Arvidsjaur och språkkunskaper

Åker till Arvidsjaur lite senare idag med Viktor och blir kvar där till fredag morgon, alternativt torsdag kväll. Vi får se hur det blir. En dag i taget..

På fredag ska jag till Vilhelmina och träna med Boggan för någon som hörs vara duktig. Och senare på kvällen får jag träffa viking-Emma! Jag lyxar till och med till det och stannar kvar där över natten för på lördag är det också träning. Sedan åker jag hem. Hur jag ska palla det danska språket (tränaren är dansk) är en annan femma. Mina tidigare språkkunskaper kan dock inte hjälpa mig denna gång. Att sitta och trixa med hästen kan vara nog svårt och sedan få instruktioner på danska - De vette tusan om jag grejar det..

Antingen blir jag en fena på danska och avancerar som tolk eller så förstår jag inte ett jota. Jag tror inte på något mittemellan..

(Psst, jag hoppas på det första.)

Keep on the good work

Idag har jag varit i stallet och sedan uträttat några ärenden i Storuman. Boggi skoddes på kvällen och sedan åkte vi till Gunnarn en sväng för att hämta allt vårt julpynt. Så nu ska det pyntas! Julgardinerna i vardagsrummet sitter redan uppe och det blir så fint.

En kul sak hände idag faktiskt. Jag blev erbjuden jobb! Hela hösten har jag väntat på jobb och nu har jag nästan för många. Hoppas det går att kombinera på något vis..

Imorgon ska jag till tandläkarn och laga ett hål. Kul va?

Ett försök

Nu är jag hemma i Stensele och ska göra ett försök att återgå till vardagen, men det är tungt. Strax ska jag åka ner till stallet för första gången på över 2 veckor, men jag har egentligen ingen lust. Men jag ska göra ett försök. Jag jobbar inget heller förrän jag ringer och säger att jag kan börja jobba igen. Det känns skönt, men jag blir ju pengalös..

Fina, fina Erika. Du är så saknad!

Stark och duktig. Tar ansvar. Har aldrig problem med att fatta beslut.


Sorg

Bloggen har legat på sparlåga hela veckan, men det är för att jag har spenderat tid med familjen på sjukhuset i Piteå.

Igår kväll kl 9 somnade min älskade moster Erika in, endast 45 år gammal. Jag kan inte beskriva med ord den sorg och tomhet som jag känner just nu. Fina, fina Erika. Hela tiden sedan i måndags har varit väldigt jobbig, men jag ångrar inte en sekund att vi var där. Jag önskar bara vi fick längre tid tillsammans och att det inte skulle sluta på detta sätt.

Erika var nog en av de gladaste personerna jag känner. Hon ville alla väl jämt och ständigt och tänkte sällan på sig själv i första hand. Under en jobbig period tillbringade jag enormt mycket tid i Arvidsjaur. Jag åkte dit nästan varje helg. Hon har betytt så mycket för mig och stöttade mig när jag hade det svårt. Hon hade alltid sitt hem öppet  och hon tyckte om att jag kom och hälsade på så ofta.

Jag älskar dig Erika!

Allting känns så himla overkligt och jag önskar att jag kunde vakna upp ur denna mardröm. Det är inte sant...
Jag hoppas att du finns någonstans där uppe och tittar ner på oss som du lämnade kvar här. Och jag hoppas du är fortsatt lycklig var du än är.

Mina främsta tankar går just nu till hennes två underbara barn, mina kusiner. Tänk dig att vara 9 och 13 år gammal och förlora sin mamma. Det är så orättvist.. Vad har hon gjort för att förtjäna detta? Jag förstår inte....

Bloggen får återgå till sparlåga tills jag orkar fortsätta med det dagliga livet. Just nu orkar jag ingenting...

En positiv sak - nu slipper hon lida mer.

Erika Gideonsson
6/7 1962
22/11 2007

Vila i frid älskade moster
Du är saknad!

Fredag

F är på jobbet, V spelar PS3 (hade det inte varit så dyrt hade jag köpt det i julklapp. Jag har ingenting att ge honom och han är helt fast i spelet, så jag vet att det skulle vara en bra julklapp! Men nej, på tok för dyrt.) och M sover. Jag själv sitter här vid datorn.

Shoppingrunda igår med F som var ledig. Vi var på IKEA där det inhandlades gardinstänger med tillbehör till huset. Jag köpte även lite smågrejer. Sedan åkte vi vidare till Skopunkten där jag och F köpte ett par bruna stövlar var och jag fick ett par svarta på köpet. Ena skon har jag i och för sig inte fått på mig ännu för jag blev så less i affären, men får jag inte på mig den så byter vi så F får det skoparet istället.
Bredvid Skopunkten låg Hööks, men jag hittade inget av värde. Boggi skulle behöva sig ett nytt träns på grund av de bravader som hänt medan jag varit borta, men ett nytt träns har han behövt länge. Det förra sjöng på sista versen..

Efter Hööks var vi och lämnade sadeln på omstoppning. Jag hoppas att det blir bättre! Sedan åkte vi in till stan igen till F's jobb. Där surrade vi en stund och väntade på M. När han kom in till stan gick vi och åt god grekisk mat och därefter såg vi bio - 1408. Helt okej faktiskt och nog blev man rätt...

Nu ska jag fika och sedan ta mig en promenad in till stan. F slutar tidigt. Ikväll blir det tacos och sedan en hel kväll framför Idol!

Shopping

Runt, runt, runt på stan, men jag handlar lite. Men det ska jag väl vara glad för?
Notan på F's jobb slutade på mycket pengar, men nu har jag en snygg vinterjacka som håller många år. Jag stormtrivs i den!

Imorgon är F ledig. På morgonen ska vi ut på IKEA och handla. Ikväll var jag och F där och kikade men imorgon åker börsen (plånboken kanske man ska säga. Folket här nere vet inte vad börs är) fram. Sedan ska vi på Hööks och Skopunkten. Efter det ska Boggis sadel in på omstoppning. Jag hoppas det löser en del av problemet.

Imorgon kväll ska vi äta tacos och sedan se på bio. 1408 hoppas jag att det blir men M är rätt så lättskrämd. Fast vi är ju 3 mot 1..

Tiden går så fort. Detta är tredje kvällen...


Onsdag

Har nyss gjort mig i ordning och V sitter och spelat PS3. Vi ska strax ta oss en promenad in till stan, men jag drar ut på det in i det längsta för att V inte ska bli less så snabbt, som karlar lätt brukar bli. Kl 13 tar vi i varje fall en timmas paus och lunchar med F som jobbar idag. Då kanske V orkar hålla ut lite längre!
 
Hur har ni det där hemma?


Västerås

Efter en lång dag i bilen plus ett långt stopp i Övik för fyrhjulskörning var vi framme i Västerås kring 9 igår kväll. Vi åkte och handlade och sedan så fikade vi och umgicks.

Imorse klev vi upp kring 9. Jag och systeryster tog en promenad medan V tog en löptur. F började jobba kl 12 så efter att vi gjort oss iordning så traskade vi in mot centrum. Fick se hennes jobb och träffa de som hon jobbar med. Sedan tog jag och V en tripp i centrum. Jag köpte inte så mycket utan kikade mest, men jag inhandlade världens finaste klänning till lillkusinen min. Den klänningen är nog en dröm för alla så tjejer!
En klänning från Gina fick följa med mig hem, men det blev ingen nyårsklänning. Den som jag ville ha satt så dåligt.

Kring 3 gick vi tillbaka till F för hon hade lunch. Där satt vi och surrade i en timma och sedan provade jag och V kläder i en och en halv timma. Har lagt undan kläder för över 3000 kr där, bland annat en SNYGG figursydd vinterjacka. Imorgon ska jag gå dit och betala och se hur mycket kläder som följer med hem. Men jackan ska jag ha!

Halv 6 kom M och hämtade oss på stan och sedan for vi och storhandlade mat. Idag blev det någon kyckling/bacon wok med pasta och imorgon ska M laga korv stroganoff. Smaskigt! Nu sitter pojkarna och spelar PS3 och jag sitter här. Klockan 9 ska vi hämta F på gymmet... Sedan bara umgås!

Fortsättning från metropolen Västerås följer...


Svensk ballad

En väldigt fin låt av Carola.


Arvidsjaur

Jag tycker verkligen om Arvidsjaur och det har jag alltid gjort. Det är en mysig liten stad! Vi for förbi en sväng på DollarStore som tydligen är Sveriges största och det var stort kan jag lova! Jag köpte dock inte så mycket för jag glömde min börs hemma..
Men viktigast var att vi fick umgås. Synd bara att timmarna rusade iväg..

När vi kom hem grattade vi pappa på Fars dag. Det blev kladdkaka istället för tårta, men det gick ner det med. Lillebror köpte en jättefin skylt-snögubbe till pappa på Dollar så den ska vi sätta i någon snödriva.

Nu ska jag börja packa. Imorgon åker vi till Västerås!!!

Besök hos moster

Dagen ska tillbringas i Arvidsjaur hos världens bästa moster. Strax kommer V hit och hämtar upp jag och J och sedan far vi och hämtar upp E *2. Sedan bär det iväg! Mamma är där så vi slår två flugor i en smäll.

Sedan ska pappa firas på farsdag. Jag har varken köpt eller gjort någon tårta som jag gjorde förra helgen, nu tycker jag det är någon annans tur att göra det. Men jag tror vi blir tårtlös idag.
Jag har i varje fall köpt två örngott där det står "Världens bästa pappa" på. Då kan han använda dem om och om igen...

Hej så länge!


Uppdatering

Det behövs en uppdatering tror jag.

I fredags så var det en ganska kaosartad dag egentligen, mycket tack vare all snö som fullkomligt vräkte ner. Bjöd Mejan på lunch, sedan åkte jag ner till stallet. På vägen hem lyckades jag köra fast 2 (!) ggr, men jag tog mig lös helt själv. Bakhjulsdrift är inte kul alla gånger.
Jag lagade god tacolåda till middag och sedan for vi och åt tårta hos ÅM och A. Sedan iväg hem igen och hämtade upp JR. Bänkade oss framför idol, eller jag mest framför spegel där jag gjorde mig iordning inför kvällen, och efter utröstningen åkte vi upp till 3an. Inte mycket folk i mina umgängeskretsar, men vi fick umgås med andra istället. En helt okej kväll, dock alldeles för sen.

Imorse började jag jobba halv 8. Tungt efter en utekväll, men jag fixade det. Slutade halv 1 och rajsade ner till stallet. Skulle hinna hoppa med Boggan för vi hade upp en tränare och det blev stressigt kan jag lova. Kl 3 satt jag av hästen och sedan fanns det några hjältar på stallet som tog hand om min häst så jag fick åka hem på en gång och sedan vidare iväg på jobbet för jag började jobba halv 4.

Efter jobbet åkte jag upp till JR. Deeptalk är väl det jag kan summera kvällens händelser med. Nu ska jag krypa i säng. Imorgon ska vi åka till världens bästa moster!


Jag vet svaret

Jag vet svaret på allas funderingar kring vilka som köper Cavalli kläderna.
Kika in här så förstår ni också!

Folk köper på sig kläderna bara för att senare sälja det vidare på Tradera. Det är ju ett heltidsjobb! Om de är sjukskrivna kanske de ska passa sig så de inte råkar ut för samma sak som Jonas Sandberg gjort. Han planerade ett rån under tiden som sjukskriven och tvingas nu betala tillbaka 369 100 kr till Försäkringskassan för att de ansåg att om han kunde planera ett rån så var han frisk nog att arbeta.

Jaja, jag tänker då inte lägga ett bud.

Klänningsdags

Var inne och kikade på H&M imorse. Nästan allt ifrån Cavalli är slutsålt och den stora frågan är vilka som har handlat där. Jag tycker inte att det fanns något snyggt där förutom en cardigan för 800 :-
Men det har kommit in andra saker till H&M som faller mig bättre i smaken.

                                            

Klänningarna är jättefina och jag använder ju klänningar ofta. Byxorna har jag kikat på länge och nu tror jag att jag slår till. Ett mys set med tillhörande byxor är ju aldrig fel såhär på vintern.

Hittade även denna söta klänning på barnavdelningen. 98 kr! Det är ju som hittat!


En händig JR

Tro det eller ej, men hon kan byta vindrutetorkare som ingen annan.
Sedan har jag ju en annan god vän vid namn JL som kan byta däck som en riktig karl! Undra om hon byter däck på "sin" lexus? Det kan jag aldrig tänka mig, men hon hade gärna fått assistera till denna händelse.

Varför är inte jag händig?

Lyssnade klart på Smuts idag. Den var annorlunda med tanke på temat, men ändå hyfsat bra, trots temat.
Nu ska jag lyssna på Levande begravd av Peter James. Dock är det en manlig uppläsare och jag har fördomar, jag vet, men det är tack vare Tomas Bolme. Får väl se om denna röst är bättre.

I sängen läser jag Mannen under trappan av Marie Hermanson. Den sägs vara bra..

Nu är jag trött, mycket trött. Godnatt!

Dåligt samvete

Angående mitt förra inlägg har jag egentligen ingen aning om vad det är jag har gått med på. Jag tror att jag bara ska få hem några papper om Comviq, men jag har ingen aning. Och hur smart är jag egentligen? Comviq funkar väl inte sådär kanon häruppe! Jag har dåligt samvete som bara den. Hädanefter ska jag ALDRIG mer svara när någon sån där ringer.

Idag har varit en dålig dag i övrigt. Dåliga besked har man fått och det ser inte ljust ut. Dock piggade lunchen med JS upp mig och sedan en ridtur med ÅM. Nu är jag ensam igen och tänker på allt tråkigt. V är på boxning, men jag hoppas på att JR kanske kan komma och hålla mig sällskap en stund. Jag ska i varje fall hoppa in i duschen nu.

Telefonförsäljare

Jag blir galen! Jag är så dum ibland och kan aldrig säga nej. Nu har jag tecknat nåt avtal med tele2 som heter comviqsmart. Grattis Lina!
Varför kan jag aldrig säga nej? Jag hatar telefonförsäljare!

När papperen har kommit får jag väl så lov att ringa och tacka nej, för jag är inte egentligen ett dugg intresserad...
Men jag får skylla mig själv!


Ett bra samtal

Idag kom samtalet som jag väntat på i evigheter. Samtalet om jobb.. Hon ringde från Hemtjänsten och ville att jag skulle komma på inskolning nu på måndag, men då är jag ju hos mamma/syster. Så det blir inskolning veckan därefter. ÄNTLIGEN! Så som jag har väntat på mer jobb.. Helst av allt skulle jag ju vilja börja imorgon.

Iskallt har det annars varit idag. Red i ca 30 min sedan pallade jag inget mer. Det var verkligen iskallt! Sedan for jag iväg till jobbet kl 14 och jobbade till 21.30. Sedan kom JR och hämtade upp mig här hemma och vi for ut en sväng.

Imorgon blir det lunch med JS igen. Men först ska jag ut till ÅM och beställa rosetter till tävlingen. Hoppas på mildare väder!

Födelsedagskalas

Var uppe hos JR och fick mig en tårtbit ikväll. Trevligt var det! Efter att alla hade åkt hem så for vi ut med bilen och skvallrade lite, inte illa! Det visade sig att Storuman i ett nötskal alltid ska förvränga allt. En helt annan Malin än den jag hade hört hade köpt ett hus på bultvägen. Hur det hade kunnat komma sig att det hade blivit den Malin jag fick höra är ju en gåta. Men som sagt, Storuman i ett nötskal.

Nu stängs mina ögonlock snart... Godnatt!

Klippning

Okej, ska jag vara helt ärlig har jag inte klippt mig sedan januari tror jag. Det är pinsamt, jag vet, men jag har aldrig liksom kommit mig för det. Men en sak är då säker: Det har varit billigt!!
Fast igår tog jag mig i kragen och bokade tid och fick en tid idag. Det var inte mycket som försvann, bara några millimetrar. Jag vill ju ha långt hår, fast det har jag upptäckt att jag har =)

 Jag och V (eller mest V, jag var arbetsledare) satt fast dekalerna på transporten idag. Det blev fint! Men vi är inte riktigt färdiga än. Det klatschigaste saknas fortfarande..

Nu ska jag upp och gratta JR i efterskott. Sedan blir det L-by.


Vecka 45

Nu har jag V hemma på heltid. Underbart! Men nu åker han ju förmodligen till USA på onsdagmorgon så det var väl sak samma. Fast sedan åker vi ner till Sthlm/Västerås på söndag på en liten "minisemster".

Har lunchat med IF och JR idag. Riktigt trevligt att träffas och få skvallra lite. Det är ju så sällan som vi ses nu för tiden.. Men vi beslutade att jag och J får komma ner till Umeå och hälsa på snarast!

Nu ska jag åka ner till stallet i det kalla och trista vädret.


SNÖ

Snön som jag efterlyst så smått häromdagen kom med stormsteg i natt kring 12-tiden. Helt plötsligt var det alldeles vitt ute. Mysigt, men kallt!

Äntligen åkte Sam ut ur Idol. Första killen och det var på tiden. Hoppas tjejerna hänger sig kvar så det inte bara blir killar kvar.

Sov till ett idag och sedan åkte jag ner till stallet och red min fiolsträng till häst. Helt galen och spänd! Nu är det nog dags att dra ner på maten. Fast jag tror det är snön som piggar upp honom.

Nu väntar jag på maten. Jag är hungrig!

Finally friday

Idag kommer V hem för gott! Inget mer Umeå för hans del förrän tidigast nästa sommar om det nu ens blir något fortsatt jobb där.

Men han ska ut på hotellet ikväll och jag ska jobba natt både i natt och imorgon natt så vi lär inte ses förrän på söndag när det stundar tårta! Jag som skulle hinna baka en, men jag tror jag svänger förbi på bageriet, om de nu ens har öppet idag.

Nu ska jag upp till Storuman och tanka bilen (synd att Uno-X försvann, nu vet jag inte ens om jag tar mig till Storuman. Har ingen bränsle alls i bilen), svänga förbi på bibblan och sedan handla en present till pappa. Tänk att det är ett år sedan han fyllde 60! Tiden går så fort!!

Stallkväll

Har varit i stallet hela kvällen och hjälpt ÅM att bedöma några elever i ett dressyrprogram. Efter det for vi ut i skogen och red i mörkret. Jag tog för omväxlingsskull ridskolehästen Ice istället för Boggi. Det var en mysig runda även fast jag är LIVRÄDD för mörker..

Mina dekaler till transporten är färdiga! Så någon gång under helgen ska jag försöka få V att sätta upp dom för jag vet inte hur man gör. Han däremot har ju vanan inne..

Schenström-affären

Jag måste bara få säga min åsikt i denna "skandal".

Det hela började med att fokuserats på att Ulrica har varit på krogen, druckit vin och hånglat med Tomas Pihlblad. Hon har rätt att dricka vin när hon vill och hångla med vem hon vill. Senare uppdagades det ju att hon hade gjort det när hon hade jour, men dock tycker jag inte att media speglade att hon hade jour de första dagarna utan att hon hade varit på krogen.

Jag tycker att hon gjorde rätt som avgick i natt. Men då har jag bara en liten fråga. VEM lever upp till alla krav som Sveriges befolkning har på de som sitter i regeringen, obetydande om de är moderater eller sossar? Man ska tydligen vara helt perfekt för att man ska duga, men vem är det? Inte då jag i alla fall. Jag bryter mot lagar både hit och dit. Jag har kört för fort, jag har kört utan bilbälte, men vem gör inte det någon gång?
Skulle exempelvis Reinfeldt köra för fort och åka dit skulle säkert den svenska befolkningen kräva att han avgick, men varför det? Han är ju mänsklig! Det är mänskligt att fela!

Vi tar till exempel Borelius som hade anlitat svart arbetskraft och när det kom ut så avgick hon. Fy skäms, säger det svenska folket samtidigt som de betalar sin barnvakt svart, eller kanske till och med sina "anställda".
Sedan kommer Stegö Chilò som inte betalat sin tv-avgift. Nog finns det säkerligen många där ute som inte heller betalar sin tv-avgift. Och helt plötsligt säger hela svenska folket att de ska strunta i att betala sin tv-licens eftersom ministrarna gör det. Vad händer då? Jo - moralen för hela det svenska folket sjunker.

Har någon av er hört talas om både Borelius eller Stegö Chilò sedan de avgick? Inte många kan jag gissa, förrän säkerligen idag när Schenström avgick, för då kommer det ju upp - igen - att Reinfeldt har en dålig regering som bara avgår. Men var glad - man ser knappt skymten av Reinfeldts ministrar som har avgått förutom när någon annan av hans ministrar avgår. Och därför tycker jag att regeringen sköter sina kriser bra. De försvinner ur politiken helt enkelt, till skillnad från vissa andra...

Då kan vi ta Tobleroneaffären som ni säkert allihopa känner igen. Mona Sahlin tog time out, men avgick senare efter denna kalabalik. Lik förbaskat sitter hon nu på posten som partiledare. Får jag fråga, vem har förtroende för henne? Nä, men sånt som hände för 12 år sedan är det bortglömt och struckit ett streck över? Jag har då INTE förtroende för henne.

Nu hoppar alla på moderaterna för deras fyra avgångar och kastar skit på dem och Reinfeldt. Många av de som gör detta var säkerligen soffliggare under valet 2006 och ska egentligen inte säga ett skit eftersom de inte gjorde någonting för att påverka valet. Men de vill ju skylla på någon!

Detta finns på expressen.se
"Fyra tunga avhopp på ett drygt år - bör Reinfeldt också avgå?"
Ja - 57% 3791 röster
Nej - 43% 2878 röster

Säg mig, vad har han för anledning att avgå nu? Jag ser då inget giltigt skäl alls! Men säkerligen är det alla sossar som sitter där och klappar händerna och drömmer om en hans avgång som har röstat ja.

1:a november

Det blåser riktigt ordentligt ute, men solen skiner. Har inte stuckigt ut näsan ännu, men jag gissar på att det är kallt!

Nu ska jag bara fika och sen åker jag ner till stallet. Sedan ska jag upp till Storuman en sväng och "shoppa". Hoppas mina dekaler är färdiga! Måste hitta en present till pappa också som fyller år på söndag. Vad köper man till en 60-åring som redan har allt?
Det enda jag vet att han (vi) behöver är en dammsugare, men hur roligt är det?
Jag ska i varje fall baka en tårta...


November

Nu är det november. Var är snön?! Förra året var det ju rätt mycket vid den här tiden.
Fast egentligen klarar jag mig bra utan detta vita puder hela november ut. Så länge det finns snö på julafton är jag nöjd. Fast det är ju rätt så mörkt ute nu på kvällarna. Lite snö skulle lysa upp! Jag är lite kluven..

Vad tycker ni? Vill ni ha snö nu eller om ett tag?

Nu väntar sängen..


RSS 2.0