30:e december

Har jobbat delad idag, men nu är jag hemma. Det är så skönt att sluta klockan 8 för då har man nästan hela kvällen kvar.

Ska försöka få hit Viktor ikväll. Då kan vi se på film och gotta oss. Och kommer han inte ska jag ta mig i kragen och läsa Harry Potter. Det går segt. Jag har liksom inte tid....

Imorgon ska jag ju som sagt jobba. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan gå hem lite tidigare. Helst av allt hade jag ju velat vara ledig, för då hade jag till och med haft 2 hästar jag kunnat rida imorgon, men nu blir det ingen ridning alls. Om jag inte slutar jättetidigt =)
Fast jag får tänka på pengarna..

Spelkväll

Tillbringade eftermiddagen på jobbet, men det var nog den lugnaste kvällen hittills. Jag fick gå hem 25 minuter i 8 och jag slutade 8. Det har aldrig hänt tidigare!

Sedan fick jag spela (med lite övertalning) spel med pappa, Joel och Viktor. Köpte två nya spel på Barnlandet idag - Med Andra Ord och Upp Till Bevis. Sjukt roligt var det!

Nu ska jag krypa i säng. Börjar 7 imorgon och jobbar delad. Jippie!! Sedan tog jag på mig att jobba 7-16 på nyårsafton. Jätte kul... Tur jag inte ska iväg så långt senare på kvällen.

Godnatt!

Första tävlingen för säsongen

Oj, vad nervöst det var! Men jag lyckades i varje fall hänga med på att Viktor blev 3:a i båda klasserna. Men i Pro Open blev han snuvad på andra placeringen just vid målgången.. Lite snopet när det hände just där, men det är smällar man får ta. Jag tror Viktor är nöjd ändå!

Jag börjar få vibbar av hur SM kommer att sluta. Har du också det kan du kika in här och tippa. Man kan vinna ett skoterställ från Halvarssons!
Förra gången jag tippade gick det så här:

"Söndag, 2005-05-01 Lina totalsegrare i SnoX Ranken
SnoX Rankens totalsegrare blev till slut en tjej från Stensele! Lina Sundström var den som rankat bäst under säsongens alla deltävlingar.

Lina vinner därmed storvinsten, en Driver glasfiberhjälm värd 1895 kr från PDS AB. Själv åker hon mest bakpå, och vi antar att det går undan under hennes åkturer. Antagandet bygger på att hon är tillsammans med crossåkaren Victor Stenman.

Hon berättar också att vissa av de hetaste stalltipsen har hon faktiskt fått av honom. I Sundsvalls SnoX-tävling hade hon tippat Victor som vinnare, och vann det gjorde han! Vad gör man inte för sin flickvän&

Vi gratulerar Lina och tackar samtidigt alla som lagt ner tid på att följa och ranka sina favoriter i vinterns SnoX-serie. "

Plus att jag vann en av deltävlingarna - ett underställ från Rukka!

"Måndag, 2005-03-21 Lina bäst i senaste SnoX Ranken!
Vi gratulerar Lina Sundström, Stensele, till ett Rukka Gore Windstopper underställ värt 858 kr!
Lina lyckades tippa rätt både på vinnare och andra plats i Pro Open samt spikade trean i Pro Stock i förra helgens SnoX Rank. "

Det är väl inte så konstigt att man tippar rätt när man tror på sin kärlek. Tydligen trodde ingen annan på honom, men som sagt, vad gör man inte för sin flickvän? ;)

Ps, observera datumet. Värsta överraskningspresenten 2005!

Kent - Columbus

Jag är inget större fan av Kent, men denna låt klingar ljuvligt i mina öron.


Nervositet

Har jobbat hela dagen och det har stillat min nervositet litegrann. Ikväll är det skotertävling och visst vore det konstigt om inte Viktor skulle vara med? Jag kommer stå där, i mina sprillans nya skoterkläder, och vara hur nervös som helst. Att man aldrig lär sig? Sedan framåt våren när tävlingssäsongen lider mot sitt slut så lugnar nerverna ner sig lite. Men första tävlingen är alltid värst!! Också är det ju på hemmaplan och det känns ju ännu värre på något vis.

Det är bara att försöka tygla nerverna och hoppas på att han håller sig på rätt köl. Helst av allt vill jag inte ens åka upp dit, utan egentligen bara sitta hemma och invänta resultatet. Men hur fånigt är inte det? Alla var på tävlingen, förutom (den främsta) hemmaförarens flickvän. Hahaha...

Jag kommer ha en puls på i snitt 120 och helst av allt hålla för öronen så jag inte hör vad speakern säger och gömma mig bakom all publik. Då trivs jag bäst...

Ps, jag är inte ens så här nervös när jag tävlar själv, men jag tror det beror på den höga skaderisken i denna sport. Fast det är det ju i och för sig på hästar också, men inte i dressyren direkt....

Annandagen

Härmed vill jag införa stålhätta på alla mina partyskor. Det var knökmycket folk på dansgolvet och varenda en envisades om att trampa mig på tårna. Aj, aj. Jag har inte ens stålhätta skor när jag är i stallet för jag tycker inte att det behövs, men tamme den, det behövs på dansgolvet!

Annars var det en okej kväll. Inte den roligaste kvällen kanske, men det gick an. Jag gick hem en kvart innan hotellet stängde och det brukar betyda att det inte var en så lyckad kväll.

Som sagt, jag vill ha stålhätta på mina skor! Då kan jag dansa hela natten lång och bli trampad på tårna för att det är för mycket folk. Och då behöver jag inte gå hem en kvart tidigare heller....

Julafton

God Jul på er alla!

Nu sitter jag här på jobbet och försöker fördriva tiden. Dagen har flytit på bra och jag har hunnit tillbringa den både med Viktor och hans hela släkt på 30 stycken och sedan hemma i lugnet hos pappa med julklappsutdelning. Återkommer med den när den är helt klar. Imorgon åker vi till Grannäs till mamma och Reidar och mormor och morfar. Allra käraste kusinerna Jesper och Ebba åker också dit imorgon, men vi saknar en person och det är allra käraste fina Erika. Juldagen har blivit en tradition i Grannäs med resten av familjen, men nu fattas en person. Det kommer bli tomt. Men jag vet att Erika tyckte om julen så vi får försöka fira den som vanligt. Det tror jag att hon hade velat att vi skulle göra.

Nu ska jag väl torka golvet eller nåt... Och invänta morgonen så jag får gå hem och sova en stund. Det blir ju inte mycket sömn när man ska hinna med både julafton och jobb, men det märks när man får lönen den 27:e januari.

Dan före dopparedan

Jobbat från 7-16 och sedan har jag slagit in paket och ordnat lite inför morgondagen. Nu ska jag bara packa klart och sedan åker jag till Slussfors. Kommer hem någon gång under förmiddagen imorgon och då ska det firas jul här hemma, trots att jag inte har en knutta julstämning.
 
GOD JUL!

Bakfylld kväll

Slutade jobbet 21.30 och sedan har jag bakat! Biskvier, knäck och världens godaste smörkola. Och jag lovar - det är verkligen världens godaste smörkola. Den kommer ta slut på ett kick. Kanske jag slänger ihop en smet på julaftonen också så att jag verkligen vet att det kommer räcka.

Tack vare julbaket (som jag äntligen är klar med. Fick strycka ett antal bak på min lista som sagt) så har jag varit uppe alldeles för länge. Jag börjar ju 07.00 imorgon!!!!!

Julbord och julbak

Jobbade en stund på morgonen och sedan drog jag med mig ÅM till hotellet och åt lite julmat. Oj vad gott det var! Jag längtar redan tills nästa julmat!

Nu ikväll efter jag hade varit i stallet så tog jag tag i julbaket. Hann avverka två saker från min lista - Rocky Road och Norbeths Jordnötsbollar (ja, just det. Läkaren Norbeth). Misslyckades lite med de senare för jag gjorde smeten lite för lös men jag tror nog att dom slinker ner i magen ändå.

Biskvier och Världens Godaste Smörkola har jag kvar att göra. Har skippat dom övriga tre bakverken. Jag hinner faktiskt inte. Imorgon någon gång innan jag börjar klockan 14 ska jag försöka ha hunnit göra dem, men det slutar nog med att jag får göra dem efter 21.30 istället.

Imorgon ska jag städa klubbrummet, rida, vara på möte, julstöka lite och sedan jobba. Så det är bäst att jag pyser i säng nu om jag ska hinna allt det där innan klockan 2 imorgon.

Godnatt!


Lycka

Lycka är att hitta sina nycklar på polisstationen!!!! Tack till denna snälla själ som lämnade in dem.

Nu är jag en människa igen som kan låsa huset och låsa upp sadelkammaren och ridhuset så jag slipper rida i bara grimman. Så nu ska vi ut på en ridtur!

Tröttsamma torsdag

Oj, vad jag är trött. Jobbade från 7 imorse till 8 ikväll och det känns vill jag lova. Ingen ridning hann jag med idag heller. Jag får dåligt samavete efter en dag utan ridning. Hur tror ni nu mitt samvete ser ut?

Istället har jag fixat fast listen på transporten som jag egentligen skulle ha gjort för länge sen, men det har aldrig blivit bra. Sedan har jag snabbakat en kaka och nu ska jag strax krypa ner i sängen. Imorgon, som jag trodde skulle få bli min lediga dag/bakdag, ska jag jobba på istället tills klockan 4. Sedan måste jag rida, hur nu det ska gå utan nycklar. Jag får väl rida barbacka i grimma (okontrollerbart) i paddocken (glashalt). Kanon!! Efter denna förhoppningsvis lyckade ridtur tänker jag fortsätta med mina bakverk. Har bara avklarat 2 från min baklista och ett för stort antal återstår...

Vilket roligt jobb!

Jag kanske skulle ha satsat på att bli florist? ;-) Vill ni se ett prov på mina kunskaper kan ni kika in på Annas blogg. Den vackra julgruppen har jag fixat.

Har jobbat hela dagen, men det är så roligt så tiden går fort. Boggan har fått vila 2 dagar i rad, jag hinner inte med. Imorgon ska jag försöka hinna rida efter kl 8 för jag är ju ledig på fredag så då kan jag sova ut en stund.

Jobbar på Hemtjänsten imorgon och börjar klockan 7. När jag slutat där åker jag till Blomstergården och fortsätter dagen. Det blir mycket jobb nu men det är ju kul!

 Ska ta en dusch nu och sedan lägga mig tillsammans med Potter.


Julgrupper

Jag kommer att se julgrupper när jag stänger ögonen ikväll. Kruka, jord, en, julstjärna, mossa, pynt, prismärka - klar. Men det är ju hur kul som helst och jag trivs kanon! Tänk om man fick jobba med det här på riktigt! Fast man skulle nog bli less på det med. Imorgon återvänder jag till mina julgrupper.

Nyckeln är fortfarande på språng. Vart kan den vara? Säg det den som visste.

Nu ska jag läsa lite Harry Potter och sedan sova.

Borttappade nycklar

Jag blir galen! Jag har tappat bort min nyckelknippa. Har sökt (nästan) hela kvällen men jag hittar den inte. Sista gången jag vet att jag använde den var igår kväll när jag låste sadelkammaren i stallet. Sedan är den puts väck. Det är ju så otroligt jobbigt eftersom jag måste använda den varje dag till både sadelkammare och ridhus. Plus till huset, fast det är ju enklare att lösa.

Nu börjar jag tappa tålamodet. Har letat igenom hela bilen, transporten, här hemma och i stallet. Vart kan den vara? Kan hända att jag la den på bilen och sedan körde jag hem, så jag kanske ska åka förbi på polisen imorgon och höra om någon snäll själ hittat mina nycklar. Annars får jag väl skriva ett brev till Solveig i Allers/Allas och höra om hon kan "se" mina nycklar.

Usch vad man kan bli beroende.

Tryckfelsnisse

Haha, så fel det kan bli ibland. Nästa träning är den 9 JANUARI! Så det är inte alls så länge kvar hörni =)

Adventshoppning och dressyrträning

Hela gårdagen, från 07.00, tillbringade jag i stallet. Vi hade hopptävling och hade bjudit in V-mina, Lse och A-jaur, dock kom inget ekipage från A-jaur, men de övriga ridklubbarna bjöd på ekipage. Det blev en riktig lyckad dag med många startande - ungefär 32 stycken! Kanon för vår lilla förening.

På kvällen kom Anna-Stina och Fredrik förbi hemma hos mig. Vi såg film och gottade oss hela kvällen.

Idag var jag och Boggan på träning i Lycksele. Nu börjar vi hitta den rätta fina formen, men han blir så trött! Vi får jobba lite på uthålligheten, fast han är ju ingen ungdom längre tyvärr. Nästa träning är den 9e december. Det ser jag framemot. Och i februari kommer tränaren från Danmark upp igen till Vilhelmina så då ska vi tillbringa hela helgen där. KUL!

Nu ska jag pysa i säng. Jobbar imorgon och börjar kl 7.


Somewhere Over The Rainbow

Jag tror att Erika skulle ha tyckt om denna version av den här låten. Jag vet i varje fall att min kära mamma tycker om den.


Begravningen

Idag var jag på världens finaste begravning. Allt var så vackert, precis som det ska vara. Men det var också en av de tyngsta dagarna någonsin i mitt liv. Det är så ofattbart att världens bästa moster är borta. Allra, allra käraste finaste Erika. En riktig solstråle har lämnat oss.

Såren från den 22:a november hade just påbörjat sin läkningsprocess och livet hade börjat kännas lite lättare - tills idag. Alla sår har rivits upp igen och det enda jag känner är en stor sorg och saknad. Varför, varför, varför?

Hur dumt det än låter så var det skönt att ha begravningen att "se fram emot". Att få veta att man inte har tagit det slutliga farvälet riktigt än. Nu när begravningen är över så är det tungt för nu vet man att den sista hälsningen är sagd.

Erika - ensam härskare.
En mycket stark kvinna som tyvärr förlorade den hårda kampen mot cancern i en alltför ung ålder.

Denna låt vill jag spela för Erika. Jag vet att hon tyckte om den...



Livet är en gåva som vi bara har till låns och man vet aldrig när man blir fråntagen det. Ta vara på de stunder ni har tillsammans. Många, inklusive jag själv, tar för givet att man ska dö när man blir gammal. Ta inte det för givet! Man vet aldrig när livet rycks ifrån en.

Lucia

Har gått luciatåg med hästarna från stallet idag. Så mysigt, men det var väldigt lite folk som kikade tycker jag. Vart höll alla hus?

Nu åker vi till Arvidsjaur. Tungt och jobbigt.....

Det efterlängtade samtalet

Efter 128 dagar fick jag äntligen kontakt med min allra käraste Johanna på andra sidan. Oj vad vi surrade, men ändå känns det som det finns så mycket osagt. Men det var skönt att höra hennes röst och få veta att hon har det bra. En resa är planerad upp/ner/rakt över till henne någon gång under sommaren. Jag längtar!

Idag var jag och Viktor och handlade julklappar i Umeå. Nu har jag köpt till alla förutom Viktor och pappa. Får se vad jag hittar på till dem, men jag har mina idéer.

Imorgon ska jag ordna en massa inför klubbtävlingen i stallet på lördag, sedan på kvällen ska vi lussa med hästarna och direkt efter åker vi till Arvidsjaur. På fredag är det begravning. Tungt...

Jobberbjudande

Haha, så mycket som jag surrar om jobb kanske jag borde lägga till en egen kategori om jobb, men jag väntar med det ett tag till.

Idag blev jag erbjuden jobb. Det är inte varje dag som en nästan främmande människa ringer och frågar om jag kan komma och jobba nästa vecka hos henne. Kunde inte ta alla dagar eftersom jag redan jobbar, men tisdag och onsdag ska jag infinna mig där. Det blir spännande och kul! Jag blev så glad när hon ringde.

Nu är jag hemma på middag ifrån jobbet. Ska tillbaks dit kring klockan 6. Men före det ska jag upp på Yngvessons och lämna in min telefon på lagning. Så nu får jag stå ut med en skittelefon ett tag. Och jag vet ju sedan tidigare att de inte är särskilt snabba där så den telefonen kan jag få dras med länge...

Väckningsproblemet = löst

Igår kväll kom jag på värsta idén. Jag valde att inte dra ner rullgardinen för hela ena fönstret för att få in lite ljus på morgonen och bli pigg. Jag har svårt för att sova om det är ljust ute så jag tänkte att det måste mig som handen i handsken. Om inte en Wake-up Light var så förbaskat dyr kanske jag skulle införskaffat mig en sådan.

Sagt och gjort drog jag inte ner gardinen hela vägen och jag vaknade 07.52, före väckarklockan! Vid den tiden är det inte särskilt ljust ute, det är det i och för sig inte nu heller, men tydligen tillräckligt ljust för att jag skulle vakna av mig själv. Vilken superidé! Detta ska göras varje dag här framöver, dock funkar det ju






(Pappa var här utanför och klampade i samma stund som jag vaknade, men jag vill inte, vill inte, tro att det var han som väckte mig. Jag tror på ickenergardinsdraget.)

Gå och lägg dig!

Hur sjutton ska jag kunna lära mig att gå och lägga mig i tid? Det kommer aldrig att gå. Nu sitter jag uppe och fixar en massa med tävlingen. Det är ju en massa man ska tänka på. Tur vi är några stycken som hjälps åt.

Gjorde min första kväll på jobbet ikväll. Jag trivs faktiskt jättebra!

Nu ska jag strax krypa till kojs. Ska upp imorgon bitti och åka till stallet och sedan jobbar jag kväll imorgon med..

Godnatt!

Bästa serien

Förresten, gissa vad jag klickade hem tidigare ikväll...


The OC, hela fjärde säsongen. Den borde ligga i min brevlåda på tisdag eftermiddag. Då intar jag ett OC-maraton - en för tidig julklapp till mig själv

Full rulle

Igår åkte jag tillsammans med Anna-Stina och Johanna till hotellet i Vilhelmina. Där möttes vi av en strålande Emma Viking. En kanonkväll blev det! Det är värt en repris alla gånger.

Idag har jag försökt julpynta lite, men allt spårade ur när jag inte hittade julduken till köksbordet. Jag och pappa har vänt upp och ner på hela huset, men vi hittar den inte. Vi köpte en ny förra året som jag så gärna vill ha eftersom det kommer passa bra till de nyinköpta gardinerna och löparna. Nu låtsas jag och pappa att vi faktiskt aldrig köpte en ny förra året. Det stillar våra tankar en stund i varje fall. Imorgon ska vi försöka se om vi hittar någon ny här i metropolen Storuman så slipper vi leta mera.

Imorgon ska jag ordna en massa inför hopptävlingen på lördag och sedan ta ett ordentligt ridpass. Jag och Boggan har legat på latsidan i en vecka nu. Illa! Sedan ska jag infinna mig på jobbet kl 15. KUL!

Nu ska jag krypa i säng tillsammans med Marian Keyes Är det någon där?
Godnatt!


Idolfinal

JA! Marie vann! Det kunde inte ha blivit bättre. Hennes röst passade bäst in på vinnarlåten och vilken röst hon har! Helt otroligt!

Jag är i full jakt efter en snygg nyårsklänning, men jag hittar ingen som faller mig i smaken. Ska fortsätta leta och sedan pysa i säng. Det tar på krafterna att kliva upp efter 6 tre morgnar i rad. Jag är ju inte van...

Imorgon bitti ska jag till stallet och sedan hjälpa ÅM att testa tolka bakom hennes häst. Därefter julpynting/städning. Det är egentligen prio 1, men jag tar det sist. Bra planering.

Bra start

Jag fick en väldigt bra (läs: dålig) start på dagen. Kvart i 7 går jag ut till bilen och backar ut från parkeringen. Jag tar mig till ICA och sedan är det stopp. Jag kör fast i en liten, liten plogkant. Bilen rubbar sig inte ett dugg! Tillslut kommer det förbi en person som försöker hjälpa mig, men det gick inte bättre. När klockan är 5 i 7 och jag har världens panik så springer jag hem och väcker hela huset. Viktor skjutsar tillbaka mig till ICA och sätter sig i bilen och han fick lös den. Och jag kom 5 minuter försent. Pinsamt när det är ett nytt jobb och allt....

Nu ska jag gasa iväg till stallet i denna ishalka. Sedan tror jag att jag ska  fortsätta med mitt julbak. Och lägga mig tidigt ikväll. Jag blir så rackarns trött när jag jobbar dag så jag orkar knappt åka ner till stallet och rida. Fast i veckan har jag ju lovat en lugn vecka efter all hårdträning i helgen.

Nya jobbet

Idag skolade jag in mig på ett nytt jobb. Jag gillar det! Det kommer blir bra det där.

Nu är Boggi färdigklippt och fin och han skötte sig faktiskt. Efter en kort ridtur hade vi möte på stallet om tävlingen vi ska ha. Sedan har jag fortsatt med lite julpynt och sett Leilas Jul. Jag lär nog baka vartenda recept som hon gör. Allt ser ju så gott ut!

Nu ska jag krypa i säng. Börjar 7 imorgon bitti..

Godnatt!


Vår innerligt älskade Erika

Idag är begravningsannonsen i tidningen för vår älskade Erika. Jobbig att läsa och det kommer bli en tung dag. Allt känns fortfarande så overkligt!!

Lyckseleträning

Trots en väldigt ovanlig klippning av min häst trotsade jag allt och åkte till Lycksele ändå. Det gick rätt bra, men jag fick en mycket trött (och svet) häst! Imorgon blir det vila för oss båda.

Jag backade för första gången hyfsat med släp idag. Inte illa tycker jag. Men det är ju verkligen jättesvårt!

Nu ska jag skynda mig i säng. Jag är så trött, så trött.

Fullspäckad helg

I fredags åkte jag till Vilhelmina på kurs. Kl 16 började jag rida för tränaren och 15 minuter senare var jag slut på, men det var bara att plåga sig en kvart till. Men det var verkligen kanonbra! Vilken häst jag har!
Sedan åkte jag hem till Emma och bjuden på god mat. Därefter bänkade vi oss framför Idol. Vilka tjejer i finalen alltså. Det kommer bli grymt! En massa surr hann vi också med men eftersom vi båda skulle upp tidigt så stöp vi i säng rätt fort.

Vi klev upp kl 7 på lördagen och jag skjutsade Emma på jobbet och for själv till stallet. Jag skulle rida kl halv nio så det gällde att vara igång. Samma sak här, helt slut på efter en kvart, men det var en väldigt givande kurs. Danskan var heller inga större svårigheter utan hon försvenskade sitt språk lite så det gick att förstå. Men jag är supernöjd och det var värt varenda krona!! Nu hoppas jag på fler gånger.

idag är det vilodag för mig och Boggan för imorgon ska vi till Lycksele på träning. Snälla Hanna skulle hjälpa mig att klippa honom för han blir ju sjöblöt av svett. Hon hann klippa halva halsen på en sida och sedan la klippmaskinen av. HUR KUL ÄR DET? Nu ser Boggi förj*vlig ut. Och jag som ska på träning imorgon. Det är så pinsamt. Jag ska nog sätta upp en lapp på ryggen där det står "Klippmaskinen gick sönder" så jag slipper förklara för alla vad som har hänt för annars lär ju alla fundera vad jagt gjort med min stackars häst. Eller så rider jag bara i höger varv för där är han ännu inte klippt.. Då slipper vi skämmas.


RSS 2.0