Sista

Sista dagen på detta år! Jag hoppas nästa år kommer bli minst lika bra som det här! Jag har i varje fall 2 nyårslöften som jag ska hålla detta år:

- Renskriva seminarier och föreläsningar direkt efter jag haft dem
- Träna mer

Det borde jag lyckas uppfylla! Jag ska i varje fall göra ett ärligt försök och det är ju huvudsaken. Sedan från och med i övermorgon (imorgon är en frizon eftersom det är dagen efter) så måste jag försöka vända på dygnet och inte sova minst 10 timmar varje natt. Svårt, men det är ju ett måste. Om en vecka börjar jag ju plugga igen!

Nu har Jennie ringt och sagt att kl 16 ska jag vara hos henne och det innebär att jag måste lägga på en rem. Jag bjussar på en låt så länge och så hörs vi framöver, mest troligt nästa år!

Gott nytt år på er mina fina ♥



I'm in

I vår ska jag minsann inte bara läsa straff- och processrätt utan även våld mot kvinnor. Spännande värre! Det ser jag framemot..

Det kommer bli en bra vår!

Kyla

Det är fortfarande kallt ute. Brr.. Man vill ogärna sticka ut näsan! Men hellre en sån här vinter än vinter nere i Uppsala som inte ens är en vinter alls.

Nu ska jag snart inta soffan för ikväll ska det spelas Miljonbingo. Jag hoppas på en vinst, som så klart alla andra också gör som ska spela ikväll. Sedan hoppas jag att det går någon bra film på tv. Här hemma har vi ett stort utbud, men det går sällan bra filmer, eller så missar jag dem helt enkelt.


Ikväll ska vi spela Miljonbingo..

0-60b7ef4866a389153e719e8ad02f36cf.png

Ikväll ska vi spela Miljonbingo..


Näst sista

Jag sover. Jämt, jämt! Lite oroväckande, men jag är ju i varje fall pigg när jag vaknar.

Det är nästan lika kallt idag som igår så jag känner inte direkt för att ta mig ut i kylan. Men jag måste en sväng upp till Storuman för att inhandla lite alkoholhaltigt inför morgondagen. Sedan tror jag inte att jag har några större planer, än så länge. Jag ska väl ligga i fåtöljen och läsa Sommardöden resten av dagen.

Det är fint ute idag! Alla träden har en massa snö på sig och det är alldeles tyst och lugnt. Jag bjussar nog på en bild senare idag, om telefonen jag har just nu vill det vill säga.

Tiden går fort

Jag spelar Betapet och har ingen koll på tiden alls. Jag tror det bestämt är sängdags för imorgon ska jag försöka ta mig upp tidigt, i mina mått mätt, och gå ut på en promenad. Om inte kylan hindrar mig vill säga.

Kvällen i Grannäs var supertrevlig och jag åt och åt. Smarrigt! Sedan bjöds det ju på fika som vanligt så magen stod verkligen i fyra hörn när vi åkte hem igen. Men det var kallt ute, som mest -31 grader på vägen. Det känns inte riktigt okej. Imorgon hoppas jag alltså på ett mildare väder. Jag tror jag skulle behöva lite frisk luft. Men det varnades för ända upp emot -32 imorgon så jag tror jag stannar inne imorgon med.

God natt!


Stugan

Jag sitter och väntar på att bilen ska rulla in på gården och sedan ska jag och Joel åka till mormor och morfar och äta palt för ett helt kompani har jag tänkt! Man vet ju aldrig när man får äta det nästa gång så det är bara att ladda upp..

Ni kan ju kika på denna reklam så länge. Störtskön! Helt klart bästa reklamen på länge..



Sedan saknar jag Manne och vill åka tillbaka till Uppis nu! Fast jag vill ju som ändå vara kvar här, för här lever jag i min jullovsbubbla och gör ingenting. Hmm..

Mamma Mia

Kvällen har bestått i skidskyttetittande, del 1 av filmen Stenhuggaren och filmen Mamma Mia. Annat har inte blivit av och nu ska jag krypa i säng. Är trött och någon gång borde jag väl kanske lyckas läggas mig i någorlunda vettig tid.

God natt på er!

Mobillös

Lycksele är litet och det finns inte mycket i min smak, men det finns ändå mycket för andra smaker! Det är kul att Lycksele finns, men det är inget för mig egentligen. (Egentligen ska jag väl vara tyst här, men det är sanningen som talar). Jag kom hem med en kasse i varje fall.

Ungefär hela dit- och hemvägen sov jag. Jag är så trött så det är inte sant. Jag har haft jullov i 2 veckor och gjort ingenting, men ändå är jag trött. Bad. Tur det vänder mot ljusare tider eftersom jag då skulle kunna springa maraton om nätterna!

Min mobil valde att lägga av i lördagskväll, helt på eget initiativ. Den har ingen täckning och batteriet går inte att ladda eftersom det tydligen inte är ett Sony Ericsson-batteri. Jo, pyttsan! Nu är den i varje fall inlämnad på lagning.

Jag har beställt en kalender också, en jättefin. Nu vill jag bara att den ska komma så att jag kan fylla i den :-)

Nu ska jag försöka klura ut vad jag ska göra resten av dagen. Helst något väldigt oansträngande!

Tröttsamt

Jag är fortfarande i det stadiet att jag vill sova hur länge som helst på morgnarna och inte känner för att kliva upp denna tid. Men jag vet att om en och en halv vecka är VT igång igen, så då är det bara att acceptera hur det är egentligen. Jag är inte alls peppad för plugg, men det kanske kommer.. Ytterst tveksamt, men kanske.. Helst vill jag ju bara sova och sova. Sover jag i en vecka till kanske jag är less sen?

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan brassar vi iväg till Lycksele. Vem vet, jag kanske fyndar en massa!

Slut på helg

Helgen lider mot sitt slut. Jag har inte gjort mycket alls. Jag har lånat Sequence av Maria så det har vi spelat ikväll och sedan sett Underbar och älskad av alla. En bra film och framförallt ett riktigt bra slut!

Nu ska jag krypa i säng. Imorgon väntar en tripp till Lycksele.

Det är ingen som gillar dom här i

0853eb154898d1fb51df704dd756f7d1.png

Det är ingen som gillar dom här i min familj..


Dagen efter

Jag hade så himla kul igår! Först förfest hos Ida och sedan vidare till hotellet. Tur vi kom i tid, för det blev tydligen fullt på hotellet och när hände det sist? Väldigt mycket folk, men det var trevligt.

Idag har jag mått prima fint (duktig flicka) och har gjort absolut ingenting. Sett Svensson Svensson-filmen och bara slappat. Som det ska vara dagen efter, fast jag har ju mått hur bra som helst.

Snart kommer Elin och Linda hit och då blir det mat!

Annandagen

Kanske dags att blogga lite.

Juldagen var supermysig ute i stugan hos mormor och morfar! Kusinerna var där och vi åt och åt en massa gott hela kvällen och bara umgicks. Hur bra som helst!

Nu har jag gjort mig redo för att åka till Storuman. Först ska jag till Jennie för där är jag bjuden på middag och sedan vidare till Ida där förfesten ska hållas. Ska bli så himla kul att alla mina pinglor samlas igen!

Dags att ragga skjuts!


Här kan vi snacka snö!

614cc71783f6ac1231cc40322d38ff34.png

Här kan vi snacka snö!


Juldagen

Julafton igår var supermysig. Vi såg Kalle, åt mat, fikade och öppnade julklappar. Som det ska vara alltså. Jag fick bara bra saker, också som det ska vara!

Idag har jag sovit och nu sitter jag och väntar på att kusinerna ska komma till busstationen (kring 15.20) och sedan brassar vi iväg upp till mormor och morfar. Vi ska sova över där och åker hem imorgon bitti. Mysigt värre.

Det är juldagen det! Undra om jag skulle ha klätt på mig och tagit en promenad ute i snön.. Eller spelat lite wii.. Jag är rätt bra på tennis faktiskt :-)

Gissa den ni :-) jag kunde inte li

5680e74740b047af76f6a85bcd028bce.png

Gissa den ni :-) jag kunde inte lista ut det..


God Jul!

Idag är jag nästan frisk, en snabb förkylning med andra ord!

Jag har fixat och grejat hela förmiddagen. Nu är jag redo och ska vänta in Kalle Anka. Det är nästan helt mörkt ute och det har bara blivit kallare och kallare ju längre dagen gått och nu är det -19 grader ute. Mysigt värre!

Ha en riktigt god jul allihopa och mys mer era nära och kära. Alla mina är utspridda över nästan hela landet, men ungefär en tredjedel får jag fira jul med idag, en tredjedel i morgon och den sista tredjedelen på trettondagshelgen. Så jag har tre julaftnar kan man säga...

GOD JUL!

Dan före dopparedan..

Nu är jag trött och slut på efter dagens stök. På köpet har jag blivit förkyld också, men jag tänker hellre nu än under tentaplugget.

Nu är jag i varje fall redo för julen. Det enda som är ogjort är att slå in några paket, men det fixar sig imorgon bitti.

Ser första sagan om ringen-filmen på TV nu. Den slutar strax och sedan blir det sängen omedelbart!

God jul på er!

Julstök

Elin har varit här och vi har fixat köttbullar och ordnat lite julgodis. Kvar är att koka knäck men det drar jag på in i det längsta då jag vet att det tar sån himla lång tid. Fast jag brukar ju fuska och göra i micron..

Jag har i varje fall lyckats med jästen idag. Hurra!

Har kollat runt på en massa recept och hittade detta. Jag är så himla sugen på att prova! Men eftersom jag med största sannolikhet kommer att misslyckas tror jag inte det är någon idé ens. Jag minns att när jag var liten ville jag så gärna känna någon som kunde göra polkagrisar. Och om jag tänker efter vill jag det nog minst lika mycket idag...


Vän-tisdag

Dagen har gått i ett nafs! Har umgåtts med ett helt gäng underbara vänner hela dagen! ♥

Jag gillar vintern, men kan inte låta bli att längta till sommaren. Jag ska verkligen ut på en resa, annars blir jag tokig!




Full rulle och palt

Nu har jag hunnit vara hos optikern och är hemma för att göra mig i ordning på riktigt. Sedan ska jag upp igen och följa med Jennie på RA:s tyger. Kanske, kanske hittar jag någon julklapp där?

Det blir lunch med Jannike idag och sedan ska jag träffa ÅM och lämna julklapp till lille Pontus. Sedan ska jag skjutsa iväg Linda till flygplatsen och efter det ska jag till Maria och äta palt. Det har jag längtat till ända sedan hon föreslog det i torsdags. Underbart!

Det är min dag det. Nu måste jag kicka igång här så det blir något gjort...

Jag är bäst

Ja, att jag är! Tentaresultaten är uppe och än en gång fixade jag det jag ville ha; ett underbart AB!

Från och med nu kan jag ta jullov på riktigt utan att gå och oroa mig för tentaresultatet. Nu ska jag sväva på moln resten av lovet och smygladda inför straff- och processrätten som går av stapeln den 7:e januari. Tills dess ska jag hålla käft om all juridik, jag lovar! :-)


Julklappar

Nu drar jag iväg norrut en sväng för att köpa julklappar. Här finns det ju ingenting bokstavligen talat, så därför måste man alltså förflytta sig om det ska bli några julklappar i år.

Julen närmar sig med stormsteg. Ikväll tror jag minsann att det blir knäck-kokning!

Johan Falk

Jag har avverkat två Johan Falk-filmer inom loppet av 3 dagar. Dom är bra och jag antar att jag ska titta på resterande filmer inom en snar framtid.

Annars har jag bara slappat hela dagen lång. Jag och Joel har spelat Wii och till och med pappa har provat (och utklassade mig såklart!).

Nu ska jag krypa i säng och ladda inför all julklappsshopping som ska ske imorgon i Piteå. Det är ingen stad jag besöker ofta direkt. Sist var i november -07 ♥

Mörkt

Dagen har jag spenderat i fåtöljen och läst en bok och varvat med vintersporter. Som det ska vara alltså! Annars händer det inte mycket här uppe. Det blir mörkt rätt fort!

Imorgon blir det en tripp till Piteå. Pappa ska dit på jobb och jag ska köpa julklappar. Jag har bara köpt en än så länge så det är väl på tiden kanske!


Lördag

Nu börjar det bli någorlunda ute-vänligt ute, bara -12 grader så då kanske jag skulle ha tagit mig en promenad imorgon.

Dagen har jag tillbringat med Jennie. Vi var bland annat och tittade på Elin och Niclas nya stora lägenhet som de håller på att renovera. Kommer nog bli himla bra!

Ikväll har jag och Joel spelat Wii. Syster Elin har ju det så vi var och nallade det och spelade en massa. Himla kul faktiskt att bara stå och fäkta i luften.. Sedan drog vi igång Flickan som lekte med elden. Milleniumfilmerna kan jag se om och om och om igen. De är så himla bra!

Nu är denna dag snart slut och jag ska krypa i säng. Det är visst dags, säger klockan. God natt!

Bäst

Jag sov länge idag, ända tills klockan nästan var tolv och jag kom ändå i säng relativt tidigt igår. Så med andra ord har jag sovit ett antal timmar i natt och det gillar jag! Jag minns inte sist jag gjorde det utan att ha varit ute kvällen innan..

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och sedan åka upp till Storuman. Jag ska äntligen få träffa Jennie!


It's friday

Jag har inte gjort mycket alls idag. Var en sväng i Storuman med Joel och han köpte några spel till sitt Xbox så nu kan även jag vara med och spela utan att slippa spela actionspel eller bilspel som jag tycker är supertråkigt. Så hela eftermiddagen gjorde vi inget annat än att spela med andra ord.

Kvällen har jag spenderat hos Peter. Vi har snackat skit och sett film, som vanligt då. Nu sitter jag här och funderar hur jag ska avsluta kvällen.. Sängen kanske är en bra idé? Men inte än, jag har ju lov!! Om ni nu skulle ha missat det...


Strömavbrott

Gårkvällen tillbringades hos Hanna tillsammans med Maria. Vi drack te och spelade. Första gången som jag spelade det och det var ju hur kul som helst fastän jag förlorade varje gång, men jag skyller på att det var första gången..

Strömmen gick ett antal gånger igår, vilket är rätt mysigt ändå så länge det inte håller i sig. Nu var det ju inte alltför länge, så det gick bra. Men hur länge som helst klarar man sig ju inte utan den..

Vad jag ska pyssla med idag är lite oklart. Eftersom jag är billös får jag gott sitta här i Stensele. Jag känner inte för att ta en pw till Storuman direkt i kylan. En omgång betapet kanske och lite läsning (skönlitterärt då såklart!) får det nog bli. Jag har ju inget bättre för mig och det är så underbart! 

Brunett

Ja, som ni ser så är jag brunett igen. Efter att ha traskat upp till Storuman (som ligger ett antal km bort), då bilen vägrade att starta i kylan så kom jag såklart försent till min frisör. Under tiden jag gick kan jag påpeka att jag genast längtade lite smått tillbaka till Uppis där det för det första inte är lika kallt, för det andra kan man cykla dit man ska, för det tredje bor jag så förbaskat centralt där och behöver inte gå i 40 min för att nå mitt mål och för det fjärde (om jag skulle behöva) så finns det ett buss/taxialternativ. Här finns det inget av det.

Väl framme blev jag brunett hos världens bästa frisör Anna. Hon var lite tveksam om hon verkligen skulle färga mig brun, men jag lyckades få min vilja fram, fastän jag blev väldigt osäker när till och med hon tyckte att jag skulle vara mitt sling-blonda jag. Det blev i varje fall väldigt lyckat och nu har jag en snygg färg och Anna var väldigt nöjd efteråt, för det är det enda som räknas kom vi fram till. Och jag är ju himla nöjd jag med! Hon lyckas jämt med mitt hår och det är väl därför som jag inte vill byta frisör heller. Vi trivs ihop helt enkelt!

Mitt nya hår och min fina sjal so

0-6b286752d26b19d55d7cba2420e2bbfb.png

Mitt nya hår och min fina sjal som jag har fått av Anna. Made in India!


Hat?

Min dator tycker inte om Norrland, så är det bara. Lillebror sitter och försöker lösa problemet, men det ser mörkt ut. Den vägrar ansluta till nätverket! Varje gång jag har varit hemma har den protesterat, så nu vet jag att den hatar Norrland. Nästa gång får den nog stanna hemma för där skapar den minst bekymmer. Men så länge den inte kraschar som sist så är jag nöjd!

Jag är alltså datorlös tills vidare. Håll ut kära vänner tills jag är åter i banorna igen! Jag funderar på att åka och simma, och sedan ska jag klippa mig 13.30, om bilen vill starta vill säga. Fast jag trodde det skulle vara kallare ute, men vi har "bara" -23 grader. Jag ska i varje fall inte vara blondie längre, utan nu kör jag på mörkt om jag inte ångrar mig när jag väl sitter där. Jag vet i varje fall att jag kommer ångra mig i maj, men inte orkar jag tänka så långt fram nu. Eller kanske borde jag det?

UPDATE: Nu funkar det! Lillebror är bäst ♥

Arlandica

Jag har checkat in, druckit världens godaste smoothie, som jag alltid gör när jag har tid över här på Arlanda och har hunnit kolla en massa på datorn. Flyget går ju än om ett tag, men jag lyckas nog spendera tiden här.. Sitter på Sky City och ska väl snart packa ihop här och börja bege mig mot terminal 3 igen. Jag har ju lite affärer att kika i på vägen..

Snart landar jag i kylan. Det är visst nästan -25 grader hemma och imorgon blir det tydligen ännu värre. Brr...

Bye bye Uppis

Nu åker Lina hem och därför bjussar hon på en bild.


Packat och klart

Nu har jag packat och är klar med städningen. Jag orkar inte städa mer, men har tagit det värsta i varje fall så Manne slipper tro att han hamnat på soptippen när han ska hit och vattna mina blommor.

Nu ska jag gå och hämta ett paket på posten och sedan börja röra mig mot Arlanda. Jag älskar ju det stället så där ska jag hänga resten av eftermiddagen. Jag har ju inte bokat någon biljett så det är lika bra att åka ut dit i tid..

Men posten först och sedan ska jag ta farväl av Uppis för detta år!

Pigg

Jag vaknade pigg strax innan åtta. Hur skönt som helst! Har hunnit säga hejdå till Manneboy och nu ses vi inte på nästan 3 veckor. Det är rätt länge, faktiskt.

Ska göra mig klar inför frukosten med Nina på Norrlands och sedan ska jag nog gå på stan en sväng. Lite småfix måste handlas.. Efter det ska jag packa och städa så gott det går innan det är dags att ta tåget mot Arlanda och sedan ta flyget hem.

Trött

Jag minns inte sist jag var såhär trött. Jag har inte packat färdigt och har inte städat ett dugg, men jag orkar inte helt enkelt. Nu ska jag krypa i säng och hoppas på att jag är piggare imorgon. Hinner jag inte allt så går det ju faktiskt plan hem på torsdag också och jag har ju ingen panik att hinna hem annat än till en klipptid på torsdag kring 14.

Sängen nästa och imorgon blir det frukost på nationen med Nina!

First day

Dagen har jag spenderat i sängen, ätit lunch med min fina Anna som flyttat in i sin lägenhet, gått på stan, försökt shoppa men hade ingen lust och druckit te hos Anna. Jag har alltså inte gjort något som jag borde ha gjort. Jag borde städa och packa inför imorgon, men icket. Jag har ingen lust helt enkelt och nu ska jag se lite tv tills Manne kommer och hoppas att väskan packar sig själv.

Det är snö här, underbart! Gårkvällen var kanon men slutade inte så himla bra då jag lyckades vurpa med cykeln i det halkiga vädret och numer är blåslagen (nästan i varje fall) på höger sida och axeln gör bokstavligen talat ont. Men bara att bita ihop, jag är ju ingen vekling!


Jullov

Behöver jag säga mer? Jag har klarat "väggen" förutsatt att jag klarade tentan, men det tror jag faktiskt jag har gjort. Jag fick ju lyckönskningar ända från Las Vegas så det är nog inga problem! Och mormors reiki tror jag stenhårt på. Vi har ju lyckats förr!

Nu ska jag på systemet för första gången på evigheter. Ska kolla in en klänning också på BikBok, för det är jag värd och sedan ska jag en sväng på nationen också innan det är dags att ladda upp inför kvällen! Jag ska dansa hela natten lång och festa med mina vänner juristerna. Ska bli sjukt kul!

Nu är jag ledig i mer än 3 veckor och jag ska njuta varje sekund!

Tenta

Go, go, go! Nu blir det till att åka av! Jag är rätt laddad och vill bara ha lov nu!

Först ska jag göra mig i ordning, sedan cykla till Folkes och köpa batterier till min miniräknare. Jag var alldeles för lat för att göra det igår och det får jag ju ångra nu.

Om 6 timmar och 15 minuter har jag jullov! Men först ska jag alltså skriva en mastig tenta. Låt mig få upprätta en sakägarförteckning för då kommer jag att äga! Ha, roligare än så här blir det inte... Fram till 13.00 förstås.

Nervös

Usch, jag börjar bli nervös inför tentan som går av stapeln imorgon kl 8. Mycket står på spel och det är bara jag som kan råda över detta, och de som skrivit tentafrågorna såklart. Måtte gudarna vara med mig imorgon!

Jag kan inte göra mer nu än att gå och hoppas. Mormor har skickat reiki som vanligt innan jag tentar och det hade gått bra och kändes positivt så jag är lugn över det.

Jag tror jag kryper i säng, mottar reikin och hoppas att jag får mig någon sömn och inte drömmer massa otäcka drömmar. Någon natt nu i veckan drömde jag om att jag glömde alla böcker och fick cykla hem och hämta dem. Inte bra alls med andra ord. Nu har jag ju i varje fall turen att få åka bil till Gimogatan.

Luftslottet som sprängdes var för övrigt toppenbra! Jag vill bara ha mer, mer, mer.

Imorgon ska jag alltså skriva mini-tentan på 27 hp. Nu ska jag tagga till lite!

3:e advent

Dagen före dagen D. Jag har inget inplanerat annat än att jag måste skriva ut lite lagtext, handla snacks inför tentan och packa ihop allt så jag är redo imorgon.

Jag håller på att koka risgrynsgröt nu. Ska bli himla smarrigt! Fram tills dess det är klart ska jag väl spela lite betapet eller något..

Ikväll blir det bio - Luftslottet som sprängdes. Spännande! Bra uppladdning inför tentan tror jag.

Om 26 timmar har jag jullov, fatta hur skönt det kommer bli!

Utelåst

Ha, idag lyckades jag. Eftersom jag har en dörr som låser sig själv så har det ju bara varit frågan om NÄR jag skulle lyckas glömma kvar nyckeln här inne och idag hände det. Jag och Manne skulle gå och handla och jag är så van att han har nyckel och sedan när jag väl stängt igen dörren så inser vi att ingen av oss har någon nyckel. Men jag kom på att ordföranden har en nyckel till lägenheten, så jag knallade upp dit och lyckades alltså ta mig in lägenheten rätt smidigt ändå. Tur det, annars hade det inte varit särskilt roligt.

Så nu lär jag nog alltid kolla en extra gång efter nyckeln innan jag stänger dörren. Och det är ju faktiskt rätt smidigt med att ha ett "centrallås". Tänk om jag skulle bli jagad in i trappuppgången. Då behöver jag bara låsa upp och stänga dörren. Som om det nu skulle hända... Och som om jag, som springer så sakta, ens skulle hinna in i trappuppgången om jag nu skulle bli jagad. Ja, men tänk om!

Jag kan i varje fall informera om att livet som utelåst inte var särskilt spännande, fastän det blev kort.

Enjoy

Jag njuter faktiskt av att plugga den sista dagen. Allt går hur lätt som helst och jag studsar på moln.

Mamma och Reidar var förbi här en sväng och lämnade lite saker, bland annat min lagade vinterjacka så nu är jag redo för kylan hemma i norr! Fatta att jag åker hem snart, helt sanslöst! Sedan fick jag en krans att hänga på dörren och en God Jul-sten och påfyllning i frysen i form av blåbär, hallon och lingonsylt! Här skall fortsättas äta gröt med andra ord..

Nu kommer nog snart Manne hit och vi (han) ska laga lite middag. Sedan ska jag göra det storslagna - baka. Det blir mjölkchokladkladdkaka. Vi åt den hemma hos hans mamma för någon vecka sedan och den är verkligen hur god som helst. Try it, ni blir inte besvikna! Fast vi har hallon istället för tranbär och det funkar nog minst lika bra. Och något 3-timmarssvalnande hinner jag nog inte med ikväll...

Bara för att jag är så snäll idag så bjussar jag på en låt. En liten smörsångare som inte är speciellt gammal, men som är rätt bra ändå. Men den går ju inte upp emot Taio Cruuuuuuz.


Last day

Idag är den sista dagen jag tänker plugga år 2009 och på T3. Det måste firas så därför tänker jag senare idag cykla till Gottis som har det bästa godiset i hela stan eftersom alla hårda I-like-godisarna finns där.

Jag började dagen med en sovmorgon och det var rätt skönt kan jag lova. Nu ska jag sätta igång med pluggandet och ge järnet!

God natt

Jag är trött och slut på och ska krypa i säng nu! Jag har ätit så magen står i fyra hörn av ett supersmarrigt julbord! Kvällen har varit kul och nu har jag en massa kraft och energi till att plugga imorgon, the last day. Resultaten från allt jobb under terminen har kommit upp och jag är nöjd.

Sängen nästa, imorgon ska jag plugga som bara den!

Lussegask

Nu mina kära vänner har jag packat ihop och ska strax bege mig mot nationen. Jag gjorde en gammal tentafråga i morse (eller gjorde och gjorde, läste och tänkte rättare sagt) och hade jag haft den tentafrågan på sakrätten hade det gått kanonbra, allt tack vare Malin som präntat in RedovL i min huvud. Så nu är självförtroendet på topp! Dagen har börjat bra så att säga.

Och nu blir det Lussegask på nationen. Tyvärr har jag ju inte tillbringat så mycket tid där den här terminen, men nästa termin kanske jag har en eller två (?) anledningar till att tillbringa en massa tid där. Det får tiden utvisa helt enkelt!

Jag tänker ha sista roliga kvällen innan tentan! Och det tänker jag ha med glädje. Ha en kanon fredagkväll och kika på Idol istället för mig. Mig kvittar det vem som vinner faktiskt, för jag tycker Tove skulle ha vunnit...

Early morning

Finally friday och tentan närmar sig med stormsteg. Jag känner ingen ångest, än, utan bara en enorm lättnad. Tänk att jag får jullov i hela 3 veckor! Det är ju som värsta semestern!

Jag vaknade redan kl 6 och var pigg. Looking good, men det var nog bara en engångsföreteelse. Nu ska jag fika lite (nej, jag äter fortfarande inte frukost!) och sedan plugga. Kl 11 ska jag möta upp Aino på nationen och förbereda för kvällens roligheter. Kommer bli sjukt bra! Har ni tur kanske ni får hänga med på bloggen.

Idag kan man åka till Tokyo ungefär asbilligt i vår. Jag tror jag drar.


Flax flax

Yes, närmare 3000 kr fattigare för kurslitteraturen till T4, men nu är den i varje fall på väg till mitt brevinkast. Och jag får leva på vatten och bröd framöver. Havregrynsgröt går också bra, men snart har jag ätit upp all sylt jag fick av mormor och jag vill inte äta "köpe-sylt". Hmm.. Jag har i varje fall hört att det kostar 70 öre per måltid med havregrynsgröt och om jag äter det varje dag kan jag ju äta i flera år innan jag kommer upp i 3000 kr...

Jag behöver en ny lagbok också, så härmed önskar jag mig en blå 2010 i julklapp! Den kommer ju inte att finnas till jul, men när den väl kommer ut, när den nu gör det, vill jag ha en.

Annars väntar jag in maten som borde vara på intågande snart. Sedan ska jag plugga det allra sista och efter det se på Mammas pojkar. Pinsamt erkännande, men man är lättroad när man är uttråkad..

Det blir inte roligare än såhär idag heller faktiskt. Och nej, det här inlägget blev inte roligare än alla andra. Men fatta vad jag ska ha mycket att blogga om när jag hänger på Odlarvägen 21 i fåtöljen.. Eh, njae?


Rättsfall

Om jag så ska kunna något till tentan så är det alla rättsfall i sakrätt som vi har gått igenom på sokraterna. Det kommer jag nog långt med hoppas jag!

Manne ska laga middag idag (ungefär som alla andra dagar) och det kallar jag lyx. Tacos står på menyn och det ser jag framemot! Sedan ska jag tjuvkika på TV ikväll emellan varven.

Imorgon är jag ledig från pluggandet och ska marskalka på nationen. Det är Lussegask och det kommer bli sjukt bra! Det bästa är ju att jag slipper plugga och jag inbillar mig att det kommer göra gott för tentan.

Nä, nu ska jag göra ett ryck..


En helt vanlig dag

Malin ringde och väckte mig i morse. Det behövdes! Jag har liksom inte ork att ta mig ur sängen frivilligt.

Dagen ska jag tillbringa med en massa plugg, som vanligt. Men det är inte många dagar kvar nu och det känns så himla skönt! Sedan ska jag sova i 3 veckor, ungefär som Törnrosa. Tänk att jag sedan har gjort den värsta terminen på juristutbildningen. Behöver jag säga att det känns underbart?


TV-tittarkväll

Fikat hos Emelie var supergott och supertrevligt! Efter det har jag sett på TV så jag har inte pluggat så mycket alls. Bra gjort.

Det blir sängen nu i varje fall och imorgon tänker jag köra järnet. Jojo, visst. Men jag har ju hela helgen på mig!


Ge mig lite resultat

Jag tycker bara att resultaten från hemtentan och de PM jag har skrivit kan komma upp NU så jag slipper fundera på det och bara konstatera läget. Men icket, här ska vi våndas! Senast fredag har vi blivit lovade i varje fall..

Jag kan bara konstatera att det inte är kul att plugga längre och att jag inte är bästa vän med sakrätten.

Måtte gud hjälpa mig på tentan!

Efter en liten datorpaus är det nu dags att komma igång igen. Snart är ju kl 17 vilket innebär julfika och sedan är det Bonde söker fru och Oskyldigt Dömd ikväll och det tänker jag inte missa, så det så. Sedan är det bara att hålla tummarna för att detta ska gå vägen hela vägen. Antingen blir 23:e december (tentaresultatsdagen) min dödsdag, eller den bästa dagen någonsin. 50/50 alltså... Bra eller dålig julklapp? Återstår att se..

Ofrivillig sovmorgon

Jag försov mig idag. Precis vad jag behöver, eller så inte! Nu får jag lägga in växel 5 för att hinna med det jag har tänkt idag.

Först ska jag på ica och köpa lite mat. Det ekar ju i kylskåpet och så går det inte att ha det. Sedan ska jag göra klart familjerätten och sedan lära mig lite mer sakrätt hade jag tänkt. Usch, fy och blä.

Kl 17 ska jag i varje fall på julfika hos ÖverYpsan. Det blir roligt och jag får en liten paus från detta pluggande, som snart är över. Det är inte länge kvar nu och om en vecka åker jag faktiskt hem!

Dags att sätta igång nu då, ica härnäst.

Motsats till aktiv

Jag har inte varit som mest aktiv idag, men jag får försöka ta igen det imorgon istället. Jag försöker och försöker, men kommer ingen vart alls. Men jag lär mig en del på vägen och det är ju bra det! Snart har jag repeterat all familjerätt i varje fall..

Har sett på ett sjukt spännande avsnitt av DH och ska krypa i säng nu. Imorgon är det ännu en ny dag och jag ska ju upp tidigt, igen. Snart, snart är detta över jag och längtar oerhört mycket.. Nu går jag liksom bara på rutin.
God natt på er!


Lunch?

Det verkligen ekar i mitt kylskåp. Det finns lite mjölk, lingonsylt, ketchup, rödbetor, smörgåsgurka.. Ja ni hör ju, inget direkt lunchvänligt. Jag provade äta en avokado, men den var inte tillräckligt mogen. Smakade inte gott och gick knappt att tugga.

Det får väl typ bli glass eller något annat onyttigt. Jag tror mitt hushåll består av endast godsaker just nu! Men så är det ju tentapluggsperiod också.

Ikväll ska jag i varje fall lyxa till det med röding. Smarrigt värre!


Du har en vän på MQ

Jag är en av de noga utvalda Friends of MQ och har därför 25% rabatt på hela sortimentet mellan 9/12-17/12 och det gäller obegränsat antal gånger!

Jag är glad att jag har så fina vänner! ♥
Och att jag har en vän som jobbar på MQ. Här skall shoppas! Thanks honey!

Familje-

Jag börjar bli värsta morgonbönan, tack vare att jag anlitar folk som ringer och väcker mig på morgonen så jag tar mig upp. Kanon!

Idag blir det familjerätt för hela slanten. ÄktB, SamboL, ÄB och FB - that's it! Det känns som jag kan dessa lagar som ett rinnande vatten - redan, så det kommer gå bra idag. Det vet jag.

Idag kan jag boka resa och åka till New York under våren för 4495 kr tor, om jag vill. Tror ni jag är sugen? OM! Men, för er nyfikna kan jag berätta att det planeras en resa för fullt framöver. Inte till New York då utan till den andra sidan jordklotet. Inväntar bara lite datum och sedan bokar vi, efter jag skramlat pengar förstås... Ni får hålla er till tåls så länge..

Dags att tampas med familjerätten! Och att jag har lov om en vecka gör det hela bara ännu bättre!

En vecka

I en vecka ska jag trampa vatten. Om en vecka är jag nog på världens bästa tentafest. Håll ut!
Det är dags för sängen nu. Imorgon är det tisdag, en dag närmare dagen D. Det löser sig...

Nyår är fixad nu. Underbart! Kommer bli lika bra som förra året, om inte ännu bättre! Jag ser framemot det så himla mycket!

Ni får njuta av denna fina bild från i lördags så länge så hörs vi imorgon. Natti, natti!

 
Jag och Linn

My day

Jag tänkte att en liten uppdatering skulle passa sig bra nu när solen (?) gått ner och det är mörkt ute.

Internet är bra, jag har faktiskt fixat några julklappar tidigare idag när jag tog en paus från immaterialrätten. Spännande värre och jag hoppas de blir bra!

Annars rullar dagen på som vanligt. Jag äter, pluggar, kollar datorn, pluggar, tar en sväng runt lägenheten för att sträcka på benen (går sjukt fort, fastän jag bor på 46 kvadrat), pluggar, äter en kaka, pluggar, får post, läser all reklam, pluggar, slöar i soffan och väntar på att immaterialrätten ska hoppa på mig, pluggar, drömmer mig bort, pluggar.. Ja, ni hör ju.

Den stora frågan är vad det ska bli till middag ikväll. Något enkelt som går fort och är gott. Hmm.. Se, det skulle jag också kunna grubbla på hela dagen men jag har bättre pli än så för nu ska jag återgå till soffan. Tur jag har en skön soffa.. Eller det kanske är otur för jag har ju somnat i den förr (inte idag då, utan nu tänker jag vara pigg i en hel vecka och sedan får tröttheten komma). Ja, på både gott och ont alltså.

Nä, jag ska väl läsa besprutningsmålet nu då. Ni minns den där reklamen för Änglamark när folk satt på restaurang och åt och in kommer en gubbe i värsta munderingen och besprutar deras mat. Aja baja...


Tuppen-pigg

Jag lyckades ta mig upp tidigt imorse. Väldigt skönt kan jag lova! Har hunnit plugga lite, ätit gröt och sitter nu med massa ljus tända och väntar på att det ska bli ljust ute. Det är så himla mysigt att vara vaken när det känns som resten av världen sover och det är mörkt ute, så länge man själv är pigg förstås!

Idag ska jag plugga immaterialrätt hela dagen hade jag tänkt. Det är min plan och hinner jag klart med det så finns det ju en hel del annat jag kan plugga på. Ungefär superspännande dag alltså! Men om en vecka sitter jag där på Gimogatan exakt i detta nu och har säkert just läst igenom uppgifterna. Gött, och sedan har jag jullov i mer än 3 veckor! Jag ser redan framemot hur jag sover hela dagarna och slöar i fåtöljen resten av dagen framför någon vintersport, någon film eller en serie eller nåt.

Har jag tid (?) och ork tänker jag pallra mig till nationen senare i eftermiddag och julmysa med ypsorna. Det är en massa julmat kvar sedan i lördags och vem vill tacka nej till det? Dessvärre äter jag ju inte Janssons som det tydligen är hur mycket som helst av...

För övrigt funderar jag på när mitt internet ska lägga av. Under varje tentaplugg har det ju valt att lägga av, säkert till fördel för mig, så jag bara väntar på att det ska ge upp snart så jag inte kan blogga längre. Jag kommer inte bli förvånad, för det har ju som smått blivit en tradition!

Dags att gå i i rond 2 nu alltså!

Idag fyller syster Elin år! Ett stort grattis! ♥


Söndagsmys

Städningen gick bra och det gick superfort, men det är ju för att jag städade med så himla många bra tjejer så klart! Sedan har jag försökt plugga lite.. Det blev ingen fika hos Ida för den stackarn är sjuk. Krya på dig!

Manne kom hit ikväll och vi tog tag i soffprojektet. Vi fick på håret in den i mitt förråd, men det är bokstavligen på centimetern. Nu får den stå där på högkant och trängas mellan tak och golv och jag slipper ha den nere i lägenheten.

Ser på Filip och Fredrik nu, men jag är så himla trött så jag kryper i säng nu. Helt galet! Imorgon är den sista veckan så nu kör jag sista pluggrycket så därför kan jag behöva vila upp mig lite.

God natt!


JulYran

Vi hade det helt fantastiskt igår! Underbart! Årets första julbord var klockrent och jag åt och åt och åt. Hur bra som helst!

Idag har jag en hel del projekt som jag måste göra. Först och främst ska jag ju plugga i stort sett hela dagen (nä, ni är inte förvånade), sedan ska jag städa kammarn kl 12. Ida har bjudit mig på fika så jag ska pallra mig dit också så småningom. Vi har inte setts på evigheter så det ska bli så himla roligt!

Sedan har jag det värsta projektet av alla framför mig och det är därför jag har dragit ut på det till sista dagen. Den gamla soffan jag hade ryms tyvärr inte i mitt förråd så nu står den uppe på vinden i ett torkrum där den egentligen inte får stå och imorgon ska det göras någon kontroll av huset och därför får den inte stå kvar där. Så jag får helt enkelt bära ner den hit till lägenheten igen. Här som det redan är nog trångt. Jaja, what to do? Jag har en plan B, men det ska en del till att det ska lyckas!

Dags att plugga lite nu då...

Utgång

Jag är sjukt laddad! Det är JulYra ikväll och jag slår på stort med en helt ny outfit! Jag har köpt en himla snygg klänning om jag får säga det själv och den är såå Lina. I like!

Jag ska festa bort all tentaångest och leva livet ikväll. Så nu vet ni det! Lite vemodigt är det dock eftersom det är 3 stycken ypsor som ska avgå ikväll, bland annat fina Nina. Men det kommer bli sjukt bra ändå! Det kommer ju serveras julbord och tjejerna försvinner ju inte...

Nu ska jag fixa håret och måla naglarna och försöka vara på nationen om 25 minuter. Tidsoptidmist, ja visst! Men det här är den bästa dagen på länge... :-)

Ps, jag gjorde det förbjudna idag.. Jag köpte bara ett par skor på Skopunkten. Gud förbjude!

Ge mig utgång

Jag är så sugen på utgång så det inte är sant! Jag ska kompensera all min "inte-utgång" som har skett denna termin med att göra det dubbla nästa termin! Tur jag får lite omväxling i vardagen imorgonkväll..

Calle åker ut ur idol ikväll, men jag gillar alla 3 faktiskt!

Malin påpekade idag att hon aldrig skulle vilja blogga, för då skulle hon inse att det enda hon skulle blogga om var det enda hon gjorde - alltså plugga. Ungefär som jag då. Oerhört intressant. Men det visste ni ju redan om mig. Om 1,5 veckor blir det ändring på den saken, det lovar jag!

Åter till soffan och mitt svullande. Och Gina, kom och joina mig! Jag kan spara chips till dig!

TGIF

Ha, jo jag tackar gudarna jag för att det är fredag idag. Blåbärspaj och Idol är de uppiggande momenten denna dag. Att vi har gått igenom alla seminarier gör det ännu bättre och här ska nu mallas och flikas i kurslitteraturen.

Imorgon är JulYran och den stora frågan är vad jag ska ha på mig. Jag måste nog försöka hinna förbi en sväng på stan imorgon och inhandla något fint!

Det är som sagt Idol ikväll och det ska jag unna mig att titta på. Sedan vill jag äta chips och dipp (eller svulla som man också kan göra som jag och Malin uttrycker det). Det är lite mer okej att äta onyttigt när man tentapluggar. Det är lite likt att "äta för två" när man är gravid. Fast jag tycker inte att någon av dem är någon bra anledning alls till att trycka i sig en massa onyttigt, men ändå... Det är ju lite mer okej.. Jag äter liksom för mig själv och lilla 27 p tentan nu.

Ska sluta svamla och sluta drömma mig bort till kammarstäd och middag på Orvars som jag vet att mina ypsor gör ikväll. Tänk en öl på Orvars.. Ge mig! Nej, lite sakrätt på det här kanske?

Jodå

Samma sak, dag ut och dag in. Dagen har spenderats i Flogsta och imorgon blir vi äntligen färdiga med vår repetition av alla seminarier. Sakrätten är mastig vill jag lova!

Det där med tidiga morgnar är inte min grej, men jag gör ett nytt försök imorgon. 5.45, tänk om jag kunde vakna pigg och fräsch!

Nej, här blir det inte roligare. Nu ska jag sova och hoppas på sova gott utan drömmar om... ja, typ sakrätt.

Imorgon är det fredag! Inte för att det spelar någon roll, men...


Det är ett mysigt vinterlandskap i

443e5c85eb8db65a188355cbaa9da7a6.png

Det är ett mysigt vinterlandskap i Flogsta!


Sovtajm

Nu ger jag upp för idag.

Mitt mål imorgon är att kliva upp tidigt, men jag vet ju hur det kommer gå. Ska i varje fall ta mig till Flogsta och som det ser ut nu så har jag nog ingen större lust att cykla så jag inviger nog bussen.

Sov så gott raringar!


Plugg-onsdag

Tjejerna har precis åkt hem och här sitter jag och funderar på vad jag ska äta till middag. Är inte alls sugen på att laga något så jag tror jag går och köper keso eller något annat smarrigt. Jag har ingen ork att lagat något heller utan får göra det imorgon istället.

Sedan blir det att plugga resten av kvällen, som vanligt. Men nu äntligen har jag förstått redovisningslagen så tack vare det kan jag gotta mig i en chokladbit eller nåt!

Ica nästa!


Kallt

Nu har vintern (?) kommit till Uppsala och det är minusgrader, första dagen jag har det som bor mitt i stan och en termometer som är lite godtycklig, till min fördel. Tur jag inte ska röra mig utanför lägenheten alltför mycket idag för jag saknar min vinterjacka! Hur går det för den?

Jag skulle kliva upp tidigt imorse och plugga, men jag har inte alls mått bra i natt så jag har alldeles nyss klivit upp. Ska vänta in tjejerna som borde vara här snart och sedan ska vi plugga ihop resten av dagen.

Om 2 veckor åker jag hem ♥


Spännande?

Det händer inget spännande alls i mitt liv just nu.

Det som har varit mest spännande idag är att jag har ställt mig i kö till min brf:s parkering i hopp om att någon dag bli bilägare, eller framför allt få tillgång till en parkering. Jag tycker jag börjar i rätt ände i varje fall, haha..

Sedan har jag suttit och filosoferat om lägenheten några våningar upp.. Kvm-priset är ju galet vill jag lova!

Det händer inget spännande alltså och nu kryper jag i säng och ska försöka filosofera vidare. Imorgon är ju en ny dag och tentan närmar sig med stormsteg...

Uttråkad

Sakrätten ger mig gråa hår.

Jag är sjukt less på det här. Men nu ska jag ta tag i detta och renskriva resten av kvällen så jag kan få det ur världen (för ikväll blir jag klar på riktigt, jag lovar). Sedan ska jag mata in sakrätten och allt vad som innebär med separationsrätt, återtagandeförbehåll, medgivit till förfogande, återvinning, kvittning, sakägarförteckning och gud vet vad.

Egentligen så struntar jag totalt i vem som får utdelning först och vem som över huvud taget inte får pengar alls för att de inte räcker till, eller om egendomen får undantas och vem som äger vad. Men the biggest but, jag måste ju kunna det!

Och här lär jag mig ju ingenting..

Jag är i Flogsta och tentapluggar

0-53c1df5330124981a52b1bff3049d981.png

Jag är i Flogsta och tentapluggar och har fått en julkalender av Frida :-)


RSS 2.0