Ingen vinst

Det blev ingen vinst för mig, trots att jag faktiskt nästan trodde på det. Men jag fick middag hos Maria och gofika efteråt istället. Och sällskap av massa trevligt folk! Det blev alltså inget besök i Uppsala Anna, i vart fall inte för vinlotteri ;-) Men annat besök mottages tacksamt!

Nu ska jag försöka ta mig i säng, inte ligga och läsa halva natten utan sova så att jag kan ta mig upp imorgon för att boka tid till farbror doktorn. Kl 8 ska jag vara uppe. Att det ska vara så svårt? Imorse väckte pappa mig halv 9 och började 9. Väldigt bra gjort av mig. Jag tror jag kör på ett nytt knep i natt..

God natt på er!


Lotteri

Värmen verkar ha kommit hit upp till norr för att stanna! Äntligen, för nu är det sommar på riktigt!

Jag är hemma för lite lunch, men jobbar annars hela dagen idag. Det innebär att det inte händer så mycket mer än så idag, men direkt efter jobbet ska jag i vart fall på vinlotteri. Som gästspelande tänker jag dra hem vinsten, men jag har ju varken tur i spel eller kärlek, så hur det ska gå är fortfarande oklart. Jag ska i alla fall göra mitt bästa!

Snart, snart, snart är det SommarYra!

Extra

Jag fick hoppa in och jobba extra idag, så alla dagens planer rök. Jag som skulle rida! Men det lockade mer att få lite extra cash, för de finns ju inte i överflöd.

Kvällen har jag tillbringat med att fixa inför helgens bravader. Jag struntar i Storumandagarna (dock lite motvilligt, men) och åker till Sollefteå för att träffa mina ypsor och ha SommarYra. Jag har även letat och letat efter en klänning. Det finns ingen. Nu känner jag bara hopplöshet.

Nu sitter jag och väntar på att jag ska hämta Elin.. Sedan ska jag sova. Jag jobbar ju imorgon med! 


Ny vecka

Gårdagen spenderades på ett hygge i Gunnarn. Vi planterade och det gick faktiskt förvånandsvärt bra i jämförelse med vad jag hade trott. Jag skulle nästan kunna ha det som sommarjobb, så länge det är okej väder och inga mygg eller knott attackerar mig.

Kvällen tillbringade jag i fåtöljen och varvade fotboll med läsning. Jag tog helt enkelt igen mig efter dagens hårda arbetande.

Klänningsjakten till bröllopet går inte alls bra. Jag har löst min outfit till själva bröllopet, det enda som saknas till den är ett par skor.  Jag kan dock inte ha samma sak under kvällen, så vad jag ska ha på mig under mottagningen är fortfarande en stor gåta. Jag behöver en klänning!! Jag måste försöka lösa det ikväll! 12 dagar kvar! Lite lätt panik är precis vad jag känner...

Jag jobbar idag, men är hemma på lunch. Nu är det dock dags att återgå till jobbet!

Vi planterar. Det var ungefär lika tråkigt...

dsc02331 (MMS)

Vi planterar. Det var ungefär lika tråkigt som jag trodde.


Midsommarhelg

Midsommar var okej. Att vara salongsberusad tillsammans med folk som har en betydligt högre alkoholhalt i kroppen är en upplevelse. En sån upplevelse att jag nästan aldrig vill dricka alkohol igen. Pauträsk var rätt dött, men jag slapp myggen i varje fall och jag kände verkligen att jag kunde bjuda föreningen på 150 kr. Zekes var ju söta i varje fall.

Gårdagen spenderades i Grannäs. Mormor bjöd på palt, supergott! Vi myste mest i soffan hela dagen, som det ska vara med andra ord.

Nu gör jag mig redo för att åka ut i skogen och plantera. Jag har aldrig gjort det i hela mitt liv och har alltid levt i den falska ingivelsen att jag inte skulle behöva det heller. Men nej. Jag hatar det redan innan jag ens har börjat.


Vi är i stugan och har blivit bjuden på pa...

dsc02330 (MMS)

Vi är i stugan och har blivit bjuden på palt. Nu är det glass och fotboll som gäller!


Midsommarafton

Jag har sovit som en kratta i natt, men det känns ändå bra när man vaknar och det är 20 grader ute. I övrigt är det rätt trist väder, men det är en annan sak.

Dagen är ytterst oklar - som vanligt. Helst av allt skulle jag vilja ligga på en brygga vid kusten, äta jordgubbar, dricka mousserande och känna att "det här är livet", men det får bli en annan midsommar.

Midsommarfirande nästa! Jag kanske ska binda en midsommarkrans och fördriva lite tid? Dock skulle den enbart bestå av maskrosor för det är de enda blommande blommor som finns här..

Hard work

Vad jag har jobbat idag! Jag jobbade så hårt att jag jobbade längre än det var tänkt. Kul var det! Det är då jag gillar mitt sommarjobb som allra mest - då man får jobba ordentligt.

Kvällen har varit som en enda dimma. Tiden har sprungit iväg och jag har bara slappat. Pratat i telefonen, läst lite, sett lite fotboll, ätit jordgubbar, surfat runt. Ja, ingenting med andra ord. Precis som en torsdagkväll ska vara kanske.

3 av mina kära vänner har fått positiva besked idag. Hurra för er!

Själv väntar jag på den dagen då detta känns okej. Det känns oändligt långt bort.

Nu ska jag pallra mig till sängen. Imorgon är det midsommar och först idag kom sommaren - midsommar i sin ordalydelse? Njae...


Just know that you're not in this thing alone
There's always a place in me that you can call home
Whenever you feel like we're growing apart
Let's just go back to the start

Anything that's worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitting's out of the question
When it gets tough gotta fight some more

We gotta fight for this love!


Lite jobb på solig dag

Idag ska jag upp och jobba - enda jobbardagen denna vecka. Det är rätt slappt häruppe i norr kan jag säga. Jobbar inte heldag heller, så det blir en lugn dag. Helst av allt hade jag ju velat vara ledig just den här dagen för det är hur varmt som helst ute (norrländska mått mätt) och vindstilla, men som sagt så kallar jobbet.

Midsommar är fortfarande väldigt oklar. Jag har ingen lust att festa längre. Jag har ingen lust att göra något alls faktiskt. Men midsommar är imorgon, en annan dag.

Dags att göra sig i ordning inför jobb!


Besök av Linn och Maria

Mina fina tjejer från Dorro kom på besök hos mig ikväll. Kvällen till ära hade jag bakat vinbärspaj så vi smaskade i oss det. Smarrigt!

Vi var på sightseeing i Storuman och de har nog minsann sett allt. Storuman är ju dock litet, så det tog inte en alltför lång stund.

Efter sightseeing och lite fotbollstittande gav de sig iväg hem till Dorro igen. Men snart, snart, snart ses vi ju igen! Om bara en vecka sammanstrålar Ypsilon i Sollefteå..

Summa - en fin kväll med några av mina finaste vänner!


Hur besviken kan man bli på människor egentligen? Det finns ingen övre gräns tror jag.. Bara fruktansvärt onödigt att behöva bli det. Jag är rätt empty just nu...

Stall, loppis, besök

Nu ska jag strax bege mig till stallet. Jag och Hanna ska rida och det är Maggan som står på min lott. Spännande! Jag har bara lite träningsvärk eftersom jag stretchade ordentligt efter gårdagens pass. Tur jag kom ihåg det!

Det ryktas om en sväng på loppis idag, så det blir nog en tur till Blattnicksele senare.

Och ikväll kommer Doroteas finest till mig. ♥

Bugg

Ikväll har jag gjort något som jag bara brukar göra med alkohol i kroppen. Jag har buggat! Det var så jäkla roligt! Jag och Tim dansade för fulla muggar. Ja, bugg är nog min grej skulle jag vilja säga.

Sammanfattningsvis har det varit en bra dag - ridning och bugg. Hur ska min kropp må i morgon?

Nu funderar jag starkt på att ta mig i säng, men det är svårt när det är så ljust ute. Men nu börjar de gå mot mörkare tider igen, så det är väl bäst att passa på medan ljuset finns här...

Ridning

Idag har jag gjort något som jag inte gjort på länge - jag har varit i stallet och ridit! Jag och Hanna tog ut hästarna på en uteritt och det var hur kul som helst! Som jag har saknat det, men det märker jag inte förrän nu.. Det var väldigt kul, varmt, jobbigt och jag fick blåsor på fingrarna - precis som det ska vara.

Jag har stretchat och laddar nu upp inför morgondagens ridtur. Gissa om jag längtar?

Jag vill börja rida igen, på riktigt. Tänk; träna, träna, träna, mysa, tävla. Ja, allt. Vad roligt!

Doroteas finest

Igår träffade jag först Emma, älskade Emma. Det var länge sedan vi sågs, men det kändes inte alls som så. Jag blev bjuden på fika och sedan satt jag, hon och Kerstin och pratade om livet. Det var välbehövligt och snart ska vi göra om det. Eftersom det bara är 7 mil emellan oss, så är det bara att ta tag i det i sommar helt enkelt.

Sedan brassade jag vidare till Dorotea och mötte upp Linn och Maria på Coop. Vi handlade mat och sedan drog vi en ragg i stan innan det var dags för matlagning. Smarrigt! Därefter blev det en sväng på byn och det hela slutade med att jag hade sett Marias hem, Martinas hem, Doroteas kyrka, Nattvarden, torget, fotbollsplanen, campingen.. ja, alla Doroteas smultronställen. På håll fick jag till och med se Doroteas finaste hus. Efter en mjukglass på My Way fick OK ett besök och sedan åkte vi hem till Linn för att se fotbollen.

Då fotbollen var slut var det dags för mig att åka hem. Det bästa i alltihopa är att det inte dröjer 1,5 veckor innan vi ses igen, utan vi ses redan imorgon när de kommer på besök hit till Storuman. Fantastiskt!



Doroteas guider vinkar så fint.



Doroteas finaste hus


Jag är på väg hem efter en väldigt trevlig...

dsc02321 (MMS)

Jag är på väg hem efter en väldigt trevlig dag i grannkommunerna tillsammans med underbara vänner! Det är ljust som mitt på dagen och jag gillar det..


Två besök

Jag började dagen med en promenad och nu är det dags för att svira om och börja bege mig västerut. Första stopp är Vilhelmina, där jag ska träffa Emma. Det är ungefär 2,5 år sedan vi sågs sist, så det ska bli ett kärt återseende. Efter det beger jag mig vidare mot Dorotea för att träffa Linn och Maria och hänga i Dorro en hel kväll. Det är bara 2 veckor sedan vi sågs sist, men det känns som en evighet. Därför blir även detta ett kärt återseende.

Med andra ord slår jag två flugor i en smäll idag och besöker fina vänner!

Jag vill åka båt..

dsc02317 (MMS)

Jag vill åka båt..


Soffhäng

Vilken slappardag! Ibland är det ju väldigt skönt att bara göra ingenting en hel dag, som idag. Det får dock inte bli alltför ofta som det händer.. Rastlöshet, ni vet.

Helgen har sprungit iväg med jobb, bröllop och fest. Nästa helg väntar midsommar och det ska bli spännande att se vad planerna blir. Just nu är det väldigt oklart, men det dyker väl upp något så småningom.

Jag har tittat på alla tal, bröllopstårtan och valsen i natt/idag och är helt inne i bröllopet. Har lusläst allt och jag gillar det. Hurra för monarkin! Hur man kan vilja avskaffa något så vackert är för mig obegripligt. Jag tror minsann det ruvar en portion avundsjuka bakom det ställningstagandet...


Bröllop

Jag älskar kungligheter. Som jag har väntat på denna dag - bröllopet mellan kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling.

Jag har suttit klistrad framför tvn sedan jag slutade jobba. Fantastiskt vackert bröllop och Victoria var så fin. Hela hon strålade! Jag vill också vara så vacker när jag gifter mig! Vacker klänning, kamédiademet är fantastiskt och en underbar slöja!

Sverige har något att vara stolt över - sitt kungahus.

Back

Jag älskar mitt jobb - så är det bara! Skönt att vara tillbaka på banan igen.

Ikväll har jag, Joel och Josefin sett film - Babysitter Wanted. Se den inte, sjukt dålig film. Pinsam faktisk!

Det pratas bröllop så det står härliga till denna vecka. Kvällens snyggaste klänning tar givetvis prinsessan Madeleine hem. Helt klart to die for! Kvinnan är så vacker så det är sanslöst!



Nu ska jag pallra mig i säng. Det står jobb på schemat imorgon med..


Jobb

Jajemän, idag är det dags för jobb! Så jag vet vad jag sysslar med idag. Det känns skönt..

Det regnar och är 10 grader ute idag. Så spännande är sommaren i Storuman. Var är solen? Ge mig lite, tack!

Dags att rappa på lite!

Storuman-dag

Dagen har spenderas mestadels i Storuman. Först med studentfirande och sedan åkte jag till Maria för att hälsa på henne och hennes nya bostad. Det kommer bli bra när det är klart där. Jag gillar ju stora utrymmen, så jag föll för det direkt! Där stannade jag resten av eftermiddagen och blev bjuden på middag innan jag åkte hem. Smarrigt!

Kvällen har jag spenderat med en bok i fåtöljen och sedan på Stenseles gator. Bästa Clara ringde och det var skönt att höra hennes röst. Då längtade jag (ännu mer) tillbaka till Uppsala.

Jag har hämtat hem ännu en bokhög. Avverkar dem på löpande band. Synd bara inte vädret är med mig. Ca 10 grader och mulet varje dag är ju ingen större hit i mina ögon.



Nu ska jag ta en dusch och sedan krypa i säng. Imorgon ska jag jobba! Sedan kommer pappa hem så då slipper jag vara en ofrivillig ensamvarg.


Josefin har tagit studenten!

dsc02314 (MMS)

Josefin har tagit studenten!


Studentdag

Joels Josefin tar studenten idag, så jag ska minsann se när studenterna kliver ut från trappan! 3 år sedan jag gjorde det. Tiden går alldeles för fort!

Gårkvällen tillbringade jag med Jennie. Vi såg den nyaste Wallanderfilmen och bara hängde. Annars var gårdagen lika lugn och händelselös som alla andra dagar om jag ska tro mig själv.

Maria har kommit hem från Turkiet och det innebär att jag får träffa henne.. Hurra för det!


Klänningsbekymmer

Jag har klänningsbekymmer inför bröllopet i sommar. Det är 24 dagar kvar och än så länge har jag ingenting att ha på mig. Jag letar och letar, men hittar inget.

Det är ju den där återkommande längden på klänningen som spökar. Varför ska allt vara så förbaskat kort för? Det passar sig faktiskt inte till alla tillställningar, så det så. Modevärlden verkar tyvärr inte ha förstått det. Eller så struntar folk i det och går i rumpkort ändå. Jag vet inte riktigt vart problemet ligger.

Jag drömmer efter något blommigt och fint.. Någon dag framöver ska jag hitta en klänning om jag så ska behöver beställa den från andra sidan jorden.

Bloglovinproblem

Okej, problem och problem. Jag får ta tillbaka det, för det är egentligen bara ett litet värdelöst i-landsproblem, men..

Jag är beroende av bloglovin och har lagt in alla bloggar jag läser där så när jag loggar in så behöver jag bara klicka på de nya inläggen, som bloglovin så snällt visar för mig. Problemet är dock att alla mina inlägg inte kommer med där, i vart fall inte på mitt inlog. Exempelvis inte det här, det här eller det här.. Nu är det ju dock få personer som följer min blogg genom bloglovin om man ser till statistiken, men är det någon annan som har samma problem? Det verkar bara vara min blogg som är drabbad, men jag är inte särskilt förvånad. Det handlar ju om teknik - min starka sida...


Längtan

Morgonmöte på jobbet och nu funderar jag på hur jag ska fördriva resten av dagen. Jag, Elin och Joel har ett projekt att göra när hon slutat jobba och han vaknat efter nattens jobb.

Jag längtar tills på fredag då jag börjar jobba. Det kliar i fingrarna efter att få göra något - träffa folk etc. Det är så trist det här att vara ledig när det bara är tråkigt väder ute..

Jag har bjudit över Elin på middag ikväll. Joel har önskat "sån där mat som man äter med rostat bröd", alltså chili con carne. Jag har aldrig lagat det förut och det lär inte på långa vägar bli som mammas, men jag ska göra ett tappert försök.

Jag kanske borde fixa mina rullgardiner. Jag har ju sjukt svårt att sova om det är ljust i rummet och detta börjar bli ohållbart. Så fixa och trixa lite?

För ett år sedan låg jag och stekte på Cypern. Ta mig tillbaka!

Dear John

Se den, utan tvekan. Jag älskar kärlek, så är det ju bara. Jag älskar även mannen i mitt liv - som jag inte hittat än. John skulle kunna få vara mannen i mitt liv, om han stannade hemma istället för att åka ut i vida världen. Klart sevärd film och jag har gråtit min ranson tårar idag. Det är en fin film och man bara älskar den. Mer kärlek till folket!

Jag är ensam hemma i huset för första gången på evigheter. Det är lite småläskigt faktiskt, så därför blir det sängen ganska snart. Tacka vet jag det norrländska ljuset, för annars hade jag varit mörkrädd vid det här laget.

Tänk om jag hade haft en lättsam bok att läsa just nu, men självklart är det en deckare. Nä, jag pallar nog inte det om jag ska kunna sova i natt. Eller så är det precis vad jag gör. Jag kanske är hårdare än jag tror?


Lillebror på väg till jobbet. Jag kan inte...

dsc02306 (MMS)

Lillebror på väg till jobbet. Jag kan inte låta bli att skratta..


Nyklippt

Lika långt hår, men fräscha toppar. I like! Håret är ju aldrig så bra som när man nyss har varit hos frisören.

Resten av dagen bjuder på ungefär ingenting. Ska tvätta lite, men annars så.. Det händer ju inte alltför mycket här i Storuman.. 

Två månader kvar. Hur ska jag kunna fördriva två månader? Tur att jag snart börjar jobba på riktigt!

Free

Vad gör Lina när hon är ledig? - Ingenting!

Jag har varit på Systemet på förmiddagen och sedan gick jag hem och kröp ner under täcket igen. Mindre än 10 grader ute är inget för mig. Brr.. Jag läste ut en bok och påbörjade en annan som är sjukt spännande - Nattfåk. Sedan sov jag två timmar, lagade mat, läste lite till, tog en lång promenad och hade sällskap av bästa Nina i telefon under tiden. Vi har planer som vi ska ta tag i omgående.

Resten av kvällen har tillbringats i fåtöljen tillsammans med min bok. Jag har läst, läst och läst.

Så ser min dag ut och kommer förmodligen göra det framöver. Jag är ju ledig....

Kärlek

En slö- och slapparkväll, riktigt skönt och välbehövligt. Det blev en lång natt förra natten, det märktes!

Kvällen avslutades med att jag fick veta att min kära syster Elin och hennes Linda har förlovat sig. Det är kärlek det! ♥

Trevligt minsann

Gårkvällen var trevlig ute i Skarven. Precis som en norrländsk fest ska vara.

Idag har jag försökt fördriva tiden i Skarven och nu är jag hemma för att fortsätta försöka fördriva den. Jag lyckas ju uppenbarligen eftersom tiden går, men jag gör egentligen ingenting. Djupt.

Nej, en promenad på det här borde sitta fint. Sedan blir det nog soffan för hela slanten idag.

Skarven i ett nötskal

dsc02303 (MMS)

Skarven i ett nötskal


Skogsfest

Nu är jag snart på väg till Skarven. Klädkoden för kvällen är myskläder. Och man ska vara osminkad. Jennie uttryckte verkligen att jag inte skulle komma i klänning. Så jag har letat upp det mest osmickrande jag tog med mig hem - mjukisbyxor, en gammal P3-star tshirt med en urtvättad (egentligen obefintlig) Pink-autograf på och sedan en underställströja som jag hittade här hemma.

Jag är med andra ord redo för skogsfest!

Tuppen

Jag var nästan uppe med tuppen imorse med tanke på hur sent jag la mig igår. Att det är ljust dygnet runt gör ju inte saken lättare. En Beck-film hos min Beck-kompis avslutade gårkvällen och påbörjade den nya dagen. Trevligt!

Jag har redan hunnit putsa de sista fönstren och nu ska jag plantera de sista blommorna. Stallet har öppet hus idag, så jag ska dit senare. Annars är dagen relativt oplanerad, som vanligt.

Kvällen ska tillbringas i Skarven med Jennie och Lukas. Det bli grillning och vin. Det ser ut att bli en bra kväll!


Rastlös

Nu är jag minsann rastlös.

Det är fredagkväll, första fredagkvällen som jag sitter hemma och inte går ut på evigheter (om jag bortser från för två veckor sedan då jag tentapluggade). Jag sitter hemma och bostadssurfar istället. Hurra!



Ungefär såhär känner jag när jag tänker på hus. Jag längtar till den dagen kommer när jag ska köpa hus, men jag kommer aldrig bli nöjd med huset. Så är det bara. Jag vill ju ha ALLT!

Nagellack

Vilken variation av färger jag kommer ha på sommarens naglar. Men jag älskar Mavala!


TGIF

Vinprovning på morgonen och nu ska jag iväg och handla blommor. Det kan inte bli bättre minsann! Det är strålande väder, Uppsalavarmt till och med. Jag hoppas solen tittar fram hela dagen. Planerna för resten av dagen är ungefär lika med noll. Det känns skönt, så jag tänker ligga i en solstol och läsa, så länge solen är med mig.

En ny klipptid är inbokad. Nu ryker håret! Eller nää..


Plant

Dagen har spenderats mestadels i solen. Först tog jag mig an rabatten. Det blev vackert, om än lite tamt, så imorgon ska jag handla blommor! Sedan blev det en promenad med frk Björnstad som är hemma på snabbvisit. Väldigt trevligt och vi har ett mål för sommaren som vi ska klara av. Där med basta. Punkt.

Jag har handlat med pappa för flera brödbak framöver i sommar. Det är min sommarens stora grej tror jag minsann. Recept mottages gärna!

På kvällen åkte jag upp och träffade kära Jennie. Surr om allt och inget som vanligt och vi har redan planer för helgen. Det ser bra ut!

Nu ska jag krypa i säng. Imorgon väntar vinprovning! Jag hoppas på mer sol och mer värme...

Soligt

Lov betyder för mig att sova länge. Förra lovet, jullovet, sov jag verkligen bort. Jag snittade väl 10 timmar varje natt i 3 veckor. Det är galet! Jag har väl nästan kommit in i den fasen just nu, vilket är allt annat än bra. Men den dagen jag börjar jobba så kanske jag är back in the game igen. Det är bara så svårt att ta sig i säng när det är strålande sol (ungefär) vid midnatt. Då är jag ju som piggast!

Eftersom det faktiskt är fint väder här idag (dock kallt, men fint) så tänkte jag ta tag i trädgården. Det behöver rensas lite och planteras nya blommor. Så det är dags för mig att plocka fram de gröna fingrarna!


Exemplarisk

Idag har jag varit en exemplarisk dotter och putsat nästan alla fönster i hela huset. Jag är rätt stolt över mig själv. Jag har inte putsat så många fönster i mitt liv, faktiskt bara mina egna i lägenheten en enda gång. Det var ungefär det tråkigaste jag gjort, någonsin. Men idag gick det som på räls, kanske därför att fönstren är stora och ingen insida behöver putsas.

Blir jag inte advokat ska jag bli fönsterputsare. Så de så. Eller det kan vara en bisyssla. För vad sägs om advokat, pirat, jägare och fönsterputsare? Det är nog min framtidssysselsättning.

Annars har jag fördrivit tiden med att göra i stort sett ingenting. Det är ju trots allt sommarlov!

Imorgon ska jag fortsätta i den exemplariska stilen och baka bröd. Nu när jag har verktygen borde jag försöka mig på bröd med jäst, men inte imorgon. En annan dag.. Jag och jäst är ju inga vidare goda vänner, men vi kan bli...

Vilken exemplarisk fru jag kommer bli när jag blir stor!

Kortare väg till målet

Jag läste detta idag. Fantastiskt! Genast blev jag några år rikare. Ungefär...

Skönlitteratur

Tack gode gud för skönlitteratur. Igår kväll reserverade jag ett antal böcker på Storumans bibliotek och idag kunde jag hämta ut dem. I sommar skall plöjas!



Den översta lånade jag av Elin innan jag åkte. Den är bra, men väldigt pinsam. Jag skäms när jag läser den. På riktigt. Men självklart läsvärd om man gillar chicklit!

Fullfjädrad finansanalytiker

... åtminstone språkmässigt enligt detta test.

Umeå

Jag var alltså i Umeå igår på kurs. Trevligt! Att Systemet är måna om sina anställda är en sak som är säker.

Efter kursens slut fick jag äntligen träffa Ida. Vi sågs senast i julas, så det var på tiden. Vi gick och åt och sedan tog vi en efterrätt på MAX. Världens godaste lyxshake - jordgubb! Kan rekommenderas. Vi hade himla trevligt och uppdaterade varandra i livet och det kändes så klart som sist vi sågs var igår. Ja, idag var det ju igår som vi sågs sist, men i förrigår alltså. Ja, ni förstår..

Idag har jag tagit en lång sovmorgon. Nu funderar jag på att antingen rycka upp mig och ta tag i dagen. Jag borde packa upp min stora resväska så jag slipper bo i en resväska hela sommaren. Storuman är ju så fantastiskt givande. Suck.

Hemma

Det känns inte alls farligt, det känns skönt. Hemma är kärlek. Jag har bara byggt upp en stor hemsk känsla för att åka hem, men det är ju bara för att jag har det så förbaskat bra i Uppsala. Och det tackar jag mina vänner för!

Imorgon ska jag på kurs i Umeå med Systemet. Känns väl inte jättepeppande att åka dit så tidigt på morgonen, men jag tror det blir en bra dag..

Jag vill tacka Aino, Linn och Maria som hjälpte mig att ta mig till Arlanda. Tack, ni är bäst! Utan er hade jag nog varit kvar i Uppsala..


Min gammelmormor

Idag skulle min ståltant till gammelmormor fyllt 95 år. Hon som visste allt om livet, som gräddade våfflor och stekte småplättar som ingen annan. Hon som sa till mig när det tog slut med en pojkvän att "Har han lämnat dig i båten utan åror?" och "Mister du en så står det tusen åter!"

Jag saknar min gammelmormor som vi alltid gick till när vi var liten på julafton och bytte julklappar. Min gammelmormor har stuckit nästan alla mina tjocksockar och hon ville alltid veta om de passade, om de hade hål i så hon fick stoppa om dem osv. Alltid var det prat om tjocksockar. Jag skulle göra allt för ett helt nytt par stickade av henne.

Min gammelmormor gick bort dagen efter jag flyttade hit till Uppsala. Jag är döpt efter henne och heter Signe i andranamn. Jag får hoppas att jag fått hennes gener och om inte det så att det följer med namnet och jag också blir en sån krutgumma som hon var i alla hennes år!


Flygstrejk

Jag drabbades visst av flygstrejken. Jag var tvungen att boka sista biljetten hem. Hurra för Storumans flygplats som gynnas i denna strejk.

Jag har sagt hejdå till Elin, Nina och Alex. Ni vet redan hur jag känner. Jag måste helt enkelt åka till Skellefteå i sommar när Nina är hemma. Jag bara måste. Hon är min vapendragare och vem ska jag berätta allt för om vi inte ses på 3 månader? Vem ska jag ta morgonpromenader med och bara prata om livets alla bekymmer?

I sommar ska jag bli allmänbildad och börja gilla public service. Jag ska bli smart. Eller smartare rättare sagt.

(Ja, jag är lite deppad. Det kan man läsa mellan raderna. Sommaren kommer bli bra ändå, för jag får vara med pappa. Men..)

Dagen är kommen

Idag ska jag åka hem till Stensele för att jag är världens fattigaste student. Att leva på mindre än ingenting tills i slutet på juli finns för mig inte. Jag måste åka hem, så är det bara. Därav anledningen.

Flygstrejken drabbar inte mig i vart fall, så resan ser ut att bli av.

Gårdagen var supermysig. Långlunch och lekar hos Inspektorn i strålande väder! Väldigt trevligt! På kvällen åkte jag, Nina och Elin ut till Gränby och shoppade lite. Jag gillar Gränby! Efter det cyklade jag till Linn och Maria och åt en efterlängtad kebabrulle och blev allmänbildad tack vare SVT. Som sagt, dagen var väldigt bra!

Idag ska jag städa i mitt kaosliknande hem, packa det sista, släpa med mig alla mina 40 (säkert, jag tar med mig allt! Jag får hålla tummarna för att de är snälla med övervikten) kg till Arlanda och ta mig hem. Min rason av taxi var jag tvungen att nyttja helt ofrivilligt på tentan, så...

Nu slår jag klackarna i taket och städar.

Inspektorslunch och Gränby

Kl 13.30 är jag inbjuden till Inspektorslunch hos Norrlands inspektor. Det kommer nog bli väldigt trevligt! Efter det är tanken att jag ska ta mig till Gränby och shoppa. Det är söndag och de har öppet till 20 så jag ska försöka få med mig ett litet shoppinggäng som vill spendera lite slantar. Hurra för Gränbys öppettider!

Sedan ska jag packa. Kanske städa lite. Men packa. Jag vill inte. Vill inte.


Bästa kvällen

Jag hade en fantastiskt rolig kväll! Lät bästa kvällen av kvällarna 3. Tredje gången gillt kanske? Förfesten var sjukt bra hemma hos mig. Glass, maränger, flera flaskor rosé än vi kunde räkna (kanske därför att det smakade saft?), potatissallad, egenhändigt gjorda drinkar, m.m. Hurra! Släppet på Norrlands höll samma klass. Vi dansade bokstavligen talat natten lång! Kring fyra gick jag, Maria och Aino på MAX. Jag försökte pruta, men pruta funkar inte bra i Sverige, fastän vi var söta. Vi fick våra mål i varje fall och vid 5-tiden var jag hemma.

En kanonkväll utan dess like. Jag vill bara göra om det igen. Att det är nästan 3 månader till nästa gång gör bara ont just nu. Åh, jag har en sån separationsångest nu när det inte är länge kvar innan jag åker hem.



Min och Elins danslåt. Ni ska se våra rörelser. Jag tror minsann att vi ska göra en video. Vi är sjukt duktiga och kreativa ska ni veta....

Tack tjejer, ni vet att ni är bäst!

Som sagt, Linn är snygg i min klänning.

dsc02296 (MMS)

Som sagt, Linn är snygg i min klänning.


Vad är kärlek?

Kärlek är att Maria ställer in i min diskmaskin och städar undan i mitt annars stökiga hem. Kärlek är att Elin ligger med mig i sängen och kramas. Kärlek är att jag och Aino har deep-talk avseende killar. Kärlek är att Elin gråter en skvätt för att jag åker hem.

Kärlek är för att Nina är den bästa i hela världen. Kärlek är för att Linn är den snyggaste på HKK-balen i min balklänning. Kärlek är för att Emelie kommer bli den bästa bruden någonsin.

Kärleken är.

Hemförlovning

Jag, Elin och Maria har "lagat" mat och myst halva dagen och hela kvällen. Nu har Aino anslutit och vi laddar upp för sista 04-släppet på Norrlands. Vi ska bokstavligen talat dansa till 04!

Jag vill inte åka till Stensele på måndag. Jag vill verkligen inte. Jag och Elin har gråtit några tårar för det ikväll. Men.. Jag får göra det bästa av situationen. Jag har ju SommarYran och Bröllopet att se framemot i sommar! Men.. Jag vill inte lämna detta förlovade land.

"Jag är inte motsägelsefull. Jag är bara full!"

Inte riktigt..

Man ska inte ha för höga förväntningar på något. Jag borde inte jobba så vid det här laget. Jag borde lärt mig, men icket.

Kvällen var alltså inte alls som vi tänkt oss, men vi hade trevligt på vårt eget lilla vis..

Nu - stan med Maria, sedan examensmottagning och därefter stan igen. Hurra!

Postklin

Jag har haft en mysig dag på stan med Ida som avslutades med Malin. Nu har jag och Maria ätit korv och makaroner och drinker drinkar. Ikväll ska vi alltså kamma hem en läkare var... Hurra för det! Okej, vi ska inte ta ut segern i förskott, men... Minst en dejt var..

Det kommer bli väldigt roligt!

Efter..

Vad säger jag om gårkvällen? Jag lämnar det osagt. Det blev i varje fall inte alls som jag hade tänkt mig. Ingenting av dagen blev som jag hade tänkt från början...

Idag mår jag prima fint - det bästa med att inte dricka så mycket kvällen innan!

Jag ska luncha med Ida, fika med Malin och sedan kommer Maria och vi ska laga mat och dricka drinkar och ladda upp inför Postklin. Här ska raggas läkare! Vi har ju våran wingwoman..

Fina ord från fina människor. Tack! Det värmer...

S O M M A R L O V ! ! !


Den vinner...

... som är trägen. Den förlorar som ger upp.

Drömmarna och vindarna hjälps åt!
ocj så fort man tittar neråt så vänder dom hitåt och sjunger:
Vart tog den där elden vägen, vart tog elden vägen?

Sånt är livet nu! Förlåt om jag är bitter å synisk men du vet hur det kan va!
Jag vill ha det som du, fast jag vet att du tänker likadant ibland och vill
ha det som jag
Ja, det var inte bättre förr, men det ska bli bättre framöver
och nånstans har man iallafall kommit om man vet vad man behöver.

Nina vill inte att jag åker hem. Eller så ...

dsc02287 (MMS)

Nina vill inte att jag åker hem. Eller så vill hon följa med. Oklart :)


Världen är fantastisk

Emellanåt.

Jag och Nina är hemma hos mig och lever livet. Det om något är fantastiskt.

Nu ska vi vidare och fortsätta leva livet. Nina är bäst, det är inga svårigheter att hon tar hem den rollen ikväll. 2Q och allt. ♥

Min Nina är bäst.

dsc02286 (MMS)

Min Nina är bäst. I hela världen. Oslagbart!


Inte min dag

Låt mig bara glömma den här dagen. Prestationsångesten flödar. Jag tror jag ska lägga mig i sängen och gråta resten av dagen och kvällen.

Detta får jag lida för resten av mitt liv. Fan. Jag hatar mig själv just nu.

Nu - tentafest. Men jag är inte värd det.

Alex räddade mig i mina skrivarproblem. Ja...

dsc02285 (MMS)

Alex räddade mig i mina skrivarproblem. Jag fick vatten på köpet. Tusen tack!


Snart...

... sommarlov!!!

Sovit som en björn i ide i natt. Vaknade pigg, drog mig en stund i sängen, har ätit frukost och jag ska snart göra mig i ordning. Jag känner mig fräsch. Jag känner att jag har DET i mig idag.

Ge mig bara den där 33 hp tentan och låt mig skriva i 5 timmar och sedan har jag sommarlov. Sommarlov, du är välkommen!

Nu kööööör vi!

Myskväll

En mysig kväll på Snerikes med god mat och rosé tillsammans med Maria, Nina och Elin. Bra tentauppladdning. Alla T2:or skrev tenta i eftermiddag och de strömmade in för tentafest när vi satt där. Då blev jag lycklig och varm i själen för att detta snart är över. Fatta, snart har jag avverkat hälften av min studietid. Galet!

Nu ska jag krypa i säng, motta mormors reiki och sova heela natten och vakna pigg som en mört imorgon. Sedan ska jag leva livet efter kl 13. Sommarlov, here I come!

Dröm

Städandet har väl gått sådäääär. Bakandet har jag inte tagit tag i. Jag får väl bjuda på mammas bullar, eller något från ICA. Bra planering, men jag valde hellre att luncha med Maria på min balkong och sedan kika på villor i Djursholm och drömma oss bort.

Nu har jag fräschat upp mig för första gången på evigheter och väntar in Maria. Nu blir det käk på Snerkan!


Jag är redo för Postklin!

dsc02283 (MMS)

Jag är redo för Postklin!


Pluggfri dagen-innan-tenta-dag

Jag ska inte plugga något alls. Bara sortera lite papper och kanske läsa någon föreläsning. Men det är ju inte att plugga, nej då. Och handla inför tentan. Dextrosol eller något annat smarrigt.

Idag ska jag städa, baka, tvätta och ta hand om mig själv. Efter att inte ha gått ut från dörren sedan förra tisdagen vet jag knappt vad smink är längre, haha.

Solen strålar ute och det är fantastiskt! Livet känns rätt bra nu faktiskt (om jag inte tänker på tentan alltså). Inte så bra att åka till Stensele dock, men det är bara att bita i det sura äpplet. Jag ska ta tillvara på de sista dagarna här och de är ju planerade in i minsta detalj!

Ikväll ska jag, Nina, Elin och Maria gå på Snerikes och äta. Smarrigt värre!

Dear John

Den här filmen måste jag se! Biopremiär på fredag, men jag tvivlar på att den kommer till Storuman så jag får helt enkelt se den senare.


Sprudlande

Vad säger man? Egentligen borde jag var stört sprudlande glad för att jag inte tänker plugga mer innan tentan (jag vet, jag tjatar om denna jäkla tenta, men det är det enda som cirkulerar just nu. Tragiskt, men sant. Och jag tänker inte ursäkta mig mer heller) men nej.. Att skriva en 33-hp tenta gör att det pirrar av oro i magen. Det är en hel del som står på spel, det vet ni som känner mig som bäst. Det är därför en blankning känns rätt aktuell just nu, men... Jag vill inte plugga hela sommaren. Jag litar på att jag kan det. Att jag ser svaret. Att det finns tillgängligt för mig.

Jag tycker synd om de som har varit tvungen att stå ut med min prestationsångest de senaste dagarna. Men mina kära vänner, ni är bäst! ♥

Efter att ha slösurfat i ett bra tag ska jag nu pallra mig till sängen. Imorgon ska jag inte ställa klockan utan ta en ordentlig sovmorgon. Det tror jag behövs.



Eftersom jag redan massmiljöförstört idag ...

dsc02281 (MMS)

Eftersom jag redan massmiljöförstört idag så kan jag fortsätta i samma stil. Denna är väldigt god!


Take me back



Renneth 2010 är bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Här kan man fråga sig vad jag gör egentligen. Och jag minns faktiskt. Jag ligger på en mänsklig spikmatta. Det ni... Maria är vääääldigt imponerad!

Nej, ta mig tillbaka till min första dag som ÖverYpsa...

Dagens pepplåt



Ni förstår inte hur fruktansvärt sakta dagarna går. Jag kanske borde ta vara på tiden och göra annat. 5 timmars plugg och sedan lägger jag ner detta. För sommarlov. Sedan ska jag bli en bättre student till hösten. Jag ska bli, ska bli, ska bli en bättre student. Jajemän.

Utsikten liggandes från min balkong. Vad v...

dsc02279 (MMS)

Utsikten liggandes från min balkong. Vad vore gamla tentor-läsande utan sol? Jag tänker pressa mig till ett AB minsann. Dock verkar molnen dra in över Uppsala men vad gör det när det är vindstilla här på min balkong..


Jävla utskrifter

Det man ser på datorn som man vill skriva ut ska väl ändå följa med på papperet? Men nej. Det enda jag behöver för att jag ska få ta med rättsfallen i straffrätt till tentan är att det står "Får medtagas vid tentamen" uppe i högra hörnet. Det står så på dokumentet men inte när jag skrivit ut det. Jag är världens miljöförstörare just nu, men jag får det fan inte att funka. På köpet är min toner snart slut och varnar för fler utskrifter. Hurra för bra tajming!

Jag och tekniken. Jag får lämna alla utskrivna rättsfall i straffrätt hemma för annars blir jag anmäld för fusk. Jag får helt enkelt skriva en fucking jävla freestyle-tenta.

Det roliga är ju att det enbart är jag, bara jag av alla ca 300 juriststudenter på T4 som har detta problem. Fantastiskt. Jag och tekniken, hand i hand. För alltid.


Sista dagen

Detta är sista pluggdagen på T4. Alldeles underbart minsann! Hur jag ska lyckas orka plugga hela dagen är en annan femma, men jag får varva väl helt enkelt plugga på balkongen. 13 timmar innan kl är 22 och jag tänker sova. 13 timmar är långa 13 timmar.

Detta kommer bli en helt överjordisk tråkig dag. Jag tror jag packar lite plugg och cyklar bort till Djäknegatan för lite plugg nu på förmiddagen.

2 dagar kvar innan sommarlov, 2 dagar.

RSS 2.0