck på det.

Nu ska jag hoppa i säng, läsa lite och sedan sova heeela natten (vill jag tro). Upp tidigt imorgon och vara pigg och alert. Det är min dröm för denna dag!

God natt på er!

Ett uppdrag

Just när jag var på väg att kliva utanför dörren fick jag ett samtal och var tvungen att vända för att luska lite i det hela. Det är ett litet mission, men jag vet inte om jag var så mycket till hjälp? Återstår att se. Jag väntar i varje fall med spänning ;-)

Jag tog mig till JB och läste 50 sidor avtalstolkning men frågan är hur mycket som egentligen fastnade? Ingenting om jag inte tar helt fel. Jag var så omotiverad för vem vill egentligen plugga på en söndag? Jag gick till ICA och handlade istället och nu ska jag strax laga mat för jag är hungrig redan!

Jag är så grymt sugen på att klippa mig. Både Ida och Anna tycker att jag ska klippa mig på precis samma sätt, så jag får väl se om det blir så eller inte. Ska boka tid imorgon och förhoppningsvis får jag tid på fredag.

Usch, nu är jag less på att vara mobillös. Jag väntar på att mitt nya abonnemang ska komma, men det lyser med sin frånvaro. Jag hoppas det kommer imorgon!

Dags för mat - isterband, potatis och stekta ägg. Mums!


En födelsedag!

Ett STORT grattis på födelsedagen Reidar!

Det här hade jag skrivit på min veckoplanering i all hast. Jag märkte det igår och fick mig ett gott skratt.
Det är ju det dubbla och lite till han fyller, haha. Jag lurades av att det är den 25:e idag...



Hoppas du får en bra dag. Jag kommer ju till er om 1½ vecka och du får din present då :-)

Härliga söndagmorgon

Jag ligger fortfarande i sängen med datorn i knät och TV:n på i bakgrunden. Himla härligt! Jag ska ta och göra lite frukost nu och sedan komma igång med dagen. Jag har träningsvärk så det blir inte många knop idag, haha.

Jag måste i varje fall plugga. Undrar om jag ska pallra mig iväg till JB eller inte. Jag pluggar ju bättre där för där har jag ingen dator eller annat som stör mig om jag blir less.
Sedan ska jag försöka hinna städa lite, men det kommer i sista hand.  

Kl 15 är det traditionsfika med Ypsilon för alla nya reccar. Martina tycke jag skulle komma och fika med dem, så har jag tid cyklar jag på Norrlands och käkar kladdkaka och scones. Kan bli mysigt! :-) Så det kanske är lika bra att gå till JB och plugga för då är jag ju redan inne i stan..

En riktig toppenkväll

Igår gick jag och Anna på Djäknen, VG:s pub, och åt god middag. Hemmagjord hamburgare med fetaost, oliv och tzatziki och en cider till det. Supergott! Efter att vi suttit och surrat en stund och bara myst tillsammans så gick vi på bio. Det blev Changeling och den var så himla bra! Den var över 2 timmar lång, men det märktes inte alls. Den var bra HELA tiden och Angelina Jolie var underbar som vanligt. Jag säger bara en sak - se den! Det är den bästa film jag sett på väldigt länge...

Efter bion, trots att klockan redan var halv tolv, så följde jag med Anna hem till henne för att låna en bok: Katedralen vid havet. Som hon beskrev den själv: Den skildrar det feodala samhället i Barcelona på 1300-talet. Det kan behövas en annan genre efter förra boken jag läste som var lite läskig. Vi drack en kopp te tillsammans och surrade ännu mer tills jag tog cykeln och cyklade hem kring ett.

Jag måste köpa ett nytt lås till cykeln idag för igår när jag skulle cykla från Anna så vrider jag runt nyckeln fastän den inte hade gått in ordentligt i låset så nu är nyckeln sned och jag är rädd att jag inte får upp låset igen. Jag har sån otur med lås eftersom det är andra låset som nyckeln börjar tjorva med. Suck....

Jag hade verkligen en toppenkväll igår. Filmen, sällskapet och maten gjorde allt. Underbart! Det måste vi göra om :-)


Saturday

Mötte Anna utanför Systemet kl 14.30 och vi skulle inhandla kvällens dricka eftersom vi skulle gå på 90-talsfest. När vi har handlat vårt vin och sedan ringer för att höra hur det blir ikväll är det så många som bangar så då gör vi med det. Jag var egentligen inte så taggad för hur kul var 90-talet egentligen i tanke på utstyrseln? Jag hade ingen lust att dra på mig ett par cykelbyxor direkt eller ett par Adidasbyxor med knappar på sidorna. Jag äger inga sådana kläder längre som tur är. Annars hade festen säkert varit kul!

Istället ska jag och Anna gå ut och äta på nation, VG ser det ut att bli. Sedan ska vi se på bio och det lutar mot Changeling. Så det blir en myskväll utan dess like och definitivt en vit helg. Det tar vi nog igen till veckan istället när det både är yra och Betty fyller 25. Oj, oj, oj.  

Har inhandlat mammas present i varje fall och jag tror hon kommer bli nöjd :-) En bra-att-ha sak.. Annars har jag inte gjort något annat alls. Har läst ut "Den svarta linjen" så nu har jag inget att läsa om kvällarna. Får se om jag hittar något i min bokhylla, annars får jag gå till Annas för där vet jag att en bok väntar på mig.

Nä, måste göra mig i ordning. Vi ska ses 18.50.

Hej så länge...

Var är konditionen?

Det är så tragiskt att konditionen försvinner så fort som den tydligen gör när man slutar att träna. Härmed lovar jag mig själv att aldrig sluta träna. Aldrig, aldrig, aldrig. Det är så fruktansvärt jobbigt att komma igång igen och hitta konditionen som har sprungit iväg från en.

Med andra ord - det var ett himla jobbigt pass idag, men kul och nu är jag igång igen. Äntligen! Målet är 4 ggr i veckan och det ska väl inte vara något större problem eftersom jag grejade det och lite till förra året. Fast nu pluggar jag i och för sig mer, men det är bara att omstrukturera lite. Jag vill ju ändå ha mina ca 8 h per dag att plugga.

Jag längtar till hösten för då ska jag och Anna börja med yoga. Det blev inget nu i vår eftersom vi tränar på två olika ställen och det känns onödigt att gå en kurs och betala för den. Till hösten byter hon till Friskis och då kör vi igång.


Äntligen!

I natt har jag sovit bra, första natten på länge. Fruktansvärt skönt! Vaknade inte förrän vid sju imorse men kunde somna om rätt fort och klev inte upp förrän strax innan tio.

Jag ska iväg till Friskis nu och "tjuvstartar" min träning som egentligen skulle börja på tisdag. Jag fick ju pengar i förväg! Så träning nu kl 10.30. Fruktansvärt kul!

Myskväll

Anna har varit här ikväll och vi har kikat på TV och fnissat ihop. Let's Dance var bra som vanligt och min favorit är fortfarande Morgan fast Laila går ju inte av för hackor. Sjukt kul! Att Blondinbella skulle åka ut trodde jag dock inte, för jag tycker att de fanns de som dansade sämre.

Jag och Anna är i varje fall glad för att Carl Jan är kvar. Oj oj oj vad vi har skrattat ihop ikväll med honom, inte åt. Han är en himla kul karl faktiskt!

Godiset var inte så gott som jag hade hoppats så nästa gång blir det vindruvor som Anna slog till med. Det är ju desto nyttigare!

Så himla trevligt med sällskap för en kväll! Nu ska jag hoppa i säng och läsa ut boken som jag håller på med. Den är faktiskt lite läskig...

Ps, vi ska skicka iväg ett brev, jag och Anna, till en viss person. Mer om det senare. Håll utkik för det kan bli en sensation!

Tyngsta dagen någonsin

Idag var det jobbigt att plugga. Tiden gick så fruktansvärt sakta, men jag har läst alla 5 långa rättsfall där endast ett var intressant och det var det kortaste så klart. Sedan har jag plöjt mig igenom 1/3 av Adlercreutzs Avtalstolkning. Inte den bästa bok jag läst om jag säger så, utan de är så fruktansvärt tunga hans böcker! De är ju inte skrivna på 2000-talet direkt.

Både jag, Anna och Betty satt på rad och beklagade oss över att klockan inte gick fortare än vad den gjorde, men vi tog oss igenom hela dagen till slut. Skönt! Juridik är inte kul alla dagar.

Ge mig lite sömn så jag kan vara pigg och utvilad under dagarna. Jag brukar sällan och aldrig ha ont i huvudet, men nu börjar den göra sig påmind. Aj, aj.

Ska laga lite omelett nu och sedan städa lite. Anna kommer hit ikväll och vi ska se Let's Dance och bara ligga i soffan. Jag ska i varje fall äta godis för det har jag sett framemot hela veckan, men säkert är det inte ens gott när jag väl proppar i mig det.

Att man är så här slut på efter bara 2 veckor är helt sjukt. Det återstår bara 19 veckor kvar....

En död sill

Jag har sovit som en kratta i natt och det är nog den sämsta natten på länge. 22.40 släckte jag lampan och vaknade redan 23.45. Sedan dess har jag sovit oroligt och drömt en massa så jag är inte den piggaste idag vilket har resulterat i att jag inte är på JB nu kl 9.

Har i varje fall ätit frukost nu och ska bara göra mig i ordning och sedan traska iväg. Det värsta är att jag inte har någon mat här hemma och jag orkar inte alls ställa mig och laga något nu till lunch. Hmm... Så jobbigt!

Nä, nu får jag lägga på ett kol om jag ska hinna med allt jag har tänkt idag. Vi hörs igen efter fem någon gång!


Sovdags

Sådärja, nu var snart även denna dag till ända. Har inte gjort något speciellt ansträngande ikväll. Sett lite One Tree Hill, diskat undan (eller diskmaskinen har gjort det) och tvättat kläder. Nu har jag bara städningen kvar, men det tar jag till helgen. Då ska jag städa och baka bröd för nu börjar även det sina i frysen. Jag bakade sist i november och har klarat mig sedan dess förutom att jag har fått en liten påfyllning av mamma. Jag ska se om jag hittar något gott spännande bröd som jag kan knåda ihop i helgen. Utan jäst var det ja...

Imorgon är det äntligen fredag och jag ser framemot Let's Dance och fruktsallad eller något annat smarrigt. Men innan det blir det plugg på JB hela dagen lång. Har bara självstudier imorgon så ingen bestämd tid att passa alltså, men jag siktar på att vara där kl 9. Jag kan ju låtsas att jag har seminarium så kanske jag är någorlunda i tid.

Nu blir det sängdags alltså och det har jag längtat efter hela dagen!

Min älskade mormor

Min mormor är den bästa i världen! ♥

Det finns ingen som är så snäll som hon. Varje gång det står "Grannäs" på telefonen när den ringer blir jag alldeles varm i kroppen. Nu har jag nyss pratat med henne. Hon ska sticka ett par söta strumpor åt mig som jag hittade i en katalog när vi var hos dom på jul. 

Förra veckan fick jag 2 brev av henne. I ena innehöll det en "ihophållare" till ena tältsängen och ett  sött armband och i det andra receptet på den omtalade veckosalladen. Den är ju supergod!!!! Den ska jag göra i helgen och så räcker den förhoppningsvis tills nästa helg..

Nu längtar jag hem till mormor och Grannäs. Få mat serverad på bordet, helst palt men all annan mormors mat är supergod, få fika jämt och ständigt, få reiki och zonterapi. Allt det där skulle jag behöva nu.

HAPPY!

Som ni säkerligen märkt är jag en riktig fattiglapp just nu. Den 13:e januari fick jag studiebidrag på ungefär 2000 kr (som redan är slut). Nu får jag fullt studiebidrag imorgon som till och med är höjt från förra året! 2684 kr rakt in i på kontot. Kaaasching! Och jag som inte trodde jag skulle få något mer den här månaden eftersom jag fick det den 13:e. Varför jag fick det då har jag inte en blekaste aning om men jag tackar bara och tar emot..

Nu kanske jag till och med kan spara lite pengar från bidraget plus lönen som jag får imorgon och på tisdag. UNDERBART! (Fast det är nog mest bara en önskedröm. I mars är de säkerligen slut.)

Ett tag trodde jag att jag var tvungen att krypa till korset och ringa till CSN och be om ett litet lån, men icke. Jag klarar mig än så länge. Tänk så fruktansvärt skönt det skulle vara om jag klarade mig utan studielån i 4 år till, vilket betyder inga skulder alls när jag kommer ut i arbetslivet. Det kan nog inte bli bättre! Det är min dröm som jag strävar efter i varje fall, lika mycket som jag drömmer om att bli en framgångsrik advokat. Och jag har ju kommit en liten bit på väg..

Nu lever jag snart i lyx!

Puder

Hade jag inte redan ett schyst Terracotta puder från Guerlain skulle jag köpt denna idag. Lancôme är ju min favorit! Och hade jag haft pengar hade jag slagit till idag, för nu när jag har kollat efter så är det inte så väldigt mycket kvar i mitt puder. Om jag inte missminner mig så köpte jag det.... eller äsch, det vågar jag inte säga, men det räcker länge och still going strong! Fast mitt räcker nog det här året ut också ;-)

Blogglivet

Jag tycker att det är så tråkigt att det finns folk som "utnyttjar" bloggvärlden för att hacka på folk och inte väljer att stå för sin åsikt när de kommenterar någon annans inlägg. Fine, det är en garanti att anonymitet finns, och jag tycker det är bra, men ofta utnyttjas på fel sätt - för att klanka ner på folk och det är inte det anonymiteten är till för. Det är så sällan som folk kan stå för sina åsikter och DET om något tycker jag är så fruktansvärt tragiskt. Varför ska man behöva gömma sig bakom en helt annan identitet än den man egentligen är? Var rakryggad så ska ni se att ni går mycket längre här i livet!

Jag (och säkerligen alla andra som bloggar) gör det för att vi tycker det är kul! Vad vi skriver och väljer att blogga om har ingen annan att göra med, så länge vi håller oss till Sveriges Rikes Lag. Vi har en väldigt stark yttrandefrihet här i Sverige; RF 2:1 p1. Det är synd att det ofta känns som om vanligt folk vill inskränka på den rättigheten, men jag tycker den är underbar! Det är bland det bästa vi har här i Sverige och vi ska vara glada och tacksamma för den, för det är inte alla länder som har det. Tänk er själva, hur skulle det vara om man exempelvis inte fick uttrycka sin politiska åsikt? I Sverige får du det, om du vill, men du är inte tvungen.

Denna rättighet utnyttjar vi här i bloggvärlden. Ge oss den friheten till max! Jag kan väl aldrig säga att det är kul att få kritik, så länge den inte är positiv. Säkerligen finns det folk som slutar blogga just på grund av att de inte klarar av att ta all kritik som de får. Tänk på att "Bigbrother see you"!

Vi gör val här i livet, varje dag. Vissa val är bra val, andra är bättre och vissa är sämre. Sträva efter att göra de bra/bättre målen och undvik de sämre för att må bäst, anser jag. Folk som irriterar sig på vad andra skriver i deras bloggar har jag bara ett råd till - LÄS INTE!

Men det här är precis som den typiska svenska avundsjukan. Så fort någon har det bättre än en själv på något vis så sticker det i ögonen på folk. Varför kan man inte glädjas åt den andre istället? Eller så är det typiskt norrland. Här skulle jag kunna köpa en flådig bil och ingen skulle blänga, eller snarare ens bry sig, men skulle jag komma hem med den skulle många kasta onda ögat. Tragiskt..
Jag vet vad det kallas - avundsjuka!

Avundsjuka och svartsjuka måste vara de värsta "sjukdomarna" man kan ha. Det var länge sedan jag var något av det. Fruktansvärt skönt....


Matigt

Nu har jag disciplinen! Idag har jag inte gjort annat än att plugga, men vid fem blev jag så fruktansvärt trött och less så då traskade jag hem. Lagade omelett i hopp om att den skulle bli lika god som Åsa-Matildas blev en gång när hon bjöd mig på lunch och lagade mat "på det hon hade i kylen" vilket resulterade i den godaste omelett jag någonsing har smakat! Min blev inte alls lika god även fast jag gjorde "på det jag hade i kylen".

Åh, vad jag saknar allt matigt vi hade ihop (och allt annat också förstås!) men just nu längtar jag efter all mat. De supergoda frukostarna vi åt med nybakat bröd från bageriet, goda luncher som ÅM tillagade framför deras spis (en gång gjorde vi det hemma hos mig faktiskt), de goda luncherna på Nyfiket och alla bakade potatisar med skagenröra. Lyckseles Lilla Bageri är en given favorit!
Och då har jag inte pratat om middagarna ännu. Ibland enkel mat som spagetti och köttfärssås, men ibland grillade vi. SUPERGOTT! Det ser jag fram emot i sommar.

Och nu längtar jag hem till hennes supergoda julgodis!

Plugga dagen lång

Har legat och dragit mig i sängen sedan klockan 7 ungefär fram till strax efter 8. Himla skönt! Men jag var ju tvungen att kliva upp för jag har seminarium kl 9.15-11. Därefter ska jag hämta ut min tenta och mitt PM från förra terminen!!!! :-) Sedan blir det plugg på JB, lunchlåda med Betty och sedan fortsatt plugg fram till 18 ungefär när det är dags för att gå hem.

H&M har 10% idag. Hmm... Fast, hur mycket ger de egentligen i slutändan?!

Ergonomi?

Någon gång på högstadiet eller gymnasiet pratade vi om ergonomi som är läran om hur arbetsskap och arbetsmiljö påverkar människan. Efter man som student tillbringar många och långa dagar sittandes i en stol i en obekväm arbetsställning så är det allt annat är ergonomisk. Jag har ont i nacke och rygg, speciellt axlar och partiet vid skuldrorna och jag längtar mest av allt just nu efter en massage av Fanny. Du kan ge dig på att du kommer bli tvungen att ge mig en massage när vi ses första helgen i februari! :-)
Det är lite skillnad på att sitta i en bekväm kontorsstol hela dagarna än att sitta på en hård stol hängandes framför böckerna. Vi studenter är väl utslitna redan innan vi har tagit oss ut i arbetslivet.

Kom hem efter sex och sedan dess har jag ätit lite middag. Nu blir det powerwalk på det och sedan Top Model och lite renskrivning när jag kommer hem. Sedan blir det den efterlängtade sängen och jag hoppas jag får sömn i natt för jag är så sjukt trött idag. Jag minns inte särskilt mycket från föreläsningen imorse för jag var nog mer i sömnens värld än i vaket tillstånd. Tur den var "oväsentlig" eftersom den tydligen inte gav något alls! Dessa kritiska föreläsningar som ingen förstår sig på...

Nä, powerwalk var det ju!


All day long..

Har just fikat och ska göra mig i ordning nu. Har föreläsning kl 8.15 och därefter har jag basgrupssmöte från 10 →. Efter 12 är vi nog klara och då blir det lunch och sedan ska jag och Anna plugga i Eko:s bibliotek resten av dagen tills efter 5 någon gång. Disciplinen börjar sitta där den ska med andra ord!

Snart har jag ätit upp alla matlådor som jag har haft i frysen. Jag har bara lagat mat här en enda gång sedan jag kom hit den 6:e januari förutom mamma som lagade mat samma dag. Inte illa, men nu börjar det alltså vara dags igen.

Nä, nu blir jag sen om jag ska sitta här längre än så här..

Broken Strings

Läggdags nu (försöker jag i varje fall inbilla mig) Imorgon ska jag upp tidigt för jag har föreläsning på kl 08.15 på Eko. Tur det är nära, men tyvärr är det sista föreläsningen där på länge och istället blir det att cykla den långa vägen till BMC vid varje föreläsning. Det är långt dit och ännu längre på morgonen..

Jag längtar så förbaskat mycket tills i höst när Johanna flyttar hit. Det kommer bli grymt! Vi ska bland annat börja spela badminton tillsammans. Inte illa! Och om en vecka har jag gymkort igen och jag längtar så jag nästan spricker. Jag vill röra på mig och det är nu!

Jag bjuder på en bra låt så länge. Jag kan lyssna om och om och om igen på den. Johanna blev visst lite less tror jag efter helgen ;-)



God natt på er!

Duktig flicka idag med

Jag har pluggat som bara den idag och jag känner mig riktigt duktig! Kom inte hem förrän kvart i sex och sedan dess har jag ätit middag och sett ett One Tree Hill-avsnitt.

Jag är trött, men det är bara att bita ihop tills efter nio. Ska renskriva från gårdagens föreläsning och dagens seminarium nu och invänta Top Model som börjar kl. 20.00 på 3:an. Därefter blir det sängen omgående. Jag har övat som bara den på min diafragmaandning idag och jag känner jag har hittat tekniken. Jag hoppas det ger resultat i avslappningen till slut.

Välmående tips till er alla (inklusive mig själv):

Några tips för att stärka självkänsla och självförtroende

  • Försök att göra något varje dag som får dig att känna dig kompetent och duktig.
  • Du duger som du är. Bestraffa inte dig själv för dina svaga sidor - ingen är perfekt - acceptera dem och se dem som en utgångspunkt för att utvecklas.
  • Uttryck vad du känner och tänker och säg JAG i stället för "man". Att använda jag-språk visar att det du säger gäller dig och dina synpunkter.
  • Våga gå utöver vad som känns tryggt - tänj dina gränser och gör saker som du inte gjort tidigare. Det kommer att visa att du kan mer än du tror.
  • Ofta har vi en tendens att fokusera på det som vi inte klarar. Uppmärksamma i stället det du är bra på och det du har gjort snarare än inte har gjort.

Tuesday

Jag är trött, men det är bara att bita ihop. Idag ska jag öva på min diafragmaandning som bara den.

Ska iväg till seminarium nu och sedan blir det att sitta på JB resten av dagen tills det är dags att gå hem efter kl 16. Bäst att skynda mig för jag börjar om ungefär en halvtimma och här sitter jag i morgonrocken.

Fanny, efter den 27:e ska jag börja träna igen! Då får jag ta mig råd till ett gymkort på något vis. Jag längtar så...


Jag är en stolt kusin

Jag är så himla stolt över min käre kusin och känslan går liksom aldrig över. Men jag vet en som är ännu stoltare. Hon sitter uppe på ett moln, dinglar med benen och kikar ner på sin duktiga son. Hjärtat värmer när jag tänker på hur stolt hon skulle ha varit om hon fanns här, här med oss.

Vid månadsskiftet kommer jag att sitta på helspänn och jag hoppas att han får till de 2 bra åken som sitter i kroppen under en och samma tävling som går av stapeln i Spanien.


Skicka hästbajs

Kan någon skicka hästbajs till Marcus Leifby och skriva mig som avsändare?
Jag skulle stå för det till 110% och det är jag nog inte ensam om.

Please.. ?

Sömnhjälpen

Mamma ringde igår och berättade att hon skulle föra över pengar till mig så att jag kunde köpa programmet Sömnhjälpen som Apoteket i samband med Livanda har startat upp. Det är jag så himla tacksam över att jag fick! Just nu är det knapert med pengar och jag ser framemot storkovan som kommer in på kontot den 27:e januari.

Nu har jag registrerat mig till programmet och kikat runt lite. Det finns en massa att läsa och det är himla spännande ska ni veta. Bland annat om varför vi behöver sova och om det är farligt att sova för lite. Jag ska skriva ut alltihopa och spara i en pärm så att jag har i framtiden om det skulle behövas. Det går i varje fall ut på att genom träning lära sig att slappna av på allt kortare tid.

Programmet består av 8 avsnitt som innehåller olika teman och metoder. Man jobbar med varje avsnitt i en vecka och under tiden ska man även fylla i en sömndagbok för att få en översikt över sin sömn.

Jag har nyss gjort första övningen som är avslappning - del 1. Det handlade om diafragmaandning och så har jag aldrig andats tidigare. Jag andas med lungorna och inte med magen, men nu ska det bli ändring på det.

Tack Mamma och Reidar för slanten!
Guld värt!

Drömmannen i våra liv

Jag och Anna har hittat vår drömman. Han bär kostym, skjorta och slips varje gång vi ser honom - riktigt proper med andra ord. Han pratar på både in och utandning och väldigt artikulerat. Han ser sådär proffsig ut när han talar i telefonen eftersom han har ett headset med bara en hörsnäcka och håller i telefonen i handen och ser ut att tala till hela världen. Han har lite torr humor, och inte alls lika rolig som T. Bull, men var gör väl det? Enligt birthday.se fyller han 42 år i år. Han är nog en väldigt ödmjuk man (ja, han är verkligen en man) som talar om sin mamma och sin mormor inför över 300 juriststudenter. Ja, ni gissade rätt - han är en av våra föreläsare här på avtalsrätten.

Nu är han dubbelt så gammal som oss och hade varit ännu mer attraktiv om vi hade varit 40 år. Då hade vi nog velat dö när vi såg honom och blivit knäsvag redan när vi började närma oss hörsalarna på Ekonomikum eller B8 på BMC.

Men ack ändå. En sådan man hittar man inte som 20-åring.

Heja Rolf-Göran!

Jerringpriset till Rolf-Göran Bengtsson ikväll.

Zlatan vann förra året. Jag tycker inte att han är värd det i år igen. Hellre ger jag det till någon som lyfter fram ridsporten som trots sin storlek som andra största sporten i Sverige inte ges någon större uppmärksamhet massmedialt. Det är ju allt väldigt underligt. Andra största sporten och den lyser lika mycket i sin frånvaro som min sömn just nu.

Jag tänker rösta på honom ikväll och det hoppas jag att du med gör!

Sedan tycker inte jag alls detta är att kuppa fram honom till vinnare. Jag vill hellre kalla det "marknadsföring" och jag tror nog att det i varenda hästmänniskas hjärta värmer att en hoppryttare är nominerad till Jerringpriset. För er som inte har följt med i hans karriär så tog han OS-silver i hoppning, den första svenska OS-medaljen i den individuella hoppningen på 76 år!

Jag säger som Lotta Amnestål:
"Rolf-Göran Bengtsson är gud i min värld!"

Back in town

Efter en galen helg är jag tillbaka i Uppsala. Är trött efter helgen, men det är bara att bita ihop. Hade föreläsning imorse kl 8.15 och efter det har jag haft basgruppsmöte som jag var dåligt förberedd till, men det löste sig ju ändå. Jag får läsa ikapp nu istället.

Ska plugga resten av dagen alltså, men först blir det lunch och sedan en liten vilopaus på det.

En summering av helgens bravader kommer senare under dagen.

Nu är jag less!

Kl 22.15 släckte jag lampan och vaknar igen 01.34. Det känns som om jag har provat ALLT. Nej, okej. Inte allt, men det mesta. Jag har druckit varm mjölk innan jag ska sova, ätit Valerina, sovit i fotändan, haft på TV:n lågt, men jag somnade ändå inte förrän efter timern på 30 minuter gått ut och så vidare. Det positiva var att jag säkert somnade efter bara 5 minuter igår kväll, tack vare insomningstabletterna, men jag hade hoppats på sömn hela natten.
Nej, inget verkar funka. Jag var säkert vaken en och en halv timma i natt och slökikade på TV. Att Hamas ville ha vapenvila och att ett passagerarflygplan störtat i New York visste jag redan i morse när jag fick höra det på radion.
Och självklart slog jag upp mina gröna till och med på pricken 05.00. Sedan dess har jag knappt sovit.

Jag verkar lida av insomni enligt Apoteket. Men varför, varför, varför märks det bara av här i Uppsala?

Jag blir tokig! Och jag är så fruktansvärt trött i både huvudet och kroppen. Jag har ingen lust att gå ut ikväll, vare sig till Bond-festen eller åka till Norrköping. Jag vill bara sova.

Usch, vad jag gnäller, men jag tycker det är ett problem...


Torsdag

Jag har pluggat heeeela dagen, men jag tycker ändå inte jag har hunnit något alls! Jag läser och läser, men får aldrig vända sida känns det som. Gick hem kring fem och sedan dess har jag ätit lite mat och sett One Tree Hill. Det är så himla bra! Annars har jag bara legat i soffan och gjort ingenting. Jag är så fruktansvärt trött, men jag vet att jag inte kan somna om jag skulle försöka. För att försöka få bukt på det här har jag köpt insomningstabletter och jag hoppas det kommer att funka. Har smällt i mig 4 stycken och de borde börja verka om sisådär 45 minuter. Om de ens funkar?!

Jag står fortfarande i valet och kvalet om jag ska åka till Norrköping imorgon eller ej. Hmmm.. Jag ska packa min väska och så får jag väl se imorgon bitti hur jag känner mig. Just nu vill jag bara vara hemma och sova hela helgen, men det kan nog vara skönt att komma bort härifrån för jag vet att jag inte får särskilt mycket sömn här hemma.

Nä, jag ska packa ihop nu och sedan krypa i säng. Jag håller tummarna för att jag kan somna i natt.


What a day!

Har sovit som en kratta i natt, men det är ju inget ovanligt. Jag blir så fruktansvärt less. Är hur trött som helst, men måste skynda mig för jag ska iväg på seminarium som börjar kvart över nio. Sedan ska jag iväg på JB och plugga lite och äta lunch med Anna och sedan har jag basgruppsmöte från kl 13. Efter det ska jag plugga fram till 17 hade jag tänkt mig och sedan ska jag gå och hem och sova ungefär.

Så spännande dag har jag. Hoppas ni gör något bättre!

Men det är ju trots allt torsdag idag! :-)


Think outside the box

Det var nog kvällens tips i Top Model. Det är så himla bra!

Men något som är snäppet bättre är One Tree Hill. Nu har jag avverkat hela första säsongen och går nu in i andra. Det var en enkel match det här. Jag hade gärna sett första avsnittet på andra säsongen ikväll, men inte det. Jag har ju lovat mig själv att sova tidigt och nog ska jag väl kunna ordna det tycker jag.

Kring sex knackade det på dörren och det är inte ofta jag får oväntat besök. Det har nog aldrig hänt tidigare om jag inte missminner mig. Självklart var det ingen annan än Anna som kom och hälsade på en liten sväng. Jag fick en alldeles underbar present av henne från Thailand. Den ska jag använda jämt! Mjukt och skön och den passar mig perfekt. Hon kom även med rouget som jag beställt med henne från Lancôme och imorgon kommer mascaran från samma märke. Lovely! Rouget är alldeles underbart och det luktar till och med Anna (yes, hon har ett likadant).



Annars har det inte blivit många knop ikväll. Jag hade tänkt slå på stort med att baka, men ångrade mig i sista stund. Sedan har jag funderat fram och åter om jag ska åka till Norrköping redan på fredag och missa Bond-festen på fredagkväll eller om jag går på Bond Reunion och åker till Norrköping på lördag förmiddag. Jag har fortfarande inte bestämt mig, men jag har ju ännu några dagar på mig att vela innan jag kommer fram till ett beslut.

Nä, nu ska jag blogga färdigt här och sedan kika runt och läsa alla andras bloggar innan jag kryper i säng. Imorgon är det ju torsdag!

Effektivitet

Lina Effektivitet Sundström, det borde vara mitt nya namn. Trots att jag inte var på JB förrän strax innan 10 var jag effektiv och gjorde klart seminariet på en timma. Därefter blev det lunch med Betty med våra medhavda lunchlådor och sedan iväg på första basgruppsmötet. Trevligt med nytt folk och jag tror vi kommer trivas bra tillsammans. Den stora frågan var vad en gåva är egentligen? Helt oväsentligt, men det diskuterades en massa kring det.
Efter mötet blev det ännu mer plugg fram tills klockan var ungefär kvart i fem och jag traskade hemåt. Duktig start tycker jag!

Nu ska jag äta lite och sedan se klart de två sista avsnitten på One Tree Hill. Har inga större planer för kvällen, men Top Model på 3:an kl 20.00 vill jag inte missa. Annars blir det väl som alla andra kvällar; datorn, TV:n, datorn, TV:n. Det är faktiskt inte så tokigt som det låter.


Tired

Det är någonting med kl 05. Jag vaknar alltid vid den tiden på natten/morgonen. Creepy..

Jag är så fruktansvärt trött idag och tog mig knappt ur sängen. Men nu sitter jag har, har ätit frukost och läst ett rättsfall, och är i valet och kvalet om jag ska gå till JB redan nu och plugga eller om jag ska plugga hemma tills kl 12 när jag har basgruppsmöte. Jag tror jag gör mig i ordning och går nu faktiskt. Jag pluggar lite effektivare där, för här finns ju datorn som kan locka mig emellanåt. Sedan har jag ju fortfarande inte gjort klart seminariet som ska vara färdigt tills klockan 12 så det är bara att lägga på ett kol helt enkelt.

Ikväll ska jag sova tidigt! Men det säger jag ju alltid och lyckas lika dåligt, men nu ska jag göra ett försök.

Det är lill-lördag idag och det gillar jag. Snart helg alltså och jag skulle kunna sova bort heeeela helgen som det känns just nu. Men det går ju inte...


Min kära Anna

Ikväll, strax efter halv nio, klev hon in i min lägenhet. Min fina Anna. Äntligen är hon tillbaka och snyggare än någonsin! Nu är Uppsala sig likt igen. Nu kan jag börja leva här och det gör jag genom att börja plugga imorgon.

Nu har jag druckit lite varm choklad i tron att jag ska kunna somna lättare då. Sängen väntar och jag ska se om mitt lilla experiment fungerar.

God natt!

Äntligen

Jag fick visst ungefär en tredjedel av kurslitteraturen idag ändå. Så från och med imorgon börjar jag med mitt "heltidsjobb". 8 timmar på JB och sedan ska jag hålla den disciplinen så gott det bara går. Det är inte lätt att göra det jämt, men har man den målsättningen så kanske man klarar av 6 effektiva timmar. Jag vill ju uppleva detta igen och igen och igen i 8 terminer framöver. Då måste jag ligga i vill säga.
Time för lite Adlercreutz alltså.


Ensam igen

Johanna har ju varit här sedan i lördagskväll och därför har det inte blivit så mycket bloggande för min del, men nu åkte hon vidare till Nyköping i förmiddags så nu är jag tillbaka i spåret igen!

Har haft föreläsning nu om Mellanmän och fullmakter. Låter säkert tråkigt i era öron, men det kan jag lova er att det INTE är. Spännande! Jag längtar tills kurslitteraturen kommer, för den har fortfarande inte landat här på Börjegatan. Nu börjar jag bli lite smått less. Kommer den inte imorgon blir jag tokig! Men den bör komma då eftersom de skickade dem igår.

Det goda avlöser det goda. Jag fick en överraskning för ikväll kommer Anna tillbaka hit till Uppsala. Jag trodde hon inte skulle komma förrän lördag! Vi ska ses ikväll och se Top Model. Jag har längtat efter henne så sjukt mycket. Det är obeskrivbart. Men nu är allt snart återställt till det vanliga.

Jag ska fika lite nu och sedan ta mig an seminarie två och renskriva lite från föreläsningen. Sedan ska jag hoppa in i duschen och sedan de sista avsnitten på första säsongen One Tree Hill. Jag och Johanna har haft värsta maraton och det har varit så himla trevligt. Tråkigt att var ensam igen, men det goda avlöser ju som sagt det goda. Det kommer bli underbart när Johanna flyttar hit i höst. Synd bara att jag inte har större lägenhet så vi kunde bo ihop, men det funkar nog att bo i hallen också ;-)

Nu ska jag ge mig själv en liten present för det välförtjänta betyget från T1 och köpa gymkort. Man måste må bra för att prestera också!

AB

I made it. I fucking made it!

AB

Det här blev min dröm. Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att tentan skulle gå så jäkla bra så att jag fick högsta betyg på T1. Men jag klarade det. Det är helt otroligt och jag är så jävla lycklig.

Jag vann racet mot mig själv. Det kunde inte bli bättre. Jag vann jordens tävling, medan jag trodde jag låg sist. Det är helt sjukt och jag har nog inte fattat det själv. Helt otroligt.

Men nu gör jag skäl för mitt slagord: "Jag är bäst och jag gillar det!"

Jag går på ett av de hårdaste programmen i hela Sverige och jag är en av de bästa. Det är underbart och det kan inte bli bättre! Jag är alldeles skakis. Det här är det bästa besked jag någonsin fått i mitt liv!

Det här betyder ALLT för mig!

Party i Uppsala

Gårkvällen var kul! Även fast det sällan eller aldrig blir riktigt som vi har tänkt oss. Först käkade vi pizza när Johanna kom hit och sedan gjorde vi oss i ordning inför kvällen. Ungefär vid halv nio tog vi cykeln bort till Väktargatan - långt ut åt helvetet. Halvvägs insåg vi hade det hade blivit punktering på cykeln så det var bara att hoppa av och traska vidare mot målet. Väl framme låste jag fast pärlan som fick sova bort i natt eftersom vi tog taxi in senare.

Festen var kul och jag träffade både nya och gamla vänner. Kring elva åkte vi vidare och hade en kul kväll inne på Platina. Åldergränsen är ju 23 egentligen, men det märkte varken jag eller Johanna av. Jag dansade som aldrig förr och snurrade runt i korridorerna där. Funny..





Idag har vi haft en slappardag. Gått på en "liten" promenad för att hämta den punkterade cykeln och sedan har vi trängts i soffan och sovit, läst böcker, sett One Tree Hill om vart annat. Nu har vi bestämt oss för att krypa till sängen och slötitta på lite TV tills vi somnar. Och säkert skratta åt alla våra "bekymmer".

Förresten, min käre kusin lyckade och tog sig med i ungdomslandslaget i slalom. HUR BRA ÄR INTE DET? Jag är stolt, och det är även stjärnan på himlen också. Det vet jag. Jag håller tummarna tills de spricker när han åker ner till Spanien för att tävla vidare. Fatta, killen är 14 år. Jag är så stolt!

Nä, sängen nästa nu alltså. Vad morgondagen har att erbjuda återstår att se. God natt på er!


Det vankas fest

Jag tog en lång sovmorgon imorse. Låg i sängen ända till tolv och det var länge sedan om man räknar bort nyårsdagen. Vaknade vid elva men låg och läste tills jag klev upp. En himla spännande bok!

Har sett klart Arn och gick sedan en promenad för att lämna igen den och ta en sväng förbi Systemet. Johanna har passerat Sundsvall ungefär vid det här laget och jag längtar så tills hon kommer hit! Ska städa klart det allra sista nu och sedan invänta henne. Vi ska äta pizza och sedan drar vi till Carro eller Carro på förfest. Därefter går vi över till Hannes och Johans inflyttningsfest. Ungefär 40 personer kommer dit och det kommer bli grymt! Efter det blir det utgång. Kommer bli så himla kul, speciellt eftersom Johanna ska med.

Och vet ni vad hon berättade igår? Att hon ska söka till Uppsala till hösten i första hand!!!!!!

Fun!

Friday night

Kvällens flamma i Let's Dance är ju helt klart Morgan Alling. Vilken hejare på att dansa!!! Sedan gillade jag även Världens Starkaste Man Magnus också. Otippat!

Har sett Let's Dance, surrat i telefonen en massa och sett lite Arn ikväll. Har halva filmen kvar, men jag orkar inte se längre, utan det får bli imorgonbitti istället. Ska lägga mig i sängen och läsa lite och sedan plugga in ljudboken jag lyssnar på nu. Det var ett tag sedan jag lyssnade eftersom jag inte behövt utan har kunnat sova bra i 3 veckor, men nu är det dags igen. Kanske lika bra att börja om på kapitel 1 för jag hade ju inte kommit så mycket längre än så.

Imorgon kommer Johanna. Det vankas inflyttningsfest och sedan utgång.. Det kommer bli galet!

Nä, nu gäspar jag... God natt!

Fullmånen?

Det är något med fullmåne som gör att jag inte kan sova om nätterna när jag är här nere i Uppsala. Eller så är det bara Uppsala som gör det. Innan jag åkte hem fick jag ju plugga in en ljudbok i öronen för att jag skulle somna och väl hemma somnade jag på studs. Likaså när jag var hos mamma och Reidar i början av veckan. Men inte här i Uppsala. Här ligger jag och vrider och vänder på mig och kan inte somna.
Mamma upplyste mig om att det kanske är fullmånen, men månen är ju inte full jämt?! Eller så har jag lyckats tajma in det så opasseligt. Jag förstår det i varje fall inte och jag blir så trött på det. Jag vill kunna sova bra och inte störas av problem med att somna och att vakna flera gånger per natt.

I natt åker Fladdermusmannen in i öronen.

Skinande rent

Eller nästan i varje fall. Min walk-in-closet är så fin som den bara kan vara! Jag har rensat, röjt, kastat skräp (mestadels reklam) och sedan tog jag tag i det allra äckligaste som jag har skjutit framför mig hela tiden - kompostbehållaren! Ja, här nere måste man kompostera. Jag visste ju knappt vad det var när jag bodde uppe i norr! Jag har inte orkat ta tag i det mestadel för att jag inte har förstått hur man rengör den. Eftersom det går ett hål bredvid diskhon och rakt ner till en behållare som sitter under själva diskbänken och jag bara lyfter på locket och kastar det ner i hinken så blir det rätt äckligt på kanterna i hålet. BLÄ! Jag ställde i varje fall en hink under hålet och började skrubba. Inte det smidigaste kanske, tills jag känner att den går att ta lös och lyfta upp. Jag har försökt det tidigare, men det har inte funkat - men nu så. Nu kan jag skrubba den där varje dag om jag vill!
Jag har inte dammsugat och inte torkat golvena ännu för det hann jag aldrig med. Men imorgon bitti. Då är det skinande rent i sin ordalydelse.

Har handlat chips och dipp inför kvällens tv-tittande. Postkodmiljonären, Let's Dance och sedan hyrde jag Arn, riktet vid vägens slut. Jag har inte sett den ännu, men nu är det alltså ett ypperligt tillfälle att se den. Oj, vad Ida skulle bli stolt över mig om hon visste hur mycket Lina-tid jag har haft den här veckan!

Men jag saknar Anna. Uppsala är sig inte likt utan henne, men om en vecka is she back in town! Brun som en neger och en massa nytt att berätta för mig. Underbart!

Nä, nu börjar postkodmiljonärerna strax.

Äntligen fredag

Har haft första seminariet nu på förmiddagen med nya klassen och nya läraren. Jag tror jag kom i en bra klass med en bra lärare! Det blir så mycket roligare då!

Ska storstäda lägenheten och äntligen få ordning på men lilla walk-in-closet hade jag tänkt idag. Jag har skjutit på det i över en månad, men i samband med tentapluggandet så fanns det aldrig någon tid till det. Nu kan jag ju inte ens plugga eftersom jag inte fick böckerna idag heller så då kan jag lika gärna storstäda eller göra något annat trevligt. Jag hoppas böckerna kommer på måndag för jag börjar känna mig lite handikappad och lite efter när jag inte har dem. Alla andra har säkert hunnit läst Adlercreutz första bok och är halvvägs in i hans andra. Jag får ta igen det så fort böckerna har kommit!

På med ABBA och fram med skurkäppen.


Disciplinen finns..

... men det är svårt att plugga när man inte har någon kurslitteratur. Jag har gjort mitt bästa i varje fall och hoppas att det räcker tills imorgon. Vi håller på med avtalsrätt just nu och det är fruktansvärt kul. Jag kom på mig själv av att sitta och stormtrivas med juridiken när jag renskrev ifrån föreläsningen tidigare idag. Jag tyckte att T1 var kul med konstitutionell rätt etc, men redan efter två dagar känns civilrätt och i varje fall just nu avtalsrätten mycket roligare. Det känns som om det blir lite mer juridik i det hela. Jag hoppas jag får kurslitteraturen imorgon så jag kan sätta tänderna i Adlercreutz bok om avtalsrätt "som har funnits hur länge som helst" enligt Samuelsson.

Ikväll gick jag för första gången och handlade på ICA. Jag har inte tagit mig för det tidigare, speciellt för att jag är så himla fattig just nu. Mat är inte det jag vill lägga pengarna på, men det är ju ett nödvändigt ont. Till råga på allt hade jag fått en 5% bonus på ICA och hur lönsamt är det att handla 2 liter mjölk på den? Nej, inte alls lönsamt så jag tog mig råd och storhandlade så nu behöver jag inte handla på flera dagar förrän mjölken tar slut. Frysen är full med färdiglagad mat så nu i fattigtider är det bra. Det är dags att äta upp alla matlådor jag har där inne så att den är tom lagom till att pappa kommer ner och vi kan åka på ICA MAXI ;-)

Har sett en massa One Tree Hill-avsnitt idag och ikväll. De är ju så fruktansvärt bra! Det kommer gå fort att se de här säsongerna!

Jag får besök i helgen av självaste Johanna. Hon kommer på lördageftermiddag och sedan ska vi till Hannes och Johans inflyttningsfest. Var vi drar vidare när festen är slut där och alla drar på nation återstår att se. Jag får i vare fall en sängkamrat! Sedan träffar jag ju henne och en massa andra Storuman-människor nästa helg när jag åker till Norrköping på Larssans 30-årsfest. Kul, kul!

Mormor ringde mig ikväll och det är alltid lika trevligt som vanligt. Jag ska få ett brev med Posten bland annat innehållande veckosalladen som hon brukar göra. Den är supergod och håller i en hel vecka, därav namnet. Då kan jag äta sallad varje dag för annars är jag rätt dålig på det. Mormor äter den till allt, förutom gröt. Vi kom fram till att det kanske inte vore någon bra kombination.

Jo Kicki, alldeles rätt. Kortet på jag och Erika är tagit någon gång mellan maj-augusti sommaren 1989 enligt mamma. Och det är jag som har varit runt och flängt allra mest i Arvidsjaur av syskonskaran Sundström. Skönt att höra att det är fint på graven! ♥

En liten tankeställning

Jag vill länka till ett inlägg som fick mig att tänka om. Superbra!

Det ska jag ta med mig från och med nu. Och just i detta nu stängde jag en dörr och kastade bort nyckeln. Den kan inte öppnas igen alltså, skönt.

Om inte någon har en reservnyckel?

Gårdagens skämt?

Igår när Kleerup fick ta emot priset som Årets Nykomling drog han ett "skämt" och varken jag eller Betty fattade vad han menade. Han sa: Synd att vi bor i ett land där poliserna är så jävla torra. Om ni ser någon med hörsnäcka i örat, pissa innan. Vi satt länge och försökte klura ut vad han menade, men förstod aldrig poängen.

Nu förstår jag. Det var inte ens ett roligt skämt. Jag har fått avsmak för Kleerup.

UPDATE: Nu fungerar länken som den ska.

Den första riktiga dagen

Jag fick förmiddagspass på schemat och jag är så glad över det! Nu måste jag bara få in disciplinen att kliva upp i tid på morgonarna. Men jag tycker att det är bra för då kommer man upp på morgonen och sedan har man hela dagen på sig att plugga efter man haft föreläsning/seminarium.

Imorse tog jag en liten sovmorgon, mest bara på grund av att vi inte har föreläsning förrän kl 12.15. Efter den ska jag gå till JB och läsa lite avtalsrätt och göra seminariet tills imorgon eftersom jag inte fått mina kursböcker ännu. Jag hoppas att jag får dem idag eller imorgon så jag kan gå dit och använda mina egna böcker. Men så går det när man inte beställer dem i tid och jag har bara mig själv att skylla.

Men först ska jag se ett avsnitt One Tree Hill innan jag gör mig i ordning för att traska till eko och föreläsning inom avtalsrätt. 

Onsdagkväll

Betty kom hit innan åtta och vi kikade på Top Model tillsammans. Det går varje vecka både tisdag och onsdag ser det ut som, så det ska bli kul att följa det! Det var länge sedan jag följde en hel säsong av det. Vi surrade en massa emellanåt och det var lika trevligt som vanligt. Vår populära lunch på Värmlands är inplanerad till nästa vecka och sedan ser vi framemot att laga tacos tillsammans och ha en spelkväll. Looking forward!

Sedan zappade vi över till TV4 och Grammisgalan. Kleerup var då verkligen årets skämt. Är han så på riktigt eller var han bara aspackad? Underlig människa. Kan man inte hålla sig nykter när man ska visa upp sig i TV och ta emot ett pris - ja, då är man inte värd det!

Jag blev så sugen på glass efter Betty hade gått så nu har jag tryckt i mig lite och ska krypa i säng och läsa lite innan jag somnar hade jag tänkt.

Godnatt på er!

First day

Så, då var första skoldagen avklarad. Jag har inte gjort så mycket egentligen faktiskt, men eftersom jag var så seg med att beställa böckerna och därför inte fått dem än heller, är det inte så lätt att börja plugga. Får sätta mig på JB imorgon och läsa lite avtalsrätt där istället.

Har avverkat tre One Tree Hill-avsnitt och de är ju så himla bra! Jag kan knappt slita mig från det. Det kommer att gå fort att avverka de två säsongerna som jag lånade av Hanna om jag fortsätter i den här takten.

Betty kommer hit om en stund och det ska bli så himla kul att träffa henne igen. Det var ju ett tag sedan vi sågs och jag saknar ju alla våra kvällar tillsammans. Vi ska se Top Model och säkert dricka te som vanligt. Onsdagkvällarna är ju våra!
Han som ägde lägenheten tidigare berättade att lägenheten brukar vara hur var som helst på sommaren. Det han inte berättade var att den är raka motsatsen på vintern. Tur jag har tofflor och filtar och dricker både te och oboy för annars hade jag suttit och huttrat sedan jag kom innanför dörren tidigare idag. Var ute på stan en sväng och kylan går ju rätt igenom kläderna här nere trots att det bara är -5 grader. Det är faktiskt kallt och jag längtar nästan hem till -32 graders kylan för det känns inte alls på samma sätt.

Men jag ska inte klaga. Det finns de som har det värre...


Registrering T2

Så där, nu är jag registrerad till termin 2. Det gick superfort om man jämför med T1 för nu kom folk i spridda skurar.

Introduktionsföreläsning kl 11.15-13 på BMC. Sedan har jag hela dagen fri, eller ja nästan iaf.. Något ansträngande orkar jag inte göra, men jag skulle ha begett mig till Friskis och tränat. Det var ju ett tag sedan jag rörde på mig (och då räknas inte igår). Saken är ju den att mitt träningskort har gått ut och ett nytt går på 2000 kr. För en stackars student är det mycket pengar, trots att det är studentrabatt. Fast om man slår ut det på 12 månader är det ju inte så mycket ändå. Får försöka hosta upp dem! Och jag som inte ens är förkyld just nu..

Julpyntet åker i varje fall ut i eftermiddag! Sedan ska jag ha One Tree Hill-maraton. That's the day!


En ny blogg

Äntligen har radiopratarn börjat blogga. Hon är ute i vida världen just nu, men jag längtar tills hon kommer tillbaka till Uppsala igen. Men det blir till sommaren och nu ser jag framemot att få följa hennes blogg och ta del av alla upptåg som hon är med på.

Så följ hennes blogg du med!

Boktips

För några år sedan läste jag Vargarnas Rike av Jean-Christophe Grangé och tyckte det var en superbra bok! TIll och med Fanny tragglade sig igenom den och det säger inte lite.. I något år efter det letade jag efter fler böcker av samma författare, men då fanns det inga fler översatta till svenska.


Innan lovet tipsade Anna mig om denna bok av samma författare. Jag hade nästan glömt bort att han fanns, tills jag fick se den i Annas bokhylla. Jag hade tänkt läsa den nu under lovet, men jag har inte alls hunnit. Men nu ska jag ta tag i det. Troligtvis är jag väl färdig till sommaren eller nåt, men då har jag i varje fall läst den.


Sedan ser jag att en ytterligare bok av honom har översatts till svenska, men det får väl bli sommarens projekt.

Back in town

Nu är jag tillbaka i Uppsala. Det är ju mitt hem och jag trivs så fruktansvärt bra här i lägenheten så det känns faktiskt hur bra som helst att vara här. Det ska bli spännande att börja med termin 2 också - civilrätt. Det är ju nu det börjar likna något.

Jag, mamma och Reidar åkte hit i eftermiddags. Reidar satte upp min hylla som jag fick av dem i julklapp och mamma lagade biffar med västerbottensost medan jag tvättade, grejade på lite och hjälpte till på båda håll när det behövdes.

Så här snyggt blev det när hyllan kom upp:




I fredags var jag på RA:s Tyger och de här fick följa med hem:
  

Jag har sett Top Model 11 ikväll och nu ser jag Drömkåken. Den är ju rätt kul ändå!

Promenad i Järvafältet

Vi gick på en promenad tidigare idag i naturreservatet Järvafältet och totalt promenerade vi i 1,5 h. Det var himla skönt, även om det kändes i fötterna när vi väl kom hem igen. Mysigt var det i varje fall!

                 

Duktig kusin

Jesper är i Funäsdalen och tävlar. Gårdagen resulterade i en 5:e plats av 138 startande i slalom. Hur bra är inte det?
Han är så himla duktig och jag är så stolt över honom. Idag har han tävlingsfri dag, men imorgon är det tävling igen i storslalom. Sedan på torsdag är det uttagning till juniorlandslaget där de 12 bästa tar sig vidare till laget. Jag håller tummen så den kommer vara blå på torsdag eftermiddag.

Han är duktig han!


Bio?

Vi hade tänkt se bio idag, men det går absolut ingen film alls som vi vill se i hela Stockholm. Den enda är Låt den rätte komma in, men det var så dåliga platser kvar och då känns det inte så kul att se. Att få nackspärr på köpet är ju ingen vidare hit. Barnfilmerna verkar i övrigt hägra över biografernas filmer just nu.

Så vi får göra något annat idag istället. Ingen bio blir det i varje fall.


TV-kväll

Nu sitter vi och tittar på TV. Har avverkat en film på TV1000, men den var inte så spännande för både jag och Reidar somnade. Sedan såg vi lite från Stockholm Horse Show och därefter Årets TV-tittare. Det var väl inte det bästa TV-programmet jag har sett, men i brist på annat så kikade vi på det. Nu ser vi en film i väntan på att klockan ska bli 22 för då går The Eye på TV1000 och nu när jag har mer modigt sällskap ska jag göra ett försök till att se den. När jag och Anan skulle se den gick det ju inget vidare. Men nu vet jag att jag kommer klara av att se hela om jag inte somnar förstås, men jag har ju hunnit sova middag så det är nog inga problem att hålla sig vaken.

Tio minuter kvar...


Trettondagsaftons mat

Vi åt supergod mat till middag idag. Mamma hade hittat 4 olika rätter som vi lagade tillsammans och det blev supergott!

Först ut var fördrinken Passionsbubbel


Sedan satte vi oss till bords och högg in på rätterna som var:

Italiensk paj med salami
Erics getostquesadillas med salsa
Kanariska potatisar med mojo
Laxrullar med wasabiröra

     

Och ett glas vin till maten

Efterrätten som var Gino med glass hann jag aldrig fota innan den slank ner i magen.
Men gott var det!


Trettondagsafton

Idag är det en klämdag och terminsstarten närmar sig med stormsteg. På onsdag är det inskrivning och sedan drar det igång igen.

Vi, eller i varje fall jag, sov länge imorse och sedan åkte vi in till Jakobsberg en sväng och handlade lite. Mamma slår på stort ikväll och ska laga en massa olika maträtter. Det ska bli spännande! Hon står redan och kockar i köket medan jag och Reidar ser TV och äter knäck. Jag ska väl dra mitt strå till stacken och gå och hjälpa henne litegrann.

Imorgon åker jag till Uppsala och vet ni en sak? Det känns faktiskt bra.

Resan ner till huvudstaden

Anna har varit så duktig och uppdaterat hela vägen ner, medan mitt bredband vägrade koppla upp sig mot yttre världen så jag fick snällt göra annat istället för att blogga. Sitta ut och titta på stjärnan som lyste upp vår väg hit till Stockholm bland annat och sjunga med ABBA i alla låtar.



Väglaget var lite sisådär, men väl i Sundsvall och neröver var det kanon. Johan körde nästan hela vägen och jag satt i framsätet och agerade tydligen kartläsare, men jag vet inte om jag var så duktig för jag skulle säkert guida fel om jag hade varit tvungen. Jag förlitade mig totalt på GPS:n. Det är i varje fall alltid trevligt att bila med dem. Tiden går fort ändå!

Vi åkte förbi en sväng i Uppsala och lämnade min stora resväska och jag packade med mit lite grejer och sedan tuffade vi vidare mot Stockholm. Nu sitter jag och Reidar och ser TV och väntar på att mamma ska komma hem från jobbet. Då ska vi se Mamma Mia och äta chips och dipp. Smaskens!

Förresten, jag glömde bort min kod häromdagen när jag skulle tanka och kunde absolut inte komma på vad det var för någon. Först idag, flera dagar senare alltså, kommer jag på den igen. Det var ju så dags. Men jag har fått skriva många autografer de senaste dagarna och det är ju inte heller fel...

Bye bye

Idag har jag egentligen inte gjort någonting alls. Fram till tre drog jag fötterna här hemma och packade det mesta. Nu är det bara lite småfix kvar, men det tar jag imorgon. Sedan åkte jag en sväng upp på sjukan och fick fel diagnos. Tragiskt att det ska behöva vara så. Sedan en sväng förbi hos Mejan igen och säga hej då. Därefter åkte jag hem och kokade raspeballer. Helt okej faktiskt, men det är ju långt ifrån mormors palt. Det ska jag tigga tills nästa gång jag kommer hem! Sedan åkte jag ut till Rönnvik där det var -29,5 grader och blev bjuden på diverse olika snacks och mysade med älsklings-Pontus. Han är min favorit och det är så himla tråkigt att jag är där i Uppsala och han är här i Storuman och jag inte får följa honom i hans uppväxt. Jag hoppas i varje fall att jag tajmar in när han börjar gå... :-)
Därefter åkte jag till Jennie en sväng och surrade en stund och sa hej då. Inte lika kallt i Storuman, utan "bara" -23,5 grader. Åkte till Skrinnar och lånade One Tree Hill säsong 1 och 2 av Hanna och de ska jag plöja igenom tills närsta gång jag kommer hem. Sedan åkte jag hem till Stensele igen och här var det också -29,5 grader. Jag ville säga hej då till Elin så vi åkte ut till Bio Stor och där kom köldrekordet. -32,0 grader!! Kallt, men så fruktansvärt mysigt ändå. Jag ville ju ha lite kyla innan jag åkte ner igen.

Nu blir det en nattmacka och sedan bums i säng. Ska upp vid 7 imorgon och packa det allra sista och fika. Kl 8 går "tåget" mot Uppsala/Stockholm. Det blir en snabbvisit i lägenheten för att vattna blommorna och packa ihop lite grejer och sedan åker jag vidare till mamma och Reidar och stannar till tisdag hade jag tänkt. Det var ju ett tag sedan vi umgick.

Nä, nu är mackan klar! God natt!

Ett kort på ett kort



Detta kort fick jag av mormor på juldagen. Vi satt och kikade på en massa kort och så kommer hon fram med det här till mig. Jag grät en skvätt när hon sa att jag fick det av henne. Det ska jag rama in och ställa bredvid det stora kortet på mig i lägenheten. Det kommer passa så bra!

Älskade moster och jag ♥

Mina julklappar i bilder










The last day

Trist.. Jag har levt i nuet, men imorgon är det dags att återvända till Uppsala. Det är bara att bita ihop. Jag har inte velat att det här dagen ska komma, men det är bara att inse att inget är för evigt.

Jag ska försöka få mig en klippning idag. Det skulle vara SÅ välbehövligt. Så jag håller tummarna för det. Annars får jag boka tid så att jag får det gjort i veckan.

Det blir inte så många knop idag. Jag ska packa ihop och stå i valet och kvalet om vad jag ska lämna kvar här som pappa får ta ner när han kommer och vad jag själv ska försöka stuva ihop och ta med. Allt rymms ju tyvärr inte, speciellt när man har prackat på sig en massa julklappar!

Jag ska säga hejdå till alla idag. Trist, mycket trist. Men jag ser framemot sommaren för då ska jag spendera hela här. Jag ska vara helt ledig i 2 veckor och försöka tajma in när det är som finast väder och bara ligga ute och göra ingenting.

Det är -20.3 grader ute just nu. Jag tänker på Anna som är i Thailand och säkert ligger i poolen och myser. Jag vill också, även fast det tydligen inte var så bra väder där. Men hellre är jag ju här i Storuman.

Nä, det här går inte längre. Ska hoppa in i duschen nu och sedan se vad dagen har att erbjuda.

Nästsista dagen

Kvällen har jag spenderat hos Jennie och Lukas. Jennie bjöd på fika - skorpor och te och det var år och dag sedan jag åt skorpor. Hon är för underbar min älskade vän. Senare på kvällen drog vi en ragg och pratade en massa strunt tills det var dags för mig att bege mig hemåt.

Imorgon är sista dagen här hemma i Stensele. Jag borde egentligen beställa all kurslitteratur, men jag har inte riktigt orkat än. Dumt, mycket dumt för jag lär inte hinna få dem till veckan och säkert kommer jag behöva dem första veckan också. Jag får helt enkelt skylla mig själv, men jag skjuter ju på det eftersom jag egentligen inte vill plugga alls. Fast motivationen ska komma tillbaka. Det lovar jag!

Jag har inget annat nytt att berätta. Klockan är mycket och jag ska alldeles strax krypa i säng hade jag tänkt. Sedan ska jag kliva upp tidigt imorgon och hinna med allt jag har tänkt. Det blir i alla fall raspeballer till middag och det ska bli spännande att se om vi lyckas eller inte.

Jag vill inte åka tillbaka nu, men det är ju ett måste.. Det är ju bara 5 månader kvar och sedan är jag hemma hela sommaren i cirka 3 månader. Det kan ju inte bli bättre och det är det jag ser framemot just nu. Det är ljuset i tunneln.

Godnatt på er!

Resumé av 2008

Januari
Här planerades det en massa för tävlingssäsongen 2008 och jag tränade en massa. Kul var det, även fast månaden i sig inte var årets bästa. Jag spånade kring den kommande dressyrtävlingen och sökte både med ljus och lykta efter kavaj till mig och vintertäcke till Boggi. Min relation med Harry Potter tog slut för då läste jag ut den allra sista boken och jag frös hela månaden ut. Allt handlade om hästar i mitt liv just då. Och lite jobb på det..

Februari
Månaden började med att mitt nästan 4 år långa förhållande med Viktor tog slut. Livet var inte på topp förstås och idag inser jag varför. Jag hade förlorat en av de finaste människorna i mitt liv, Erika, och det tärde på mig och hela min omgivning fruktansvärt. Jag hittade ett vintertäcke till Boggan tillslut och han slapp frysa i -30 grader. Mamma fyllde 50 år och vi åkte ner för att gratta henne och mysa en hel helg! Supergod mat! Jag eldade i pannan för första gången någonsin och var livrädd för att huset skulle brinna upp. Jag började bli mattelärare åt Linda och jag skrev en hel krönika om Röde Orm - min bästa (?) vän. Jag anmälde mig till årets första tävling och trodde aldrig i mitt liv att jag ens skulle ta mig till start.

Mars
Denna månad började med att jag och pappa bilade 240 mil och hämtade hem den snygga bilen som står på vår gård. Den värsta resan någonsin och jag skulle aldrig i hela mitt liv göra om den. Boggan började tjorva med att stegra och ha sig och jag insåg paniken i tävlingen som låg framför mig. Ett tag var jag nära på att sälja utrustningen och skicka med Boggan på köpet. Jag satte bullrekord i Rönnvik och jag tror det står sig fortfarande. Jag lyckades få ryggen ur form just innan tävling, men med mina underbara kontakter kunde det ordna sig och jag åkte på tävling med självförtroende i botten. Desto gladare i hågen var jag när jag åkte hem med en vinst i LA:3 där vi gjorde debut tillsammans. Det styrkte mitt självförtroende enormt! Så fina ökningar som Boggan gjorde då (okej, inte alla men i alla fall i LA:3) tror jag att jag aldrig kommer få se honom göra igen. Fanny och Marcus kom hem och firade påsk med oss, jag fyllde 20 och besökte systemet omgående. Denna månaden gjorde jag det stora valet i mitt liv -  jag sökte in till Uppsala Universitet.

April
Jag började leta bostadsrätter i Uppsala, mest på skoj och jag lyssnade på Placebo - Running up that hill dygnet runt. Jag insåg att kandar var min och Boggis grej och ville alltid rida på det. Jag var inblandad i en liten rolig dokusåpa här i Storuman och jag skrattar när jag tänker tillbaka på det. Röde Orm rullade över 30000 mil och jag spenderade en hel helg upp i Gainakojan. Hur kul som helst och det är fortfarande en av årets bästa helger. Jag och Boggan tränade vidare för Lena och fick både ris och ros och jag lastade honom för första gången helt själv. Jag red träningar för beridaren från Danmark och vi fick till kanonsnygga byten i båda varven. Hur kul som helst! Jag drog min andra visdomstand och åkte till Skellefte till säsongens andra tävling och kom hem med en andraplacering. Jag och pappa åkte ner till Uppsala och tittade på den superfina lägenheten som vi blev kära i och någon dag senare så slog vi till och köpte den. Jag tappade även transporten från dragkulan och drömde mardrömmar om det. Månaden avslutades med valborgsfest.

Maj
Månaden började med att jag strök mig från tävlingarna i Vännäs i brist på självförtroende och självkänsla. Konkurrensen var stenhård tyckte jag då, men idag skulle jag icke ha sagt detsamma. Jag bytte däck för första gången helt själv och var otroligt stolt. Det var även här som all min ilska mot det nya systemet med Bemanningsenheten började att ta form. Jag åkte till Skellefte Avel och kom hem med 2 vinster men senare visade det sig att jag snopet nog blev av med ena förstaplatsen på grund av felräkning. Jag flippade ur på de förbaskade bakdelsvändningarna som Boggan fortfarande vägrade att acceptera. Jag satt barnvakt mitt i natten en natt och festade hela natten lång på Blå Kupan och hoppade studsmatta dagen innan dressyrtävlingen på hemmaplan där jag slutade som 2a i båda klasserna. Jag beställde kläder från Forever21 för första (och sista?) gången. Det var 6 månader sedan älskade, älskade Erika försvann från oss och jag sörjde. Åkte till SURF över en helg och tävlade. Här inträffade nog bästa känslan någonsin när jag står och gör Boggi klar efter ritten, som jag bara var halvt nöjd med, och så kommer Hanna, dunkar mig i ryggen och säger med världens bredaste leende på läpparna att jag leder. Jag har nog aldrig skakat så mycket i hela mitt liv av glädje. 63,17% på en LA:4 är inte dåligt. Det slutade i en andra placering, som är den placering som jag nog är mest stolt över i vår karriär. Jag bakade bullar för första gången och de blev rätt lyckade faktiskt. Min insändare om bemanningsenheten kom med i VK och det blev ett sjujävla liv över det. Mycket skit fick jag ta, men jag stod emot och diskuterade för min åsikt. Det var även här som Röde Orm gav upp ett tag (för att sedan återuppstå till min vilda förtvivlan). Jag gick på eftersläppet på balen och dagen efter åkte jag till Skellefte för tävling. Jag var bakis och hade glömt både sadelgjord och vojlock och hann inte rida fram nog länge. Vår sämsta tävling hittills och jag vill bara glömma det.

Juni
Månaden började med tävling i Skellefteå. Jag var inte ett dugg nöjd, men vi kom hem med en 4:e placering i varje fall. Det var 26,5 grader varmt ute och jag och Jennie låg på playan så ofta vi hade tid. Jag åkte på klädparty och köpte 2 supersöta klänningar som jag använder ofta när jag myser hemma i lägenheten. Jag jobbade nere på trädgården för första gången och insåg att jag inte var någon trädgårdsmästare alls och min älskade gammelmormor fyllde 93 år. Jag åkte till Sandsele med en lins i vardera öga och kom tillbaka med en lins i ena ögat och en halv i det andra. Måttligt oskönt! Jag red bakis på träningen i Lycksele, men ännu värre minns jag att Sandra mådde. Jag åkte upp till sjukan för att jag hade så himla ont i ögat, men åkte därifrån efter 50 minuters väntan helt i onödan för jag fick aldrig någon hjälp. Jag jobbade häcken av mig på Blomstergården inför examen men det var så himla roligt. Jag fick ett brev från Rikspolismyndigheten och fick även gehör på min insändare i både VF och VK. Jag tävlade för sista gången i Lycksele och segrade för sista gången. Jag gick på hotellet med ÅM och åt tacobuffé och såg på modeshow och åkte för första gången hem till Ljungvägen. Jag åkte till Pauträsk som vanligt på midsommar och det var trevligt. Någon dag senare började jag med platespotting och med handen på hjärtat fortsätter jag fortfarande lite smått. I slutet av månaden blev allra finaste krasslig och Storumans veterinär kunde dra åt helvete. Dag som natt oroade jag mig för kärleken. Han blev frisk som tur var och Storumandagarna såg jag i sikte. Jag hade sjukt kul hela helgen! Jag och J fick äran att åka med Soc hem och det trodde jag aldrig någonsin att jag skulle behöva göra eller. Ingen av oss behövde det, men de var snälla som ville skjutsa oss.

Juli
Här havererade min dator och den har aldrig startat sedan dess. Tragiskt med tanke på alla bilder jag har där.. Jag åkte på 50-årskalas och hade det riktigt trevligt. Här åkte Boggan på bete för sommaren och han klarade sig från diverse biverkningar. Jag såg på bio och drack vin samtidigt och hade riktigt trevligt! Fnittrigt om inte annat. Jag blev glad över det fanns någon vid min sida som jag kunde tillbringa kvällarna med. Jag drogs in i teknikdjungeln och tog mig aldrig ur tror jag. Jag är nog i regnskogen och vimlar fortfarande. Sedan kom dagen D när jag fick veta att jag tagit mig in i Uppsala. Blandade känslor var det ska ni veta, men jag tackade så klart ja. Jag fick magsjuka för första gången på flera år och mådde skit i nästan en hel vecka. Jag bad folk blogga mer och 2 stycken började faktiskt. Jag och Fanny letade igenom farmors garderob och jag kom hem med en massa kläder. Jag umgicks en massa med Fanny och Marcus som var hemma och jag och Elin startade en ny trend - att hänga på hotellets balkong på fredagarna och lördagarna och mysa och sippra goda drinkar. Det var riktigt mysigt jämt! Jag hade den bästa helgen på hela året tror jag. Jag och kärleken umgicks all the time och det var strålande sol hela helgen.

Augusti
Vi blev ägare på riktigt av lägenheten på Börjegatan och Boggan fick åka till sitt nya hem - Västerås. Mitt hjärta sprack. Rikspolismyndigheten fick sig ett samtal och sedan dess har jag inte hört något från dem. J överraskade mig och gjorde mig glad och jag jobbade en massa hästpass. Nycklarna till lägenheten kom i min hand och där hänger med fortfarande. Mycket tack vare mitt fina nyckelband. Jag adressändrade och tyckte det var sjukt jobbigt att behöva flytta. Micka fyllde 20 år och vi hade fest för henne och jag tillbringade min sista helg i Storuman. Gammelmormor insjuknade och avled efter några dagar - 93 år gammal. Stålkvinnan. Tyvärr kunde jag inte närvara vid begravningen. Dagen kom när jag lämnade Storuman och åkte mot Uppsala. Frustration var nog det enda jag kände nu när jag tänker efter. ÅM födde en son som jag senare kom att bli gudmor till. Vi åkte till Grönan tillsammans och hade himla kul tillsammans. Hjärtat hemma i Storuman sprack på köpet och nollningen för oss juristtudenter började i samma veva. SJUKT KUL! James Bond är bäst. Johanna återvände till Sverige och jag längtade så mycket efter att få se henne.

September
Juristutbilningen drog igång och jag blev faktiskt lite skräckslagen. Jag träffade mina kusiner som jag inte sett på länge stup i kvarten och det var trevligt. Jag blev bortskämd med en massa besök från olika håll och det gjorde att ensamheten inte kom krypande lika ofta. Jag trodde att det spökade i min lägenhet, men sedan insåg jag att det var lamporna. Varför det spolar på toan ibland vet jag inte. Det har hänt 3 gånger och jag har fortfarande inget svar. James Bond-gruppen blev slagen av VM-94 och vi grät. Jag gick på pubrunda och njöt av studentlivet i Uppsala. Träffade alla fina tjejer i Ypsilon som jag fortfarande hänger med. Jag letade med ljus och lykta efter en dataväska men hittade ingen som passade bra. Jag köpte en ny digitalkamera och det var välbehövligt för det förgyllde min blogg. Jag gick på gasquer och tyckte livet var underbart. Det enda som jävlades var TVn som jag fick vänta och vänta på. Vi hade surströmmingsfest hemma i min lägenhet. Det luktade i flera dagar efteråt. Jag fick mitt kylskåp som hade varit på vift ända sedan inflyttningen. Jag gick på BJ för första gången och den kvällen fick jag en hel hög med nya vänner. Av någon otrolig anledning hamnade jag på juristbalen och jag njöt av varje sekund. Hur kul som helst och det ska återupprepas nästa år. Tillslut satt projektorn i taket och jag jublade hela natten lång, men någon TV kunde jag ändå inte se men jag såg filmer. Just innan PM1 insåg jag att jag inte hade Word längre och jag ville bara försvinna från studierna, men jag lyckades ordna alltihopa - handlingskraftig som jag är.

Oktober
Jag startade en Rosa Bandet-insamling och förlitade mig på alla mina läsare. Med handen på hjärtat är jag besviken på resultatet, men det tar vi igen nästa år. Det var i denna månad som jag ÄNTLIGEN kunde se TV igen och då jublade jag mer än tidigare. Ida började jobba på TV4 Uppland och jag följde varje sändning med spänning. Jag hade min första vita helg och det var välbehövligt och jag började träna på Friskis och Svettis och jag började umgås med min allra bästa vän nere i Uppsala - Anna Franzén. Jag var utklädd till en gammal tant på Reunion 2058 och skrattade hela kvällen lång. Jag insåg att ensamhet både var bra och dåligt och botade det med att åka till mamma och Reidar. Jag klädde ut mig till en mellanstadietjej och gick på klassfest och garvade gärnet dagen efter på basgruppsmötet. Jag fick PM-ångest just innan inlämning, men struntade i det trots allt och lämnade in det som det var ändå. Månaden avslutades med att jag hade en himla trevlig resa hem till kära Stensele och jag umgick med alla nära och kära. Tyvärr gick tiden alldeles för fort. Kvällen på toppen var underbar faktiskt. Känslan att få träffa alla igen är obeskrivbar. Sedan fick jag ju träffa Pontus för första gången!

November
Jag åkte tillbaka till Uppsala igen och grät en skvätt. Så många känslor! Jag hjälpte Anna att flytta till sitt nya hem och hon fick det så himla fint. Pappa och Jennie fyllde år, men jag kunde inte vara hemma och gratta dem. Jag skrev övningstenta och skrattade åt juridiken. I samma veva fick jag fruktansvärt ont i mina fossingar och kunde inte träna på ett tag. Anna bjöd på inflyttningsmiddag och vi hade det himla trevligt tillsammans den där kvällen. Jag och Anna gick på juristgasquen och njöt hela kvällen lång av tillställningen. Jag insåg att mitt PM var rätt bra ändå när jag fick tillbaka det och självförtoendet kom tillbaka. Vi bytte basgrupper och det var så fruktansvärt tråkigt att vara tvungen att lämna alla fina. Jag provade ut nya glasögon och trodde att jag skulle ha världens beslutsångest men icket. De blev mina efter en kort funderation. Jag gick på dejter, men allt sket sig och lika bra var det. Jag och Ida festade ihop för första gången i Uppsala och det är nog kanske den allra bästa. Jag hade så fruktansvärt kul den kvällen och den är obeskrivbar. Jag lyssnade på Veronica Maggio dygnet runt och njöt av att inte ha hemlängtan. Jag blev erbjuden att bli gudmor till Poppe och självklart tackade jag ja. Jag blev rörd! Jag och Betty tillbringade alla onsdagkvällar tillsammans och snackade skit hela kvällarna långa. Sedan kom dagen jag hade gruvat mig för. Den 22:a november. Ett år sedan älskade Erika gick bort. Jag grät hela dagen, ställde in alla planer och satt hemma med mig själv och hade Lina-tid för första gången. Det kommer bli mer sådant till våren. Några dagar senare kom snöstormen till Uppsala och jag tappade hakan. Jag skrev ett långt inlägg om min känsla som norrlänning i södern och skämdes för allas skull. Ofattbart. Jag önskade och handlade en massa julklappar, bara för att slippa den stressen i tentapluggstiderna. Jag insåg att offentliga toaletter inte var min grej och skrev PM för vilda livet. Älskade Johanna kom och hälsade på och jag hade nog den galnaste kvällen någonsin i Uppsala. Jag säger inget, för då har jag ingenting sagt.. Elin, mamma och Reidar kom på besök lagom till första advent och jag pysslade ihop min egna adventsljusstake.

December
Jag lämnade in mitt PM för allra sista gången och höll tummarna så de nästan sprack fram till den 17:e december och jag insåg att jag fått 13 poäng av 16 möjliga. Klockrent! Jag fick följa med Anna på hennes jakt efter att bli djurägare och det slutade i en guldfisk. Jag hade ingen julkänsla alls och kunde inte i min vildaste fantasi förstå att det verkligen var decembermånad. Jag fick igen övningstentan och insåg att det inte hade gått så dåligt ändå. och sedan satte jag igång med tentaplugget. Oj vad jag pluggade. Konstant i ca 2 veckor och jag var så less på alla böcker att jag ville spy åt dem. Alla mina blogginlägg handlade om plugg och jag läsarstatistiken rasade. Det förstår väl jag, för vem fan vill läsa om plugg hela tiden? Emellan allt plugg försökte jag ha kul med alla vänner, men det gick dåligt. Anna lättade upp stämningen med att starta dokusåpan Tentastugan, men det blev ingen succé för den la ner efter 2 program. Ida kom och filmade mig och gänget för ett reportage i TV4 Uppland och jag kunde inte hålla masken. Hela mitt huvud var fyllt av juridik och jag såg bara fram emot den 17:e december. Den 12:e december dog mitt internet så där avtog bloggandet en stund. Nu såhär i efterhand tror jag att det var någon som ville jävlas med mig för den 18:e december när jag kom hem till Stensele så funkade det igen. Det var som om någon stängde av det i tentatider bara för att jag inte skulle blogga. Någon som tänkte på mitt eget bästa. Hm? Bättre blev det inte för istället satt jag i telefonen i flera timmar för att försöka ordna det och spenderade minst 100 kr i telefonkostnader. Den 17:e december kom och jag skrev tenta. Sedan kom det jag hade väntat mest på - Tentafesten! Sjukt kul. Sedan blev det äntligen resa hem till Stensele och jag började vistelsen med att jobba konstant i 5 dagar. Sedan blev det julafton och det var bästa julaftonen på länge för vi var hela 7 stycken här. Jag fick massa fina julklappar. På juldagen fick jag äntligen träffa mormor, morfar, Jesper och Ebba och vi hade det trevligt hela dagen. Idas reportage om fattiga studenter visades och jag kände knappt igen mig själv. Inte mamma heller. Jag blev gudmor och festade natten lång på Annandagen. Jag åkte till Umeå på mellandagsrea och tillslut kom årets sista dag - nyårsafton. Det kunde inte ha blivit bättre avslutning på året!

Det här var nog det längsta inlägg någonsin. Hur många orkade läsa hela?


Härmapa

Härmapa som jag är, men jag tycker sådant är kul!


Året


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Flyttade hemifrån till en storstad

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej, jag hade inga löftet. Sådana brukar ju vara till för att brytas så därför ids jag inte ens hitta på några.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jodå, ÅM blev ju mamma en gång till!

4. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009? 
Att slippa ensamheten som kryper i mig kanske...

5. Vad var din största framgång 2008?
Min och Boggans karriär och att jag sitter här och har 4 år kvar på juristutbildningen. Det är en framgång i sig!

6. Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten och Boggan

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat och umgåtts mer med mina nära och kära

8. Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat pengar.

9. Hur tillbringar du nyår?
Fest på Blå Kupan så klart! Det ska visst bli en tradition!

10. Vem saknade du?
Allra, allra mest saknar jag min älskade moster.

11. Finns det någonting du ångrar med 2008?
Jo, det finns det.

12. Vilken del av 2008 var bäst? Första eller andra halvan?
I det stora hela så har hela året varit bra. September var både en av de roligaste månaderna i mitt liv, men även den ensammaste.

13. Hur tror du 2009 blir i sin helhet?
Superbra! Hela året, förutom sommarens 3 månader, ska jag ju tillbringa i Sveriges bästa studentstad. Det kan nog inte bli bättre..


Nyårsresumé

Jag hade hur kul som helst på nyår och det tror jag nog att alla andra också hade! Kvällen spenderades på Blå Kupan med god middag, en hel del alkohol, lite lekar och sedan avslutades det med bra musik och "hoppa i grupp". Superkul! Tyvärr verkade alla åka hem så himla tidigt så vid 2-snåret när jag i alla fall gjorde ett hyfsat försök att ta mig därifrån, så kändes det som om det var jag och 10 stycken till kvar. Men vem vet, jag kanske missbedömde en aning..Kvällen slutade på nästan bästa tänkbara sätt faktiskt. That's the only right thing!
Det ska visst bli en repris nästa nyår och det kan inte bli bättre! Det ser jag fram emot!

Gårdagen spenderades nästan enbart i fåtöljen. Jag klev upp efter ett och sedan satt jag här hela dagen. Såg en massa filmer, bland annat Ciao Bella och Harry Potter och Fenixorden. Underbart med Canal+ och det är en av sakerna som jag kommer att sakna när jag är tillbaka i Uppsala. Sedan kunde jag inte låta bli att åka upp till Storuman och köra bil en sväng och sedan fick jag besök på senkvällen. Alltid lika trevligt trots allt.

Idag har jag ridit ut på Sofine en sväng med ÅM. Sedan blev det lunch på Sibylla och därefter en sväng på byn. Jag köpte en jättesöt prydnadssak som jag ska ha på mina nya hyllor som jag fått av mamma och Reidar. Sedan blev det även en välkomstskylt och en toaskylt. Supersöta! Bild kommer när det är uppsatt hemma i lägenheten.

Tacos till middag och det var supergott. Nu sitter jag här i fåtöljen, som jag också kommer att sakna väldigt mycket, och myser med min laptop i knät. Vad som händer ikväll återstår att se, men jag ska nog bara vila. Jag är inte på topp, men va fan ska man göra åt saken? Ställa sin egen diagnos och hoppas det går över av sig själv? Hade jag varit i Umeå hade jag fått komma in på en gång, eftersom de har principen 4 timmar, men inte i Storuman inte. Nu har jag haft det i 30 timmar och det blir inte bättre. Men så är det - man ska vara tvungen att ha feber för att få sätta sin fot där. Eller vänta till en vardag. Jag undrar om policyn för Storumans sjukstuga är ordet avvakta?

Nä, man ska väl inte gnälla egentligen. Jag lever ju faktiskt.

Att köa är sällan kul... Bara om det finns andra roliga i kön är det kul, men annars är det jobbigt. Jag hatar att vänta.

Jag har plats 3 i telefonkön till sjukvårdsrådgivningen. I 30 minuter har jag suttit i kö från plats 6 till plats 3. Men jag ger inte upp. Av Storumans sjukstuga får man bara svaret: "Avvakta". Men jag ringer inte för att jag tycker det är kul och för att jag bara vill gnälla lite. Jag ringer för att jag är oroad över min egen hälsa. Jag hatar sjukstugor över allt annat i hela världen, men säger mamma att jag ska ringa så gör jag det. Helst skulle jag ju slippa.....

VAR FINNS EMPATIN?

RSS 2.0