Resumé av 2008

Januari
Här planerades det en massa för tävlingssäsongen 2008 och jag tränade en massa. Kul var det, även fast månaden i sig inte var årets bästa. Jag spånade kring den kommande dressyrtävlingen och sökte både med ljus och lykta efter kavaj till mig och vintertäcke till Boggi. Min relation med Harry Potter tog slut för då läste jag ut den allra sista boken och jag frös hela månaden ut. Allt handlade om hästar i mitt liv just då. Och lite jobb på det..

Februari
Månaden började med att mitt nästan 4 år långa förhållande med Viktor tog slut. Livet var inte på topp förstås och idag inser jag varför. Jag hade förlorat en av de finaste människorna i mitt liv, Erika, och det tärde på mig och hela min omgivning fruktansvärt. Jag hittade ett vintertäcke till Boggan tillslut och han slapp frysa i -30 grader. Mamma fyllde 50 år och vi åkte ner för att gratta henne och mysa en hel helg! Supergod mat! Jag eldade i pannan för första gången någonsin och var livrädd för att huset skulle brinna upp. Jag började bli mattelärare åt Linda och jag skrev en hel krönika om Röde Orm - min bästa (?) vän. Jag anmälde mig till årets första tävling och trodde aldrig i mitt liv att jag ens skulle ta mig till start.

Mars
Denna månad började med att jag och pappa bilade 240 mil och hämtade hem den snygga bilen som står på vår gård. Den värsta resan någonsin och jag skulle aldrig i hela mitt liv göra om den. Boggan började tjorva med att stegra och ha sig och jag insåg paniken i tävlingen som låg framför mig. Ett tag var jag nära på att sälja utrustningen och skicka med Boggan på köpet. Jag satte bullrekord i Rönnvik och jag tror det står sig fortfarande. Jag lyckades få ryggen ur form just innan tävling, men med mina underbara kontakter kunde det ordna sig och jag åkte på tävling med självförtroende i botten. Desto gladare i hågen var jag när jag åkte hem med en vinst i LA:3 där vi gjorde debut tillsammans. Det styrkte mitt självförtroende enormt! Så fina ökningar som Boggan gjorde då (okej, inte alla men i alla fall i LA:3) tror jag att jag aldrig kommer få se honom göra igen. Fanny och Marcus kom hem och firade påsk med oss, jag fyllde 20 och besökte systemet omgående. Denna månaden gjorde jag det stora valet i mitt liv -  jag sökte in till Uppsala Universitet.

April
Jag började leta bostadsrätter i Uppsala, mest på skoj och jag lyssnade på Placebo - Running up that hill dygnet runt. Jag insåg att kandar var min och Boggis grej och ville alltid rida på det. Jag var inblandad i en liten rolig dokusåpa här i Storuman och jag skrattar när jag tänker tillbaka på det. Röde Orm rullade över 30000 mil och jag spenderade en hel helg upp i Gainakojan. Hur kul som helst och det är fortfarande en av årets bästa helger. Jag och Boggan tränade vidare för Lena och fick både ris och ros och jag lastade honom för första gången helt själv. Jag red träningar för beridaren från Danmark och vi fick till kanonsnygga byten i båda varven. Hur kul som helst! Jag drog min andra visdomstand och åkte till Skellefte till säsongens andra tävling och kom hem med en andraplacering. Jag och pappa åkte ner till Uppsala och tittade på den superfina lägenheten som vi blev kära i och någon dag senare så slog vi till och köpte den. Jag tappade även transporten från dragkulan och drömde mardrömmar om det. Månaden avslutades med valborgsfest.

Maj
Månaden började med att jag strök mig från tävlingarna i Vännäs i brist på självförtroende och självkänsla. Konkurrensen var stenhård tyckte jag då, men idag skulle jag icke ha sagt detsamma. Jag bytte däck för första gången helt själv och var otroligt stolt. Det var även här som all min ilska mot det nya systemet med Bemanningsenheten började att ta form. Jag åkte till Skellefte Avel och kom hem med 2 vinster men senare visade det sig att jag snopet nog blev av med ena förstaplatsen på grund av felräkning. Jag flippade ur på de förbaskade bakdelsvändningarna som Boggan fortfarande vägrade att acceptera. Jag satt barnvakt mitt i natten en natt och festade hela natten lång på Blå Kupan och hoppade studsmatta dagen innan dressyrtävlingen på hemmaplan där jag slutade som 2a i båda klasserna. Jag beställde kläder från Forever21 för första (och sista?) gången. Det var 6 månader sedan älskade, älskade Erika försvann från oss och jag sörjde. Åkte till SURF över en helg och tävlade. Här inträffade nog bästa känslan någonsin när jag står och gör Boggi klar efter ritten, som jag bara var halvt nöjd med, och så kommer Hanna, dunkar mig i ryggen och säger med världens bredaste leende på läpparna att jag leder. Jag har nog aldrig skakat så mycket i hela mitt liv av glädje. 63,17% på en LA:4 är inte dåligt. Det slutade i en andra placering, som är den placering som jag nog är mest stolt över i vår karriär. Jag bakade bullar för första gången och de blev rätt lyckade faktiskt. Min insändare om bemanningsenheten kom med i VK och det blev ett sjujävla liv över det. Mycket skit fick jag ta, men jag stod emot och diskuterade för min åsikt. Det var även här som Röde Orm gav upp ett tag (för att sedan återuppstå till min vilda förtvivlan). Jag gick på eftersläppet på balen och dagen efter åkte jag till Skellefte för tävling. Jag var bakis och hade glömt både sadelgjord och vojlock och hann inte rida fram nog länge. Vår sämsta tävling hittills och jag vill bara glömma det.

Juni
Månaden började med tävling i Skellefteå. Jag var inte ett dugg nöjd, men vi kom hem med en 4:e placering i varje fall. Det var 26,5 grader varmt ute och jag och Jennie låg på playan så ofta vi hade tid. Jag åkte på klädparty och köpte 2 supersöta klänningar som jag använder ofta när jag myser hemma i lägenheten. Jag jobbade nere på trädgården för första gången och insåg att jag inte var någon trädgårdsmästare alls och min älskade gammelmormor fyllde 93 år. Jag åkte till Sandsele med en lins i vardera öga och kom tillbaka med en lins i ena ögat och en halv i det andra. Måttligt oskönt! Jag red bakis på träningen i Lycksele, men ännu värre minns jag att Sandra mådde. Jag åkte upp till sjukan för att jag hade så himla ont i ögat, men åkte därifrån efter 50 minuters väntan helt i onödan för jag fick aldrig någon hjälp. Jag jobbade häcken av mig på Blomstergården inför examen men det var så himla roligt. Jag fick ett brev från Rikspolismyndigheten och fick även gehör på min insändare i både VF och VK. Jag tävlade för sista gången i Lycksele och segrade för sista gången. Jag gick på hotellet med ÅM och åt tacobuffé och såg på modeshow och åkte för första gången hem till Ljungvägen. Jag åkte till Pauträsk som vanligt på midsommar och det var trevligt. Någon dag senare började jag med platespotting och med handen på hjärtat fortsätter jag fortfarande lite smått. I slutet av månaden blev allra finaste krasslig och Storumans veterinär kunde dra åt helvete. Dag som natt oroade jag mig för kärleken. Han blev frisk som tur var och Storumandagarna såg jag i sikte. Jag hade sjukt kul hela helgen! Jag och J fick äran att åka med Soc hem och det trodde jag aldrig någonsin att jag skulle behöva göra eller. Ingen av oss behövde det, men de var snälla som ville skjutsa oss.

Juli
Här havererade min dator och den har aldrig startat sedan dess. Tragiskt med tanke på alla bilder jag har där.. Jag åkte på 50-årskalas och hade det riktigt trevligt. Här åkte Boggan på bete för sommaren och han klarade sig från diverse biverkningar. Jag såg på bio och drack vin samtidigt och hade riktigt trevligt! Fnittrigt om inte annat. Jag blev glad över det fanns någon vid min sida som jag kunde tillbringa kvällarna med. Jag drogs in i teknikdjungeln och tog mig aldrig ur tror jag. Jag är nog i regnskogen och vimlar fortfarande. Sedan kom dagen D när jag fick veta att jag tagit mig in i Uppsala. Blandade känslor var det ska ni veta, men jag tackade så klart ja. Jag fick magsjuka för första gången på flera år och mådde skit i nästan en hel vecka. Jag bad folk blogga mer och 2 stycken började faktiskt. Jag och Fanny letade igenom farmors garderob och jag kom hem med en massa kläder. Jag umgicks en massa med Fanny och Marcus som var hemma och jag och Elin startade en ny trend - att hänga på hotellets balkong på fredagarna och lördagarna och mysa och sippra goda drinkar. Det var riktigt mysigt jämt! Jag hade den bästa helgen på hela året tror jag. Jag och kärleken umgicks all the time och det var strålande sol hela helgen.

Augusti
Vi blev ägare på riktigt av lägenheten på Börjegatan och Boggan fick åka till sitt nya hem - Västerås. Mitt hjärta sprack. Rikspolismyndigheten fick sig ett samtal och sedan dess har jag inte hört något från dem. J överraskade mig och gjorde mig glad och jag jobbade en massa hästpass. Nycklarna till lägenheten kom i min hand och där hänger med fortfarande. Mycket tack vare mitt fina nyckelband. Jag adressändrade och tyckte det var sjukt jobbigt att behöva flytta. Micka fyllde 20 år och vi hade fest för henne och jag tillbringade min sista helg i Storuman. Gammelmormor insjuknade och avled efter några dagar - 93 år gammal. Stålkvinnan. Tyvärr kunde jag inte närvara vid begravningen. Dagen kom när jag lämnade Storuman och åkte mot Uppsala. Frustration var nog det enda jag kände nu när jag tänker efter. ÅM födde en son som jag senare kom att bli gudmor till. Vi åkte till Grönan tillsammans och hade himla kul tillsammans. Hjärtat hemma i Storuman sprack på köpet och nollningen för oss juristtudenter började i samma veva. SJUKT KUL! James Bond är bäst. Johanna återvände till Sverige och jag längtade så mycket efter att få se henne.

September
Juristutbilningen drog igång och jag blev faktiskt lite skräckslagen. Jag träffade mina kusiner som jag inte sett på länge stup i kvarten och det var trevligt. Jag blev bortskämd med en massa besök från olika håll och det gjorde att ensamheten inte kom krypande lika ofta. Jag trodde att det spökade i min lägenhet, men sedan insåg jag att det var lamporna. Varför det spolar på toan ibland vet jag inte. Det har hänt 3 gånger och jag har fortfarande inget svar. James Bond-gruppen blev slagen av VM-94 och vi grät. Jag gick på pubrunda och njöt av studentlivet i Uppsala. Träffade alla fina tjejer i Ypsilon som jag fortfarande hänger med. Jag letade med ljus och lykta efter en dataväska men hittade ingen som passade bra. Jag köpte en ny digitalkamera och det var välbehövligt för det förgyllde min blogg. Jag gick på gasquer och tyckte livet var underbart. Det enda som jävlades var TVn som jag fick vänta och vänta på. Vi hade surströmmingsfest hemma i min lägenhet. Det luktade i flera dagar efteråt. Jag fick mitt kylskåp som hade varit på vift ända sedan inflyttningen. Jag gick på BJ för första gången och den kvällen fick jag en hel hög med nya vänner. Av någon otrolig anledning hamnade jag på juristbalen och jag njöt av varje sekund. Hur kul som helst och det ska återupprepas nästa år. Tillslut satt projektorn i taket och jag jublade hela natten lång, men någon TV kunde jag ändå inte se men jag såg filmer. Just innan PM1 insåg jag att jag inte hade Word längre och jag ville bara försvinna från studierna, men jag lyckades ordna alltihopa - handlingskraftig som jag är.

Oktober
Jag startade en Rosa Bandet-insamling och förlitade mig på alla mina läsare. Med handen på hjärtat är jag besviken på resultatet, men det tar vi igen nästa år. Det var i denna månad som jag ÄNTLIGEN kunde se TV igen och då jublade jag mer än tidigare. Ida började jobba på TV4 Uppland och jag följde varje sändning med spänning. Jag hade min första vita helg och det var välbehövligt och jag började träna på Friskis och Svettis och jag började umgås med min allra bästa vän nere i Uppsala - Anna Franzén. Jag var utklädd till en gammal tant på Reunion 2058 och skrattade hela kvällen lång. Jag insåg att ensamhet både var bra och dåligt och botade det med att åka till mamma och Reidar. Jag klädde ut mig till en mellanstadietjej och gick på klassfest och garvade gärnet dagen efter på basgruppsmötet. Jag fick PM-ångest just innan inlämning, men struntade i det trots allt och lämnade in det som det var ändå. Månaden avslutades med att jag hade en himla trevlig resa hem till kära Stensele och jag umgick med alla nära och kära. Tyvärr gick tiden alldeles för fort. Kvällen på toppen var underbar faktiskt. Känslan att få träffa alla igen är obeskrivbar. Sedan fick jag ju träffa Pontus för första gången!

November
Jag åkte tillbaka till Uppsala igen och grät en skvätt. Så många känslor! Jag hjälpte Anna att flytta till sitt nya hem och hon fick det så himla fint. Pappa och Jennie fyllde år, men jag kunde inte vara hemma och gratta dem. Jag skrev övningstenta och skrattade åt juridiken. I samma veva fick jag fruktansvärt ont i mina fossingar och kunde inte träna på ett tag. Anna bjöd på inflyttningsmiddag och vi hade det himla trevligt tillsammans den där kvällen. Jag och Anna gick på juristgasquen och njöt hela kvällen lång av tillställningen. Jag insåg att mitt PM var rätt bra ändå när jag fick tillbaka det och självförtoendet kom tillbaka. Vi bytte basgrupper och det var så fruktansvärt tråkigt att vara tvungen att lämna alla fina. Jag provade ut nya glasögon och trodde att jag skulle ha världens beslutsångest men icket. De blev mina efter en kort funderation. Jag gick på dejter, men allt sket sig och lika bra var det. Jag och Ida festade ihop för första gången i Uppsala och det är nog kanske den allra bästa. Jag hade så fruktansvärt kul den kvällen och den är obeskrivbar. Jag lyssnade på Veronica Maggio dygnet runt och njöt av att inte ha hemlängtan. Jag blev erbjuden att bli gudmor till Poppe och självklart tackade jag ja. Jag blev rörd! Jag och Betty tillbringade alla onsdagkvällar tillsammans och snackade skit hela kvällarna långa. Sedan kom dagen jag hade gruvat mig för. Den 22:a november. Ett år sedan älskade Erika gick bort. Jag grät hela dagen, ställde in alla planer och satt hemma med mig själv och hade Lina-tid för första gången. Det kommer bli mer sådant till våren. Några dagar senare kom snöstormen till Uppsala och jag tappade hakan. Jag skrev ett långt inlägg om min känsla som norrlänning i södern och skämdes för allas skull. Ofattbart. Jag önskade och handlade en massa julklappar, bara för att slippa den stressen i tentapluggstiderna. Jag insåg att offentliga toaletter inte var min grej och skrev PM för vilda livet. Älskade Johanna kom och hälsade på och jag hade nog den galnaste kvällen någonsin i Uppsala. Jag säger inget, för då har jag ingenting sagt.. Elin, mamma och Reidar kom på besök lagom till första advent och jag pysslade ihop min egna adventsljusstake.

December
Jag lämnade in mitt PM för allra sista gången och höll tummarna så de nästan sprack fram till den 17:e december och jag insåg att jag fått 13 poäng av 16 möjliga. Klockrent! Jag fick följa med Anna på hennes jakt efter att bli djurägare och det slutade i en guldfisk. Jag hade ingen julkänsla alls och kunde inte i min vildaste fantasi förstå att det verkligen var decembermånad. Jag fick igen övningstentan och insåg att det inte hade gått så dåligt ändå. och sedan satte jag igång med tentaplugget. Oj vad jag pluggade. Konstant i ca 2 veckor och jag var så less på alla böcker att jag ville spy åt dem. Alla mina blogginlägg handlade om plugg och jag läsarstatistiken rasade. Det förstår väl jag, för vem fan vill läsa om plugg hela tiden? Emellan allt plugg försökte jag ha kul med alla vänner, men det gick dåligt. Anna lättade upp stämningen med att starta dokusåpan Tentastugan, men det blev ingen succé för den la ner efter 2 program. Ida kom och filmade mig och gänget för ett reportage i TV4 Uppland och jag kunde inte hålla masken. Hela mitt huvud var fyllt av juridik och jag såg bara fram emot den 17:e december. Den 12:e december dog mitt internet så där avtog bloggandet en stund. Nu såhär i efterhand tror jag att det var någon som ville jävlas med mig för den 18:e december när jag kom hem till Stensele så funkade det igen. Det var som om någon stängde av det i tentatider bara för att jag inte skulle blogga. Någon som tänkte på mitt eget bästa. Hm? Bättre blev det inte för istället satt jag i telefonen i flera timmar för att försöka ordna det och spenderade minst 100 kr i telefonkostnader. Den 17:e december kom och jag skrev tenta. Sedan kom det jag hade väntat mest på - Tentafesten! Sjukt kul. Sedan blev det äntligen resa hem till Stensele och jag började vistelsen med att jobba konstant i 5 dagar. Sedan blev det julafton och det var bästa julaftonen på länge för vi var hela 7 stycken här. Jag fick massa fina julklappar. På juldagen fick jag äntligen träffa mormor, morfar, Jesper och Ebba och vi hade det trevligt hela dagen. Idas reportage om fattiga studenter visades och jag kände knappt igen mig själv. Inte mamma heller. Jag blev gudmor och festade natten lång på Annandagen. Jag åkte till Umeå på mellandagsrea och tillslut kom årets sista dag - nyårsafton. Det kunde inte ha blivit bättre avslutning på året!

Det här var nog det längsta inlägg någonsin. Hur många orkade läsa hela?


Kommentarer
Postat av: Elin

Jag orkade läsa... :P

2009-01-02 @ 22:06:26
Postat av: Emma

Jag läste. :)

2009-01-02 @ 22:19:27
URL: http://peersson.blogg.se/
Postat av: Stannapanna

Jag med - du skulle ju kunna skriva en roman -lätt !

2009-01-02 @ 22:20:51
URL: http://ludvigssons.blogg.se/
Postat av: Maria

Jepp, jag tog hela =)

2009-01-02 @ 23:01:06
URL: http://mejan.blogg.se/
Postat av: Fanny

Klart att jag läste hela! :)

2009-01-03 @ 19:14:09
URL: http://fannysundstrom.blogg.se/
Postat av: Linda

Du kan bli mer än bara mattelärare ;)Författare också. Jag läste allt. Saknar dig!

2009-01-04 @ 11:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0