Blogglivet

Jag tycker att det är så tråkigt att det finns folk som "utnyttjar" bloggvärlden för att hacka på folk och inte väljer att stå för sin åsikt när de kommenterar någon annans inlägg. Fine, det är en garanti att anonymitet finns, och jag tycker det är bra, men ofta utnyttjas på fel sätt - för att klanka ner på folk och det är inte det anonymiteten är till för. Det är så sällan som folk kan stå för sina åsikter och DET om något tycker jag är så fruktansvärt tragiskt. Varför ska man behöva gömma sig bakom en helt annan identitet än den man egentligen är? Var rakryggad så ska ni se att ni går mycket längre här i livet!

Jag (och säkerligen alla andra som bloggar) gör det för att vi tycker det är kul! Vad vi skriver och väljer att blogga om har ingen annan att göra med, så länge vi håller oss till Sveriges Rikes Lag. Vi har en väldigt stark yttrandefrihet här i Sverige; RF 2:1 p1. Det är synd att det ofta känns som om vanligt folk vill inskränka på den rättigheten, men jag tycker den är underbar! Det är bland det bästa vi har här i Sverige och vi ska vara glada och tacksamma för den, för det är inte alla länder som har det. Tänk er själva, hur skulle det vara om man exempelvis inte fick uttrycka sin politiska åsikt? I Sverige får du det, om du vill, men du är inte tvungen.

Denna rättighet utnyttjar vi här i bloggvärlden. Ge oss den friheten till max! Jag kan väl aldrig säga att det är kul att få kritik, så länge den inte är positiv. Säkerligen finns det folk som slutar blogga just på grund av att de inte klarar av att ta all kritik som de får. Tänk på att "Bigbrother see you"!

Vi gör val här i livet, varje dag. Vissa val är bra val, andra är bättre och vissa är sämre. Sträva efter att göra de bra/bättre målen och undvik de sämre för att må bäst, anser jag. Folk som irriterar sig på vad andra skriver i deras bloggar har jag bara ett råd till - LÄS INTE!

Men det här är precis som den typiska svenska avundsjukan. Så fort någon har det bättre än en själv på något vis så sticker det i ögonen på folk. Varför kan man inte glädjas åt den andre istället? Eller så är det typiskt norrland. Här skulle jag kunna köpa en flådig bil och ingen skulle blänga, eller snarare ens bry sig, men skulle jag komma hem med den skulle många kasta onda ögat. Tragiskt..
Jag vet vad det kallas - avundsjuka!

Avundsjuka och svartsjuka måste vara de värsta "sjukdomarna" man kan ha. Det var länge sedan jag var något av det. Fruktansvärt skönt....


Kommentarer
Postat av: Stannapanna

Kloka ord , det är ju så sant det du skriver , det är bara att inse att vi väcker känslor när vi skriver... men mycket bra skrivet!!!

2009-01-23 @ 08:45:11
URL: http://ludvigssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0