Gott nytt år!

Sminket är klar, klänningen är på och det enda som fattas är strumbyxorna och det sista som ska fixas med håret och sedan är jag redo för nyårsfest!

GOTT NYTT ÅR!

Skridskor, palt, frisyr och Maria-besök

En kort summering av dagens alla händelser. Jag är ju en tidsoptimist utan dess like vissa dagar så någon tolkning hann jag tyvärr inte med. En fika med Jennie på Akkan och sedan for vi iväg på Systemet och inhandlade alkohol. Sedan blev det dags för skridskoåkning och jag snörade på mig skrillorna och hoppade ut på isen. Jag har inte stått på skridskor sedan Gud vet när, men fy fan kul det var! Jag skulle alla gånger göra om det imorgon också. Sjukt roligt! Jag, Linda och 2 av hennes pärlor var där + en massa andra "stora" pojkar. Att jag var sämst på att åka skridskor var ju ingen snack om saken, men jag tror nog Linda kom på en god andraplats ;-)

Redo för en sväng på isen


Crazy?


Mina första "steg" på isen. Vingligt!


Här är jag visst väldigt nöjd


In action


Här försöker jag visst att flyga samtidigt


Supernöjd (och stolt) med (över) mig själv!


Jag och kompanjonen


Jag ramlade bara 1 enda gång och det var när jag och L var i en närkamp. Det är svårt att hålla reda på skridskorna, klubban och sedan pucken mitt i alltihopa.

Jag åkte tills jag blev less och sedan blev det att kila hemåt för att svira om och sedan upp till Storuman igen för att bli bjuden på palt hos Jennie. Smaskens! Sedan fick vi alla tre paltkoma och slockade i sofforna när vi egentligen skulle se på Iron Man. Tillslut gick koman över och Jennie pysslade med mitt hår inför imorgon. Underbart, då slipper jag ordna det själv!

Därefter blev det besök hos Maria med tjejer en sväng. Trevligt med lite surr. Det blir ju så långt mellan gångerna. Jag blev uppdaterad även om fredagens bravader..

Nä, en helt underbar tisdag helt enkelt, även fast jag inte hann med allt jag hade tänkt. Men på fredag ska jag rida!!!!!!!!!

Nästsista dagen

Idag ska jag bara va! Jag och Jennie ska upp och ta en fika halv 12 och sedan ska jag förbi stallet en sväng på deras tolkningsdag. Jag ska inte tolka, men man kan ju alltid titta på. Jag ska även försöka dra med mig någon till isladan för att åka skrillor, men det ser inte vidare ljust ut än och jag åker inte själv. Jag kan ju bryta något ben mitt i alltihopa?

Jag ska även besöka Systemet och inhandla morgondagens dricka, men jag tror inte jag behöver handla så mycket egentligen för tomtandet gav mig lite alkohol ;-) Sedan ska jag vara städad på nyår!

Jag måste skriva mina alla lönespecer idag också så jag inte glömmer bort det. Det kommer bli klirr i kassan i slutet av januari och det ser jag fram emot. Det var länge sedan jag hade så mycket pengar på en månad, men de ska jag göra något kul av..

Resten av dagen ska jag bara njuta! Och nu måste jag ta och göra mig i ordning inför dagen och hålla tummarna för att 240 startar...


Monday

Sitter i bilen på väg till Umeå och vi lyssnar på ABBA. Jag fick ju ABBA THE ALBUMS i julklapp och de är så jävla bra! Lay all your love on me är nog min favorit. Det är i varje fall min favoritscen i Mamma Mia!



Har ni inte sett Mamma Mia - se den! Den ligger hemma i lägenheten och väntar på mig så jag ska se den så fort jag kommer tillbaka. Det är en riktig feelgood film!

Jag har fått en klänning av pappa idag. En snygg långklänning på Högtidskläder. Den ska jag ha till vårens alla baler. Sedan har jag köpt en klänning själv som jag ska ha till nyår, ett par skor och en BH. Så nu är jag redo inför onsdagkväll! Hälsade även på Ida en sväng på hennes nya jobb. Synd att det blir så långt mellan gångerna som vi ses bara, men nu är det bestämt att hon och Jennie ska komma och hälsa på snarast möjligt!

Nä, dags att avrunda här. Min rosa lilla sak har lite svårt att hitta kontakt med omvärlden nu när vi börjar bege oss in i skogarna. Jag skulle köpte Telia istället, fast ner över spelar det ju ingen roll och hur ofta bloggar jag mitt ute i skogen? Hemma har vi ju trådlöst, så jag klar mig fint med mitt 3. Vi är då i varje fall på väg hem nu...

Finito

Då var det slut på jobb för denna gång. Riktigt skönt! Nu ska jag bara va' resten av tiden här uppe.

Bästa Betty ringde och surrade med mig en stund innan jag började jobba och det var himla kul att höra hennes röst igen. När jag vet att jag har så fina vänner i Uppsala blir det enklare att åka ner nu på söndag.

Sitter och ser Oceans Thirteen på Canal+. Vet inte riktigt om jag har sett den tidigare, men jag är osäker. Ser väl hur länge jag orkar följa med den för den slutar kring 1, men jag ser väl tills jag somnar.

Skridskofronten verkar ha löst sig. Det finns nog skrillor som jag kan låna i vart och varannat hus här. KUL! Nu ska jag bara slå slag i saken. Återkommer med bildbevis om det inte ser för illa ut.

Något annat nytt har jag tyvärr inte att bjuda faktiskt. Jag käkar vitpeppar och försöker hålla mig undan magsjukan som smyger runt kvarteret. Jag vägrar bli sjuk nu! Sist jag hade magsjuka var i somras och det var ingen vidare hit. Peppar, peppar....

Åter till TV:n.


Trist

Fanny och Marcus åkte i morse så nu är det "tomt" i huset. Tiden går så himla fort och jag har bara en vecka kvar här uppe i Storuman. Det hugger i mig när jag vet att jag snart ska åka tillbaka till Uppsala. Men en termin går fort och sedan är jag hemma HELA långa sommaren. Underbart!
Säkerligen kommer jag att komma hem 2 gånger denna termin, både till påsk och när jag och Anna ska upp och åka skoter. Vi ska bara boka resa så fort hon kommer hem från Thailand som hon snart sätter sin fot på. Fusk!

Jag ska iväg och jobba alldeles snart, men jag har ingen lust till det alls! Hade hellre varit hemma och gjort ingenting, men... Det är ju trots allt storhelg idag med så det blir klirr i kassan efter 8 timmar! Helst vill jag bara att klockan ska v ara 21.30 så jag får gå hem, men jag ska ju jobba med bästa Linda så det kommer att gå galant!

Imorgon bär det iväg till Umeå och på klänningsjakt. Måtte jag hitta någon där.

Förresten, är det någon som har några skrillor att låna ut till mig i storlek 37 ungefär? Jag ska bestämt åka innan jag åker hem. Jag är så fruktansvärt dålig, men det ska bli bukt på det där hade jag tänkt.. Fast att åka efter sargen tror jag är min grej egentligen. Man kan ju inte vara bra på allt ;-)

Nä, dags att svira om och traska till Blåsippan...

Efter jul

Bloggen går på sparlåga, men så blir det när det är jul. Jag har ingen lust alls att sitta vid datorn faktiskt, men väl hemma i Uppsala så kommer jag säkert blogga för vilda livet igen.

Jag har haft en underbar jul med mina nära och kära. Julaftonen tillbringades här hemma och på juldagen åkte vi som vanligt upp till mormor och morfar i Grannäs och umgicks hela dagen och öppnade julklappar igen. Bilder kommer senare när jag orkar engagera mig.

Igår var jag på dop i Rönnvik där Pontus Nils Anders Persson döptes och jag blev Gudmor. Det var så fint! Igårkväll var det fest på hotellet som vanligt och jag hade riktigt trevligt om man summerar kvällen. Jag hängde mest med Anna-Stina och det var så fruktansvärt kul att få träffa henne igen. Underbart!

Idag är jag lite småseg faktiskt.. Inget mer alkohol innan nyår, det är då ett som är säkert! Men jag måste hinna ta mig till Umeå också innan dess och köpa mig en nyårsklänning, men det löser sig alltid...

Nä, viloläge nästa!

God Jul

Igår blev det ingen längre uppdatering, men det enda jag gjorde var att jobba hela långa dagen och sedan gick jag hem och vi hyrde film, Arkiv X, och jag kunde knappt hålla mig vaken till den. Till slut var filmen slut och jag fick krypa i säng. Sov som en stock och vaknade inte förrän kl 10 imorse när pappa kom in och väckte mig och sa att gröten var klar. Nu har jag ju äntligen jullov, bortsett från söndagkväll, och då kände jag väl att jag för en gångs skull kunde få sova ut och det var länge sedan jag sov så hårt och djupt. Telefonen hade ringt i natt, men jag hade inte vaknat av den...

Jag har fortfarande inte hunnit slå in en enda julklapp, så det ska jag göra idag. Annars ska jag göra så lite som möjligt hade jag tänkt för jag är så slut på och jag vill inte bli sjuk nu när lovet har börjat på riktigt...

God Jul på er allihopa!
Hoppas att ni har varit snälla så ni får några julklappar ;-)

JAG ÄR MED PÅ TV!

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=703256&treeId=100711&renderingdepartment=2.757

Spola fram till 01:09. Haha, kul! :-)

En riktig arbetardag

Jag har jobbat konstant hela dagen. Först 7-12 på HTJ och sedan 12.30-20 på Blomstergården. När jag kom hem vid halv nio svirade jag om och åkte upp och hälsade på hos herr och fru Fredriksson på Ljungvägen. Fikade och surrade en massa och det var riktigt trevligt som vanligt. Så mysigt!

Något annat har jag inte hunnit med idag och nu väntar sängen snart. Börjar 7 imorgon på Blåsippan och då ska jag äntligen få jobba med Linda. Det kan inte bli bättre! Kommer jobba från 7-21 imorgon. Jippie!

På julafton får jag jullov på riktigt och det ser jag framemot. Ska tigga massage av Fanny också för det är väl behövligt just nu kan jag er lova!

240:n startade som en klocka imorse, men tror ni inte på fan att bilen inte startar när jag skulle upp till Fredikssons. Hade nyss haft igång den för ca 15 minuter sedan och sedan så startar den inte när jag kommer ut igen. Jävla bil. Vi är ju inte vänner direkt som ni kanske vet med er... Vad den har emot mig är en bra fråga, för vi brukar ju ha rätt trevligt tillsammans ändå. Jaja, vi får väl se om det startar imorgon, annars blir min dag KAOS! Fast det blir den säkert ändå innan slutet...

Nä, godnatt på er!

Slut på helg

Nu var denna helg över och jag har redan hunnit vara hemma i 3 dagar! Jag har kul hela tiden och myser för jämnan.

Har pyntat huset idag som sagt och sedan jobbat en stund nu på kvällen. Ska lägga mig i soffan nu och kika på lite TV innan det är dags för sängen. Börjar kl 7 imorgon på HTJ så då måste jag upp tidigt. Det är det värsta med att jobba morgon eftersom jag är så fruktansvärt morgontrött. Annars tycker jag bara det är kul!

Nä, soffan nästa...


Hemmafest

Jag har hur kul som helst igår, även om jag blev lite för full och det inte blev alldeles riktigt som jag hade tänkt mig, men jag hade det jättebra ändå! Kvällen började hos Jennie och sedan ordnade vi skjuts till Linn From. Där hinkades det i vin och vi var där en sväng och träffade en massa folk. Sedan bar det iväg till hotellet och där fick jag träffa bland annat Peter! Kvällen avslutades med en snabbvisit på 3an, men det var verkligen en snabb sväng. Efter ca 3 minuter och inte kommit längre än till spelautomaterna bar det iväg därifrån.
Kvällens sämsta är att jag tappade mitt fina läppglans från Lancôme, som var dyrt! Väskan som jag nyköpt var visst öppen och jag tappade allt som var däri förutom min kamera och telefonen. Vad som mer fanns däri vet jag inte och det är nog lika bra också.... Tur jag lämnade min nya kajal hemma!
Kvällens andra sämsta är att min vinterjacka är totalt trasig i dragkedjan, så nu kan jag inte stänga den. Kul när det är -15 grader här och jag inte har någon annan jacka. Det är kyligt!

Idag är jag lite sliten, men det var så fruktansvärt skönt att sova ut i morse. Har hängt upp julgardiner här hemma och väntar på att klockan ska närma sig 16 så jag får traska till Blåsippan och jobba tills 21. Vad som händer efter det återstår att se, men jag har lite planer..

Hanna ringde från Blomstergården och jag ska jobba där imorgon efter jag slutat på Hemtjänsten och sedan på tisdag mellan turerna på Blåsippan. Det ska bli så fruktansvärt kul och jag tvekade inte en sekund när jag blev erbjuden jobb. Jag saknar ju det jobbet så mycket.
Den enes död - den andres bröd brukar man ju säga, men Maria du får krya på dig! Inte kul att bli sjuk nu kring jul...

Nä, nu har jag inte tid att sitta här längre.. Ajöss!

Friday night

Sådär ja, nu har jag snart avverkat min första dag här hemma. Tiden kommer gå så sjukt fort och det är tragiskt, men det kan man ju inte gå och tänka på än..

Ska strax krypa i säng för imorgon ska jag infinna mig på Blåsippan kl 07.30. Det ser jag framemot! Sedan blir det att bege sig till Rönnvik och baka mjukbröd. Och på kvällen ska jag dricka vin med mina kära vänner. Kan inte bli bättre :-)

Förresten så verkar det inte vara särskilt många som känner igen mig här. När jag mötte Anna-Stina tog det ett tag innan hon såg att det var jag och värre var det när lärarna satt och åt julbord på hotellet. Jag hejade på min gamla handledare Tommy när vi gick förbi varandra och han hejade så klart tillbaka, men jag såg på honom att han inte kände igen mig. Sedan så frågade han Carin vem jag var och hon lyckades nästan luska ut att det var jag, men var osäker hon med. Sedan stötte jag på Carin och hon insåg att hon hade haft rätt och då kom Tommy fram och hälsade på riktigt. Han hade inte känt igen mig. Är jag så olik mig? Antagligen...

Godnatt på er! 

Jobb

Gud vad det är kul att jobba! Jag har saknat det.

Jobbade mellan 7-12 och sedan bar det iväg till hotellet där jag mötte upp ÅM och åt julbord. Lika proppmätt som förra året blev jag ju så klart. Sedan svängde jag förbi stallet och kikade på de nya hästarna som dykt upp där och hejade på lite folk. Därefter upp igen till Storuman för jobb mellan 15-21.30

Nu är jag hemma på en snabbvisit för att käka lite middag, men jag vet faktiskt inte om jag orkar få i mig något. Känner mig fortfarande mätt sedan lunchen. Får väl bli något lätt och sedan ska jag i väg upp till Storuman igen.

Det är så fruktansvärt skönt att vara hemma och träffa alla! Underbart!!

ALIVE!

Nu ni, kära vänner, har jag kommit hem till Stensele och har internet. Min dator är det inget fel på, utan det är min rosa lilla sak som har ställt till med bekymmer. Imorgon blir det att ringa till 3 och säga att jag vill ha en ny.

Tentan är avklarad och aldrig mer behöver jag hålla på med RF, TF eller YGL. EG-rätten återkommer ju dessvärre på termin 6 då i en mer avancerad form.

Tentafesten var kanon, förutom att jag skadat båda mina hälsenor och haltar mig fram. Men snart är de nog hela igen!

Åh, det är så fruktansvärt skönt att vara hemma igen! I 17 dagar ska jag leva lyxliv. Det har skett en förändring här hemma som jag höll på svimma av. Vänta bara Fanny tills du får se!!!!!!! :-)

Nä, nu ska jag ladda inför jobb imorgon på Hemtjänsten. Spännande!

Här igen

Det ser inte ljust ut för mitt internet. Har suttit i telefonen idag med, men ingen verkar kunna hjälpa mig. Det trodde jag inte om teknikens värld.

Sitter hos Anna nu och bloggar. Vi har umgåtts sedan kl 16 idag. Vi har bakat muffins, ätit middag och sett filmen Barnhemmet. Jäkligt läskig, men vi klarade av att se hela filmen denna gång!

Idag är min sista pluggardag och imorgon är jag FRI! Då ska jag sova ut, äta lunch med Ida på stan, handla de sista julklapparna och sedan städa lägenheten. Imorgonkväll ska jag, Anna och Malin laga mat tillsammans hemma hos mig och se Mamma Mia och bara njuta av dagen innan onsdag. DÅ smäller det! Jag ska skriva så pennan glöder!

Nä, dags att ta mitt kompendium i konstitutionell rätt och cykla hemåt och göra det allra sista pluggandet innan tentan. Läsa lite rättsfall och gå igenom föreläsningarna och seminarierna. Det borde jag hinna innan sängdags hoppas jag. Men det spelar ju ingen roll om det blir sent för imorgon är jag ju ledig!

Snart ses vi kära vänner!


Off

Min dator har lagt av, eller i varje fall internet. Igår satt jag i telefon i två timmar med HP tekniska support, men datorn blev inte ett dugg bättre. Bra service var det, men vad hjälper det när det inte hjälper det de säger jag ska göra? Jag känner mig lite handikappad utan internet och min älskade blogg, men just nu kan jag inte göra så mycket åt saken.

Har pluggat konstant de senaste dagarna förutom igårkväll när jag såg Idolfinalen. Helt sjukt bra och jag hade rysningar under hela programmet. Kevin var verkligen en värdig vinnare!

Sitter hos Ida och Mange nu. De har bjudit mig på tacos. Supergott! Jag har pluggarfri kväll ikväll och det är jag värd känns det som.

Men nu vet ni i varje fall att bloggen ligger nere tills jag fått igång internet igen. Antingen hörs vi innan torsdag eller så gör vi det inte, men då är jag garanterad internet eftersom att då är jag hemma i Stensele! Underbart!


Håll tummarna för min tenta på onsdag mellan 14-19 är ni söta!


Äntligen sömn

Jag har hållit igång hela tiden sedan halv 7 imorse så nu hoppar jag raskt i säng.

Knäcken både lyckades och misslyckade jag med. Gjorde små satser i micron eftersom det går superfort, men jag lyckades ändå nästan bränna en sats för jag gjorde bort mig på beräkningen. STENHÅRDA blev det. Inte gott inte... Men de andra 3 satserna blev bra!

Imorse när jag och Anna cyklade till Malin så såg jag att bensinen kostade 9.94. Sjukt billigt! Så billigt har det aldrig någonsin varit under tiden jag har haft körkort. Det lönar sig ju nästan att köra bil. Ännu bättre var att när jag cyklade hem så kostade den "bara" 9.84, sänkt med 10 öre alltså. Förr var det tvärtom; att det steg under dagen. Men det är ju den här krisen i världen....

Annars har Anna som sagt varit här och vi har renskrivit mallar. Hon kommer imorgon kring 8 någon gång och då fortsätter vi. Vi är ju så jäkla duktiga!

Nej, sängen var det..

Om en vecka är jag hemma vid det här laget. Underbart!

Läsa lagtext

Vilka nördar vi har varit idag! Har läst högt ur Regeringsformen och Tryckfrihetsförordningen och det har tagit hela jäkla dagen. Rekvesit har plockats ut och min lagbok är numer färggladare än regnbågen. Det tar på krafterna och jag har lite ont i huvudet och är så fruktansvärt slut på! Har slängt i mig middag och ska röra ihop ingredienserna för knäck nu och vänta på Anna. Hon är på väg hit och vi ska skriva en massa mallar tillsammans så har vi det avklarat. Jag har fortfarande inte börjat med EG-rätten och det gör mig lite oroad. NÄR ska jag hinna det?

Jag skulle bara vilja lägga mig i soffan och vila resten av kvällen, men det kan jag se i stjärnorna. Jag längtar tills jag får jullov mer än allt annat nu! Jag har sagt tusen gånger att jag är less, men det är jag verkligen.. Det känns inte bra det här... Snart, snart, snart är det över och jag får lov att stå ut.

Nä, nu knackar nog Anna snart på dörren.


Uppe med tuppen

Ska packa ihop alla mina böcker och kring 25 i 8 ska jag cykla iväg och möta Anna och sedan trampar vi vidare bort mot Flogsta. Det är så sjukt långt dit (jag är nog superlat) men jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo där ute som student. Det tar ca 20 att cykla in till stan därifrån och jag som är van att gå på max 10 tycker verkligen att det är långt bort!

Men det spelar ingen roll idag för dit ska vi och plugga idag med Malin, Isabelle och Frida. Jag kanske får någon rätsida på EG-rätten. Det var någon som sa att EG-rätten var lätt, men jag håller inte med. Plugg hela dagen lång alltså och ikväll ska jag ta och koka ihop lite knäck så jag har något att gotta mig i tills jag åker hem. Det kan behövas för nu känns det så jäkla tungt här framöver.

Jag skulle ha tränat också, men det hinner jag aldrig. Jag ser framemot lördag/söndag/tisdag för då ska jag ta mig tid! I varje fall lördag och tisdag..

Dags att packa ihop alla jäkla böcker som jag är så less på!

Och så var det plugg igen...

Oj, vad vi har kämpat idag jag och Anna, men vi har tagit oss framåt. Jag har arbetat av hela Tryckfrihetsboken och nu känner jag mig något så när nöjd över dagen. Sedan om jag kan tillämpa det i praktiken är ju en annan femma.

Hade en tentainfo idag med självaste Melander själv och jag tyckte att det var bra! Han ställde en fråga om vad vi tänkte om den 17:e december och jag svarade ångest. Han förklarade ångesten och förstod precis hur jag kände och omvandlade den till något bättre så när jag gick ut kändes jag några kilon lättare. Det allra svåraste är ju att tillämpa allt man har lärt sig och få ner det på papper.

Pappa var här ikväll en stund och vi åt middag tillsammans och sedan åkte vi på ICA MAXI en sväng. Skönt med lite omväxling från pluggandet. Det behövs eftersom jag till och med drömmer om det!

Om en vecka är det tentafest och jag och Anna står i baren tillsammans med 358 andra studenter och beställer drinkar som aldrig förr. Vilken fest!

Dags för sängen. Klockan ringer 06.30 imorgon för att jag ska hinna med allt. Det är så mycket nu......

Mammas Thai-soppa :-)

På begäran av Mejan

Lax i portionsbitar
Thailändsk hot sweet chilisås

Fisk täcks med sås, gräddas 15-20 min 175°

Champinjoner
Salladslök el. purjolök

Fräses

Kokosmjölk + 1 burk vatten
Tom-Kha kryddpåse 1 (+1=starkare)
Citrongräs - krossas med knivskaft
Kokas i 5-10 min.

Blanda i champ+lökfräs (ta bort citrongräs innan)
Hacka i en kruka koriander

Koka upp äggnudlar

Det är "specialsoppa" och allt ska inte blandas ihop på slutet utan man tar det var för sig, men det blir som en soppa i djuptallriken. 4 laxbitar blir bra och sedan får man ha champinjoner och lök av egen smak.

Det är verkligen supergott!

Lycka till!

Mitt i veckan

Jag har drömt om tentan i natt! Låt mig åtminstone få glömma studierna när jag väl sover.. Please? Jag är inte utvilad, men jag låg vaken i sängen från halv sju till efter åtta innan jag klev upp. Jag hade tänkt vara effektiv idag men det har inte börjat så bra som jag hade hoppats..

Ska sätta mig och läsa om tryckfriheten nu. Anna dyker upp efter nio någon gång så ska vi plugga tillsammans resten av dagen. Har genomgång av övningstentan kl 16.15 som jag ska gå på, men annars blir det plugg här hemma hela dagen lång.

Det väntas tydligen smått på en del håll hemma i Storuman. Alltid lika roligt att höra!

EN VECKA KVAR!


Tentastugan dag 2

VARNING! OCENSURERADE BILDER!

Dag 2

Programmets producent utlovade permission till de tre som uppförde sig bäst föregående dag. Lina och Anna fick alltså fortsätta att vara inlåsta. Plugget går framåt, dock på grund av ett klantarsel (Anna) försvann de flesta av bilderna. Vad ni får se i dagens program är hur lik en tentapluggplats kan vara en sovplats. För Anna blev så fallet. Lina, diktatorn, tvingade dock den föregående dokusåpamedlemen att fortsätta. Hur ska detta fortsätta? Kommer intriger att uppstå?
Imorgon ställs dokusåpamedlemmarna inför ett svårt val. Följ dokusåpan Tentastugan om du vill följa med i snacket!



Producenter:
Anna Franzén, pärlan
Lina Sundström, smörflugan

En vecka kvar

Om en vecka är det sista kvällen innan tentan. Har jag sagt att tiden går fort?

Hade sista seminariet idag, himla skönt kan jag er lova! Därefter cyklade jag och handlade och åkte hem och lagade mat. Gjorde Mammas Thai-soppa och den blev himla god och den gick verkligen hem hos Anna. KUL! Jag bjöd henne på lunch och sedan på namnsdagsfika emellan plugget. Nu har jag bara en liten paus och sedan ska jag sätta igång igen och läsa det allra sista ikväll tills halv tio ungefär och sedan kryper jag i säng. Det behövs verkligen att lägga sig tidigt när man försöker fokusera sig och hålla sig alert hela dagen..

Annas kommentar idag om min pappa efter att jag berättat att han ringde och upplyste mig om att Anna hade namnsdag idag (fast det visste jag ju som sagt redan):
"Det är nästan så att jag känner honom!"

Mornings aren't pretty

Jag är trött. Jag är less på att vakna upp och veta att det enda jag ska göra tills jag lägger mig i sängen igen är att plugga. Det är en fröjd att sova ska ni veta...

Basgruppsmöte kl 8 och sedan det allra sista seminariet mellan 10-12. Äntligen! Därefter ska jag och Anna gå hem till mig och äta lunch och plugga. Då ska jag även koka ihop soppan hade tänkt, för när man har sällskap går allt mycket bättre och sedan har jag mat för ett par dagar framöver.

Jag längtar till fredagkväll för då ska jag inte plugga utan ska sitta bänkad framför Idol. Det får jag se framemot nu. Jag längtar!

Idag har alla som heter Anna namnsdag. Det vet jag för det har Anna uppmärksammat mig på. Så grattis till er!

Sängdags

Jag börjar bli trött och för att sluta upp med dumheterna att plugga ända tills mot midnatt, för det tror jag inte ger så mycket, så kryper jag i säng och läser lite om EG innan det är dags för att plugga in headsetet och lyssnat på Fladdermusmannens första kapitel en gång till. Längre har jag inte kommit faktiskt eftersom jag måste lyssna om och om och om igen på det då jag hinner somna innan jag stänger av och inte minns ett dugg nästa kväll. Första raderna av boken kan jag snart utantill!

Jag önskar att jag kunde EG-rätten och EKMR lika bra som Fladdermusmannens första kapitel. Då skulle tentan gå galant. 8 ½ dagars plugg återstår och jag tycker ändå att något borde hinna fasta. Jag känner dock hur paniken börjar komma eftersom jag vet hur mycket som återstår att göra. GAAAAAH!

Nästa år ska jag börja i tid. Det kommer jag tjata om och om igen. Om jag lyckas återstår att se i maj 2009.

Tentastugan - NY DOKUSÅPA!

Inlåsta tillsammans i ett 14 kvadratmeter stort studentrum. Dag ut och dag in. Följ händelseförloppet när fem viljor ska samarbeta. Vi utlovar skratt, tårar och konflikter. Detta är programmet som kommer att göra din dag på jobbet till ett stort frågetecken om du inte tittade på det kvällen innan! Vill du vara med i snacken? - Titta på tentastugan!

                

Fortsättning följer.

Producent: Anna Franzén, pärlan
(Lina Sundström, smörflugan)

TV-måndag

Anna bjöd på scones och pepparkakor imorse och det var himla gott! Sedan startade vi dagen med att plugga. Tjejerna kom efter tio och vi tog tag i seminarierna.

Sedan ringer Ida och vill göra ett reportage. Jag, Anna och Isabelle är intervjuade och ska vara med i TV. Jag var inte uppladdad inför det utan gick till Anna i myskläder och utan smink imorse och fick i vildaste panik hitta något ur Annas garderob och låna hennes smink. Det var inte min dag idag och sedan ska man vara med i ett reportage mitt i alltihopa, men det får bli som det blev. Jag hade himla kul i varje fall! Men någon TV-kändis blir jag nog inte. Jag kan inte hålla masken....

Vi är äntligen klara med genomgångarna av seminarierna och jag känner att jag har noll koll på EG-rätten så jag vet ju vad jag ska göra resten av tentapluggsperioden.

Jag är helt slut på efter 10 timmars plugg och jag orkar inte laga mat idag utan det får bli avokado, rödlök och keso sedan ett vitlöksbröd till det. Jag orkar helt enkelt inte ställa mig framför spisen och koka ihop soppan. Jag längtar tills detta är över! Då blir jag nog människa igen, förhoppningsvis...

Pigg

Kl 6 slog jag upp mina gröna och var utvilad, men jag drog mig i sängen till efter sju. Hur skönt som helst att vakna och vara pigg så tidigt på morgonen. Detta ska jag försöka fortsätta med! Insåg att jag redan hade sett Wallander-filmen igår så efter tio pluggade satte jag igång en talbok på telefonen och efter tio minuter var jag tvungen att stänga av. Detta är mitt nya sömnmedel som mamma tipsade mig om. Det funkar hur bra som helst! Vissa kvällar hinner jag inte ens stänga av innan jag somnar utan ligger och lyssnar i sömnen. Äntligen kan jag sova ordentligt!

Anna bjuder på frukost om 10 minuter så jag ska packa ihop alla mina böcker och cykla bort till studentvägen och tillbringa dagen där i full tentaplugganda.

Om 10 dagar är jag hemma!

Läggdags

Så, nu har jag läst en hel del ikväll och kryper i säng därför i säng.

Imorgon bjussar Anna på frukost kl 7.45 och sedan ska vi läsa en massa tillsammans tills resten av tjejerna kommer kl 10. Därefter kör vi igång sista dagen med att gå igenom alla seminarier. Det har tagit sin lilla tid, men det har det varit värt! Måste laga mat imorgon också eftersom det är helt tomt i kylen (snart i frysen också för den delen). Har inhandlat för att laga Mammas thaisoppa så det ska bli spännande om jag lyckas lika bra som henne.. Sedan ska jag plugga hela kvällen. Bara 10 dagar kvar till tentan. Det går så fruktansvärt fort och jag får lite smått panik när jag vet hur mycket som jag skulle vilja hinna med att läsa innan den 17:e.

Nä, Wallander har börjat för en kvart sedan så ska jag hänga med måste jag avrunda här..

GRATTIS till min älskade syster Elin som fyller år idag!

Andra advent

Jag vaknade upp imorse strax efter åtta och hann bara dra på mig morgonrocken innan Anna knackade på dörren. Eftersom min lägenhet inte var i sitt fräschaste skick så drog jag en veva med dammsugaren medan Anna kokade gröt med mandlar, nötter och russin till mig. Vi satt och surrade en massa innan resten av tjejerna kom kring kvart över nio. Då körde vi igång med plugget och var effektiva tills halv sex förutom en lunch- och en glöggpaus. Jag har haft så fruktansvärt kul idag emellanåt, speciellt när Anna står och letar efter mandlar bland besticklådorna och sedan kliar sig i huvudet och utbrister: "Jag minns inte var de var!" och syftade på gröten som hon lagade imorse. Hon såg så förvirrad ut och jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv! Jag vet, det låter inte alls lika kul nu.

Men bästa var nog denna:
"Imorse orkade jag bara sätta på mig ett par tights. Nu orkar jag inte ens ta av mig dem." 
Anna, när hon ska beskriva varför hon inte vill träffa han med stort H ikväll.
Tilläggas bör dock att det kan uppfattas fel, men hon propagerade på att det inte var så hon menade..

Jag är lagomt trött eftersom jag kom hem kring 2 igår från Norrlands, men pigg och fräsch i övrigt eftersom jag knappt drack något alls. Jag hade lika gärna kunnat dricka alkoholfritt. Men det var supergott julbord och jag åt tills magen stod i fyra hörn.

Har nyss tryckt i mig lite middag och ska sätta mig och plugga vidare. Jag är sjukt sugen på godis, men jag har glass i kylen som jag får gotta i mig senare ikväll. Men kl 9 ska jag ligga i sängen och se Wallander tills jag somnar. Det går inte att plugga jämt, bara nästan.

Jag klarade det!

Nästan i varje fall. Jag har hunnit träna, lunchat med Ida och prata av mig en stund, pluggat i 2 timmar hos Betty och förstått ännu mer av normgivningen och nästan hunnit städa klart. Så egentligen är det bara städningen som det inte löste sig med, men jag får dra en veva med dammsugaren innan tjejerna kommer imorgon. Anna kommer hit redan kl 8. Mysigt!

Nu ska jag svira om till klänning och trampa bort till Malin på Studentvägen. Där ska jag göra mig i ordning inför kvällen. Jag kommer ta med kameran denna gång så jag bjussar på bilder när jag får tid att lägga upp dem. Vid jul kanske?

Dags att lägga på ett kål nu. Jag är en aning sen...

En lördag med några måsten och lite annat kul

Idag är det lördag och jag brukar vara ledig då, men inte idag. Jag har tvättat och städat för fullt nu på morgonen, men fortfarande är jag inte klar, och strax ska jag iväg och träna på Väderkvarn. Senare ska jag och Ida ses och jag ska även hinna med att plugga för det måste jag. Betty sitter på Eko idag så jag drar nog med mig Anna och traskar dit och pluggar med henne där. Bra drivkraft!

Ikväll är det Julyra med Ypsilon. Det kommer bli så himla kul! Vi ska först ses på Studentvägen och sedan gå vidare till Norrlands tillsammans. Jag ser framemot det och det kommer förgylla min vardag lite extra nu i tentatider! Fruktansvärt kul ska vi ha!

Ska göra mig i ordning för gymmet nu och cykla iväg dit. Sedan hem och duscha och göra mig i ordning inför dagen. Jag vet fortfarande inte hur jag ska lägga upp allt, men jag får väl ta dagen lite som den kommer kanske och inse att jag inte kommer hinna plugga de minst 8 timmar som jag egentligen borde behöva. Jag får ta igen det till veckan och plugga från morgon till kväll! Det är så mycket som jag skulle behöva läsa på...

Ha en bra lördag allihopa!


Friday

Fri dag? Njae... Effektivitet är mitt nya slagord, eller min tenta-grupps kanske. Nu förstår jag äntligen normgivningen och hela kap 8 i RF. Jag förstår Betty när hon sa att allt kommer att trilla ner under tentaplugget. Det känns så otroligt skönt!

Jag slapp hålla föredrag idag, men seminariet var så otroligt onödigt att vara på. Jag hade lika gärna kunnat plugga hemma istället. Sedan cyklade jag till Malin och vi gick igenom gamla seminarier från 13 till efter 19 någon gång förutom en liten stunds glöggpaus med pepparkakor. Frida och Isabelle åkte hem, men jag, Anna och Malin gick och köpte pizza och godis och bänkade oss framför Idol. Hur mysigt som helst och vi har fått oss en hel del skratt. Väldigt avslappnad kväll efter hel dag med intensivt pluggande.

Nu ska jag hoppa i säng och kliva upp tidigt imorgon och städa. Dagen är fullproppad med en massa saker som jag både vill och måste hinna med. Min lägenhet ser ut som ett kaos just nu för hur pedantisk jag än har blivit så är sista prioritet om hur rent och städat jag har här hemma, men jag måste städa innan söndag eftersom vi då ska ses här hemma hos mig kl 9 och plugga.

God natt!

Härliga fredag?

Har övat och övat och övat på mitt föredrag som jag kanske ska hålla på seminariet idag. Jag hoppas att jag slipper, men eftersom slumpen ska avgöra de fem som ska hålla sina föredrag så vet jag att jag är en av dem. Det får bli som det blir helt enkelt, men jag har inte prioriterat det eftersom det inte är betygsgrundande eller egentligen väsentligt överhuvudtaget. Snart ska jag och cykeln bege oss till Juridicum för seminarium mellan 10-12 och sedan ska jag cykla bort till Malin i Flogsta. Vi ska ha seminariegenomgång från ca 13 och framåt tills vi blir less vilket borde vara vid Idol någon gång. Väldigt spännande fredag alltså..

Jag brukar gilla torsdagar och fredagar ju för då närmar sig helgen, men inte den här vecka när jag vet att helgen kommer bestå av enbart en massa plugg. Någon ljusglimt här och där eftersom jag och Ida ska ses och det är evigheter sedan känns det som och sedan är det Julyra på Norrlands imorgonkväll, men det blir väldigt lugnt eftersom vi kl 8 på söndagmorgon ska sätta igång med seminarierna här hemma hos mig. Så jag traskar hemåt så fort jag vräkt i mig allt från julbordet tills jag spricker.

Tentan är det viktigaste i mitt liv just nu, som ni kanske förstår.

Ja, just det ja - plugg

Jag har pluggat konstant sedan åtta imorse förutom några få avbrott. Effektivitet kallas det! Jag känner mig väldigt duktig ska ni veta.

Nu ska jag krypa i säng och läsa de få sista sidorna av Tolkning och Tillämpning. Då har jag en bok avklarad och kan ta itu med nästa. Det bådar gott det här, även fast jag skulle börjat tentaplugga tidigare..

Nä, nåt roligare än plugg kommer ni sällan att få höra att jag gör de närmaste 13 dagarna. Det är bäst ni blir vana med det... Möjligtvis kanske jag lyxar till det med träning någon dag, annars kommer dagarna bestå av studier från morgon till kväll. En aning tråkigt, men så är det när man pluggar.

Fast samtidigt är juridiken så himla kul när man börjar förstå saker och ting på riktigt!

Det är inte sant!

HAHAHA, efter 3 minuters prat med Anna, vad tror ni händer? Jo, dragkedjan går upp!!!!!!
Hon instruerade och jag trixade. Jag skrek alldeles överlycklig i telefonen när jag lyckats. Djävulen på min högra axel försvann med en gång.

Det är helt otroligt! Vad gjorde jag utan min kära, fina, underbara vän? "Det är bra med en sykunnig vän" som hon själv uttryckte det.

Kärlek till dig!




Nu ska jag ta tag i pluggandet...

Dragkedjeproblem

Vad vi har varit effektiva idag! Jag har fått en helt annan syn på juridiken och jag har lärt mig en massa nytt idag. KUL! Fortsätter vi så här kommer det gå kanon på tentan!

Kom hem för 45 minuter sedan och jag fick krypa ur jackan för att dragkedjan har tjorvat ihop sig. Är det något som jag blir förbannad över är det sånt här. Jag får inte till det, hur mycket jag än drar fram och tillbaka. Jag blir galen! Jag skulle bara vilja skrika rätt ut, för det enda jag tänker på nu är den förbannade jävla dragkejdan. Jag kommer inte kunna plugga eftersom djävulen sitter på min högra axel och retar mig för att jag inte klarar av det.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till........... Jag har till och med ringt mamma, men vad ska hon göra åt saken?

Jag får sitta här ikväll, utan att plugga, och bara stirra på den där förbannade jävla jackan. Om det inte vore min favoritjacka och om den inte vore så dyr hade jag kastat den i soptunnan. Då hade problemet varit ur världen, men nu ligger det där på soffan och hånar mig. Fan.

Jag måste ringa Anna nu. Hon kanske kan rädda mig ur världen. När vi gick från hennes förfest på väg till Stocken för två veckor sedan så lyckades hon låsa upp min cykel med en sned nyckel och jag var lika uppgiven då som jag är nu. Men hon grejade det (fråga varken jag eller henne om hur) men låset hamnade i soptunnan eftersom nyckel hade fastnat i låset. Denna gång låter jag ingenting hamna i soptunnan!

Återigen plugg hela dagen lång

Kl 8 ska vi i gruppen ses på Plan 4 för att träffas och lägga upp tentaplugget tillsammans. Sedan har vi föreläsning kl 10.15 fram till 12. Lunch, och sedan plugg hela resten av dagen. Det blir ingen träning idag så jag sitter väl på JB tills jag blir trött, less och hungrig ungefär vilket borde vara kring 5-6 ikväll någon gång. Sedan hem och fortsätta plugga hela kvällen lång. Jag måste få in rutinen nu att kliva upp tidigt, vaknade för övrigt 06.30 idag och låg i sängen till strax efter 7, och komma i säng tidigt! Igår lyckades jag nästan.... Idag ska jag göra det bättre.

Om två veckor åker jag hem. Tiden går så fort!


Allt avklarat

Jag hann med allt och har renskrivit klart, dekorerat pepparkakshuset och ska nu lägga mig i sängen och läsa lite Tolkning och Tillämpning. Jag klarade det!

Förresten så sprang jag en sväng på stan efter lunch och hittade äntligen en adventsstjärna på Indiska. Så nu lyser den så fint i mitt sovrumsfönster. Ni ska få bilder imorgon.

Sedan så låg det en fin inbjudan till Pontus dop på hallgolvet när jag kom hem i eftermiddags. Så fint och jag kommer självklart att vara där. Jag är så glad att det blir av när jag är hemma över jul!

Nä, nu ska jag krypa i säng och först se Nyheterna och sedan läsa lite. Ska var på Juridicum imorgon kl 8 så det är bäst jag försöker somna i tid, men det gäller att vara effektiv nu! Har pluggat nästan hela min vakna tid idag och fortsätter det så ska jag nog inte ha något problem med tentan hoppas jag.

God natt!


Övningstentan åter

Har pluggat sedan 8 imorse och jag har hunnit med en hel del. Basgruppsmöte, seminarium, förberedelse för ett eventuellt föredrag på fredag och läst en massa. Sedan gick jag på intensivpass kl 17. Det var så sjukt jobbigt och jag önskade att Fanny hade varit där idag och pushat mig när intervallträningen körde igång. Men det var bara att peppa sig själv och stå ut de sista minuterna. Det är ju trots allt så fruktansvärt kul!

Idag fick jag igen övningstentan. Det stod bland annat "Bra!" och sedan några ytterligare kommentarer om vad de önskat mer diskussion om. Jag har hört på omvägar att man aldrig någonsin får beröm på det här programmet, men jag lyckades visst. Som ni kanske minns var jag inte så nöjd när jag gick från tentan.
Det var inte perfekt, långt ifrån, men eftersom jag kom dit, inte hade pluggat något och inte hade några som helst förväntningar jag är mer än nöjd med ett BRA! Otroligt skönt...

Nu ska jag renskriva ikapp alla seminarier, läsa lite Melander och göra klart pepparkakshuset. Jag ser väl hur långt jag hinner ikväll, men förhoppningarna är att jag ska hinna allt..

Iväg

Ska iväg på basgruppsmöte nu alldeles strax. Sedan har jag seminarium idag och därefter blir det plugg för hela slanten. Ska bland annat förbereda ett föredrag om mitt PM-ämne som jag säkerligen har otur att få redovisa om på fredag.

Har sovit som en kratta i natt, så jag är himla trött, men det är bara att stå ut. Om exakt 2 veckor har jag tenta och sedan ska jag åka hem och vila upp mig inför T2. Det här grejar jag!

Tentaplugget

Kvällen har bestått av tenta-stuga så nu har jag fått en liten vägvisning om hur jag ska lägga upp pluggandet. Jag, Anna, Malin, Isabelle och Frida ska plugga i grupp och det tror jag kan bli bra. Dagtid i grupp och kvällstid ensam. Nu gör vi tjejer!

Sedan har jag lagat mat, kycklingnachos med advokado och renskrivit seminarium. Snart, snart, snart, efter imorgon kväll, borde jag ha hunnit ikapp allt.

Annars har jag inte hunnit med något annat. Pepparkakshuset väntar på att bli färdigdekorerat, men det ska jag försöka hinna med imorgon.

Imorgon ska jag upp kl 7 för vi har basgruppsmöte imorgon kl 8 om ett seminarium som jag faktiskt inte gjort särskilt mycket på eftersom jag inte förstår uppgiften eller sammanhanget eftersom det är på engelska. Det är inte precis så att jag förstår exempelvis ordet ärekränkning på engelska så hela dagen har jag suttit med näsan mer i ordboken än i seminariekompendiet. Ändå förstår jag inte sammahanget, men det allra bästa är att ingen annan jag pratat om det förstår det heller..

God natt kära vänner!

ABBA-fest - Jag och Anna är på!


Är det verkligen december?

Det regnade när jag gick till JB imorse och jag tänkte: är det verkligen december? Jag har ingen julstämning när jag väl kliver ut ur min lägenhet alls här nere när det bara regnar, är grått och trist jämt. Snön försvann ju fortare än en grisblink och nu ser allt bara så fruktansvärt trist ut.

När jag sitter och pluggar idag så börjar jag fundera på om det var någon dressyrtävling i helgen i Västerbotten och jag tänkte på hur det har gått för alla hästtjejer i Lycksele. Det tog mig säkert 20 sekunder innan jag inser att denna tävlingssäsong är slut för länge sedan (sista tävlingen var i oktober). Jag insåg att det faktiskt var december, att jag faktiskt sitter här i Uppsala där det regnar och är 4 grader ute. Det är inte ens minus.

Jag hade kjol på mig igår, den 1:a december. Det har nog aldrig någonsin hänt tidigare, men här går det för här nere är det varmt. Jag saknar snön och jag saknar kylan. Min vinterjacka är på tok för varmt sådana här dagar faktiskt.

Till råga på allt ska jag hitta sådana här fina bilder från Storuman. Då längtar jag hem. Väldigt mycket.

Jag är inte van vid att ha en vinter som är så här. Jag är van vid att ha snö i mängder, vara ute och känna kylan bita i kinderna, få imma på glasögonen när man kommer in i värmen. 

Nu längtar jag hem! Att jag åker hem för jullov om 16 dagar är för mig helt ofattbart. Men jag ser fram emot det så mycket så jag nästan spricker. Fast jag vill att tiden ska gå saaaaakta eftersom jag har tenta om 15 dagar. Motsägelsefullt...

Detta är nog min vinterdepression - att inte få ha snö!

Sen som vanligt

Jag är en timma sen idag för jag sov som en stock imorse och vaknade inte förrän efter nio. Ska iväg till JB nu och plugga hela långa dagen. Timman jag har missat nu på morgonen får jag ta igen ikväll istället.

Jag ska iväg och handla rosenrot på stan idag så jag slipper tröttheten nu under tentaperioden.

Ikväll ska jag sova tidigt!

Äntligen träning

Efter över en veckas "stilla-sittande" hade jag äntligen tid över för att träna idag. Bräda på Ekeby och det var efterlängtat! Jag är dock lite orolig för att jag inte ska hinna med att träna nu när tenta-plugget dragit igång, men Betty säger att man visst hinner för man kan plugga hemma efter träningen, så jag ska försöka träna så mycket som jag bara kan.

Nonstop var slut på Ica så jag får fortsätta på mitt pepparkakhusbak imorgon. Jag kokade knäck istället ikväll. Jag gjorde bara en liten sats, så jag lär få koka en omgång till senare i december.

Annars har jag inte gjort så mycket annat ikväll. Inget seminarium eller något har jag hunnit med, men hey - jag firar ju att jag aldrig mer behöver engagera mig i "Lagstiftning eller självreglering?". Jag nådde toppen på Mount Everest, men jag kan inte säga om jag lyckades bra eller inte. Det återstår att se senare, men jag nådde toppen. Det var viktigast!

Nu väntar sängen. Ska kika på lite TV innan jag somnar och sedan ska jag upp tidigt imorgon och plugga hela långa dagen. Looking forward!

Ps, jag och Anna planerar för fullt för en resa till Storuman/Stensele i februari/mars någon gång!

Guldfisken Stig-Ola

För att fira vår PM-inlämning åt jag och Anna på Stocken och sedan gick vi en sväng på stan. Jag skulle köpa en adventsstjärna och tomtar till mitt pepparkakshus och Anna skulle köpa kulor. Det slutar med att vi står på Fyris Zoo och Anna köper en guldfisk som vi döper till Stig-Ola, eller Stickan. Här nedan håller han på att acklimatisera sig, eller implementeras som Anna så fint uttryckte det.



Snacka om impulsköp! Detta är nog det galnaste vi har gjort hittills, men det var för att fira PM:et. Numer är Anna alltså sambo med Stig-Ola "Stickan" Franzén. Lättskött är han också. Man kan tydligen lämna honom utan mat en hel helg! Enligt kassörskan så dör de flesta fiskarna i Sverige för att man matar dem för mycket.

Han var lite stressad när han kom till den nya miljön, guldfiskskålen från Stckhm. Det var där resan började eftersom skålen inhandlades före guldfisken. Men Stickan var billig, han kostade bara en 50-lapp.

Gissa vem som är gudmor? Jag ska köpa en växt åt honom så han har något att gömma sig bakom.

Någon stjärna fick jag inte med mig hem, utan de verkar vara slut i hela stan. Typiskt!


PM-inlämning

Nu har jag skickat in mitt PM till Urkund och ska jag klä på mig och traska bort till Juridicum och stoppa papperskopiorna i brevlådan. Därefter blir det lunch med Anna på Stocken. Sedan ska jag hem och lägga upp en plan för tentaplugget som börjar idag och göra ett seminarium. Nu går jag in i dimman som kallas tentaplugg i 2 veckors tid.

Dags att göra sig i ordning inför dagen.


En bra söndag

Det är alltid roligt med besök!

Dagen började med att vi fikade och sedan traskade vi ut på stan där vi besökte julmarknaden. Det var hur mycket folk som helst, men himla mysigt. Jag var på jakt efter en adventsstjärna, men det fanns ingen alls som jag ville ha. Jag vet att det finns en på Hemtex, men vi hann inte dit idag så jag får ta det imorgon istället.
Efter trippen på stan åkte vi ut till MAXI och handlade lite. Hade en del gratiskuponger där så jag fick med mig lite mat hem.

Sedan åkte vi hem och åt god middag. Sedan ordnade Elin och Reidar med min TV i sovrummet, så nu fungerar den. Mamma bakade tårta för Elin fyller år nästa söndag så vi firade henne i förskott. Jag köpte ett pepparkakshus på Ica så jag monterade ihop det och mamma och jag dekorerade. Tyvärr köpte jag inte nog med Nonstop så jag blev inte färdig utan får fortsätta med det ikväll. Jag fick även lysen till min cykel fastmonterade av Reidar så nu har jag riktiga lysen.

Tiden går så fruktansvärt fort när man har roligt och de åkte hem igen alltför fort. Tråkigt...

Detta inlägg skulle egentligen ha publicerats igår.


RSS 2.0